Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:16

LOGOUT.hu

LG G2 témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41089) zack


zack
nagyúr

Első benyomásaim a Lumia 1520-ról és a WP-ről ahogy ígértem.

Pár flagship modellen már túl vagyok az évek folyamán. A teljesség igénye nélkül: i4, Note2, Nexus4, S4, HTC One, G2 és persze a mostaniakat is elég jól ismerem tesztelés erejéig.

Azt kell hogy mondjam, szerda óta van meg a 1520, de ennyire jó telefonom még nem volt. Bomba vétel volt (90k), de teljes áron is bőven megéri (115-120k környékén). Kellemes csalódás ez a WP rendszer, és még azt is megtettem a szeretett telefonért, és a gép-telefon közötti szinkronizációért, hogy legalizáltam a Win 8.1-et egy 8.1 64bit Enterprise Edition-nel, amit majd a napokban fogok feltenni, hogy teljes legyen a júzer ikszpériensz. :) Visszatérve a telefonra, a kamera iszonyat jó, eddig minden általam próbált és használt kamerában is erős flagship-et oda-vissza pofánver, bár a 1020-at pont nem ismerem, de itt meg ugye a hardver nem túl combos. Olyan gyors a fókusz, és a képek mentése és olyan minőségben, hogy ennél jobbat nem akarhatnak még a maximalista kamerára kihegyezett júzerek sem. A WP 8.1-nek minden porcikája átgondolt, minden művelet folyamatos és villámgyors. A "szosöl" rész integrációja annyira profi, hogy a többi rendszernek köze nincs ehhez. A csempék kifejezetten bejönnek, a dupla koppos ébresztés, G2-ből ismerős, de remek fícsör, ahogy az is, hogy a kijelző felett elhúzom a kezem lekapcsolt kijelzőnél, és megjeleníti az órát, és egyéb új információkat. A kezelése, illetve átszokás az Androidról számomra pofon egyszerű volt, és igazán látványos minden egyes perc amikor a telefont használom, köszönhetően a 6 colos gyönyörű kijelzőnek. Bár jó pár minőségi IPS-t láttam már, ez a ClearBlack technológia az összes általam látott kijelző fölé helyezi, mert hordozza az IPS összes pozitív tulajdonságát, ellenben az egyetlen negatívumot, miszerint a fekete csak ilyen-olyan mértékben szürke, kiküszöbölte a ClearBlack technológia. Anyagminőség parádés, a hívások minősége átlag feletti. Nem számítottam ennyire pozitív fogadtatásra részemről, sőt nagyon féltem az Androidról WP-re váltástól, de így utólag, pár nap használat után azt mondom, soha ne legyen rosszabb döntésem. Azt tartja a mondás aki mer az nyer, és én úgy gondolom nyertem. A mérete sokakat riaszt. Nincs nagy kezem, tömzsi ujjaim vannak a 177cm magasságomhoz, és ezt az akadályt is sikerrel vettem, nem zavaró a mérete számomra, sőt a sűrűn használt csempéket a telefon alján úgy helyeztem el, hogy 1 kezes használattal is tudjam használni, és ne kelljen a tárcsázóhoz átnyúlnom a kijelző távol eső részéhez. Tehát a mérete abszolút vállalható és szokható olyanoknak is akiknek nincs nagy kezük.

Van pár olyan apróság is, ami számomra (már) nem negatívum, de sokaknak esetleg kizáró ok is lehet. Az egyik ilyen a zenei képessége a 1520-nak. Nem rossz, abszolút vállalható ez is, de nem a gyári fülesével, mert az, ahogy az összes többi telefonhoz adott füles esetében itt sem tudja kiaknázni amit a telefonból ki lehet hozni zenei téren. Hangsúlyozom nem rossz zenében, de vannak nála jobbak, elsősorban a Wolfson DAC-kal szerelt példányokra gondolok itt.
A másik sokat kritizált rész, és amiért azt mondták meg fogom bánni a döntésemet, az alkalmazásbolt minősége, és a játékok, programok mennyisége. iOS-en, Androidon is sok progit és játékot vásároltam (a két alkalmazásboltban 120k biztos elköltöttem apránként az évek folyamán), volt olyan műfaj, amiből többet is, mert nem hozta azokat a funkciókat, és minőséget amit elvártam volna. Így csak gyűlt és gyűlt, felhalmoztam sok programot, egy részét teljesen feleslegesen. Itt egyelőre funkcionalitásban nem érzem hogy össze-vissza mindent meg kellene vennem 1-2 dolgot kivéve amit be fogok szerezni.
Az alkalmazásbolt az App Store-hoz és a Play Áruházhoz képest jóval drágább, ahogy néztem a jobb XBox exkluzív játékok 700-1500ft forint között mozognak, és a fizetős programok nagy része 200ft-tól kezdődik, de az átlag inkább 5-700ft. Ahhoz hogy ezt az oldalát ki tudjam vesézni a WP-nek több idő fog kelleni, ezek csak amolyan első benyomások pár nap használat után, mert fontos hogy az árért cserébe mit kapok. Ha minőséget, akkor egy szavam se lesz, mert a minőség mindenhol feláras. És ha egy gyönyörű 6 colos kijelzőn Xbox exkluzív játékot akarok játszani, akkor azt meg kell fizetni.

Lesz még folytatása az írásnak elsősorban azért, hogy akik váltáson gondolkodnak másik rendszerről azok átlássák hogy nem "harap" sem a "WP" sem a Lumia 1520. ;)

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.