Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#79851) veze válasza CanibelZ (#79850) üzenetére


veze
őstag

én ugy tudom minden hó elseje a fordulópont

(#79852) totya694


totya694
őstag

Üdv

Ki milyen telefont használ,szeret?
Tudom,hogy vannak topikok de ....

Üdv:Attila

(#79853) macilaci78 válasza totya694 (#79852) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én mobilt használok. Kényelmes, hogy otthon sincs vezeték, amúgy meg nem kell fülkét keresni és a telefonszámokat is bele tudom írni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#79854) Cyrin válasza totya694 (#79852) üzenetére


Cyrin
addikt

Xiaomi 4X, MiuiHU rommal, és Nova Laucher-rel + Adaway (a miui gyári lanucher-től hülyét kapok)

(#79855) Rick4 válasza totya694 (#79852) üzenetére


Rick4
félisten

Van két oneplus 3T-nk, ha ez így mond valamit.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#79856) quailstorm válasza totya694 (#79852) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Mechanikai Művek CB76. Bár valamit kezdeni kéne vele, mert hónapok óta nem csörög, csak nem érdekel senkit a családban, ott a Panasonic DECT...
Amúgy Sony Z3 compact rootolva, mert kicsi a kezem.

------------------------------------------------------------------------------------------

Szaggatnijóaz kerékpárt hol érdemes venni 30k HUF plafonnal (Szegeden)? Kb. 8-9 éve (lusta vagyok benyomni a másik gépet) melegítettek rám egy németből hozott elázott, Hammerite kezelt romot valami 16k-ért. Hattrick speedfire. Ezért én Ceglédre utaztam vonattal és szintén vonattal hoztam haza.

Ez 3 éve van nagyon intenzív használatban és most elfogyott alólam, mindene szétkopott, ráadásul a nagy hajtásban se erőm se kedvem nem volt törölgetni, így le is rozsdásodott a télen. Mondjuk amúgy is utálom, mint a szart, mert nehéz nagy fordulókörű dög.
A két sárvédőn kívül kb. az egész mehet a kukába :DDD

Lényeg a lényeg, nem értek a biciklikhez, és ugye annyiért venném, amennyiért a biciklis topicban a lakatot veszik. Az biztos, hogy kis váz kell, 167 centihez. Sajnos ez már kapásból kizár egy csomót.
Szegedi off-road viszonyokra MTB vagy trekking kell, ahogy elnézem azon kívül nagy igényem nem lehet, hogy legyen egy darabban lehetőség szerint és ne csak le legyen festve kályhaezüsttel, mint a Hattrick. Viszont most nem szeretnék elmenni érte a világ végére, és jó lenne kipróbálni vétel előtt.
Úgyhogy, ha valaki tud, ajánljon pls helyeket, személyeket.

Bicikliszervizbe nem járok (drága), itthon taknyoltunk mindent eddig. Viszont fog kapni az új is szakadó esőben ázást, ütést-verést a biciklitárolóban, meg azt se szeretném, ha túl tetszetős lenne és másnak vennék ingyen kerékpárt.

[ Szerkesztve ]

(#79857) fero02 válasza totya694 (#79852) üzenetére


fero02
veterán

XiaoMi RedMi Note 4 Pro

(#79858) proper válasza totya694 (#79852) üzenetére


proper
őstag

Nekem S7 edge
Asszonynak meg xiaomi redmi 4x

[ Szerkesztve ]

(#79859) Ted_Beneky


Ted_Beneky
senior tag

Honor 4C :)
Samsung A3 2017

Csillagkaput a Csillag térre!

(#79860) veze


veze
őstag

Alcatel One Touch 302 ha ez így mond valamit :D

[ Szerkesztve ]

(#79861) martonx válasza totya694 (#79852) üzenetére


martonx
veterán

Vernee m5 miután a szeretett nokiám rommá tört, és a Windows phone megszünt, csakis tiszta androidos telefont kerestem minél olcsóbban. Jelentem megtaláltam, szállítással együtt került 35000be. Ennyit simán megért.

Asszony Xiaomi redmi 4x ami önmagában jó de a miuitól hányni tudnék.

[ Szerkesztve ]

Én kérek elnézést!

(#79862) tisn válasza totya694 (#79852) üzenetére


tisn
addikt

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

(#79863) Cyrin válasza martonx (#79861) üzenetére


Cyrin
addikt

Ha már csak egy Nova Launchert felpattintasz leküzdheted a hányingert, akkor már úgy fog kinézni mint egy normális androidos telefon, és megmarad a sok sok beállítás amit a Miui egyébként is biztosít, sőt mégtöbb lesz.

(#79864) totya694


totya694
őstag

Mindenkinek köszönöm a választ :R
A mikró felmérésemnek az volt a célja,hogy legyen egy kis rálátásom a nagyon kínai és egyéb készülékek megoszlásán mivel telefon cserén gondolkodom és eléggé tanácstalan vagyok.
Lassan 2 éve használok egy iPhone SE-t és szeretem is de lassan váltani szeretnék.A nejemnek egy P8 Lite volt fél évesen elő jött a széria hibájuk behalt a WiFi,BT chip.Mivel a készülék 1-2 alkalommal folyadékot kapott így garancia vesztett a készüléke.Haza hoztam Neki egy iPhone 6-ot kipróbálásra 2 óra nyomkodás utás már azt mondta fizessem kifelé mert ez kell Neki és szereti is nagyon.
Az SE kijelzőjét végig üveg fóliával védtem.Tetszik a Galaxy S8 is de a kerekített kijelző nekem nagyon nem jön be.Olvasgattam a P20 és társairól hát ott picit túl lőttek a célon.iPhone SE 2 híreket is figyeltem és "talán" jó telók is lesznek elérhető(bb) árban mint pl. 7,8 és plus verziói.iPhone 7 plus volt nálam 1 napig de az már számomra elviselhetetlenül nagy.Nem a nagy kijelzővel van a gondom ha nem a széles készülékkel amit nem tudok rendesen megfogni.Az androidnak nem vagyok egy nagy rajongója de kompromisszumot tudok vele kötni.A windows phone az felejtős...
Keresgélek és olvasgatok tovább.Természetesen minden véleményt,infót meghallgatok :R :R :R

Üdv:Attila

(#79865) SirRasor válasza totya694 (#79852) üzenetére


SirRasor
őstag

Samsung Galaxy S7 - bár nem szeretem, mert erős root+bloattalanítás után lett csak igazán jó. Azelőtt se volt rossz, mert iszonyat erős telefon és a 4 GB ramot se tudta lezabálni, de na...
Előtte Xiaomi Mi4C volt, azt nagyon szerettem, legfőképpen a MIUI miatt. Fényképezője is átlag feletti volt.

Feleségemnek Xiaomi Redmi 3 (4000-es akku), tökéletes. Se szoftveres, se hardveres baja nem volt.

Viszont néhány segítség a várásláshoz:
+Ha fontos a jó zenehallgatás fülessel, akkor olyat keress, aminek dícsérik a DAC-ját.
+Ha fontos a fényképezés, akkor csakis Samsung Galaxy S7-S8. Ennél jelenleg nincs jobb (videófelvételben is! Pláne rossz fényviszonyok között). Többek között ezért vettem S7-et.
+A felbontás nem fontos. De komolyan. 5.5"-ig a HD elég (1280x720). Pl: 5.2-es az S7 és valami QHD felbontása van, de a beállításaiban levehető FHD és HD-ra. Nyilván levettem HD-ra, mert a kevesebb képpont miatt jelentősen kevesebbet fogyaszt a panel és abszolúte semmi különbséget se látok, csak ha 1cm-ről nézem.

Make Love not war!

(#79866) totya694 válasza SirRasor (#79865) üzenetére


totya694
őstag

Az SE fülesét ki sem bontottam új kora óta.Hallgattam volna néha zenét de az iPhone sajátságos zene kezelése miatt erről is lemondtam,meg az agyba dugós füleseket sem vagyok képes elviselni a fülembe viszont a jó fejhallgatókat szeretem...
Keveset telefonálok,fotózni szeretek de azt is mérsékelten (nem lövök mindenre ami mozog) ;]
Szeretem ha 2-3 napot nem kell foglalkoznom a készülék töltögetésével(ebbe elég jó az SE de ez "kis" telefonnak mondható)
Inkább az iOS világában az iCloud és iTunes kezelés,alapelvek amikbe picit bele fáradtam.5GB tárhely az iCloudba és ha betelt akkor fizessek havi 3xxFt-ot nem az összeget sajnálom rá ha nem az elv.

Üdv:Attila

(#79867) martonx válasza totya694 (#79866) üzenetére


martonx
veterán

A kínaiak és az android rengeteget fejlődtek az utóbbi időben. Egyedül arra érdemes odafigyelni, hogy a túltolt UI-okkal rendelkező telefonok erősen ízlés függő, hogy bejönnek-e, viszont akkus üzemidőben hagyományosan rosszabbak, mint a natív android. Azaz Xiaomi telefonok pl. tök jók hardveresen, szinte bagóért, de a MIUI vagy bejön valakinek vagy nem.
Manapság a noname kínaiak is meglepően korrektek vicces pénzekért, és nekik nincs kapacitásuk saját csicsás OS-t kifejleszteni sem, mint pl. Vernee.

Én kérek elnézést!

(#79868) vizslakutya válasza martonx (#79867) üzenetére


vizslakutya
senior tag

Ezeknél a noname telefonoknál érdemes erre is figyelni!

[ Szerkesztve ]

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#79869) quailstorm válasza martonx (#79867) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Mondjuk mi Vernee-t se veszünk soha többé, meg egyéb zs brand telót. HomTom HT20Pro és Vernee Thor után azt kell mondjam pont annyival olcsóbb, amennyivel szarabb. Thoron WiFi gyenge, GPS nem ment sose. HomTom meg melegszik mint állat. Bezzeg egy használt Qualcomm chipes mobil az príma GPS-t tartalmazna.

Meg aztán ott a vírus, először Doogee X5 Pro-t akartunk, az meg gyárilag vírusos...

[ Szerkesztve ]

(#79870) Rick4 válasza SirRasor (#79865) üzenetére


Rick4
félisten

Nyilván levettem HD-ra, mert a kevesebb képpont miatt jelentősen kevesebbet fogyaszt a panel

A panel semmivel sem fogyaszt kevesebbet, hiszen a felbontása sem változott, ugyanannyi pixel van az üveglap alatt, mint előtte, más kérdés, hogy egy fekete alapon megjelenő szöveg, ami most 3 sor pixel volt, a kisebb felbontás miatt nem-e lesz már a mellécsúszás miatt 4 sor, ami miatt valójában többet eszik majd a panel. A proci fog egy minimálissal kevesebbet enni, mert a kisebb felbontáson elvisz mindent csuklóból, tehát az ezt megelőző időszak 46% procihasználata helyett most lett 44%, és spóroltál egy feltöltésen 3 perc akkuidőt.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#79871) tisn válasza quailstorm (#79869) üzenetére


tisn
addikt

HomTom HT20Pro3

mobilarena teszt alapjan megvettem a gyereknek, nem tul jo
most bedoglott az ujlenyomatolvasoja

(#79872) SirRasor válasza Rick4 (#79870) üzenetére


SirRasor
őstag

Szép az elméleted, csak HIBÁS. QHD felbontáson 3 naponta töltöttem, most meg 5 naponta, pedig ugyanúgy használom. SOT nőtt másfél órával.

EDIT: kevered a PC-s kijelzők felbontásával, ahol egyre nagyobb lesz minden, minél kisebb a felbontás.
Androidban (legalábbis ebben az S7-ben) NEM VÁLTOZIK a méret a felbontás állításával, hanem ténylegesen kevesebb képpontot használ.

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#79873) -Tsaba- válasza quailstorm (#79856) üzenetére


-Tsaba-
tag

Urbanlegend kerékpárboltban sztem érdemes szétnézni, vannak olcsó használt bringák (bár lehet még nincs szezonja). Én is ott vettem anno, bár nekem a célom hogy valami jó (és drága) trekkinget vegyek olcsón (így lett egy csudaszép Cube Town-om 80ért).

Totya694: Sokat csalódtam a droid rendszerben (egy ideig winphone volt), de amióta Xiaomi Note 4-em megint megkedveltem (szép és nagy kijelző, elfogadható kamera, jó üzemidő).

[ Szerkesztve ]

(#79874) quailstorm válasza -Tsaba- (#79873) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Köszi, rájuk nézek. A weboldaluk elég igényes, az jó benyomást keltett.

Szívesen tekernék jó biciklit, csak még a nem szeretett Hattrick is olyan maflásokat kapott a közös tárolókban, meg annyi esőt, hogy nincs értelme. Olyat csak háztól házig mernék használni, nagyon még munkahelyre se, mert ott is szétverik...

(#79875) Rick4 válasza SirRasor (#79872) üzenetére


Rick4
félisten

Jó, akkor csak elméleti szinten nézzük, én mit sejtek:

A kijelző miben is tér el egy asztali monitor kijelzőjében? Semmiben, van a natív felbontás, a háttérvilágítás, és kampó. Az egyes pixelek fényáteresztő képessége amoled kijelző esetén alapesetben nulla, tehát fekete a kép, amennyiben feszt vezérlünk oda, ennek mértékétől nő az áteresztőképesség, és az adott pixel a háttérvilágítás miatt "világosodik", a pixel átereszti a háttérfényt, minél több ilyen világító pixel van, annál több energia kell a kijelző működtetéséhez. Az adott feladat felbontástól független, pont úgy, ahogy egy asztali fullhd kijelzőt is meg tudsz hajtani az olcsó vga-val akár 1280X720-as felbontásban. A kijelző egyik szélétől a másikig minden egyes pixel dolgozik, ha ott fehér- piros, kék- zöld színnek kell megjelennie, mindössze a felbontás más.
A felbontástól függő megjelenítés erősen hardverfüggő , ahogy van asztali gépben egy olcsóbb VGA, ami akadozik fullos felbontáson, úgy alacsonyabbon vidáman dolgozik, ugyan ott a tápellátás a konnektorból jön, és amiatt nem igazán mérhető, de a processzora nyilván kevesebbet kell, hogy dolgozzon. Ezzel lehet energiát spórolni, nem mással.

De még az is lehet, hogy rosszul gondolom. Az, hogy az elmélet működik-e, nyilván nem vonatkozik a megspórolt (kinyerhető) plusz akkuidőre, az nem elmélet, hanem tény, de szerintem a felbontástól független. A használati szokásokat sem tudjuk, pontosan ugyanazok-e, mint előtte, azt se tudni, raktak-e fel a közeledben újabb mobiltornyot, amivel erősebbé vált a jel, sok összetevője van egy készülék fogyasztásának, de szerintem egyetlen dolog nem összetevője, ez a felbontás- álligatás. Az már csak hab a tortán, hogy nem a kijelző felbontást állítod, hanem a DPI-t.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#79876) martonx válasza vizslakutya (#79868) üzenetére


martonx
veterán

Azért szeretném remélni, hogy az itthon számlával vásárolt kínai kütyük nem esnek ebbe a kategóriába. Nem aliexpressről rendeltem 50 dollárért okosba a telefont :D

Én kérek elnézést!

(#79877) martonx válasza quailstorm (#79869) üzenetére


martonx
veterán

Nézd, ha másfél éve vettél telefont egy olyan gyártótól, akik 2016-ban alapultak, akkor szerintem túl sok meglepődni való nincs a dolgon :D
Én a Vernee-vel úgy voltam, hogy láttam, hogy 2016-ban alakultak, az M5 már a második (hűha, de akkor se első) generáció a telefonjaik között, és gondoltam nekem 35K-t megér, hogy megkockáztatom mennyit javultak másfél év alatt. Jelentem rengeteget, borzasztóan kellemesen csalódtam benne, simán pariban van az asszony 10K-val drágább Xiaomijával. 4 gyerek mellett meg úgy voltam vele, hogy amúgy se az örökkévalóságnak veszek telefont, lásd előző Nokia dicstelen vége, ami az emeletes ágy tetejéről esett parkettára. De mindegy is, senkit nem tisztem meggyőzni semmiről, csak jelezni akartam, hogy van fejlődés.
HomTom meg számomra érdektelen kategória a maga kártyafüggetlen 16K-s árával, hiszem hogy még viccnek is rossz.

Én kérek elnézést!

(#79878) pilóta válasza martonx (#79876) üzenetére


pilóta
nagyúr

Pedig de. Csak annyi a különbség, hogy akitől vetted, az vette meg 50 dollárért okosba, aztán rárakta a hasznát meg az áfát, és eldta neked :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#79879) quailstorm válasza Rick4 (#79875) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Fú, ennyi zagyvaságot...

AMOLED-nél az alpixelek egyesével külön LED-eknek tekintendőek. Feketénél nem világít azt cső. fogyasztás
LCD-nél igen, valami olyasmi van, amiről magyarázol, de ez nem LCD, nincs háttérvilágítás sem.

De a renderelési felbontást állítja és nem a DPI-t...
A fogyasztás mérséklődése a SoC fogyasztásából adódik egyébként, nem a kijelzőből. Lineárisnál jóval meredekebben növekszik a számításiteljesítmény-igény a felbontás növelésével. 720p-t röhögve elviszi, fHD-t még simán, ami afölött van az húzós tud lenni. Mind a CPU mind a GPU válláról nagyon sokat levesz a kisebb felbontás.

(#79877) martonx: 35k-ért én legközelebb inkább veszek valami régi vackot, mint a Z3c. Lehet, hogy az előállítás minősége javult kicsit, de én nem vagyok hanyattesve az új Verneektől se. Apámnak volt a mániája, hogy új legyen, határon van a kompromisszum, de új...

HomTom HT20Pro meg nagyon nem 17k, konkrétan drágább volt, mint a Thor. Ne azonosítsd a gyártót a legolcsóbb modelljével...
Amire kellett azt kiszolgálta az is, de a hőtermelés meg a hangszóró, egyáltalán az egész anyagminősége nem győzött meg. Ott legalább nem a saját pénzünkkel játszottunk.

Thornál újabb csájnacuccot nem használtam és nem javítottam, de mivel korábban rendszeresen szervizeltem, pontosan tudom hol spórolnak, és egyáltalán nem éri meg. Maga a belső design rémes szokott lenni, kaptonok, szigetelések elhagyva, akku hitelesítetlen valami izé. Szoftverben kémprogram-potenciál több gyártónál is. Thor még egészen istenes készülék egy Leagoo-hoz vagy Chuwihoz képest, azok rettenetesek. Chuwi után egy Lenovo szerelése mellbevág.
Thorral amúgy két nagy baj van:
- szór a minőség, totólottó, hogy mit kapsz WiFi és GPS terén
- alkatrészár és telefon értékvesztése miatt a reccs = GTK, miközben épp most látok neki egy Z3 compact javításának 5k HUF-ból...

[ Szerkesztve ]

(#79880) quailstorm válasza quailstorm (#79879) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Vernee-zés margójára.
Tucattelóért meg nekem nem éri meg még egyszer lottózni.
Mienkben konkrétan nem működik a GPS, sose tudott fixálni.

[ Szerkesztve ]

(#79881) csoszogi válasza quailstorm (#79856) üzenetére


csoszogi
tag

Kerékpárhoz: kerékpáros boltokban van sokféle használt. Végig kell járni őket és akkor hátha találsz valamit, ami neked megfelelő. Egyik ismerősöm Kiskundorozsmán vett valami piacon (talán az akkori nagybani?) használt kerékpárt, de láttam régebben (5-6 éve) a Cserepes soron is hétvégi kirakóvásár keretén belül.

Hogy milyen kerékpár kell Szegedre? Szerintem tök mindegy. Nem kell azt túlspilázni szerintem. Nézd meg mivel járnak az emberek, kevés köztük a trekking vagy mi a szösz..ez is majdnem olyan, hogy valaki csak hipi-szupi gránittal bevont edényben képes főzni..:)

Mondjuk, nem tudom mit jelent esetedben a "nagyon intenzív használat" meg a "Szegedi off-road viszonyokra", mert ha valamiféle komoly sport, akkor tárgytalan amit írok a következőkben.

Én napi szintem járok (eső hó jég nem akadály, hanem kaland..:) Újszeged-Tarján viszonylatban (2X20 perc), különböző utakon a vátozatosság miatt..:) Vékonyabb keményebbre fújt kerékkel gyorsab tekerni, igaz kényelmetlenebb is lehet. De sima utcai biciklire is lehet kapni ballonosabb gumit.

Mi van nekem: 28 collos néhai Cora noname utcai kerékpár, talán 18 sebességes?, 16 éves lesz a nyáron, anno nem volt drága. Nyilván neked kisebb kell. Érdemes e típusú műintézményekben is szétnézni.

Volt, hogy kinnt telelt, rozsda is eszi, kicsit ütött kopott, cserélni kell a láncot (2000Ft) meg hátsó fogaskerék tárcsát (1500Ft). Javítani is kellett már (bowdencsere, törött középső/hátsó tengely), de ennyi év alatt nincs olyan dolog amire nem költ az ember. Sok mindent meg tudok rajta csinálni, azon sokat spóroltam.

(#79882) quailstorm válasza csoszogi (#79881) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Csak közlekedés úttesten és kerékpárúton, most nincs sport se túra. Teleszkóp nélküli trekkingek vannak/voltak apámnak, azokat nem szeretem, mert szétrázta a csuklómat.
Off-road egyszerűen a pocsék minőségű utakat takarja, ami még összteleszkóppal se piskóta. tudom, nem kényelemre van kitalálva

Amúgy azért van már egy minőség, ami alá nem mennék, a Hattrick legjobb formájánál is jobbat szeretnék. Fontos a kiváló fék (Hattricknél megvolt), meg most már az se ártana, ha könnyű lenne. Egyelőre a váltó, 26", kis váz, első teleszkóp a kötelező alapcsomag.

Azért lőttem be a 30k-t, mert azt még talán nem lopják el 5 perc alatt, viszont biztonságosabbnak érezhetem mint a Hattricket, ha jól választom.

[ Szerkesztve ]

(#79883) martonx válasza quailstorm (#79880) üzenetére


martonx
veterán

A belinkelt threadben is pont az volt a végszó, hogy M5-re váltott valaki, mert az már rendben van. Én hosszú távú következtetést nem vonnék le azért, mert a kínai gyártó legelső telefonja olyan lett, amilyen.

Én kérek elnézést!

(#79884) quailstorm válasza martonx (#79883) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Papíron talán még jobb vétel az M5 mint anno a Thor volt, majd meglátjuk, nincs infóm róla.
Viszont azt tudom, hogy a legutolsó belépő vacak indiai vagy vietnámi Samsung is belül meg van tervezve, össze van rakva, és frankó akkut kap. Nem mintha ettől vennék olyat, de szereltem őket. Ez megdrágítja, nem csak a név.
Valahol a Vernee is kell, hogy spóroljon, mert csodák nincsenek.

[ Szerkesztve ]

(#79885) martonx válasza quailstorm (#79884) üzenetére


martonx
veterán

Ez biztos, nem is várom tőle, hogy 35K-ért hosszú évekig kiszolgáljon, meg rendszeresen frissítéseket kapjon. Igaziból ha egy évig zokszó nélkül kibírja, akkor már számomra megérte. Manapság telefont nem sok évre előre tervezve veszek :D

Én kérek elnézést!

(#79886) quailstorm válasza martonx (#79885) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Thor, hogy megkapta a 7.0-t az jó dolog volt. Ebből kiindulva épp az M5 is kaphat valamit. Bár biztonsági az nem divat.

[ Szerkesztve ]

(#79887) -Tsaba- válasza csoszogi (#79881) üzenetére


-Tsaba-
tag

Én megálmodtam egy kerékpár, elkezdtem építgetni hobbiból. Majd megláttam a urbánnál ezt, ami pont olyan volt mit amit magamnak elképzeltem (és összességében olcsóbbra is jöttem ki). Minőségi, de nem túl drága alkatrészekből (ha cserélni kell). Olyan színben és felszereltségben amire vágytam. Munkába járni és gyerek vinni az oviba, nekem ez tökéletes (leginkább kerékpárút van oda-vissza). Lehet vele suhanni is ha úgy tartja kedvem. Agydinamós világítás, elég jó Shimano fékek, városi gumik, csomagtartó, és matt fekete szín, sztem ez az igazi városi bringa...

[ Szerkesztve ]

(#79888) Ted_Beneky válasza quailstorm (#79882) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Az Urban legendben újították fel a feleségem használt kerékpárját, a részletek már a múlt ködébe vesztek, de korrekt munkát végeztek, korrekt áron.

Csillagkaput a Csillag térre!

(#79889) macilaci78 válasza SirRasor (#79865) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nyilván levettem HD-ra, mert a kevesebb képpont miatt jelentősen kevesebbet fogyaszt a panel - én is csak 6 szeletre vágom a pizzát, mert így nem hízlal, 8 szelet meg amúgy sem esik jól. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#79890) Rick4 válasza quailstorm (#79879) üzenetére


Rick4
félisten

Jó, lcd-ről írtam, de ettől még minden, csak nem zagyvaság. :D

Jó, akkor nézzük meg, mi ennek a beállítási lehetőségnek a neve.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#79891) csoszogi válasza -Tsaba- (#79887) üzenetére


csoszogi
tag

Én sokféle biciklit tekertem már életemben itt Szegeden, Camping(ezt ellopták, pedig szerettem), "kosszarvú" vékony kerekes országúti, sima 28-as, most meg az utóbbi 16 évben ez amiről írtam. Gyerkőcöket én is vittem, a feleségem ugyanilyen korú női változatú kerékpárjával. Hátulra vettem nagy kosarat, így belefér a laptop táskástól (15 éve baja még nem lett nekik emiatt), plusz az esőcucc ha kell.
Szegeden igen szarok a bicikliutak, sok a kátyú, bukkanó meg a járdahiány. Főképp este bicajozok, és akkor tud meglepetést okozni.

quailstorm: mondjuk én súlyosabb vagyok, lehet emiatt sem érzem azt a nagy rázkódásokat, de egyszer ültem ilyen összteleszkópos bicón, nekem össze vissza hintázott, főleg fékezésnél.

A minőség...erről nem tudok nyilatkozni, az enyém okés ennyi év távlatából is. Igaz épp tegnap ment ki három küllője, meg ráadásul ki is lyukadt a hátsó gumi...:)

(#79892) quailstorm válasza Rick4 (#79890) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nézzed, ne nézzük, te nem tudod. [link]

Még mindig a renderelési felbontást állítja, attól fogyaszt kevesebbet. Méretezés is van, de az másik és attól nem kapna +2 napot...
Másik, amire jó az a játék. Lejjebb veszed a felbontást, folyamatosan fut, akkora kijelzőn meg még a kisebb se lesz recés.

Amire te gondolsz, a zoom, az egy teljesen másik opció...

[ Szerkesztve ]

(#79893) kovaccss


kovaccss
tag

Hello. Hány helyen lehet Szegeden TV-t és monitort venni?
Ezeket tudom:
TV: Media markt az Árkádban, a Lófaránál a Műszaki pince, Tesco Szabadkai úton, és itt az Euronicsban is, Edigital Tisza krt., Auchan, ez volt a Cora.
Monitor: Media markt, Edigital.
Ezeken kívül hol lehet még, ami nem PC bolt?

(#79894) martonx válasza kovaccss (#79893) üzenetére


martonx
veterán

Weben, és kérsz kiszállítást? :B

Én kérek elnézést!

(#79895) kovaccss válasza martonx (#79894) üzenetére


kovaccss
tag

Nem veszek bárhonnan a neten 50-60e-es TV+monitort csak úgy, hogy hozzák házhoz. Amúgy sincs értelme, mert ezt [link] néztem ki, az egyetlen értelmes monitor+TV 24 collban, alig van árkülönbség, a szegedi Media marktban jó lenne venni, 2 év gari van. Az Edigitalban 55e-ért csak 1 év gari van.

[ Szerkesztve ]

(#79896) r0by válasza kovaccss (#79895) üzenetére


r0by
addikt

Nekem hirtelen ez jutott eszembe, ha még ott van :)

(#79897) totya694


totya694
őstag

Sok informálódás után arra jutottam,hogy egyenlőre kivárok.Én úgy látom,hogy a jelenleg mobil piacon az alapvető irányelvekkel is komoly bajok vannak és még erre rájön az a tény is,hogy nem tudnak újat mutatni mert minden lapot kijátszottak.
Ez olyasmi mint ha minden legyártott autóba 300 lovas motort építenének 20 literes fogyasztással,40 literes tankkal és tegyünk meg vele 300km.
Nem látok törekvéseket az okos telók fogyasztásainak csökkentésére...Az csak "erőlködés" egy megoldásra ha 3000mAh aksi helyett 4000-eset rak bele egy gyártó de azzal meg mástól veszi el a helyet...
A fentebb is említett kijelző lekerekítés meg véleményem szerint egy potenciális sérülési pont amivel a készülék élettartamát csökkentik.
Valahol arra törekszik a föld,hogy az erőforrásainkat ne pacsáljuk el 1-2 évtized alatt és erre a piac meg szöges ellen tétje az egésznek.RoHS szabvány ami garantálja minden elektronikai termék pár éve belüli meghibásodását(Ólom nélküli forrasztó ón ami pár év alatt elkorhad)
365 napból legalább 360 napot lóg töltőn a mobil telefon de van benne 6-8 magos proci meg 2-4 magos VGA.
Már rég óta napi szinten laptopokat,PC-ket javítok és napjainkban inkább csak mismásoló fejlődések vannak 1-2 kivétellel.Kíváncsian várom a mobilok tovább fejlődését de szerintem ebben a piaci ágazatban igen csak kipadlózták a lehetősége tárházát....

Üdv:Attila

(#79898) ShadowX válasza totya694 (#79897) üzenetére


ShadowX
őstag

Azért lehet jó ajánlatokat találni. Csak nagyon nehéz manapság. És én abban látom a probléma okát, hogy a korábbi 1 éves fejlesztési ciklus (még régebben 1,5) az elmúlt években 6-9 hónaposra csökkent. Okádják ki magukból az új telefonokat a gyártók, ami nagyon nem jó - és teszik mindezt az alsó, közép és felsőkategóriában is. Kezdte a Sony azzal, hogy fél évente új csúcskészülék, a többi supportja meg drasztikusan csökkent (az ígéretekkel ellentétben). De mostmár a Samsung is kezd beleeseni ebbe a hibába, hogy a csúcs S szériáját nem évente, hanem 9-10 havonta frissíti....gusztustalan hozzáállás. Azt se tudják már hogyan különböztessék meg őket (ilyenkor jönnek a Galaxy A5 2016, majd 2017 elnevezések).
A konzoloknál persze meg tudták oldani azt, hogy kijött a csúcs hardver, aztán évekig (még ma is kapható PS3, meg Xbox360) értékesítik, mert ezidő alatt tudják optimalizálni és olcsóbbá tenni a gyártást (és nem a költségmegtakarítással arányosan lesz olcsóbb a konzol, egy bizonyos ár alatt már nem csökken tovább az ár).
Én abban látnám a jövőt, hogy kevesebb legyártott, de minőségibb telefon (amiből lehet újrahasznosítani) és hosszabb (akár fizetős) szoftver upgrade időszak. Jelenleg ebben a Pixelek a nyerők (istenem, de hiányzik a Nexus 6P-m...), csak azokat is elkezdte a google a prémium árszegmensbe bepozícionálni, mert apple szerű gyártó akar lenni. 3 évre elég hardver és full szoftveres támogatás (mondjuk az első generációs pixel tulajokkal jól kibaxtak ilyen szempontból).
Amúgy tényleg valahol a csúcson járhatunk okostelefon ügyileg, mert ma már évekig elég egy középkategóriás telefon hardvere. Az exkluzív szoftveres feature-ök vonzzák az új vevőket (ami egyenlő azzal, hogy ha friss szoftvert akarsz, akkor évente cserélgesd a telefonod...hányinger).
Az android one program most jó kezdeményezésnek tűnik (amíg el nem cseszik). Középkategóriás telefonok 2 év támogatással. Most egy Xiaomi A1-et nyúzok, meglepően jó.

[ Szerkesztve ]

(#79899) quailstorm válasza totya694 (#79897) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Olyan készülék számomra se nagyon készül, ami meg tudna fogni, engem úgy 2014-ben végleg elvesztett a piac. Majd ha nem tud tovább növekedni a piac, az remélhetőleg meghozza a korrigálást. iPhone X iránya az szöges ellentéte a kívántnak. A kijelző az téglalap, lekerekítés és bevágás nélkül... Erre azt másolja mindenki. Meg a jackelhagyást. Miközben az iP X eladásai messze alulmúlták a várakozásokat.

Mióta van ólommentes ónforrasz? Ha jól tudom már a DirectX10-es VGA-k úgy jöttek ki. Minden eszköz forrasztása azért nem pusztult meg, 2010-es Fermi VGA vagy Samsung Galaxy S simán túlélt 8 évet.

[ Szerkesztve ]

(#79900) kovaccss válasza r0by (#79896) üzenetére


kovaccss
tag

Igen, az Expert van még. Csak 7 helyen lehet Szegeden TV-t venni?

Volt 4-5 éve a Kálvária sgt-on kifelé menet a jobb oldalon a II Kórház után is egy nagy TV bolt.
Meg valami outlet is volt a Kossuth sgt-on kifelé menet a jobb oldalon a Kovács Autónál, ahol kamionról leesett, stb. utólag javított TV-ket árultak kb. 20%-kal olcsóbban.
Ezekkel mi lett?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.