Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34401) DM-Fan válasza Dexar007 (#34398) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Itt arról van szó, hogy a széria által korábban hozott feature-t elveszik. Egyébként meg nagyon is hasznos a háttérfény egy távirányítónál: nem biztos, hogy mindig rutinból kell nyomnod valamit, meg egyébként is kényelmi funkcióról beszélünk, aminek szerintem 2013-ban olyan szinten alapnak kéne lennie, hogy szót sem érdemelne. Már 15 éve a leggagyibb, 10 eFt-os kínai mobiltelefon billentyűzete is háttérvilágított, akkor egy 300 eFt-os termék távirányítójánál ez olyan nagy költség?

kovadika: őszintén szólva az S60-at elhibázott lépésnek tartom. Nincs akkora költségcsökkentő hatása, hogy megérje forgalmazni az ST60 mellett (gyanítom ezért is nem teszik majd Európában). Szerintem értelmesebb lett volna az UT-t meghagyni, minthogy megint a csak 2D-modellt erőltetik, ami még lehet, hogy gyengébb is lesz képiekben, mint az UT50 volt.

89Csabi89: "Vehetnéd úgy is, hogy az ST60 az UT50 utódja, és akkor hoz előrelépést képiekben, még az ST50-hez képest nem. Bár teljesen megértelek."

Vehetném úgy, ha UT60 lenne ráírva és nem ST60. :N De ugye az UT-t szanálták és nem az ST-t, tehát egy ST60 jelölésű készüléktől joggal várom el, hogy legalább ugyanazt hozza, mint az ST50 - ami képiekben lehet, hogy igaz is lesz (reméljük), de pl. az már most látszik, hogy a körítés (lásd távirányító) már olcsósított.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34402) Sanyyka válasza szgaborsz (#34383) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Nem a telóról küldöd, hanem arról indítod.
Te is így gondoltad?

Egyébként az általános vélekedéstől eltérően szerintem is egészen jó hangja van az ST50 - nek.

(#34403) Sanyyka válasza DM-Fan (#34401) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Van egy tálca söröm arra, hogy lesz az st60 távirányítójának háttérvilágítása.

Az st50 vásárlásomban anno fontos megerősítés volt számomra az AVForums tesztje, ahol szintén egy világítás nélküli távirányító fotója díszeleg...

(#34404) kovadika válasza Sanyyka (#34402) üzenetére


kovadika
őstag

Érdekes, számomra az UT hangja nem volt olyan zavaró, mint az ST-é. Egyszerűen élvezhetetlen volt, de persze lehet, hogy az én igényeim nőnek. Azóta megszabadultam az asztali gépemtől, és egy 20k-s mezei 2.1 van rákötve a Dune-re. Persze ez még sehol nincs egy házimozihoz képest, de mérföldekkel élvezhetőbb lett a hang.

(#34405) WhiteWalker válasza 89Csabi89 (#34391) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Halkan és offba téve mondom,hogt az én st50-esem wifije is hibátlanul működik...
De egyébként nem használom,sem a lan portot, csak megjelenítésre a készüléket. Felőlem akár sz@r is lehet a wifi , nem érdekelne :D , lejátszásra ott a médialejátszó dlna funkciója...

[ Szerkesztve ]

(#34406) liszi70 válasza kovadika (#34404) üzenetére


liszi70
nagyúr

Tévés viszonylatban nagyon jó hangja van viszont a 65ST50-nek. Komoly meglepetést okozott az 50-es után. Nyilván a jócskán nagyobb test ad neki + dinamikát, mert a hangszórók gondolom ugyanazok.

(#34407) DM-Fan válasza Sanyyka (#34403) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Legyen igazad! Én is fenntartásokkal kezelem az ilyen korai teszteket, úgyhogy semmit ne kiabáljunk el szerintem!

Get Moded!

(#34408) liszi70 válasza WhiteWalker (#34405) üzenetére


liszi70
nagyúr

"az én st50-esem wifije is hibátlanul működik...De egyébként nem használom"

Úgy tényleg f@szán tudod tesztelni, hogy dobja-e a wifit vagy nem.....

Én sem használom egyáltalán, csak egyszer kipróbáltam a netes funkciókat és történetesen wifi-vel. Azalatt a 10 perc alatt egyszer sem dobta el, tehát jó! :)

(#34409) WhiteWalker válasza liszi70 (#34408) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Látom a lényeg nem jött át...A kedvedért helyesbítek: többször használtam eleinte, nézegettem a viera demokat, néztem filmet hálózatról akkor hiba nélkül ment , mostanában már nincs rá szükségem...a 3 napos csoda elmúlt :)

[ Szerkesztve ]

(#34410) kolosszus87 válasza DM-Fan (#34397) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Nekem is az a véleményem, hogy az ST60-at lentebb kell pozícionálni, lehet hogy ez árban is megmutatkozik majd valamelyest. Gondolj bele, nincs már UT széria sem idén, a full alap X60 után egyből az ST60 jön, aztán GT,VT,ZT. Elég nagy rés van az alap és a közép-felső mezőny között.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#34411) DM-Fan válasza kolosszus87 (#34410) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Gondolj bele, nincs már UT széria sem idén, a full alap X60 után egyből az ST60 jön, aztán GT,VT,ZT. Elég nagy rés van az alap és a közép-felső mezőny között."

Pontosan ezért gondolom úgy, hogy az ST-t kellett volna szanálni az UT helyett és a GT árát mérsékelni picit (tényleg nem kellett volna sokat, tekintve, hogy a GT50 mostanság már alig drágább az ST50-nél). Akkor a HD-Ready modell mellett meglenne a belépő fullHD szint is az UT-vel, a középkategória is a GT-vel, a felső kategória is a VT-vel és a prémium is a ZT-vel. Ehelyett most a fullHD vonal nélkülözi a belépő szintet és egyből egy középkategóriás modellel nyit, ami szerintem árban sem lesz szignifikánsan olcsóbb, mint a tavalyi ST. Az eredeti koncepció szerint gondolom erre jelentett volna megoldást az S60, amit azonban Európában várhatóan nem fognak forgalmazni - egyébként szerintem érthető módon, mert ki venne ma már csak 2D-modellt, mikor már - kis túlzással - lassan a telefonok is 3D-sek. Az S60 szerintem egy nagy termékmenedzsmentbeli öngól - annak ellenére is, hogy tudjuk, hogy a 3D sokunk szemében valódi parasztvakítás.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34412) modflow


modflow
veterán

Na holnap lesz a 8. nap a TV-m átvételét illetően. Úgy döntöttem marad.

És hogy mire jó egy plazmaTV?

Befenyítettem mindenkit, hogy felőlem mindenki azt néz és annyit, amit és ameddig akar, de ha meglátom hogy valami is beleégett a panelbe akkor az illetőnek vége! :D

Így inkább nem néznek annyit TV-t. Szóval leszokásra bátran ajánlom mindenkinek. :D

(#34413) 89Csabi89 válasza modflow (#34412) üzenetére


89Csabi89
tag

Szerintem jól döntöttél, és nem fogod megbánni! :C

[ Szerkesztve ]

(#34414) kovadika válasza DM-Fan (#34411) üzenetére


kovadika
őstag

Egyetértek. Még, ha egy jó 2D-s modell lenne az S60, akkor sem lenne értelme. Nagyon szűk réteg az aki 2D-s modellt venne, még akkor is ha jobb képminősége lenne, mint az azonos áron kapható 3D-s készüléknek. Márpedig lesznek S60 áron 3D-s LCD-k, de gyanús, hogy Samsung plazmák is. És egy átlag felhasználó, aki nem néz utána a dolgoknak, inkább megveszi a 3D-s modellt.
Szerintem a 2012-es vonal teljesen rendben volt. Kellett az UT is. Ennek a mostaninak tényleg csak akkor lenne értelme, ha az ST60-at lejebb pozicionálnák árban. Nem azt mondom, hogy az UT szintjére, de legalább az UT és az ST közé.
Személy szerint az X széria erőltetésével hagynék fel. HD-Ready plazma készülékeknek egyszerűen nem látom létjogosultságát. Ennek a felbontásnak talán tévénézésnél van értelme, de arra én meg plazmát nem vennék.
Az lett volna a legjobb ha a ZT bejövetelével lejjebb tolódtak volna az árak, és egy olcsó UT-val nyitottuk volna a sort.

(#34415) kpal válasza szgaborsz (#34383) üzenetére


kpal
veterán

Szép használd egészséggel . ;)

(#34416) DM-Fan válasza kovadika (#34414) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Ennek a mostaninak tényleg csak akkor lenne értelme, ha az ST60-at lejebb pozicionálnák árban. Nem azt mondom, hogy az UT szintjére, de legalább az UT és az ST közé."

Szerintem ez be is fog következni. Muszáj.

"Személy szerint az X széria erőltetésével hagynék fel. HD-Ready plazma készülékeknek egyszerűen nem látom létjogosultságát."

Pedig nagyon is van neki! Nagyon-nagyon sokan csak SD-adásokat néznek (itthon különösen), hiába digitális a platform, csak SD-t kapnak és nincs is igényük többre, ahogy BD-t sem vesznek, mert bőven kielégíti őket a DVD is, ami árban is jóval elérhetőbb számukra, valamint letöltéseknél is a DivX-et/Xvid-et preferálják. Ezen felhasználóknak bőven elég - sőt, mondhatni jobb választás a HD-Ready, ugyanis ezen tartalmaknak még kedvez is az alacsonyabb felbontás, arról már nem is beszélve, hogy magát a készüléket is olcsón megkapják. Aztán ott vannak a viszonylag nagy nézési távolságok és az a tény is, hogy az emberek ódzkodnak a nagy méretű TV-ktől - a legkelendőbb méretkategória mai napig a 40"-42". A kettő kombinációja megintcsak a HD-Ready felbontásnak kedvez. Kell az a HD-Ready, nem véletlenül nem szanálják, szerintem mai napig jelentős piaci rést töm be és fogy is rendesen. Költséghatékony megoldás egy CRT-ről történő váltás esetén: első lapostévének tökéletes, ideális belépő a digitális világba.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34417) kovadika válasza DM-Fan (#34416) üzenetére


kovadika
őstag

Ez megint azt a réteget érinti, aki kicsit is utánanéz a dolgoknak. Lehet, hogy jobban néz ki egy HD-Ready plazmán az SD adás, mint egy Full HD LCD-n, de a laikus vásárló akkor már inkább az utóbbit veszi mert azért az csak fullhádé. Mellesleg tévénézésnél plazmán ajánlott zoomolni, ami megint a képminőség rovására megy.
Véleményem szerint, aki manapság plazmát vesz, az azért teszi, mert utánajár a dolgoknak és elsősorban a legjobb képminőség érdekli, főleg házimozi célból. És ezeknek a felhasználóknak már régen nem elég 1280x720-as felbontás. Arról nem is beszélve, hogy a Full-HD modellek általában eleve jobb képminőséget biztosítanak.
Persze biztos van vevő a X-szériára, különben nem nyomnák még mindig. Azért megnéznék egy statisztikát arról, hogy milyenek voltak a bevételek 2012-ben. Biztos az ST volt a legnépszerűbb, de érdekelne milyen méretek, milyen modellek fogytak leginkább.

(#34418) kolosszus87 válasza modflow (#34412) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Mi a helyzet a konzollal és a játékmóddal, kipróbáltad? Úgy emlékszem nem voltál megelégedve a tv teljesítményével játék fronton, utánhúzást, stb. tapasztaltál. Érdekel mert én is konzol mellé tervezném a plazmát.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#34419) DM-Fan válasza kovadika (#34417) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hidd el, hogy sokan a nem tudatos vásárlók közül is beleválasztanak a HD-Ready plazmába, mert egyszerűen nem tudják mit vesznek (nekik az se mond semmit, hogy fullHD). Különösen Magyarországon. Azt látja: jé, plazma és 100 eFt, holott az élt benne eddig, hogy a plazma az elérhetetlen luxuscikk megtestesülése. Egyébként sokan tudatosan is vesznek HD-Ready-t, pont az általam korábban leírt okokból kifolyólag. Olvass vissza a topicban - meglepően sokan voltak korábban is, akik maguk mérlegelték a helyzetet és döntettek úgy, hogy elég nekik a fullHD is. Sokan nem házimozizás céljából vesznek plazmát. Szerintem teljesen rendben van a HD-Ready, magam is Panasonic HD-Ready-vel kezdtem anno a plazmás pályafutásom, aminek egyébként mai napig gyönyörű képe van - szüleimnél üzemel hibamentesen. A DVD-k kifejezetten pengén festenek rajta.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34420) modflow válasza kolosszus87 (#34418) üzenetére


modflow
veterán

Igen, igen.
Még nem volt időm kipróbálni azóta. Hétvégenként van esetleg időm játszani kicsit, hétköznap esélytelen. Szóval nem tudom.

(#34421) kolosszus87 válasza modflow (#34420) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Ok, majd kérlek írd be ide a fórumba a tapasztalataidat e téren, ha sikerült kicsit elmélyedned a játékban.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#34422) kovadika válasza DM-Fan (#34419) üzenetére


kovadika
őstag

Igazad van, bár más szemszögből nézzük a dolgokat. Lehet csak magamból kiindulva érzem úgy, hogy már nem tudnék megbékélni egy HD-Ready modellel, főleg úgy, hogy jön az UHD, márpedig jön, csak szépen lassan. Talán akkor fog véget érni a HD-Ready készülékek forgalmazása, amikor egyre jobban elterjednek a 4k-s modellek és ezzel árban visszaszorítják a Full-HD tévéket.
Nekem pont az jött le a fórum olvasgatása során, hogy rettentő kevesen érdeklődtek az X50 után. Persze ez semmit nem jelent, mert, aki ide eltéved az már-már tudatos vásárló. És ez nem véletlenül a házimozi fórum, amire szerintem tényleg harmatos a HD-Ready modellek felbontása, képminősége és az X50-ből kiindulva a fekete szintje is.

(#34423) DM-Fan válasza DM-Fan (#34419) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"meglepően sokan voltak korábban is, akik maguk mérlegelték a helyzetet és döntettek úgy, hogy elég nekik a fullHD is."

Természetesen HD-Ready-t akartam írni. Kicsit lezsibbadtam a nap végére ma is. :(

kovadika: "Lehet csak magamból kiindulva érzem úgy, hogy már nem tudnék megbékélni egy HD-Ready modellel, főleg úgy, hogy jön az UHD, márpedig jön, csak szépen lassan."

Félre ne érts: én sem vennék magamnak HD-Ready-t ma már semmi pénzért! Sőt, fullHD-ból is csak 65"-ost. De az én elvárásaim és felhasználási köröm is minden, csak nem átlagos, ahogy a topicba rendszeresen írók nagy többségének sem.
Az UHD még egyelőre nagyon a távoli jövő zenéje szerintem.

Nem is csak X50-re gondoltam a HD-Ready modellek népszerűsége okán, hanem mondjuk még az egy évvel korábbi C3-ra, ami meglepő népszerűségnek örvendett. Nyilván ahogy szorulnak egyre lejjebb árban a belépő fullHD modellek, úgy lesz egyre kevésbé alternatíva a HD-Ready, pedig mondom: sokaknak értelmesebb alternatíva lenne, mint egy belépő fullHD modell.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34424) modflow válasza kolosszus87 (#34421) üzenetére


modflow
veterán

Hétvégén megnézem. :)

(#34425) kovadika válasza DM-Fan (#34423) üzenetére


kovadika
őstag

"Nem is csak X50-re gondoltam a HD-Ready modellek népszerűsége okán, hanem mondjuk még az egy évvel korábbi C3-ra, ami meglepő népszerűségnek örvendett."

Na igen, ebből is látszik, hogy csökken ezekre a készülékekre a kereslet. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e X70-es széria.

"De az én elvárásaim és felhasználási köröm is minden, csak nem átlagos, ahogy a topicba rendszeresen írók nagy többségének sem."

Enyém mondjuk eléggé általános. Tévé adásra nem vagyok előfizetve, csak Full-HD filmeket, sorozatokat nézek. Így nem is lehetett kérdés, hogy melyik technológia mellett adom le voksom.
Én sem állok meg legközelebbi vásárlásomnál 65 col alatt. Az persze kérdéses, hogy mekkorát fog robbanni a 4K, nem bánnám, ha már olyan készüléket birtokolnék legközelebb. Kérdés, hogy mikorra válnak ezek a tévék elérhető árúvá... Ekkora méretnél azért már van létjogosultsága.

[ Szerkesztve ]

(#34426) DM-Fan válasza kovadika (#34425) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem lesz. Már 4 éve is ment itt a topicban a találgatás az X10 megjelenése után, hogy lesz-e X20. Ehhez képest nemhogy X20 lett, de C3 is, X50 is és most X60 is.

"Enyém mondjuk eléggé általános. Tévé adásra nem vagyok előfizetve, csak Full-HD filmeket, sorozatokat nézek."

Pont ezért nem általános. A magyar átlag RTL-Klub-ot/TV2-t néz és DivX-et tölt le. A legmagasabb minőség, amit lát, az a DVD. A szomorú az, hogy az újonnan vásárolt LCD-n is ezt erőlteti, aztán csodálkozik, hogy miért csúnyább az, amit lát, mint az, amit korábban a CRT-n megszokott. Mondom: ne abból indulj ki, amit ebben, vagy a médialejátszós topic-okban látsz, mert a magyar fogyasztó-társadalomnak olyan kis hányadát tesszük ki (a hozzánk hasonlóakkal, de ide nem írókkal együtt is), hogy az borzasztó. Nagyon le vagyunk maradva ilyen téren a többi országtól. Sokaknak sajnos az is problémát jelent, hogy a rezsijüket kifizessék, nemhogy az, hogy hányszázezres TV-t vegyenek és milyen minőségi anyaggal szolgálják azt ki akár médialejátszóról, akár BD-ről.

A 4k szerintem most ugyanolyan gumicsont, mint a 3D volt 2 éve. Egy lufi, ami hamarosan kipukkan, mert korán húzták elő a tarsolyból. Egyelőre több iparág sincs még rá felkészülve, kell egy pár év, amire minden szinten eljut oda a technika, hogy alkalmazható legyen. Egyébként 65" alatti méretekben nagyon létjogosultsága sincs, mert még a fullHD felbontású TV-ikhez sem győznek elég közel ülni az emberek ahhoz, hogy minden részletet lássanak.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34427) lemmy9 válasza modflow (#34412) üzenetére


lemmy9
őstag

"Így inkább nem néznek annyit TV-t. Szóval leszokásra bátran ajánlom mindenkinek."
Hatalmas igazság. :DD

Szerintem!

(#34428) kovadika válasza DM-Fan (#34426) üzenetére


kovadika
őstag

"Enyém mondjuk eléggé általános. Tévé adásra nem vagyok előfizetve, csak Full-HD filmeket, sorozatokat nézek."

Úgy értettem, hogy ezen kívül nem használom másra. Pl.: tévéadás, konzol, számítógép
Érdekes ez a 3D. Soha nem fog olyan élményt nyújtani, mint amilyet moziban nyújt(hat), de biztos vagyok benne, hogy amíg jönnek ezek a tartalmak(márpedig jönnek), addig ellátják ezzel a képességgel a tévéket is. Még anno az UT-n próbálkoztam, de egyáltalán nem padlóztam le tőle. Igaz az 42"-os volt, és a szemüveg sem volt a legmegfelelőbb. Elvileg jövőhéten szerzek két Samsung szemüveget ismerőstől, aki kapta a 6100-hoz(...). Egy tesztre kipróbálom notebookról(ez lesz még kínlódás), az Avatar ISO-val, de sok reményt nem fűzök hozzá.
Úgy érzem azért a (távoli)jövőben gyökeres változások lesznek az fps szám növekedésével és az egyre nagyobb felbontású tévék megjelenésével. Jó lenne, ha erre mozdulna el az iparág, nem pedig a Smart rendszerek fejlesztése felé, aminek tényleg semmi létjogosultságát nem látom.

[ Szerkesztve ]

(#34429) DM-Fan válasza kovadika (#34428) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, a 3D valóban egy vászonméretű megjelenítő esetében tud igazán érvényesülni, de ott is csak a minőségi tartalmaknál. Sok filmnél alig ad valamit az élményhez, egy-két, erre kihegyezett jelenetre gyúrnak rá általában. Azért egy esélyt adj még neki a jelenlegi TV-den egy normális szemüveggel, de sokat nem szabad várni tőle. Számomra százszor többet ér egy minőségi, maximálisan tökéletes 2D kép, mint egy átlagos 3D, ahol a szemüveg is ront a dolgon.

Get Moded!

(#34430) Ijk válasza kovadika (#34428) üzenetére


Ijk
nagyúr

Igaz nem sok 3D anyagot néztem eddig, azok is SBS, de egyedül a Tangled-re mondom azt hogy nagyobb élmény volt 3D-ben.
Az a baj hogy az Avatart egyszer láttam, és nem sok kedvem van mégegyszer megnézni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#34431) Spancer RE válasza 89Csabi89 (#34370) üzenetére


Spancer RE
aktív tag

Beleolvasgattam az itt kialakult vitába, :DDD ha lehet, még jobban elbizonytalanodtam. :))
Nem igazán akarok várni és pénzt gyűjtögetni, most egyben is megtudnám venni valamelyik nagyobb ST-t vagy VT-t, de azt már tényleg feleslegesnek tartom és nem adok ki annyi pénzt egy tv-ért. Ez a THM akció csak arra jó az én esetemben, hogy ha megveszem a tv-t, marad mellette tartalék bármire ami közbe jöhet és nyugodtan tudom fizetgetni a részleteket. :)

Szóval továbbra is 50UT50 vs. 42ST50
méret előny, ár hátrány vs. wifi előny, filter előny, talán előforduló ghost és sávosodás hátrány, amit laikusként lehet, hogy észre sem vennék :F

(#34432) jegenye77 válasza Spancer RE (#34431) üzenetére


jegenye77
addikt

UT-nál a tükröződést laikusként is látni fogod ill. a képet nem fogod tőle látni.A 42" kicsi tehát 50ST50-et vegyél! szerintem

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#34433) kovadika válasza Spancer RE (#34431) üzenetére


kovadika
őstag

Már mindent leírtunk, innentől kezdve neked kell dönteni. :K Ha van lehetőséged nézz meg egy 42 és 50 colos tévét otthoni környezetben(vagy boltban, de ott még az 50-es is apróságnak tűnhet) és nem lesz kérdés melyiket válaszd.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 50ST50-el nem kéne kompromisszumot kötnöd, ha megengedheted magadnak, mindenképp gondolkozz el rajta. Gondolom nem rövidtávra tervezed megtartani a készüléket és később örülnél, hogy emellett döntöttél. Igaz az ára most felment, de valaki múltkor elhintette itt, hogy lehet akció lesz nemsoká a Panashopnál. Talán 250 körül kiszórják őket, de itt meg az a bibi, hogy lehet a visszavitt készülékekről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#34434) rappit4 válasza DM-Fan (#34419) üzenetére


rappit4
őstag

A jó kis px80 ott mosolyog a szüleim polcán. :) Azon voltak az első állejtős jelenetel :D

(#34435) 89Csabi89 válasza Spancer RE (#34431) üzenetére


89Csabi89
tag

Tehát akkor most azonnal kell a TV! Akkor viszont 50UT50!
De teljesen egyetértek kovadikávál! Én is úgy gondolom, nem 1 évre veszed a tévét (ha jól sejtem), simán megéri kifizetni azt a "kicsi" többletet és egy 50ST50-be invesztálni, ami valószínűleg több éven keresztül fog szolgálni téged pontosabban mosolyt fog csalni az arcodra :)

[ Szerkesztve ]

(#34436) kovadika válasza 89Csabi89 (#34435) üzenetére


kovadika
őstag

Sajnos nem kicsi az a többlet. :( Jelenleg 63k. Így az 50GT50 lépett elő a legjobb ár/érték arányú készülékké. SZVSZ azért hozták közel a két modell árát, mert ST-ből kezdenek kifogyni, a GT-t, meg nem veszik. Talán ez most megfordul, mert határozottan jobb alternatíva annak, aki meg tudja engedni magának. Mindenesetre én azt javaslom annak, aki 50-es ST vásárláson töri a fejét, hogy komolyan kérdezzen/szóljon rá a boltra, hogy bontatlan készüléket küldjenek.

(#34437) junior11


junior11
veterán

Panasonic 2013-as tv árak: [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#34438) Year válasza kovadika (#34436) üzenetére


Year
tag

Az 50ST-eltünt a panashop-ból,pedig én is azt nézegettem...... :((

(#34439) efi99


efi99
senior tag

Szóba került a 4K UHD.
Nos én ennek a felbontásnak nem sok értelmét látom. 42 collos tévénél 2 méternél közelebb kell ülni, ahhoz, hogy minden pixelt lássunk fullHD-ban. Ez a 4K-nál azt jelenti, hogy még ha ilyen, viszonylag közel is ülünk 84 collos tévét kéne venni. Az egy dolog, hogy nem mostanában lesz minden sarkon 85-120 collos tv, de most elképzelem, hogy egy 85-öst 1,8 méterről kell nézni akkor a nézési távolság már kisebb, mint a panel szélessége. Ez a legkevésbé sem ideális és nem is lehet rajta segíteni. (mérettől független)
Továbbá jó lenne ha valaki szólna a számolni nem tudó gyártóknak, hogy a 8K (7680×4320) az nem 8K, hanem 16K.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#34440) Gabor970 válasza Spancer RE (#34431) üzenetére


Gabor970
addikt

A kisebbet meg fogod bánni! Ne vegyél 50" alattit!!!

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#34441) kovadika válasza efi99 (#34439) üzenetére


kovadika
őstag

42"-on valóban nincs értelme, de mondjuk egy 65"-os tévén már van létjogosultsága. Igaz közel kell ülni, hogy minden részletet láss, de attól, hogy kicsit távolabbról nézed, még érezhető lehet a minőség javulása. Gondolj csak bele: ha most néznél közelebbről egy 65"-os Full HD tévét, akkor talán zavaró lehet, hogy kisebb a pixelsűrűség, nem elég éles a kép. Viszont egy 4K-s tévéhez tényleg oda lehet ülni és ámulni. De mondom távolabbról is éreztetheti a hatását a dolog.
Plazmán nem tudom mennyire van ennek értelme, mert közelről sajnos zavaró a ditherzaj, ami 4k ide vagy oda, jelen lesz.

(#34442) Mezga Aladár válasza efi99 (#34439) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Azért ha a gondolatmenetet nézem, akkor a 35 mm-es fotóról készült képet, gigantikus nagyítóval kell nézni hogy pixelszintü felbontásban élvezd a képet. :))

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#34443) Ispy válasza rappit4 (#34434) üzenetére


Ispy
veterán

Ja, ja nekem is ő volt az első :D

Nem is tudtam, hogy ilyen népszerű volt ez a modell...

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#34444) rappit4 válasza Ispy (#34443) üzenetére


rappit4
őstag

Szerintem MO-n nagyon elterjedt volt, kb mint most az ST50. Sok ismerősömnek px80 volt.

(#34445) DM-Fan válasza Ispy (#34443) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Akkor már hárman vagyunk!

Get Moded!

(#34446) Dexar007 válasza kovadika (#34441) üzenetére


Dexar007
veterán

Én pedig mostanában elég jó dolgot találtam ki.:
Rákötöttem a fenti ócskavas asztali gépet a plazmára + 5.1-es füles + xbox 360 kontroller, és mehet az új Tomb Raider 1.6-1.7 méterről 60"-on. Brutális élmény..ráadásul a füles miatt nem hallom a gép visítását,úgyhogy teljesen bele tudom magam élni a játékba. :)

Give me your cum,bull!

(#34447) kovadika válasza Dexar007 (#34446) üzenetére


kovadika
őstag

Jómagam nem játszom, de egyszer ismerősöm kedvéért kipróbáltuk rajta. Közelről, beleülve tényleg hatalmas élmény. Kipróbáltam a 2D-3D konverziót és azt kell mondjam, hogy talán ennél a felhasználásnál van értelme ennek a funkciónak. Igazi 3D-s játékot nem volt alkalmunk kipróbálni, de lehet ott nagyobb létjogosultsága van a dolognak, mint a filmeknél.

(#34448) DM-Fan válasza kovadika (#34447) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én pont a hétvégén toltam végig PS3-on a Tomb Raider-t, 1,5 méteres nézési távval 50"-on. Nagyon jól sikerült játék, igazi Uncharted-szerű kalandjáték lett belőle, ez már nem a megszokott Tomb Raider, amit sokan fel is rónak neki, bár szerintem kiváló lett. Az ilyen játékok miatt érdemes leülni a gép elé. A plazma meg tökéletes élményt nyújt ilyen célra is, immár ötödik éve nyúzom a PS3-at plazmán és nem cserélném semmire.

Get Moded!

(#34449) janos666 válasza kovadika (#34447) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A 2D-3D konverzió játékokkal nálam még több egyértelmű hibát csinált, mint filmekkel, értelme pedig egyikkel sem volt számomra.

1080p25 volt a legtöbb, amit össze tudtam hozni egy HD5850 + 51D550 párossal, ami játszahatatlan képkockasebesség, de gyönyörű 3D élmény volt. Jobb volt, mint sok valódi, két nézetből filmezett mozianyaggal.
Másik alternatíva a frame packed 720p60, vagy az 1080p60 SBS volt, de úgy a térhatás is csorbult, így nem ért semmit az egész, a szekrényen pihent a szemcsim és játszottam 1080p60 2D módban.
Szívesen játszanék néha szemüvegben, ha végre támogatnák a TV-k az 1080p60 3D-t is. 1-2 éve képesek már rá a VGA-k, ahogy a PS4 is az, és gondolom az új MS játékkonzol is az lesz, csak a TV gyártók vannak lemaradva. (Ami szomorú, hogy ők sem a kijelzőkkel, csak a HDMI dekóderrel és a szoftveres támogatással. Magyarul csak lustaságból szarnak rá.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#34450) Sanyyka válasza DM-Fan (#34445) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Négyen. :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.