- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
odorgg #98738 üzenetére
Ma 3db értesítőt kaptam! Nem tudtam átvenni! Ebből szerintem egy megszűnés/határozat , egy újabb gyorshajtás + jött most egy új versenyzőtől is, Nemzeti útdíj szolgáltató....
Hétfőn én azért felhívom a rendőrséget ahonnan jönnek a szerelmes levelek,hogy meddig szeretnék csinálni ezt a fölösleges papírmunkát maguknak és nekem is.
-
mephi666
nagyúr
válasz
zgospel #98745 üzenetére
mentünk egy kört a teszkóba, lehet ebbe a gépbe pakolni rendesen
kipróbáltam, tényleg ott a vízhőfok, ami szépen felmegy 105-107fokra (vízhőfokra gondoltam természetesen) ...tetszik a gép, érzésre jobban szeret pörögni az 1.6/105 ló, mint az f 1.4/60ló... ami még kérdés, hogy konkrétan 1 ajtóra lehet beállítani gyerekzárat? az f-nek nem nyílt ilyen könnyen az ajtaja, ezt meg a 4éves gyerek 1 út után megtanulta kinyitni
(komplett zárra van dedikált gomb és jól működik, de az érintett ajtót megnézve egy piros műanyag vackot találtam, amit tán csavarhúzóval el lehetne fordítani: ez lenne az?)
-
zgospel
őstag
válasz
mephi666 #98741 üzenetére
A gázreakció tök más, mert itt már csak egy potmétert nyomogatsz, szóval nem közvetlen a kapcsolat. G Astrából H-ba átülve ugyanez volt nekem is
A vízhőmérséklet le van spórolva is, meg elrejtve a júzer elöl, hogy ne ijedjen meg a 105 foktól. Rejtett menüből elérhető egyébként, a Settings gombot kell nagyon hosszan nyomva tartani amíg csippan egyet, utána pedig a BC gombbal lépkedve megtalálod.
Olaj hőfok kijelzés szerintem nincs benne. -
mephi666
nagyúr
Lehet: az előző tulaj 1 éve rávert félmillát a motorra, mert zabálta előtte az olajat... tuti megutálta, mire eladta
...kicsit azért félek, nehogy rövid időn belül lerohadjon (habár az elmúlt 2 hónapban belement városban párszáz km, ahogy hozták-vitték és csak lábán járt)
Lőttem képet a jelenről és a múltról
-
mephi666
nagyúr
Elhoztam a zafit, egyelőre ismerkedünk
határozottan tetszik, de közel nem tökéletes, viszont ezekkel számoltam, hogy így lesz... szerencsére esztétikai mind és nekünk belefér... csak 14 éves kocsi, nem új a szalonból... rohadtul furcsa, hogy az f után nagy, magas, totál más az úttartása... ja meg amit más is mondott: a gázreflexnem olyan direkt... kicsit lagol, mint a céges kocsiknál, de lehet vele dinamikusan menni... szokni kell azért
Amit hirtelen nem találtam: hol jelzi ez az olajhőmérsékletet?
...ja és volt benne egy cd valami nagyon lightos zenével, ami az előző tulajé lehetett
-
L1ZRRR
senior tag
Sziasztok !
Információt szeretnék gyűjteni a következővel kapcsolatban:
Adott egy 1,5 misi budget amiből egy merivát nézegetek/tünk.
Nyílván jobb lenne Meriva B de az kiesik pikszisből az ára miatt.Mit érdemes nézni/figyelni meriva A-nál vétel során?
Illetve milyen benzin motorral ajánlott? gyerek betegségek?
Csak szívó benzin opció, városozás miatt, néha lenne pályázás 90% 10% arányban.Köszi előre is.
-
odorgg
addikt
válasz
AMD Power #98733 üzenetére
Durva ez a hercehurca, nem irigyellek.
Nekem is el kéne adni a G Astrát, de szeptemberig várok vele, hátha rámozdul egy ismerős, vagy rokon. Szeretném elkerülni az ilyen eseteket.Egyébként a Mokkára csak 35k lett a kötelező. 0-ból indulva nem vészes. Kötöttem rá egy vadkárt is pluszban, az 14k/év. Rengeteg a Vad errefelé, és elég sokat megyek sötétben is.
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Corsa B-be szeretnék gyári napfénytető beépíttetni. Tudja valaki, hogy ebben az esetben a vízelvezetést hogyan kell megoldani? Az első két vízelvezető csövet elvileg az A oszlopban le kell dugni a küszöbig, ahonnan a víz távozik a küszöb lyukjain keresztül. A hátsó kettő meg valahogy a C oszlopon keresztül megy le de nem tudom, hogy gyárilag hová tervezték a kivezetését. Ebben tudna valaki segíteni? Köszönöm. -
urban racer
senior tag
-
AMD Power
titán
-
-
bul07
nagyúr
válasz
AMD Power #98728 üzenetére
Édesapámnak nincs ügyfélkapu
Sőt itt falun sokan nem is tudják hogy van olyan, vagy hogy mi is az
Nekem van használom is, de öcsémnek se párjának se neki az édesanyjának se az én szüleimnek nincsIgaz mikkor nekem írt a NAV szerelmes levelet hogy nyilatkozzak a cégekkel kapcsolatba akiknek dolgoztam inkább levelet írtam, hátha látja az ügyintéző hogy én adok neki munkát hogy gépelje be a válaszaimat és legközelebb nekem nem küld, de egy év múlva megint jött másik cég kapcsán
-
Tikakukac
titán
válasz
AMD Power #98724 üzenetére
Maximálisan igaz. Majd előkaparom azokat az írásokat, ahol szintén ugyanez volt. Csak egyszer megjelentek a behajtók az ajtóban, hogy márpedig nekik ez van kiadva címnek
Az, hogy jogilag ki és micsoda meg mihez van köze... nem tudom melyik országban éltél eddig, én még viszonylag fiatal vagyok de már annyi alkalommal vert pofán a valóság
-
bul07
nagyúr
válasz
Mint írtam nálunk is ilyen volt édesapám öreg kocsijánál
Igaz nem büntetés csak nem íratták át, jöttek a szép szerelemes levelek a hivataloktól, és ki is vonták a forgalomból is a kocsit
Egy két ügyintézés azért volt, de édesapámnak semmi hátránya nem lett
Ő személyesen jelentette be az adásvételt ahogy tudta ezért se volt gondja -
mephi666
nagyúr
válasz
Csak azt nem értem, mi játszódik a vevő fejében (direkt nem agyát írok, mert nem lehet sok): veszünk egy 20éves 60lovas nem épp versenygépet és tökönbabon-50es védakapun át megyünk vele hetekig, de okosak vagyunk és nem íratjuk át, hogy majd az eladó szívja meg vele? Simán kinézem, hogy tankolni is úgy járnak, hogy fizetni mindig elfelejtenek... (mert hát nem íratták át)
Ui: tegnap végre betehettem a lábam a kereskedésbe, adásvételi megvan, biztosítást megkötöttem, kereskedő intézi az okmányirodát és hamarosan hívni fog, ha lehet menni a kocsiért és névre írt forgalmiért
Ui: ja a kötelező 44 alatt lett a nevemre, mert asszony nevén van az f, de 5 éve nem vezet, a zafi az én nevemen lesz/van és a biztosítást magamra kötöttem 0-ból indítva...
-
AMD Power
titán
válasz
Tikakukac #98723 üzenetére
Én beszéltem két rendőr nyomozó ismerösömmel. Mind a ketten azt mondták,hogy ameddig megvan az adásvételim, + az okmányiroda igazolása,hogy leadtam és ők elfogadták ezek után nekem annyi a teendőm,hogy a megadott felületen beküldöm amitt kell, kb 3 perc és ennyi. Nekem jogilag semmi közöm az autóhoz.
Gban Ezt mondta a nyomozó Andris barátom is. Azt mondta,hogy olyan büntetést vernek a nyakukba ,hogy bele fognak rohadni. Adhatják el is a kutyaolat ahol laknak.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power #98721 üzenetére
Nehogy felhívd őket
Hagy gyűjtsék csak a büntetéseket, abban a hitben hogy te kapod és neked is kell kifiteni.
Röhögnek tuti hogy na majd te sorba kapod a büntetést, és direkt nem írják át.
Aztán majd nem röhögnek amikor az egészet egyben megkapják, plusz a büntetést azért is mert nem íratták át.
Hagy gyűjtögessenek csak -
Tikakukac
titán
válasz
AMD Power #98719 üzenetére
Erre szoktam mondani, hogy érdemes minden tettet úgy bruttósítani, hogy az ehhez kapcsolódó eseményeket is beleszámolod és az órádra lebontva rárakod. Tehát elment x forintért a verda és fogsz vele még 1 évig heti szinten 3-4 órát tölteni ha nem többet plusz az ideg. Akkor az az autó 0-ra leírta magát az év végére. Tehát simán bontóba is tolhattad volna akár és aludhatnál nyugodtan.
Sarkítva, de ez a sztori van itt is. Tucatjával futnak bele emberek ebbe a sztoriba, van, aki 3 év után is még járkál az eladott kocsija után.
-
AMD Power
titán
Jött ma is egy szerelmes levél a Vass megyei rendőrségtől!
Felidegesítem magamat azt lehet ,hogy tényleg felhívom őket..
-
Lacics25
aktív tag
Helló srácok!
Abban reménykedem, hogy valamelyiketeknek van tapasztalata ez ügyben.
Ma reggel egy óvatlan pillanatban elkezdett világítani a töltésjelző lámpa. Ezzel egy időben a kormány szervó is megszűnt. Első gondolatom az ékszíj. A furcsa csak az volt, hogy semmi hang nem kísérte a jelenséget. Úgy határoztam, (forgalmi helyzet miatt) hogy én bizony még haza megyek a járgánnyal. Víz nem kezdett melegedni, fűtés nem szűnt meg. Hazaérve beigazolódott a gyanúm, ékszíj bizony a helyén. Szakadó hóesésben annyit sikerült látnom, hogy a generátor szíjtárcsája forog. Hosszbordás szíj szemmel láthatóan nem "szalad" meg. Mindjárt kisüt a nap, talán le tudok feküdni mellé. Össze jelölöm a főtengely szíjtárcsáját nem e az engedett el, ezért nem tud nyomatékot átvinni a szervó szivattyúra. De ez esetben állna a szíj. Hangja a világon semmi. Sem nyikorgás, sem csúszás hangja.
Egyszerre döglött volna meg a szervó és a generátor?
Y2dti motor. 2 literes tubó diesel 101 lovas változat.
Megjegyzés: A klímával hiába tesztelném a szíjat, a mágnestekercs megadta magát a közelmúltban.
Köszönöm az ötleteket!! -
Hequila
őstag
válasz
mohabá 007 #98711 üzenetére
A MAF-ban lévő szenzorra gondolok, az mér fölé. Egész pontosan 15°C-kal.
Pl.
Hideg autó, egész éjszaka le volt állítva, garázsban, nap nem érte.
Beülök, gyújtás, ki is írja a fedélzeti hőmérő, hogy külső hőmérséklet 10°C. Ez a valós.
Op-com rádug, (továbbra sincs beindítva a motor), adatok közt intake air temperature: 25°C.
Azóta kimértem a MAF-ban lévő NTC-t, az jónak tűnik (gyári adat szerint 2340Ohm 18°C-on, kb ennyit is mérek).
Arra tudok még gondolni, hogy Wheatstone-hídban valami elment pihenni.
Esetleg máshol lehet a hiba? -
RpPRO
őstag
Hi, Astra G 1.4 (Z14XEP, 2006.12, 130e km) pár napja egy 150 km-es út során 2x berángatott. Tegnap kigyulladt a check engine led. Nem pöccre indul most, jó 1 mp-ig kell indítózni. Két hibakódot dob az autó: 0335 és 1612. Nézem, nézem, de nem lettem okosabb. Van valakinek ötlete, tapasztalata?
-
urban racer
senior tag
Sziasztok!
2007 környékén lett meg a jogsim, szülői autó egy C16nz A vectra volt. Persze hamar kinőttem, de maradtam opelnál, egy C20XE gsi lett a választott. Itt is kommentelgettem annó dokar és t1 kollégával. Astrázás után jött a BMW-zés, egész pontosan 14Meg közben egy frontera amolyan játszósnak. Azonban 1,5 éve elegem lett a borzalmas céges autókból és a privát 10-15 éves prémiummal, elvégre nem akarok lerobbanni külföldön családdal. Kutya is van, szoktam vontatgatni is, még építkezünk, ezért lett egy 3,2-es wildtrak ranger-saját céges
Az új munkahelyemen opel flotta van, választanom kell valamit. És itt jön a baj. Az autóipar nagyon rossz irányba halad. Nincs értelmes dízel motorCorsa kilőve, kicsi. Astra? jó is lenne, de... 1,5ös motor van benne, ami önmagában nem baj, de 3 hengeres
Nah azt már nem. Insignia? Jó választás lenne, de mégse, csak középvezető leszek, meghagyom a nagyoknak. Crossland? kicsi. Combo life? Éééé talán.
Grandland? Grandland. Astra árban van, egészen jól extrázott alapból(design line van kinézve)Szóval itt tartok most. Látom sokan nem grandlandoztok, esetleg ha mégis van valaki, akkor tessenek szólni vagy kézzel inteni.
-
jdaniel1993
újonc
Sziasztok!
Budapest környékén keresnék megbízható autószerelőt, egy tárcsa-betét-fékolaj cserére. Opel astra G. Köszi!
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Nyáron szeretnék egy használt autót venni. Jelenleg a lehetséges befutók között szerepel az Astra K-is (VW Golf/Seat Leon 1.4 TSI 125LE mellett). Max 4 éves, 60.000 km alatti kocsikat nézegetek, turbó benzines motorral. A felhasználás 70%-ban német autópálya lenne, évi ~10k km.
Amiben segítséget szeretnék kérni, hogy mi a vélemény a K Astrakról általánosságban? Mennyire nyűgös, bajosak? A dugattyúrepedésekről több helyen is olvastam, nem tudom, hogy mennyire kell ettől rettegnem, vagy mennyire lehet kikerülni az érintett motorokat. Tudtok erről valamit? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Hequila #98709 üzenetére
Nem egészen értem amit írtál, ezért menjünk végig a folyamaton.
Ez egy egybefüggő zárt csőrendszer. A levegő a vízhűtőnél beáramlik a levegőcsőbe, onnan tovább a légszűrőházba, a légszűrőn át a MAF ig. Ami biztos, hogy ezen a szakaszon a levegő hőmérsékletét semmi nem méri, ezért az ECU-nak sincs tudomása ezen a részen áramló beszívott levegő mőmérsékletéről. Akkor hogyan lehet ezt a "valós" értéket kiolvasni az ECU-ból?
A beszívott levegő beáramlik a MAF-ba.Itt van a beszívott levegő hőmérséklet-érzékelő.Tőle tudja az ECU valóságos beszívott levegő hőmérsékletét, amit ki lehet olvasni.
A MAF működéséről összeállítottam egy "szösszenetet"
-
zgospel
őstag
válasz
zgospel #98261 üzenetére
Már megint szivárog az olaj a vezérműtengely jeladónál
Húsvét után visszaviszem, hogy ez most mégis miért. Szerintem ezer km nem ment bele.
Addig van esetleg valakinek ötlete?
Próbáltam keresni külön cikkszámot is hozzá, hogy hátha a gyári tömítőgyűrű az ami a tuti, de így külön nem is találtam. Ha kell megveszem párszáz vagy akár párezer forintért is azt a szaros gumidarabot, csak jó lenne már, ha nem kéne nyitogatni rendszeresen a géptetőt -
Hequila
őstag
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy a beszívott levegő hőmérséklet jeladó kb 10°C-kal fölé mér a valós értéknek hideg motornál (Corsa C) ECU-ból kilovasva? Melegedő motornál talán még nő is a különbség a valóshoz képest.
Mivel itt egyben van a MAF szenzor és a hőmérő, esetleg arra tudok gondolni, hogy a fűtőfilm fűtheti fel (de lehet hülyeséget mondok).
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest