Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-09 12:29:47

LOGOUT.hu

"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57198) M_AND_Ms válasza freaghill (#57193) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A GPS azaz Globális Helymeghatározó Rendszer, ami műholdak segítségével lövi be, hogy hol van épp.
Semmiféle net nem kell ehhez. Amiben nincs GPS vevő, az semmiféleképpen nem tudja ezt használni, még nettel sem. A GPS vevőnek a látható műholdak "elmondják" a saját adataikat (pozíció, keringési sebesség, stb. stb). A vevő több, műholdat meghallgat és ebből számolja ki, hogy akkor ő hol is van ()
Az A-GPS annyit tesz, hogy a GPS vevőnek elég csak a műhold azonosítóját megtudnia, a járulékos adatokat már a netről szedi. Emiatt lesz gyorsabb a helymeghatározás - nem kell várni, amíg a viszonylag lassú adatátvitellel a műholdról megjönnek az adatok. De továbbra is a műholdak segítségével pozícionál

"Van beépített GPS-e, így nem kell mobilnet hozzá." Hibás állítás Aminek nincs beépített GPS-e az nettel sem tud pontosan helyzetet meghatározni. Persze egy telefon segítségül tudja hívni a cellainformációt, vagy a net elérés a szolgáltató adatokat. De ezek nem pontosak (több száz métert tévednek - a net meg akár több száz km-t).

Az offline navigáción azt szoktuk érteni, hogy a térkép ott van offline-ban, előre letöltve, nem azt, hogy a helymeghatározáshoz nem kell net. (Mint írtam a GPS alapból nem is használ netet).

De, ne keverjétek a helymeghatározást (GPS), az útvonaltervezéssel és a navigációval! Ez utóbbihoz már egy térkép is kell, aminek elérése lehet offline, vagy online. Mindkettőnek van előnye és hátránya.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.