Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-09 12:29:47

LOGOUT.hu

"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60001) Bigemperor válasza hcl (#59999) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Sajnos nem köteles, mert nem hibás a termék. Na, de normális helyeken visszaadják a pénzt, és nem problémáznak ilyenen. Szerintem ez Pécsett működött volna, de mindegy.

(#60002) hcl válasza Bigemperor (#60001) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem biztos, Pécsett sem. Szerintem a teljes üzletláncra kiterjedő ukáz, hogy nem adhatnak vissza pénzt. Nem emlékszem pontosan, nincs elállás személyes vásárlás esetén? Aztán megnéztem, ha nem hibás, akkor tényleg nem köteles visszaadni a pénzt.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#60003) newwave0507


newwave0507
tag

Még mindig Pécsen keresek 40-50 körül VGA-t !

Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.

(#60004) newwave0507


newwave0507
tag

Sziasztok !

MSI + FX 6300

Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.

(#60005) Bigemperor válasza Bigemperor (#59998) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Szóval Csajszik és Skacosak!
Ha valaki megkönyörülne rajtam és szeretne vásárolni a Prkatikerben 10.000,- Ft felett, gondoljon rám, legyen kedves. Egy szent pisti értékű ajándékutalványom ugyanis van elfekvőben, hála a t**ü Praktikeres bagázsnak.
Ja, ma este beugrottam a pécsi üzletbe, persze itt is olyan kedvesek voltak, hogy javasolták: vásároljam le nyugodtan. Na köszi, de nem.

Amúgy szerintem a pénztárnál is ezt egyszerűen le lehetne boltolni, egy fél órás ablakban tuti. Csak egy kis korrektség hiányzik ezekből!

Azt még elfelejtettem, hogy amikor visszavittem a zeg-i boltba a csaptelepet és a zuhanyrózsát gégecsővel, kijött a kolléga és már zárta is vissza a zuhanyzó alkatrészeket kapcsozógéppel, meg vitte vissza a csaptelepet a helyére, ergo újból eladni! Ez ám a korrektség, a xarháziaknál. No comment.

(#60006) dunc válasza Bigemperor (#60005) üzenetére


dunc
nagyúr

Tényleg tetvek!

(#60007) Bigemperor válasza Bigemperor (#60005) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Egyvalamit elfelejtettem, a teljességhez hozzátartozik és igen fontos.

Senki ne vegye ezt a sanimix :F nevű csaptelepet, amire sikerült ráakadni. Mentségemre szóljon, hogy semmiből (jól látjátok, tényleg semmi másból!!!) nem volt egy darab sem az áruházban, csak ebből a hulladékból. Megvettem sajnos, majd, mikor a mesterrel beszéltem és rákérdezett, milyen, azt mondta nem vállalja. Ekkor jött, hogy csere. Elmesélte, hogy egy ilyent szerelt egy felújított fürdőszobába, új lemezkádhoz, ami élt 4 egész órát, majd orrán-száján jött a víz és mikor szerelni próbálták, úgy, ahogy volt lenyaklott és nagy szerencse, hogy az új kádat nem tette tönkre, utolsó pillanatban sikerült elkapniuk. Szóval ipari hulladék.

És ezt a szemetet nem tudták cserélni sem, se a pénzem nem adták vissza. Ennyi.

Szóval továbbra is van egy 10.000,- Ft-os utalványom a' la praktiker. :D
Ha kell valakinek, kérem jelezze,

[ Szerkesztve ]

(#60008) Nevil2 válasza djdaniel (#59988) üzenetére


Nevil2
tag

Reminél sem csillgo minden és nem mondanám, hogy enni lehet a földről. Ez egy kifőzde ... ennek megfelelően kell kezelni. Ha szokták enni a vásárban, akkor itt sem lesz gond.

A hús amúgy nem hiányzik a gyrosból... pont annyi, mint máshol ... de a párom sem akar nyúlkaját enni, így neki mindig a Spártát vesszük ... én az Alexandroszt preferálom.

A kajaszag elkerülhetetlen ... az egész hely nincs 10m2. Maximum kérsz és kiállsz az ajtó elé. Munka, színház előtt nem érdemes bemenni és persze az öltöny/kisestélyi is felejtős.

Várni kell... mert mindig vannak előtted, és a tiéd is el kell készüljön. Itt nem a pita...zöldség...öntet...hús..zöldség..öntet sort kell kivárni. Frissen sül a bacon, a tojás ... ez idő. Amúgy eddig 10-15 perc volt a legtöbb.

(#60009) Ance válasza Bigemperor (#60007) üzenetére


Ance
őstag

Talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy ilyen helyen ne nagyon vegyél csaptelepet. Ami olcsó az kínai, sok esetben más a méret, nincs cserealkatrész, normális garancia stb. Ami drága (pl. grohe) azt meg a csapboltban :) megkapod olcsóbban egy kis utánajárással. Ezek ilyenek.

Én múltkor megnézegettem, zuhanycsaptelep kellett. Volt olcsó 10k körüli kínai, a "kerámiabetét" nagyrészt műanyagból volt. Kicsit drágábban volt Mofém, de az már annyi volt, vagy kicsit több, mint a csapboltban és volt nagyon drága 40-70k-ért.

Végül a csapboltban Tekát (Mofém dizájn változat) vettem, ami 4k-val volt olcsóbb, mint a Praktikerben és jobban nézett ki. Adtak hozzá kis papírt sorozatszámmal, hogy ha 5 éven belül elromlik, akkor hívjam a rajta lévő számot és küldenek másikat. :D

Az általam javasolt csapboltot elküldöm privátban, ha valaki érdekel. Nem akarok itt reklámozni.

(#60010) blaca83 válasza Nevil2 (#60008) üzenetére


blaca83
őstag

"Egy szó mint száz", egyszer mindenképpen ki kell próbálni! :K

Aztán mindenki maga a helyére teszi a dolgot az összes pozitívumával és negatívumával egyaránt és eldönti, hogy ha legközelebb arra jár beugrik-e egy jó kis Spártára. ;) :K

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#60011) Bigemperor válasza Ance (#60009) üzenetére


Bigemperor
senior tag

A probléma csak az volt,hogy gyorsan kellett és más akkor nem is volt nyitva sajnos.Bár lett volna másik bolt is,eszembe nem jutott volna a praktiker.

(#60012) Dluinet válasza {Zodiac} (#59936) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Budapest után Pécsen voltak a legtöbben

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#60013) Exian válasza Bigemperor (#60005) üzenetére


Exian
őstag

Miértnem próbálod elsütni a pénztárnál valakinek, aki amúgy is kiad legalább 10-et? Neki tökmindegy mivel fizet, neked meg meglenne a kp.

(#60014) NGA válasza Bigemperor (#60005) üzenetére


NGA
addikt

"hála a t**ü Praktikeres bagázsnak. Ja, ma este beugrottam a pécsi üzletbe, persze itt is olyan kedvesek voltak, hogy javasolták: vásároljam le nyugodtan."

Namármost ha jól olvasom nem hibás volt, csak neked nem felelt meg. Ebben az esetben jogos, hogy nem kaptad vissza a pénzt, mivel azt csak akkor kapod vissza, ha gyártási hibás, és nem tudják kicserélni. Ekkor nem vagy köteles levásárolni.

"Amúgy szerintem a pénztárnál is ezt egyszerűen le lehetne boltolni, egy fél órás ablakban tuti. Csak egy kis korrektség hiányzik ezekből!"

Mi hiányzik? Kaptál egy vásárlási utalványt. Levásárolhatod. Én is kaptam az MM-ben egy 50e Ft-osat, mégsem szidtam őket, hogy a pénztárnál miért nem adják oda kp-ban, miért kell levásárolnom. Ha nem tetszik, menjél oda valakihez, aki drágát vásárol és kérd meg, vásárolja le. Ez minden áruházban így van: Az utalvány készpénzre nem váltható, értékéből pénzt nem tudunk visszaadni.

"Azt még elfelejtettem, hogy amikor visszavittem a zeg-i boltba a csaptelepet és a zuhanyrózsát gégecsővel, kijött a kolléga és már zárta is vissza a zuhanyzó alkatrészeket kapcsozógéppel, meg vitte vissza a csaptelepet a helyére, ergo újból eladni! Ez ám a korrektség, a xarháziaknál. No comment."

Ha jól értelmezem, akkor egy nem használt, csak kibontott árut vittél vissza, ami sérülésmentes volt. Mégis mit vársz? Ki fogják dobni a szemétbe? Persze, hogy visszacsomagolják, ha megfelel az új állapotnak. De nem lehet rögtön visszavinni a vevő által visszahozott terméket a polcra, mivel az áruház vezetőnek alá kell írnia a visszárulapot és a rögzített tételt egy jegyzőkönyves lapon. 2x ellenőrizve van. A Sanimix csaptelepeket 1 éven belül vissza lehet vinni, ha hibás, és ezt jegyzőkönybe veszik, és levásárolható. De pénzt nem kapsz vissza. Javaslom a Mofém vagy Kludi termékeket, igaz ezek nem 10e Ft-ba kerülnek.

[ Szerkesztve ]

(#60015) dunc válasza NGA (#60014) üzenetére


dunc
nagyúr

Egy a Baumaxba szó nélkül visszaadják a pénzt!
Simán meg tudták volna oldani, a másik meg az, hogy újra értékesítik, tehát semmi káruk nem származik abból...elég pitiáner bolt, hogy remeg a szaros kis csaptelep áráért...mondjuk én boltba mentem volna csaptelepért, mert mint a bau, meg a Praktiker nem szaküzlet finoman szólva, inkább olyan hobby üzletecske.

(#60016) Exian


Exian
őstag

Keresek picike ATX házikót. Olyan majdnem ITX szerűt. De valami nagyon kicsi hagyományos is jó lenne. Egy a lényeg, hogy ne spéci kialakítású legyen (mint mondjuk egy Dell Optiplex), bele lehessen rakni normál kicsi alaplapot.

(#60017) Bigemperor válasza NGA (#60014) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Kedves Kolléga!

Nem érted a mondanivalóm lényegét, úgy érzékelem.

Az én problémám a következő:
1. A Sanimix egy ipari hulladék, ezt a szerelő a saját tapasztalata alapján mondta, de hiába van öt-hatféle csillivilli hasonló csaptelep, semelyikből nem volt egy darab sem! Még a 32e ft-os kludiból sem! Arról inkább ne indítsunk vitát szerintem, hogy valószínű az összes ilyet vissza kellene küldeni a gyártó kínaiaknak és akik kifejlesztették, mindegyiknek a seggébe egyet-egyet bele kéne helyezni.
2. Namármost. Eleve esélyem nem volt másikat választani így, eddig stimmel?
3. Direkt megkérdem a pénztárost fizetésnél, hogy ha nem jó valamiért, akkor visszahozhatom és visszaveszik-e? Nem csere! A válasz: persze.
4. Visszaviszem, hogy kvázi ez egy xar, mire azt mondják, vásároljam le. Mikor le kívánom vásárolni, a nagy tudású kolléga odajön és megállapítja, hogy SEMMIBŐL nincs egy darab sem, csak ez a fosch.
5. Itt jön az egymillió dolláros kérdés: Nem felel meg a termék, nincs alternatívája semmilyen típusból, tehát nem cserélhető!, (illetve dehogynem legalább kéthetes rendelési idővel, mikor nekem most kellene, eddig is sokáig halogattam, de mostanra teljesen megadta magát a régi) akkor miért nem tudja a tetves pénzemet visszaadni, miért ad vásárlási utalványt?
Na kérlek itt mondom azt, hogy korrekt üzletmenetre van szükség, nem arra, hogy ilyen magyar üzletvezetésű kényszervállalkozások (vagy kényszer-franchise-ok) járjanak el ilyen ügyekben. Elmentem már Tesco, Metro, MM áruházakba, ahol ha nem felelt meg a termék, gond nélkül visszaadták az árát és nem volt egyik sem hibás! Csak ott megbecsülik annyira a vásárlót, hogy azt mondják, többet ér annál, hogy ilyen miatt elveszítsem.

És pontosan rátapintottál a lényegre, ha úgyis eladja azt a r*dves csapot, miért nem képes az ellenértékét nekem visszaadni. Szerinted mennyire van kedvem a közlejövőben a Praktikerben vásárolni ezek után? Még a környékét is elkerülöm, na ezért nem korrekt az utalvány, mert ilyen inkorrekt módon jártak el és elvárják, hogy jópofizva ezt lenyeljem és ott költsem el másra a pénzemet, amit nem adott vissza.

[ Szerkesztve ]

(#60018) a2d2 válasza Bigemperor (#60017) üzenetére


a2d2
addikt

Ha rám hallgatsz akkor felgyújtod az utalványt, lekamerázod a mobiloddal, feldobod youtube-ra, adsz neki valami jó címet, aládobsz egy reklámcsíkot megosztod facebook-on és várod a sok zsét a nézettségek után :)

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#60019) Bigemperor válasza a2d2 (#60018) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Jogos, ott a pont! Lehetne Praktikeres a reklám? :D

(#60020) air válasza a2d2 (#60018) üzenetére


air
nagyúr

:D
De a videó végén, a hamuból szedje ki a teljesen ép utalványokat. (by Dynamo)

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#60021) M_AND_Ms válasza Bigemperor (#60017) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"A Sanimix egy ipari hulladék, ezt a szerelő a saját tapasztalata alapján mondta"

Mert egyszer találkozott egy hibás termékkel, vagy egyszerűen csak személyes ellenszenvvel viseltetik a márkával szemben. Te viszont semmiféle ilyet nem tapasztaltál. Konkrét hibát, problémát nem tudtál elmondani a Paraktiker vevőszolgálatán, egyszerűen visszavitted és odab@sztad nekik, hogy ez szar. Mire ők elnézést kértek és visszavették a saját belső szabályozásuk szerint. Semmiféle törvényi szabályozás nincs rá, hogy visszavegyék, ők mégis megtették.
Igen, vannak kereskedelmi cégek, ahol egyből visszaadják a pénzt, lehet őket is választani. Ez a piac. De gondolom, senki se tartott fegyvert a fejedhez, hogy márpedig a Praktikerben kell vásárolnod.

Te most tipikusan az egyszeri vásárlót mintázod: beszalad a boltba, lekap valamit, kiszalad, majd utólag rájön, neki nem tetszik az egész. És a végén marhára fel van háborodva.
Miért nem a vízszerelődet ostorozod, hogy képtelen volt elmondani mit és hol vegyél, hogy eleget tegyél a szeszélyeinek, ehelyett utólag okoskodik? Miért nem magadat szidod, hogy képtelen voltál egyértelműen kideríteni, mik a csalódott vevők által visszahozott termékek visszavételének módja az adott üzletben?

És mindezek után itt fröcsögsz már jó ideje, mert képtelen vagy egy 10 forintos utalvánnyal elboldogulni. Elég hosszú sorok szoktak lenni, és és elég lassú pénztári ügymenet a Praktikerben, hogy legyen időd valakit elkapnod és lezsíroznod vele az ügyletet.

(Megsúgom pont hasonló okok miatt én is más áruházakat preferálok, de anno, mikor megkaptam a magam utalványát, nem szaladtam és kürtöltem szerte-széjjel, hogy micsoda banda ez a Praktiker. Hónapok múlva találtam náluk egy számomra megfelelő terméket és elköltöttem arra és azóta ha lehet, máshol vásárolok. Mellesleg nekem azt mondták csak azért nem tudják már visszaadni a pénzt, mert kártyával fizettem és nem aznap jöttem vissza, így könyveléstechnikailag nem tudják másképp rendezni - érdekes máshol meg tudják oldani)

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#60022) NGA válasza Bigemperor (#60017) üzenetére


NGA
addikt

1. Ha szar, nem veszem meg. Ennyi. Szerintem nem szorítottak pisztolyt a fejedhez, hogy meg kell venni. Ha meg van szerelő, akkor felhívom, és megkérdezem tőle, hogy ez megfelel-e. Nem pedig saját fejem után vásárolgatok, mert csak ezt lehet kapni.

2. Én elötte tájékozódom, mielött megveszek valamit, nem pedig veszek valamit, aztán vagy jó lesz, vagy nem.

3. Természetesen, visszaviheted, és visszaveszik, csak nem kp-t kapsz, hanem levásárolhatod. Mivel nem hibás, csak a szerelő szerint gyenge a minősége.

4. Ekkor kapsz egy vásárlási utalványt, hogy x éven belül bármikor levásárolhatod.

5. Baumax oldalán találtam: Megbontatlan áru esetén a vásárlástól számított 4 héten belül a bauMax a termék árát visszafizeti Önnek az eredeti számla vagy blokk ellenében. Itt is a hangsúly a bontatlan csomagoláson van. Mint írtad fel volt bontva, így nem tudják visszafizetni. Ha kibontod a csomagolást, szerintem máshol sem fizetik vissza neked.

[ Szerkesztve ]

(#60023) Bigemperor válasza M_AND_Ms (#60021) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Kedves Fórumtárs!

Örülök és megtisztelő, hogy megtaláltál engem, csak azért, mert amit leírtál, abból látszik, a saját kálváriádat nem voltál megfelelően képes kezelni, de a tényekkel nehéz vitatkozni, Te pedig most itt ezt próbálod!

Lexarom a Sanimix-et, mint terméket és gyártót, itt nem erről, hanem az elvekről és egy európainak látszani kívánó országban uralkodó suta ügymenetről van szó. Aki ezt nem látja be, azt csak sajnálni tudom. Értő olvasás: általános iskola második-harmadik osztály, ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod pontosan az összes hozzászólásomat, akkor talán tejesebb képet alkotsz a történtekről. Amúgy senki sem szólított meg Téged, milyen alapon jössz ide engem beskatulyázni, és "megmondóemberkedni"? Talán a szépérzékedet és a Praktiker-fan mivoltodat sértette a tapasztalatom? Én csak leírtam a saját negatív élményemet és tudom, elhamarkodott volt kicsit a döntés, csak akkor úgy érzetem, hogy ennek nincs más alternatívája. Engedtessék már meg nekem, ha valami nem megfelelő, vagy egyszerűen csak az én lehetőségeim alapján meglévő alternatívákba nem illő dolgot mégsem szeretnék, úgy, hogy original állapotban visszaviszem 20 órán belül, akkor visszakaphassam a pénzem!

Neked kérlek a balkáni korrupt, továbbá a fogyasztóvédelmet hírből sem ismerő világ illik, ahol füled-farkad behúzva járkálsz a pultok alatt, mert a Te felfogásod igen távol áll az európaitól.

Tipikus vásárló? Lehet, hogy hirtelen döntöttem, de mert nem volt választásom akkor, abban a helyzetben így láttam. Ez nem jelenti azt, hogy ha inkorrekt az üzlet tájékoztatása, akkor azt nekem el kell fogadnom és bólogatnom kell hozzá.

A magam részéről befejeztem a témát, de mivel néhány embert érdekelt, amiről írtam, vagy csak volt hasonló, rossz tapasztalata, és foglalkozott vele, ezért voltam bátorkodni leírni a teljes sztorit, pont amiatt, hogy a hasonlóan "kedves és tárgyilagos" kommenteket elkerüljem.

Lehet kritizálni, nem tilos, de ne személyeskedj, mert azt nem kedvelem!

NGA: Elmondom Neked, csak hogy tudd, a bontatlan csomagolás nem azt jelenti, hogy Te nem ellenőrizheted a terméket, a lényeg, hogy minden tartozéka sértetlenül meglegyen! Ne gyere már Te is ezzel a blőd megmondóember-dumával : "Nem szorítottak pisztolyt a fejedhez" - Ez azok érvelése, akiknek fogalmuk sincs a korrekt ügymenetről, sem a jogszabályokról. Ha a Praktiker hivatalos válaszadója vagy akkor:
1) sajnálom a céget, hogy csak ilyen stílusra futja,
2) a tényekhez kéne ragaszkodni, nem a saját hülyeségeidet szajkózni.
Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#60024) NGA válasza Bigemperor (#60023) üzenetére


NGA
addikt

"a bontatlan csomagolás nem azt jelenti"

A bontatlan csomagolás az azt jelenti, hogy nem bontottad fel. Nem távolítottad el a kapcsokat, nem vágtad el a lezáró ragszallagot, nem vágtad el a kötözőt rajta. Azaz pont olyan, mint a többi bontatlan ami a gyárból kikerült.

Ilyen a bontatlan csomagolás: kép

Semmi közöm a praktikerhez, nem is pécsett dolgozom, és számítástechnikával foglalkozom.

[ Szerkesztve ]

(#60025) air válasza Bigemperor (#60023) üzenetére


air
nagyúr

"Engedtessék már meg nekem, ha valami nem megfelelő, vagy egyszerűen csak az én lehetőségeim alapján meglévő alternatívákba nem illő dolgot mégsem szeretnék, úgy, hogy original állapotban visszaviszem 20 órán belül, akkor visszakaphassam a pénzem!"

Itt van a kutya elásva. A törvény nem engedi ezt meg neked. Hiába sérti ez az európai igazságérzetedet, sajnos így van.
A törvény a kereskedőnek adja meg a lehetőséget, hogy az ilyen eseteket hogyan kezelje.
Régebben volt egy 3 napos elállási jog, de az Uniós csatlakozással ez érvényét vesztette. Igen, bizony. Pont a szép és boldog Európához való csatlakozás szüntette meg ezt a jogot.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#60026) M_AND_Ms válasza Bigemperor (#60023) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Amúgy senki sem szólított meg Téged, milyen alapon jössz ide"
Ez egy nyilvános fórumon igencsak érdekes kérdés. Tudod, ha megnyilvánulsz akármilyen témában, akármilyen állásponttal ne vedd már sértésnek ha valaki más ehhez hozzászól és véleményt nyilvánít. Ja, hogy épp nem a te álláspontodat támogatom? Hát, ez van.

"ne személyeskedj, mert azt nem kedvelem"
Kérlek, mutasd már meg mi volt a személyeskedés! Mert az, hogy utaltam rád és megemlítettelek, mint történeted szereplőjét az nem személyeskedés.

További szép napot!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#60027) Bigemperor


Bigemperor
senior tag

Egy dolgot még azért elmondok.

A csaptelep átszerelés nem egy nagy történet, az ember esetleg maga is meg tudja csinálni (ez a legtöbb esetben egy kis kézügyességgel mehet is)

Esetemben is erre tettem kísérletet, jelen esetben, ami a régi leszerelését illeti. Hozzátartozik, hogy nagyon régi szerkezet, egy jugoszláv gyártmányú volt, mint később kiderült. Egy zuhanyváltó gonddal kezdődött igazából, ha azt cserélhető lett volna, talán rövid ideig még működik az eszköz. Sajnos olyan zuhanyváltót már abszolút nem gyártanak és sehol sem tartottak, voltam jópár helyen és neten is kerestem.

Nem hűbelebalázs módra választottam, de ezek a csaptelepek nem olyan olcsók, sajnos aznap délután csak a Praktiker volt, de sosem mondtam, hogy nem vagyok az elhamarkodottságban hibás és nem is mást okolok ezért, hanem az inkorrekt eljárást nem veszi be a gyomrom. Amit leírtam lépésről-lépésre. Én is hibáztam és sajnos ennek iszom most a levét, csak szerettem volna, ha más hasonló helyzetbe kerül, ezeket is mérlegelje. Nem tanulság, csak egy tapasztalat. Illetve a kérdés arra vonatkozott még, hogy valakinek szüksége van-e ilyenre.

ps.: A szerelés azért nem jött össze, mert idióta kialakítású a mosdókagyló, és a felfogatása is a csapnak, amit jeleztem a szakinak is és ő is úgy kért célszerszámot hozzá egy kollégájától. Ha magam meg tudtam volna szerelni, csomó idegeskedést és némi pénzt megspóroltam volna. Ennyit arról, hogy tipikus vásárló.

(#60028) Bigemperor válasza M_AND_Ms (#60026) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Ha idézel, ne a szövegkörnyezetből kiragadva tedd azt, ha megkérhetlek, köszönöm!

Nyugodtan nyilvánulj meg, azzal nincs gond, de ne minősíts engem, ne akarj "egyszeri vásárlónak" beállítani, mert az nem vagyok! Ha minősítesz, az már személyeskedés.

[ Szerkesztve ]

(#60029) air válasza Bigemperor (#60027) üzenetére


air
nagyúr

"inkorrekt eljárást nem veszi be a gyomrom."

Az eljárás nem volt inkorrekt, hanem törvényes. Ha ezzel nem értesz egyet, 3 dolgot tehetsz: 1 elfogadod, 2 forradalmat csinálsz, 3 keresel egy európaibb országot.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#60030) Bigemperor válasza air (#60029) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Nem, kérlek, ez nem törvényes, csak a jogszabályok által biztosított keretek között megmagyarázható, tehát a jogértelmezésbe belefér. Erről hosszasan lehetne diskurálni. Azért ne akarj elküldeni az országból, inkább az ilyen cégeket. :D

(#60031) M_AND_Ms válasza air (#60025) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Régebben volt egy 3 napos elállási jog"

Sohasem létezett ilyen jog. Annyi volt, hogy ha 3 napon belül meghibásodik a termék, akkor javítás helyett cserélték (adott esetben visszaadták az árát). A 3 napon túli meghibásodásnál viszont a szokásos garanciális (jobban mondva jótállási) protokoll történt, vagyis a termék megjavítása.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#60032) air válasza M_AND_Ms (#60031) üzenetére


air
nagyúr

Kevered a dolgokat.
3 napos elállási jog volt a 2000-es évek elején.
A 3 napon belüli meghibásodásra vonatkozó csere most is érvényben van.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#60033) sutszi


sutszi
veterán

Én ezt nem értem. Vettünk a praktikerbe egy Sanimix csaptelepet a kádba. Beszereltem és néhány hónapig amíg még ott laktunk addig jó volt. Pedig nem vagyok vízszerelő... :U
Lehet 2-3 év múlva szarrámegy... lehet...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#60034) OrangeBud


OrangeBud
tag

Forgószékhez gázliftet hol találok? :)

(#60035) air válasza OrangeBud (#60034) üzenetére


air
nagyúr

Metro

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#60036) M_AND_Ms válasza air (#60032) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Még ez is lehet. :B

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#60037) Exian


Exian
őstag

Van valakinek 1db 1GB-s DDR2 ramja? Asztali lapba. Nem sürgős.

(#60038) rnrn válasza sutszi (#60033) üzenetére


rnrn
tag

Hehe, jó kis kötélhúzás volt itt...

Konkrétumok: sajnos a Sanimix termékekkel én sem voltam megelégedve. Egy csaptelep 3 évig bírta, de már fél év után csöpögött. Egy zuhanykabin görgői sorra mentek xarrá, 2 év után mindegyik ki volt...A kabin került valami 40-50 ezerbe, a 8 új görgő meg lett volna 15-20 ezer. Na, ezt 2 évente rákölteni...

Sajnos a fenti esetekben az olcsó húsnak híg a leve közmondás nagyon ül.

Mostanában csak Mofém jöhet. Óriási minőségkülönbség van ennek javára a korábbi olcsóságokkal szemben.

Üdv!

7végén voltam otthon-otthon (szülők). A 25+ éve beszerelt csaptelepek mindegyike működik (fent WC, kád, mosdó, lent zuhanyzó, mosdó, mosókonyha, konyha).

[ Szerkesztve ]

(#60039) Bigemperor válasza NGA (#60024) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Ez a Te véleményed, nyugodtan kérdezd a Baumax-ot, mit ért bontatlan csomagoláson: elárulom, nem azt, hogy hozzá sem értél.

(#60040) Bigemperor válasza Bigemperor (#60039) üzenetére


Bigemperor
senior tag

De, ha már mindenképpen idézünk, csak pontosan:

"Pénzvisszafizetés

Megbontatlan áru esetén a vásárlástól számított 4 héten belül a bauMax a termék árát visszafizeti Önnek az eredeti számla vagy blokk ellenében.
Levásárlási lehetőséget biztosítunk megbontatlan áru esetén 4 hét elteltével, egy éven át.*

*Kivételt képeznek az élő növények, kiárusításban szereplő cikkek és vevőrendeléses termékek.

További részletekről érdeklődjön az áruházakban."

forrás: www.baumax.hu (szolgáltatások/garancia)

NGA: Hol is van itt a bontatlan csomagolásról, meg az általad említett kritériumokról szó? :U
A megbontatlan áru egészen más kategória, mint amire Te hivatkozol.

[ Szerkesztve ]

(#60041) NGA válasza Bigemperor (#60039) üzenetére


NGA
addikt

Nem érdekel, hogy ők ott mit értenek ezen. Nekem nincs véleményem, én csak beidéztem a honlapjukat. Az, hogy kinek mit vettek vissza, engem nem érint. Ha szerencséje van az ügyfélnek, akkor a szakadt dobozost is visszaveszik, ha meg nem, akkor hiába hivatkozik arra, hogy a mobilarénán a pécsi topicban azt írták, hogy nyugodtan vissza lehet vinni a kibontott terméket is, visszaveszik, letojják nagyívbe.

Szerinted mit jelent a megbontatlan áru? Hogy nincs kibontva a csomagolása. Nem pedig azt, hogy nem szerelték még szét a furógépet darabokra, de elötte 2 napig használták.

[ Szerkesztve ]

(#60042) Bigemperor válasza NGA (#60041) üzenetére


Bigemperor
senior tag

A problémám mindössze csak annyi, hogy egy tapasztalatomat kívántam megosztani, kinek, mi a véleménye róla, az az ő dolga. Igazából csak érdekességet akartam belőle, hátha valaki hasonló helyzetbe keveredik. Nem vitaindító akart lenni, sőt, elkanyarodtunk a valódi céltól, miszerint:

Ha valaki ebbe a kedves áruházba menne és 10 pisztolyorrú mátyás felett szándékozik vásárolni, kisegítené-e esetleg azzal a fórumtársát, hogy átveszi az utalványt tőle. Ennyit szerettem volna, de már letettem erről, nem foglalkozom vele.

Ne csúsztassunk azért! Egy szétszerelés és a csomagolás kinyitása között óriási a különbség. Attól még megbontatlan, hogy levettem róla a két kötözőszalagot, amit egyszerűen két mozdulattal rásütöttek. Ugyanígy visszarakható rá! Ahogyan visszazárták a zuhanyfejet és gégecsövet is kapcsozógéppel. Nem volt soha használva, szétszedve, összerakva, tehát miről is beszélünk, hogy kinyitottam a dobozát?!

[ Szerkesztve ]

(#60043) a2d2 válasza OrangeBud (#60034) üzenetére


a2d2
addikt

Praktiker :)

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#60044) M_AND_Ms válasza Bigemperor (#60042) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A probléma nem itt volt:
"egy tapasztalatomat kívántam megosztani"
"csak érdekességet akartam belőle"
"kisegítené-e esetleg azzal a fórumtársát"

Hanem itt:
"hála a t**ü Praktikeres bagázsnak."
"egy kis korrektség hiányzik ezekből"
"Ez ám a korrektség, a xarháziaknál"

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#60045) Exian


Exian
őstag

Na, ilyet vajon tud e valaki:

Keresek 9 tűs monitorhoz kábelt :) Tehát mindkét fele apa és 9 tűs. Mint a soros kábel. Talán az is jó, ha apa-apa.

Van valakinek? Sikerült végre szereznem egy 9 tűs csatlakozóval rendelkező monitort, azt szeretném kipróbálni CGA-EGA kártyákkal.

(#60046) Bigemperor válasza M_AND_Ms (#60044) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Szólásszabadságnak hívják a jogállamokban. Esetleg vélemény-nyilvánítási szabadságnak. Elmondhatod Te is a véleményed, de milyen alapon minősítesz engem? Nem egy személyt érintettem, egy cégfilozófiát bíráltam és az első hsz-eim nagyon light-osra vettem.

Nem a dolgozó kritikája, hanem a cégvezetésé és a felfogásé. De úgy látom, nem csak egy embere van itt a fórumon a cég érdekvédelmi szövetségének, vagy bértollnokjainak (amúgy Te lehetsz a második, aki itt megszólalt)

Annyit szeretnék még kérni, nem is ide tartozik, hogy akinek ehhez hozzáfűznivalója van, (volt), nyugodtan ideírhatja, nem kell nekem privátban címeznie, hadd lássák mások is a teljes képet.

[ Szerkesztve ]

(#60047) hcl válasza M_AND_Ms (#60044) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hát ezek az ő működésükről nekem is eszembe jutnak. Rohadt drága, és egyáltalán nem vevőbarátak, nem segítőkészek. Nekem is kellett már cuccot visszavinni, és akkor sem volt benne köszönet.
Egyetlen előnyük, hogy a Baumaxba ha kimegyek, az még drágább. De csak ennyi.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#60048) Dluinet válasza hcl (#60047) üzenetére


Dluinet
nagyúr

:DDD

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#60049) M_AND_Ms válasza Bigemperor (#60046) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Szólásszabadságnak hívják a jogállamokban. Esetleg vélemény-nyilvánítási szabadságnak. Elmondhatod Te is a véleményed, de milyen alapon minősítesz engem?

De hát, ha a véleményem az, hogy "egy tapasztalatomat kívántam megosztani" és a "csak érdekességet akartam belőle" és a "kisegítené-e esetleg azzal a fórumtársát" kérés mellett te elég szépen egy kis kirohanást rendeztél itt.
Ez volt, ami másoknak is feltűnt. Tehát, ezt véleményeztem, mert ha egy publikus fórumba megnyilvánulsz, akkor fogadd el, hogy véleményezni fognak. A megnyilatkozásodat és azon keresztül téged. Ennyi. Nem hiszem, hogy durva hangnemet ütöttem volna meg. Ha mégis úgy érzed, jogod van hozzá, bár nekem nem volt szándékomban. Ígérem, esetedben legközelebb majd, jobban figyelek!

Ha jól olvastál, akkor azt is láthattad, megosztottam veled a saját tapasztalatomat is ez ügyben, ami hasonló volt a tiedéhez - én is jobban örültem volna, ha visszaadják a pénzem. Tehát, értem az esetedet, csak azt nem, hogy nem tudod elfogadni nem járt el veled a Praktiker "t**ü bagázs" és "xarházi" módon. Joga van hozzá, hogy ne adjon extra szolgáltatást bánatos vásárlóinak. Te ezt nem kérheted rajtuk számon, mert nincs jogod elvárni! Még akkor sem, ha máshol megkapod. Majd, a Praktiker megérzi az ilyen szolgáltatások hiányából adódó bevételkiesést. Ez az ő dolguk.... De jogod van véleményt mondanod róla, ez is igaz.Meg is tetted. Én meg megtettem, hogy a véleményedet véleményeztem. Jogom van. ;]

És itt részemről befejeztem ezt a témát. Még egyszer szép napot kívánok!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#60050) M_AND_Ms válasza hcl (#60047) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Egyetlen előnyük, hogy a Baumaxba ha kimegyek, az még drágább. De csak ennyi."

Tapasztalatom szerint ez sem igaz (hacsak te nem a járulékos utazási költségre gondoltál, ami nálam nem játszik). A tavalyi lakásfelújításom kapcsán, mindig a Baumaxban kötöttem ki, mert ott voltak olcsóbbak a cuccok. Még a Kistehén tejkaramella is! (nem véletlen, hogy a Praktiker ott tart, ahol tart)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.