Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• diablo1984

veterán

válasz Markizmark #36859 üzenetére

jah, mennek, de ha már elhasználódott a gázolaj szűrő, akkor vagy eldugulhat, vagy apróbb szemcséket átereszthet, ami a nagy nyomású rendszert koptathatja! a hosszú csereperiódusú "munkagépeknél" pl furgon, vagy teherautónál is használattól függően kell cserélni, de illik olajcserekor, mert most nem 3000huf húz ki a szarból, ha meg injektoros lesz a gép, akkor az kicsit többe fáj! nem beszélve arról, hogy a szűrő a vizet is megfogja, ami télen belefagy és nem ereszt így sem át!

szegény ford motorok is elég hepciásak tudnak lenni, nem hiányzik nekik még egy plussz ok!
    én személy szerint a dízeleimben 10ezrenként cseréltem olajat és gázolajszűrőt is(minden más szűrővel együtt), szerintem olajcserének sem a legegészségesebb a 30-40 ezres periódus, de az autógyártóknak is el kell adni az alkatrészeket valakinek!

benzinesnél a szűrő csere ritkábban történik, mert abban akkora kárt nem tud tenni, nem annyira finnyás a benzines autó(persze az újabb turbo benzinesek már más tészták)

Új hozzászólás Aktív témák