Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41701) junkpod válasza Gabor970 (#41700) üzenetére


junkpod
nagyúr

akkor pláne kuka/vatera (megfelelő rész aláhúzandó:)

Box's don't touch!

(#41702) sad_Vamp válasza Sifre (#41698) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Igen valami hasonlóról beszélek. Ha összefügg a ditherrel akkor még a PN-R funkció kikapcsolása lehetséges hogy csökkentené játék közben. Majd ma kipróbálom.

Amúgy próbáltam utána keresni is, lehetséges, hogy ez a "csoda" volna a foszfor lag?
Egy fórumon azt irták, hogy a nagyon friss panelekre jellemző, és hogy idővel csökkenie kéne.... csk kérdés hány üzemórá után, vagy mi befolyásolja ezt -esetleg tipp janos666- ?

Ispy: nem csak játék közben néha filmnél, TVnél is látom.

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41703) erdoke válasza Fogash (#41685) üzenetére


erdoke
titán

Csak a tényszerűség kedvéért:
"a picit gyengébb feketéért"
"van aki a fekete feketére izgul, van aki meg a könnyen kezelhető youtube-kliensre"

Nem 10-20 %-os különbségről beszélünk, hanem 4-5-szörösről. Egyáltalán nem kell hozzá videofilnek lenni, hogy feltűnjön valakinek, mert nem csak a műszeres mérés mutatja a különbséget. Mindeközben a "könnyebben kezelhető YouTube kliens" meglehetősen szubjektív dolog, és ha már itt tartunk, 15-30 ezres médialejátszók mérföldekre vannak a "smart" funkciók terén a tévékbe épített megoldásokhoz képest, miközben a forrásnak megfelelően játszanak le minden videót. Tehát nem 60 Hz-en rángatják szerencsétlen 23.976-os filmjeinket (A filmek 95 %-a).

"a 60.000 forintos Logitech Harmony Touch-ot 1:1-ben kiváltani képes okos távirányító"

Az a távirányító a 9200 Ft-ért beszerzett Harmony 600-amat se tudja kiváltani, nemhogy komolyabbakat. Mivel ezt már többször és többen elmondták neked, tényleg nehéz nem trollkodásként értelmezni az itteni ténykedésed. Mintha süket fülekkel hajtogatnád ugyanazt (a marhaságot ebben az esetben). Ha hajlandó lettél volna megnézni, pontosan mit is tud egy Harmony távirányító, már rég leálltál volna a témával. Én türelmes jószág vagyok, és leírom a lényeget ötödszörre: A Harmony nem egy egyszerű tanítható, háttérvilágításos távirányító, mert olyat kapsz 2500-ért az Aldiban. PC-re kötve a netről letöltött adatbázisból egy készülék szinte összes funkcióját ismeri/kezeli, és azokat használat szerint össze is fűzi, amin te még tovább tudsz finomítani. Tehát egyetlen gombnyomás után akár 5 (vagy komolyabbaknál még több) készüléket bekapcsol, beállítja a bemeneteket, előre megadott hangerőt, stb. Ezek után is egyetlen távirányítóként az éppen alkalmazott aktivitásnak megfelelően az összes használt készüléket irányítja, tehát pl. hangerőt a HM erősítőn állít, miközben csatornát a szolgáltatós boxon vált, míg a képet a tévén buzgerálja. Ehhez nem kell a távirányítón menet közben állítgatni semmit. Emellett a világítást akkor kapcsolja be, ha megmozdítod az eszközt, nem kell vakon nyomogatni semmit, de az elemet/akkut se szívja le 1-2 hónap alatt, mert egyfolytában világít.

Nagyon remélem, hogy a továbbiakban erről a témáról leszállsz, mert láthatóan egyik buzerával sincs tapasztalatod, de még csak utána se olvastál a dolognak, és így baromira frusztráló a visszatérő hamis állításaid olvasni. :((

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#41704) JaniS válasza sad_Vamp (#41702) üzenetére


JaniS
senior tag

(#41705) liszi70 válasza JaniS (#41704) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem biztos, hogy a foszforlag az ő problémája. Lehet az is, de lehet a 24p judder is.

Sőt! Abban biztos vagyok, hogy az U sorozatú plazmáknak csak 900 sor volt a mozgóképfelbontása. Hogy ezt örökölte-e az UT, nem tudom, nem találtam benne a specifikációban, de elképzelhetőnek tartom, mivel full HD belépőszintről van szó. Ha igen, ez is okozhatja a szokásosnál valamivel nagyobb "utánhúzást".

Azt nem írja, pedig fontos lenne, hogy minden minőségű anyagnál látja-e, vagy csak a gyengébbeknél?

[ Szerkesztve ]

(#41706) Neszójábe válasza erdoke (#41703) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Kihagytam olyan cirka 2000 hozzászólást, de látom fogas visszatért... :)

Peace

(#41707) kopidoo válasza sad_Vamp (#41702) üzenetére


kopidoo
senior tag

Nem screen tearing a jelenség?

(#41708) JaniS válasza liszi70 (#41705) üzenetére


JaniS
senior tag

Csak azért adtam a linket neki, hogy olvassa el, az nem foszfor lag amiről ő írt.

(#41709) sad_Vamp válasza liszi70 (#41705) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Xboxnál tudom tesztelni egyértelműen, de mint mondtam néha sima digitális TVnél is látom. Nem tudom hogy foszforlag e mert eddig csak a Bioshockban vettem észre, az alapból zöldes, színű játék, de úgy inkább tűnik hogy ugyan azt a szín húzza tovább nem csak 1-2 adottat (sárgát és zöldet). Minden esetre még figyelni fogom a problémát. De addig is várom az esetleges ötleteket.

kopidoo: nem, ezt ismerem, ilyenkor a Hz-ekkel van probléma, az enyém sokkal inkább olyan mint a legelső LCDken gyors mozgásoknál egyszerűen kvázi duplázódott a kép.

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41710) janos666 válasza sad_Vamp (#41702) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A PN-R (és minden hasonló, főleg IFC) alapból KI (mindenhez, de főleg játékhoz)!

Visszakövettem a válaszokat, de nem írtál róla túl sokat. :U
Konzolról játszol, vagy PC-ről?

Ha konzol, akkor valószínűleg "sajnos ez van" (sok játék 30fps-el fut, ami plazmán sokkal látványosabb, mint maszatolós-interpolálós LCD-ken).

Ha PC, akkor nézd meg FRAPS-al (vagy hasonlóval) hogy tényleg kitol-e stabilan 60fps-t a VGA-d az adott játék alatt. És persze legyen bekapcsolva a V-sync (ha lehet, akkor kapcsold be a driver control panelében és a játékban is, biztos ami biztos, mert véletlenszerű hogy mikor melyik írja felül a másikat).

Ha ez megvolt, akkor leírhatnád a többi alapvető képbeállításodat is tételesen (Fehéregyensúly, Színkezelés, Gamma almenü most nem érdekes, főleg ha nem piszkáltad őket.), illetve kicsit bővebben is körbeírhatnád mit látsz (vagy linkeld nekem vissza ha volt bővebben, ha csak én nem találtam).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#41711) liszi70 válasza sad_Vamp (#41709) üzenetére


liszi70
nagyúr

Basszus, játéknál csinálja? Azért azt nem biztos, hogy alapnak kell venni, bár én nem vagyok játékos, nem vagyok otthon az ikszbokszos témában.

Teszteld már le, 20-30 gigás mkv-val is, sok információt hordoz, hogy milyen anyagoknál jön elő, melyiknél jobban, stb.

(#41712) anonym1s válasza liszi70 (#41705) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali. Mit jelent az hogy 900 sor a mozgokepfelbontasa?

(#41713) sad_Vamp válasza janos666 (#41710) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Oks megnézem jobban kikapcsolok minden francot, de már csak tudtommal a P-NR maradt.... megnézem több játékon és forrásból. A fehér egyensúlyt nem bántottam. De az igazság az hogy kezdek kicsit morci lenni.

"..Ha konzol, akkor valószínűleg "sajnos ez van"..."

na itt jön be az amit Fogash mondott, mert az volt az első, hogy közöltem hogy Xboxot szeretnék plazmára kötni... most ha "ez van" akkor :W (smiley káromkodás helyett). Ennek ellenére ajánlottátok a dolgot.... kezd meginogni a bizalmam a plasmasonic TV topiccal kapcsolatban.... csak már későn.

liszi70 nyugodj meg tüzetesen le fogom tesztelni, lehet ahhal kezdem hogy átkötöm a boxot a másik plazmára, 1x már volt rajta, akkor, azon ilyesmit nem tapasztaltam emlékeim szerint.

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41714) liszi70 válasza anonym1s (#41712) üzenetére


liszi70
nagyúr

Azt jelenti, hogy az U sorozat csak állóképeknél teljesen full HD, mozgás esetén 900 sor lesz a tényleges felbontás. Ez lehet, hogy UT-re is igaz. Talán emiatt (is) lehetett az U sorozatnál picivel mosódottabb mozgásmegjelenítést észlelni, szerintem. (Mondjuk LCD esetén ez a sorfelbontás még sokkal kisebb.)

[ Szerkesztve ]

(#41715) sad_Vamp válasza liszi70 (#41714) üzenetére


sad_Vamp
őstag

hát ez az, LCDnél tudtommal 300 és 600 között mozog ott még sincs ilyen effektus.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41716) janos666 válasza sad_Vamp (#41713) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ez nem a plazma, főleg nem a Panasonic hibája, hanem az Xbox-é, vagy még inkább azoké a játékfejlesztőké, akik úgy döntöttek, hogy szerintük megéri feláldozni a játékoknál szokásos 60fps felét a képminőség rovására. -> Ami egy ördögi kör, hisz ha egyszer valaki meglépi, akkor a konkurens játékok bajban lesznek, hogy miért néznek ki gagyibban, mert könnyen meglehet, hogy (főleg az LCD-hype korszakban, ami kifejezetten erős volt akkor, és szarabbak voltak még azok LCD-k pár éve) a 30 és 60 fps közti különbséget kevesebben veszik észre, mint a textúrák részletességét vagy az effektek minőségét (legalább is lassú mozgásoknál, amikkel az LCD-k is elbír-tak/nak.)

Lehetséges megoldások (közeljövőben): gamer PC, PlayStation 4, Xbox One (ez egyben egyéni preferencia sorrend is, bár nyilván nem próbáltam még a rendesen be sem mutatott konzolokat. Illetve az egyetlen konzol-exclusive játék, amivel most játszanék az a kekszesdobozos HALO, de majd elmúlik ha kifutott a köré épült vígjáték sorozat, és talán sohasem készítik el a régi részeket az új One vasra.)
Az új konzolokon egy darabig szerintem újra 60fps-el fognak futni a játékok, aztán vagy megint belehajszolják magukat a 30fps-be (ahogy bármi más hasonló mocsárba, ami lement ebben a generációban) vagy sem.
Ilyen szempontból a PC a tuti, ott valami úton-módon mindig van lehetőséged szabályozni a képminőséget, elérhető a 60fps, még ha aránytalanul szarrá is kell degradálnod a minőséget (de jobb esetben és egy nem túl öreg VGA-val és normális játékmotorral sima ügy belőni).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#41717) Sanyika1


Sanyika1
tag

Sziasztok!

Adva van egy régebbi SONY WEGA KE-P42XS1 (1024x1024) típusú plazma tv és egy DIGI TV előfizetés. Automatikusan beállítottam a tv csatornákat és besírtam a minőségen, nagyon gyatra, biztos analóg mert B/G van a csatornainfóban. :O Ebben a tv-ben elképzelhető, hogy még nincs DVB-C tuner? :F A két éves Philips lcd tv-n a beépített tunerral gyönyörű volt a kép. Hogyan tudom csekkolni a tuner meglétét, állítsam át az országot pld. Finnre és úgy eresszem rá a hangolást?
Ha nincs ilyen tuner benne, akkor a SET TOP BOX a megoldás?
Ha már nem úszom meg, akkor jó lenne olyan ami médialejátszós (mkv, divx) is, erre van javaslatotok milyen típus vált be?
HDMI bemenet nincs a tv-n, így YPbPr + audió L, R csatlakoztassam a Boxot a legjobb minőség érdekében?

üdv

(#41718) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

(#41715), (#41714)

Hát, azért... Van olyan Pana plazma, ami papíron jobb mint az ST50, 50Hz-en mégis láthatóan szemcsésedik még mindig a kép mozgás közben. Kár túllihegni azt az egy-két szintetikus motion resolution tesztvideót, főleg hogy az mind 60hz-es, és főleg a Pana plazma szenved az 50Hz-el (sajnos amúgy a 96-al is, ami kvázi a 24fps, de ott legalább nincsenek gyors mozgások, csak 24fps, nem 50, így nem ütközik úgy ki).

-> És igen: nehogy 50Hz-re (PAL) legyen állítva a konzol! 60Hz-et neki!
50Hz-nél 100Hz-en jár a panel, ami szintén okozhat ilyen dupla képet, főleg ha 25fps-re áll be a játék, mert 50-et sem bír el a vas (25 meg aztán tényleg vérszegény egy játékhoz)!

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#41719) sad_Vamp válasza janos666 (#41718) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Na ez már valami, akkor ellenőrzöm ezeket a beállításokat is.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41720) joysefke válasza DM-Fan (#41620) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Ja, hogy a tulajdonságaiban, fene vigye el, azt pont nem néztem, de amit tudok:

A fájlnév szerint 60FPS, a TV-t pedig 50Hz-n használom (LCD).

Tudna 60-at is, de akkor már nagyon nagy az inverterzaj.

Lehet, hogy az első 49 képkockát kirakja 49/50-ed máűsodperc alatt, utánna meg a 60.-ik képkockát rakja ki?

J.

(#41721) kissa.sza válasza Kernel (#41559) üzenetére


kissa.sza
csendes tag

Na, kipróbáltam a digitális földfelszíni vételt, igaz nem teljesen úgy, ahogy Te írtad. :)

Mivel semmilyen antennám nincs, így egy szerelt 150 cm-es tv-kábelt dugtam be az aljzatba és a végét fogva vízszintesen a 38-as csatornán bejöttek az m1, m2, duna, duna world, infó csatornák, sőt kábel nélkül a mutató ujjamat a bemenetre helyezve is bejöttek, bár gyakran széteseik a kép.
Az 55 és 62 csatornán nekem nem jön semmi sem, gondolom erre már ez kevés. :(

Kérdésem: hogy milyen antennát vegyek a fenti körülmények alapján?

(#41722) Kernel válasza Sanyika1 (#41717) üzenetére


Kernel
nagyúr

Olyan régebbi típusokon, amin még HDMI sincs, digitális tuner sem szokott lenni. Internetes specifikációk sem említik, illetve magad is tapasztalhattad, ha volt már DVB TV-d, ott már a hangolómenüből is egyértelműen látszik, hogy miről van szó. Az analóg menü szintén jellegzetes, felismerhető, hogy az csak annyi.

STB szaktopik van egyébként, ahol érdemes lehet visszaolvasni, de én konkrét típust nem ismerek közelebbről.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#41723) janos666 válasza joysefke (#41720) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem arányosabban dobja el a képkockákat, nem egy blokkban de miként éred el, hogy 50Hz-en járjon? (A lejátszót zárod be 50Hz-es módba?)

Ha kikapcsolod a sokHz-es "LED mozgásjavítás", [vagy ahogy az adott gyártó nevezi] cuccot, akkor nem kéne másképp működnie az inverternek 50 és 60Hz közt váltva. (Vagy folyamatos fényt kéne adnia, vagy csak úgy kéne magas frekvencián vibrálnia, ahogy a fényerő szabályzó kéri a fényerő beállítás függvényében.) Persze elhiszem, ha nálad nem lehet a menüből kikapcsolni ezt a feature-t.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#41724) Kernel válasza kissa.sza (#41721) üzenetére


Kernel
nagyúr

Antennát mindig nehéz javasolni, mert ahány ház, annyiféle vételi körülmény. A tetőtér eszerint jó ilyen szempontból, ezt már másnál is tapasztaltam. Ott már egy passzív szobaantennával is jó volt a vétel, persze ezt befolyásolja az adótól való távolság és az adóteljesítmény is.

Elvileg nálatok jó eséllyel használható valamelyik aktív design-antenna is, de személyesen ezeket sem ismerem, próba kérdése. Legjobb olyan helyen vásárolni, ahol gond esetén hajlandók becserélni másra.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#41725) Gh0sT


Gh0sT
addikt

Sziasztok!

Még nem biztos, hogy a jó topicban vagyok, de legfeljebb átirányítotok.

TV-t szeretnék venni a következő hetekben, hónapokban. Triviális volt számomra, hogy LCD-ben gondolkodjak és még most sem vagyok benne biztos, hogy a plazma lenne az optimális megoldás, ezért is kérdeznék először inkább.

Az alap elképzelés egy 46 colos LCD volt, amire HTPC-t és egy Xboxot szerettem volna kötni. Ott jött az első megdöbbenés, hogy ha én ezt a TV-t 3 méterről szeretném nézni, akkor a méret kevés lesz a full HD tartalomhoz. Olvasgatva az LCD topikot kötöttem ki itt, mivel "állítólag" azonos áron nagyobb, és jobb képminőségű plazmákat lehet vásárolni.

Most kb. ott tartok, hogy a TV filmnézésre kellene elsősorban. Elsődleges a képminőség. Letettem a HTPC ötletről, megelégszem DLNA támogatással (tudnak ilyet a plazmák is ugye, nyugtassatok meg?!). Van sok DVD-m, filmeket általában ilyen minőségben nézek, de megmondom őszintén nagyon vonz a full HD felbontás. Az Xboxhoz viszont ragaszkodom, azt szeretném használni.
Félek a beégéstől, mint a tűztől, jelen pillanatban ezt tartom a legnagyobb visszahúzó erőnek.

Kiindulva a fentiekből, először azt szeretném megtudni, hogy a plazma ajánlott-e számomra, vagy maradjak LCD fronton? A keret rá változó, elsődlegesen 250e Ft-ot szántam a projektre, de elmennék 350-ig is ésszerű kompromisszumok mellett.

Köszönöm a válaszokat előre is!

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#41726) kissa.sza válasza Kernel (#41724) üzenetére


kissa.sza
csendes tag

Hát, ez így nagyon nehéz akkor... :(

(#41727) Kernel válasza kissa.sza (#41726) üzenetére


Kernel
nagyúr

Azért annyira nem vészes a helyzet. Én elvből nem ajánlhatok konkrét típust, de ha szeretsz veszélyesen élni (vagyis megkockáztatni pár hamburger árát egy szobaantennáért), lehet ott még meglepetés...

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#41728) Ispy válasza Gh0sT (#41725) üzenetére


Ispy
veterán

Beégetni azért nehéz a mai modern plazmákat változó képtartalom mellett, azonban paneltől függően gyengébb/erősebb ghost kialakulhat (az enyém például nem annyira ghostol, van akinek meg már 15 perc után ott maradnak a logók).

Nehéz most neked tévét ajánlani, mert a samsung plazmái képminőséget tekintve nem fejlődtek tavaly óta, az áruk azonban igen (F5000-et láttam 280-300k körül, de ezen nincsen szűrő, a panák képminőségét sem éri el).

A panasonic kiszórta a tavalyi belépő szintű 3D-s modelljét (UT), idén már az ST a belépő szint, ami most 300k-ért megvehető már edigitalban (50ST60), de ennek sajnos nem jó az input lagja, ami a játékot erősen befolyásolja, viszont képminőségben kiváló készülék (jobb, mint a tavalyi ST). Az 50GT60 még horror árban van, talán év végére, jövő év elejére lemegy 350k alá.

Ami még talán lehet opció, egy 55ST50, amit az iponban árulnak 378k-ért (de ez már túlmutat a kereteden, viszont 5''-al nagyobb méretben). Az ST50-nek sávosodási gondjai voltak, keres rá a topikban, hogy ez mit is jelent.

(#41726) kissa.sza

Elmész egy MM-be, vagy Auchanba, veszel egy bármilyen antennát, kipróbálod, ha nem jó visszaviszed és visszaadják a pénzed.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#41729) kissa.sza válasza Kernel (#41727) üzenetére


kissa.sza
csendes tag

A hivatalos weboldalon ezt írták ki a lakcímemre:

"
A kiválasztott hely vételi lehetőségei:

MUX A: beltéri antennás vétel
MUX B: beltéri antennás vétel
MUX C: beltéri antennás vétel
Felhívjuk figyelmét, hogy a vétel-előrejelzési számítások hullámterjedési modelleken alapuló statisztikai becslések, nem vehetik figyelembe a helyi adottságokat (pl. fák, épületek árnyékoló hatása, terepviszonyok). Ezért semminemű felelősséget nem vállalunk, ha a térképen jelölt települések egyes pontjain nem lehetséges a vétel, vagy az adott helyen a megadottól eltérő antennára van szükség a vételhez."

Ebből arra következtetek, hogy egy szobaantenna elég is lenne...

Na, majd választok, aztán megírom a tapasztalataimat! ;)

(#41730) Gabor970 válasza Gh0sT (#41725) üzenetére


Gabor970
addikt

Egyértelmű, hogy 50"-es plazma, és a DVD helyett hamar szükségét fogod érezni egy mediaplayernek, nem lehet kikerülni abban a kategóriában, amit elképzeltél. Oda még kb 30e Ft-ot minimálisan szánni kell.
A többiek fognak neked sokkal részletesebb miértekkel szolgálni, de most az én ujjaimnak volt "menése" :)

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#41731) sad_Vamp válasza Gh0sT (#41725) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Én egyelőre türelemre intenélek, ha Xbox is fontos. Nem kis minőségi problémába ütköztem, ha visszaolvasol. Tüzetesebb teszt után referálok, remélhetőleg még a héten.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41732) joysefke válasza janos666 (#41723) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Köszi a választ!

Sajnos nem nagyon értek hozzá. :)

A TV-t a videókártya beállításaival 50HZ-en járatom (Nvidia control panel). 60Hz-en némileg hangosabb a TV, bár az igaz, hogy 50Hz-en sem néma.

Nem tudom, hogy hogyan dobálja el a képkockákat, de érzésre, mint korábban írtam írtam minden egyes másodperc végén egy nagyot ugrik, ergó mintha másodpercenként egyszer eldobna 10-et...

J.

(#41733) Gh0sT válasza Ispy (#41728) üzenetére


Gh0sT
addikt

Kell nekem a 3D, vagy ebben a kategóriában ez már alap? A méret tekintetében érdekelne még, hogy vajon 50" mennyivel jobb, mint 46"? Kicsinek érzem a különbséget, inkább 60 környékéről nézegetnék, de ha ebben az árkategóriába az nem fér bele, akkor lehet hogy inkább várnék egy kicsit.

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#41734) Gh0sT válasza sad_Vamp (#41731) üzenetére


Gh0sT
addikt

Igen, olvastam az esetedet, köszönöm a figyelmeztetést! Várom a beszámolót.

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#41735) Ispy válasza Gh0sT (#41725) üzenetére


Ispy
veterán

Esetleg egy használt 50ST50, nekem is ilyenem van, a srác 240k-ért árulja, ami nem is rossz ár érte (én 265k-ért vettem), hogyha van még rá 1,5 év hivatalos gari. Egyébként meg tényleg érdemes várni, amíg az árak mérséklődnek (talán a samu is lejjebb viszi a gyengébb tévéi árát és akkor már azok is ajánlhatóak lesznek).

(#41731) sad_Vamp

Sokan játszanak plazmán itt, és még nem hallottam a tiedhez hasonló panaszt, szóval azért nem általánosítanék.

(#41733) Gh0sT

A méreteket itt le tudod ellenőrizni.

60''-os nem tudom lesz-e nálunk (szerintem nem), szóval akkor vagy 55, vagy 65, de a 65 már bőven túlmegy a kereteden (a 65ST50-nek a kifutó ára 500k, lehet idén olcsóbb lesz a végén, de nem sokkal).

Viszont az 55ST60 akár bele is férhet a keretedbe, de az is majd év végén, jövő év elején, amikor már kezd kifutni a 2013-as széria.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#41736) sad_Vamp válasza Gh0sT (#41733) üzenetére


sad_Vamp
őstag

a 3D szerintem majdnem senkinek sem kell, de mindenkire kötelezően rátukmálják. Már a tavalyi legkisebb UT50 jelzésű TVkben is van.... de minek?! :F

Ispy: igen, ezt mondjátok épp ezért kérdeztem rá... és mi megy?! Bölcs hallgatás! :DDD

(sarkítva persze, nem szeretném megbántani azokat akik próbáltak/nak segíteni, érdekesen egyikük sem volt konzolos)

Liszi70: Nem ijesztettem el senkit, csak megkértem, hogy várjon picit. Ha user error, akkor bevallom és megköszönöm a segítséget, ha nem... akkor vagy a TV hibás, vagy az egész hóbelebanc nem megfelelő játszásra.

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41737) liszi70 válasza sad_Vamp (#41731) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ha mást nem is, de Jánost elfogadod hiteles forrásnak, igaz? Akkor, ha ezt ő eddig nem írta volna le neked, én leírom, világ életében játszott a plazmán, sőt azt olvastam tőle, csak plazmán tudja elképzelni a játékot. (Nem pont ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez.) És még nagyon sokan vannak így, például DMFan is, de sorolhatnám. Évek óta, megelégedéssel játszanak plazmán az emberek.

Szóval az 1 db. negatív tapasztalatod (ami valószínűleg beállítási user-error lesz, erre utalt János is), az elég vékonyka szál ahhoz, hogy megijeszd a kérdezőt.

(#41738) Ispy válasza sad_Vamp (#41736) üzenetére


Ispy
veterán

Pont azért van hallgatás mert senki nem tudja pontosan miről is írtál, ha valaki tapasztalt volna hasonlót, az szólna. Ráadásul a legtöbb embernek, akik ide járnak ST, GT, VT szériás tévéje van, ami jobb elektronikával van ellátva, mint az UT. Azért én még nem adnám fel a helyedben a dolgot.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#41739) anonym1s válasza liszi70 (#41714) üzenetére


anonym1s
őstag

Arra gondoltam hogyan lehetseges az, hogy csokken a felbontas?
Ha a panelben benne van az 1920x1080 pixel, akkor hova tunik az a 180 sornyi pixel mozgas eseten?

(#41740) liszi70 válasza anonym1s (#41739) üzenetére


liszi70
nagyúr

Hát, én erre nem tudok válaszolni sajnos. Szegény János, erre is neki kell reflektálnia! ;]

"Ha a panelben benne van az 1920x1080 pixel, akkor hova tunik az a 180 sornyi pixel mozgas eseten?"

LCD-ben is megvan a full HD felbontás, mozgóképfelbontása mégis jóval kevesebb.

[ Szerkesztve ]

(#41741) sad_Vamp válasza Ispy (#41738) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Egyelőre én sem adom fel (sőt alig várom, hogy haza érjek melóból és kipróbálhassam). Viszont az csak számomra fura, hogy bőven ajánlgassátok játékra az UT-t is miközben ezek szerint nincs is saját tapasztalatotok?

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41742) hunspikey válasza liszi70 (#41740) üzenetére


hunspikey
őstag

Hogy hová tűnik?

megeszi a gagyi képfeldogozó áramkör...

szerK: na látom pont azt szerkesztetted ki amire válaszoltam - lol

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#41743) Ispy válasza sad_Vamp (#41741) üzenetére


Ispy
veterán

Nem azt mondtam, hogy nincsenek UT tulajok itt, csak kevesebben vannak. Egyébként nem tudunk semmilyen hibáról az UT-k esetében, ami a játékot illeti.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#41744) Gabor970 válasza anonym1s (#41739) üzenetére


Gabor970
addikt

talán nem írok butaságot, ha ezt mondom: Képkockánként 900 sor frissül. És így érthetőbb.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#41745) Sanyika1 válasza Kernel (#41722) üzenetére


Sanyika1
tag

Igen, nagyon valószínű h. nincs benne DVB-C tuner. A STB csatlakozásánál a képminőség hogyan lesz a legjobb? Az YPbPr jobb minőséget ad a Scart-nál?

üdv

[ Szerkesztve ]

(#41746) Gijon válasza sad_Vamp (#41741) üzenetére


Gijon
senior tag

Ezt találtam: "Ha a TV-n engedélyezve van valamilyen kép- vagy mozgáskompenzációs algoritmus, kapcsolja ki azt. Néhány lehetséges képjavítási eljárás:
Dinamikus kontraszt
Automatikus kompenzáció
Kontrasztészlelés
Fényérzékelő
Mozgásérzékelés
Mozgásinterpoláció
Mozgáskövetés" + a konzolon tiltsd le, hogy a tv méretezhesse a képet...disabled.
Én is plazmán játszom, és először majdnem elsírtam magam olyan szar volt a kép.
Ja a Forza 60 fps...

[ Szerkesztve ]

(#41747) sad_Vamp válasza Gijon (#41746) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Köszi, az átméretezésre is akkor külön oda figyelek a boxnál, nem csak a Hz-ekre. Amint írtam a TVnél már csak a PNR funkció van bekapcsolva, az is ki lesz lőve.

Gabor970: szerintem is jól írod.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#41748) kissa.sza válasza Kernel (#41727) üzenetére


kissa.sza
csendes tag

Na, itt is vagyok!

Nem vettem antennát, de egy régi (nem használt) kábelt blankolva és megfelelő pozicióba állítva minden csatorna 100 % jelerősséggel és 100 % jelminőséggel jön és ami számomra felfoghatatlna, hogy a HD adások bithibamentesen, míg az SD adásoknál időnként előfordulnak hibák.

A fentiek miatt én sem tudok antennát ajánlani másoknak, nekem ez a megoldás vált be, teljesen ingyenesen.

(#41749) DM-Fan válasza sad_Vamp (#41736) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Több, mint 5 éve játszok PS3-mal plazmán (már a második Pana plazmán, először 42" HD-Ready, majd 50" fullHD) és teljes mértékben elégedett vagyok a plazma ezirányú képességeivel (a PS3 grafikai képességeit most hagyjuk, mert azzal viszont nagyon nem vagyok elégedett), olykor-olykor PC-t is rákötöttem. A tavalyi Pana-széria szinte minden tagját kipróbáltam konzoljátékkal, egyiknél sem volt semmilyen probléma. Az input-lag kérdéskör egyelőre csak az ST60-at érinti, de egyéként ott is vegyesek a tapasztalatok, mert volt olyan eset is, hogy ott sem észlelte a tulaj. Szóval általánosítani fölösleges.

Az egyetlen hátránya a plazmatechnológiának ilyen téren sak annyi, mint más egyéb téren is: figyelni kell a tartós képelemekre. A foszforlag kis mértékben jelen lehet olykor a hirtelen mozgásoknál, de az nem kettőződés, mint amiről írsz, hanem egy zöldes aura-utánhúzás, de szerintem te nem ezt látod. Ezen felül lehetséges, amit janos is írt, hogy maga a játék tud ennyit és mivel a plazma egy mozgásmegjelenítésre kiélezett megjelenítő, ezért látod a slendrián programozás eredményét.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#41750) TCr válasza DM-Fan (#41749) üzenetére


TCr
veterán

HDready (melyik?) + PS3 játék párosításról mi a véleményed, mik a tapasztalataid?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.