Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#60651) macilaci78 válasza CanibelZ (#60647) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ponyvaregény erre tökéletesen alkalmas. Elég sokszor van benne csajozást elősegítő hangulat, de azért hagy köztük szüneteket is, amikor is lehet élvezni a filmet. :K

Made in Hungária is jó. És az Istennek sem jut eszembe az a film, amit moziban 2× kellett megnéznem, mert első alkalommal 5-10 perces szakaszokban egyáltalán nem oda figyeltem. ;)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60652) macilaci78 válasza HaZse (#60650) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mert majd az ember csak úgy ugrándozik bankok közt, ha mondjuk a lakáshitele nem tetszik, vagy a biztosítók közt, ha a kötelező felelősségbiztosítással nem elégedett. Mindennek megvan a sora és módja, amitől az eltérés bizony plusz sarcot jelent.

Ha személyesen voltál bent, akkor a kezedbe nyomták a papírt, amit aláírtál, azon rajta van feketén-fehéren a 2 év hűségidő, annak kezdetével egyetemben. Ne aggódj, ha a Te példányodat nem írtad alá, az övékét biztosan.

A telefonos beszélgetéseket a beleegyezéseddel (ráutaló magatartás) rögzítik, visszahallgathatod kérést követően, stb.

Nem azért kötsz hűségidőt, mert kedvezményes árú mobiltelefont veszel, hanem azért veszel kedvezményesen mobilt, mert hűségidőt kötsz. Ez régen is így volt.

Lefelé váltani a T-nél sem lehet csak úgy és a Vodánál is meg van a módja, legfeljebb nem tetszik.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60653) Rawulf


Rawulf
őstag

Lehet kijavítani, ha valamit rosszul mondok, de tudtommal:

A Telenor kezdte el ezt a mizzériát azzal, hogy hűségidős szerződéseknél (is?) egyoldalúan árat emelt.
Kapott is egy szép nagy büntit az NMHH-tól.

Most már tudjuk, hogy a Telekom is árat emel.
Mindkét T betűs cégekkel kapcsolatban előszeretettel használták a hírekben a "durva áremelés" szó kapcsolatot.

Na és most jön az igazán érdekes csemege.
Nem véletlenül kérdeztem Rick4-től, hogy milyen frekvencián szolgáltat a Vodafone. Kicsit nehéz volt rátalálni, mivel a három nagy mobilos szolgáltatóból a Vodafone tudott a legkésőbb frekvenciát nyerni a 4G-hez.
Na már most. A T betűs cégektől azt hallani, hogy amikor megnyerték a 4G jogosultságaikat, akkor olyan vállalásokkal érték el, amik nem tartalmazták a távközlési adók emelkedését. Valahogy kompenzálniuk kell a plusz kiadásokat, különben nem teljesítik, amit vállaltak. Ezt csak áremeléssel tudják végrehajtani.
A kérdés az, hogy a Vodafone hozzájuk képest mit vállalt be a 4G-ért. Ha ők is nagyot vállaltak be, akkor nekik is majd árat kell emelni, mikor a negyedéves jelentésekben lemaradást tapasztalnak.

Visszatérve a frekvenciákra. Jó kis viták mennek a mobil szélessáv topikban, hogy milyen frekvencia a jó és mi a rossz, mivel a Vodafone a 3G-nél (is?) különcködött a 900Mhz vidéki sávval a T-khez képest.

Szóval legkésőbb januárra láthatunk csak tisztán, hogy kinek lesz igaza. :)

[ Szerkesztve ]

"Please state the nature of the medical emergency."

(#60654) Rick4 válasza Rawulf (#60653) üzenetére


Rick4
félisten

Az nyilvánvaló, hogy a voda a 30 milliárd kifizetett pénz látni szeretné, sőt, még többet is. Az is nyilvánvaló, hogy ha emelni akarnak, 30 nappal előtte ki kell küldeniük az értesítőt erről, pontosabban bizonyos helyeken meg kell jelentetniük. Az is nyilvánvaló, hogy az augusztustól érvényes ászf Hazse esetében semmiféle hangcsomag díjváltozást nem mutat a jelenlegihez, tehát áremelésről nem beszélhetünk. A voda hirdeti, hogy a Balaton körül megy a 4G mindenhol, tehát építik a hálót, és valami történik itt is, ugyanis nálam vályogfal van, ez elég jól nyeli a rádióhullámokat, eddig nem is volt 3G lefedettség idebent, ha 4G kellett, mert pl nem ment a vezetékes net, és a mobilnetet akartam osztani az itthoni eszközöknek, az ablakba kellett rakjam a telót, sticket. Tegnap este bekapcsoltam a telón a 3G-t, HSPA+ volt mindenhol házon belül. Tehát az árazás egyelőre (és akinek hűségszerződése van, annak lejártáig mindenkinek) marad ami van, a lehetőség növekszik.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#60655) ShadowX válasza Rawulf (#60627) üzenetére


ShadowX
őstag

Ez a bérhaverok jó film volt, köszi. :)

(#60656) Rawulf válasza ShadowX (#60655) üzenetére


Rawulf
őstag

"Please state the nature of the medical emergency."

(#60657) martonx válasza HaZse (#60632) üzenetére


martonx
veterán

Ezért nem veszek én szolgáltatónál telefont :)
Így aztán bármikor, bárhova válthatok.

Én kérek elnézést!

(#60658) bitpork válasza martonx (#60657) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Attól még hogy ott vettél telefont nyugodtan válthatsz :U

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60659) azbest válasza bitpork (#60658) üzenetére


azbest
félisten

Ha hűséges csomaghoz vesz, akkor kb a telefon árát bekérik, ha elvált.

Ami duplán vicces, ha a havidíjba úgyis bele van kalkulálva az ára.
Aztán persze a havidíj és egy fiktív listaár különbségét is be kell fizetnie minden eltelt hónapra. Ráadásul az eltelt hónapok után számolnak díjat, nem a hátralévő után.

[ Szerkesztve ]

(#60660) HaZse válasza martonx (#60657) üzenetére


HaZse
őstag

A lényeget nem értetted meg. A szolgáltatók gennyes módon hűségidőhöz kötnek, még akkor is, ha csak SIM kártyád van tőlük.

Ha meg nem kérsz hűségidőt, akkor meg 3-4 ezerrel többet fizetsz érte. Lehet, hogy valakinek megéri havonta az a +3-4 ezer, ami éves szinten 36-48 ezer Ft. Annyiért meg már egy telefont is vehetsz. 24 hónapnál meg még durvább a helyzet. Én inkább úgy vagyok, hogy legyen olcsóbb az előfizum és kérek hozzá egy olyan telefont, amivel még mindig jobban járok, mintha hűségidő nélkül vagyok bármelyik szolgáltatónál.

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#60661) macilaci78 válasza HaZse (#60660) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Pontosan ez a lényege a hűségidőnek...

Te vállalod, hogy igénybe veszed azt a szolgáltatást a hűségidő leteltéig. (Ha nem felel meg, árban felfelé válthatsz. Természetesen új szolgáltatás, új hűségidő.)
A szolgáltató, mivel Te 2 évig jattolsz neki fix bevételt teremtve, kedvezményeket ad, amit havidíjban és a készülék árában is érvényesít.

Nyilván ha valamelyik fél felmondja a szerződést, akkor ott kötbérnek van helye. Vagyis ha az előfizető megy, akkor az addig igénybe vett kedvezményeket vissza kell fizesse. Például a telefon rendes ára és a felmondásig befizetett részösszegek közti különbséget, továbbá a díjcsomagban igénybe vett kedvezményeket, vagy a hátralévő időszak rendes havidíjait, hiszen vállalta a hűségidővel járó anyagi terheket.

Gondolom, ha a szolgáltató kívánja felmondani nem az ügyfél hibájából fakadóan (nem költözés, nem tartozás, stb) a szolgáltatást, akkor az ügyfél jogosult kártérítésre. Ha jól tudom, a mobilszolgáltatók a közüzemi szolgáltatókkal ellentétben nem egyetemes szolgáltatók, vagyis nem törvény adta kötelességük, hogy az igény felmerülése esetén azt kielégítsék. Ennél fogva gondolom, az ügyfelek esetleges kártérítési igénye kevésbé megalapozott.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60662) bitpork válasza azbest (#60659) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Nem az volt a kijeléntés lényege hogy mi áron, hanem hogy lehet-e :DD

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60663) Polemius válasza HaZse (#60660) üzenetére


Polemius
aktív tag

"hűségidőhöz kötnek, még akkor is, ha csak SIM kártyád van tőlük.
Ha meg nem kérsz hűségidőt, akkor meg 3-4 ezerrel többet fizetsz érte."

T-nél van előfizetésem, hűség nélkül, mert telefont nem akartam venni, és hűséggel sem lett volna olcsóbb a havi díj. :U
De gondolkozom rajta, hogy visszatérek prepaidra.

[ Szerkesztve ]

(#60664) HaZse válasza Polemius (#60663) üzenetére


HaZse
őstag

Sajnos vodánál ez nem így van.

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#60665) Rick4 válasza HaZse (#60664) üzenetére


Rick4
félisten

Cserébe úgy általában véve olcsóbb, és ha már én leszerződök a legolcsóbbal, miért is akarnám később a drágábbat választani? Tehát totál rendben van az a 2 év hűség. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#60666) martonx válasza HaZse (#60660) üzenetére


martonx
veterán

Nem is emlékszek mikor nem voltam legutóbb flottában. Én flottából flottába váltok :)

Én kérek elnézést!

(#60667) HaZse válasza Rick4 (#60665) üzenetére


HaZse
őstag

Nekem sem a 2 év a gond, hanem, hogy nem válthatok lejjebb másik csomagba. (De az is lehet, hogy aki meghosszabbította az előfizumat, az volt alul oktatva).

Most szerencsére van lehetőségem átmenni és ha nem lesz jó 2 év után visszajövök. (Telenorhoz soha többé nem megyek).

martonx Voltam flottás, de mióta megszoktam, hogy korlátlan a beszélgetés, így nekem a flottás előfizetések többe kerülnének, mint egy korlátlan beszélgetés. (Legutóbb, mikor flottás voltam olyan 13k volt a számlám).

De ha tudsz jó flotta csomagot, akkor azt szívesen veszem.

[ Szerkesztve ]

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#60668) Rick4 válasza HaZse (#60667) üzenetére


Rick4
félisten

Én tudok csomagot, de egy redhez ne mérd ezeket. Legutóbb 3 éve voltunk egy vodás flottánál, akkor az a havi telszámla 25-28K volt, pedig írtam már többször is, nevetséges percdíjak voltak, egymás közt ingyen, minden mobil 9+ áfa, vezetékes 5+ áfa. Most néztem, a múlt hónapban 13500Ft volt a fizetendő, ebben volt 468MB adatforgalom, 2014 perc hívás, 62 db sms, 10 napos pályamatrica 3K-ért, egy parkolás 370Ft-ért. Vagyis ha 500Ft-ot számolok a netre, 5Ft-ot az sms darabjára, a 2014 percre meg fizettem 9320Ft-ot, percenként 4.6Ft-ot fizettem. És nem sokszor van kedvem cseverészni, ez leginkább a dolgaimhoz kapcsolódó telefonálgatás.

Viszont jobbat nem találok, tehát nem baj, ha tudom, hogy 2 évig ennyi, és mással foglalkozhatok.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#60669) HaZse válasza Rick4 (#60668) üzenetére


HaZse
őstag

Ezért is írtam, HA van jobb, mint egy korlátlan csomag. (Szerintem nincs).

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#60670) Rick4 válasza HaZse (#60669) üzenetére


Rick4
félisten

Ezért is írtam, hogy annál azóta sem láttam jobb flottás csomagot, és az se jobb. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#60671) martonx válasza HaZse (#60667) üzenetére


martonx
veterán

Én per pillanat önkormányzati közoktatásos flottában vagyok, előtte Lombardos flottában voltam (arról nem tudok nyilatkozni, mert a cég fizette, a flotta controlling programját meg én fejlesztettem, úgyhogy sose tudtam fölé menni a limitemnek ;] ). Mondjuk én alapból nem vagyok egy őrült sokat beszélő ember, ráadásul testvéremék, szüleim, feleségem flottán belül ingyen hívhatóak. Azért flottából kifelé olyan napi átlagban 20 percet beszélek, de még sosem sikerült érdemben fölé mennem a havi 2K-nak. SMS-t meg kb. szökőévente írok, de abból is ha jól rémlik havi 60 benne van az előfizetésben.

Én kérek elnézést!

(#60672) HaZse válasza martonx (#60671) üzenetére


HaZse
őstag

Ha a melódat nem beszélgetéssel intézed, akkor megéri a flottás csomag. Mint írtam, nekem volt flottás csomagom (br. 6 Ft vezetékes és br. 12Ft mobil), de így is 13k volt átlagban a számlám és mellé egy 300 MB-os mobilnetem volt.

A mostani csomaggal viszont szerencsére tudok előre számolni, mert így sose megy fölé a számlám, kivéve, ha pályamatricát veszek. (Parkolójegy nem kell, mert az megoldom)

Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum

(#60673) Rawulf


Rawulf
őstag

Dooku-gróf - Szarumán halott! :(

"Please state the nature of the medical emergency."

(#60674) Rawulf


Rawulf
őstag

(#60675) Rick4


Rick4
félisten

Ha valaki két fórumhozzászólás között még dolgozni is hajlandó lenne, itt egy lehetőség, FB-on találtam:

Mukalehetőség!

PHP fejlesztőt keresünk szegedi irodánkba, azonnali munkakezdéssel
Alapvető elvárások:
• Magas szintű PHP 5.x, JavaScript, MySQL tapasztalat
• HTML5, CSS3 átfogó ismerete
• Aktív részvétel az új fejlesztési irányvonalak kialakításában
• Együttműködés a fejlesztő, sitebuilder és designer kollegákkal
• Funkcionális specifikáció összeállítása
Amit kínálunk:
• Versenyképes fizetés
• Kihívást jelentő, valóban érdekes, sokrétű feladatok
• Innovatív, inspiráló, fiatal csapat
• Kellemes munkakörnyezet, jó hangulat
Előny:
• Angol nyelv ismerete
• PHP keretrendszerek ismerete (pl. Yii / Symfony)
• JQuery
• Zurb Foundation/Bootstrap
• eCommerce rendszerek ismerete
• Adobe Photoshop ismerete

Jelentkezés az info@e-vista.hu email címen.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#60676) Nerd


Nerd
aktív tag

Sziasztok,

Szegeden van-e olyan megbizhato bolt, ahol 1-2 eves uzleti notebookokat is arulnak garanciaval es a helyszinen meg lehet tekinteni? laptopsystem.hu-hoz hasonlo erdekelne (bar meg lennek lepve ha van ilyen itt)

(#60677) sss válasza Nerd (#60676) üzenetére


sss
senior tag

Mondjuk alfa ingyen postázza. Bár ha a személyes megtekintésen van a hangsúly... Én nem tudok ilyen boltról.

(#60678) Rick4 válasza sss (#60677) üzenetére


Rick4
félisten

ha a személyes megtekintésen van a hangsúly... Szerintem megéri fel- majd leoszcarozni 2+2K-ért Pestre, és megvenni ott.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#60679) Nerd


Nerd
aktív tag

Ok, koszi. Igazabol csak egy otlet volt, hogy ha itt is lenne ilyen lehetoseg, akkor megneznem eloben. Elvileg lehet toluk kerni fotot a keszulekrol.

(#60680) macilaci78 válasza Nerd (#60679) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ezekre nem vonatkozik a 14 napos visszaviszem és visszakapom a pénzt gari, mint a netes vásárlások többségére?

Bobánál nincsenek használt cuccok?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60681) Nerd válasza macilaci78 (#60680) üzenetére


Nerd
aktív tag

Elvileg vonatkozik, rakerdezek alfanal.

(#60682) Frenky89 válasza Rick4 (#60675) üzenetére


Frenky89
őstag

Hogy van az, hogy minden munkahelyen dinamikus, fiatalos csapat, kellemes munkakörnyezet és jó hangulat, illetve versenyképes fizetés várja a munkavállalót?

Persze a delikvensek meg a felsoroltak közül mindenhez értenek, de van ennek így értelme?

(#60683) lugosi válasza Frenky89 (#60682) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem kéne az ilyen álláshirdetésekhez is értelmező szótárat csinálni poénból, anno lakáshirdetéseknél olvastam hasonló cikket.

Pl:
fiatalos csapat = mindenki tapasztalatlan, de nem baj, alacsonyak az igények
vagy: 40 felett ne is jelentkezz
dinamikus = nagy a fluktuáció, aki csak teheti megpattan
kellemes munkakörnyezet = lesz széked és asztalod
versenyképes fizetés = a cég versenyképes akar maradni, ezért keveset fizet
nemzetközi környezet = bármikor outsource-olják az állásod
dinamikusan fejlődő ágazat = a béka segge alatt sincs amit csinálunk, de reméljük hogy feltör
ha szereted a kihívásokat = beledöglesz a melóba
követelmény a jó terhelhetőség = beledöglesz a melóba
rugalmas munkaidő = beledöglesz a melóba, és nincs túlóra fizetés
távmunkában is végezhető = dolgozz otthonról, és beledöglesz a melóba

Szerintem kb. ilyesmi.

Na, azért találtam jókat:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#60684) madstunt válasza Polemius (#60663) üzenetére


madstunt
addikt

A Telekomnál kizárólag a Next és a Music (abból is csak az S és M esetén) van különbség havidíjban a hűségidőhöz kötés esetén.

(#60685) madstunt válasza Nerd (#60681) üzenetére


madstunt
addikt

Minden hazai webshopra vonatkozik, mert ugye abbol indul ki a szabalyozas, hogy netes rendelesnel nem tudod kiprobalni az eszkozt, meg rendesen megnezni eloben is.

(#60686) tisn válasza martonx (#60666) üzenetére


tisn
addikt

Nem is emlékszek mikor nem voltam legutóbb flottában. Én flottából flottába váltok :)

az se mindig jo
volt melohelyem tarifacsomagjat hasznalom, ami olcsobb, mint ami nekik van jelenleg (7ft-os percdij mindenhova + flottan belul ingyen + elofziu lebeszelheto)

(#60687) macilaci78 válasza Frenky89 (#60682) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Versenyképes fizetés: minimálbér, mert mindenhol arra jelentenek be...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60688) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Szegeden v környéken keresek S O S a következő (sajnos rossz minőségű) fotón láthatóhoz hasonló belterű lakberendezési boltot.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#60689) martonx válasza macilaci78 (#60687) üzenetére


martonx
veterán

Hát ezért nem sikerült nekem Szegedre visszajönnöm... noha esetemben nem minimálbérről beszéltünk, de akkor is csak a nettó bér 50%-ához illően lettem volna bejelentve :(

Én kérek elnézést!

(#60690) martonx válasza Frenky89 (#60682) üzenetére


martonx
veterán

Na ez meg a másik: "dinamikus, fiatalos csapat, kellemes munkakörnyezet és jó hangulat" - ezekről is lehetne azért jó sok történetet mesélni. Amikor egy cég azt mondja, hogy esetleg az xbox-ot támogatja, de a csocsót kizárt, akkor nem tudom milyen kellemes munkakörnyezetről beszélünk...

Én kérek elnézést!

(#60691) Rick4 válasza martonx (#60689) üzenetére


Rick4
félisten

Ezzel még nem lenne baj, ha a nettó- bruttó közötti különbségből is akartak volna valamit adni. Azt esetleg lehetett volna egy nyugdíjkezdetnél lejáró életbiztosításba fizetni, és akkor már csak azt kellett volna tisztázni, mi van a fizetett szabi napidíával, és mi van a táppénzzel, mert ugye kisebb összegű bejelentésnél ezek a napi összegek is sokkal kisebbre jönnek ki.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#60692) ShadowX válasza martonx (#60690) üzenetére


ShadowX
őstag

Xbox? :D a mediamarktban láttam utoljára. Itt az a motiváció, hogy örüljél hogy van helyed, és kapod a fizetést hónapról hónapra, mert ez sem mindenhol adott.

Sajnos messze vagyunk még a jótól. Pedig máshol már felismerték, hogy az alkalmazott a cég mozgatórugója, és nem a rabszolgája.

(#60693) Rolly válasza martonx (#60689) üzenetére


Rolly
veterán

miért gond, hogy nem fullra jelentenek be? ... ha egy 120-130 körüli bejelentés mellé a többit cégre / vállalkozóira / zsebbe kapod akár picivel többet mint amennyi bejelentéssel lenne akkor az miért zavar téged? :)

(#60694) ShadowX válasza Rolly (#60693) üzenetére


ShadowX
őstag

A többségnek nincsen cége, így magánszemélyként nem olyan buli. Akinek meg nincs ilyen lehetôsége az a nyugdíjba vonulásával játszik (feltéve ha lesz ilyen).

(#60695) Rolly válasza ShadowX (#60694) üzenetére


Rolly
veterán

pont ezért nem értem miért gond ... nyugdíja úgyse lesz a mai 30-40-es korosztálynak ... ha meg lesz akkor meg tök mindegy, hogy 15.000-et fizettél be havonta és lesz 30.000 nyugdíjad vagy fizettél be 45.000-et havonta és lesz 50.000 a nyugdíjad ... mert ha a különbözet picit több mint felét (45-15 ~ 30 2/3-at megkapod fizuba már jóbban jártál ...

(#60696) macilaci78 válasza bitpork (#60688) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szeged, Kárász utca, Konyhamánia. 2 éve hasonló beltere volt, csak nem ennyire szellős. A kis szigetek lépcsős gúla alakban több szintesek voltak, a falaknál pedig polcokon, kampókon a termékek.

A Burger King mellett a könyvesbolt is hasonló. (Minden nagyobb könyvesbolt... :D)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60697) macilaci78 válasza Rolly (#60695) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az ünnepi napi cumi tényleg akkor jön, amikor Rick mondja...
Nyugdíj, táppénz. Ha trükköznek azzal, hogy részmunkaidőre jelentik be, akkor a szabadságnapok száma is változik.

Én azt nem értem honatyáink viselkedésében, hogy miért teszik a cégeket az ilyen munkáltatói viselkedés követésében érdekeltté. Kevés kivételtől eltekintve az összes béren kívüli juttatás extra sarcot jelent a munkáltatóra. :( Étkezési utalvány, egészségpénztár, utazási bérlet, cafeteria, ruhapénz...

Ha egy alkalmazott 1000 Ft nettó béremelést kap, az a munkáltatónak kb 1500 Ft-jába kerül. :(

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60698) pilóta válasza macilaci78 (#60697) üzenetére


pilóta
nagyúr

Rosszul tudod, 1000 Ft nettó, az a munkáltatónak 2000 Ft-ba kerül.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#60699) macilaci78 válasza pilóta (#60698) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igazad van, pontosabban 1962 Ft.

1.527 - Havi bruttó munkabér
nulla - Eltartottak száma
nulla - Kedvezményezett eltartottak
nem - Gyermekét/gyermekeit egyedül neveli
nem - Friss házas

18.324 - Éves bruttó munkabér
0 - Érvényesíthető családi adóalap csökkentő kedvezmény
18.324 - Adóalap

Számított adóterhek
244 - SZJA
153 - Nyugdíjjárulék (10,0%)
107 - Egészségbiztosítási járulék (7,0%)
23 - Munkaerőpiaci járulék (1,5%)
Adókedvezmények
nem - Friss házasok adókedvezménye
Befizetett adóterhek
244 - Befizetett SZJA
282 - Befizetett járulékok
1.000 - Nettó bér
0 - Családi pótlék
1.000 - Összes jövedelem
A vállalkozást terhelő költség
412 - Szociális hozzájárulási adó: (27,0%)
23 - Szakképzési hozzájárulás (1,5%)
1.962 - Munkáltató havi költsége

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#60700) bitpork válasza macilaci78 (#60696) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ez nem könyvesbolt sajnos :(

SOSban kell nekem segítség!
Az alábbi képeken látható jellegű boltot keresek Budapesten/Székesfehérváron/Kecskeméten/Szeged

A kép csalóka, nem könyvesbolt hanem lakberendezési!
Vagy, egy olyan photoshop guru kell, aki csinálna nekem 2 képet mittomén 5 mátyásért.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.