- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
válasz
Drizzt #71011 üzenetére
Nekem azt mondta (augusztusban) a budapesti háziorvos, hogy oda mehetek, ahova a lakcímem szól, ennyi, el is küldtek, meg sem hallgatott, ott köhögtem előtte, mehettem haza vidékre.
Régen úgy volt, hogy lehetett ide menni, akkor is, ha csak albérlők voltunk, de akkor is nézték, hogy melyik utcában lakunk, mert minden utcához másik háziorvos tartozik egy kerületen belül is. -
fatal`
titán
válasz
Drizzt #71011 üzenetére
Szabad háziorvosválasztás van
Én úgy tudom, hogy egyrészt már nincs (vagy még csak tervezik?), másrészt meg nem nagyon van háziorvos, aki fogadna, mert tele van a kapacitás a hozzá tartozókkal.Persze, ha van rá lehetőség, akkor váltani kell.
@Narxis Nem értek hozzá, de biztosan képalkotó kell tüdőkapacitás méréshez? Szerintem erre vannak egyéb megoldások pulmonológián.
-
attiati
veterán
válasz
Drizzt #68111 üzenetére
nézettél külön csontsűrűség vizsgálatot?
Akkor te is néha elfelejted gondolom és inkább 1000-1500 NE körül lehet a napi átlagod?
Nyáron is szedted? A 134,4-et melyik hónapban nézetted? Nyáron napozós vagy?Nekem fele éréket sikerült elérni az 1000-1500 NE / nap adaggal, csak télen szedem. Egész szezonban vagyok napon elégségesen.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Drizzt #67951 üzenetére
Nekem nincs chronom, életemben talán egyszer volt a CRP - m is több mint 5. Ellenben ez a jobb oldali hasi fájogatás évek óta jelen van. Rowacholt próbáltam, de égett tőle a gyomrom piszkosul, így most vettem Rapacholt, de sokat nem ér. Nálam befigyel még a hányinger is olykor meg a wc - re szaladgálás is, de igazából szervi eltérést nem találni. Mit szedsz amúgy? Nekem egyszer kínjában felírt a gasztrodokim Pentasa - t, de semmi extra, nyilván ha nincs gyulladás, nincs mit kezelni sem. Pár hónapja beütött egy kemény görcs az epe környékén, alig lehetett hozzáérni, két hét pirítós, lement 7 kiló, az ultrahang viszont negatív lett, na akkor volt életemben először 100 körül a CRP - m. Legutóbb már csak 3 volt, de azóta érzékenyebb a jobb oldalam.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Drizzt #67948 üzenetére
Arra az egyre még nem tudtam rávenni magam. Igazság szerint tartok attól, hogy ha meg kell ennem egy tábla csokit, meg adnak valami epehajtó gyógyszert megint begörcsölök, az meg nagyon nem hiányzik. A CT - n meg a gyomortükrön nem volt semmi, de a CT - nél is volt némi szaladgálásom párszor attól a löttytől, ami megint csak nem nagyon hiányzik egyéb okból kifolyólag. Nyilván némi epebennékem van, ez az ultrahangon is látszik, de az kinek nincs?
-
válasz
Drizzt #67599 üzenetére
Igen, a sztrók az elég súlyos.
Még több megrázó felvétel a reklám után.Én még az alábbiakat mazsoláztam ki (ha valaki borzongani szeretne):- Az anomáliát a VSD (Vaccine Safety Datalink) nevű rendszerben találták.
- 550 ezer 65 évnél idősebb páciens közül kb. 130-nál volt sztrók az oltás követő három héten. (Nem halt meg senki.)
- De nem ez az anomália, hanem az, hogy ez a 130-as szám magasabb, mint a következő három héten mért (azaz az oltást követő 1-21 napi időszakot hasonlították a 22-42 napival). (Nem találtam meg, mennyi az eltérés. Hatvanöt év felett a sztrók alapból is gyakori lehet.)
- Az anomália csak a Pfizer oltásnál volt kimutatható, a Moderna oltásánál nem. (Pedig az erősebb dózis.)
- Korábban nem találtak megnövekedett sztrók hajlamot a Pfizer és Moderna nagymintás tanulmányában, ami a Centers for Medicare és Medicaid Services adatbázisának elemzésén alapult.
- Egy előzetes tanulmány a Veterans Affairs adatbázisában sem mutatott ki hasonló jelenséget.
- A hírhedt VAERS adatbázisban sem mutatható ki.
- A Pfizer saját globális adatgyűjtő rendszerében sem.
- Más országok monitoring rendszereiben sem fedeztek fel hasonlót.Gyanítják, hogy vaklárma, de majd a vizsgálat kideríti.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #67008 üzenetére
Csináltam azóta újabb tesztet, mert rosszabbul vagyok. Negatív az is. A tünet: nagyon erős köhögés, némi légszomj mellé, aludni nagyon nehéz. Hangom két napja szinte egyáltalán nincs. Lázat ugyan nem mértem, de nagyon meglepne, ha lenne. Szóval elég esélyes a tridémia valamelyik másik szuronyán akadtam fent. Szilveszterig jó lenne meggyógyulni, lassan három éve nem voltam rendesen bulizni. De ha marad belőle bármi is addig, akkor kihagyom.
-
polonic
félisten
válasz
Drizzt #65786 üzenetére
Nekem első. Legalábbis, ami tünetes, úgy mondom inkább.
Mondhatni jobban vagyok most már. Múlt hét hétfőn kezdődött nálam. Jelenleg az orrom reggelente még bedugulva, a torkom még nem az igazi, köhögési inger ott van. Most hétfőn és kedden is még volt hőemelkedés. És ami nagyon zavar, hogy nagoyn fáradt vagyok. Meg eddig is olyan hullámzó volt az állapotom.
Szóval nagyon fáradtnak és gyengének érzem magam. Simán elalszom délelőtt is és ebéd után is 1-2 órát úgy, hogy éjjel 9 óra is meg van.Most nem tudom, hogy én vagyok ilyen szerencsétlen és nálam tart ilyen sokáig vagy ez alapból ilyen. De hogy ezek alapján nem egy megfázás, és nem is egy influenza, az biztos.
Én ezt a szart nem akarom mégegyszer elkapni.
-
Vesa
veterán
válasz
Drizzt #65341 üzenetére
Na ez meglepő...Azon persze nem lepődöm meg, hogy a kommunikáció ismét nem volt tiszta, mert eddig arról szólt a fáma, hogy BA.1-es oltás lesz. Mondjuk őszintén szólva, a BA.4/BA.5-nek én jobban örülök, ha már... . Innentől csak az a kérdés, hogy vajon mindenhol ezt oltják, vagy össze-vissza lesz? Egyáltalán, jött-e ide BA.1-es anyag?
-
-
-
válasz
Drizzt #65180 üzenetére
Megváltozott a szöveg, törölték belőle az emlékeztető oltásra hivatkozást:
"Az újfajta készítmény egyadagos, kizárólag emlékeztető oltásra engedélyezett 12 év felettieknek, tehát csak azok kaphatják, akik már alapimmunizáltak, és kaptak legalább egy emlékeztető oltást- emelte ki Galgóczi Ágnes."#65225 Parci OK
-
mozso
senior tag
válasz
Drizzt #65180 üzenetére
Tehát akkor a kislányomnak ez a két út van:
- 2023 márciusig 2db nem túl hatékony 12 év alatti Pfizer, majd 2023 március után 1db 12 év feletti BA.1/ esetleg BA.5 (ha lesz itthon) booster
- 2023 márciusig semmi, majd 2023 március után 2db 12 év feletti original Pfizer, majd valamivel később egy 12 év feletti BA.1 / esetleg BA.5 (ha lesz itthon) booster
"és kaptak legalább egy emlékeztető oltást ", akkor lehet mindkettőbe kell még +1 Pfizer ?!
Melyiket válasszam ?
-
-
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Drizzt #64800 üzenetére
Nem tudom mennyire releváns info: mai Portfolio hír.
"A képviselő azt is megtudta az NNK-tól, hogy nincs élő szerződése a magyar kormánynak további vakcinákra."Engem is érdekelne, főleg a Moderna bivalens oltása. Épp most lábadozok az omikronból és engem nagyon megviselt, még jobban, mint az első vuhani 1.0 fertőzésem. Összeszedtem egy bakteriális felülfertőzést is - nagyon úgy néz ki, hogy az immunrendszerem már érzi az 50. születésnapom közeledtét... A többi verziót elkerültem, nagy valószínűséggel a jó időzítéssel beadott oltásoknak köszönhetően. Nagyon remélem, hogy vagy állami, vagy magán úton elérhető lesz valami a muzeális 1.0 oltásokon kívül is. Ideje lenne már, hogy ha a az állam le is xarja, akkor legalább egészségügyi szolgáltatók végezhessenek oltási tevékenységet üzleti alapon.
-
Vesa
veterán
válasz
Drizzt #64522 üzenetére
Szerencsére még "csak" 50 vagyok, cserébe 1 vesével. Én azt olvastam, hogy aki most követ negyediket, az ősszel nem kaphat v2.0-át. Ezért vagyok dilemmábna. Szerintem elengedem, nem hiszem, hogy a negyedik annyit dobna már. Ha 3 nem véd meg a haláltól, akkor valószínűleg a negyedik se fog. Jó lenne egy új vakcina, azt lövetnék.
-
-
-
válasz
Drizzt #64507 üzenetére
"Ha kozben az omikron fertozes megvolt, akkor nem biztos, hogy ne pont egy vuhani alapu oltassal jarnal jobban. Nem veletlen, hogy a kovetkezo vakcinak valoszinuleg bivalensek leszenk."
jó lenne ezekről több infó. 3 vuhani oltás + 1 omikron után a fene tudja, hogy mi a jó.
-
-
-
-
válasz
Drizzt #64382 üzenetére
A forrásként szolgáló NYT cikk szerint a járványügyi szervek még júniusban úgy döntöttek, hogy 50. év alatt nem ajánlják fel a 4. (régi) oltást, inkább csak ősszel legyen oltási kampány az új oltóanyagokkal. Csakhogy akkor a gyártók még "vonakodtak" elkötelezni magukat az ősz eleji időponttal kapcsolatban (Pfizer október elejére, Moderna október végére ígért legkorábbi szállítást). Most viszont bennfentes források szerint a gyártók arról biztosították a kormányzati illetékeseket, hogy fel tudják gyorsítani a "menetrendet". Egész konkrétan szeptember közepére már milliós nagyságrendben fognak dózisok rendelkezésre állni.
Ehhez képest az ötven év felettieknek (illetve azoknak, akik más ok miatt jogosultak), továbbra is azt javasolják, hogy ne várjanak, vegyék fel a jelenlegi negyedik oltást. Ugyanakkor ha ezt megteszik, akkor az új típusú oltást biztosan nem kaphatják meg jó darabig.
Amúgy a tegnapelőtti Reuters hírben még az állt, hogy a Pfizer még most tart ott, hogy egy 200 fős klinikai tesztben vizsgálják a BA.2 elleni oltást. És hogy sürgetik a hatóságokat, hogy mondják meg végre, hogy milyen dokumentációt kell benyújtani a (gyorsított?) engedélyeztetéshez...
Rettentő zavaros ez az egész...
Szerk: Még annyit, hogy a 3. oltást a jogosultak fele, a 4. oltást a jogosultak harmada vette fel eddig. [Az új oltások viszont elvileg booster-ek, azaz olyanok kaphatják, akik részesültek az eredeti oltási sorban. Legalábbis eddig erről volt szó.]
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #64355 üzenetére
Anya pozitiv is lett, eleg csunyan kohog sajnos, de persze bagatellizalja a dolgot. A teszt Beright kopos. A haziorvosra raeresztem, gondolom Paxlovid meg nincsen, de hatha. 3 oltasa van ugyan, de kb. egy eves a legutolso, 70+, korat meghazudtoloan jo alap egeszsegi allapotban. Hoemelkedese minimalis. Tolok en is mindjart tesztet. Tegnap voltunk enni is, meg ugyvednel papirokat alairni. Persze ilyenkor zavar igazan, hogy legalabb vagy 3-szor elmondtam neki a mult heten, hogy menjen mar a 4. oltasert.
Leteszteljuk mit er a 2 AZ, 1 Moderna, 1 Ba.1 a Ba.5 ellen. Attol nem tartok, hogy kalandom itt vegeter, ahhoz tul fiatal vagyok. -
lafaty80
addikt
válasz
Drizzt #64282 üzenetére
Hát igen, most majd jön megint a matek, sokaknak tavaly év végi, vagy idei korai (január/február) 3. oltása van. Érdemes most 4.-et lövetni az első verziósból, vagy várni az újabbat... érdemes-e várni, ér-e valamit most a 4. löket...
Én januárban kaptam a 3. pfizer-t, de hogy őszinte legyek fogalmam sincs, hogy közben esetleg átestünk-e azóta megint. Volt a család párszor necces, de gyorsteszt nem mutatott semmit (persze, nem 100%), nem is tudom érdemes lenne-e most még ellenanyag szintet nézni pl.
-
PuMbA
titán
-
válasz
Drizzt #64193 üzenetére
LoL, már a 12 alattiakat kéne élesben oltani... Nem arról volt szó, hogy pár hét legyártani és mehetnek a tesztek, "100napon belül" polcra kész az oltóanyag? 200+napnál járunk az igéretekhez képest, és a késlekedésért még egy ba.5-öt tartalmazó koktélt se látunk, csak az örökös "omikron" (=valóságban ba.1) duma.
-
mozso
senior tag
válasz
Drizzt #63622 üzenetére
En lehet nem varok oszig a negyedikkel, mert a BA 4-5 nem fog elkerulni minket oszig. A nyaron nincs jarvany mondas szerintem egyertelmuen meg lett cafolva.
Osszel raadasul mar a BA 4-5 utodjai (BE.1 ?) fognak uralkodni, arra meg senki sem tudja mire kepes az eredeti Pfizer oltas.
Osszel kizartnak tartom, hogy elerheto lesz az uj Pfizer cucc itthon. Talan decemberben mar igen. Vagy rosszul gondolom ezeket?
-
-
South Velen
addikt
válasz
Drizzt #63444 üzenetére
Még szerencse, hogy nem lett maradandó károsodásod. A dokid ráadásul úgy néz ki, ismerte is a hatásokat, mégsem tudott annyit sem mondani, hogy ilyen mellékhatások esetén azonnal hagyd el?
Persze amúgy nagyon hatásos cucc, jó lenne valamiféle érzékenységi tesztet kifejleszteni hozzá, és csakis úgy szabadna adni, vagy abszolút életveszélyben. Mert akik érzékenyek rá, azoknak idegméreg. Igen, idegméreg. -
válasz
Drizzt #63434 üzenetére
Szerintem a két állítás nem zárja ki egymást. Kisebb az elhalálozás esélye közvetlenül a fertőzés során (egy hónapon belül), de megnő a halálozás valószínűsége a fertőzést követő időszakban (először fél évről jöttek eredmények, manapság már egy évről, és pedzegetik a több évet is). Ha hónapokkal később történik a halálozás, mondjuk elüti a pácienst egy autó, az már nem fog covid halálozásnak számítani. A covid halálozási grafikonokon látható csökkenés nyilván az immunitás áldásos hatása, az utána következő egészségügyi kockázatok meg a vírus kártételeinek, amit az immunitás ellenére is okozni tud.
A kártétel lehet olyasmi, ami tüneteket (panaszokat) okoz, kb. ezt nevezik long covidnak. Vagy lehet olyasmi, ami nem okoz tüneteket, csak később manifesztálódik (infarktus, cukorbetegség, stb.), és vagy összekapcsolják a Coviddal, vagy nem.
Sajnos a long coviddal meg az egyéb hosszútávú kockázattal kapcsolatban óriási a keveredés, ahány cikk, annyiféle eredmény. Ezt például most néztem, ez egy durvább:
Dutch Research On Long Covid Shows 50% Of Study Participants Have 1 Or More Symptoms 3 Months After Becoming Infected With CoronavirusHogy miért ekkora a keveredés?
How common is long COVID? Why studies give different answersA gond jelenleg ott van, hogy durván megnőtt az újrafertőződés esélye (gyakorisága), és emiatt hiába kevésbé kockázatos egy-egy fertőzés, hosszabb távon mégsem megnyugtatóak az esélyek. Legalábbis a pesszimista nézőpont szerint...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest