Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BlackV #70925 üzenetére
így van. ezért nem akarták "sokáig" elhagyni a wt komponenst az oltásból: mert a jelenlegi repertoárból az a vonal az igazán veszélyes, ha arra van immunitásod, az omikronnal majd megbirkózik a szervezet, azt kibírod. a te példád jó példa is, nem esett jól, de nem voltál komoly veszélyben.
(persze ez nem vigasztalja azt, aki extra fogékony/peches és megszívja minden elővigyázatosság és esély dacára is)
-
válasz
BlackV #70922 üzenetére
ha az oltások óta nem voltál covidos, ergo omikron-szűz vagy, akkor teljesen reális, hogy jobban felrúg. szerencsére ez így sem hasonlítható ahhoz, ahogy a brit/delta rúgott fel oltás előtt. nálunk nem volt fekvés most a coviddal, cserébe alacsonyabb intenzitáson, de makacsabb volt.
-
Rive
veterán
válasz
BlackV #70902 üzenetére
... ha csak ennyire képes, ilyen kicsiket tud csak mutálódni,...
A sodródás (drift) lényege, hogy mindig pont csak annyit mutálódik, amennyivel már jobban tud terjedni, mint a korábbi (azaz amennyivel már képes azt lenyomni terjedésben - és ebben nagy szerepet kap a lakosságban a korábbi ellen kiépülő immunitás).
...csak aztán egyszer lesz egy 'shift', oszt' b@szhatjuk
-
-
t72killer
titán
válasz
BlackV #66200 üzenetére
inkább a bivalyerősen mutálódott újak (xbb, y144 foghíjas BQ.1) miatt érdekes.
#66201: kb 2 hónap alatt piacra dobtak egy ba.5 oltást, ideje volna az xbb-bq.1.1.10-delta hármas mixet bedobni.
az se kizárt, hogy jobb 5let 4-6 havonta kicsi dózist benyomni, mint évi 1x egy nagyobbat.
-
Ringman
félisten
válasz
BlackV #66086 üzenetére
olvasd végig, szerintem összességében nem csalódott.
Finally, the results support my preference for bivalent BA5 + BA2, since BA2.75 is the toughest to neutralize (and XBB going around now is a BA2.75 derivative). I think the BA5 + original was in case BA5 didn't work so the proven original would be there
I still think priming your immune system with BA5 antigen will help with responses to future variants that are derived from strains more closely related to BA5 than original
BTW todays' results do suggest those who got Novavax as a dose 4 are fine. However, I still think priming your immune system with BA5 antigen will help with responses to future variants that are derived from strains more closely related to BA5 than original -
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
BlackV #66064 üzenetére
Igen, nagyon kicsi adag. Szétszedhették volna az adathalmazt Pfizer vs Moderna csapatra, mennyire látszik meg a mennyiségbeli különbség.
Egyértelmű, hogy vuhanit print, kicsit szélesebb "gauss-görbével". Ebből a SARS1 eredményből én semmiféle "pánságot" nem következtetnék, hibahatár körül van a rá adott válasz.
Azt látom még, hogy a 3 vuhani vs 4 vuhani között minőségi fejlődés nulla:
3 vuhani: orig/BA5 = 4'452/531=8,38x
4 vuhani: orig/BA5= 12'054/1'366 = 8,82xLehet a korábban oltottaknak, pláne 3x oltottaknak nem bivalens, hanem tiszta omikron anyagot kéne adni?
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #66058 üzenetére
Ha ennyire eltérő antitesteket termel, akkor valóban nem értem, miért boosterként szerepel? Ebben az esetben rendes oltási sor kéne, vagy emelt dózis abban az egy adagban. Szerintem nem volt idő ezt kitesztelni és a fejlesztőnek nincs kb. lövése sem, hogy mi lenne a jó alkalmazási mód.
-
válasz
BlackV #66043 üzenetére
Lehet, csak ne nálam reklamálj.
"The findings are particularly disappointing given China and India’s recent approval of two new nasal Covid vaccines. China’s Covid booster, developed by CanSino Biologics in Tianjin, is administered through a nebuliser that turns the liquid vaccine into a mist. India’s vaccine, developed by Bharat Biotech in Hyderabad, is a two-shot primary vaccination delivered via drops in the nose.
One possible problem with the Oxford spray is that the majority of the droplets may end up being swallowed and destroyed in the stomach rather than priming the immune system in the nose, throat and lungs. To get around this, the vaccine could be delivered at a higher concentration or reformulated so that more of the liquid sticks to the lining of the respiratory tract." [forrás - már linkeltem korábban]
-
Asbee
veterán
válasz
BlackV #66032 üzenetére
Ha már a nyálkahártyán sem szaporodik szét, hanem ott van egy aktív védelem, ami azonnal dolgozik, szét sem terjed olyan mértékben vagy egyáltalán. A tünetmenteseknél is úgy néz ki ez a helyzet. Sokkal inkább járható út lehet ez mint a pán vakcina. Szerintem az nem is lesz soha.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
BlackV #65938 üzenetére
Ez inkább rémálom keltés.
Semmi szükség így cikkeket elnevezni.Se nem tudományos se nem korrekt .Kilkk vadászat a legaljasabb.
Nagy szerencsére idén láthatóan közepes náthává -enyhe ifulenzáváa szelidült a covid 22.
Hála az oltásoknak."- mondta el. Van Kerkhove hozzátette: az XBB és a BQ.1.1 és BQ.1 variánsok esetében nem mutatkoztak arra utaló jelek, hogy súlyosabb betegséget okoznának, „de ez a kijelentés még nagyon korai, és nagyon kevés adatunk van ennek értékelésére”.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
BlackV #65884 üzenetére
De, vuhani+ba.5. Modernánál mrna1273.222, a Pfizer kódnevét nem tudom, de az is ugyanúgy 1:1 mix.
Más: BA.5 gyerekeknek.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
BlackV #65875 üzenetére
Köszi a retrospektív összefoglalót
Akkor ugye relatív sok eset volt a környezetemben és a különböző covid-csoportokban is a FB-on, azóta a megfigyeléses buborékos annyiban módosult, hogy előfordult és előfordul ugyan, de oltatlanok között is saccra 5% körül/alatt. Ami passzol is egy korábban talán itt is megosztott (talán Ringman linkelte) Twitter-threadben szereplő arányszámra. (<5%)
Az eltelt idő alatt (bő 10 hónap) viszont mindenféle sorrend mellett volt néhány másodikra(többedikre) erősebb tünetes betegség, mint amilyen az első alkalmával volt nekik.
És ezektől független, hogy a jelenlegi variáns(ok közül valamelyik) ütősebb az omikron elején dominánsnál.
Viszont ezzel a teljes elengedéssel, pandémiából endémiává minősítéssel én is kezdem elengedni még a megfigyeléses elemezgetést is, mivel egyre kevesebb az adat(unk) és egyre kevésbé hullám-jellegű a sztori.
Lehetőleg ne nyeljük be, ha igen, akkor meg bizakodjunk.
És együnk sok káposztát
-
syberia
veterán
válasz
BlackV #65067 üzenetére
A többlethalálozás eredetére hol található hiteles magyarázat?
UK-ban 1000+ a heti többlethalálozás az 5 éves átlaghoz képest. Az időjárást is hibáztatták már
szakértők, a következő bűnbak mi lesz?(#65066) Nem rémlenek globális lezárások és utazási korlátozások a korábbi flu járványok során, az immunizáltság igazolása pedig sosem volt téma, kivéve ha szafarira készült az ember egy egzotikus betegségekkel teli országba.
-
Drizzt
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz
BlackV #63255 üzenetére
A legkisebb eshetőségekkel nem foglalkozok. Annak az esélye, hogy elkapom és súlyosra fordul a dolog 3 oltás + fertőzéssel az év végéig nem nagyobb, minthogy holnap kiderül, hogy rákos vagyok. Csollányra is esik ezer másik sportoló, aki meg úgy megúszta, hogy folytatni tudja a karrierjét. Ezek a kivételek, amit a média felnagyít. Nekem az bekövetkezési valószínűségek 99%-ára kell figyelnem, nem az 1%-ára. Sose félek attól se, hogy megszűnik vagy elküldenek a munkahelyemről, mert annak az esélye 1%. Eddig sose küldtek el sehonnan, miért féljek
-
mozso
senior tag
válasz
BlackV #63226 üzenetére
ugyfeleim, munkatarsaim, baratok is elkaptak az elmult 2 hetben
Igazabol nincsenek lent az esetszamok, csak idehaza meg jobban leszarja mindenki, mint nyugaton - ahol szinten leszarjak.Nem az esetszam a lenyeg, nem akarom, hogy a vezerkar segitsen, eddig sem tette.
El fogjuk kapni mert mindenhol ott van es nem fogunk maszkozni, kerdes tovabbra is 9 honappal a 3. oltas utan mi a jobb:
oltas nelkuli megfertozodes
vagy
4. oltas utana megfertozodes -
-
kolopele
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz
BlackV #63204 üzenetére
"Eddig mindig fejlődött a hatásspektrum az ismétlések számával és megfelelő oltásközökkel."
Nem. Ugye nem rég linkelte Ringman, hogy akik elkapták a deltát és oltást kaptak, azok jobban védettek az omikron ellen, mint aki csak 3 darab Pfizert kapott. A 3 darab Pfizeresek között volt akiknek a semlegesítő antitestjei semmit nem értek az omikron ellen, míg a másik oldalon ilyen nem fordult elő.
-
válasz
BlackV #62440 üzenetére
Észak-Koreában fűzfalevéllel és rakétákkal kezelik a tragikus járványhelyzetet
"A pénteken közölt adatok szerint már több mint kétmillió beteget regisztráltak „lázas megbetegedéssel” április vége óta a 26 milliós országban, közülük jelenleg 755 ezren vannak kezelés alatt karanténban. A hivatalos adatok szerint 65-en haltak bele eddig a járványba[...]" - azaz tizedannyian sem halnak bele a betegségbe, mint a szomszédos Dél-Koreában. Ami tényleg imponáló. (Lenne.) -
válasz
BlackV #62408 üzenetére
mindenki így tervezte, de néha olyan érzésem van, hogy az égiek épp a final countdown-t hallgatják és rázzák a hajukat vadul rá
na, és akkor most kapaszkodj meg valamiben:
"A WHO, miután az Egyesült Királyságban tanulmányozta a fertőzésekkel kapcsolatos helyzetet, arra a döntésre jutott, hogy egyelőre nem lát okot komoly aggodalomra, ezért nem javasolja a különleges korlátozások bevezetését az országba irányuló utazásra és kereskedelemre vonatkozóan."
fussatok, bolondok! -
Jablocskov
tag
válasz
BlackV #62141 üzenetére
Elkezdtem olvasni ezt a remek tanulmányt. Sajnos már az első oldalon nyilvánvaló válik, hogy a borzasztó magyarországi halálozási számok jobb színben feltüntetése a célja, és ebben a tények nem fogják zavarni a szerzőket (Kásler
).
A második hullám idején, amikor a halálozási számok elkezdtek összeegyeztethetetlenek lenni a fertőzöttek számával, az ellenzéki média elővette a többlethalálozási adatokat és ezekből próbálta megbecsülni a valódi számokat. Ennek az lett az eredménye, hogy a többlethalálozási adatok is elkezdtek megmagyarázhatatlan változásokat mutatni.
A tesztelési hiányosságok, az adatok visszatartása, nyilvánvaló manipulálása oda vezetett, hogy ma már, aki egy kicsit is kritikusan gondolkodik az nem tud megbízni a hivatalos járványügyi adatokban. Egy dolog biztos. Sokan meghaltak a koronavírus miatt, indokolatlanul sokan. Az, hogy valójában mennyien, az a jelenlegi körülmények között nem fog kiderülni. -
balojazz
aktív tag
válasz
BlackV #61777 üzenetére
Nem valami jó analógia a rulett, vagy akár a hagyományos kockadobás, mert feltételezi, hogy minden dobásnál ugyanakkora és egyenlő valószínűségek vannak. Közelebb volna az igazsághoz, ha azt mondanánk: van egy százezer oldalú kocka, ahol 99999 oldal hatos, de van egy egyes is. A hatos nyer, én dobok. Mindenkinek más kockája van, de ez az én kockám. Szóval de igen, itt a múltban elért hozam garancia a jövőre nézve. A covidnál meg nem is kell sokat dobni, mondjuk 3-4 alkalommal 2-3 év alatt.
-
válasz
BlackV #61206 üzenetére
Köszi a gyors választ! Nem tudom, h hol érdeklődjek utána... Pár hónapja olvastam a hírt, h az egyik EU parlamenti képviselő állásfoglalást kért, és aszerint be kell, h engedjenek az összes EU országba ilyen oltás-kombóval is. Csak persze kérdés, h a határőrök tisztában vannak-e ezzel?
Meg is van a hír: Vége a tiltásnak: megoldódott a Szputnyikkal és a Sinopharmmal oltott magyarok utazása
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #58982 üzenetére
Az egyéni hozzáállásról beszéltem, mivel a thread onnan indult, hogy az embereket már napi 130 halott se izgatja. Hiába kötelező a maszk, ha azt látom mindenhol, hogy sokan nem hordják mert fasza csávók, a másik része meg orr alá tolja a 120 napos szövetmaszkját, ami kb. annyit sem ér, mintha semmi nem lenne rajta.
-
Kékes525
félisten
válasz
BlackV #58950 üzenetére
Igen. Ezek is besorolásom szerinti 3. kategóriába tartoznak. Figyelemre méltóak, azonban további kutatások szükségesek. A hatástani vizsgálatok után toxicitási vizsgálatok szükségesek állatokban és után lehet áttérni a klinikai vizsgálatokra, persze ha az előző teszteken átmentek.
Jó példa ez is arra, hogy az étrend-kiegészítőket nem szabad lebecsülni. A tegnapi vitában én csak a legismertebbekre tértem ki. Íme néhány komoly szaklapokban, gyors kereséssel: [link] , [link]
Ezt a blgot is érdemes olvasni: [link] Még egyszer: helyén kezelve az olvasottakat. Például ezzel nagyon nem értek egyet: [link] A méregtelenítés az egy marhaság, röviden.
-
pjen
félisten
válasz
BlackV #58894 üzenetére
Csak próbálld ki amit írtam, aztán átgondolod. Kedves rokon hölgy 49 éves,érettségizett, élelmiszer vegyész. Az Aldi, lidl, Auchan még csak nem is válaszolt. Eladónak jelentkezett. Együtt melózok egy mérnökkel, gépkezelő, 55 éves. Egy darabig volt egy biológusunk is, 50 valahány éves, mondta legalább 100 hirdetésre válaszolt.
-
pjen
félisten
válasz
BlackV #58892 üzenetére
Én nem kesergek, de Te tényleg nem ezen a földön élsz. Egy csomó ember él minimál bérből, eseteg 4-6 órás,munkaviszonyokból és örül, hogy egyálltalán van munkája. Nem tudom hány éves vagy, de próba képpen irj egy önéletrajzot, legyél 58 éves, legyen egy érettségid lakj az aglomerációban, aztán küld el az állás hirdetőknek. Két nap alatt vissza találsz a való világba.
-
válasz
BlackV #58861 üzenetére
1. Amiket írsz az nyilván csak egy nagyon szűk csoport számára kivitelezhető ötletek. (Vegyünk egy hatvan éves munkavállalót, aki a külvárosból ingázik a belvárosba: greengo nincs, biciklizés nem fér bele az időbe, autó van, csak parkolóhely nincs, munkahely váltás pedig 60 év felett kissé problémás.)
2. Kétfelé fog esni a társadalom (kb. amit Parci írt, de nem csak gyerekekre). Ugyanis vannak a veszélyeztetett csoportok, meg a nem veszélyeztettek. Utóbbiak élhetik a világukat, mint korábban (ameddig át nem kerülnek a veszélyeztettek közé). A veszélyeztetetteknek marad az emberkerülés (nincs unokázás, kocsma, mozi, strand, bejárós munkahely, stb.)
3. Azért a nem veszélyeztetettek élete sem lesz felhőtlen. Jobban kell félni a betegségektől ("önnek 95% esélye van a gyógyulásra, de ha kezelés alatt elkapja a covidot, akkor meghal"), át kell gondolni a gyerekvállalást (időben kell belevágni, ha szeretnénk ott lenni a ballagáson, a nagyszülőket nem kell betervezni, stb.), át kell gondolni a lakóhelyválasztást (50 év felett társasház?), stb.
4. Megváltozhatnak az értékrendek. Ha évi 50 ezer covid halottat elintézünk annyival, hogy "ilyen az élet", akkor mi a helyzet mondjuk a közlekedési balesetekkel (évi 1800 halott)?
-
válasz
BlackV #58866 üzenetére
most hétvégén hatalmas ásványbörze a mom parkban. járványügyileg messziről kerülendő az ilyesmi, mert millió új, fölösleges kontakt. csak hát közben...
a hepa szűrő jó ötlet, bár egy covid ragályosságú cuccnál már érzésre inkább csak időt nyerhetsz vele (ha lenne még tesztelés és osztálykarantén, sokkal többet érne, mert amikor kibukik egy fertőzött, talán még nem tolta át mindenkire
).
picit el vagyok keseredve, ami a jövőképet illeti. a jelenben nincs para, oltottak vagyunk, átestünk, a járványhullám szorul vissza. de hogy mi lesz ősszel..?
-
válasz
BlackV #58861 üzenetére
az a gondom ezekkel a "megoldásokkal", hogy ha rámegyek erre az útra (egészségügyi szempontok alapján nyilván rá kell), az azt jelenti, hogy nem viszem el a gyerekeket mindenféle programokra. ami máshogy teszi őket tönkre
ruszkiknál amúgy elvileg már van spray sputnik vagy mir vagy mi a tököm
-
Kékes525
félisten
válasz
BlackV #58791 üzenetére
Egyetértek, valószínűleg ugyanúgy náthásak lesznek, mert a vitaminok és egyes kiegészítők nem védik ki a náthát sem, mivel nem "csodaszerek" nem nagy hatékonyságú gyógyszerek. Ezért is írtam: "felülfertőzések enyhítése érdekében". A magyarázat, az ok pedig egyszerű. Az emberek döntő többsége, bárhol a világon, valamilyen módon, egészségtelenül táplálkozik. Tovább megyek egészségtelenül él (táplálkozás, mozgás, mentálhigiéné). Ha ezen legalább a betegsége idején egy kicsit változtat, az enyhíti a betegséget, felgyorsítja a betegségből való gyógyulást. Az a rövid idő is segít egy kicsit, mert az egészséges életmódtól az emberek döntő többsége nagymértékben eltért.
Ha valaki kizárólag csak a gyógyszerekben, ha tetszik csak a vakcinákban bízik, akkor hatalmasat téved és ugyanarra az oldalra kerül, mint az antivaxerek. Egészségtelen testen semmilyen gyógyszer, vakcina sem hat úgy mint az egészséges emberen, mert azok sem csodaszerek. Ezért is veszélyesebb COVID-19 a krónikus betegséggel élők körében. És ezek korántsem csak az idősek, nagyon sok fiatal is ide tartozik, mert a fiatalok többsége is krónikus beteg. A teljes felnőtt lakosság 64 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Az elhízás pedig egyúttal gyulladás is, ami citokin viharral szemben érzékenyebbé teszi a szervezet.
Úgyhogy Lacának, ha tetszik ez, ha nem, valamilyen szinten igaza van.
-
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #58836 üzenetére
58% és 1-4 nap időbeni csökkenés, mindezt metaanalízisből. Azt mondanám rá, hogy nyilvánvalóan nem teljesen hatástalan, de komolyan vehető hatása sincs. Az, hogy _esetenként_, _átlag_ 2 nappal csökken a lefolyási idő, nem tűnik komoly eredménynek, mert eleve egy nagyon relatív fogalom, hogy kinél mit jelent a "már jól vagyok" státusz, vagy ezt hogyan számolják egy adott kutatásban (sokszor a beteg beszámolója alapján, ami téves adatokat eredményezhet, mert amikor egy hipohonder még a halálán érzi magát, akkor egy normális ember ugyanabban az állapotában már vígan lezárta magában a betegséget).
És ugye a vége:
"An analysis of the current evidence in the literature suggests that echinacea has a benefit in decreasing the incidence and duration of the common cold; however, large-scale randomised prospective studies controlling for variables such as species, quality of preparation and dose of echinacea, method of cold induction, and objectivity of study endpoints evaluated are needed before echinacea for the prevention or treatment of the common cold can become standard practice."De ok, fogadjuk el, hogy valamit talán használ. Sajnos _nekünk_ semmit se használt, soha, senkinél, ezért mi már nem esszük ezt sem.
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #58807 üzenetére
"Egyébként igen ahogy rámutatsz, pl egy nátha is tud 3 hétig kínozni, meg tud 4 napig tartani. Meg tud egy szezonban 4x beütni, meg 1x"
Sajnos annak bizonyítása, hogy az enyhébb lefolyásnak és/vagy a ritkább fertőződésnek van-e bármi köze az echinaceahoz, igen nehéz. Még ugyanzazon vírustól is lehet valaki rottyon egyik évben 3 hétig, másik évben 4 napig, egyszerűen az egyéb életkörülményei, környezeti paraméterei miatt.
-
válasz
BlackV #58803 üzenetére
tényleg nem tudok mit csinálni onnantól kezdve, hogy nem tapasztaltam vele semmi pozitívat. egy lázcsillapítót beveszek és lemegy a lázam. amíg használtam, nem lettem ritkábban beteg, nem lettem enyhébben beteg, pont szart sem ért. igen, tudom, lehet, hogy kétszer olyan beteg lettem volna abban az időszakban, ha nem szedem.
ezt akkor a saját bőrömön megkockáztatom. több jut neked!
-
válasz
BlackV #58796 üzenetére
az a helyzet, hogy irgalmatlan forgalma van ezeknek a cuccoknak..
te is tudod, hogy az "én nem ülök fel a gyógyszerlobbinak, egészségesen fogok élni" userek bármennyi pénzt ellocsolnak omega3 tőkehalmájolajra, meg spéci szupermagnéziumra, és igen, akár echinaceára stb.
a dr. theiss echinacea cseppeket kb. mindenki ismeri, millió ismerősöm próbálta is, egy esküszik rá, a többiek nem. így megy ez
(amúgy én abszolút tudomásul veszem, hogy ez a szer bizonyítottan működik. nálam nem változtatott semmin, ezért én feladtam)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya számlával
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- JBL ProFlora CO2 Starter Bio Set biológiai CO2 készlet 10-40 l-es édesvízi akváriumokhoz
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest