Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33151) rappit4 válasza Zebu (#33101) üzenetére


rappit4
őstag

Nekem is van egy ugyan ilyen panelem, 8000 óra van benne. Ez már nem is ghostol, mehet rajta egész este egy kép akkor se fog beégni. A 4 hónapos 400 órás UT50 azért ghostol rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#33152) norral válasza sixer66 (#33141) üzenetére


norral
aktív tag

Valószínűleg nem beégés, de a helyedben mostantól mindig folyamatosan zoomolnám az RTL klubot, még kicsit sem hagynám, hogy látszódjon a logo.

Én sok NBA meccset nézek, és úgy oldottam meg a sokszor hatalmas fehér felületeket tartalmazó eredményjelző anti-ghostosítását, hogy kb. 2 percenként lentebb tolom az egész képet (DUNE 101 tud ilyet), néha teljesen ki is megy a képről, a lényeg, hogy "vetésforgóban" használom a panel alját, így mindig máshol van, de sosincs egy helyen sokat. A tetejével nincs gond, mert ott nincs semmi logo szerencsére (mindig olyan release-t választok), így amikor a képernyő tetején néha van némi fekete, akkor nem kell aggódnom, h az nem mossa a logot.
Csatorna függő, de általában 17-22%-ot veszítek a "hasznos" képből, nekem ez megéri, főleg, hogy így sem maradok le semmiről, max. nem látom közelinél valakinek a sarkát, meg távolinál az oldalvonalat, mert kb. annyi fér el egy ilyen képen az eredményjelző csík alatt.

Más mondhatná, h nem hajlandó ilyen kompromisszumra, de engem így is simán kárpótol az elképesztően király mozgásmegjelenítés.

[ Szerkesztve ]

(#33153) Mezga Aladár válasza Heffi (#33122) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Kapcsoló üzemű táp van benne.

(#33144) liszi70: "Filmritmus felismerés Ki"

Miért is?????

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#33154) Fantomas80


Fantomas80
tag

A Panasonic 3D-s kis film gyűjteménye csak nálam nem működik pár napja? Nem tudom hirtelen az alkalmazás nevét.

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#33155) kovadika


kovadika
őstag

A digicam-shop(ahonnan rendeltem az ST-t) kérésre kitöltötte és lepecsételte a pán-európai garit. Így én bátran ajánlom mindenkinek, mert elég alacsonyak az áraik és hivatalos Panasonic szervizként is üzemelnek. Első körben is azért nem volt kitöltve, mert nem bontanak meg csomagot(ezért a számlájukon is rajta van szériaszám).

(#33156) liszi70 válasza Neszójábe (#33146) üzenetére


liszi70
nagyúr

Az a baj, nem emlékszem, mi a pontos funkciója ennek a Filmritmus felismerés-nek, de János az elsők között kapcsolta ki kalibráláskor. Talán majd ő elmondja. Máskor sem került szóba a fórumon, hogy jó lenne valamire. Alapvetésként kezeltem, hogy nem kell, sosem volt bekapcsolva.

(Remélem nem azt gondolod, hogy ez felelős a kadenciahelyes lejátszásért? Mert nem.)

(#33157) Dorian válasza liszi70 (#33156) üzenetére


Dorian
félisten

Pedig én is azt gondoltam. Akkor mi lehet ez?

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33158) liszi70 válasza Dorian (#33157) üzenetére


liszi70
nagyúr

Mondom, halványan rémlik valami, de inkább majd János, vagy DMFan tegye helyre a kérdést. Vagy aki biztosan tudja. Egy biztos, nem felelős a kadenciahelyes lejátszásért.

(#33159) Dorian válasza liszi70 (#33158) üzenetére


Dorian
félisten

"Javítja a függőleges felbontást filmek esetén.
Ez a funkció váltott-soros jel esetén érhető el"

Tehát progresszív jel esetén úgysem érvényes, interlaced esetében meg megmondják a profik mit csinál.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33160) kovadika válasza Dorian (#33157) üzenetére


kovadika
őstag

Használatiban ez van:
Javítja a függőleges felbontást filmek esetén [KI] / [BE]
- Ez a funkció váltottsoros jel esetén érhető el (Kivéve VIERA Connect üzemmód esetén, vagy ha a [Egyedi beállítások] beállítása [Játék]).

Látom megvan. :R

[ Szerkesztve ]

(#33161) liszi70 válasza Dorian (#33159) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Javítja a függőleges felbontást"! Javítja a túrót! Biztos többet árt, mint használ. De egyébként már emlékszem, én is megnéztem valamikor a használatiban ezt.

[ Szerkesztve ]

(#33162) Dorian válasza liszi70 (#33161) üzenetére


Dorian
félisten

Pedig ha javítja a túrót bekapcsolom: épp túrós csuszát eszem :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33163) liszi70 válasza Dorian (#33162) üzenetére


liszi70
nagyúr

A túrót javítja, de csak a függőlegesen felbontott túrót. Jó étvágyat!

[ Szerkesztve ]

(#33164) zapco1269


zapco1269
tag

Ha valakit érdekel, a Westend Sony-centerben kiállították a 4K KD-84X9005 LCD TV-t, ami még egy prototípus. Péntek-Szombat-Vasárnap látható. Számítógépről demóznak rajta, ami együtt érkezett a készülékkel.

[ Szerkesztve ]

(#33165) janos666 válasza liszi70 (#33156) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hú! Na várjunk...

Ez a funkció csak az interlaced formátumokra van hatással (576i50, 1080i60, stb). Azt próbálja betippelni, hogy milyen interlace eljárást használtak, és eszerint választja ki a megfelelő de-interlace algoritmust. (Alsó vagy felső sor jár előbb időben, illetve két fieled-ből egy képkockát kéne összerakni, vagy két képkockát interpolálni.)

Nem emlékszem pontosan, de valószínűleg a set-top-box-od sajátossága miatt kellett nálad kikapcsolni, ha így tettem. Van ilyen, néhányaknál (általában T-home-os dobozok) zavart okoz, de ez az STB, és nem a TV hibája. Az STB hibás formátum infókat küld a TV-nek, és így csíkos lesz a TV adás, mert rosszul de-interlace módot választ a TV.

De a filmritmus felismerés alapvetően jó dolog, ha tényleg jól ismeri fel.
Amit gondolkodás nélkül szoktam kikapcsolni, az a "24p Smooth Film".

Épp az előbb ettem függőlegesen rétegzett túrós zabszeletet. Így jó volt, de nem merném bekapcsolt Smooth Film-el betolni a másikat. :D

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33166) Dorian válasza janos666 (#33165) üzenetére


Dorian
félisten

Miért, két szelet közé interpolálna még párat :D

Amúgy a IFC nekem bejön. lehet azért, mert ez az első ilyen tévém ami tudja, de minimumra állítva egyelőre joban tetszik a kép. Természet-dokumentumfilmeknél meg simán középállásba kapcsolom.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33167) liszi70 válasza janos666 (#33165) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem tudom, én úgy emlékszem be sem kapcsoltuk a STB-ot, csak a Dune-nel és a "HTPC"-vel foglalkoztunk, de tudja má' a fene. Tök mindegy, én nem fedezek fel különbséget, ha be van kapcsolva, ha nem, úgyhogy hagyom kikapcsolva, ahogy eddig volt.

(#33168) kovadika válasza Dorian (#33166) üzenetére


kovadika
őstag

Ezek szerint filmeknél is bejött a minimum. Én is így használom, de még jó páran. Tényleg el kéne mozdulni afelé, hogy több képkockából álljanak az anyagok. Jönnek az első morzsák, úgyhogy ki tudja...

(#33169) DM-Fan válasza Dorian (#33166) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért kell, hogy ne lásd a fésűt a zabban. :D

Az IFC sajnos eléggé természetellenessé teszi a képet, bár tény, hogy minimumon még nézhető, de már úgy sem azt látod, mint ami a vászonra került. A megoldás itt hosszabb távon valóban a képkockaszám növelése lesz, amely folyamat már ugye meg is indult a Hobbit-tal és folytatódik majd a továbbiakban is (pl. az Avatar 2-vel). Egyértelműen ez a jövő.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33170) mayday00 válasza kovadika (#33168) üzenetére


mayday00
őstag

A régi filmek amik 30 éve készültek azok is 24p- ek? Ott mennyi a képkocka?

(#33168) kovadika

Jövőre a új X men is HFR lesz.

Avatar 2 meg állítólag 60 fps lesz már..

[link]

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#33171) kovadika válasza mayday00 (#33170) üzenetére


kovadika
őstag

Fogalmam sincs, hogy vették fel régebben a filmeket. Egyrészt azért ragadtunk le már ezer éve 24p-nél mert az ennél több képkockából álló anyagok jóval igényesebb kivitelezést követelnek mind díszletben, mind CGI-ben. Még a Hobbitról is voltak olyan visszajelzések, hogy elég színháziasnak találták páran. Jobban kivehető, hogy mi díszlet, mi nem stb. Persze a tájképeknek, csatajeleneteknek pedig hatalmas pluszt ad a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#33172) janos666 válasza liszi70 (#33167) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

De, akkor nézegettük az STB-t, míg a monitorral pöcörészett a PC.

Amúgy itthoni TV adóknál nem nagyon tud mit variálni. Minden 50i, a 24p mozifilm fel van gyorsítva 25p-re, majd kettévágva 50i-re. Ez nem hagy játékteret, mint a 60i, amibe interpolált képkockákat is illesztenek a 24p mellé, hogy 30p legyen:
2:3 pulldown és telecine judder, illetve inverse-telecine.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33173) DM-Fan válasza kovadika (#33171) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Régen is 24 képkocka/másodperces sebességgel forogtak a filmek, ez már igen régen így van, kellően el is járt az idő a technológia felett - nem véletlen, hogy a legtöbb panasz a mozgásmegjelenítéssel kapcsolatos. Nem csak a díszletekkel van itt probléma, hanem ugye azzal, hogy a 24 képkockára rátelepült több iparág (filmgyártás, mozi, szórakoztató-elektronika ipar) és egy nehezen mozduló történet az egész, plusz egy új dolog szabványosítása előtt meg is kéne állapodni, hogy mi az, ami a legjobban működik és hosszú távon is időtálló. Persze most már azért valamelyest jobb lesz a helyzet, mint régen, hiszen a mai készülékeknek már nem probléma többféle kadenciát is ismerni.
Mindenesetre a Hobbi HFR 3D-nél éreztem azt, hogy el kell mozdulnia a filmiparnak ebbe az irányba, mert egyértelmű, hogy valósághűbb élményt lehet teremteni a magasabb képkockaszámmal.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33174) kovadika válasza DM-Fan (#33173) üzenetére


kovadika
őstag

Igazad van. Lehet, hogy olyan szabványosítás elé nézünk majd a jövőben, mint a HD megjelenítők/anyagok bejövetele. Biztos nem egyik napról a másikra fog megtörténni.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor jelenik meg az első 4K-s Oled tévé, ami képes lesz a 48fps-t kadenciahelyesen megjeleníteni... ;]

(#33175) kovadika


kovadika
őstag

Life of Pi elérhető BD50 formátumban. Gyönyörű képek vannak benne, néhol szebbek, mint a moziban. Aki szeretne vizuális orgazmust feltétlen nézze meg. És még fekete csíkok sincsenek, mert 16:9. ;]

[ Szerkesztve ]

(#33176) erdoke válasza kovadika (#33175) üzenetére


erdoke
titán

Én is kikölcsönöztem, de még reménykedek, hogy van némi esély a 65VT50-re, azon jobban esne megnézni. :B Egyébként attól félek, hogy az igen jól sikerült könyv és narráció után túlságosan más lesz a film. :F
Sajnos jelenleg nem úgy állnak a dolgok. :(

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#33177) BBéci válasza kovadika (#33175) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem a szemnek kellemesebb a keskenyebb formátum, mert az közelebb áll a valós, mindennapi látáshoz, érzékeléshez. Ha lehetne, minden 16:9-et 21:9-ben néznék.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#33178) kovadika válasza BBéci (#33177) üzenetére


kovadika
őstag

Bizonyos esetekben igazad van, de néhány filmnek határozottan jót tesz ez a képarány, főleg azoknak, amik igazi 3D-s élményt tudnak nyújtani.

(#33179) modflow


modflow
veterán

Akinek van Panasonic TX-P50ST50 -e, mondja már meg, hogy pontosan milyen 3D-s szemüveget használ hozzá. Köszi!

(#33180) kovadika válasza modflow (#33179) üzenetére


kovadika
őstag

(#33181) modflow válasza kovadika (#33180) üzenetére


modflow
veterán

Köszi!

De ez a Samsung 4100 tuti jó? Ma rendeltem meg a TV-t és ahhoz ugye nincs szemüveg.
Venni akartam Samsungot, mert az olcsó, erre azt mondták a MM-ban ,hogy a Samsungok tuti nem jók hozzá.

Pedig ha tényleg jó, akkor elég baráti ára van a 20k-hoz képest.

Bár nem értem, mi különbség van a 3k-s és a 20k-s között látványilag. Micsoda?

(#33182) kovadika válasza modflow (#33181) üzenetére


kovadika
őstag

Inkább kivitelezésben van különbség. A Panasonic lehet, hogy egy fokkal jobb 3D-s élményt biztosít és sokkal minőségibb kivitelezést, de ekkora többletet nem ér meg. Én azt mondom, hogy vedd meg a Samsungot. Az idei Pana tévék már szemüvegekkel jönnek, úgyhogy várható azoknak is az áresése, de biztos be lehet szerezni majd őket olcsóbban, bontott csomagokból.

[ Szerkesztve ]

(#33183) BBéci válasza modflow (#33181) üzenetére


BBéci
titán

A szemüvegek lencséje valójában LCD panel. Mint mindnyájan tudjuk, azok között vannak minőségi különbségek. Például nem mindegy, milyen sebességgel és milyen mértékben, hatékonysággal képesek elzárni a fény útját. Kivitelben sem egyformák, az olcsóbbak talán elemesek, a drágábbak akkumulátorosak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#33184) Ijk válasza BBéci (#33177) üzenetére


Ijk
nagyúr

Feltéve ha van otthon vetítő. Tv-re nem optimális a szinemaszkóp képarány, 50"-nál is nagyon közel kell ülni, én kb. 140cm-ről nézem.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#33185) nuke7 válasza DM-Fan (#33173) üzenetére


nuke7
veterán

én pont fordítva látom. nekem a hobbit nagyon mű volt :(

(#33177) BBéci: én jobban szeretem a 16:9-et, többmindent látok rajta, meg a kép is nagyobb :P

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#33186) BBéci válasza Ijk (#33184) üzenetére


BBéci
titán

Nekem tévén is jobban tetszik. Az optimális nézési távolság nem csökken a képarány változásával, mert a THX szerinti látószög és a képpontméret ugyanannyi.

(#33185) nuke7
Többmindent? Hát persze.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#33187) nuke7 válasza BBéci (#33186) üzenetére


nuke7
veterán

igen, mert a kép szélén általában lényegtelen info van

https://youtube.com/user/nuke7

(#33188) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

my Home Screen
lehetővé teszi, hogy minden felhasználó saját maga állítsa össze a kezdőképernyőt – amelyre nemcsak a tévé képét lehet kipakolni, hanem egy sor alkalmazást és akár internetes könyvjelzőket is.[link]

(#33189) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

Már a 60nas pana lcd-ék megjelentek[link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#33190) DM-Fan válasza nuke7 (#33185) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig nem mű az! Inkább hullámzónak mondanám. Voltak részek, amik természetellenesek voltak, mintha IFC-vel lettek volna hajtva. Némelyik képsor viszont olyan élethű volt, hogy összenéztünk a barátaimmal a moziban, hogy "hú basszus, ez most nagyon élethű"! És érdekes módon általában nem a mozgással teli jelenetek voltak műviek, pont ott működött nagyon jól a 48p.

Hsanyika #33189: hja, csak még nincs raktáron!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33191) hunspikey


hunspikey
őstag

Kollégák, megtennétek nekem valamit?

Akinek megvan a Samsara, nézze már meg legyen kedves, hogy az elején a vulkánnál, amikor a kép jobb oldalán mutatnak egy balra folyó lávapatakot (a füstölgő jelenet után), ebből van egy közelebbi snitt is, rögtön az első után, na itt ezen a második snitten, 2.2-es gammával, 36-os kontrasztal, 0-ás fényerővel, eco:ki, élénk színek:ki, színátalakítás:ki értékekkel, látjátok-e a jobb alsó fekete sziklában a halvány részleteket??

Köszönöm!

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#33192) Dexar007 válasza hunspikey (#33191) üzenetére


Dexar007
veterán

Ez már betegség. ;]

Give me your cum,bull!

(#33193) #49155328 válasza Hsanyika1 (#33189) üzenetére


#49155328
törölt tag

Polarizált a 3D?
Mi van ebben LG panel ? :F

Jó a fordítás. :C
Kijelző
Bizottság IPS LED

[ Szerkesztve ]

(#33194) nuke7 válasza Dexar007 (#33192) üzenetére


nuke7
veterán

neked meg a hobbit a kedvenc filmed :P

https://youtube.com/user/nuke7

(#33195) Ijk válasza BBéci (#33186) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem értem miért ne csökkenne? A látómezőm széles, azért is találták ki a szabványt. Tehát míg egy 16:9-es filmet messzebbről kell néznem hogy a teljes magasság a látómezőmben legyen, miközben szélességében nem tölti ki, addig 21:9-nél nagyobb képet kell hogy lássak, mivel jobb arányban tölti ki a látómezőm.

szemléltető ábra

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#33196) janos666 válasza hunspikey (#33191) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ezek közül a kép közül szerinted melyik a helyes: 1 --- 2 --- 3 ?
Annak tűnik, és valamelyest az is, de nem olyan módon beugratós kérdés, mint amilyennek esetleg gondolhatnád. Nem átbaszni akarlak vele. Több okból sincs valódi "jó" vagy "rossz" válasz. Ellenkezőleg, igazából épp információt gyűjtök, tehát más is szavazzon nyugodtan!

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33197) Dexar007 válasza janos666 (#33196) üzenetére


Dexar007
veterán

Mi a franc..rossz sorrendben nyitottam meg őket :D
Szóval 1-2 ,de változatlanul a kettesre szavazok. :)

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#33198) slashing válasza janos666 (#33196) üzenetére


slashing
senior tag

kettes szerintem is. A hármas túl van húzva nagyon sok a zaj. Az egyesnél meg minimálisan jobb a kettesnek a színe is meg több a részlet is.

(#33199) liszi70 válasza hunspikey (#33191) üzenetére


liszi70
nagyúr

Te nem vagy normális, de holnap megcsinálom, most be vagyok baszva! Bár nem VT-n, csak ST-n tudom megnézni, ez gáz?

(#33200) Heffi


Heffi
őstag

Ha valakit érdekelne 3D szemüveg 2011-es modellhez, akkor ilyet láttam a bajai tecskóbam 61% kedvezménnyel 9600 Ft-os áron. Sajnos az én tévémhez nem jó, amúgy megvettem volna mindkettőt.

Ha valakinek passzol a készülékéhez, szívesen segítek a vásárlásban, ha nem akar Bajára utazni ezek miatt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.