Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
phain
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok és nem sértek meg semmilyen topic szabályt.Az lenne kérdésem, hogy szerintetek egy Opel Astra ( H ) GTC 1.6 Benzin, 116LE kocsit mennyire lehet "feltuningolni" ? Lóerőbe mi az a max amit ebből ki lehet hozni ???
-
zolikaDB
veterán
válasz #81556480 #27383 üzenetére
Bambano a nagyveru ribanccal vitt PC-t, ugye ez a PH, elofordul itt az ilyen Es ovatoskodva lett Astra 1.4 szintu a fogyasztas.
Tobben beszamoltunk rola, h a nagyobb sulyu 1.4 G Astrak, vagy pl H, kepesek varosban telen 10 korul, nyaron minimum 7-8L koruli fogyira. Nem volt C14SE-m, se F Astram, azokrol nem beszelek, amikor nyilatkozok, h 1.4, akkor az kb az en es ismerosok hasonlo autoit takarja.
Jim Tonic: az a picsa! Meg mindig szexi! Mondjuk az urhajos Knight Rideres muszerfal nem adja...
Fahrzeugangebot: Opel Senator B 24V Business Class für 4500 EUR
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=176872801 -
bambano
titán
igen, de az astrád vagy 400 kilóval könnyebb, azt ne felejtsük el.
tehát a másfél tonnás autót nem egy tollpihével kell összehasonlítani, hanem ugyanannyi vassal. és egy másfél tonnás vectra 2.0-es vagy 2.2-es benzines motorral szerintem nem fog lényegesen kevesebbet fogyasztani, viszont ha gázt adsz, akkor teljesen más történet kezdődik.Zolika: az enyém 5 sebességes, de mindegy, mert 2-3-mal is elmenne. 30-nál simán berakom 3-ba és már elfogadhatóan gurul, és 180-ig megy egy szuflával, ott rakhatnék egy 5.-et, a többi fokozat csak tőkesúly
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gban
veterán
válasz zolikaDB #27374 üzenetére
Azért nem teljesen.
Tényleges városban sima 8 becsúszik, akármit csinálok, városon kívül nem tötymörögve 6 (icipicivel alatta illetve 6,3 között).
Kéretik nem belekötni a "nem tötymörögve" megjelölésbe, tudom, a windowsos astrával (azért windowsos, mert amikor megnyomod a gázpedált, 2x rákérdez, hogy biztosan gyorsítani akarsz-e, és csak utána érzel valami reakciót ) csak így lehet, úgy értettem hogy nem 80 autópályán hanem 120-130 (ami persze 10-zel kevesebb a gps szerint), autóút 110.
Nekem úgy jön ki 6,3 - 6,7-re az átlag (ez télen 6,,8 - 7,1), hogy napi 40 km, ebből fele város, de mindig nagy forgalommal szemben, vagyis amikor kifelé megyek a városból, akkor mindenki befelé jön és fordítva, és a város fele is kivezető szakasz, tehát jól haladható útszakasz.
Értelemszerűen nem sportos stílusban, inkább kímélően de nem nagymama módjára mindig mindenhol fékezve, 10 perc alatt 60-ra gyorsítva.
Mindez egy 14 éves F astrával, 1,4, 60 LE, vagyis a leggagyibb motorral.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
zolikaDB
veterán
Ize, a 3.2 V6-nak 5-os a kezi valtoja??[link]
-
_seth_
veterán
válasz bambano #27372 üzenetére
"kb. így közlekedhet egy átlagos 1.4-es astrás."
----
Korábban is akartam már linkelni: Teszt végét érdemes figyelmesen olvasni[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
bambano
titán
ma úgy adta a sors, hogy számítógépet kellett szállítanom. ennek megfelelően a stílusom inkább a kalapos nagypapás felé hajlott, mint fittipaldi felé, de azért nem volt lomha, csak megfontolt. kb. így közlekedhet egy átlagos 1.4-es astrás. ez országút meg vidéki kisvárosok, dugó nélkül, kisebb bénázással a címek megtalálása miatt.
az eredmény: 303 kilométeren 23.9 liter benya, ez 7.88-as átlag.
-
m4rc!
őstag
Sziasztok! Alufelniről mivel lehet hatékonyan leoldani a belső részéről a régi súlyok ragasztójának nyomát? Illetve a csvarlyukakban található rozsdát mivel érdemes oldani? Tisztítás után érdemes oda vmi védőfelületet fújni? lakk, stb?
Illeteve érdemes 1,8-as (z18xe) H Astraba 5w30-as liqui mollyt-t önteni, vagy nagyon hamar felzabálná?
[ Szerkesztve ]
We are analog players in a digital world
-
Findzs
addikt
kiderült végre, hogy láncot kell cserélni a kocsin nem hidrotőkés
meg egy kicsit szmötyis a hűtővíz tartály, remélem csak hengerfejtömítés"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
nahát ez az, veszitek itt a nagymotorral szerelt kocsikat és jön a bünti
ki bírja velük betartani az 50-90-110-130 -at?
én se tudnám
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
-
bambano
titán
viszonylag keveset járok városban és azt is olyan városokban, ahol kevesebb a dugó. kicsit több, mint a fele országút, a maradék pálya. a részleteket majd hónap végefelé megnézem a szombathelyi rfk webjén... vagyis
-
bambano
titán
a fogyasztás egyrészt az autó tömegétől, másrészt a jobb cipőd méretétől függ elsősorban, másodsorban bejátszik a gumi is.
lehetne úgy közlekedni a gts-sel, hogy 100 kilométeren kifogyjon a tank benzin. meg lehet normálisan is.
az tény, hogy városban nem kevés a fogyasztása, de az inkább a tömege miatt van, nem elsősorban a motor miatt. nekem most éppen 9.3 az átlagos fogyasztásom, de ennél lehetne jobb is, meg volt már rosszabb is.
a hengerfejet meg úgy lehet gyorsan meggyilkolni, ha jól megkergeted és rögtön leállítod. mint a turbót. ha hagyod lehűlni, több esélyt kap a túlélésre.
a legutolsó érvem pedig az, hogy nem azon kell aggódni, hogy mennyit eszik a 3.2-es, hanem azon, hogy a 2.0-hoz *KÉPEST* mennyit eszik és ez neked megéri-e a plusz erőhöz képest. Mert persze, elborzasztó, hogy esetleg benyel 11 litert, de lehet, hogy ugyanott ugyanígy hajtva a 2-es meg benyel 10.5 litert. és akkor mi van...
a dízellel sem úgy kell összevetni, hogy húúú, eszik 11 litert, a dízel meg 5-öt, hanem úgy, hogy a dízel 800 rugóval drágább újkorában, használtan is sokkal, a benzin gyakran olcsóbb, mint a gázolaj, először ki lehet számolni, hogy mi a birtoklás teljes költsége, ha nem romlik el semmi. utána ki lehet számolni, hogy a lendkerék, a porlasztócsúcsok, a befecskendező szivattyú, stb. stb. javítása mekkora tétel, és úgy hogy néz ki a tco. és akkor kiderülhet, hogy a dízelt olcsóbb tankolni (mert az, én ezt nem is vitattam soha), a benzinest meg olcsóbb fenntartani (összköltségét nézve).
-
deicide
veterán
Látva, hogy mennyit tanakodsz, hogy mi legyen, belegondoltam, hogy mennyire felelőtlen is vagyok, én egy szép napos hétfőn kitaláltam, hogy nekem kell egy erős autó, szerdán megnéztük ismerőssel a GTC Astra-t, ott helyben beleszerettem, csütörtökön megvettem, pénteken a nevemen volt.
Hál' istennek nem nyúltam mellé, ami hibája megvételkor látszott, azt belealkudtam, más baja meg egyelőre nincs.[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
JanR
addikt
válasz bambano #27358 üzenetére
Állat használat mellett egy Honda motort is könnyen hengerfejessé lehet tenni, nem értem az embereknek. De az se tiszta, hogy a Renault Masterrel példálódzik, hogy azok mind hengerfejesek Értem én, hogy ezt a motort beleteszi azokba a kocsikba is, de egy céges autót és egy magán autót se lehet összehasonlítani. Ezért is nem félek tőle.
Más: Neked is 3.0 V6 CDTI-d van jelenleg, vagy csak volt? A tapasztalataidat megkérdezhetem?
-
JanR
addikt
válasz #81556480 #27354 üzenetére
Én most a 2.0 Omega B-mmel járok már 4 éve. Nyáron 7,5, télen 8.5 a vegyese, ha lendületesebb vagyok 9,5, ha tiprom neki 12 Elvárás, hogy az újabb autóm ugyan ezt, vagy jobbat tudjon.. ezért is nézegetem a 3.0 V6 cdti-t, úgy is szinte csak hosszútávon hajtom a gépet. De a fórumon van két tag, aki esküszik arra, hogy ezek szeretnek hengerfejesek lenni, pedig rajtuk kívül sehol máshol nem olvastam még róla.. ellenkezőleg, nagyon megbízható motoroknak tartják
-
nagyúr
válasz zolikaDB #27346 üzenetére
Amikor ekkorát ültet az ember, illik akkora átmérőjű felnit venni, mint az eredeti volt gumistól. És arra rakni valami "peres" gumit. Ezen az Astrán megmaradt a gyári átmérő, csak nagyobb lett a felni, kevesebb a gumi.
Mikor nekem került lejjebb 3cm-rel, sokan szóltak, hogy ugyanebbe aár én is belefuthatok, hiába a gyári 18". Részben igaz is, eléggé elnyeli a 18"-t a 225/45-tel együtt. Szerencsére 3cm-nél még nem lett ronda a végeredmény, és megtarthattam a gyári felni/gumiméretet.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
adorjant
őstag
Nem cserélek még pár évig autót,csak látom,hogy mostanában gyakori vendég itt a Signum Ismerős osztotta facebookon.
Amúgy nézegettem 2.4 és 3.2 Captivát-Antarát korábban, egyformán fogyaszt a két motor, persze a 3.2 kivitelekre hamar lecsapnak, és a fentiek tükrében inkább én is olyanba ülnék. Ha majd szétesik a Zafira -
zolikaDB
veterán
-
adorjant
őstag
Hogy ma se maradjunk Signum nélkül
Ezzel a buta kormánnyal nem tudok megbarátkozni továbbra sem, de ennél úgysem az a lényeg
[ Szerkesztve ]
-
adidas4death
aktív tag
válasz Jim Tonic #27342 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor ezek után igyekszem kerülni az Alessio-t.
Most épp keresés alatt vagyok 16" (vagy 17" bár itt visszább azt olvastam hogy a magyar utakra az sok a B veki alá) felni után 4x100-ba.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
nagyúr
válasz adidas4death #27329 üzenetére
Dehogy ér. 20-at talán.
#27338:
#27339: Hogy hulladék. Egy gödör/kátyú, és annyi a keréknek.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz zolikaDB #27320 üzenetére
Így ezt nem tudom megmondani, de amikor ennyire lerakod az autót, a sárvédőív túl nagy lesz kinézetre a kerékhez képest.Ilyenkor már eltérnek a gyári átmérőtől. Az első kerék ennél is kb. "kolompol" a kerékjáratban.
[ Szerkesztve ]
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy G Astra Z14XEP-s motorral.
Pontosan milyen olajszűrő való bele? Szelepes, vagy szelep nélküli?
Most cseréltettem olajat és szelepes volt benne, ami ráadásul nem is volt teljesen a helyén, mert a házban lévő rugós részt kijjebb volt csavarva és valahogy így fért csak el. Jelenleg most szelep nélküli lett belerakva és ez a rugós tag is vissza lett csavarozva a helyére.
Elég ideges lettem, hogy most az előző autószerelő mit gányolsz össze... Károsíthatta a motort a rossz olajszűrő?Köszi, Zoli
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Látom beindult kicsit az alufelnis témakör. Én abban szeretnék segítséget kérni, hogy konkrétan milyen honlapokon lehet jó áron, jó minőségű/állapotú alufelniket találni. Illetve az is érdekelne hogy milyen gyártmányokat érdemes preferálni/kerülni.Köszönöm
-
fero02
nagyúr
válasz realmadrid #27332 üzenetére
Passsz, kérdezd meg a gumisodat, ahova járni szoktál.
-
fero02
nagyúr
válasz realmadrid #27328 üzenetére
7Jx15 H2 ET35
adidas4death: mindent lehet javítani, csak kérdés, hogy megéri-e? Az ilyeneknek fel szokták hegeszteni a szélét, köszörülik, leesztergálják és görgőzik. Az Alessiókat nagyon szidják, állítólak nagyon hitvány anyagból vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Ace owner
addikt
válasz adidas4death #27329 üzenetére
A kepet nem tolt be a mobilnet de az alessio egy ritka szar felni.. Keruld minel messzebb.
Galaxy Fold 4
-
adidas4death
aktív tag
Picit off ugyan, de EZ szerintetek megér 50k-t?
Lehet egyáltalán az ilyen sérüléssel mit kezdeni? (javitani stb..?)
Alessio turbo 4x100 7Jx17 et38Vagy ha meg is érné, B veki alá már sok lenne a 17" ?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
fero02
nagyúr
válasz realmadrid #27325 üzenetére
-
INMOTEP
őstag
Ha valaki keres felnit gumival nekem is van eladó egy garnitúra acélfelnim 14" 4x100 as,Opel Vectra B Ről származik ,jó állapotú nyári gumikkal 25 k ért vihető ! Képek [link] Ha valakit érdekel Pü
-
JanR
addikt
Srácok, ez egy új hirdetés és nagyon olcsó. Érdemes megnézni? Vectra C Félek tőle, hogy külföldi papíros, lopott autóba nem szeretnék belefutni..
-
gban
veterán
Köszönöm a véleményeket.
Más.
OBD-t próbáltunk kettőt is, a leggagyibbat, BT, meg egy szintén nem egetverőt, kábelest, a srác megcsinálta 3 állású kapcsolóval hogy több szabványt is kezeljen.
Mindkettő ELM327-es.
A csatim (2000-es, 1.4 alap F Astra) OBD2, és a lábkiosztása / lábak megléte is arra utal, az egyik OBD kütyü sokak szerint hozzáértő tulaja szerint.
Viszont a BT a ledek szerint nem látta a computerét az autónak, a kábeles szintén ezt írta ki több progival is, viszont felismerte a protokollt (meg nem mondom mit írt ki de rá tudok kérdezni).Ami miatt érdekelt volna, poénból, hogy mit ír ki fordulatszámra, fogyasztásra, stb.
Olvasgattam erről az op-com-ról, azt mondják, az jó lenne esetleg.
1. szerintetek az jó lenne valóban?
2. ha az kommunikál az autóval, meg tud jeleníteni egyáltalán érdemleges infókat? Fordulatszámot gondolom igen, de tud valahonnan kalkulálni fogyasztást? Attól félek, annyira egyszerű ez a motor, hogy a szenzorok száma a lóerővel egyenesen arányosan szintén erősen csökkentett számú, vagyis egyszerűen nincs miből infót nyerni.Szóval nem hibakiolvasásra, törlésre gondoltam a kütyüt, csak érdekességképp - pl. hasznos lenne ha megmutatná, mennyit eszik 90-nél meg 130-nál pl., stb., és igen olcsón be léehet szerezniegy ilyen BT kütyüt. A naviban meg simán ki lehet lépni a win CE asztalra, onnan meg tiszta sor elindítani egy progit ami kijelzi az infókat - vagyis minimális befektetéssel egész jó kis fedélzeti computerem lehetne ha az astra is úgy akarná.
Postázást nem vállalok.
-
bambano
titán
válasz Jim Tonic #27288 üzenetére
azért büntetik, ha nincs felrakva a matrica.
viszont rendes szélvédőcserés helyen pillanatok alatt nyom nélkül átraknak mindenféle matricát az új üvegre. nekem autópálya és fővárosi parkolási matricát is átraktak úgy, hogy semmi nem látszott.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gban
veterán
F Astrára mekkora gumit + felnit lehet rakni a gyári 13-ason kívül?
Gondolok itt arra, hogy érdemes lehet megvenni egy 14-es vagy 15-ös felnin levő nyárigumi szettet?
A nyári nagyon tropa már, mindenképp be kell szereznem újakat (vagy használtat ha korrektek).
Így sem egy erőgép a 60 lóerejével, észrevehető lesz valami "gyengülés" illetve kevesebbet is fog enni hosszabb úton, autópályán?
Mert ugye az egy fordulatra jutó megtett út elvileg megnő.
Vagy kisebb oldalfalú gumi kell a 15"-os felnire, hogy elférjen, és akkor a kerék kerülete ugyanakkora marad?Postázást nem vállalok.
-
DopeBob
addikt
Hogy mikor volt cserélve, és hogy tudja e megbízhatóan igazolni számlákkal. Ha nem egy vezérléscserét nyugodtan adj hozzá a vételárhoz.
Valaki cserélt már C Vectárban középső klíma vezérlőpanelt? A középső nagy gomb nem jó, tekerni lehet, de benyomni nem. Márkaszervízben valami 200k-t mondtak egy új panelra+beépítés
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
JanR
addikt
válasz Jim Tonic #27304 üzenetére
Annyira nem hiszem, hogy 140 körül van, főleg így, hogy nincs kiírva. A vezérlésen mit kérdezzek?
(#27306) DopeBob: Leírta, hogy 6000 km-el ezelőtt lett cserélve, bár az igazolásról nem ír semmit Bár alapvetően úgy állok egy autóhoz hozzá, hogy vétel után, vezérlés, olaj és szűrők cserések. Anno omega-nál is ez volt az első
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez egy V6-os, 3l-es, japán blokk, mindössze 180LE-vel, és egy akkora GARRETT csigával, mint egy ház. Nem lehet széthajtani. Esélytelen.
Futómű alkatrészek olcsónak nevezhetők, csak nem itthon kell venni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest