Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#80751) csoszogi válasza Polemius (#80750) üzenetére


csoszogi
tag

nekem volt ilyen esetem, mikor tavaly az M5 autopalyan kigyulladt egy serteseket szallito potkocsis IFA. A kereke langolt, mindenki automatikusan szaladt es vette elo a porral oltokat, magyar roman torok stb.. Rendorok voltak meg csak ott, es igen mondtak valami hivatalos szoveget errol az uj porolto vasarlasrol, vagy ujratoltesrol, de mondtam sietek hagyjuk.

A masik story ha mar tuz Nemetorszag.: egett egy huto hatulja, mint egy kis gyertya... Hivtam a megfelelo embert azt mondta oke majd jon. Aztan nem jott. Szoltam valakinek aki jol tud nemetul. Az is szolt par cifra szo kisereteben. Csak nem jott. Kozben mar nem gyertya volt, hanem nagyobb es elkezdett egni a linoleum is. Oke hutot kozben aramtalanitottuk. Akkor mar egyre idegesebbek lettunk, hogy mindenki baszik ra. No vegul eloltottam porral oltoval, baszott nagy kod lett..:) Aztan nagysokara megjott az illetekes. Hat ne tudjatok meg mit kapott a nemet anyanyelvitol....de kaptam egy valveregetest, hogy milyen fasza csavo vagyok..:)

(#80752) tisn válasza veze (#80748) üzenetére


tisn
addikt

a megyek az úton és látom hogy ég egy autó köteles vagyok a saját tüzoltókészülékemet mittudoménkinek az autojára ráfujni aki aztán ki se fizeti nekem, vagy várja csak meg szépen az állami tüzoltókat, azért vannak hogy eloltsák ? :D

francot se erdekelne, ugranek ki
lehet, hogy valaki panikba esve ul benne, vagy oreg, vagy egy kisgyerek hatul a gyerekulesbe bekotve

(#80753) veze válasza macilaci78 (#80749) üzenetére


veze
őstag

pl a fütés csövekhez az általában az ablak alatt /mellett van
ötödikről hatodikról simán le lehet jutni vele, az még nem is olyan félelmetes magasság, amugy sem a méylséget kell nézni, hanem maga előtt a falat.. Az biztos hogy igy sajat kezedbe veszed a menekülés utját és nem kell várnni másra/nem vagy kiszolgáltatva.
Aki meg 130+ kiló és nem bírja el a fűtéscső sem, annak más megoldásban kell gondolkodni
de aki 70-90 kiló, van átlagos fizikai állapotban, ( és még hozzájön az adrenalin, mert meghallni vagy élni a kérdés) annak esély
egyébként a mostani nyomásmérővel ellátott kézi poroltók elméketileg 20 évre vannak szavatolva. Az állapotárol meg vizuálisan meg lehet azonnal gyözödni
, ha zöldben van a nyomásmérő van benne elég kraft ha leesett pirosba akkor el kell vinni gázt töltetni rá..Akkor valszeg mnegvizsgálják a szelepet is mert nagy eséllyes ott szökhet el a gát nem a palack falán.
Otthonra elég ez az ellenőrzés.
A munkahelyi felülvizsgálatnál sem viszik el és szedik szét minden évben azt amelyik egyébként megvan a kellő nyomás. Ezt viszont ellenőrzik
Nekem van több készülékem is és ezt szoktam ellenőrizni rajtuk. Nem feltétlen azért mert az asszony kigyujtaná a gázon az olajat rántotthus sütés közben, Én a garázsban tartom őket több motor auto stb áll bent mind tüzveszélyes, hegesztek, stb jó ha ott van készenlétben ( sosem kellett szerencsére) de ha a házban kellene akkor is 20mp alatt felhozom a garázsból , fix helyen van nem kell keresni

[ Szerkesztve ]

(#80754) macilaci78 válasza veze (#80753) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Aki meg 130+ kiló - például én. Se a fűtéscsőre, se a korlátra nem bíznám az életem, viszont kötélen le tudok ereszkedni.

Akkor dübelezzek a kötélhez egy tartóvasat a padlóba, falba vész esetére. Lehetőleg minden homlokzat felől legalább egyet?

Ellenőrizgetik nálunk is melóhelyen, a 2008-ason a mutató a zöldben van, de tavalyelőtt már újat kellett venni, a hatóság meg se vizsgálta, a bontás, újratöltés meg az újtól csak 1-2 ezerrel lett volna olcsóbb. Ennyit arról, hogy a zöld instant jó.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#80755) PowerBuldog


PowerBuldog
veterán

Sziasztok!

SzemerNet-el van valakinek tapasztalata?
Úgy látszik ez és Flip ami az új lakásunknál kiépíthető lenne. De a Flipnél csak 100/10 van amiből a garantált csak 1/1Mbit, szóval felejtős.
A SzemerNet-nek lenne jobb gyorsabb, de még nem hallottam róluk semmit.

Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html

(#80756) Gergello válasza Rick4 (#80740) üzenetére


Gergello
addikt

A füst is nagy gondot okozhat.

4. emeleten laktunk, amikor egy lakó étolaj, gázolaj, rongyok és szabálytalan villanybekötés szerencsétlen egyesítésével felgyújtotta a saját pincéjét. A tűz nem volt nagy, de a 3. emeleten már tejköd szerű füst volt, 1 lépést nem lehetett látni magam mögé. Tűzoltóval találkoztunk a füstben, azzal együtt menekültünk ki az erkélyre. Bejárati ajtó aló vizes törölköző, mert nyomult be a füst.

Akkor már sejtettem, hogy onnan dobbantani kell :DDD

(#80757) veze válasza macilaci78 (#80754) üzenetére


veze
őstag

mert 10 éves lett és nyomásprobázni kellett volna. ( mintha a folyamatosan nyomás alatt lévő nem hasadhatna fel bármikor amikor a tartály fala már nem tesz eleget a feltételeknek..) régen is kellett, mert akkor még a gáz külön egy belső töltet volt és nem volt nyomás alatt az egész portartály. De a mostaninál igen..ha nem bírja a nyomást amit a zöld mutató mutat, akkor kapásból meg van a lehetősége hogy felnyíljon oldalt ( nem csak akkor amikor rászabídítják a belső palackból ) szóval itt kicsit már tul van ez adminisztrálva. de hát a munkahely az munkahely oda vonatkoznak ilyen ( lehet ebben az esetben némiképp tulszabályozott) előírások, elvileg évente 1x kell , ami azt jelenti hogya ráütik a pecsétet, akkor az egy évig garancia hogy nyilhat fel és használható. 10 év után meg le nyomásprobázzák, igy garantálják hogy a két ellenőrzési időszak között pl 4 hónap mulva nem engedi el a gázt, bár az ugyis mindenkinek feltünne ha ránéz és egyből tudja hogy holnap akkor újat kell venni..De ki nézegeti a mutatóját a munkahelyen a munkavállalók közül? senki.. Otthon saját érdeke hogy megnézze ha kilukad el megy benne a nyomás és másnap lehet venni újat. addig meg jó.
ha meg éppen tüzoltás előtt fél órával adta meg magát, és még nem volt ideje újat venni, így járt.. A tízévenkénti csere valószínűleg ezt kivédené.
Nálam egy van ami már husz éves a többi fiatal Azt az egyet tavaly kiprobáltam, mivel szakaszosan működtethető, megforgattam alaposan hogy a por fellazuljon benne, és egy pillanatra kint az udvaron megnyomtam. Működött. most nincs már benne 6 kiló töltet emiatt csak 5,5 és még zöldben maradt.
Egyébként meg nem kell se kötél se tüzoltókészülék, egyszer ugyis meg kell halni valamiben, nem mindegy?
ezek csak ilyen úri huncutságok :-)
:D

[ Szerkesztve ]

(#80758) macilaci78 válasza veze (#80757) üzenetére


macilaci78
nagyúr

De ki nézegeti a mutatóját a munkahelyen a munkavállalók közül? senki.. - szerintem otthon kétszer ennyien. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#80759) tucsok.


tucsok.
senior tag

Jézusom, látom unatkoztok :R

Rasor: panelben tűz= 9.-en véged pont.

[ Szerkesztve ]

"So say we all"

(#80760) veze válasza macilaci78 (#80758) üzenetére


veze
őstag

Otthon nem sokan tartanak ilyesmit., szerintem . ( hisz nem kötelező mint egy munkahelyen és nem szoktak a házak sem tömegesen leégni) Aki meg áldoz rá, annak fontos, az tudja mire valo és megnézi, ahogy én is szoktam. Ennyire egyszerű
Főképp , hogy olyan helyen van a garázsban ahol jól látható , nem kell hozzá lehajolni , kivenni az asztal alól stb, ezért nem igényel semmi extra feladatot , Elmegyek mellette és ha tetszik ha nem , akkor is látom. Ennyi.. :D

(#80761) Lord Dragon válasza quailstorm (#80703) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Jelenleg van egy GTX 970-em. Tehát az megvan, azér tnem kell fizetni. Ha vennék mellé egy másikat, akkor 55-60K-ért tudnék, tehát annyi kéne rádobni hogy SLI legyen belőle. De ha vennék újonnan egy 1070-et, akkor kb 110K-t kéne rádobni a mostani 970 árára. Azaz eladom a 970-emet + 110K.... az rengeteg. 1060-ra meg tök fölösleges váltani 970-ről nem fejlődök vele annyit, hogy megérje rálocsolni a pénzt.... szóval azt kéne kideríteni, hogy amire használnám, arra a 970 SLI is jó lenne e vagy inkább csak az 1070, mert nagyon nem mind1, hogy 55-60K vagy 110K ... bár nem tudom mások hogy vannak vele. És ugye nem akarom feltétlenül eladni a 970-emet sem, mert rengeteg gari van még rá (7év van még hátra az eredeti 10-ből)

Jelenleg első sorban Skyrim miatt kéne (jól megmoddoltam a játékot és eszi a gépet eléggé most már.... 100% a GPU használtság folyamatosan Skyrim alatt), Illetve rise of the tomb raider se éppen a legjobban fut, mert a nagyobb tereken nagyon belassul. Ez lenne a két fő jelenleg. Aztán hogy később milyen játékok jönnek amikkel szeretnék játszani és hogy az mit támogat, azt nem tudom ... az a jövő zenéje...

[ Szerkesztve ]

(#80762) quailstorm válasza Lord Dragon (#80761) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Használt GTX970 árát a használt GTX1070-hez hasonlítsd. Használt 1070 meg 120-ból simán meg van. Innentől meg ha eladod a 970-et akkor ugyanannyiba kerül az 1070, mint egy másik 970.

De én nem akartalak lebeszélni se a tesztről, se a vásárlásról, csak mondtam az általános tapasztalatokat, meg a sajátot.
Ha abban a két játékban közel lineáris skálázást el tudsz érni, akkor jó neked az SLI is.

(#80763) nap válasza Lord Dragon (#80761) üzenetére


nap
addikt

Lehet, hogy érdemes várnod pár hónapot. Ha a bányászkártyák tömegével kerülnek a használtpiacra, vagy a gyártók megpróbálnak túladni a raktárkészleten, akkor az erősen lefele nyomja az árakat.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#80764) quailstorm válasza nap (#80763) üzenetére


quailstorm
nagyúr

A gyártók nem hajlandóak lemondani a többletprofitról, volt cikk is róla.
A használtpiac esetleg, mert eléggé mélyen van a bitcoin árfolyam.

(#80765) Rawulf válasza nap (#80763) üzenetére


Rawulf
őstag

Idénre nem várható árcsökkenés. Sőt! A ramok miatt inkább áremelkedés várható.
Sok éve, amikor nagyban ment az sdram-oknál a kartellezés, már akkor is csodálkozva néztük ismerősökkel, hogy egy top alaplap olcsóbb volt, mint egy kis ramocska.
A következő évben, vagy inkább 2020-ban várható érdemi árcsökkenés. Ehhez viszont az kell, hogy a régóta várt konkurens gyárak elkészüljenek és tudjanak a piaci igényeknek megfelelő technikával dolgozni.

Ahogy ph! cikkben is írják, az újabb GPU generációknak még több memória kellene az igazi előrelépéshez... ez sem segít a helyzeten.

[ Szerkesztve ]

"Please state the nature of the medical emergency."

(#80766) totya694 válasza Rawulf (#80765) üzenetére


totya694
őstag

Amikor az ügyfél 32GB RAM-ot kér a laptopjában és a 2db 16GB-os DDR4 RAM-ért ~120.000Ft-ot fizet. :U

A "nagy testű" VGA-k meghibásodásához az is hozzá segít,hogy nincs rögzítve a végük és sok esetben olyan szinten megcsavarodnak a saját súlyuk alatt mint egy propeller.Természetesen a deformálódáshoz hozzásegít a felmelegszik a VGA játék közben 90 fokra pár órára majd vissza áll 30-40 fok környékére.
A bányászat alatt meg állandó a terhelés és a hőmérséklet is de a tervezés során ezt nem kalkulálták bele és azt sem,hogy a ventilátorok rövid idő alatt futnak rengeteg km-t.
Persze vannak kimondott bányász kártyák amelyeken nincs is monitor kivezetés de azokra sem raktak csapágyazott ipari ventiket és a NYÁK sem erősebb...

Üdv:Attila

(#80767) PowerBuldog válasza totya694 (#80766) üzenetére


PowerBuldog
veterán

És azokra garanciát sem vállalnak, csak valami 6 hónapot általában.

Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html

(#80768) totya694 válasza PowerBuldog (#80767) üzenetére


totya694
őstag

Az áruk is karcsúbb egy kicsivel és nincs rajtuk monitor kimenet így csak a PCIe sloton tud kommunikálni,bányászni,"kapálni" ;]

Üdv:Attila

(#80769) Rick4 válasza Gergello (#80756) üzenetére


Rick4
félisten

Az a füst biztos nem hiányzik egy tüdőből sem, de legalább fizikai akadályt nem képez meneküléskor. Ha nagy gáz van, egy úszószemüveg, és az ember szájára egy tesco-s szatyor amibe lélegzik, aztán már csak ki kell jutni. Na igen, nem tudom, létezik-e előnye a társasháznak, mikor annyiért már házat vesz az ember, amennyiért lakást kínálgatnak, ez a sztori is most ősszel volt, a szüleim gázszagot éreztek éjszaka az ötödiken, szaglásztak, semmi. Másnap megint, szaglásznak. semmi, mennek lejjebb, ott sincs semmi, még lejjebb, a harmadikon bűzlik már a merkaptán a lenti szomszéd ajtaja előtt. Rendőrség, tűzoltóság kihív, rendőr dörömböl, hogy nyissák ki, de ne kapcsoljon fel semmi villanyt, odabent olyan gázkoncentrációt mértek, hogy ájuldozni lehetett, az öregek meg este levest főztek, és valahogy rosszul zárták el a gáztűzhelyet. A gázművek másnap ment is ki, lekötötte nekik a tűzhelyet, és csak akkor kaptak újra engedélyt a rákötésre, ha meg van javítva a tűzhely. Nem sokon múlott, hogy a fél lépcsőházat kinyitották volna a József Attilára... Az volt a szerencséjük, hogy anyukám késő este szokta bekapcsolni a mosogatógépet, ami a kamrában van, és a közös szellőztetőn feljutott a merkaptán.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#80770) tisn válasza Rick4 (#80769) üzenetére


tisn
addikt

hun lehet egy lakas araert hasonlo minosegu hazat kapni? szogeden biztos nem, eleg sokat vizslatom az ingatlan.com-ot

(#80771) veze válasza Rick4 (#80769) üzenetére


veze
őstag

anno mikor közösképv voltam, a harmadikon egy lakás albérletbe volt kiadva. egyszer valami okbol be kellett mennem a lakásba és láttam hogy partvis nyéllel volt kitámasztv a a gáztüzhely gombja mert elromlott az érzékelője és nem maradt égve egyébként.
. Ez ugye pont arra hivatott hogyha kialszik a láng bármi miatt( kifutott a leves stb) akkor lezárja a gázt..
Azonnal elzártam, szoltam a tulajnak aki nagyon normális volt és rögtön megcsináltatta. De hogy miota volt ugy azt a jó ég tudja. meg hogy milyen szerencsénk volt addig..
Az ilyeneket nem lehet kivédeni sajnos.
nem minden lakonak evidens az hogy az ilyet azonnal meg kell csináltatni. csak az itt forumozóknak.. De sokféle lakót megismertem , a lakókat nem lehet megválogatni kivel leakik együtt egy házban az ember.
Van ahol nincs pénz erre ( bármennyire is hihetetlen) van ahol fontosabb más mit ez ( pl a nap icigi meg pia..nem általánosítom az embereket, de ez is realitás sajnos.)

[ Szerkesztve ]

(#80772) Gergello válasza tisn (#80770) üzenetére


Gergello
addikt

távolabb kell kicsit menni szegedtől egy 15 km a megfelelő irányba, pl deszk felé hiába mész, drága az is
most ott tart a dolog, hogy egy panellakás 15 milló ft.

(#80773) Luighi válasza Rawulf (#80765) üzenetére


Luighi
aktív tag

És az USD/EUR USD/HUF árfolyamot még nem is vetted bele a képletbe. Európán kívül mindenki dolcsiban számol.

Plusz azt, hogy a 8.gen Intel Core i procik jól sikerültek és jóval nagyobb teljesítmény növekedést tudnak mint amennyi az előző genek között volt.

Mondjuk az áremelkedés ellen szól viszont, hogy a coin bányászat egy sapka sz@r most, amiatt nem fogynak a VGAk (és a bennük levő memória csippek). Ez pedig egy igen jelentős része volt az új termék eladásnak az elmúlt fél-1 évben. Ezért is fele a VGA ára mint januárban.

(#80774) Gergello válasza Rick4 (#80769) üzenetére


Gergello
addikt

Nekem az ott elképzelhetetlen volt. Még egy kicsit megyek, már olyan füst volt, hogy nem láttam, hogy hova lépek. Tudtam, hogy az a lépcsőház melyik része, de úgy kijutni lehetetlen lett volna. Ezek után már érthetőbb, amikor azt látni a tv-ben, hogy az ablakon át próbáltak menekülni még a 9. emeletről is.

[ Szerkesztve ]

(#80775) tisn válasza Gergello (#80772) üzenetére


tisn
addikt

laktam sandorfalvan 3 evig berelt hazban
azon kivul, hogy nagyon jo volt, evi kb, 20k km-t volt a bejaras, az fel milla per ev kb.

(#80776) Luighi válasza tisn (#80770) üzenetére


Luighi
aktív tag

Ingatlan vásárlással én várnék egy kicsit, sztem nem tartható sokáig ez a túlárazott piac.

MNB legalábbis erre utaló nyilatkozatokat, ajánlásokat tesz (a bankok felé). Ha érdekel szólj, írom miket mond.

Plusz az EP is megszavazta, hogy szépen lassan zárják el az Európai Központi Bank ingyenpénz kibocsájtási csapjait.

Az új építésű ingatlanok 5% áfája aszem 2020-ra tér vissza a 27%-ra.

Ráadásul a mostanában felépülő qvasok társasházi lakás túlkínálathoz fog vezetni, amire pedig tudjuk hogy reagál a piac.

Mostanában oldalazik a függvény, lehet látni pár túlárazott lakás esetében, hogy bizony nem kelnek el hónapok óta.

Jah, és ha az EUR/HUF árfolyam átlép egy szintet, akkor az mnb-nek jegybanki alapkamatot kell emelnie.
És ugyebár +1% alapkamat = +10% havi törlesztő.

Szerintem :)

(#80777) macilaci78 válasza tisn (#80770) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Olyan családi házat keresek, aminek a garázsából lift visz fel, más nyírja a füvet, sövényt, locsol, üríti, mossa a kukát, cseréli az udvar, lépcsőház izzóit, rendbe teszi a tetőt, homlokzatot, legyen tömegközlekedés 10 percenként 2 utcányi távon belül, amivel a Mars/Széchenyi tér 10 perc alatt elérhető, mindezt havi 10-15k átalányért. :U

Luighi: nagyon sokan evidensnek tartják, hogy az áfatartalom csökkenésével a bruttó végösszeg is csökken. :U
A sok el nem adott társasházi lakás mellett olyanokat is látok, hogy a vállalkozó visszaadja a foglalót, előleget és eladja másnak 20%-kal drágábban.
Nem fogják megtenni, hogy az ingatlanok ára drasztikusan visszaessen, mert a bankok, állam hoppon maradna.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#80778) Rick4 válasza tisn (#80770) üzenetére


Rick4
félisten

A hasonló minőség kimerül az 50 éve épített épület, sok köcsög szomszéd- jelzőkben? :D Akkor bárhol. Ha saját kertet, 1 falnál távolabbi szomszédot, saját garázst, bejárót akarsz, akkor meg nem ugyanarról beszélünk.

Amúgy én is nézegetem folyamatosan az oldalakat, de a jófogáson külön házak vannak különb módon megfogalmazott szöveggel, mint az ingatlan.com-on, ráadásul én a szegedieket összenézem a pest környékiekkel, pl érdi ingatlanokkal, és bizony sem a kínálat, sem az ár nincs fasorban sem ahhoz képest, hogy ott miket kapni, és emellé mennyi lehetőség van (bár tudom, ezzel élni is tudni kell, szóval sokaknak ez nem szempont) de Szegeden rendesen túl vannak árazva az ingatlanok.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#80779) Luighi válasza macilaci78 (#80777) üzenetére


Luighi
aktív tag

Jaja, 3 évvel ezelőtti szintre nem nagyon fog visszaesni, de legalább a hájp elmúlik és némileg normalizálódik a helyzet.

Az áfa különbözetet a kivitelezők most is benyelik, igaz.

Na ha már rákérdeztél, MNB olyat ajánlott a bankoknak, hogy:
-eddig 20% önerő helyett inkább 30%-ot kérjenek el
-eddig 50% havi nettó jövbedelem helyett inkább csak 30%-ig adjanak hitelt.

Ha ehhez hozzáveszed az esetleges jegybanki alapkamat növelést, akkor hitelből nem lehet majd ennyire olcsón finanszírozni az ingatlan vásárlásokat.

Ha megnézed az átlag ingatlan négyzetméter árakat Európában, akkor látszik, hogy már elég jól megközelítettük a nyugatot. Pl Spanyol tengerpart új építésű apartman közös medencével full bútorozottan 600.000 HUF / m2. Amsterdam 1m2 = 1.200.000 HUF.
Itthon megugyebár a használt panel 300k körüli, az új társasházi lakás 400-600k négyzetméter áron megy.
Ha ezt arányosítod a helyi és a kinti átlagkeresettel...

szerk: á mégegy: mivel rommá van terhelve az építőipar, ezért a felújítós v gyengébb állapotú ingatlant nehéz eladni. Mert nem fogsz találni mestert, aki bevállalja, plusz az építőanyag is drága és/vagy 3-6 hónapot kell várni rá.

[ Szerkesztve ]

(#80780) Rick4 válasza veze (#80771) üzenetére


Rick4
félisten

Ezt mondom én is, amikor kertesben lakik az ember, akkor minden probléma, amit a szomszéd okozhat, és ezzel nekem is árthat, töredékére csökken, ha ő magára gyújtja a házat, vagy nyitva hagyja a kádcsapot, az nem jelenti automatikusan azt, hogy az én ingatlanom is leég, vagy elázik. A fűnyírást a szembeszomszéd is ezzel foglalkozó vállalkozóval csináltatja, a cirkulázás már annyira nem divat errefelé.

Macilaci írja itt a havi 15 közös költséget, nos, nem nagyon számolom ebbe mi tartozik tömblakásban bele, mert ha már földszinten lakunk, itt lift nem kell, viszont ha nincs, elromlani, alattam leszakadni, fél napig fogva tartani sem fog, de ide kb 10 éve fűnyírós ember jár, esősebb időben, mikor jobban nő a fű, 3 hetente, egyébként havi 1X nyírja a kerten belül, és az utcán végig alkalmanként 5K-ért, ami éves szintem max 40-45 rugó lehet, a kuka kint van az utcán, amikor kukaürítés van, 3 m-t kell húzni az út széléig, és mivel idebent kukazsákba pakolunk mindent, a kuka maga nem lesz koszos, ennek ellenére néha kap egy kis hypos spriccelést, évente 1K-ról beszélünk, plusz legyen 4K a havi 4 db ki- behúzás, a körbevilágítás itt mozgásérzékelős lámpákkal van megoldva, ha kimegyek, felkapcsolódik, ha bejövök, lekapcsolódik, lehet még havi 1K max. a 21-es busz végállomása légvonalban innen 300m, a járdán közlekedve sincs gyalog 5 percnél több séta, de amúgyis több autónk van, tehát ez nem szempont. A havi 15K költség évente 180 ezer, én ennek a töredékéből megoldom az összes olyan mókát, ami hasonló problémát generálna, de ha elegánsan számolunk, akkor is évi 60-80 ezer a zsebben marad. Na jó, saroktelken kicsit necces a hólapátolás, de az az évi 10-15 alkalom aztán nem megterhelő, de nyilván az ember nem azért lakik kertes házban, mert mindenért 4x annyit akar fizetni, ez badarság, cserébe van padlásom, ahova minden xart pakolhatok, meg egy 40 m2-es dupla garázsom, amibe mégtöbb xart pakolhatok.......

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#80781) macilaci78 válasza Luighi (#80779) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Budapesten a Király utcában épül egy társasház, 1,6 millió nettó a négyzetméterár kulcsrakészen. És ennyiért még csak laminált padló van benne az árlista aljáról. :U

Mondjuk, általában véve Nyugat-Európával összehasonlítani Magyarországot azért nem lehet, mert eltérő a lakáskultúra. például Németországban a saját tulajdonú lakóingatlan ritka.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#80782) Luighi válasza macilaci78 (#80781) üzenetére


Luighi
aktív tag

Szép - akkor ott egy 100m2 pecó árából a balatonon kapsz egy rancsot 5 hektár területen medencével lovakkal duplagarázzsal ahová minden xart lehet pakolni? :DDD

(#80783) tisn válasza macilaci78 (#80777) üzenetére


tisn
addikt

nem

2000-ben epult kozponti gazfutesu muanyag ablakos belulrol ujszeru 70-100m2-es hazikot keresek 20-25M kornyeken szegeden

kis kert eleg

tomegkozlekedes lift lepcsohaztakaritas meg egocsere: ilyen szarok nem erdekelnek

szerk:

20 evre kb. 2M a kozos koltsegem, akkor annyival lehet dragabb a haz :)

[ Szerkesztve ]

(#80784) macilaci78 válasza tisn (#80783) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én a saját igényeimet írtam le.
Az tiszta sor, hogy a jelenlegi lakásunk nem a nyugdíjas álom, de kertes házba nem akarunk menni, mert nem akarunk időt, energiát szánni rá. Mindkettőnknek csak feladat, nem kikapcsolódás.

Ugyancsak divat családi háznál a mélygarázs, mert a beépíthető alapterületből nem vesz el. De a fenének van kedve reumásan, köszvényesen még lépcsőznie.

Egy társasháznál meg ugye ott a kényelem, hogy a közös területekre eső költségek megoszlanak, a feladatok ellátása meg nem a lakó gondja.

Családi háznál is áthallik az ordibáló szomszéd, a gyerekzsivaj, füvet a társasház előtt, mögött is nyírnak, néha elő-előkerül egy flex, fúró, felújítás is.

A családi ház legnagyobb, vitathatatlan előnye szerintem a kert, már annak, akinek ez számít. A fekvése, szomszédság, stb már inkább szerencse dolga.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#80785) Rawulf válasza Luighi (#80773) üzenetére


Rawulf
őstag

Az árfolyamról azért nem beszéltem, mert az a részemről már politizálás lenne... 2008-ban ugyebár "valaki" még azért pampogott, hogy 274HUF az euró árfolyama, most bezzeg meg...

Hja, bár külföldiekkel beszélgettem és egyre többen választják már inkább a Ryzen-eket általános célra és/vagy játékra.

Bányász célra már cél gépeket ajánlgatnak, ahol nem a GPU a bányász "motor".
Viszont a VEGA kártyák ára pedig a bányászok miatt még mindig eléggé hiánycikknek tűnik.

"Please state the nature of the medical emergency."

(#80786) Lord Dragon válasza quailstorm (#80762) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Ez igaz, de akkor lesz egy gari nélküli használt kártyám, ami bármikor elromolhat és bebukok egy száz X ezres nagyságrenű értéket.... nem igazán szeretem ha nincs garancia egy olyan cuccra ami kurva nagy értékű.... mert nem engedhetem meg magamnak, hogy elbukjak ennyi pénzt csak úgy.... párszor már ki is húzott eléggé rendesen a szarból a gari az évek alatt.....

Szóval azt se szívesen csinálom, hogy eladom a 970-emet amire még 7 év gari van és lecserélem egy gari nélküli fosra..... ha már cserélnék akkor újra cserélnék h legalább 3 év gari legyen már rá, de 2 nagyon minimum tényleg, mert az 100% hogy 2 éven belül nem adnám el ha cserélnék .... de alapvetően 4-5 évente szoktam csak VGA-t cserélni általában.

A tomb raiderre elviekben jó az SLI, de a Skyrim-ről sajnos fogalmam sincs, főleg így hogy meg van moddolva rendesen. Ha van is róla infó, nem mérvadó, mert ez szinte már egy másik játék a sok mod miatt. Ezt kéne kideríteni mert ez lenne a fontosabb. :)

(#80787) Lord Dragon válasza nap (#80763) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Ez már nekem is megfordult a fejemben, de alapvetően azt látom, hogy 1,5 éve csak felfelé megy az ár és mostanában is azt olvastam h nem várható olcsóbbodás új árak terén. Használt 970-ek terén még esetleg.... mert a használt VGA olcsóbb lehet ha sok bányász elkezdi eladogatni a VGA-kat.... hát reméljük... de az biztos, hogy ilyen agyon hajtott bányász kártyát nem fogok vásárolni.... akkor inkább nem veszek semmit. :)

(#80788) vizslakutya válasza tucsok. (#80669) üzenetére


vizslakutya
senior tag

Köszönöm, megvolt a vizsgálat, nagyon rendes doki és tényleg 6 ezer ultrahangal együtt.
Mielőtt belemerültök, egy vese megfázás volt, ami sajnos szövődményes lett.

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#80789) Ted_Beneky válasza vizslakutya (#80788) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Jobbulást!

Csillagkaput a Csillag térre!

(#80790) FoxiestFox válasza Lord Dragon (#80787) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Szóval jobb venni valami gamer szart, ami napi több alkalommal volt maxra hevítve (főleg ha még húzták is), majd hagyva visszahűlni, ami nem túl jó a GPU tokozásnak mint valamit, ami hónapokat ment egyenletes üzemi hőmérsékleten? :D

(#80792) pepe091


pepe091
MODERÁTOR

Van egy eladó Tp-link wdr 3600 routerem, 8000 Ft-ért vihető.

(#80793) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Eltűnt egy hsz, mi állt benne? :D

(#80794) veze válasza FoxiestFox (#80790) üzenetére


veze
őstag

számolás közben kopik :-))

(#80795) FoxiestFox válasza veze (#80794) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Gondoltam. :D Max a venticsapágy, ami filléres tétel, a többi agyrém.

(#80796) pepe091 válasza FoxiestFox (#80793) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Dupla hozzászólás volt.

(#80797) FoxiestFox válasza pepe091 (#80796) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Francba, akkor nem tudok belekötni a cenzúrába :DDD

(#80798) Rick4 válasza Rawulf (#80785) üzenetére


Rick4
félisten

2008-ban 274 volt az euró, és mellé 11% az alapkamat, 16-17% alatt nem volt lakáshitel, 15% alatt nem volt vállalati hitel... Az, hogy most 330 az euró, az 1% alatti banki alapkamat fényében egész más, és ez szimplán gazdasági jellegű kérdés, nem politika....

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#80799) SirRasor


SirRasor
őstag

Üdv mindenkinek a helyi barkácstopicban :D

Szeretnék a konyhapult alá LED-csíkot rakni, de van egy kis gond, amire egyedül csak egy megoldás jutott eszembe:

Szóval dekopírfűrésszel nem eshetek neki, mert az tiltja a házi sárkány, úgyhogy egyedül hajtani tudom a LED-eket az átvezetőkön, de akkor alu profil kizárva. Viszont akkor a hűtés problémás és hamar tönkremegy. Ráadásul még a pofámba is világítana az a néhány kiálló LED.

Erre van jobb ötletetek?

Ja igen, tudom, hogy randa, de így vettük a házat :P Kidobni meg nem akarom, mert iszonyat sok mindent elnyel.

Make Love not war!

(#80800) DarkByte válasza SirRasor (#80799) üzenetére


DarkByte
addikt

Esetleg 4 részbe szétvágni a LED csíkot, külön rögzíteni őket az egyes fakkok aljára (vannak erre alumínium LED profilok amelyeken ilyen tejüveg szerű diffúzor is van, nálam legalább is így oldották meg), majd lyukat fúrni a fakkok között, amin átvezeted az összekötő kábelt az egyes szegmensek között? :F Szerintem amúgy is ronda lenne ha a peremekre rátennéd a LED csíkot (értem hogy ezt kikerülendő akartál kivágni belőle, de én sem bántanám a bútort ez miatt). Ha például pont a törésre esik LED, az más irányba fogja szórni a fényt, ami ronda.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.