Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Legjobb esetben is lesz ~600 ezer oltottunk? Azért az nem annyira "sok" országarányosan.
Mennyi is 8%?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
Heti 35 ezer emberrel számoltam durván ha csak a Pfizert veszem és 16-17 hétre.
Eddig hetente 70k vakcina jött durván nem? ...az, hogy mi jöhet márciusban az irreleváns jelenleg. Jöhet..., de nincs itt nem elérhető tehát egyenlőre nincs.
Kékes525 amint kimondja a gittegylet azt, hogy engedélyezve remek addig ne vegyük biztosra, hogy mi és mikorra jön.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
MODERÁTOR
Az OGYÉI szarrá elenőrzi (mindent, Isten tartsa meg a jó szokásukat )
Bármelyik vakcinával kapcsolatban: nem gondolom, hogy nagy kockázatú vakcinát politikailag nyomnának, mert ha bármilyen probléma lép fel (még ha nem is előre látható és mindentől függetlenül lép fel), oriási blama és bépszerűségzuhanást jelent.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
Lehet, hogy nyomják politikailag, de akkor valószínűleg kicsi (számukra is) a kockázata.
(Szerintem is mindentis nyom a politika bármelyik oldala sajnos, ami kicsit is az érdekeiket szolgálja.)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
HÁZIGAZDA
kérték az engedélyt, az már félsiker. az oroszban elkezdtem bízni innentől, az astrazeneca engedélyezése meg gondolom csak formaság annak fényében, hogy használják már ezerrel "rendes" országokban is. viszont abból az eu is kért, úgyhogy nem hiszem, hogy hamarabb kapnánk.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kékes525
félisten
Nem, nem tesztelik tudomásom szerint sehol sem. És igen, a többi felvetésedre.
Úgyhogy marad az mRNS. Még az tűnik minden szempontból a "majdnem" legjobbnak. Ott is vannak gondok, az hogy csak 1 fehérjével immunizál. Mondjuk ez a vektorokra is igaz.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
HÁZIGAZDA
persze, nincs még annyi szuri, de eddig ugye az volt, hogy az új variáns miatt az intézkedések ellenére is szalad tovább a járvány
izrael lesz az első hely, ahol megnézhetjük, hogy mi történik, miután beoltják a lakosság több mint felét
-
HÁZIGAZDA
mi 2018. karácsonyán (el is maradt...) mind a négyen letérdeltünk, még én úsztam meg a legjobban 3 nap lázzal, a többiek 8 napig tolták ilyen 39+ fokokkal, ultra gatyán. a nagyobbik fiam úgy nézett ki utána, mint egy éhező kisgyerek, minden bordáját meg lehetett számolni fürdetéskor.
-
Soulfly842
addikt
na hogyaza b
Nem szoktam így benézni
Kárpótlásul videóanyag is van az Euronews-ról
Az Európai Unió magyarázatot és több vakcinát vár az AstraZenecától -
Jablocskov
tag
A lényeg ebben a mondatban van:
"Van arra utaló jel is, hogy Orbánt nem is az érdekli, hogy hány ember lesz beoltva, hanem az, hogy legyen az országban annyi vakcina, amennyivel be lehetne oltani az emberek 60-70 százalékát. Onnantól már egyéni döntés, hogy mi történik, de a lazításokat meg lehet kezdeni."
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Már Január 14.-e óta tart. [Kormányinfó: a kormány kampányt indít az oltásra jelentkezés ösztönzésére - 2021. január 14. -13:50]
-
Ringman
nagyúr
-
Kékes525
félisten
Aki elutasítja, azokat megfogják szívatni. "Ha elutasítja, akkor bizonytalan ideig várni fog. Akár hónapokig is, vagy legalább addig, amíg az adott korosztályát be nem oltják. Akkor kerülhet leghamarább rá a sor, ha valaki visszautasítja az oltást, vagy több érkezik, mint amire jelentkező van."
Kizártnak tartom, hogy akkor azt mondanák, jól van, itt a másik.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
A megkérdezettek mindössze 35 százaléka adatna be magának orosz vakcinát, a kínai oltóanyagok elfogadottsága pedig még ennél is rosszabb, a válaszadók 27 százaléka vállalkozna arra, hogy a távol-keleti ország laboratóriumaiban kifejlesztett készítménnyel oltsák be – ez derül ki a Publicus Intézet Népszava kérésére készített januári reprezentatív közvélemény-kutatásából.
A Publicus által megkérdezettek közül
a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak 55 százaléka adatná be magának az orosz oltóanyagot, míg az ellenzéken belül ez az arány mindössze 22 százalék, illetve a bizonytalan szavazók között is csak 29 százalék.
Az MSZP (4 százalék) és a Momentum (10 százalék) szavazói a leginkább szkeptikus csoportok az orosz vakcinával szemben, de a Jobbik (18 százalék) és a DK (24 százalék) körében is jelentős az elutasítottság mértéke.
Egy kínai vakcinát a fideszesek fele (50 százalék) adatna be magának, míg az ellenzéki táborban csupán 8 százalék választaná, sőt, az MSZP és DK hívei közül senki sem.
Az unió által engedélyezett oltóanyagok közül a Pfizer-Biontech vakcináját 91 százalék választaná, a Moderna készítményét pedig 77 százalék adatná be magának.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
fel kell pörgetni a (licencelt bér)gyártást, de biztos sok idő, míg a szegényebb országokban is lesz vakcina.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
ez így van, mindenkit be kellene mihamarabb oltani, világszinten.
és eléggé kudarc eddig a covax is.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Drizzt
nagyúr
Melyik idezetrol van szo? Bar sajnos a nyomorek popup miatt a wsj cikk olvashtatlan tableten, a hvg-n ez a cikk annak a forditasa alapjan mehetett szerintem, s azt irjak, hogy a sulyos betegsegek megakadalyozasa elleni hatekonysag meg nem derult ki. Lehet az is gatya. De az is lehet, hogy nem. Gondolom azert, mert olyan csoportokbol jottek az adatok, ahol amugy sem jellemzo a sulyos megbetegedes.
I am having fun staying poor.
-
Soulfly842
addikt
Utolsó két számot felcseréltem a rohanásban, de nem lényegi differencia.
11.16:
Orbán: 1634 intenzív ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezéséreA teljes Covid-ra felszabadítható ágyszámot nov elején 14600 körülre tették egyébként.
Alapban én sem hiszem, hogy több lett volna, a rengeteg eszközbeszerzés is erre irányult, hogy ezt jelentősen megemeljék. Hogy mennyi lehet a teljes szám? Azt szerintem nem lehet tudni.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
nincs visszaigazolas, udv a 22 szazadban. az a visszaigazolas (szerintuk), hogy a vegen feljon egy uzenet mi szerint koszonik a regisztraciot. profi...
azt ki tudod probalni hogy ujra reggelsz az emailoddal es ki fogja irni hogy mar regisztralt. kulon jo hogy ezzel a modszerrel barkivel ki lehet bakkni mert mondjuk megadod a haragosod emailjat es akkor o nem erti miert nem tuf reggelni (adathalaszok forditva is csinalhatjak). nem tom a taj-t ellenorzi e barmilyen formaban.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Ringman
nagyúr
a cikkben leírják, hogy nem csak az offline jelentkezéssel van baj, hanem az online-nal is.
István például állítása szerint úgy járt, hogy bár édesanyját online regisztrálta, amiről visszajelzést is kapott, mégsem került fel a listára. E-mailt írt a vakcinainfóra, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy:
A NEAK a közölt személyes adatokat a részére megadott szempontrendszer alapján az általa vezetett nyilvántartásokkal összeveti és annak eredményéről az érintett háziorvosát tájékoztatja a koronavírus elleni védőoltás beadhatóságának megállapítása érdekében. A NEAK adatkezelésének célja továbbá a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos igények minél pontosabb felmérésében és az oltás minél hatékonyabb megszervezésében való közreműködés. A NEAK a közölt személyes adatokat az intézkedések megtételéhez szükséges időtartamban kezeli, ezt követően törli.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
"Leginkább arra az irányra lennék kiváncsi, hogy most beoltanak vektorossal, mert éppen az van esetleg, jövőre olthatnak-e mRNS-sel?"
Természetesen. Sőt vektorossal is, ha más a vektor, mint amit esetleg most kapnál.
A vektorost is lehet évenként kapni, ha más a vektor, hisz csak az ellen immunizálódik a szervezet amit éppen kap. Esetleg a keresztimmunitás miatt kisebb hatékonyságú lehet. Azonban ha valaki egy humán adenovírusos vektor után csimpánzt kap, vagy fordítva, akkor kisebb az esély a keresztimmunitásra.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Mindegyik vakcina jó minden most létező mutáns ellen (a dél-afrikaira is), legfeljebb csökken egy picit a hatékonysága, de ez a csökkenés maximum 10-20%). Ennél biztos, hogy nem több, de szerintem annyi se.
cybermanus
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
"hogy dél-afrikában leállították az AstraZeneca oltást."
Az még nem bizonyított kellő mértékben. Kis mintán végzett, előzetes vizsgálat alapján állították le. [I’m a virologist – don’t panic about Oxford Covid vaccine’s effectiveness against the South African variant] , [W.H.O warns South Africa against dismissing Astrazeneca vaccine | English News | WION] , [South Africa suspends use of AstraZeneca’s COVID-19 vaccine after it fails to clearly stop virus variant]
"Yet the South African trial of the vaccine, conducted in about 2000 people, found such a low efficacy against mild and moderate disease, under 25%, that it would not meet minimal international standards for emergency use. But scientists are hopeful it might still prevent severe disease and death—arguably the most important job for any COVID-19 vaccine. That was impossible to tell from this placebo-controlled trial because it was small and recruited relatively healthy, young people—their average age was only 31. None of the subjects in either arm of the study developed severe disease or required hospitalization."
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
a "keleti" vakcinákról van ilyen (megbízható) infó, vagy ilyen szempontból is vakrepülést hajtunk épp végre?
-
Nimda
addikt
Én asztmás vagyok, de alig van erről valami infó az EESZT -ben. Csak egy kontroll ami 2 éve történt. Semmi több.
A háziorvosom a járvány kezdetekor felmondta a praxist. Mondjuk már amúgy is túl volt a nyugdíj korhatáron. A rendelője gyakorlatilag a 80 -as éveket idézte, minden karton alapú, a számítógépet csak gyógyszer felírásra használták, valami őskövület volt minden.Tavaly, mikor a párom járt a rendelőben, három orvos helyett csak egy rendelt + minden feladatot az asszisztens látott el, aki a szintén a felmondás határán dühöngött (telefonon elérni lehetetlen). Kíváncsi leszek, hogy ezek alapján, engem hova fognak besorolni és mikor értesíteni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez egy gesztus gondolom . Az öcsém is ma kapta meg. Amúgy ma futottam még egy kört. Háziorvos, mondom mennék dolgozni azt mondja ne viccelődjek már ez egy szó szerint ezt mondta ez egy pathológiás állapot! Bőrgyógyászat , sürgősségi beutaló az írt ki kalcium sandóz tablettát meg valami nyugtatót mert szerinte én félek az oltástól meg már kezdem érezni az ízeket ( soha nem mondtam, hogy félek az oltástól akkor nem is kértem volna,nem állítottam, hogy nem érzem az ízeket csak furcsa mellék ízt kezdtem érezni)! Visszavittem a körzetihez az csak lesett!
-
Ra3
őstag
Igaz, de egyrészt a mutációk ellen is jók valamennyire a jelenlegi vakcinák. A tüskefehérje mutálódik a legjobban, ha jól emlékszem a belül lévők kevésbé, ezzel kapcsolatban szerintem inkább az lehet a kérdés hogy a többire milyen mértékű immunválasz alakul ki.
Ha elsősorban a tüskére ugrik a védelmi rendszer, akkor lehet hogy kevésbé hatékony ha egy belül lévő fehérjét talál.
De ez csak ilyen teljesen laikus fejtegetés, lehet hogy egyeltalán nem így működik.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
einstein
senior tag
-
Soulfly842
addikt
Azt elmondta a mai op. törzs. táj-ban, hogy most kb ~70E AZ-hoz kapcsolódóan mennek ki SMS tájékoztatások. A teljes AZ kapacitátásuknak megfelelően mennek ki az SMS-k.
A cél gondolom a fiatalabb krónikus betegek mielőbbi átoltottsága.
Más:
Ülésezik a kormány, fontos járványügyi kérdésekben dönthetnekSaját vélemény: ha bármi nagyobb horderejű lesz, akkor OV bejelentkezik még ma késő du/este FB-n.
Ha ez nem történne meg, s holnap lenne tájékoztatás: akkor túl mindenre ne számítsunk.
De a fenti linkből is látszik, hogy a kórházban kezeltek száma, az intenzív kezelésre szorulók száma alapján: durva szigorításnak kell jönnie. Nem hülyék szerintem, ezt ők is tudják.
Mindig hangsúlyozták azt, hogy a szigorítások + 2-3 hét után látszik valami a görbéken... Nos, itt, ha 2-3 hétig ua. lenne a helyzet, akkor tarthatatlanná válna a helyzet a kórházakban.
Néhány kiemelés a mai op. törzs. tájékoztatóból:
1, Ez az első kiemelés is azt erősíti meg, hogy a mutációk teljes százalékai rendkívül magasak lehetnek.
Egyre több a súlyos fertőzés és a fiatal fertőzött is
Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy napról napra rendkívüli mértékben, dinamikusan nőnek a járványügyi adataink és jelentősen nő a súlyos esetekkel kórházban kezeltek száma is. Az adatokról itt írtunk:
Az életkor is egyre fiatalabbak felé tolódik: sokan vannak a 40-es korosztályban is, akiknél hirtelen, súlyos formában jelenik meg a betegség és kórházi kezelésre szorulnak.
"A fertőződés lehetősége sokszorosa annak, amit a koronavírus kezdeti fajtájánál megszokhattunk, a koronavírus-mutánsok, variánsok sokkal nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek" - mondta Müller Cecília.2, ha 8000-es csúcsot vízionál, akkor 1-2 napon belül az lesz a napi számokban... általános forgatókönyv, hogy mindig akkor magas a napi 'összegyűjtött adat', amikor a számoknak meg kell erősíteni az adott lépeseket (lásd szigorítás)
Ma dönt a kormány az újabb intézkedésekről
Rohamos léptekkel haladunk a második hullámos rekord, 8000 fős napi fertőzésszám felé is.
Ma kormányülés lesz újabb járványügyi döntésekről - mondta Müller Cecília. Még nem tudni, hogy lesz-e szigorítás.
Egyre több az elhunyt és egyre fiatalabbak is: egy 43 éves beteg is meghalt.
Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok: a következő napokban a háziorvosok 250 ezer főt oltanak be Sinopharm és Moderna vakcinákkal.3, felesleges idézni: az AZ beadhatóságát kiterjesztették 18 év felett bárkire....
4, korábban kijelentésként szerepelt, hogy mindenkit beoltanak húsvétig, aki regisztrált, most már átalakult feltételes móddá és 'remélhetőséggé'...
Húsvétra remélhetőleg minden regisztrált megkaphatja az oltást
Müller Cecília elmondta: az oltási sorrend nem változik, pontosan az a cél, hogy a legesendőbbeket megvédjék és egymás mellett különböző korcsoportokat, különböző kockázatú személyeket oltanak.
A cél, hogy húsvétig mindenki beoltásra kerüljön, aki regisztrált. Ez a vakcinák beérkezésén is múlik, illetve azon, hogy akit megszólítanak, vegye igénybe ezt a lehetőséget.
Azok az egészségügyi dolgozók, akik kimaradtak a védőoltásból, bármely oltóponton igénybe vehetik a védőoltást.
Jelen ismereteink szerint a második oltásnak ugyanolyannak kell lennie, mint az elsőnek - mondta el Müller Cecília.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest