Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85101) modflow válasza M_AND_Ms (#85100) üzenetére


modflow
veterán

Nem találom. Csak késleltetést találok.. :(

(#85102) psg5 válasza BBéci (#85086) üzenetére


psg5
veterán

Köszi mindenkinek!
Maradt a half 3d:)

F.K.T.

(#85103) B.attila válasza modflow (#85099) üzenetére


B.attila
tag

és hogyan sikerült a TV-re csatlakoztatni ?
a Tv saját Bluetoothjára vagy a fejhallgató saját adójával használod
:F

Cuore Sportivo

(#85104) modflow válasza B.attila (#85103) üzenetére


modflow
veterán

Hát megnyomtam a fejhallgatón a keresést és a TV rögtön látta, beírtam, hogy 0000 és már párosodtak is. :D

De nem tudok hangerőt növelni a TV-n. Tuti van ilyen menüpont?

[ Szerkesztve ]

(#85105) M_AND_Ms válasza modflow (#85101) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

GT60-ban a Hang (Sound) menüben van

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#85106) modflow válasza M_AND_Ms (#85105) üzenetére


modflow
veterán

Megvan, köszi!

A 100-as skálán 20-ason volt.
Most már szuper!!! :)

(#85107) Foobar


Foobar
tag

Sziasztok.
Van közöttetek Panasonic VT30 tulaj? A képátlóméret nem tudom, lényeges-e a problémámban, az enyém 42 colos. A probléma pedig, hogy azt fedeztem fel - egy ideig nem volt használva a szóban forgó tévé - hogy a fényerő nagyon gyenge, jóval sötétebb a kép, mint a régebbi G20-as tévémen! Pedig a kontraszt maximumra van állítva, a fényerő pedig 13-ra, - ennél azt feljebb nem lenne jó már, mert az meg a színek rovására menne, "kifehérítené" a képet. A G20-as tévén is max. kontraszt, és 9-es fényerő beállítás van, és NAGYON kiváló a kép, sokkal nagyobb a fényerő mint ezen a VT30-ason. Rögtön arra gondoltam, hogy az öko üzemmód nincs-e bekapcsolva. Nem volt, de ami érdekes: egyforma a fényerő (egyformán kevés) akkor is ha BE-re vagy KI-re állítva. Ezt kérem, hogy vki nézze meg, akinek ilyen tévéje van. Őnála sincs fényerőkülönbség az öko üzemmód KI és BE állása között? Köszönöm előre is. A G20-as tévén JELENTŐS különbség van a KI/BE beállítás között! Ja és van még egy külön "Takarékos üzemmód" menüpont is a VT30 rendszer-menüjében (vagy a haladó beállításokban, már nem emlékszem most pontosan), és az is KI-re van állítva. (ott amikor átkapcsoltam BE-re kísérletképpen, akkor még tovább csökkent az amúgy is kevés fényerő).
Köszönök minden segítséget.

(#85108) Foobar


Foobar
tag

Rákerestem a topicban az "öko" szóra. Megpróbálkoznék most azzal, hogy a szenzort zseblámpával megvilágítom, mert ez elvileg megoldhatja a problémámat (közben öko mód BE, aztán KI) - kérem, vki mondja meg, hol van ezeken a szenzor. Hátlapját le kellene csavaroznom hozzá?

(#85109) MasterMark válasza Foobar (#85108) üzenetére


MasterMark
titán

Szerintem az a sárga az elején az infra vevő mellett.

Switch Tax

(#85110) Kernel válasza Foobar (#85107) üzenetére


Kernel
nagyúr

55VT30-am van, de GT30 alaplappal (ami lényegileg ugyanaz, nyilván azért is működik), tehát alábbiakat ennek tükrében kell értelmezni.

A kontrasztot ezen is fel kell tolni, de 50-55 már elég, a HDMI-bemenetnél és normál módban. Felette már vakít a fehér, tehát nem is kell több.

Az Öko-mód este nem állít a kontraszton, hanem nappal segít rá. Tehát, ha nappal Öko BE, a kép világosabb lesz. Az infravevőt letakarva egy idő múlva, több fokozatban visszasötétül.

De ez nem jelenti, hogy az Öko-mód este hatástalan, mert van egy másik funkciója is: világos képtartalmat be tud korlátozni, ezáltal csökkentve az energiafogyasztást, vagy épp kímélve a kijelzőt. De ezt nem zavaró módon csinálja egyébként.

Tehát az Öko-módot este kapcsolgatva csak bizonyos képtartalom mellett veszel észre változást. Pontosan nem emlékszem, esetleg sötét háttéren fehér betűknél, feliratnál próbáld ki.

Lényegesebb, hogy a Normál- vagy Játék-mód adja a legjobb kontrasztot, főleg az utóbbi, de végül a Normál-módnál maradtam. Ezeknél 0 középálláson pont jó a fényerő is (feketeszint). Ezt ugyebár nagyon jól észre lehet venni, lejjebb elnyel a sötét árnyalatokból, feljebb pedig csak szürkít.

A többinél nem csak a kontraszt kevesebb, de a fekete sem úgy áll be, ahogy kellene, de még csak be sem tudom rendesen állítani. A Dinamikus-mód persze bőven kontrasztos, de az egyéb okból tárgytalan / igénytelen.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#85111) rb26dett


rb26dett
aktív tag

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az 50G30-nak manapság mi lehet a piaci ára?

(#85112) janos666 válasza Kernel (#85110) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"Az Öko-mód este nem állít a kontraszton, hanem nappal segít rá."

Én szerintem még nem láttam olyan 20 és 60 közti sorozatú Panasonic PDP-t, ami így működött volna. Főleg 30-as sorozatú külön is másképp rémlik: gyakorlatilag akármilyen racionális értéken áll a Kontraszt csúszka (mondjuk 30-60, nem 0-20) bármelyik képmódban, ha sötét szobában bekapcsolod az ECO-t, akkor azonnal egyértelműen visszaesik a kép fényereje. Sőt, ezen a szérián a max. 60-as Kontraszt-al is viszonylag sötét lesz ilyenkor a Prof mód (úgy rémlik ~65 cd/m^2, amivel már lesz, aki megelégszik, de a többség inkább világosabb képet fog kívánni, 70-80 körülit, mert van akinek még a ~90nit sem túl sok sötétbe sem, inkább csak 100 körül kezd egyértelműen vakítani mindenkit akkor is, ha 80-hoz közelebb érzi ideálisnak).

"Tehát, ha nappal Öko BE, a kép világosabb lesz."

Ezzel már egyetértek, de ezt is kizárólag a 30-as sorozaton figyeltem meg (Talán még a 20-ason lehet így? Passz... De az 50-es és 60-as már nem ilyen.) és csak minimálisan: tehát az ECO móddal együtt picikét világosabb lesz a kép világos szobában, még akkor is, ha maximumra van tolva a kontraszt. De szerintem igazából vajmi kevés, gyakorlatilag nem sokra mész vele (aki nem elégszik meg az ECO nélkülivel, azt valószínűleg ez a picike löket sem teszi még boldoggá, ez inkább érdekesség, mint fontos, kihasználható tényező).

Megjegyzés: Én a 30-as sorozaton mindig maxra, tehát 60-ra toltam a kontrasztot Prof módban, mert valahol az általad említett 50-55 tartománytól felfelé minimális, gyakorlatilag észlelhetetlen/elhanyagolható a változás, így sokkal egyszerűbb maxra tenni, mint bíbelődni, főleg hogy szerintem az sem túl világos (sőt, ízlés szerint lehet ,hogy valaki még picit többet is lőne magának félhomályba, de persze ugyan így ízlés szerint lesz, aki talán visszavenné még picit 50 alá is sötétbe, mert jobb szereti ha csak dereng a kép mint mondjuk egy projektornál). De szerintem világos szobába sokszor ez is kevés lehet, így a 30-as szérián oda a THX mód kell, ami lényegében Közepes panel fényerőt jelent a Prof mód Alacsony rejtett beállításához képest (már jóval azelőtt létezett ez, hogy állítható lett a menüben, illetve az amcsik hamarabb kapták meg ezt a kapcsolót a menübe, mint mi az EU-ban). Ez a THX mód már egész jól használható vegyes fényviszonyokban ECO-val, amihez szerintem az 50-es kontraszt az ideális, ami ~80 cd/m^2-t ad éjszaka, nappal pedig gyakorlatilag elszalad már addig, ameddig tud (amiatt, hogy pár lépcsőnyit felfelé is szalad még az ECO ezen a sorozaton és valahol 50-55 közti tartományból felfelé már lényegében semmi nem változik).

De visszatérve az első idézetre, éjszaka sokkal sötétebb lesz a THX + Kontraszt 50 + ECO, mint ECO nélkül.

Bár most látom, hogy a Normal módot említed az elején, ami lényegében olyan, mint a Kiemelt mód, tehát a tartalom függvényében is tologatja magától a háttérben a Kontraszt és Fényerő paramétereket (ráncigálja a szürke skálát jobbra-balra clipping árán is), így nehéz erről bármit megállapítani (mozgó célpontra lövünk satuba fogott puskával és csukott szemmel, ha a dinamikus kontraszt szabályzás is belepiszkít).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#85113) Kernel válasza janos666 (#85112) üzenetére


Kernel
nagyúr

Bár most látom, hogy a Normal módot említed az elején, ami lényegében olyan, mint a Kiemelt mód, tehát a tartalom függvényében is tologatja magától a háttérben a Kontraszt és Fényerő paramétereket

Az enyém a fényerőt, vagyis a feketeszintet nem tologatja szerintem, azt észrevenném. Stabil, korrekt, nincs vele gond. A kontrasztnál éreztem néha, nem zavaró utánszabályzást, csak már keverednek a dolgok, hogy milyen módban volt, nem emlékszem pontosan. Mostanában nem is láttam ilyen jelenséget rajta.

ha sötét szobában bekapcsolod az ECO-t, akkor azonnal egyértelműen visszaesik a kép fényereje.

Most, hogy írod, láttam ilyet, csak már erre sem emlékeztem.

Vegyük figyelembe, hogy az enyém "hibrid", nem eredeti alaplap van benne. A THX-mód itt például használhatatlan, nem ehhez a kijelzőhöz lett konfigurálva, ezt a szervizmenüben sem tudtam befolyásolni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#85114) salapp válasza rb26dett (#85111) üzenetére


salapp
addikt

Konkrétumot tudok mondani, két hónapja vettünk egyet, tipp-topp, dobozzal, BP másik végéről házhoz szállítva 100-ért.
Tehát ha nincs szállítás az árban, ennél inkább kevesebb, ha nincs doboza, stb, pláne kevesebb, gondolom.
Ha eredeti, nem mókolt alaplapos, a THX-képmód teljesen megfelel nekünk nappal és este is. (Igaz, vannak pöpec sötétítési lehetőségeink, ha nagyon durva lenne a bejövő fény.)

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#85115) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Közben itt egy kis szellemsuttogás a tuning-kripta-sufniból: ;]

Végre ki tudtam próbálni, hogy natív panel színtér (ami még nem DCI-P3, de azért láthatóan tágabb, mint a Rec709) és csutka fényerő (~180 cd/m^2) beállításokhoz (sőt, magához a forrásanyaghoz, mert itt még ez sem mindegy) készített 3DLUT-al konvertálva (egy izmos PC VGA-n valós időben) hogy néz ki a régi Pioneer PDP-n egy UHD HDR anyag (most konkrétan a Passengers BD), és meg vagyok vele elégedve.

Persze úgy lenne igazi, ha lenne két teljesen egyforma TV-m egymás mellett, de most jobb híján csak váltogatva a kettő közt (forrás és beállítás), legalább olyan jó, mint az SDR FHD kiadást nézni (mármint mindkettőt a hozzá való képmóddal/profillal), illetve néha kicsit (!!!kicsit!!!) jobbnak is tűnik.
Lehet, hogy van benne némi kis placebó is, de mint ha tényleg láthatóan (bár hajszálnyi dolgokról beszélünk) jót tenne a képnek a hagyományos SDR FHD forráshoz képest, hogy az eddigi 8 helyett az új 10 bitből 9 esik az SDR fénytartományba (tehát abba, amit nem dob el / tömörít a HDR->SDR konvertálás), és ugyebár ténylegesen kimegy az SDR TV-re is akár 12-bit (ősrégi DeepColor), tehát így ki is használható a kétszeres árnyalatfelbontás (8-ról 9 bit = 256-ról 512 lépcső), ami azt jelenti, hogy valamivel ritkább/kisebb lehet a color banding és/vagy a forrásba kódolt, ezt elfedni hivatott ditherzaj mértéke. Na meg szerintem a sci-fi világban elférnek az élénkebb fényes foltok úgy, ha közben minden másnak "normális" a fénye. (És nem, normális resample algót választva [amit PC-n meg lehet tenni] nincs abból semmi észlelhető gond, hogy 4k-ról 2k-ra kell méretezni a képet, mert közben legalább élvezhető a magasabb forrás bitráta [ami az új kodekkel elvben még hatékonyabban van kihasználva], a már említett magasabb bitmélység mellett. Mármint nem rosszabb a 4k-ból házilag gyártott 2k, mint a boltból kapott 2k, mert ma otthon is lehet jó minőségben csinálni, de a 4k-val együtt más tekintetben is több jön a boltból, amikből nem kell mindent teljesen eldobni a házi konvertáláskor [csak többlet egy részét].)

Az egyetlen nyilvánvaló és objektív öröm persze mégis az, hogy az abszolút fényértékes kódolás gyakorlatilag eltörölte a gamma dilemmát (2.2 vs. 2.4 vs. Rec1886). (Mondjuk helyette itt van az a probléma, hogy miként vágjuk/tömörítjük a nagyon világos részeket, amiket nem tud helyes abszolút fényerővel mutatni a kijelzőnk, de ez eddig is megvolt, csak régen ez már az előtt eldőlt, hogy BD lemezre került az anyag.)

(U.i.: Nem néztem végig, csak lehalkítva beletekergettem itt-ott teszt gyanánt, de majd egyszer nekiülök, vélhetően ebben a sufni-félHDR módban. :D)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#85116) modflow válasza modflow (#85106) üzenetére


modflow
veterán

Tegnap tudtam igazából kipróbálni a fejhallgatót.
Hát problémám volt vele. A hang sokszor akadozott. A fejhallgató 10 m-es hatókörzetű, én a TV-től max. 3-4 méterre ültem, de valami bibi volt. Ilyen gyenge a TV BT vevője? (Pana P50GT50)
Kipróbálom majd telóval, ott milyen ha messze van tőlem a fejhallgató, de a TV-s dolog akkor is zavar, hiszen ahhoz vettem.

Hogyan lehet ezen javítani? Azon kívül, hogy a képernyőre ülök? :D
Valami zavarhatja? WiFi? Lehet ezt valahogy mérni?

(#85117) modflow válasza modflow (#85116) üzenetére


modflow
veterán

Kipróbáltam a TV vs. Mobil esetet.
A mobilt a TV-hez tettem és úgy néztem mikor kezd akadni a hang. Hát úgy tökéletes volt a szobában, ha kimentem falon át már akadt, de gondolom ez normális.
A TV-n viszont volt, hogy 3 m-re akadt a hang. :( Pedig egy Panasonic P50GT50-ről beszélek, ami nem olcsó eszköz.

Mit lehet tenni?

(#85118) B.attila válasza modflow (#85117) üzenetére


B.attila
tag

ezért kérdeztem hogy hogy sikerült csatlakozni mert úgy tudtam problémás a dolog
jó lenne ha találnál valami tökéletes megoldást mert nagyon szeretnék 1 megbízhatóan és jól szóló fejhallgató én is

Cuore Sportivo

(#85119) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Hali!

Samsung PS51D6900 készüléknél hogy tudom megnézni az üzemidőt?

Üdv Gyuri :R

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#85120) modflow válasza B.attila (#85118) üzenetére


modflow
veterán

Azt mondták azért lehet, mert a TV-m (Panasonic P50GT50) nem tudja rendesen kezelni a BT 4.1-et.
A TV megjelenési idejében (2012) nem volt BT 4.1 (2013 december).

De rendeltem egy bluetooth adó-vevő -t. Opcionálisan ad, vagy vesz. Jelen esetben én "adni" fogok vele a fejhallgató felé.
Majd jelzem mire jutottam. :) (Kb. 10-15 nap.)

(#85121) janos666 válasza modflow (#85120) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A BT elvileg visszafelé kompatibilis a verziószámok közt, ha pedig valami kompatibilitási gond van az eszközök közt, annak nem feltétlenül van köze a támogatott verzióhoz (csak véletlenszerűen "így jártál", valamelyik oldalon másképp értelmezték a szabványt, vagy egyszerűen hibás a firmware).

Viszont a verziószámon túl van még olyan, hogy EDR (és biztos van még pár proprietary extension, de szabványosból most csak ez ugrik be), ami talán kell bizonyos hangformátumokhoz (magas bitráta, mert az EDR azt jelenti hogy magasabb lehet az átviteli sebesség, mint az EDR nélküli rádiókkal).

Egy másik ok lehet: milyen közel van a falhoz és/vagy más 2.4GHz rádiókhoz? Van körülötte sok fém (pl. fémvázas bútorelemek körben a TV körül), vagy WiFi router?

Ha egy darabig és/vagy nagyon közelről működik és csak megszakad, akkor szerintem árnyékolás vagy rádió interferencia. Ha alig-alig akar működni, akkor lehet még EDR, vagy valami random inkompatibilitás.

Ha esetleg van ilyen kéznél, próbaképp esetleg köss rá egy "generic" BT adaptert a TV USB portjára (olyat, amihez nem kell proprietary driver, csak "plug and play", akár v3.x, akár v4.x, csak legyen EDR-es), bár nem nézem ki a TV-ből, hogy felismeri, főleg hogy használja (de ki tudja), és tedd ezt esetleg hosszabbítóval, hogy ne árnyékold az adást.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#85122) modflow válasza janos666 (#85121) üzenetére


modflow
veterán

A TV a falhoz közel van, olyan 50-60 cm-re. Fémváz nincs körülötte és WiFi router is messze van tőle.
De egy mobiltelót a TV-re rakva jó a fejhallgató. Azért ez csak a TV hibájára utal, nem?

(#85123) HUNgabus


HUNgabus
senior tag

üdv mindenkinek

kérdésem az lenne hogy pioneer tv-nél hogy kell belépni a szerviz menübe, üzemórát megnézni, stb.

ezek a plazmák elvileg a legjobbak voltak csak hát elég régi mind, meddig mennek ezek el? értem itt az üzemórát leginkább, meddig vannak tesztelve?

köszi a válaszokat

(#85124) janos666 válasza HUNgabus (#85123) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az RS232 porton kell ráköszönni úgy, hogy: FAY (és enter a PC-s parancssorba), aztán a saját távirányítóján a Mute-al lépkedsz a főmenüben, aztán a távirányítós ENTER-el lépsz be az almenübe. A Panel Factory-ban lesz az üzemóra (HR-MTR), ahogy lépkedsz lefelé a távirányító nyilaival.

Ha túl magasnak véled, akkor mondd neki, hogy CHM, és visszaáll 0-ra. ;]

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#85125) Márk válasza HUNgabus (#85123) üzenetére


Márk
senior tag

Én idén május végén vettem egy 2008 májusi gyártású Pioneer PDP-LX5090-et kb. 10900 üzemórával.

A megemelkedett feketeszinttől és a pirosas feketétől (a képernyő alsó részén) eltekintve nem volt semmi baja, de ezeket az anomáliákat janos666 fórumtársam tökéletesen eliminálta üzemóra nullázás és kalibrálás segítségével :R, így mostmár tökéletes a képe a tv-nek. :C

Írtam is róla egy kis megemlékezést anno.

Egyébként jól kibasztam magammal ezzel a tv-vel. :DDD

Az eddigi tv-imnél legkésőbb 2-3 hét után valamit mindig észrevettem hogy nem fasza (az LG lcd-nél rögtön kiszúrtam, hogy a fekete az trágya, a G20-as Panasonicnál a floating black verte ki a szememet, és onnantól kezdve nem volt megállás, mindig az néztem hogy mikor jön elő, az UT50 volt ilyen szempontból a legjobb, mert ott csak bizonyos filmeknél éreztem, hogy kevés a fekete mélysége/túl nagy a fekete fényerő), és akkor lehetett nézelődni/teszteket olvasgatni, hogy akkor idővel majd mire cseréljem le.

Itt a Kuro-nál 3 hónap használat után egyszerűen nem tudok rá rosszat mondani/belekötni semmibe, egyszerűen tökéletes minden szempontból.

De akkor majd idővel mit fogok venni helyette, illetve hogyha maximálisan meg vagyok elégedve vele, akkor minek cserélném le? :DD

[ Szerkesztve ]

2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666

(#85126) DM-Fan válasza Márk (#85125) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem érzed kicsinek például? :D Nekem ugyanis ez az egyetlen komoly bajom a VT60-ammal: hiába a 65", folyamatosan még közelebb akarok ülni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#85127) Pityu89 válasza janos666 (#85124) üzenetére


Pityu89
senior tag

Ilyesmi trükkök léteznek P50X60 ra, vagy bármi olyan amivel maximálisan kilehet használni tudását?

(#85128) Ijk válasza DM-Fan (#85126) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nekem 1,8m ideális az 50"-ra. 65"-nál kb 2,5m lenne nekem.
Persze ez forrástól és filmtől is függ. Egyelőre a filmek 5%-nál érzem azt hogy a magasabb felbontás és egyben nagyobb látószög hozzáadna az élményhez. Ott mondjuk beleülnék 130 centire, amihez az 50" kevés, 65"-nál pont 180 körül lenne. De a legtöbb filmnél a kompozíció miatt inkább zavarna a látómező nagy részét kitöltő kép.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#85129) HUNgabus válasza Márk (#85125) üzenetére


HUNgabus
senior tag

Koszonom Mindenkinek a segitseget.
Ebben 30 ezer ora van elvileg, jo lenne tudni mennyit bir meg. Kb 5-6 evre kellene vmi meg lesz normalis oled. Addig napi 4-6 ora film, sorozat...

(#85130) HUNgabus


HUNgabus
senior tag

Ugy remlik regebbi tesztekbol, leirasokbol hogy ezeket 50000 orara teszteltek. Most kerdes hogy ennyit birnak "csak" vagy addig nincs kepi minoseg romlas.

(#85131) janos666 válasza HUNgabus (#85129) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az nem kevés, ha igaz (lehet, hogy csak vad becslés, becsületesen felfelé kerekítve). Olyan öregen szinte biztos vörös már a fekete a kávák körül, és legfeljebb Samsung plazma szintű a kontrasztarány. Bár valószínűleg még élvezhető (ha legalább olcsó), de valószínűleg inkább néznék megkíméltebb Panasonic-ot (30-as vagy inkább 50, 60 sorozatút, 20-ast már abból sem vennék, Samsung-ból is minimum E vagy F széria, a D széria kicsit hasonló, mint a 20-as Pana: mai szemmel nekem már öreg, mert jobban meglátszik rajtuk a kor).

(#85125) Márk - Az üzemórád marad, csak a pulse meter lett visszatekerve (és sajnos semmi nem tart örökké, főleg nem a "hitelre vett élet": idővel elkezd majd kicsit sárgulni a fehér, később pedig fakulni a fekete, bár átlagos használat mellett még sokáig elleszel, mielőtt megint piszkálni kellhet, illetve eleinte ez sem lesz feltűnő, az ismét ezer órák kérdése).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#85132) janos666 válasza HUNgabus (#85130) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A képminőség romlás már valahol 10000 óra alatt elkezdődik (világosabbá és akár vörösessé kezd válni a fekete), és úgy rémlik 30000-ig próbál meg kompenzálni (ellensúlyozni a becsült öregedést, amennyire tudja), de ez mindenképp becslés, mert nem az üzemóra, hanem a pulse counter az, amit a szoftver követ, az óraszám csak nekünk embereknek van ott tájékoztatásul. A pulse counter értéke pedig attól is függ, hogy átlagosan milyen világos volt élete során a kijelző (ami függ a megjelenített tartalomtól és a beállításoktól is), aztán jön még rá erre, hogy a te paneled pontosan milyen (amibe mi már nem látunk bele), stb.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#85133) antistati válasza janos666 (#85131) üzenetére


antistati
tag

Pár hónapja vettem egy 65WTV60-as TV-t, amit gyönyörűen beállított nekem is János Mester,amit ezúton is köszönök neki :R

Azóta esténként nem tudom a szemem levenni a TV-ről :K

Plazma Forever :C

(#85134) HUNgabus válasza janos666 (#85132) üzenetére


HUNgabus
senior tag

értem, és köszönöm a kimerítő választ, akkor nem nagyon éri meg pláne az ára se olyan nagyon-nagyon kedvezményes, akkor ha nem találok vmi "újabb" panát marad a VA paneles LCD, az legalább még garis :)

(#85135) DM-Fan válasza Ijk (#85128) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én manapság konstans 180 cm-ről nézek mindent 65"-on. Korábban csak játszottam ezen távolságról, illetve, ha ketten nézzük, akkor most is 2,5 méterre ülünk, de ha egyedül ülök le elé, akkor mindig azon kapom magam, hogy a 2,5 méterről átülök 180 cm-re. Így már egészen megvan a moziélmény.

Get Moded!

(#85136) janos666 válasza HUNgabus (#85134) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"marad a VA paneles LCD"

Csak óvatosságra akartalak inteni, nem arra buzdítani, hogy még az áramot is köttesd ki a lakásból. ;]

Nézd meg alaposan, főleg a teljes képernyős feketét sötétben, és egy teljes képernyős fehéret (itt hallgatózz is: kis zúgás teljesen normális, a hangos ciripelésről döntsd hogy "tetszik"). Ha látszik a vörösödés, akkor alkudj pofátlanul (+ amit lealkudsz az árából, annyiért valószínűleg ki tudod alkudni, hogy megcsináljam neked úgy, hogy legalább 1-2 évre legyen legalább olyan jó, mint egy fiatalabb Panasonic, kis szerencsével jobb is).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#85137) HUNgabus válasza janos666 (#85136) üzenetére


HUNgabus
senior tag

köszi a segítséget előre is :)

(#85138) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Mennyire lehet ez reális?! :Y :B

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#85139) Márk válasza gyuromoj (#85138) üzenetére


Márk
senior tag

[link]

Hát nem egy Panasonic plazma, a fekete fényerősség elég tré (túl világos a fekete).

Én személy szerint sokallom azt az összeget, de majd a nálam okosabbak megerősítenek/kijavítanak, hogyha tévedek...

[ Szerkesztve ]

2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666

(#85140) #49155328 válasza gyuromoj (#85138) üzenetére


#49155328
törölt tag

Szerintem 130-150.
Ha megnézed a GT-t 240re árazta, ahhoz képest a Samu jóval alatta van minőségben.
De legyen szerencséd vigyek el annyiért.

(#85141) gyuromoj válasza #49155328 (#85140) üzenetére


gyuromoj
veterán

140-be hirdetem, de irányár. Ha 100 felett elmegy már örülni fogok neki.
Ha nem, akkor megy a padlásra. :DDD

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#85142) pataslogeza


pataslogeza
aktív tag

Sziasztok.

Tudja valaki hogyan lehet a dvb-c menüt előcsalni az angol panasonic plazma tévékben?
A firmware ugyanaz mindkét (eu és brit) verzióra, de a brit kiadásban nem jelenik meg a dvb-c menü, csak dvb-t.

(#85143) MasterMark válasza pataslogeza (#85142) üzenetére


MasterMark
titán

Mármint hol nem jelenik meg? A hangolásnál nem mutatja amíg hozzá nem adod a beállításokban.

Switch Tax

(#85144) pataslogeza válasza MasterMark (#85143) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Egyáltalán nincs benne sehol, hozzá adni sem lehet a tv menüjéből, de valami módja biztos van, mert a firmware ugyanaz mint az európai verziókra.
Szerintem valami régió kód lehet valahol a tévében, és annak megfelelően települ a firmware. Pl. az angol verzióban nyelv is csak angol van, pedig ugyanaz a firmware van rajta mint az európai változaton, és az eu változatban jónèhány nyelv van az angolon kívül.

[ Szerkesztve ]

(#85145) sniphoe válasza pataslogeza (#85144) üzenetére


sniphoe
aktív tag

Gyári visszaállítás után ha Németországot választod ki az első indulásnál, akkor sem látszik?

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

(#85146) pataslogeza válasza sniphoe (#85145) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Nincs benne ország választási lehetőség sem. Illetve van kettő, egyesült királyság vagy írország, ezeken kívül nincs sermmi más.
Valami régiókódot kellene átállítani szerintem, ami valószínüleg a szervíz menüben lehet valahol.

Valójában ketten vannak itt akik tudhatják a választ, jános666 meg Kernel.
Rajtuk kívül nem tudok másról, aki felhasználói szintnél jobban értene a tévékhez, dehát sosem lehet tudni ki téved be ide, ézért címeztem a kérdést mindenkihez.

(#85147) Kernel válasza pataslogeza (#85146) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha nincs benne DVB-C demodulátor (ami egy hardveres képesség), azt nem lehet szoftveresen aktiválni. Ez valami régebbi típus?

Maga a tuner (tehát a kis fémdoboz, amibe az antenna megy közvetlenül) DVB-T, DVB-C és analóg jelre ugyanaz. Ez csak a köznyelvben válik külön, amikor azt mondja a bolti eladó is, hogy "ez egy DVB-C tuneres TV".

Egyszerűbb is így mondani, de az igazság, hogy közös a tuner. Adóoldalon a moduláció, illetve vevőoldalon a demoduláció eltérő, a légi és kábeles átviteli közeg fizikai sajátosságai miatt.

Ami külön van, a SAT-tuner, azt mindenki láthatja is, hogy külön csatlakozója van, ahol nagyobb a frekvencia, meg az is némileg eltérő moduláció. Meg nyilván a külön kábelnek amúgy is külön csatlakozó lenne szükséges.

Bár egy érdekesség, hogy egyes szolgáltatók DVB-S rendszert használnak kábelen, hozzávaló set top boxot is mellékelve.

Korábbi hozzászólásomban említettem az opciós kódokat, amibe elvileg azt is be lehetne kódolni, hogy az alaplap milyen tunerrel és demodulátorral szerelt, csak ki tudja, hol van ez dokumentálva, illetve nem is lenne értelme átállítani, ha nem tudja a hardver.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#85148) oil120 válasza Kernel (#85147) üzenetére


oil120
senior tag

Talán akkor lenne járható a dolog, ha a tunert kicserélné DVB-C képesre valamint a szerviz menüben átállítaná a tuner típusát. De ez is csak feltételes állítás, inkább elvi síkú mint kivitelezhető.

(#85149) Kernel válasza oil120 (#85148) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha a tuner kis fémdobozában nincs benne a középfrekvenciás fokozat és a demodulátor, hanem az utána következő processzor végzi a demodulációt, akkor egy tunercsere nem változtat ezen.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#85150) oil120 válasza Kernel (#85149) üzenetére


oil120
senior tag

Ebben abszolút igazad van.
Ezért volt inkább csak elvi, mint gyakorlati

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.