Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6901) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Remélem legyengett már annyira a flamwar, hogy indíthatok egy újat. ;]

Audiophiles can't tell the difference between Monster Cable and coat hangers

Egy újabb mithbusters epizód (sok ilyen, ettől sokkal tudományosabb jellegű és jól dokumentált kutatás is zajlott már például a standard 16/44.1 audio CD és a 24/96 DVD audio közt is hasonló eredménnyel, már linkeltem, csak ez most friss...).

Mj.: Ez most sem jelenti hogy teljesen értelmetlen a drágább kábel, mert legalább kisebb várható a selejtarány, ahogy a 24/96 általában magával hozza azt, hogy valószínűleg alaposabban odafigyeltek a munkájukra a hangmérnökök, mint egy sima CD esetén...

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#6902) erdoke válasza janos666 (#6901) üzenetére


erdoke
titán

Az eredeti leírás sokkal szórakoztatóbb. ;) A "friss" 2004 júniust jelent, illetve 2008 márciusban került át az ENgadgetre.

A legjobb aláírás a héten

(#6903) StLui válasza Generalhu (#6883) üzenetére


StLui
veterán

Én anno egy gericom 50-es plazmával jártam így, 3x gariban cserélték 1 éven belül, egyszer megcsináltattam, 70eftért, egyszer megpróbáltuk újra megcsináltatni, de még a szerelőnél tönkrement az új chip, inkább visszaadta.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6904) DM-Fan válasza janos666 (#6901) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, ez így ebben a formában minden, csak nem tudományos megállapítás. Egy audió-rendszer azért igen sok komponensből áll, plusz ugye bizonyított, hogy a hallgatók között is igencsak nagy különbségek vannak érzékenység tekintetében. Ha egy középszerű rendszeren végzik a tesztet, akkor nyilván nagy eséllyel teljesen mindegy, hogy a Monster csúcs kábelét dobják a komponensek közé, avagy ténylegesen egy ruhaszárító-zsineget.

Ugyanígy nem mindegy, hogy milyen zenei és tapasztalati háttérrel rendelkezik a tesztalany/tesztalanyok. Az is tény ugyanis, hogy a magas minőségű rendszert hallgatók hallása finomodik, jobban rááll a részletekre az idő előrehaladtával, sokkal inkább, mint egy consumer-terméket használóé. Az ilyen emberek nyilván könnyebben kiszúrják a legapróbb változásokat is, de emellett fontos a rendkívül megfigyelő készség is, ami sok audiofilből eleve hiányzik. Innentől kezdve pedig nagyon könnyen lehet, hogy csak rosszul ítéli meg a hallottakat, amelyek attól függetlenül igazolnák a jobb kábel létjogosultságát.

Ettől függetlenül sokszor előkerülnek olyan vakteszt-eredmények, ahol kőkemény hifisták is el-elvéreznek egy mp3-flac összevetésnél is. De azt be kell látni, hogy ez nagyon komplex dolog és rettenetesen sok a befolyásoló, változó tényező. Eleve ugye a hallás egy nagyon szubjektív dolog, minden ember fejszerkezete, hallójárata is más és más, teljesen máshogy hallhat egyvalaki valamit, mint a másik. Persze, önmagában a változást ugyanazon személynek hallani kell, de pont az antropológiai különbségek miatt is tud másképp szólni egy változás egyik és másik személynél is. ...és ugye akkor a megszokott hangzásról, ízlésről még nem is beszéltünk. Ingoványos talaj ez nagyon, sokkal kevésbé ítélhető meg objektíven, mint egy eszköz által produkált kép.

Egy biztos: aki tagadja, hogy egyes kábelek okozhatnak hangzásbeli különbségeket, az még biztos, hogy nem hallgatott komoly rendszert eltérő kábelekkel. Már a kábelösszetételnek is komoly szerepe van a hangzásban, így egy ezüstözött fonott kábel például hallgatóan kiemeli a magas hangokat, mint egy szimpla rézkábel. Aki nem hiszi, térjen be egy komolyabb HiFi-boltba, ott szívesen demonstrálják neki. Magam is ledöbbentem a különbségen anno,

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6905) erdoke válasza DM-Fan (#6904) üzenetére


erdoke
titán

Ott van a forrásban, min hallgatták: Martin Logan SL-3

Egyéb komponensek, amiket említenek: My home theater pre-pro is a RDC-7 Integra Research (latest model with all upgrades). My DVD-CD player is Sony's flagship NS999ES DVD/CD/SACD player.

A legjobb aláírás a héten

(#6906) DM-Fan válasza erdoke (#6905) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, a Te linked mögött már látom a komponenseket. Ettől függetlenül is fenntartom, amit mondtam. Nagyon nehezen megítélhető terület ez, ahol köztudott, hogy nagyon kis érzékelhető minőségi javulásért kell hatalmas összegeket kifizetni. Ezt szerintem senki nem vitatja, még a vérmes hifisták sem. Tipikusan azt szokás mondani, hogy ha ebbe egyszer belefogsz, akkor nincs megállás és minden pénzedet elviszi. Viszont az is tény, hogy döbbenetes rendszereket lehet építeni, amik elképesztően szólnak, úgy, hogy még egy ehhez nem szokott átlagembernek is leesik az álla. Szóval valahol azért arányban áll a ráköltött pénzösszeg és a minőség, csak mi, átlagemberek egyszerűen hanyatt vágódunk már egy minőségibb hangsugárzó (továbbmegyek: már egy hangfaltüske) árától is. Pedig többnyire minden módosításnak van többé-kevésbé hallható eredménye, más kérdés, hogy képesek vagyunk-e érzékelni.

Nyilván mindenkinek fel kell mérnie az anyagi erőforrásait és annak megfelelő rendszert kell építenie. Viszonylag kis pénzből is nagyon korrekt rendszereket lehet összerakni, amelyek a felhasználók nagy részének elvárásait ki is elégítik. Aki meg feljebb akar lépni, annak fel kell kötni a gatyát, mert ez egy feneketlen kút.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6907) Fernet válasza BaLee (#6882) üzenetére


Fernet
senior tag

Engem privát számról hívtak. Pár nappal korábban volt egy nem fogadott hívásom egy privát számról, rájuk tippeltem, még aggódtam is kicsit, hogy nem értek el, nem is hívnak többet. :)

Én a videokamerát (TM60) a tévét (S20) és a klímát (RE12) regisztráltam a honlapjukon.

(#6908) ezredes válasza ZEN1TH (#6807) üzenetére


ezredes
csendes tag

Na és mi a különbség a Panasonic VIERA TX-P50U30 + Panasonic VIERA TX-P42UT30E között? a méreten kívül? az ut30E ->3D-s a sima U30-as meg nem...
Valami más is van? Más kép?

Nos el volt olvasva az 1hsz. meg ismét elolvastam, de nem jöttem rá mi az igazi kül.?!!!
Képeket , táblázatokat összehasonlítottam... minden megnézve. Nos? Eláruljátok vagy olvassam el még vagy kétszer hátha rájövök? :)

(#6909) janos666 válasza erdoke (#6902) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, benéztem, nekem friss hírek közt dobta ki egy oldal, amire tévedtem. Bocs. :W

Amúgy nem tudod hol van az a cikk, ahol maximális alapossággal (kisebb labort építettek erre a célra és sok embert szedtek össze az "utcáról" és "audiofil" körökből is) próbáltak pontot tenni a CD audio vs. DVD Audio kérdésre?
Egyszer olvastam és azóta soha többé nem találom. Az is elég régi lehet.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#6910) DM-Fan válasza ezredes (#6908) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig ott van az #1. HSZ táblázatában eléggé feketén fehéren:

50U30: konvencionális G14 fullHD panel, 900 soros mozgóképfelbontás, 600 Hz-es alképpontfrissítés IFC nélkül, V-Real Live képjavító algoritmus, 2 darab HDMI-csatlakozó, USB/LAN/WiFi teljes hiánya (ezáltal Viera Connect és DLNA teljes hiánya), médialejátszó teljes hiánya, THX-üzemmód és ISFccc kalibrálási lehetőség teljes hiánya, HDD-rögzítési lehetőség hiánya.

50UT30: eleve G14 fullHD 3D panel (jobb foszfor), 1080 soros mozgóképfelbontás, 600 Hz-es alképpontfrissítés IFC-vel kiegészítve (ez az oka az 1080 soros mozgóképfelbontásnak), V-Real 3D képjavító algoritmus, 3 darab HDMI, 2 darab USB-csatlakozó (ezáltal WiFi modult tud fogadni), LAN van (ezáltal Viera Connect van), médialejátszó van. THX-üzemmód és ISFccc kalibrálási lehetőség, valamint HDD-rögzítési lehetőség ugyanúgy nincs.

A különbség? Szebb, tisztább kép, mélyebb fekete, kevesebb zaj, több csatlakozó, több funkció.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6911) eReL1 válasza DM-Fan (#6910) üzenetére


eReL1
tag

Pici pontosítás: az U30-an is van valamiféle médiajátszó, legalábbis SD-kártyáról tud elvileg lejátszani valamit. Sose próbáltam, nem is igen fogom, mert úgyis kell egy normális lejátszó.

Most azt keresem épp...

Igaz off, de valami tipped esetleg van egy ár-értékben remek (A-210 jellegű, csak az már nincs, ugye) eszközre? :B

Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

(#6912) DM-Fan válasza eReL1 (#6911) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igaz, mondjuk azt nem nevezném belső lejátszónak. :B Meg ugye ki vacakolna SD-kártyával?

Jó ár/értékű lejátszóként a NetGear NeoTV550-et tudnám ajánlani, de szóba jöhet a HDI Dune HD TV-101, vagy a HDI Dune HD TV-301 is, esetleg a Popbox V8.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6913) BBéci válasza DM-Fan (#6912) üzenetére


BBéci
titán

Lehet már kapni 301-est?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6914) ezredes válasza DM-Fan (#6910) üzenetére


ezredes
csendes tag

Érdekes, mert pont te ajánlottad a P50U30-ast a P42UT30E helyett...

u.i.: jah bocs nem te, erdoke...

[ Szerkesztve ]

(#6915) #75912448 válasza BBéci (#6913) üzenetére


#75912448
törölt tag

Még nem, franciáknál előrendelhető 160 euróért, tehát közeleg.

(#6916) DM-Fan válasza ezredes (#6914) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Neked kell tudnod, hogy számodra mi mennyit ér: az 50U30 jelenleg 160-170 eFt közötti összegért hazavihető és egy tisztes, belépő fullHD modell. A 42UT30 ára szintén 160 eFt. Utóbbi ugyan valamivel jobb képpel rendelkezik (azért nem kell kategóriákkal jobbra számítani, egy 42G30 bőven-bőven jobb képpel bír), tudja a 3D-t (ha engem kérdezel: ez nem sokat ér), plusz van médialejátszója (ami egyébként is kvázi használhatatlan), illetve plusz csatlakozói (amire sok eséllyel nem lesz szükséged), viszont 20 cm-rrel kisebb és nem jobb annyival, amennyivel azonos méretben többe kerül. Szóval engem kérdeznél, akkor én is az 50U30-at ajánlanám a kettő közül.

BBéci: tudtommal pár hét múlva már kapható lesz. A hazai árát még nem ismerni, de szerintem olyan 50 eFt környékén nyithat majd.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6917) BBéci válasza #75912448 (#6915) üzenetére


BBéci
titán

Tudom, hogy nálunk még nem kapható, azért kérdeztem.
Amint megérkezik, kapok egyet a 101 helyett.
Erről jut eszembe, a Gladiator DTS-HD MA egyszer sem akadt meg.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6918) DM-Fan válasza BBéci (#6917) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Na, csak sikerült beszerezned a korongot? Én már kétszer végignéztem, mióta megvettem: nekem sem akadt meg egyszer sem, tökéletes a kép és a hangsáv is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6919) ezredes válasza DM-Fan (#6918) üzenetére


ezredes
csendes tag

tiszta bénának érzem már magam ezek a sok számok között .)

de az előbbi hozzászólásodban pont az ut-s irad jobbak most meg a sima u-st vennéd???!!!
vagy a g-st?

(#6920) #75912448 válasza BBéci (#6917) üzenetére


#75912448
törölt tag

Igen, vannak kivételezett filmek, melyek végigmennek. Pl HD HRA anyag általában OK, plusz néhány HD MA, de az összkép ilyen téren egyelőre siralmas. Lesz cikk is a 101-ről? Bár azzal érdemes lenne a köv fw-ig várni, sok mindenre fény derül a megjelenésekor. Jön a fw, ezzel együtt a 301 is.

(#6921) DM-Fan válasza ezredes (#6919) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezért mondtam, hogy neked kell mérlegelni, hogy mi a fontosabb. Én szeretem a minőségibb képet, de ettől függetlenül azonos árban szerintem jobb vétel az 50"-os panel a 42"-osnál, ráadásul - mint mondtam - nem kell olyan szintű különbségre gondolni, mint ami mondjuk az U30 és a G30 között van. Egyébként igen, leginkább a 42G30-at venném a három közül.

Get Moded!

(#6922) eReL1 válasza DM-Fan (#6912) üzenetére


eReL1
tag

Köszi!

Olvasom az asztali lejátszós topikot is, így tudok ezekről. Csak az a bajom, hogy 3-4 hónapnyi anyagot akartam visszaolvasni, ezért még bő 3000 hsz-sal le vagyok ott maradva. :D

A 301-est meg mernétek venni első firmware-rel? :N

Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

(#6923) #75912448 válasza eReL1 (#6922) üzenetére


#75912448
törölt tag

Nem első, de mindent eldöntő :D . Mostanáig gyakoroltak a 101-esen, a lejátszásért felelős hardver ugyanaz.

(#6924) DVlad válasza janos666 (#6876) üzenetére


DVlad
őstag

Sokat segítettél, köszi.

(#6925) Csabroncka válasza eReL1 (#6922) üzenetére


Csabroncka
addikt

Óvatosan kell bánni a dolgokkal! Én például direkt vettem U30-at, pontosan amiatt, hogy korábban vettem BD játékost.

De még egy jó minőségű BD lejátszó sem tud mindent. Én nem akartam skypolni a tv-n, sem internetezni. Viszont mkv-t, és divX-et akartam nézni. Fél megoldás született a BDP-430-om hangsávot tökéletesen vált ugyanakkor semmilyen feliratot nem kezel DLNA-n :Y (talán lesz frameware frissítés).

Neked kell eldönteni pontosan mire van szükséged, a BD lejátszóknak mindig lesz hiányossága (még a beépített lejátszóknak is) itt ott, vagy ha tényleg mindent tud horror ára lesz (van).

Egyre azért törekedj, hogy minőségi legyen (nem feltétlen a legdrágább), ugyanis nagyon sokat lehet velük szívni.
(külföldi teszteket is rágj át, érdemes)

"in medias res"

(#6926) janos666 válasza DVlad (#6924) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Annyit tettem hozzá, amennyit tudtam: szerintem nincs ilyen.

Talán annyi tanács, hogy mindenképp IPS vagy *VA paneles legyen (előbbi akkor ha fontosabb a színhelyesség és a válaszidő, utóbbi akkor, ha a kontrasztra gyúrsz), ne TN-Film (se színe, se kontrasztja), de erről az LCD topickban tudnak neked többet mesélni. (Melyik TV melyik revíziójában milyen panel lapul és hogy állnak az ár/érték arányok LCD-k közt.)

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#6927) eReL1 válasza Csabroncka (#6925) üzenetére


eReL1
tag

Tudom, hogy nem egyszerű...

Ezért olvasom a másik szaktopikot. Csak mire átrágom, huhh... :)

Jegyzetelem a szóbajöhető típusokat (eddig 7).

Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

(#6928) DVlad válasza janos666 (#6926) üzenetére


DVlad
őstag

Köszönöm ismét.
Ha figyelmesen elolvastad, amít írtam
.. nem is folytatom. Nem értelmezted helyesen.

(#6929) BBéci válasza DM-Fan (#6918) üzenetére


BBéci
titán

Nem korong, extended, remastered, 35,6 gigás AVC, 4404-es bitrátájú hangsávval.
Ha lemez lenne, nem a Dune TV-101 játszaná le. Ennek a kis szerkezetnek szokott gondja lenni a HD hangokkal. Például a Fast & Furious 5 pár másodperc után elnémul, viszont a Tokiói rész hibátlanul végigment, az Inception is akadás nélkül szólt.

(#6920) regger
Helyesen gondolod, azért nincs még cikk, várok vele.

(#6925) Csabroncka
Szerintem a DLNA egy felesleges mókusvakítás, alig használható valamire. Médialejátszót kell venni és pont.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6930) DM-Fan válasza BBéci (#6929) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ja, az nem jött le, hogy a Dune HD TV-101-gyel játszottad le. Valószínű ez abból a BD-ből készült rip lehet, amiről múltkor beszéltünk. Mindenesetre megnyugtató, hogy ilyen bitrátával is elboldogul még ez a belépő Dune is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6931) Dorian válasza DM-Fan (#6930) üzenetére


Dorian
félisten

Megnyugtató? Szerintem meg óriási szégyen a Dune-re, ill. Sigmára nézve, hogy ilyen problémák vannak olyan manapság magától értetődő dologgal, mint a HD hangok. Amikor már az én 2-vel ezelőtti generációs lejátszómnak sem okoz egyik sem problémát...
Addig nem szabad ezeket megvenni, amíg nem tisztázódik megnyugtatóan valami új firmware-rel a dolog.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6932) #75912448 válasza DM-Fan (#6930) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ma már külső HDD-ről egy 10k-s media player is elviszi a legmagasabb bitrátával rendelkező filmeket.

(#6931) Dorian

Egyébként megszerettem, az említett hibán kívül tökélestes és villámgyors. Megtartom 2. lejátszónak :-)

[ Szerkesztve ]

(#6933) DM-Fan válasza Dorian (#6931) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha megnézed a konkurenseket, mostanában mindenki firmware-gondokkal küzd az új modellek esetében. Majd kiforrja magát ez a Dune is. Szerencsére teljesen jól megy az A-210, így nem is gondolkozok cserében. :K

Get Moded!

(#6934) Dorian válasza #75912448 (#6932) üzenetére


Dorian
félisten

...Pedig én gondolkoztam rajta, hogy lecserélem a jelenlegit egy ilyen kisebb Dune-re, hátha jobb képet ad, de így nem fogom. Egyébként pont ma este kértem kölcsön egy Dune-t, kíváncsi vagyok az én tévémen látok-e képminőség különbséget Venice-hez képest, vagy csak jobb megjelentőn jön ez ki.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6935) #75912448 válasza Dorian (#6934) üzenetére


#75912448
törölt tag

Látni fogsz, ahány media player nálam megfordul, annyiféle képük van. A színviláguk is teljesen eltérő lehet (főleg ha több verziót ugrunk), ahogy a hangjuk is. Normálisabb 42" tévé felett már mindenképpen látni a különbségeket.

[ Szerkesztve ]

(#6936) < CyberBob > válasza Dorian (#6931) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Sajnos egyre többször adnak ki félkész termékeket a cégek, béta tesztelőknek előléptetve a vásárlót. Ezeknek a kütyüknek épp az lenne a legnagyobb előnyük, hogy nem kellene foglalkozni frissítéssel meg fórumok bújásával megoldás után kutatva. Az meg ,hogy nem kell izgulni majd jön a frissítés az nem válasz.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6937) slick-adam


slick-adam
aktív tag

AVForums ST50 rivjú:

[link]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6938) ZEN1TH válasza slick-adam (#6937) üzenetére


ZEN1TH
őstag

:C :R

Reference 3D... Nagyon agró lett ez a modell. Nem gondoltam volna, hogy ilyet húz majd a Pana azt ST-vel. Azt hiszem méltó "utódja" a G sorozatnak. Sokan bánták, hogy nem a GT-ből lesz 55 és 65"-os méret, de szerintem a teszteket olvasva mindenki örülhet.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6939) #75912448 válasza #75912448 (#6935) üzenetére


#75912448
törölt tag

Annyiban pontosítanék a válaszomon, hogy a színvilágbeli eltérések nem biztos, hogy egyben minőségbeli eltérést is jelentenek. A kérdésed inkább a minőségre vonatkozott. Pl azonos árkategóriában versengő Realtek vs Sigma lejátszónál a tévé utánállítgatásával szinte azonos képminőséget értem el, pedig előtte néhány feltűnő különbség tetten érhető volt.

[ Szerkesztve ]

(#6940) Vittorio77 válasza DM-Fan (#6933) üzenetére


Vittorio77
csendes tag

Nekem egy A-200-asom van és többnyire meg vagyok vele elégedve. Egy oldalon láttam, hogy van hozzá upgrade kit és így a külseje és a hűtése olyan lenne, mint egy A-210-esnek. Nem rossz, hogy az aktív hűtést passzívra cseréljem, de hogy ez megérjen nekem 11 ezer forintot, hát...

Meg azt is néztem, hogy a legújabb fw tavaly májusi (legalábbis a magyar hivatalos oldalon ez van). Pedig nem minden filmet szeret ez a lejátszó sem, némelyiknél elmegy a hang (leginkább ezzel van a gond), nagyon ritkán pedig nem játssza le a filmet se. Ilyen például az a BD fajta, amelyik nem ISO-ban van lementve, hanem külön m2ts fájlonként és ezeket nem tudja gond nélkül végig lejátszani (azaz a fő film is áll vagy 50 külön m2ts fájlból, nem pedig egy nagyból). Ezeket nekem át kell még engedni egy programon, hogy egy fájl legyen belőle és így már lejátssza...

(#6941) Vittorio77 válasza slick-adam (#6937) üzenetére


Vittorio77
csendes tag

Ez alapján tuti, hogy idén ezt a tévét fogom megvenni! Már csak az árát kéne tudnom, de remélem, hogy nem lesz olyan magas. Ha mégis, akkor megvárom az év végét, mert addigra már elég szépen lemehet az ára. Legalábbis a mostani Pana ST-s sorozatot nézve (az árukereső szerint a tavalyi 50ST30-as májusban még 450 ezer volt, míg novemberben lehetett már kapni 240 ezerért is, míg most 300e környékén van az ára).

(#6942) ZEN1TH válasza ZEN1TH (#6938) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Ja és ventri sincs benne, ellenben van végre CMS stb. ami megint csak jó hír.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#6943) DM-Fan válasza Vittorio77 (#6940) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az A-210-nél még soha nem tapasztaltam olyat, hogy elment volna a hang egyes filmek alatt, olyat meg pláne nem, hogy gondja lett volna azon BD-fájlrendszerrel, ami nem volt ISO-ba pakolva, hanem csak a fájlok vannak beszórva könyvtárba, ahogy a BD-n is. Ezek szerint lehet, hogy az A-210 nemcsak házat kapott újat az A-200-hoz képest, hanem volt valami minimális hardveres revízió is.

A tavaly májusi firmware tulajdonképp teljesen jó - nekem legalábbis semmi bajom vele -, szerintem ezért sem bántották nagyon - illetve ugye tudjuk, hogy azért nem jött új, mert a flash-alapú készül és az alá gyártják épp újra a letölthető appokat.

Get Moded!

(#6944) < CyberBob > válasza slick-adam (#6937) üzenetére


< CyberBob >
őstag

A specifikációknál ezt találtam: 24p Playback (2-2)/24p Smooth Yes/Yes. Ez mit is jelent pontosan?

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6945) DM-Fan válasza < CyberBob > (#6944) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Gyanítom a 48 Hz-es üzemmódot és az IFC meglétét takarja.

Get Moded!

(#6946) < CyberBob > válasza DM-Fan (#6945) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Én is erre gondoltam, csak kevésnek találtam. Elég sok tv tudja már a 72 vagy 96Hz-et 24 képkockás forrásnál.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#6947) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#6943) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ugyanaz a hardver, de mivel a 210-esek későbbi gyártásúak ezért nagyobb a valószínűsége a két típus, elvileg azonos alkatrészei közötti szórásnak. Lehet, hogy egy-két kondi más szériából származik, stb.

De én sem tapasztaltam az említett hibajelenségeket. Nálam nagy ritkán DVD (iso, és fájlrendszer is) lejátszása után, a következő DVD-knél nem megy a lejátszás, csak hang van a kép meg vibrál. De én ezzel max félévente találkozom, egy restart és rendbe jön minden. PC-vel sokkal többet szenvedtem.

Pár hónapja elgondolkodtam egy 300-ason, de nagyon örülök, hogy nem vágtam bele. Nagyon béta állapotban dobták piacra. Nem véletlen, hogy minden fejlesztő azon dolgozik és ezért nincs mér lassan egy éve friss firmware a 2x0-re. És, ha lehet, ne is jöjjön ki, ha ide is bughalmaz érkezik! Remek ötlet volt a önálló appok bevezetése így azok szépen tudnak fejlődni a firmware-től függetlenül.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#6948) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#6947) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, én is ilyesmire gondoltam a hardveres revízió kapcsán.

Szerintem is nagyon jó a jelenlegi A-210 firmware-e, én sem bánom, hogy nem jött mostanság újabb, teljesen stabil, max tényleg a külalakja miatt várom a flash-alapút. Egyetlen egyszer fordult elő a jelenlegivel, hogy a sokadik egymás után elindított BD-ISO után gondolt egyet a vas és újraindult, de utána minden ment tovább normálisan. A különálló appok meg tényleg nagyon jók és viszonylag gyakran is frissülnek a firmware-től függetlenül.
Szóval mai napig úgy érzem, hogy jó időben sikerült egy nagyon jó lejátszót venni az A-210 személyében.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#6949) slick-adam válasza ZEN1TH (#6938) üzenetére


slick-adam
aktív tag

nagyon jonak tunik, es mar design-ra se csunyacska ez a modell se. ha mar ez ilyen jo, lehet mar a GT is felesleges lesz a felarert (meg THX es par "aprosagert"). raadasul venti sincs bennuk (42 es 50-esnel is megerositve)!

:))

remenykedjunk, hogy a vasarloknak szant gepek is hasonloan minosegiek lesznek, nem csak ez a tesztpeldany!

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6950) einstein válasza slick-adam (#6937) üzenetére


einstein
senior tag

Nem semmi ez az értékelés, a hdtvtest is el volt tőle ájulva. Már csak az ára a kérdéses. :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.