Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34651) BBéci válasza kovadika (#34650) üzenetére


BBéci
titán

Hagyd, tényleg fordítva ül a lovon!

(#34649) Shadowbull
Annyi sületlenséget hordtál össze, hogy semmi értelme tovább folytatni a társalgást, mert nem vezet sehová.
Nézd 4,5 méterről a 42 colos tévét, legyél vele boldog. Bizonyára én vagyok a hülye, mert a nappalimban 2,4 m széles vásznon nézem 4,2 méterről a full HD filmeket.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#34652) DM-Fan válasza kovadika (#34650) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem is alapvető, hogy nézési távolság, fogyasztott tartalom és rászánt összeg alapján kell TV-t javasolni. Az, hogy kinek hogyan csapja agyon a teret az adott méretű TV, az mindenkinek legyen a magánügye. Ilyen erővel azt is meg kéne kérdeznünk, hogy milyen szekrénysorba fogja illeszteni, vagy hogy a fal milyen színűre van festve, esetleg, hogy milyenek a drapériák.

Shadowbull: "Nade nem fogok berakni a nappaliba csak ezert egy projektort, mert en ultragagyi dolognak tartom"

Hát, pedig sokan közülünk (de szerintem általánosságban is beszélhetek) igencsak fülig érő szájjal nyugtáznák, ha bekerülne a nappalijukba egy projektor. Szerintem a korábbi eszmefuttatásodnak pont ellent is mondasz: egy projektor sokkal jobban rejthető, mint akár egy 42" méretű TV. A vásznak ma már nagyon esztétikusak, motorral visszahúzhatók olyan szinten, hogy fel sem tűnik, hogy egyáltalán fel van szerelve, maga a projektor pedig megférhet egy polcon is, szép, rejtett kábelezéssel. Cserébe meg kapsz a 42"-50" helyett egy 2,5 méteres képátlót.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34653) Szemikee válasza kovadika (#34627) üzenetére


Szemikee
tag

160000ft-ért és ismerőstől. Nem sokat használta, mert keveset van otthon.

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34654) BBéci válasza Szemikee (#34653) üzenetére


BBéci
titán

Kidobott pénz megvenni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#34655) Szemikee válasza kolosszus87 (#34628) üzenetére


Szemikee
tag

Makulátlan, csak pár napot ment. Dekoráció volt kb. Teljesen új és 60colos!!!!
160000ft-ért juthatnék hozzá.
Ekkora full hd-s tv ennyiért nincsen.
Ezért gondolkoztam el rajta és ezért kérem az infókat, mert nem akarok bele ugorni rossz bizniszbe.

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34656) Szemikee válasza BBéci (#34654) üzenetére


Szemikee
tag

huhhh de jó hogy megkérdeztem.
Miért ilyen rossz vétel ez?
egyértelműen lebeszéltek róla. Már bocsánat, hogy kérdezősködök tovább, de azt hittem, hogy megfogtam az isten lábát és jó nagy tv-m lesz ami fasza.
Nem nagyon térek magamhoz.
Örülök,hogy segítetek és köszönöm!
(sok pénz ez nekem)

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34657) kovadika válasza Szemikee (#34656) üzenetére


kovadika
őstag

Samsung PS51E530 170 körül kapható, és képminőségben biztos, hogy sokkal jobb. Igaz a képátló kisebb, de cserébe lesz egy 2 év garanciás, új, jobb készüléked.
LG plazmát még újonnan sem szoktunk javasolni, 4 éves készüléket(főleg ennyiért) meg pláne nem, akármennyit ment.

[ Szerkesztve ]

(#34658) csube64 válasza Spancer RE (#34431) üzenetére


csube64
csendes tag

Talán segít, én így gondolkoztam.
42" és 50" ST közül kellett döntenem, Nem akartam annyit adni az 50"-ért, így maradt a 42". Akkor a kettő ára közt 86eFt volt (5 év garanciával vettem). Inkább a minőséget választottam az 50UT helyett, Bár valóban a méret a lényeg, de:
Tudjuk, hogy ugyan ahhoz az élményhez (látószöghöz) kb. 40 centivel kell közelebb ülni. Ha arra érdemes anyagot nézek, közelebb űlök, könnyem meg tudom tenni. Leegyszerűsítve 40cm vs 86eFt.
Mivel ez a 2. 42ST50-em (az 1. pixel hibás lett 6 nap után, de nagyon) és egyik sem volt sávos, talán ebben jobb a 42"-os. Bár több ilyen tulaj véleménye jobb lenne.

(#34659) Sanyyka válasza DM-Fan (#34643) üzenetére


Sanyyka
aktív tag

Kedves DM-Fan és BBéci!

Én a 100 colos vásznat is 1,2x-es zoommal néztem 2,5 méterről. :K
720p-s proji volt, FHD-val már valószínűleg én sem követtem volna el ilyen merényletet.

Vissza - visszatérő sokszor lerágott téma, de - a Szakértők szakértelmét nem megkérdőjelezve - mégsem tudom szónélkül hagyni azt, hogy következetesen leszóljátok a "fekete csík ellenes" hozzáállást.

Én speciel 55 colon is 1,2x zoommal nézem a 2.40:1 arányú filmeket és valószínűleg így tennék 65-ön is. :B
Így van két keskeny csík, ami tetszik is a mozis fíling miatt, de a számomra elsősorban fontos, "lehetőlegnagyobbjóminőségűkép"-et is elérem egyúttal.

A rendező valóban nem teljesen így álmodta meg, de mégsem éreztem soha, hogy lemaradtam volna valamiről. :(

Legjobban a 16:9-es FHD-kat szeretem, szerencsére azért ilyenek is vannak ( pl. Zero dark thirty a legfrissebb ilyen arányú kedvencem ), de a zoomoltak is messze jobb minőségűek mint az Általatok is preferált DVD-k, vagy TV sorozatok.

[ Szerkesztve ]

(#34660) patakidr válasza Szemikee (#34656) üzenetére


patakidr
aktív tag

LG-ből még hajszárítót sem vennék, nem hogy TV-t.
Pláne nem 160-ért.

Jesszus!

(#34661) BBéci válasza Sanyyka (#34659) üzenetére


BBéci
titán

Egyetlen megjegyzés: ha a csíkok miatt zoomolsz, nem natív full HD-t, hanem átméretezett, skálázott képet nézel. Tehát nem hozod ki a tévéből a maximumot.
Még OPPO BDP-105EU-val sem ajánlott zúmolni, pedig az egyik legjobb processzorral rendelkező és a legjobb képminőségű lejátszó a piacon.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#34662) whappela válasza kovadika (#34650) üzenetére


whappela
csendes tag

"feltételezzük, hogy aki Full-HD tévét vesz, az látni akarja a részleteket és azt a többletet, amit ez a felbontás nyújtani tud"
Na, pont erre gondoltam az imént, hogy itt van a kutya elásva. Ez úgy pár évvel ezelőtt még valószínűleg megállt, de ma már egyáltalán nem így működik a dolog. Manapság már alig van nem full HD tévé, illetve ami van, az nagyságrendekkel gyengébb minden egyéb szempontból is azonos gyártó Full HD tévéinél. Magyarán nem csak annak éri meg Full HD tévét venni, aki mindenáron látni akarja a részleteket, hanem egyszerűen már csak azért is érdemes, mert a korrektebb minőségű tévék Full HD-k. Személy szerint ezért nem is tartom szerencsésnek, amikor a nézési távolságból kiindulva kapásból felmerül javasolt opcióként a HD Ready, mondván, úgyis fölösleges akkora távolságra a nagyobb felbontás. (Ugyanis egyrészt ez nem is igaz teljes mértékben, másrészt meg aki nem vak, annak nyilvánvaló, hogy mondjuk egy X50-nél minőségibb képet nyújt egy ST50, akármit néz is rajta és akármilyen messziről.) A HD Ready tévék kizárólag a kifejezetten kispénzűek miatt léteznek még mindig.

(#34663) M_AND_Ms


M_AND_Ms
addikt

Duna tv-n: Egy magyar nábob. 1966-os film, hd-ban, tökéletes képpel.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#34664) liszi70 válasza Szemikee (#34656) üzenetére


liszi70
nagyúr

Mivel ismerőstől vennéd az LG-t, mi az akadálya, hogy sokféle anyaggal és beállítással alaposan leteszteld, hogy megfelel-e neked ez a képminőség? Az LG plazmák valóban elmaradnak valamelyest képminőségben, de ha neked nem tűnik fel és elégedett vagy a képpel, akkor ne habozz. A Samsung 60E530 olyan 280 körül van újonnan 2 év garival, szerintem kellene még faragni abból a 160-ból, és reálisabb ár/érték jöhetne ki. Nem volt olcsó tévé ez a 60PS8000 valamikor, de azért eljárt egy kicsit felette az idő.
Szóval szerintem tesztelj és alkudj!

(#34665) DM-Fan válasza Sanyyka (#34659) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem fogok vitatkozni veled, mert nyilvánvaló, hogy úgy nézed a filmeket, ahogy neked szimpatikus és ebbe senkinek nincs beleszólási joga, így én sem fogom azt mondani neked, hogy rosszul teszed, mert ezt abszolút Te érzed.

Viszont a meglátásom továbbra is az, hogy a rendező/látványtervező/operatőr azért forgatja adott képaránnyal a filmet és pakolja a vászonra úgy az elemeket, ahogy láthatók, mert úgy akarta bemutatni a történést, ahogy odakerült. Ha ebbe belenagyítasz, első körben egy művészeti koncepciót teszel tönkre. Olyan, mintha egy festő képének levágnád a széleit, vagy egy zeneműnek csak a közepét hallgatnád meg. Lehet, hogy valóban nincs ott a kép szélén olyan lényegi információ (sok esetben egyébként van), de a koncepció, a miliő már anélkül is tönkrement.
Emellett ugyanakkor szembesülnöd kell azzal a technikai problémával is, amit már BBéci fórumtárs is megpedzett: a TV ilyenkor már újraskáláz, átszámolja a képet és adott pixelnyi területen kevesebb pixelből álló képet kell megjelenítsen, mint zoom nélkül, ezáltal a kép minősége bizony romlik is, pixeles, blokkos lesz - még fullHD forrás esetén is, habár nyilván még így is jobb minőségű marad, mint egy SD-forrás.

Szóval a magam részéről én továbbra is mereven elutasítok minden ilyen jellegű manipulációt, másnak sem javaslom, hogy belenagyítson a képbe (természetesen továbbra is filmről beszélek és nem egy csatornalogóval teletömött, sanszosan amúgy is művészietlen TV-műsorról), de természetesen tiszteletben tartom, ha más nem így érez.

whappela: "A HD Ready tévék kizárólag a kifejezetten kispénzűek miatt léteznek még mindig."

Nagyon súlyos tévedés! Igencsak egzakt bemutatóval tudnám alátámasztani, hogy adott esetben egy DVD igencsak szebb, plasztikusabb képet tud produkálni egy 42"-os HD-Ready TV-n, mint egy 42"-os fullHD-n. Sajnos a fullHD felbontású panel nagyon ki tudja emelni a gyengébb anyagok hibáit. Lehet, hogy a fullHD modellnek jobb a feketéje, picit minőségibbek a színei, viszont felbontást tekintve egyértelmű az előbbi előnye az utóbbival szemben ilyen forrásnál! Márpedig sokkal látványosabb, amikor a felbontásból adódóan néz ki gyengébben valami, mint amikor picit gyengébb a feketeszint, amit egyébként sem tudsz a másik készülék hiányában viszonyítani. Azt viszont másik készülék nélkül is látod, ha blokkos vagy erősen pixeles a kép.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34666) BBéci válasza liszi70 (#34664) üzenetére


BBéci
titán

Még a teljesítményfelvételét (áramfogyasztását) is érdemes figyelembe venni, ami közelebb lehet az 500 watthoz, mint a 400-hoz. A '99-es plazmák még nem voltak takarékosak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#34667) Shadowbull válasza BBéci (#34651) üzenetére


Shadowbull
addikt

BBéci (#34651) Ahogy mar mondottam volt korabban, a 42-es egy atmeneti megoldas volt erre a helyre, amig nem jott meg a mostani butor. Mult penteken viszont megjott, ugyhogy johet a vegleges megoldas, ami vagy egy 65VT50 vagy egy 65VT60-lesz, majd a pillanatnyi hangulatom fuggvenyeben eldontom. Azert nem ZT60 mert abbol nem lesz 65-os, es jusztse veszek 60 colost :D A 42-es meg megy az edzoterembe. Viszont nem kezdem el bongeszni a tablazatokat, es nem tolom el a kanapet a faltol, csakhogy meglegyen a buvos tavolsag :)

DM-Fan(#34652) Egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy projektoros helyiseget csinaljak a nappalimbol. Es nem azert mert nem futna ra, egyszeruen nekem a projektor munkat jelent, es otthon nem akarok a munkara gondolni.
Meg aztan ahhoz hogy tenyleg igenyes legyen, az egesz nappalit az elejetol fogva ugy kellett volna megtervezni, rejtett kabelekkel, gipszkarton falakkal, mas berendezessel, ugy meg nem tetszene....

whappela (#34662) Ez pontosan igy van megint, teljesen hulye erveles hogy ha nem nezed szabaly szerint akkor vegyel egy olcso tevet, jo az neked :) Nem, nem jo.

Egyebkent en sem zoomolok bele a szelesvasznu filmekbe, teljesen jo ugy is. Mondjuk en nem keresem a mozielmenyt otthon, a mozielmenyt moziban keresem. Azzal ugysem versenyezhet semmi, amit otthonra be tudsz rakni, meg ugy sem ha az isten penzet is elkoltod ra.

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#34668) Szemikee válasza BBéci (#34666) üzenetére


Szemikee
tag

Köszönöm a segítséget.
Lemondok a tv-ről.

Szegeden van ahol megtudnám nézni én meg budapesten vagyok.
Majd inkább gyűjtök és veszek full hd-s led lcd-t.
Köszönöm az infókat és a segítséget.

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34669) kovadika válasza Szemikee (#34668) üzenetére


kovadika
őstag

Miért LCD-t?

(#34670) janos666 válasza Szemikee (#34668) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Majd inkább gyűjtök és veszek full hd-s led lcd-t.

Na ezen most szakadtam! :DD :DD :DD :DD :DD :DD

Ha nem vehetsz meg egy gyenge PDP-t drágán, akkor veszel egy LCD-t?
Ezt hogy adtad össze? :W

Ha kell, akkor gyűjts még egy kis pénzt, és vegyél nyugodtan akár használt PDP-t is, csak ne LG-t, és ne 4 éveset. Panasonic-ot, esetleg Samsung-ot, és 2011-es, vagy fiatalabb modellt. Keress pl. egy használt Samsung 60E530-at.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#34671) Szemikee válasza kovadika (#34669) üzenetére


Szemikee
tag

Mert eddig mindig az volt és nem volt vele problémám.
Most is az van.Egy Samsung LE40B550A5WXXH
E helyett akartam a nagy plazmát,mert jó árban van.
De lebeszéltetek, így marad az lcd.
De formálható vagyok.

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34672) Szemikee válasza janos666 (#34670) üzenetére


Szemikee
tag

Bocsánat,de nem értek hozzá.
Azért fordultam hozzátok.
eddig lcd-im voltak és soha sem csalódtam.
Én átlag felhasználó vagyok.

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34673) kovadika válasza Szemikee (#34671) üzenetére


kovadika
őstag

LCD-t nagy méretben csak iszonyatosan túlárazva lehet vásárolni és képminőségben is elmaradnak egy hasonló áron kapható plazmától. Javaslom, hogy olvasgasd a topicot, mert jó ár/érték arányú készüléket többet találni plazmából.

"eddig lcd-im voltak és soha sem csalódtam."

Pontosan ezért nem csalódtál. Ha látnál mellette egy értelmes plazmát lehet, hogy másképp vélekednél. Javaslom, hogy olvasd el a topic első hozzászólását kezdésnek. :K

[ Szerkesztve ]

(#34674) Szemikee válasza kovadika (#34673) üzenetére


Szemikee
tag

olvastam.
Figyelembe véve, hogy eddig lcd-m volt ami nem mai darab.
Így is rossz ajánlat ez a nagy plazma?
Rosszabb lenne, mint most az élmény?

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34675) patakidr válasza Szemikee (#34674) üzenetére


patakidr
aktív tag

Egy 10 éves Trabant helyett vennél egy 6 éves Wartburgot. Kb.

(#34676) kovadika válasza Szemikee (#34674) üzenetére


kovadika
őstag

Nem feltétlenül. Annál a hároméves belépő LCD-nél valószínűleg jobb képet produkál, de még mindig nem közelíti meg a mai modelleket.
Mint mondtam 170 körül 51 colos jobb képminőségű plazmát tudsz venni újan! Már ez is 11 collal nagyobb, mint a mostanid, igaz nem 60"-os. Én azt mondom, hogy ne vedd meg azt az LG-t, inkább vegyél kisebb, de új modellt, vagy gyűjts és várj a vásárlással. De ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz, akkor feltétlenül nézd meg és teszteld le élőben is.

[ Szerkesztve ]

(#34677) DM-Fan válasza Szemikee (#34674) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én is lebeszélnélek erről az LG-ről, akárhogy is tűnik jó vétlenek. A méret nem minden! Hogy autós példánál maradjak: az IFA is nagy és olcsó, mégsem mennél vele nőt felhajtani. Én is azt mondom, hogy ugyanezen áron inkább egy Samsung 51E530-at vegyél, vagy picit hozzátéve a kerethez egy Panasonic 50UT50-et. Minkettő nagyságrendekkel jobb képet ad az LG-nél és mindkettőre kapsz 2 év garanciát.
A LCD-LCD-ket meg felejtsd el, pláne, ha nincs rá legalább fél millió forintod!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34678) BBéci válasza Shadowbull (#34667) üzenetére


BBéci
titán

Moziban nem zavar a projektor, csak otthon utálnád?

Sok olyan házimoziban jártam és írtam róluk cikkeket, amiknek a nyilvános mozik csókolommal köszönhetnek. Minden szempontból messze jobbak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#34679) DM-Fan válasza BBéci (#34678) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Arról nem is beszélve, hogy semelyik mozi nem tudja megadni azt a kényelmet és nyugalmat, amit egy otthoni mozizás tud. De most már tartunk ott, hogy megfelelő anyagi forrással minőségben is sokszorosan túl lehet szárnyalni otthon egy átlag mozit.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34680) BBéci válasza DM-Fan (#34679) üzenetére


BBéci
titán

Ezért voltam én az utóbbi 9 és fél évben egyszer moziban és egy darabig megint nem szánom rá magam.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#34681) DVlad


DVlad
őstag

Az a philips sem szûnteti meg a fekete sávokat az esetek többségében csak mérsékli. Totál zsákutca.
A mai nap termése felér egy humorzsák különkiadással. (Zummolva)

[ Szerkesztve ]

(#34682) DM-Fan válasza BBéci (#34680) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Jó az pedig, én havonta többször is megyek, de nem helyezném elébe az otthoni filmnézésnek. Más, közösségi élmény. De ha jó filmet látok ott, akkor alig várom, hogy magam is birtokolhassam és otthon nézhessem a saját magam által összepakolt és finomhangolt rendszeren, a kedvenc környezetemben, mert az megint egy másik dimenzió.

Get Moded!

(#34683) Szemikee válasza kovadika (#34676) üzenetére


Szemikee
tag

Rendben. Köszönöm az információkat.
Elengedtem a nagy plazmát.

Akkor ilyen áron juthatok kiváló minőséghez és új készülékhez.

Ez az a két tipus amit keressek?
Samsung 51E530
Panasonic 50UT50
Hosszú távra tervezem a tv-vásárlást.

Vagy esetleg van használtban olyan amit érdemes megvennem?

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34684) kovadika válasza Szemikee (#34683) üzenetére


kovadika
őstag

Ez a két készülék jelenleg a két legolcsóbb Full-HD modell. Ezek közül az UT50 jobb vételnek számít, mert jobb a képminősége, mélyebb a feketéje és tudja a 3D-t is amennyiben ez szempont.
A következő lépcsőfok az 50ST50 lenne, de a 270 forintos árával az már borsosabbnak számít, de cserébe van rajta tükröződésgátló bevonat, több csatlakozó, valamennyivel jobb képminőség stb.
Ha írsz egy végső keretet, akkor könnyebben tudunk ajánlani bármit is.
Használt cuccokat itt nem tartjuk számon, persze ettől nézelődhetsz itt aprón, vaterán stb. Megjegyzem, hogy elég merész dolog tévét, pláne plazmát venni használtan, esetleg garancia nélkül. Volt már itt olyan, aki egy egész jó vételnek tűnő dologból elég pórul járt.
Talán ez jó vétel lehet(főleg, ha tudsz alkudni), ha nem érdekel a 3D: [link]

[ Szerkesztve ]

(#34685) Szemikee válasza kovadika (#34684) üzenetére


Szemikee
tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a korrekt válaszokat.
160-170, de akár 200körül is tudnék költeni a tv-re,de nagyon jó vételbe szeretnék csak beleugorni.
(ezért örültem volna a nagy "lehetőségnek")

Kicsit elment a kedvem most a tv-vásárlástól.

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34686) BBéci válasza Szemikee (#34685) üzenetére


BBéci
titán

Nem menjen el a kedved, mert a jelenlegi tévédnél szinte bármelyik plazma jobb, ami most kapható.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#34687) nuke7 válasza Shadowbull (#34667) üzenetére


nuke7
veterán

1: ha átmeneti megoldásra vettél csak 42-es panasonicot akkor a helyedben én se foglalkoznék a Kanape helyével ( ha a bútor hiánya lenne az egyetlen ok, amiért nem 65vt50-et veszek )

2: a mozi élményben viszont nincs igazad. A 3D pl az 50-en is jobb tud mar lenni, mint a moziban a passzív cucc...

https://youtube.com/user/nuke7

(#34688) kovadika válasza Szemikee (#34685) üzenetére


kovadika
őstag

Ez esetben én azt ajánlom, hogy ha 200-at rá tudsz szánni, akkor ne habozz és vedd meg az 50UT50-et. Ha nincs szükséged 3D-re, viszont ha jól jönne egy szűrős modell, akkor azon a használt 3 év garanciás G30-on gondolkodj el. Talán azt is le tudod alkudni 207k közelébe, amennyiért most az UT-t árulják. Egyik készülékkel sem fogsz rosszul járni.
Ne keseredj el, mert ahogy BBéci is írta a mostani tévédtől, de attól az általad linkelt LG-től is sokkal jobb képminőségű tévékből tudsz válogatni 200 ezer körül.

(#34689) nuke7 válasza Szemikee (#34685) üzenetére


nuke7
veterán

Az 51e550-t meg szerintem érdemes lehet szamba venni, a 3D miatt is. :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#34690) kovadika válasza nuke7 (#34689) üzenetére


kovadika
őstag

Sajnos már nem igen lehet kapni, és drágább, mint a jobb képminőségű UT50.

(#34691) nuke7 válasza kovadika (#34690) üzenetére


nuke7
veterán

ha drágább, akkor természetesen felesleges!
(amikor én néztem, kb. 5k -val olcsóbb volt mint a pana)

https://youtube.com/user/nuke7

(#34692) whappela válasza DM-Fan (#34665) üzenetére


whappela
csendes tag

Kicsit félreértettél, azt egy percig sem vitattam, hogy önmagában az alacsonyabb felbontásnak lehet létjogosultsága, sőt akár még előnye is. De ez nem változtat azon, hogy a HD Ready tévék ma már kifejezetten a kispénzűeknek vannak szánva, és csak ezért vannak még forgalomban - és 100 százalék, hogy ez nem súlyos tévedés! Ha nem így lenne, hanem funkcionális megfontolás állna a gyártásuk mögött, akkor nem spórolnának ki belőlük kismillió dolgot, hanem gyártanának teljesen korrekt HD Ready készülékeket is. (Nem valószínű, de el tudom képzelni, hogy olyat vettem volna.) De nem gyártanak. Szóval még csak nem is feketeszintben és színminőségileg gyengébbek csak, hanem egy rakás csatlakozót, funkciót, szűrőt stb. is kispórolnak belőlük, sőt még külalakjukat tekintve is az olcsóbbság benyomását keltik. (Azt már csak zárójelben említeném meg, hogy ha a gyártásukban tényleg kicsit is szempont lenne, hogy az SD forrásokhoz jobbak, akkor pl. pont hogy ezeket a készülékeket lenne különösen indokolt ellátni filterrel, mivel a túlnyomórészt SD forrás = gyakorlatilag szimplán tévéként, azaz rengetegszer/jellemzően különösebb sötétítés nélküli környezetben való használat.)

Visszatérve a kiindulóponthoz: ha valaki amúgy is messziről nézi a tévét, az az égadta világon semmi előnyét nem fogja tapasztalni egy HD Ready tévének, hátrányát viszont (sajnos) annál inkább! (nem a felbontása, hanem egyebek miatt)

(#34693) kovadika válasza nuke7 (#34691) üzenetére


kovadika
őstag

Az UT-t, most az első normális helyen 207 ezerért lehet hazavinni, a Samsungot 219 ezerért, ráadásul nincs is raktáron, csak rendelésre. Anno én is elgondolkoztam az E550-en, de a gyengébb kontrasztja elriasztott.
Amúgy már egy hónapja se lehetett sehol hozzájutni, és azóta is volt már egy fórumozó, aki panaszolta, hogy lehetetlen beszerezni.

[ Szerkesztve ]

(#34694) DM-Fan válasza whappela (#34692) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem pusztán annyi áll ezen modellek egyszerűsítése mögött, hogy a gyártók már tudják, hogy akik ezt a készüléket vásárolják, azoknak egyszerűen nincs szükségük az extrákra. Emögött nem feltétlen az anyagi helyzet áll, hanem inkább a fogyasztói szokások: sokan abszolút csak TV-nézésre, maximum havi egy-két film DVD-ről történő megnézésére vesznek TV-t és erre márpedig a HD-Ready felbontású (és jelen felszereltségű) TV-k bőven elegendőek. Annak, aki otthon nem nagyon néz filmet - vagy ha néz, akkor mondjuk tényleg havi egyet-kettőt DVD-ről (nagyon maximum DivX-ből) teszi - annak semmi szüksége arra, hogy LAN-on NAS-t aggasson a TV-re, vagy WiFi-n stream-eljen rá, ahogy nagy eséllyel arra sincs szüksége, hogy 4 HDMI-bemenet legyen a TV-n (szerintem erre manapság egyre inkább senkinek nincs szüksége). Szerintem ez könnyen lehet, hogy hosszú évek tapasztalatából, felhasználói visszajelzésekből alakult így. Amikor én megvettem az első plazmámat, akkor a fullHD modellek még csak mutatóba voltak jelen a palettán és a HD-Ready-n volt a fő hangsúly. Ott volt a 3 HDMI-bemenet, a filter, minden extra a HD-Ready modellben is - de pl. médialejátszó akkor sem volt. De továbbmegyek: a legjobb plazmákat gyártó Pioneer sem halmozta el az embert extrákkal: médialejátszó nem volt, de adott esetben még a hangszórót is külön kellett megvenned az amúgy 1,1-1,2 mFt-os csúcstévéhez.

Én meg továbbra is azt mondom, hogy aki messziről nézi a TV-t (pláne, ha SD-t néz), annak teljesen fölösleges a HD-Ready árának másfél-kétszeresét kiadni árban egy jobb fullHD modellért, mert a felbontásbeli többletet egyértelműen nem fogja látni (sőt, adott esetben a panel felbontásbeli többlete ront is a helyzeten). Teljesen mindegy, hogy milyen forrást néz. Képminőségben (feketeszint, színhűség, stb.) persze nyilvánvalóan többet nyújt a fullHD, kérdés az, hogy megéri-e azt az anyagi többletet az illető számára.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34695) Szemikee válasza kovadika (#34684) üzenetére


Szemikee
tag

Ez esetleg jó lehet?
PS50C7000

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34696) DM-Fan válasza Szemikee (#34695) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Áhhh, felejtsd el! Ez egy 3 éves TV, 50"-os és 200 eFt-ért akarja elsütni! A tavalyi Samsung 51E550-et megkapod ennyiért zsír újan, boltból, 2 év garanciával, ami ráadásul minden szempontból jobb is!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#34697) kovadika


kovadika
őstag

OFF: Lesz még valaki, aki megnézi a Jurassic Parkot a moziban? Konvertált 3D-hez nem fűzök nagy reményeket, de tekintve, hogy nem volt lehetőségem soha moziban nézni, én biztos ott leszek. Nagy kedvenc.

(#34695) Szemikee

Szerintem használtból szigorúan garanciás, kb 1-2 éves készülékeket nézegess, mert hiába került anno egy tévé 500k-ba, lehet, hogy ma egy 200 ezres is hozza azt a minőséget újonnan. Még mindig azt mondom, hogy a legjobb lehetőségeid azok az új modellek, amiket mi mutattunk neked.
Ha a használt G30 érdekel, akkor feltétlen nézd meg és teszteld le élőben is. Ekkora kiadásnál nem érdemes kockázatot vállalni.

[ Szerkesztve ]

(#34698) Szemikee válasza DM-Fan (#34696) üzenetére


Szemikee
tag

Köszönöm. Akkor nem variálok. Teszek ajánlatot a Panasonic VIERA TX-P50G30E -re.
Gondolom az viszi a pálmát.

Köszönöm a korrekt hozzáállást!

(#34699) DM-Fan válasza Szemikee (#34698) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A felsoroltak közül magasan!

Get Moded!

(#34700) jpeetr


jpeetr
aktív tag

Sziasztok!

Pana S20 TV-m van, épp nézem az f1 szabadedzést, és amikor vált a kamera, folyton kapcsolgatja a képarányt. Mindegy mire teszem. Ha automatikus, ha 16:9-re teszem, bárhová.
Tud valaki megoldást, hogy ne csinálja?

Köszönöm

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.