Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
válasz polonic #7055 üzenetére
Jelen helyzetben én bármelyiket elfogadnám a vakcinák közül. Jó tanács: ne politikai alapon dönts. Undorító amit művelnek a beszerzésekkel, jó nagyot kaszáltak ezen is, de attól még a vakcina lehet jó. Számos országban használják, a Sinopharmot a kínai oltások közül a legjobbnak mondják (az Emirátusokban elég szépen lecsökkentette a halálozást és az esetszámok is jelentősen csökkentek). A Szputnyikkal kapcsolatban pedig az már komoly pozitívum, hogy beadták az engedélykérelmet az EMA-hoz. Jól tudják, hogy ha ezen elbukna a vakcinájuk, az hatalmas szégyen lenne, az egész nyugati világ az oroszokon röhögne, ezt pedig nem engedhetik meg maguknak. Ezért szerintem nem kockáztatnak.
-
Ringman
nagyúr
-
Ra3
őstag
-
alakesh
tag
válasz polonic #9428 üzenetére
Úgy tűnik most leportyáztak egy nagyobb adag Pfizert, mert több ismerősöm is mesélte, hogy 1-2 héttel az elutasított keleti vakcina után megajánlották neki a Pfizert.
Én ezt annyira nem mérlegeltem, cukrosként úgy voltam vele, hogy nyugati vakcina legyen, hogy azon belül mi, annak nincs jelentősége. Aztán lehet hogy kiderül, hogy érdemes lett volna várni...
-
adalbert1
veterán
válasz polonic #9432 üzenetére
Azért a vakcínák elosztásának szervezését (vagy épp nem szervezését) felháborítónak tartom, mikor már mindenhol azt olvasom, hogy nálam fiatalabbakat oltanak rengeteg helyen, nekünk meg annyit tud mondani a háziorvos, hogy jelenleg még a nálunk idősebbeket oltják...
Ringman: jobbulást!
Parci: mi oviba tuti nem engedjük a gyereket, legalább a 2 oltásunkat ki akarjuk mi is várni, illetve megfigyelni, hogy gyerekeknél milyen irányba mennek az új mutációk, számukra az oltások fejlesztése. Mivel még az első oltásunkat sem kapta meg egyikőnk sem, így lehet, hogy ebből nyár végéig nem is lesz semmi...
szerk.: Szerintetek fogorvoshoz vajon mekkora kockázat elmenni?
Annyiból nem tartom kockázatosnak, hogy autóval megyek, reggel 8-ra (tehát még a többi páciens nem telitette a helyiségeket aeroszollal), jobb időben tavaly is nyitva volt náluk az ablak, tehát szellőzés is volt, az orvoson és asszisztensen maszk van.
Viszont annyiból zavar, hogy itt egy 20-30 percig maszk nélkül leszek, kérdés, hogy ha az orvos vagy az asszisztens tünetmentes terjesztő, akkor vajon mekkora az esélye, hogy megfertőznek, úgy, hogy rajtuk maszk van, és van megfelelő szellőzés (szerintem elenyésző, kérdés, hogy esetleg aki nálam tájékozottabb a témában, az lát-e valami olyan kockázatot, amit esetleg én nem)?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz polonic #9709 üzenetére
Első vagy második dózis után vagytok? Inkább a 2. után fordulhat elő jobban.
Pfizer vakcina: ezek lehetnek az oltás utáni mellékhatások, szövődmények - Portfolio.hu -
HÁZIGAZDA
válasz polonic #9747 üzenetére
nem lehet nem észrevenni...
jön a szomszéd, építkezik, kib.ssza a fél erdőt, mert ő látni akarja az xy templomtornyot. aztán ültet tuját. a másik most kib.ssza a teljes földjének a felső 80 centijét, mert tarackos lett. hozatott ide vagy 400 m3 fekete földet a cseréhez, ott rohad hónapok óta. mondtam is neki, hogy szerintem nincs már tele az is tarackkal, b.zikám?
a feleségem amúgy meteorológus. már 10 éve mondja, hogy lőttek a normális teleknek. akkor még úgy mondták, hogy "még a mi életünkben eljön, hogy nem lesz jó". hát, eljött, csak éppen nem 60 éves koromra... és mindketten szenvedünk mi is ezektől a telektől, pedig a kedvenc évszakunk volt mindig.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ricardo
titán
-
t72killer
titán
válasz polonic #9777 üzenetére
A természet erői dolgoznak. Persze, kemény, de nem lett volna szabad 80, 50, 30, 20évvel ezelőtt hagyni elszállni a népességüket. Az egymás nyakában élésnek, pláne nyomorban, sajnos velejárói a brutál járványok.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
őstag
válasz polonic #10064 üzenetére
Facebook-on iszonyatosan sok megtévesztő, félrevezető "információ" terjed. Én azt látom (főleg nőnemű) ismerőseim körében, hogy legfőképpen ezek következtében válnak totálisan oltásellenessé.
Tegnap például az alábbi cikket osztotta meg egy "nem az eszéről híres" ismerősöm: [kép]
A cikk címe azt sugallja, hogy az oltás következtében hunyt el a kismama. Bár a hírben leírják, hogy covid miatt halt meg, azt nem emelik ki, hogy az oltásnak a halálhoz semmi köze.
Én a jelenlegi helyzetben az ilyen kattintásvadász híreket keményen büntetném.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Ringman
nagyúr
válasz polonic #12250 üzenetére
min. 12 nap, míg elkezdődik, de változó, lehet több is. apám kb. ekörül lett covidos (persze lappangás miatt lehet n+12 nap előtt kapta el pár nappal), tünetekkel (magas láz, köhögés)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tisn
addikt
válasz polonic #12318 üzenetére
Supporting a longer-interval immunisation strategy, vaccine efficacy was significantly higher at 81·3% (60·3–91·2) after two standard doses given at an interval of 12 weeks or longer, compared with 55·1% (33·0–69·9) when given less than 6 weeks apart.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00528-6/fulltext -
forceberg
veterán
-
Ringman
nagyúr
-
catroot
veterán
válasz polonic #16847 üzenetére
Ezt egyébként sosem értettem, hogy miért nem tolja Magyarország kutatás-fejlesztést ezerrel...
Na, közben lassan indulok a háziorvoshoz. 9:20-ra vagyok bejegyezve a 2. kínai lőrére. Remélem azért nem fog annyira lecsapni, mint az 1. adag.
Jó lenne végre levágni itthon a füvet, ha már jó idő van!
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Drizzt
nagyúr
-
MODERÁTOR
válasz polonic #35493 üzenetére
Semmi. (3 Pfizer, 2 után 3100 amit összeméregetünk). De: aznap este Algopyrin, másnap reggel Aflamin - így volt semmi. Kivéve az oltás helyének feszülését 3-4 napig.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest