Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77813) Runner_fxr válasza maximilian4 (#77795) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szerintem ettől nem kell jobban félni, meg azért ezekkel a pár centi rugóutakkal nem lehet úgy száguldozni mint egy mai géppel, hosszabb rugóút, jobb csillapítás és modern geometria. Maga a váz pedig a retro gépeken is elég masszív. Sokat kibírnak ezek a bringák.

Én már láttam az aprón Answer manitou bringát, nem volt olyan szép mint amit linkeltem, és olyan 120K körül kínálták. KB 1 napot volt az aprón.
A retro montik ára nagyon változó, egy makulátlan answer manitou gép 200-300K-t is megérhet. Az más kérdés, hogy találsz e rá fanatikust, akinek megér ennyit? Ugyanakkor láttam már XT/XTR cuccokkal szép állapotú Alpinestars retro montit, az sem olyan gyakori modell, 20K-ért. GT Zaskar és RTS3 is volt már az aprón szotyiért. Aki nem ért hozzá, az nem tudja milyen kincs van a kezében, csak azt látja, hogy 25 éves a gép és biztos nem ér semmit.

szjoci: LTS sem rossz, de nekem az RTS-3 tetszik a legjobban. Emlékszem amikor először láttam ilyen gépet a fogason, úgy 94-95 körül. Tátva maradt a szám. :)

c4bB: Szerintem is simán megállná még ma is a helyét az a bringa ha rendbe van. Azért az elmebeteg tempótól messze vagyok, de mondjuk az átlagnál gyorsabban szoktam lefelé menni. :)
Sokat kibírnak azok a retro vázak, ezek az akkori top termékek voltak, minőségi acél és easton alu csöveket használtak főleg. Persze ettől még jól át kell nézni. Az answer manitou váz konkrétan változó falvastagságú easton csövekből van. 20-30K-ért általában nagyon lelakott darabok vannak. Általában csak a váz ami használható ezeken a gépeken, néha persze előfordul pár jobb állapotú darab, meg nincs mindenki tisztában az értékével a retro gépeknek, aztán áron alul is kínálnak.

A mag 21 azért nem volt rossz, illetve a régi Marzocchi villák között is akadt pár említésre méltó (XC500, XC600)
175mm-es tagot szerezni viszont nem lesz könnyű. Manapság a 165 után a 190-es méret az elterjedt.

noorbertt: Nem rosszak azok a bringás mosószerek, csak nem ér annyi pénzt. Ha nagyon koszos a bringa, úgy sem lesz elég rá egy spricnis tisztító. Oda bő víz kell, slag vagy vödör, szivacs. És elég a sima szappan is. A lánc, sor tisztításhoz meg brigéciol, vagy WD40 degreaser, utána meg valami láncolaj.

Minőségre jó a Bionx, de terepen nem tudtam megbarátkozni ezekkel az agymotorokkal.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.