Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33251) nuke7 válasza Heffi (#33238) üzenetére


nuke7
veterán

de ő nem rendes BD3D-vel "tesztelte" - szóval egyáltalán nem mérvadó az eredmény.

https://youtube.com/user/nuke7

(#33252) DM-Fan válasza Janó1999 (#33248) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Bevallom abban reménykedtem, hogy a TV az optikai kimeneten továbbítja a HDMI-n érkező DTS jelet. TV adás, NAS műsor, ASTRA műhold hangja kifogástalan, csak a HDMI-n érkező HUMAX jelet butítja le az optikai kimenetén (2.1)."

Nagyon sokszor leírtuk, hogy a külső forrásból HDMI-n érkező hangjelet csak sztereóban tudják optikai kimeneten át továbbítani a TV-k. Kivételt ez alól csak az LG egyes modelljei képeznek.

Igazából itt az erősítőd a korlátozott és a hibás a történetben, mert nem enged bizonyos nevű bemenethez hozzárendelni tetszőleges bemeneti portot. Az erősítő cseréje jelentene egyértelmű megoldást - akármennyire is szeretnéd elkerülni: egy HDMI ki-/bemenetes erősítővel eleve elkerülhető lenne az optikai kábelezés, mert a TV és az erősítő közötti HDMI-kapcsolat ARC-képes lenne és oda-vissza tudna rajta közlekedni a hangjel. A STB-ot pedig eleve köthetnéd HDMI-n az erősítőbe, vagy csak a hangját külön optikaival, ahogy most is megoldod.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33253) Heffi válasza nuke7 (#33251) üzenetére


Heffi
őstag

Ebbe nem is gondoltam bele. 1 db gyári szemüveget biztos be fogok szerezni majd egyszer, hogy meglegyen a szubjektív tapasztalat. De lőször azt a lehetőséget kell megteremtenem, hogy a GT50 megkapja 50GB-s BD ISO-rol a 24P-s 3D jelet.

(#33254) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Mi lenne ha filmet néznétek.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#33255) nuke7 válasza Heffi (#33253) üzenetére


nuke7
veterán

pioneer bdp-150 nekem jól működik ;)

https://youtube.com/user/nuke7

(#33256) rappit4 válasza janos666 (#33196) üzenetére


rappit4
őstag

Én az egyesre szavazok!

(#33257) spiky03 válasza nuke7 (#33251) üzenetére


spiky03
veterán

A Pana Marketen található 3D-s demó videók azok szerintem rendes 3D-k, így volt tesztelver rendes anyaggal is.

Nah de majd eldönti ha vett egy szemüveget és emgnézi, hogy nála mi a helyzett.

Nekem tökéletesen elég az a Samsung, főleg arra a menyniségre, amit 3D-ben názünk. :)

Igaz már van rendes lejátszóm is, a Pioneer BDP-150 személyében. :C

Szerintem majd veszek is hozzá eredeti BD3D-t.

Vagy a kölcsönzőkből vett 3D ISO-k AVCHD mappába másolással is működhet, mint a normál BD ISO-knál? :U

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#33258) whappela válasza janos666 (#33196) üzenetére


whappela
csendes tag

Akkor én is leadom a szavazatomat.
A 3-as egyértelműen rossz, ez számomra legalábbis egyáltalán nem kérdéses.
A 2-es sokkal jobb (a három közül asszem erre szavaznék).
Az 1-esnél már a kelleténél talán kevesebb a fényerő, de rossznak azt sem tartom, a 3-asnál biztos, hogy milliószor jobb.
Summa summarum: én vagy a 2-est, vagy valami 1-es és 2-es közöttit tartanék optimálisnak. De ezt kizárólag az ábrázolt kép alapján mondom, tehát a film ismerete nélkül, csakis arra koncentrálva, hogy melyik nyújtja a számomra legvalóságosabbnak tűnő látványt. Nem minden esetben az a jó, ha látszik és kivehető minden egyes sötét részlet. Ha valaki sütött már éjszaka parázson szalonnát, az valszeg érti, mire gondolok... (ha a lávát ennyire intenzíven izzónak látja az ember, akkor teljesen természetellenes kivehetően látni a szikla részleteit - ráadásul a 3-asnál azok már nem is részletek, inkább jelentős mértékben csak ocsmány zaj vagy poszterizáció, vagy mi).

(#33259) mayday00 válasza nuke7 (#33236) üzenetére


mayday00
őstag

nincs különbség azért nem vált a kép. megegyezik a source vs kódolt kép. encoder jó munkát végzett ennyi a történet..

(#33237) hozzászólást is ajánlom.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#33260) Heffi válasza nuke7 (#33255) üzenetére


Heffi
őstag

Volt nálam egy hétvégére, lehet hogy best buy, de nem nyűgözött le. Ami nagyon a BD lejátszó ellen szól esetemben, az az, hogy nincs egyetlen lemezem sem. Első gondolatom PC fejlesztés volt, de aztán elegem lett ebből a macerás finomhamgolásból. (illetve az előző tv-m alaplapját 2x is a PC tette tönkre). Most valami médialejátszó felé húz a szívem (dune 303d vagy valami hasonló).

(#33261) Dorian válasza whappela (#33258) üzenetére


Dorian
félisten

1-es jobban, tetszik, mint fotó, a kettes meg inkább olyan, amit szemünkkel látnánk. (a 3-as borzalmas)
Gondolom az 1-es az eredeti kép és ebből lett a másik kettő gyártva a fekete "világosításával"

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33262) DM-Fan válasza mayday00 (#33259) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ember! Az általad linkelt képnél nem vált át az egérmozgatásra az egyik screenshot-ról a másikra! Akármit csinálsz, akármilyen böngésző alatt, a picture type ugyanúgy B marad! A szokásos hülyeségeddel fárasztasz megint minket! :W

A #33237-es hozzászólást meg hiába ajánlod, mert annak ellenére, hogy nem hiszed, ott is van különbség. Ráadásul nem nagy kunszt egy ilyen képet csinálni 17 GB-os fájlméret mellett, mikor az eredeti videofolyam sem volt túlzottan nagy a HD-hangsávok nélkül. Ráadásul egy kiragadott frame még mindig nem határozza meg egyértelműen a végtermék minőségét, nem mindegy ugyanis milyen a keyframe-interval, mik az egyéb paraméterek. Ne nézz már mindenkit hülyének, aki nem warezol!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33263) nuke7 válasza mayday00 (#33259) üzenetére


nuke7
veterán

:)) Te tényleg nagyon kész lehetsz

(#33260) Heffi : decemberben - amikor megvettem a pioneer bdp-t - még nekem sem volt.
most olyan 23-25 lehet :U ;)
(senki sem születik bluray lemezekkel - kivétel persze erősíti a szabályt :P )

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#33264) nuke7 válasza nuke7 (#33263) üzenetére


nuke7
veterán

inkább 27-30 most, hogy utánaszámoltam kicsit :DDD

https://youtube.com/user/nuke7

(#33265) rappit4 válasza mayday00 (#33259) üzenetére


rappit4
őstag

Te marha az egyáltalán nem vált, mindig a B-t mutatja. Egyébként filmeket nem lehet stillről megállapítani. Nem véletlenül mozgókép!

(#33266) janos666 válasza hunspikey (#33209) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Egy alaplapcsere hivatalosan egyébként úgy zajlik, hogy egy SD kártyára lementenek minden, user- és szervizmenükből látható és ilyen formában nem is (csak RS232-vel vagy JTAG-el PC-re kötve) látható konfigurációs paramétert, amit a gyárban kapott az összeszereléskor, és elvileg jó lesz az alkatrészeknek így együtt (ebbe kár belemenni, hogy ott nincs minden egyedileg kalibrálva, és persze ott is tévedhetnek még azzal is, ami igen...), majd pedig visszatöltik mindezt az új alaplap memóriájába.
Ezután ellenőrzik a készüléken a jelentett hiba fennállását alaplapcsere és a beállítások visszaállítása közt és az után is, így kiderül az is, hogy az SD kártyára mentett adatok okozzák-e a hibát. Ez esetben, ha a hagyományos reset nem segít (tehát nem a felhasználó által piszkálható értékek okozzák a hibát, hanem olyanok, amik esetleg csak a szervizmenüben, vagy grafikus menüből egyáltalán nem állíthatóak) elvileg egyben kéne cserélni a készüléket (egy olyanra, amiben helyesen össze van hangolva minden alkatrész minden konfigurációs paramétere, ami a standard eljárás része).

Magyaráországon én még senkitől sem hallottam, hogy megtenné ezt bármely technikus, de még az US/UK területen is külön ki kell fogni az ilyeneket, akik végigolvassák és be is tartják az előírásokat, nem csak csavaroznak, alkatrészt rendelnek, csavaroznak, aztán viszlát.

A hiba persze hiba, és valószínűleg olyan komponensek fizikai vagy szoftver reverziói is eltérhetnek az időben később gyártott alaplapon, amik eltérő működést eredményezhetnek azonos főszoftver verzióval is (amit látsz és netről is frissül, de az még nem minden, van amit csak SD kártyáról lehet frissíteni, van, amit csak szervizben kábelezéssel, vagy csak fizikailag cserélhető az alkatrész újabb revíziósra).

De ha fizikailag minden alaplapod rendben volt, és mindig elvégezték volna ezt az SD kártyás backup/restore-t, akkor elvileg nem szabadott volna ilyen látványosan megváltoznia a képnek.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33267) Year


Year
tag

Sziasztok!

Elérkezett végre a tv-vásárlás. Kinéztem a pana TX-P42X50E modeljét. Mivel 90% 720p filmeket nézek ezért gondolom nem szükséges fullHD hozzá. Csak a felbontásával nem vagyok tisztában, valahol 1,024 x 768 felbontást írnak máshol meg 1366x768-at. Melyik lenne a helyes?

Vagy nem lehet tudni az idei modellek mikor jönnek ki? Köszönöm előre is.

(#33268) erdoke válasza Year (#33267) üzenetére


erdoke
titán

Az első hozzászólásban megtaláltad volna a választ: 1024x768

A legjobb aláírás a héten

(#33269) DM-Fan válasza janos666 (#33266) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"De ha fizikailag minden alaplapod rendben volt, és mindig elvégezték volna ezt az SD kártyás backup/restore-t, akkor elvileg nem szabadott volna ilyen látványosan megváltoznia a képnek."

Gyanítom, hogy a beállítások lementése/visszatöltése maradt el és azért ilyen drasztikus a változás. De a ugyanakkor a sávosodás megszűnése - amennyiben valóban az A-borad okozta azt - viszont hardveres defektusra utal.

Get Moded!

(#33270) janos666 válasza mayday00 (#33219) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Még mindig látni egy hangyányi különbséget, ami nekem nekem bőven elég, hogy ne spóroljak kb. fél óra letöltési időt és pár Gb átmeneti HDD tárhelyet.

Sőt, épp az ilyen magas bitrátával átkódolt videóknak nem látom semmi értelmét.
Nem 10-25% különbség fogja megváltani a világot. Vagy csomagoljuk be ~700Mb-ba és nézzük táblagépen, vagy hagyjuk meg eredetiben és nézzük TV-n.
De ez hova optimális? Tanyasi internet és középkategóriás TV kombinációjához? :C

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33271) 89Csabi89 válasza DM-Fan (#33269) üzenetére


89Csabi89
tag

Én arra lennék kíváncsi, hogy a gyártó mennyire van tisztában ezzel a problémával? Szerintem valószínű, hogy nagyon is. A kolléga azt írta 3 hetet várt rá. Szerintetek az lehet, hogy a VT60 A-boardját kapta? A gyártó sor már tuti az új szériákat gyártja, vagy már be vannak rendezkedve rá, ez esetben nem gazdaságosabb a régit legyártani, mint az újat! Ráadásul a cégek se gyártanak már raktárra, pláne nem külön alaplapokat, minden a megrendelések szerint történik. Vagy hülyeségeket beszélek? :U

Szerk.: "Ezt a panelt a kedvemért rendelte le a pana, 3 hetet vártam rá, és totál eredeti volt, előttem bontották ki. Érdekes dolgok ezek!"

[ Szerkesztve ]

(#33272) mayday00 válasza janos666 (#33270) üzenetére


mayday00
őstag

Ilyen esetben tényleg felesleges bajlódni egy 17gb os mkv val, mikor maga a film, érintetlen képpel magyar hanggal, nem kevesebb mint 18gb :) mellécsapom a angol hangot bőven kifér egy BD25 re.. :) ez csak szemléltetés volt..amúgy plussz pár giga s rendes BD-d van.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#33273) janos666 válasza janos666 (#33270) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Aki nem látta: A férfi haján, főleg a homloka körül a legkönnyebb kiszúrni, hogy az újrakódolt egy picit blokkosabb. A szinte homogén, jobbára egyszínű, és csak fényességben eltérő háttér nagyon jól tömöríthető, a sötét árnyalatoknál szívesebben mossa össze az x264 a szenzorzajos részleteket blokkokká, mert ez is a kódolás egyik alapfelvetése, hogy a sötét árnyalatokban érzéketlenebb a szem is, de még az is, hogy a legtöbb eszköz amúgy sem tudja ezeket megjeleníteni.

Ezen a kép kiváló, mert rengeteg a jól tömöríthető terület. Az egész háttér egy homályos, közel egyszínű és fényességű foltnak tekinthető. Egyedül az emberünk éles, de neki is egyszínű az inge. Az arcán látni legtöbb geometriai részletet, de alapvetően az is végig bőrszínű. És gondolom viszonylag statikus jelent, jelentős mozgás nélkül. Nem csoda, hogy agyonfinomított encoder beállításokkal sikerült hatékonyan szétosztani a bitrátát. De a zajos sötét hajat így is sikerült bemosni egy kicsit.

Kb. annyi elveszett azért, mint amivel kisebb lett a file. Csak épp semmi jelentősége nincs, amíg mindkettő elfér egy BD lemezen, tehát egyszerűen felesleges idő és minőségpazarlás.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33274) janos666 válasza DM-Fan (#33262) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mindkettő B-frame, nem I- vagy P-frame, de ettől még nem ugyan az a két kép.
Ráadásul épp a B-frame a "legrosszabb", vagyis ide nekünk a legjobb.
Videocompression picture types

A legtöbb ilyen képnél azért látsz mást, mert újrakódoláskor másképp osztja ki az egyes képtípusokat az encoder, mint az eredeti. Azért teheti meg, és ezért is rossz újrakódolni akár azonos bitrátával is, mert először folyamként dekódolja, így minden eredményt azonos értékűnek feltételez, és úgy gondolja újra az I és P frame pontokat, mint ha minden képkocka RAW-ból jött volna, pedig nem...

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33275) DM-Fan válasza janos666 (#33273) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Kb. annyi elveszett azért, mint amivel kisebb lett a file. Csak épp semmi jelentősége nincs, amíg mindkettő elfér egy BD lemezen, tehát egyszerűen felesleges idő és minőségpazarlás."

A durvább tömörítésnél meg már olyan szinten láthatóak a hibák, hogy annak meg azért nincs értelme. Magyarán visszatértünk a kiinduló megállapításunkhoz, hogy az érintetlen anyagot kár bármilyen módon is tömöríteni, ahogy azt az első perctől kezdve mondjuk. Csodát nyilván nem lehet tenni és az arányhelyes tárhely-megtakarítás a minőség ezzel arányos romlásával is jár. Mondom: elég mkv-t és eredeti BD-t láttam már egymás mellett ahhoz, hogy tudjam mi a különbség köztük. Az általam kedvelt, minőségi filmek nem véletlenül kerülnek fel a polcra BD-n. Megtehetném, hogy letöltöm a BD50-et, de nem teszem, mert számomra elvi kérdés, hogy ami igazán tetszett, azért megtisztelem a készítőket azzal, hogy nem lopom el. Ráadásul emellett szeretem a minőségi kiadványokat is a kezemben fogni (annak mindig van egy varázsa, amit a digitális kópia sosem fog visszaadni), márpedig mostanság Kánaán van ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33276) mayday00 válasza DM-Fan (#33275) üzenetére


mayday00
őstag

hobbit áprilisban jön ki BD3D re. Sima 2D már fellelhető most is. Én ezt a verziót nem venném még meg, mert állítólag október fele kijön belőle egy bővített verzió is..meg mintha olyat csicseregtek volna a madarak, hogy lesz belőle imax verzió...félfüllel hallottam.. de lehet nem igaz a hír.
anno is megszívatták a népet pl az avatarral. megvették a BD-t rá azt hiszem 1 évre kijött a bővített

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#33277) DM-Fan válasza mayday00 (#33276) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ez még nem magyarázat arra, hogy ne vegyél BD-t. Akkor vársz és kész! Nyilván meg fog jelenni a trilógia is egyben, még több extrával, mint a külön részek... majd valamikor 2014-ben. Ha az kell, akkor megvárod, bár szerintem soha nem költöttél összesen annyi pénzt kiadványra, mint amibe az kerülni fog.

Egyébként a Hobbitból most jön egy 4 lemezes steelbook, 2D+3D változatban, az év második felében várható bővített pedig 95%, hogy nem 3D-kiadvány lesz. De ha a 4 lemezes steelbook árát sokallod, akkor lesz belőle lentikuláris borítós 4 lemezes olcsóbban; ha ezt is sokallod, lesz 2 lemezes - csak 2D steelbook, ha ezt is sokallod, lesz belőle lentikuláris borítós 2 lemezes is, szóval nem lehet mondani, hogy ne lenne választék.

Az Avatar-ral sem szívatták a népet: gyönyörű 3 lemezes digipack BD van belőle a polcomon a bővített rendezői változattal. Ami 3DBD megjelent belőle az pedig csak a moziváltozat, ráadásul egy fatengelyes kiadvány, kéne a halálnak!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33278) kovadika válasza mayday00 (#33276) üzenetére


kovadika
őstag

"anno is megszívatták a népet pl az avatarral. megvették a BD-t rá azt hiszem 1 évre kijött a bővített"
Ez szinte minden esetben így megy.

(#33277) DM-Fan
Én bevárom a trilógiát, majd a díszdobozos bővítettre benevezek, ahogy az előzőnél is tettem.
MM láttam múltkor leértékel BD-ket, 999 Ft-os áron, egész tűrhető filmek voltak.

[ Szerkesztve ]

(#33279) DM-Fan válasza kovadika (#33278) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én a különleges kiadványokat leszámítva 3-3,5 eFt körüli áron szoktam venni az A+ kategóriás filmek darabját BD-n. De mostanság már jónéhány megjelenés újonnan is elérhető 4,5 eFt körüli áron. A steelbook-os, digibook-os kiadványok beleszaladhatnak 5,5-6,5 eFt-ba (nyilván az egylemezesek - nem a fent tárgyalt Hobbit), de ezeknél azért kapsz némi pluszt is a plusz pénzért.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33280) hunspikey válasza DM-Fan (#33214) üzenetére


hunspikey
őstag

Én nekem mindig is volt egy olyan érzésem, hogy ez nem lehet tisztán gyártáskori eljárásprobléma. Beszéltek más fórumokon üvegtovábbító görgő nyomról, meg mondták, hogy lehet hogy a filter és az üveg közti rés változik, vagy összeér vagy mi, meg minden egyéb vadabbnál vadabb ötletelés. Egy dolgot viszont nem magyaráznak meg sosem: miért nem látszik minden színű háttéren a kis csík? Nálam csak a halványkéken látszott. Én az sem volt mindegy, hogy milyen a forrásanyag felbontása, valamint az sem volt mindegy, hogy hol állnak a csúszkák. Innen fogva nekem mindig is úgy tűnt, hogy inkább szoftveres "rendering" problémája van a TV-nek.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#33281) kovadika válasza DM-Fan (#33279) üzenetére


kovadika
őstag

Szoktam követni én is az xpress-t, vannak jó akciók. Néha amúgy érdemes szétnézni MM-ban, mert olyanokat is be lehet szerezni, amiket xpressen már nem, vagy annál az árnál jóval olcsóbban. Pl.: Karib tenger kalózai mind a négy film 14k-ért láttam MM-ban, xpressen "bizonytalan" és az ára is 21.

(#33282) hunspikey válasza liszi70 (#33250) üzenetére


hunspikey
őstag

Az eredeti, meg a második panel közt a csíkoknál nem volt különbség. Máshogy működött az eco szenzor és más volt a második panel gammája, de a csíkok ugyan olyanok voltak. Most a harmadik panel ugyan olyan aktív eco szenzorral dolgozik, a gammája sokkal meredekebb (azaz sötétebb - a kettes panelnél 2.4-en kellett hajtani, mert mosott volt a kép, szürke, 2.2- vagy netán 2.0-nál), és most nincsenek csíkok, pedig néztem higgyétek el, árgus szemekkel. Tök röhejes, hogy az eredetihez képes a kettes panel kékes volt, a hármas meg most zöldes. Ez alatt azt kell érteni, hogy a számomra natúr szürkéhez most a zöldet -4 ben kell hajtani - ami nem sok, de észrevehető, ha ez nincs beállítva. A kettesnél a kékből kellett levenni hármat.

@János: Istenem miket írsz te ember!! Ha tudnád, hogy ezek a szerelők milyen messze vannak ettől amit írsz.. Saját bevallásuk szerint azt sem tudják, mit csinálnak. Csak a csavarhúzót ismerik, semmi mást. A csavarhelyeket is keresik. Az összerakás után én javítottam kézzel a munkájukat, mert nem sikerült a káva mögé tenni a hátlapot, annak oldalára feküdt fel. Próbáltam velük beszélgetni, próbáltam egy-két dolgot a ZT-ről megtudni - ha hiszed ha nem azt sem tudták, hogy lesz ZT60... CF kártya, meg szoftver letöltés. LOL, felejtsd el. Balkán akciós az egész és még szerintem örülhetek, hogy egyáltalán kijöttek már kétszer cserélni. Bárcsak olyan felkészültek lennének ahogy írod, de ez sosem, de sosem fog bekövetkezni. Te elnök-vezérigazgató lehetnél a magyar Panasonic technikai osztályon a tudásoddal - komolyan.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#33283) DM-Fan válasza kovadika (#33281) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én is gyakran betérek multikhoz és mindig akad 1-2 lemez, amit nem lehet otthagyni a 2-3 eFt-os kategóriában. Nem egy olyan koncert-BD-t is hazahoztam így már, hogy örültem, mint majom a farkának, mert adott esetben pl. Angliában is a duplájába kerül, mint amennyiért a MM kiszórta.

hunspikey: hát, erre próbáltam én is utalni Jánosnak, hogy itt azért nem egészen úgy megy minden, ahogy a nagy könyvben meg vagyon írva. Örüljünk, hogy egyáltalán az alkatrész elér ide és kijönnek kicserélni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33284) mayday00 válasza DM-Fan (#33277) üzenetére


mayday00
őstag

Avatarra azt értettem, hogy először kijött a sima mozi verzió BD-n. Vették a emberek, majd rá fél évre x hónapra kijött a általad is említett Bővített extra változat (3 BD)

Aki megvette a sima mozi verziót, gondolom megvette a bővítettet is. mert gondolom nem tudta minden ember, hogy rá fél évre jön a bővített. Lehet nem mindenki olyan tájékozott.

BD3D ből meg mindenhol csak a mozi verzió jelent meg. Külföldön is.
Oroszok csináltak olyat, hogy a 2D bővített verzióra, rárakták a 3D anyagot.
Volt egy barkácsolt BD-t, ami bővített volt ugyan csak nem mindenhol 3D.
Mozi részeknél 3D volt, bővítettnél átugrott sima 2D be, és így tovább..
Ezek a bővített jelenetek gondolom szétszórva vannak a filmben..így sokszor volt gondolom váltás. 2D, 3D között::)

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#33285) Neszójábe


Neszójábe
senior tag

Hogyan kell kadencia helyesen (remélem jól írtam) filmet nézni (st50). TV-t mire kell állítani, lejátszót (splash pro, vagy powerdvd12), windows monitor herzéhez kell nyúlni?

Peace

(#33286) DM-Fan válasza mayday00 (#33284) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az Avatar egylemezes BD 2010. április 26-án jelent meg itthon és már ekkor mindenki tudta, hogy jön a 3 lemezes bővített, ami végén 2010. november 24-én meg is jelent. Aki annyira fanatikus volt, hogy rögtön megvette az egylemezest, annak nemigen fájt megvenni a később a bővítettet sem. Egyébként kevés buktával el lehetett sütni a használtpiacon, akkora érdeklődés volt a film iránt.

A kókányolt kiadványok (vegyes 2D + 3D kép) teljesen hidegen hagynak!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33287) liszi70 válasza Neszójábe (#33285) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ezekkel a progikkal nem fogsz tudni kadenciahelyesen lejátszani. MPC-HC vagy XBMC kell hozzá, ezeket használjuk leggyakrabban, és van topicjuk is, ahol segítséget kaphatsz a megfelelő beállításhoz.

(#33288) ImpersonatoR

P50G30E nek meg lehet nézni az üzemóráit hogy mennyit ment garanciavesztés nélkül és ha igen hogyan vagy hol?

(#33289) hunspikey válasza janos666 (#33196) üzenetére


hunspikey
őstag

Még egyébként engedd meg, hogy írjak egy két infót ehhez a teszthez:

Én a hármas képen látható dolgot gyakorlatilag nem tudom elérni anélkül, hogy a felső fekete csíkban meg ne jelennének ditheres piros- zöld táncoló pixelek. Tehát az általad "kettesnek" jelölt képnél többet nem tudok gammával elérni, csak a brightness hoz ki többet, de a brightness 3-as érték felett behozza az említett piros-zöld táncoló pixeleket. Fontos hozzátennem, hogy ez "normal" képernyő módnál van. Amennyiben "professzionális" módba rakom, akkor el tudom érni a "hármas" képet, 1.8-as gammával, 0 brightnessnél is. "Normal" kép módban, tök mindegy, hogy hová rakom a gammát, nem jön elő az a szikla részlet, csak ha a brightness-t tolom neki.

Ugyan így "normal" módban az is nagyon érdekes, hogy a brightness nem minden kontraszt értékhez vezet be egyértelműen táncoló pixeleket oda, ahol semmilyen képi tartalom nem lehetne (azaz az alsó/felső csíkokra) Pl. ha le van pause-olva a film- majd ötösre veszem a brightness-t (itt általában vannak már táncoló pixelek a csíkokban) és elkezdek kontrasztal felfelé menni 30-tól, akkor azt látom, hogy van olyan érték, pl a 42-es, ahol nincs táncoló pixel a fekete csíkokban, míg ez alatt és felett is van. Na és akkor még tudom bonyolítani és idegbajos jellegűre csinálni a dolgot: ha pl olyan értéken hagyom brightness-t és a kontrasztot, hogy van rendesen részlet és elengedem a "pause"-t, akkor van olyan képkocka ezen a jeleneten belül (ugye változik a kiköpött láva mennyisége, meg a füst is), ahol nincs ugráló pixel a sávokban, és van olyan ahol van - azaz az a tény, hogy az elektronika hogyan értelmezi a full képi tartalom nélküli sávokat és miként kever oda dithert az attól függ, hogy milyen az általános képi tartalom.

Ez gondolom neked mond valamit, nekem semmit - csak megfigyelni tudtam.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#33290) Neszójábe válasza liszi70 (#33287) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Thx.

Peace

(#33291) liszi70 válasza ImpersonatoR (#33288) üzenetére


liszi70
nagyúr

G30-hoz még a régebbi előhívási mód való:

1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-es gombot
5. "OK"-ézni, Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig. Elő jön 2 számsor,
az üzemidő és a bekapcsolások száma. Kilépés: az "Exit" gombot
hosszan nyomni.

A 2012-es szériánál (GT50 és ST50-nél biztosan) a 4. pont változik, de csak annyit, hogy 2X kell megnyomni a 2-es gombot.

[ Szerkesztve ]

(#33292) janos666 válasza hunspikey (#33282) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Tudom. Ismerek egy Samsung szervizest. Hozzá szoktam átjárni, ha valami olyat akarok forrasztgatni, amihez nem elég az egy eurós boltból szórt páka. Egyszer cserélt nálam is alaplapot, mikor nem fogta a távirányító jeleit. Természetesen egyszerűen kivette és betette. Illetve a változatosság kedvéért én adtam neki kölcsön egy jumper-t, mikor ő egy rugós nyelű csipesszel igyekezett rövidre zárni a tesztpontot, ahová a jumper való. Csak épp kétszer is elejtette közben. Akkor mondtam, hogy STOP, és szaladtam egy jumperért, ő meg mosolygott, hogy "Jaaa, hogy van ilyen kis pöcök, ami direkt erre való?". Én meg alig bírtam ki röhögés nélkül. Aznap bedobtam a laptoptáskámban egy jumpert. :DDD

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33293) hunspikey válasza DM-Fan (#33286) üzenetére


hunspikey
őstag

Azt megtudnátok nekem mondani, hogy amit itthon hivatalosan lehet kapni, 3 lemezes bővítettet, az ugyan úgy progresszív 3D-s, mint amit annó Pana exclusive-ként árultak TV mellé?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#33294) blakey válasza DM-Fan (#33262) üzenetére


blakey
titán

1-2 pixelnyi eltérés van a "két" kép között, ezt "normális" szem nem veszi észre, de tényleg egy picit eltér, én látom, és ha sokáig nézitek akkor ti is látni fogjátok, szerintem, körbe a keret egy picit elmosodik ez a szeménél ill. a környékén is látszódik, ez annyira minimális, hogy csak gyakorlott szem veszi észre. Ha egymás mellett lenne akkor sokkal tovább tartana a vizsgálgatás és lehet, hogy észre sem vennénk.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#33295) DM-Fan válasza blakey (#33294) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azt én is láttam, hogy a keret nem stimmel (vastagodik, vékonyodik) - az akár még feltöltési anomália is lehet. De nyilván kódolási hiba. De mondom: mozgóképet ez alapján nem lehet egzaktul megítélni. Valamint ahogy írtuk: az ilyen méretűre tömörítés teljesen értelmetlen, alig nyer rajta tárhelyet az ember.

hunspikey: ahogy írtam is: Avatar 3D-verzióból csak fatengelyes, egylemezes (jobban mondva BD+DVD), moziverziós kiadás létezik - ez tudtommal egyezik az anno Panasonic termékek mellé adott lemezzel. Az extra DVD-n a film 155 perces változata van (tehát ez sem a rendezői bővített).
A 3 lemezes, digipack-os, gyönyörű kiadvány viszont bővített, rendezői változat (jobban mondva a film 3 verzióban is rajta van - választható, hogy melyiket szeretnéd lejátszani) és tonnányi extrát kapsz mellé, a film viszont mindhárom verzióban csak 2D.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33296) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor elmondom hogy készült ez a három kép.

A BD-n lévő anyagból született egy RGB képkocka, amit beszúrtam egy üres PhotoShop dokumentumba, aminek Rec709-es inverz kamera gamma profilt adtam (Adobe féle beépített színprofil), majd elmentettem háromszor beágyazott profil nélkül (hogy a képnézegető software ne piszkálja eltérően) úgy, hogy:

1: eredetiben hagytam, ahogy a video renderer kidobta
2: konvertáltam 2.2-es gammához, változatlanul Rec709 színtérhez Adobe ACE-el
3: konvertáltam 2.2-es gammához, változatlanul Rec709 színtérhez Microsoft ICM-el

Azért 2.2-höz, mert a legtöbb PC monitor és TV is azt célozza alapbeállításban.
És ugye az is érdekes, hogy a 2-esnek és 3-asnak elvileg azonosnak kéne lennie.
A chromaticitás tehát nem változott, csak a gamma, vagyis az árnyalatok közti relatív fényerő.

I. Jelenlegi legjobb tudásunk szerint a Rec709-re masterelt filmeket 2.2 és 2.4 gamma közti karakterisztikával rendelkező megjelenítőn kellene nézni (környezeti fénytől függően alacsonyabb vagy magasabb gammával), hogy elfedjük a sötét részekben látható szenzorzajt. Elvileg ezt feltételezik a Hollywood-i mérnökök is, akik szintén ilyen kijelzőket használnak a BD mastereléshez.

II. A szabvány másik lehetséges értelmezése szerint invertált kamera gammát kéne használnunk, így visszaállítva a lineárisnak feltételezett szenzorviselkedés szerinti eredeti képet. Vagyis, hogy úgy lássuk a fényerőt, mint a szenzor, zajos sötét részekkel együtt.

A legtöbb filmnél jól működik az, amit az I.-es pontban írtam. Itt kevésbé, mert láthatóan másként kezelték a nyersanyagot, mint a legtöbb filmnél, illetve példás a képminőség. Ha itt kiemeljük a sötét részleteket, akkor még mindig értelmes dolgokat látunk, nem csak zajt, mint sok filmnél.

Ezen kívül még egy példám van arra, mikor nem működik a 2.4-es gamma: Az eXistenZ Blu-Ray kiadása. Az sem pure-power 2.4-es pure-power gammához lett masterelve. És mivel eleve egyedi a képi világa (egy "művészfilm" féleség egy "álomvilágban", tehát nem szabad dokumentumfilmként kell vizsgálgatni), így nem is nagyon tudom eldönteni, hogy azt is inverz kamera gammához, vagy esetleg Apple féle 1.8-as pure-power gammához igazították. (Ott már tényleg csak Cronenberg tudná megmondani, hogy mennyire akarta sötétnek a filmjét.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#33297) Voice24


Voice24
őstag

Csak nekem tűnt fel, hogy a "marha" és egyéb kedves jelzők leírói nem nagyon kepesztenek megkövetni mayday-t, miután kiderült, mégiscsak két képről van szó?...

Én sem láttam, hogy vált a két kép között, erre csak janos666 világított rá, de azért nem rohantam egyből leugatni a fórumtársat.

(#33298) Year válasza erdoke (#33268) üzenetére


Year
tag

Kössz,de az első hozzászólásban nem találtam,hogy mikor jelennek meg a tv-k 2013-ban:)

(#33299) DM-Fan válasza Year (#33298) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért nem, mert ezt pontosan senki nem tudja megmondani, hogy mikor törnek be a piacra. Napok-hetek érdése már csak egyébként. Az érdemi, felbontással kapcsolatos kérdésedre pedig ott a válasz az #1. HSZ-ben.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#33300) liszi70 válasza Voice24 (#33297) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nekem továbbra is csak a B-t mutatja. Mi a technikája?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.