- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adorjant
őstag
válasz
adidas4death #28098 üzenetére
Olajszűrőből mindenképpen gyári,többinél szerintem megfelelő lehet egy olcsóbb is.
Motorolajból mindenki másra esküszik,én jópár éve nem nézek a Magnatecre,szerintem nem olyan minőségű,mint régen volt. -
kutyman
aktív tag
válasz
adidas4death #28098 üzenetére
Én itt szoktam vásárolni. Telefonon, vagy neten rendelj (általában szinte minden van készleten), mert csak akkor érvényesek a honlapon lévő árak!
-
adidas4death
aktív tag
B Vectrás bajtársakhoz szólna elsősorban a kérdés, de bárki ha tud segiteni az szuper:
Olaj csere előtt állok. (visszaolvasgatva a Castrol Magnatec az amit mindenki preferál 10w40-ben)
Viszont ugye természetesen szűröket is cserélek.Milyen márkát tudtok ajánlani ami minőségben megfelelő lenne?
Cromaxnál érdemes ezeket megvenni vagy van esetleg ahol olcsóbban tudok szűröket, urambocsá szettet (olajjal mindennel) venni?
ja elnézést: X16XEL-ről lenne szó
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Spancer RE #28096 üzenetére
Én a Bosch-t vagy MANN-t szoktam preferálni.
-
Spancer RE
aktív tag
Sziasztok!
2006. évi G Astrához milyen benzinszűrőt érdemes venni?
Néztem Cromaxnál, de elég nagy a választék.Köszi!
-
mycso
veterán
Hali, lenne egy kérdésem.
Astra J 1.7 CDTI négy motorja között mi a különbség (akár fizikailag is mik a különbségek), melyik a legjobb választás?
101LE
110LE
125LE
131LE -
kutyman
aktív tag
Üdv!
Meg tudnátok mondani, hogy mekkora sasszeg kell a hátsó kerékcsapágyhoz, a koronás anya biztosítására?
93'-as 1.2-es Corsa B (C12NZ) -
zeg
őstag
válasz
diablo1984 #28086 üzenetére
Szvsz láncfeszítő hiba, a lánc nálam 300ezerig ment komolyabb kopás nélkül, csak a motorfelújítás(gyűrűzés) miatt már úgy voltam vele ha szétbontották menjen az is beolvasztásra. (Astra G 1.2)
-
zeg
őstag
Néhány hónapja ajánlottak nekem egy Toyota Corolla benzinest(talán 1.4-es volt?), az 10 éves létére 60ezer kilométert futott. Ha nem lett volna ergonómiai katasztrófa, lehet hogy azt vettem volna Corsa helyett.
[/ (Pedálok közel és nyomja az ember lábszárát a pedálok feletti elem, kormány messze és távolsága nem állítható csak magassága, kartámasz túl alacsonyan, persze 90 fokos üléstámlánál mindent jól el lehet érni ami meg a hátamnak pocsék, lásd ezen időszakból2004 származó szintén ergonómiai istencsapást a honda jazz-t, amibe szintén cerkóf való nem európai ember)] -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #28088 üzenetére
hupsz, most látom, hogy az audiban 6 hengeres, akkor a mercikben tutira ez van pl az ml270-esben!
-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely #28087 üzenetére
hát hosszabb a csereperiódusa, de azt is kell cserélni!
nálunk a cégnél volt egy 416-os sprinter, 2,7-es 5 hengeres, az audi a6-osokban is van ez a motor, abban jó vastag vezérműlánc volt, többsoros, nálunk mondjuk sosem volt vezérlés cserélve(igaz a teherautókban sem soha- azt sem tudom, hogy mi fán terem bennük) 800ekm-en túl volt már mikor eladtuk, hallani lehetett, de nem csörgött-csattogott, mint az említett opel!
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984 #28086 üzenetére
Lancos
-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely #28085 üzenetére
mert a te dízeled nem vezérműszíjas?
Nordik: persze egy életre, kinek több kinek kevesebb jut belőle! de a viccet félretéve, az egyik ismerősöm 1.2-es astrájában van 130ekm, úgy csörög benne a lánc mint egy csörgőkígyó! gondolom, akkor itt a vég, cserélni csak akkor! meg tud az is nyúlni, ha magnyúlik, akkor akár át is ugorhat a fogakon és akkor tényleg élettartamos a csere!
-
Nordik
őstag
válasz
diablo1984 #28081 üzenetére
Lamdaszonda és légtömegmérő lett cserélve benne zsír újra azt tudom.
Viszont arra még kiváncsi lennék, hogy valóban láncos lenne ez a motor? Munkatársam állítja, hogy az.
-
diablo1984
veterán
válasz
Nordik #28078 üzenetére
ahogy látom EGR hiba, alapjárati motor hiba, lamdaszonda hiba előfordulhat ezeknél is, mint minden más opelnál, de szerintem átlagos előfordulású. ami inkább gáz lehet, az az 1.0-ás motor amit szét lehet forgatni, de ismerős előélet, kevés km szerint még messze van a vég!
rohadás is olyan, hogy opelokra is jellemző, astráknál is, corsáknál is és a vectráknál is!
szóval semmi extra ami másnál nem fordulhat elő....
zolikaDB: alap, használt autónál ez az alap, mert ha ki van cserélve, akkor az ki is van!
-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984 #28077 üzenetére
Bár ha nagyon sokat áll egy autó, az sem éppen használ neki... Tömítéseket, folyadékokat mindenképp cserélném. Minimum.
-
Nordik
őstag
válasz
diablo1984 #28077 üzenetére
Olvastam, hogy a lengőkar felfogatásánál szokott rozsdásodni és erre nagyon figyelni is kell. Ezt direkt megnéztem és gyönyörű volt. Máshol se találtam rozsdát, bár alá nem másztam nagyon.
Ha ennyire egyszerű kocsi akkor mindenre ami más autónál is előjöhet, értem.
-
diablo1984
veterán
válasz
Nordik #28075 üzenetére
bár nekem nem volt még corsám, de rozsdára lehet számítani, ha még nincs, akkor pár év és megválasztja, a moci gyenge, de nem nagy fogyasztású, de szemre kissé túlárazzák az 1.0ás motort, de kinek mi jön be!
ja, és ez még egyszerű mint egy ék, injektoros, de 80k-nál még azoknak nem kell csereérettnek lennie, nagyon sokminden nem tud meghalni, mert tökegyszerű a cucc, 20évesen is ennyire lehet számítani!
-
Nordik
őstag
Nah de ha már kiveséztük ezeket a dolgokat, akkor szeretném tudni, hogy mikre érdemes figyelnem vásárláskor egy B Corsanál.
-
gban
veterán
Házunk előtt állt egy F Astra, 10 évesen adták el, 16 ezer km-rel!
Csak az övék volt, 2x mentek vele évente kb.
Meg is vettem volna, de olyan árat akartak érte, mintha a 10 év nem számítana csak a 16e km.
Aztán eladták, nem tudom mennyiért, és vettek egy új Suzukit, szintén parkolódísznek.
Nyugdíjasok.
De van még 2 tulaj, aki szintén ha leáll egy helyre, ugyanúgy áll ott 3-4 hónap múlva is.
Egyik az december eleje óta ugyanott, ugyanolyan hülyén áll, pedig az emberrel sűrűn találkozom.
Ezeknek tényleg olcsóbb lenne a taxi. -
Nordik
őstag
-
Nordik
őstag
válasz
diablo1984 #28067 üzenetére
Ezres benzines.
-
Nordik
őstag
99-es december havi Corsa B-nél mire figyeljek vásárláskor? Mik a tipushibák?
Illetve ez valóban láncos vezérléssel ellátott?
-
gban
veterán
válasz
Mikuland #28063 üzenetére
Ahogy előtttem is mondták, sajnos még a ránézetre "olyan" sem olyan aminél kommunikál az ecu-val az obd.
2000-es évjáratú Astra - az lehet F meg G is.
Nekem F van, csati 16 lábú, rá is néztek a bekötésre (lábakra), és azt mondták, ez már obd2, menni fog vele a kütyü.
Ehhez képest bármilyen elm kütyüt (elm327, op-commal nem próbáltuk, de nem is a hibakiolvasás lett volna a cél) rádugva, bármilyen progival, bármilyen sebességgel, stb-vel próbálva a végeredmény az, hogy a kütyü nem kommunikál az ecu-val. -
bzoley
veterán
válasz
zolikaDB #28058 üzenetére
Nem valószínű, hogy a te is birtokolnál bármilyen jogokat, szóval te mondhatnál bármit. Az illető meg választhat. Vagy fizet, vagy vállalja az esetleges feljelentéssel járó következményeket.
vebbful:
A motort nem ismerem, de ha rotoros, akkor gondolom egy pólusú, ha DIS-es, akkor kell kétpólusú, a nagyobb terhelés miatt.Mikuland:
Régebbi típusok esetén előfordulhat az opel "szabványtalansága" miatt is. Az olvasó nem ismeri a használt szabványt, vagy a csatlakozó egyedi kivezetéseit. -
Mikuland
tag
Ha már ezekről az OBD egységekről beszéltek, akkor mi lehet mikor azt írja, hogy nem kommunikál az ECU-val?
Vezeték szakadás lehet? Vagy ECU hiba, vagy az OBD egység gagyi? -
Markizmark
addikt
Sziasztok!
F astra, X14NZ motor. Pontosan milyen gyertya jó bele? Vettem bele NGK BKR5EK típust, de ez 2 elektródás , eddig 1-es volt benne, Bosch, de valami piszok nagy szikraközzel...
Nem tudom jót tettem-e bele ... a boltban a motorkód alapján ezt adták.
-
bzoley
veterán
válasz
Dluinet #28054 üzenetére
Ha már beleolvasol valamibe, olvasd is végig mielőtt hülyeségeket írogatsz. A noname, gagyi elm327-es cuccokból csinálsz drámát, ami nagyjából a kutyát sem érdekli. A drága eszközök másolatáról van szó. És nincs semmilyen "szoftver vám", meg hasonlók. Be ne linkeld az 50k-s jogdíjat!
-
soo277
őstag
Tükör és felmi project kész G astrámra
-
válasz
diablo1984 #28053 üzenetére
a magyar gyártó szólt a vámosoknak, hogy hamisítvány, ezért megsemmisítik, és kifizettetik veled az eredeti 50000Ft-os szoftver vámját, Áfáját
plusz a termék megsemmisítése, plusz pénzbüntetés, meg amit akarsz
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest