Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6701) tpeter77 válasza kenguru99 (#6700) üzenetére


tpeter77
addikt

Köszönöm szépen, nagyon hasznos volt.

(#6702) Tbor válasza DM-Fan (#6699) üzenetére


Tbor
tag

Igen, gondoltam rá, meg ő gondolom kiforrott készülék... Kb. 20ezerrel dragabb a C300, vajon annyit nem ér meg az újabb fejlesztés?

(#6703) Zoli_2010


Zoli_2010
tag

Üdv mindenkinek!
Egy kérdés: korábban egy szál dróttal működött nálam a DVB-T vétel (Samsung PS50C430, 2010. nyarán), és bejött minden. ( -- de a drót az udvaron volt, és rossz időben elment a vétel, ezért:)
Tegnap felraktam egy antennát a padlásra, de a MUX-A (közszolg. m1, m2, Dunák) nem jön be. Pont az M1-HD miatt vettem antennát, ugye F1, olimpia...
Olvastam, hogy volt változás szeptemberben a MindigTV-nél, tehát automata újrahangolással kezdtem (persze csak a "légi"-n, -- 28 csatornát talált).
Aztán kézi hangolással próbáltam 2-szer is, a 38-as csatornán, Bp., Széchenyi-hegyi adótorony... nem jön, csak a zertl,tv2, mondjuk ezek sokkal jobb minőségben, mint a T-Home kábelen digitálisan. Ez --ugye-- a MUX-C, és 93-as jelszinten jön. (100 a maximum)

Tudna valaki segíteni? -- olyanra gondolok, aki hasonló problémát már megoldott...
Előre is köszönöm!

Jut eszembe: lehet, hogy kiveszem a Conax modult, és úgy is megpróbálom. Korábban többen is írták, hogy csak úgy hangolta be a (Pana? Samu?) TV az m1-m2-t. Vagy az DVB-C-n volt???

(#6704) M_AND_Ms válasza Tbor (#6702) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Az új 300-as sorozat elég béta állapotban került a piacra. Én még nem venném meg. Vagy vársz még, vagy felhajtasz egy 200-ast!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#6705) fjanos951 válasza DM-Fan (#6662) üzenetére


fjanos951
tag

Köszi a válaszod. A médialejátszóval sokáig én is egy Popcornra gondoltam, de mikor láttam a sógoromnál, hogy némely m2ts fájl lejátszásakor minden baja van (a hang elcsúszik, akadozik a kép), akkor azt mondtam, hogy nem kell médiaplayer. Egy jól összeállítot HTPC majd mindent fog vinni és ha teszek bele tuner kártyát, akkor lesz timeshift és felvétel is, sőt egyszerre két csatornát is rögzíthetek. Na mindegy, ahogy megegyeztünk: kinek a pap, kinenek a papné. Lehetne erről vitatkozni, de minek.
Üdv. János

(#6706) fjanos951 válasza Zoli_2010 (#6703) üzenetére


fjanos951
tag

Hali!
Régebben (90-es években) rengeteg antennát és antennarendszert telepítettem. Ilyen hiba szerintem csak akkor lehet, ha valahol a koax hibás, vagy a szerelés közben a csatiban zárlat van, vagy olyan helyen laksz, ahol csak visszavert jelet kapsz, és ugye az csinálhat ilyet afrekvencia függvényében. Gondolom az antenna szélessávú? Látni kellene, ezek így csak tippek.
Üdv. János

(#6707) DM-Fan válasza fjanos951 (#6705) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, ha egy m2ts akadt a Popcorn-on, akkor azzal a géppel valami nagyon nem volt rendben, vagy sógorod nem tudta rendesen beállítani, esetleg az anyag volt hibás. A BD-ISO-kat is csont nélkül játssza, akár rar-ból is, szóval elég vicces lenne, ha egy mezei m2ts-től összeszarná magát. Több, mint egy éve használok egy A-210-et és még azóta sem fordult elő olyan, hogy akadozott volna a lejátszás, vagy elcsúszott volna hang a HD-forrásoknál. Ahol gond volt, ott PC-n is gond volt az anyaggal. Szóval igen, lehetne erről vitatkozni, de minek. Nap mint nap használom, nem ajánlanám senkinek, ha nem volnék vele tökéletesen megelégedve.

Get Moded!

(#6708) fjanos951 válasza DM-Fan (#6707) üzenetére


fjanos951
tag

Pedig ez így volt. A fájl nem volt hibás, mert a fiam gápe Core 2 E8400-es procival csont nélkül vitte.

(#6709) DM-Fan válasza fjanos951 (#6708) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Akkor egyszerűen láma volt és nem jól állította be a kadenciát, vagy eleve hibás a hardver. Mondom, nem kevés HD-anyagot darált már le nálam a Popcorn és soha fel sem merült, hogy kevés lenne hardveresen, pedig elhiheted, hogy tudom, mikor hibátlan egy lejátszás. De szerintem akárkit megkédezel az itteni Popcorn tulajok közül, ők is elmondják, hogy mennyire megfelelő hardveresen a gép a HD-lejátszásra (arra tervezték ugyanis). Semmi pénzért nem váltanék HTPC-re: egyrészt többe kerül, másrészt többet kell vele foglalkozni, mire megfelelően telepíted, beállítod, nagyobb helyet is foglal, plusz semmi másra nem használnám, mint a Popcorn-t, ami meg dedikáltan erre a célra készült, sokkal kompaktabb, atomstabil és olcsóbb is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6710) slashing válasza DM-Fan (#6709) üzenetére


slashing
senior tag

anélkül hogy bármilyen vita elindulna, te nem érzed lassúnak a popcornt? Mert én nézegettem már többször őket a youtube-on és akármelyik videót is nézem mindenhol olyan döcögősnek tűnik a borítók betöltése ha előhívják rajta a film információt vagy 2-3 másodpercbe telik mire betölti a képet meg szöveget és még azt is részletenként döcögősen, engem ez halálra idegesítene ezért nem is mernék ilyen lejátszót venni.

Először azt hittem hogy lassú hdd miatt lehet de számtalan videó van a youtube-on ugyan ilyen jelenséggel, nem tudom de hogy lehet így élvezetesen böngészni a filmeket hogy a fanart a háttérben 1 másodperccel le van maradva és várni kell rá hogy megjelenjen.

(#6711) DM-Fan válasza slashing (#6710) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én a saját Jukebox felületet és a Jamj-ot is próbáltam. Egy-két apróságtól eltekintve igen jól testreszabható. Sebessége? Nos, én ki tudom várni a Jukebox-ba való belépést követően azt a pár másodpercet, amíg betölti a filmplakátokat. Utána nem nevezném lassúnak, ráklikkelsz a filmplakátra és max 2 másodperc után látod a film adatait és a nagyobb plakátot. Ennyit egy weblapon is vársz, ne ahhoz mérd, hogy mennyi ideig tart belépni egy könyvtárba, itt azért képet és infót kell betölteni és ebben nincs sokmagos proci meg több giga ram, de nem is kell. A film gyorsan indul és onnantól kezdve sincs gond semmilyen hardveres sebességgel. Olyan jelenséget nem figyeltem meg, hogy ennyivel később jelenne meg a kép, plakát vagy a szöveg. Nekem fal-nézetben megy a Jukebox, előre betölti azt a kb. 15 plakátot, ami úgy kifér egy képernyőre és azokba belelépve viszonylag gyorsan reagál. Ha lejjebb görgetsz, akkor még kb. további 3 sor már be van töltve és ha tovább görgetsz, akkor újabb 2-3 másodperc alatt betölt újabb 20-30 plakátot. Szerintem ez bőven kielégítő, de ha ez nem tetszik, elvileg hamarosan kijön a teljesen flash-alapú firmware.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6712) TCr válasza DM-Fan (#6709) üzenetére


TCr
veterán

Nálam még a torrent is fut rajta 24/7-ben.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#6713) StLui


StLui
veterán

Én még Popcorn A110-et használtam kb 1,5 évig (70eFt volt hdd nélkül), mindent vitt de nagyon utáltam, és irigykedtem a haverom, nem sokkal a vásárlásom után megjelent első WD lejátszójára, minden sokkal könnyebben működött neki mint nekem, én fel is adtam a harcot, azóta egy asrock ion330 win7-xbmc-vel viszont nagyon jól elvagyok (ezt 1 hónaposan vettem 40-ért, jó egy éve) Sokan szeretik, szerették a popcornt, de én nem mernék többet próbálkozni vele.

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6714) janos666 válasza slashing (#6710) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

De, én is éreztem már úgy, hogy megőszüök mire betölt, mikor össze-vissza nyitogattam vele tesztábrákat. A WD-k tényleg sokkal fürgébbek. Bár normál használat közben ennek szerintem nincs nagy jelentősége.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#6715) DM-Fan válasza StLui (#6713) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én a Popcorn A-210-ről beszélek, az jóval gyorsabb, mint az általad említett A-110 vagy bármelyik WD. A tudást tekintve meg a WD-k is csak integethetnek neki. Ráadásul árban sem 70 eFt volt az A-210, hanem 45-50 eFt, ráadásul teljesen passzív, full szálcsiszolt aluházas. Persze, későbbi modell az A-210, de nem az A-110 alapján kell megítélni a Popcorn-okat, ami eleve az egyik legkisebb és ráadásul régi modelljük. Nekem semmi bajom a műveleti sebességével sem, képnézegetésre is tökéletes, diavetítésnél is teljesen gyors, beállíható a lapozási sebesség és vagy 6 féle áttűnési effekt is, úgy még azt sem mondanám, hogy nem szabható testre tetszés szerint a legtöbb funkció. Meg ne hasonlítsuk már egy 4 magos erőműhöz, könyörgöm!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6716) StLui válasza DM-Fan (#6715) üzenetére


StLui
veterán

én 3, kb egyidőben megjelent lehetőséget hasonlítottam össze, egy akkor megjelent A110-et amikről ódákat zengtek az A100-hoz képest, egy rá pár hétre megjelent első szériás WD lejátszót, és egy erőműnek semmiképp nem nevezhető atom procis gépet, sima irodai feladatokra szántam, ahhoz gyenge lett, ezért vittem haza, aminek az új ára megegyezett a Popcornéval

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6717) Gabor970 válasza DM-Fan (#6698) üzenetére


Gabor970
addikt

ezért is írtam, hogy szerintem. Csak egy típusról tudok nyilatkozni, ezek szerint akkor azokból is lehet jobb és rosszabb. Nem tudom. PS50C430 Tesco gazdaságos plazmánál nem okozott semmi gondot a F1 végignézése egyvégtében zoom nélkül. Egyszerűen arra használva a készüléket amire ki lett találva.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#6718) ZEN1TH


ZEN1TH
őstag

42ST50 teszt by hdtvtest.co.uk

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6719) ZEN1TH válasza ZEN1TH (#6718) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Ez bizony nagyon jó lett :C :R :DD

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6720) TCr válasza ZEN1TH (#6718) üzenetére


TCr
veterán

240 W?
42-es tv?
:Y

Ugye ez csak a legmagasabb érték, nem az átlagfogyasztás?

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#6721) ZEN1TH válasza TCr (#6720) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Az gyanús nekem is. Az ST30-nál 140-et mértek :D

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6722) erdoke válasza ZEN1TH (#6718) üzenetére


erdoke
titán

Az nem semmi, még a végén beújítok egy 55ST60-at 2013 év végén. :Y

A legjobb aláírás a héten

(#6723) slashing


slashing
senior tag

remélem az a háttérvilágítós távirányító minden 2012 modellnél alap lesz és nem olyan szarul fog működni mint sógoromék samsungja ami bár rohadt szépen néz ki de ha megnyomja az ember a gombot felvillan aztán elalszik mire a következő nyomná, rettenetes és úgye az olyan hogy teljesen sima az egész nincsenek kiemelkedő gombok csak egy két pozicionáló pötty, tök sötétben egy rémálom szerintem az a távirányító, pedig rohadtul jó a dizájnja....

(#6724) ZEN1TH válasza erdoke (#6722) üzenetére


ZEN1TH
őstag

:D Jah, ráadásul lesz ebből idén 55 és 65 is. Ezek után nem tudom mit tudhat majd a GT és a VT.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6725) < CyberBob > válasza ZEN1TH (#6718) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Akkor csak megéri az a kis várakozás. :)

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6726) ZEN1TH válasza < CyberBob > (#6725) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Az EB-ig mindenképpen, az 5 év gari és a normalizálódott árak miatt.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6727) spiky03 válasza ZEN1TH (#6726) üzenetére


spiky03
veterán

Csak látnánk már azokat a hazai árakat. :)
A leírtak alapján, akkor lehet, hogy már nem bánom annyira, hogy most nem tudtam G30-at venni. Mert ha az idei kiadásból az alap fullHD-s is eléri a G30-as szintjét akkor már boldog ember leszek. Persze nem valami 400k-s áron :DDD

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#6728) erdoke válasza spiky03 (#6727) üzenetére


erdoke
titán

Márpedig a 42ST50 nyitó ára 1100+ GBP, tehát itthon 400e...

A legjobb aláírás a héten

(#6729) ZEN1TH válasza erdoke (#6728) üzenetére


ZEN1TH
őstag

300 körül kezd majd. Nyilván amíg kapható addig a G30 jobb vétel.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6730) < CyberBob > válasza ZEN1TH (#6726) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Naná még szép, hogy 5 év garanciával és normális áron veszek csak. Nem sietek sehova, jól el vagyok a crt-vel is. :)

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6731) erdoke válasza ZEN1TH (#6729) üzenetére


erdoke
titán

Angliában valamivel olcsóbbak a műszaki cikkek, és a teszt alatti reklám szerint 1155 és 1309 GBP között indult a 42ST50. Mai árfolyamon ez bizony 405-455e Ft, és akkor még nem számoltam azzal, hogy itthon drágább szokott lenni...

A legjobb aláírás a héten

(#6732) ZEN1TH válasza < CyberBob > (#6730) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Így van, sokszor elmondtuk már hogy év elején nem szabad megvenni az új modelleket, egyrészt mert magasan kezdenek, másrészt pedig zsákbamacskák.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6733) ZEN1TH válasza erdoke (#6731) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Ott valami nem kóser. Itthon az 50GT50 nem lesz 450 fölött elvileg.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6734) < CyberBob > válasza ZEN1TH (#6733) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Ez elég jó induló "kirakat" ár.

erdoke: szép is lenne ha egy ilyen kicsi tv (42ST50) 400e fölött lenne.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6735) erdoke válasza < CyberBob > (#6734) üzenetére


erdoke
titán

Nektek nem annyit mutat a reklám? Jobbra az Amazon UK 1309 GBP. :Y

A legjobb aláírás a héten

(#6736) ZEN1TH válasza erdoke (#6735) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Nem néztem igazából. Én csak a magyar árakról hallottam ezt azt, de ha fals infót is kaptam volna a 400k egy 42ST-ért mindenképpen irreális.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6737) < CyberBob > válasza erdoke (#6735) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Én inkább ZEN1TH kollégának hiszek. :)

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6738) erdoke válasza < CyberBob > (#6737) üzenetére


erdoke
titán

Én is szívesebben hiszek neki, de 3 különböző angol bolt van a reklámban, és mind 1150 font fölött árulja a kérdéses készüléket. Mindjárt megnézem, hogy raktáron is van nekik, vagy csak valamiféle előrendelési ár. :F

OK, BHS Directen 1299 font (450e) az 50-es, és raktáron van. 2049 font az 55-ös, és kb. 30 %-os áresés várható novemberig, tehát legjobb esetben se fog 500e alá benézni. Azt hiszem, egyelőre kihagyom. :N

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#6739) Sonja


Sonja
veterán

Ma délelőtt megérkezett a Panasonic TX-L37ET5 LCD TV-m. A DVB-C használata probléma mentes volt, magyarországot beállítottam és megtalálta mindegyik csatornát, nem kellett bűvészkedni vele. Megosztom ezt az infót, mert gondolom, hogy az új plazmák is így fognak már működni. :K

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#6740) ZEN1TH válasza erdoke (#6738) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Kb 450 lesz az 50GT.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6741) < CyberBob > válasza Sonja (#6739) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Már a tavalyi G30 és C3-on sem kellett bűvészkedni, sima Magyarországra állítva is működött.

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6742) krx21


krx21
nagyúr

Hátha valaki még nem látta...
Eladó:
Panasonic 55VT30E: 465.000 Ft.
Full HD 3D Plazma, 2db szemüveg, EISA díjas csúcs plazma.
Üzemidő: 350 óra, Pecsételt 5 év garancia.
A készülék kifogástalan állapotú, gyakorlatilag új, pixelhibamentes, statikus tartalmat soha nem látott...
Beszerzése közvetlen a Panasonic Magyarországtól történt...

(#6743) pkaresz


pkaresz
senior tag

Sziasztok!

Ma cserélték a mediaboxunkat HD.DVR-re, CISCO lett.
Nincs rajta analóg kimenet, a Thomsonon volt.
Holnapra várom a tv-t gondolom a csatorna beállítással nem kell bajlódnom, mert nem lesz.
Ezt a rész át lehet ugrani a beüzemelés közben?
Kihagyható?
Piszok rég állítottam be tv-t! :-)
Hd -t sosem.
Jelen pillanatban még a CRT tv megy. Mindha szebb képe lenne mint a régi boxal! ?
Valami csatit is cserélt a UPC-s fiatalember, kicsit furán nézte csere előtt, hogy ez ide ne jó.
Nagy izgalommal várom a holnapot!
:-)

Üdv: Karesz

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#6744) erdoke válasza pkaresz (#6743) üzenetére


erdoke
titán

Analóg boxhoz képest tényleg jobb a HDMI-s digitálisok képe, de az 50G30 lesz csak durva a CRT után. :K Remélhetőleg kapcsoltattál HD csatornákat is, 30 napig az HBO csomag (HBO HD-vel), illetve 90 napig a FilmBox pakk is ingyen kipróbálható a UPC-nél!
Szerintem kvázi mindent átugorhatsz beüzemelés közben. Ha van HDMI-s erősítőd, akkor azt kötöd a TV-re, ha nincs, akkor a forrás eszközöket egyenként. THX profilt javaslom minden más képmanipuláló beállítás kikapcsolásával.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#6745) DM-Fan válasza ZEN1TH (#6718) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Korrekt, bár, még kíváncsi leszek, hogy mit írnak a 3D-módról, mert azt ugye a szemüvegek hiánya miatt teljesen mellőzték. Sokaknak az sem mindegy.

Mindenesetre kíváncsian várom, hogy ezek után mit fog mutatni egy GT50 vagy egy VT50. Ha az ST50-et magasan meg tudnák ugrani, akkor a Pana idén is verhetetlen lesz plazmában.

A 42ST50 árát tekintve én is a 300 eFt körüli nyitóárat tartanám reálisnak, jelenleg a 42GT30 ára is 220 eFt alatt van még a Panashop-nál is. A külföldi árak alapján prognosztizált 400 eFt+ áron eladhatatlan lenne, teljesen irreális ár lenne érte. Annyiért már tényleg 50GT50-et várnék el. Gyanúm szerint így is lesz az! A mostani külföldi árakban szerintem még nagyon erősen benne van az, hogy alig jött még ki a termék.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6746) Vittorio77 válasza ZEN1TH (#6740) üzenetére


Vittorio77
csendes tag

Azért a BHS Direct oldalán elég érdekes árak vannak. Az 55-ös, amit erdoke is megemlített, vajon mennyibe fog itthon kerülni? Mert odakint majd a duplája, mint a 42ST50-es...

Míg az amcsi ebayen az 55-ös 1600 dolcsi. Ha ez marad Európában is csak euróban, akkor az kb. 500 ezer forint lesz... Vagy van más infód erről?

(#6747) ZEN1TH válasza Vittorio77 (#6746) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Egyelőre nem tudok több infót adni az árakról, láttam őket de nem emlékszem :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6748) junior11


junior11
veterán

Csehországban az alábbi induló árak vannak:

42UT50 = 18 990Kč
42ST50 = 21990Kč
42GT50 = 31990Kč
50VT50 = 49990Kč

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#6749) Vittorio77 válasza ZEN1TH (#6747) üzenetére


Vittorio77
csendes tag

Ha netán eszedbe jutna ez az 55ST50-esnek az ára, megköszönném :) :DD :DD

(#6750) Vittorio77 válasza junior11 (#6748) üzenetére


Vittorio77
csendes tag

Ez alapján a 42ST50 kb.260 ezer lenne itthon. Ha az 55-ös majd a duplája az angoloknál, akkor az 450 és 500 ezer körüli áron lehetne majd kapni itthon.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.