Hirdetés
-
LOGOUT.hu
XBOX ONE TOPIK
Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz negyven2 #239100 üzenetére
Ha ilyen kijelentés nem hangzott el, az még szomorúbb. Mert totál feleslegesen vették az emberek az új konzolokat. Az Ms meg nem hiszem, hogy olyan csapatokat vett meg, akik az irodában lógatták a lábukat, amíg nem jött az Ms. Szóval biztos volt pár cím már folyamatban, akár 2-3 évnyi fejlesztéssel. És nem is a legalja stúdiókat vette meg. Obsidian, Ninja Theory, Playground Games, Bethesda, stb.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
negyven2
veterán
válasz icemad #239101 üzenetére
Nem az irodában lógattak a lábukat. Készültek a játékok, és amik aztán ki is jöttek. De azok már a felvásárlás idején aktív fejlesztés alatt voltak, vannak. A itt ugye kérdés, hogy az ezeket követői játékaikat hová pozícionáljak. Ha csak szimplán Game Pass jó lesz kategóriába, akkor azokat azért nem bonyolult megcsinálni (azok tényleg pár év alatt 0-ról megvannak). Ha a AAA+ kategóriát célozzak meg, akkor viszont látható, hogy még Home Office nélkül is ott van akár 4-6 év is vagy még több (bár az multiplatform, meg a világ összes pénze, de pl. RDR2 esetén csak a MoCap és a szinkronmunka felvétele volt önmagába 5-6 év).
Vagyis jelenleg a legtöbb MS/Bethesda stúdióval ott vagyunk, hogy a legtöbb felvásárlás közben már munkálatok alatt lévő projectek mostanában jöttek ki, van jönnek ki. Amit meg a felvásárlás után kezdtek el, azok meg majd jönnek valamikor. Mert most már nem feltétlenül kell amiatt aggódni, hogy ha sz*rul fogy a játékuk akkor nem lesz pénz a következőre, hiszen az MS mind az anyagi, mind az időbeli támogatást megadja. Az pedig, hogy valakinek nem megy jól, az nem jelenti azt, hogy legalja cég. Viszont mind az Obsidian, Ninja Theory, Double Fine, meg a többi stúdióról azért lehetett tudni, hogy anyagilag nem igazán állnak jól. Ráadásul mind a Ninja Theory és Double Fine esetén a fejlesztők elmondták, hogy ha nincs az MS (vagy más cég) támogatása, akkor nem biztos, hogy még ma is léteznének. Vagyis de, de akkor max. ilyen A/AA játék szinten ($20-$40). Tim Schafer is nyilatkozott, hogy köszönhetően az MS pénzének és azon támogatásának, hogy egy évvel eltolták a megjelenést, a Psychonauts 2-be bekerült rengeteg olyan dolog, amit ki kellett vágni korábban, mert nem tellett rá.
A Bethesda, meg igazából pénzügyileg sikeres játékot nem igazán tett le már egy ideje. ott ugye, mivel magán cég volt, így nem láttunk bele a gazdasági helyzetükbe, így nem tudjuk, de azt azért lehetett sejteni, hogy bár kritikailag azért nem lettek rosszak, és annyira nem is fogytak rosszul, de azért lehettet tudni, hogy azért nem net jól nekik (nem lehet Skyrim-ből az idők végig megélni ).
A Playground Games meg igazából mindig is MS stúdió volt, csak nem volt része a XGS-nek.
A kijelentéssel, meg nem volt semmi gond, mert elsőre is meg lehetett érteni, csak manapság, ha nem úgy teszel nyilatkozatott a sajtóban, hogy azt egy 2 éves is megértse, akkor jönnek ezek a dolgok, hogy: 2 év után nem jön semmi, vagy EA esetén a single player játékok halottak (miközben ott annyi volt, hogy nekik pénzügyileg sokkal jobban megéri a multi alapú játék).
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
válasz negyven2 #239102 üzenetére
Ok, végülis nagyon jól összeszedted a lényeget, ezzekkel a dolgokkal egyet is értek. De, ha megfordítjuk kicsit a dolgot, és azt vesszük alapul, hogy egy játék fejlesztése 6-7 év, akkor az az eredmény jön ki, hogy konzol generációként egy játékot tudnak kiadni. Ha a fél generációkat nem számoljuk. Ha meg van elég pénz, akkor tudnak faragni a fejlesztési időn is.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
negyven2
veterán
válasz icemad #239103 üzenetére
És most is kb. ez is van/volt, hogy egy generációban egy stúdió kiad egy-két játékot. Kék oldalon ez szépen látszik. Persze sok esetben tudnak ezen egyszerűsíteni, pl. azzal, hogy egyszerre több projecten dolgoznak, de ott is az erőforrások nagy része mindig az az aktuális játékon vannak, és többi project esetén főleg a háttérdolgok vannak (értsd úgy, hogy olyan dolgok amikhez nem kell a több száz/ezer fő).
Ezt amúgy már sokan kritizálták, hogy ha azt a minőségi fejlődési görbét szeretnék tartani, mint amit eddig is, akkor a nagy költségvetésű játékok esetében tényleg az lesz jobb esetben, hogy egy játék/stúdió/generáció. Mert hiába lett a fejlesztés könnyebb a jobb eszközök miatt (legyen az hardver API/vagy fejlesztő környezett), ha azok igazából akkor jelentenek előnyt, ha ugyan azt a minőséget szeretnéd képviselni mint korábban. Ráadásul ha ki akarod használni az ezekben lévő plusz dolgokat, akkor nem hogy kevesebb, vagy ugyan annyi idő alatt, de inkább több idő alatt fog kijönni egy új játék vagy folytatás.
És mivel a crunch manapaság már nem igazán megengedtet PR szempontból se, így vagy az van, hogy felvesznek még több embert, vagy hosszabb fejlesztési időt alkalmaznak. Előbbi esetén a probléma, hogy azért túl nagy létszem nem igaz egészséges hiszen koordinálni kell őket, meg megfelelően menedzselni, ami nagyon-nagyon sok pénz. Erre van az utóbbi esetet, ahol inkább a fejlesztési időt tolják ki amit azért könnyebb kezelni (hiszen a létszám adott, ahogy a csapat is sokkal jobban tud együtt működni, mintha gyorsan felvesznek még 2x-3x annyi embert).
Ugye pont a napokban jött ki, hogy 23-24-ben jöhet a GTA VI, ami több mint 10 éves fejlesztési időt jelent (igaz közben volt egy RDR2 is). Ami esetén ráadásul azt lehet hallani, hogy bár 2014 óta fejlesztik, de még így is visszavesznek sok mindet és azokat később adják majd ki, mert egészen egyszerűen ha maradna az eredti cél és minőségi követelmény crunch nélkül, akkor talán generáció végére ki is jöhetne. Mindezt úgy, hogy már szinte minden más dolog fejlesztését, vagy leállították, vagy szüneteltetnek, hiszen már mindenki is ezen dolgozik náluk (RDR2 esetén közel 2000-en voltak összesen a 7-8 év alatt).
-
homerhamm
addikt
válasz ρσгτσ #239095 üzenetére
Apropó prevgen. A Ubi azt monta azért nem jön prevgenre a Skull and Bones, mert hosszútávra terveznek. Hát akkor egy csomó játékot is lelőhetnének, mert hosszútávra terveznek... Akkor ennyi erővel mehetne a For Honor meg az R6S is a levesbe.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
l.skywalker
Topikgazda
Aktuális Deals with Gold (DwG) akciós lista
Augusztus 09. ~12:00 - ig érvényes ajánlatok:*Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
addikt
válasz Attti73 #239107 üzenetére
Lehet valami exkluzív, tehát csak Xbox -ra jelenik meg (vagy mellette például PC -re), de PS -re és Nintendo -ra nem.
Illetve vannak időszakosan exkluzív címek, amik meghatározott ideig csak egy konzolos márkán jelennek meg, de később érkezik máshova is. Ilyen volt például a The Medium is, ami One sorozatra közvetlenül nem jelent meg, csak cloud game -ben.
Én továbbra (és a leírtak fényében) is azt mondom, hogy Series gépet érdemes venni. Abból is az S -t, ha azokat vesszük alapul, amiket írtál a korábbi hozzászólásaidban.
Az már az erre szánt kerettől függ, hogy újat veszel vagy egy garanciális használt modellt.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
válasz Attti73 #239107 üzenetére
Én is azt ajánlom, hogy series gépet vegyél. Még akkor is, ha rövid távra tervezel. Kevés bukóval tudsz rajta továbbadni. Az s tárhelye lehet, hogy kevés lesz, ha az egész család használja majd. Ha jól emlékszem a Series S-en kb 360 GB elérhető tárhely van játékok telepítéséhez.
Elméletileg még a használt gépekre is kell lennie pár hónap garanciának. Series S aránylag olcsó használtan, de nagyon jól teszteld le a kontrollert, mert arra csak 1 év garancia van, vásárlás napjától. Régebbi xbox one/360 játékok, amik nem kaptak series patchet, azok futnak külső hdd/ssd-ről is. Amik viszont nem kaptak, ott csak one s grafika lesz. Ez nem biztos, hogy baj, mert így is szebb, mint a 360 játékok, de jó, ha tudod ezt is.
Gondolom a game pass ultimate-re gondoltál, ezt valószínűleg már tudod, hogy lehet olcsón beszerezni. Ha esetleg nem, akkor szívesen segítek, akár privátban is.
Sok sikert és jó játékot!Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
raziel01
veterán
válasz IntelKiller7 #239111 üzenetére
Wildlandsnek örülök
-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Na asszem kimaxoltam a Game Pass Ultimate előfizetést (tavasz óta nem volt aktív előfizetésem)!
Vettem 9 db, 3 havi Gold előfizetést, minden kód aktiválásakor engedélyeztem az ismétlődő számlázás, így kaptam plusz 1 hónapot (tehát minden 3 haviból > 4 havi lett).
Összesen 27 havi előfizetést vettem és az ajándék hónapokkal így meglett a maximális 36!
Erre rá aktiváltam egy havi Ultimate-t és kész is van a 36 hó Game Pass Ultimate előfizetés (végén kikapcsoltam az ismétlődő számlázás)!
Eddig se itt a fórumban, se face csoportokban nem olvastam erről, teljesen véletlenül alakult így![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vacs
veterán
válasz IntelKiller7 #239115 üzenetére
Kb 33 000 Ft.
Lehet rosszul fogalmaztam: tudom hogy a Gold-ból lehet Ultimate-et csinálni, de mindig azt olvastam, hogy vegyek 1-2-3 éves előfizetést! Azt sehol nem, hogy ha 3 havit veszek, akkor az ajándék hónapok miatt jobban megéri, mintha 3 db évest vennék.(^)(>.<)(^)
-
persil
nagyúr
-
Moby
addikt
Én nem tudom hol olvastál itt ilyet, mindenki olyat vesz, ami éppen a legjobban megéri. Ez az ingyen 1 hónapos dolog meg függ attól, hogy milyen feltöltőt veszel, de a végén valamiért így is drágán hoztad ki. Én 12-őt vettem havernak, mert nem éltünk az ingyen 1 hónappal (nem akart kártyát berigizni hozzá), pass-el, mindennel nem fizettem 30-at.
[link][ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
homerhamm
addikt
Augusztus 4-7.-e között ingyen játszható a Far Cry 6!
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
addikt
-
gboszi
senior tag
Üdv, olyan kérdésem lenne hogy haverral home-olunk, de a cloud nem megy. Game passt akar vetetni velem. Akkor ez a része nem “megosztott” ?
köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
-
homerhamm
addikt
Free Play Days
Far Cry 6
The Serpent Rouge
RoguebookIhn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
addikt
-
addikt
-
negyven2
veterán
Xbox Insiders in Colombia and Ireland Can Preview a New Game Pass Offer Starting Today!
Starting today in Colombia and Ireland, Xbox Insiders can begin to preview a plan that allows multiple people to share Game Pass Ultimate benefits. This makes it even easier to play the best Game Pass games with friends and family across console, PC, and cloud by enabling you to add up to four people to your subscription, all with their own unique access to Xbox Game Pass Ultimate games, content, and benefits.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Xbox One minden fontosabb dolgot cloudban tárol már? (Mentések, screenshotok, klipek, stb).
Eladnám a gépet és ha lokálisan csak a beállításokat tárolja, akkor simán visszaállítom, nem bajlódom pendrive-os backuppal.
-
törölt tag
válasz Chosen #239134 üzenetére
A választ nem tudom , de Inkább onnan kellene megközelíteni ,hogy minden fontos dologról legyen legalabb egy saját mentésed is. (ha nincs az akkor nem is annyira fontos)
Microsoftéknál gyanítom a store adatok (vásárlások,pénz,kártya) ,játékmentések biztosan többszörösen is megvannak. ,mert ezek prioritás anyagok.
De pl. képernyőmentések vagy gameplay videók mar nem hinném és ha beüt náluk a kaka (mert csak egy microsoftról beszélünk ) és elszalad pár ezer gigabájt anyag , max csak te fogsz sírva fakadni , ők nem. -
satee76
aktív tag
válasz #46824192 #239135 üzenetére
De pl. képernyőmentések vagy gameplay videók mar nem hinném és ha beüt náluk a kaka (mert csak egy microsoftról beszélünk ) és elszalad pár ezer gigabájt anyag , max csak te fogsz sírva fakadni , ők nem.
2012 óta van MIcrosoftos felhő mentésem, és még nem hallottam olyanról, hogy beüt a kaka....saját helyi mentés pedig alap...
-
törölt tag
válasz satee76 #239136 üzenetére
Az a jó ha nem volt.
De azért update segítségével w10-ben is volt már dokumentumok mappa eltűntetése. Ssd defragmentálás ami "megölheti" ,mert azt hitte hdd , ,meg ilyen apró finomságok.Szóval tök jó hogy minden rendben , de azért számomra úgy kezelendő ,hogy ez egy microsoft és sosem tudni milyen meglepetés készül.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy PNY PRO elite 1T USB3 SSD-m, es szerettem volna ra backupot kesziteni, de az xboxunk (one s) nem hajlando megcsinalni. Azt mondja, tul lassu az eszkoz, de az nem nagyon hiszem, hogy lehetseges lenne. Mi lehet a gond? Nincs valami otletetek?
Amugy exfat-ra van formazva, lehet az a gond?
Megformaztam ntfs-re is, de ugy sem...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
-
addikt
-
addikt
válasz homerhamm #239144 üzenetére
Nem tudjuk. Nexon azért tud csodákat művelni mobilon is. Én kiadóként és fejlesztőként is csípem őket. Ettől még persze a hardvert nem tudják megerőszakolni, de majd meglátjuk az eredményt.
Az biztos, hogy októberben jön a Steam beta. Akkor majd a játékról is többet tudunk.
-
l.skywalker
Topikgazda
Aktuális Deals with Gold (DwG) akciós lista
Augusztus 16. ~12:00 - ig érvényes ajánlatok:*Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
tvamos
nagyúr
válasz icemad #239141 üzenetére
Mindent IS backupolni szoktam, mielott szetszedem.
"játékokat meg bármikor letudod tölteni" Mondjuk en nem tudom letolteni, gondolom a gyerek letolti.
De hogy a valodi kerdesre valaszoljak, a gyerek valami jatek videokrol, meg screenshotokrol hablatyol, hogy azok elvesztek amikor a 360 elromlott, es most ezen a one s-en is van allitolag. En meg nem tudom megnezni, mert bena vagyok hozza.
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz tvamos #239147 üzenetére
Itt meg tudjátok nézni mi az ami fent van a tárhelyen felhőben:
Gamer DVR - csak a GT-t kell beírni, regisztrálni sem kell (kivéve ha úgy vannak felmentve a dolgok, hogy mások nem láthatják)A 360-ról azért tűnt el, mert ott még Gold kellett a felhős mentésekhez.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
tvamos
nagyúr
válasz l.skywalker #239148 üzenetére
Valahol azt remeltem, hogy ez valami privat tarhelyre megy...
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz tvamos #239149 üzenetére
Teljesen privát - ha úgy állítod be:
Játékklipek kezelése | Xbox Support
És itt tudod ezt állítani bármelyik családtagnak:
https://account.xbox.com/hu-HU/SettingsNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Nintendo Switch OLED + 128 GB SDcard + Zelda TotK kontroller és tok
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest