Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Okuyama
tag
válasz
sziada5925 #25485 üzenetére
Nálam is van egy még egy komplett hiánytalan Vectra B 1.6 Automataváltós ugymond donor autó ,azért kerestem a motorszámot ebben mert 1.6 ban van több féle is .De ez is mint kiderült X16XEL ,egyébként honosítás miatt vettem ezt elsősorban .De végül csak úgy döntöttünk hogy legyen hengerfejfelujjitás a régin mert a kompresszió tökéletes még abban a motorban is ...Amit most megvettem automataváltóst igy mégse helyeztetem forgalomba ..... megmarad alkatrésznek többi része meg / bontásra kerül valószínűleg .Bár majdmeg szakad a szívem hozzányúlni mert a belsőtere az olyan mintha most jött volna ki a szalonból .Minden nap beleülök és csodálom
140.000 Km van benne ,szervizkönyve 126 ezernél volt utoljára pecsételve Németországban .A kormányon pedálokon egy kis apro kopás jele nem található ,a kapcsolók gombok olyan szorosan járnak mintha tényleg most gurult volna ki 0 km-esen .Ha érdekel valakit teszek fel pár képet a belsőtérről .Nagyon megkímélt a gép tényleg ,csak a kasznin lenne munka .....
-
Okuyama
tag
válasz
adidas4death #25484 üzenetére
Az ,akkor megsem szólalok ha 200 hoz közel állt neked
-
_seth_
veterán
válasz
Lomha 8V #25495 üzenetére
Felenk olyan profi szerelok vannak, hogy csak ha mar vegkepp kifog rajtam akkor viszem oda a kocsit, a legjobb pedig, hogy dragak es lassuk...
Keresek majd valakit aki az ecuhoz ert.
10w40 van benne jelenleg. Meg lehet oldani a kartergaz elvezeteset de most hatha jo lesz a kitakaritott csovel. -
Lomha 8V
addikt
(#25492) _seth_:Hát sajnos ahhoz megfelelő gép kell, hogy az ECU hibáját ki lehessen deríteni. Főleg, hogy ha nem mindig csinálja. Ezek a legszemetebb hibák, nagyon nehéz lokalizálni. Próbáld meg elvinni olyan helyre, ahol van hozzá program. Egy próbát megér, ha ott nem mutat semmit, akkor kell egy komoly villamosság-szerelő akinek van beköthető doboza, ami rögzíti az értékeket menet közben.
Én a helyedben a kartergázt kivezetném egy csővel a motortér alá. A Greenpeace nem örül neki, de a motorod legalább nem kapja vissza a koszos levegőt. Bár nem tudom, nálad hogyan kivitelezhető, nekem a hengerfej tetejéről kellett levinni a csövet és a szívósoron ledugózni a helyét.
Milyen viszkozítású olajat használsz? Kompressziót mértetek mostanában?
(#25493) amargo: Nincs mit! A keverési arányra figyelj majd oda, kb -25 legyen.
(#25494) diablo1984: Én csak az olyan akkuban bízok, amit én vettem újan. A használt akkunál bármi lehet.
Ezt a kokszos dolgot nem egészen értem. Szóval a mélyedésben, ahol az injektorok ülnek, ott feltöltődött kosszal? Nem hiszem, hogy probléma lenne onnan kifújatni féktisztítóval, de ha dobsz fel képet, akkor megmondom biztosra.
Jézusom, milyen szerelőd van? Íz alapján ellenőrzi a fagyállót?
-
diablo1984
veterán
válasz
Lomha 8V #25490 üzenetére
ez egyszerű cellazárlat, nem kizárt, hogy a németek sem új akkuval és megtankolva szeretik adni az autóikat, na ez nem olyan volt!
más:
az egyik injektoromnak a tövében szivárgott valamikor az anyag, tehát a rézkarika ami tömíti az cserés, viszont a kis mélyedést ami az injektor körül van feltöltötte a koksz! ez meg fogja az injektort, ezt mivel lehet eltávolítani, hogy hengerfejet levenni ne kelljen illetve a bosch injektor is túlélje?
megint más:
elugrottam már akku ügyben egyik szerelőhöz, ő vette észre az injektor szivárgást is, gondoltam megnézetem benne a fagyállót, mert egy másik ismerős aki a szíjakat cserélte azt mondta, hogy jó, legalábbis ízre..... na kiderült, hogy tiszta víz van a kocsiban, jöhetett volna a tél és lehetett volna cserélgetni mindent.....ízre jó, a coca cola is, mégsem fagyálló....
-
_seth_
veterán
válasz
Lomha 8V #25490 üzenetére
Jelenleg ugy nez ki, hogy a gyujtasnal lesz a gond megis. Leveve az egyik pipat amikor dadog egyaltalan nincs szikra. Gm ujszeru gyertyak, uj ngk kabel es trafo cseretol fuggetlenul ugyanaz a pipa nem ad szikrat mar a trafobol sem jon aram. Tekintve, hogy a gyujtas minden resze jo igy marad a motorvezerlo? Na azt kimerni... elektroszakik vannak de nem a nagy tudomanyukrol hiresek felenk
A blokknal az az erdekes, hogy sem felul a hengerfejben sem alul a kartercsovet leveve nincs olajsar, persze minimalis van de a cso erthetetlen, hogy hogyan dugult el ennyire.
En valvoline es agip olajat ontok bele de, hogy korabbam mi kerult bele azt nem tudom sajnos.
-
Lomha 8V
addikt
(#25419) Pitu: 10 éve csinálom, amióta szerelek. Több motor van, ami 10 éve állandó kuncsaftom és még soha nem tapasztaltam olyat, hogy bármi problémát okozna.
(#25420) amargo: Ha "aluprotect" akkor nem lesz vele gond. Nyugodtan megveheted.
(#25421) _seth_: Multimétert kis ügyeskedéssel állandóra tudsz kötni a lambdára. Felrakod valahova a műszerfalra ahol látod, bekapcsolod mikor elindulsz az autóval és mikor szórakozik, csak rá kell nézned. Sajnos az általad leírt jelenséget sok dolog csinálhatja, nem állok neki távszakérteni, ehhez látni kéne.
(#25424) diablo1984: A tapasztalat azt mutatja, hogy kizárólag villamosság-szerelőnél érdemes akkut venni, azok mindig tudják melyiket érdemes. A boltban meg csak hozzád vágják ami a kezükbe akad.
(#25427) diablo1984: Az akku problémák a legtöbb esetben valami másnak köszönhetők. Félig elégett szénkefék vagy forgórész az önindítóban nagyon megterheli, részleges kábelszakadás vagy fáradás a generátor környékén, a vastag testkábel (általában a váltóról a váznyúlványra megy) rongyolódása, esetleg rozsda vagy rengeteg kosz a generátorban. Persze vannak hibás akkuk, de elenyésző. A legtöbb esetben egy átnézéssel kiderül, hogy felhasználói hiba van.
(#25433) _seth_: Neked is javasolt a fékolajos megoldás, ha ennyi olajsár van a motorodban. Milyen olajat használsz?
(#25435) hdman: Jó lett! Mennyi volt az új bél?
(#25442) hdman: Ha gyári az autó, akkor nem kell több. Ha van benne nagy zene meg több fogyasztó (utólagos extrák), akkor kell több (esetleg nagyobb generátorral). Ezt nem szokták figyelembe venni, aztán szidják az akku gyártóját, hogy hamar tönkrement.
(#25444) KonzolKartel: Kompressziót mérjetek, ha nem folyik sehol, mégis eltűnik, akkor megeszi. Az olajgomba is lehet, ahogy írták a többiek, de akkor valójában nem is tűnik el az olaj, csak folyamatosan rátöltesz? Nívópálcát szoktad nézni?
(#25452) Remekelek28: A biztonsági övet sajnos szét kell szedni, a szerkezet belseje van elkoszolódva. A visszahúzórugó és a golyó szokott koszos lenni. Teljesen meg kell pucolni ronggyal! Nem igényel semmilyen kenőanyagot!!! Ez nagyon fontos, mert sokan bekenik minden sz*rral, ami az első héten jó, aztán összeszed 1 kiló port és vége. A rugó ha gyenge, akkor cserélni kell.
(#25460) _seth_: Ha semennyit nem szellőzik a blokk, akkor kit tudja nyomni a szelepfedél-tömítést. De gyakori hiba túlhúzás is, még szerelők is el szokták rontani (mert nem specifikusan dolgoznak, hanem átlagolnak, ha a Te autódnak az épp nem jó, akkor így jártál). Az Opel motorok abszolút nem tolerálják a túlhúzást. Nagyon minimális nyomaték kell hozzá.
(#25463) KillHates: "mert jól meghúzzák" Erről beszéltem eggyel feljebb. Gratulálj neki a nevemben és keress új szerelőt.
(#25465) _seth_: Elvileg létezik hozzá fém, cseréld le.
-
Laci2277
senior tag
válasz
sziada5925 #25481 üzenetére
Köszi szépen a segítséget.
-
deicide
veterán
válasz
sziada5925 #25485 üzenetére
Mit csináltok szegény X16XEL-ekkel...
Nálam 270K-nál jár a számláló, de remélem egy darabig még nem kell hozzányúlni.
-
Okuyama
tag
Valaki esett át teljes hengerfelújításon ?.Egy Opel Vectra B 1.6 Benzines motorról volna szó , a szerelő 100-110 ezer Ft közötti összegről beszél hogy szereléssel cakk pakk ennyibe lesz , hengerfej le felszerelés ,új hengerfejtömítés stb -Menyire reális az ár ?
-
deicide
veterán
Az a jobbik eset, ha nem zár, az a rosszabb, ami az F-emmel történt, az is sokáig folyton nyitva volt, aztán meg bezárt és a Budaörs-Sukoró távot télen lehúzott ablakkal a befúvókon meleget okádva is csak egyszeri megállással sikerült abszolválni, mert felforralta a vizet.
-
hdman
őstag
Beszart a termosztátom, 40km 150es pályázás és 20km 100 as tempó után 62 fok...
Holnap megy a doktorhoz, már vettem is Hellha/Behr-t.
-
Okuyama
tag
válasz
sziada5925 #25474 üzenetére
ÁÁ Köszönöm
-
Findzs
addikt
válasz
adidas4death #25468 üzenetére
azt hiszem én itt vettem a g astrámhoz a bicskakulcsot: [link]
meg kell kérdezni b vectrához jó -e?
itt is egy: [link]
nekem a h astránál az automatikus központit úgy lehetett beállítani, hogy a műszerfalon lévő "bezár" gombot nyomva kellett tartani kb. 5 másodpercig (de csak kipróbálás szinten használtam sose volt beállítva)
-
Okuyama
tag
Üdv ,találós kérdés : Opel Vectra B 1.6 os motornál a motorkód hol található ?
-
adidas4death
aktív tag
B Vectrás tulajok
Tudok valahol vadászni bicskakulcsot vekihez? Anélkül, hogy cserélném magát zárat meg mindent?
bár, lehet hogy csere lesz belőle mert az utóbbi időben nem zárja az ajtókat inditás után pár mp-el, régebben pedig zárta, ahogy leállítottam pedig nyitotta ki :/ -
-
Imy
veterán
válasz
Spancer RE #25407 üzenetére
Pedig kell modul, ha nem hiszed próbáld meg nélküle...
Én már körbejártam a témát anno... 60e a mudul wessznél.... -
_seth_
veterán
válasz
KillHates #25463 üzenetére
X20XEV blokknak is sajátossága, hogy a szelepfedélnél ereszti az olajat, nekem most ott éppen nem igaz ehhez már a harmadik tömítésre volt szükség és tömítő loctite pasztára ami elég komoly egy cucc mivel kicsavarva a szelepfedél csavarjait az ég világon semmi sem történ még csak meg se moccant a fedél annyira odatapadt. Ennek műanyag a teteje és hajlamos repedni, elvetemedni és ezekből adódóan olajat ereszteni. Engem csak az bosszant, hogy a motor nem megeszi az olajat hanem elcsepegteti.
Jim Tonic: Na igen, teljesen más egy dízeles autó, míg oda kell a kraft addig egy benzines 2 ezresbe egy 54-es is elegendő ha rendben a töltés és nem az a cél, hogy órákig menjen a hifi akkuról
(Természetesen ha nem jó a töltés akkor 100 Ah is kevés bele).
-
válasz
_seth_ #25460 üzenetére
Én már nem törődök az "olajkönnyezéssel" (nagyon jó kifejezés, még nem hallottam
) ennek a szép új puccos műanyag autónak orrán-száján van olajpára, a szerelő mondta, hogy elkölthetek rá pár százezret, de időszakos lesz (max 3 év) és magint itt ott megjelennek majd a kis foltocskák. Mondta, hogy annyira sz@r minőségű anyagot használnak, hogy az valami döbbenetes; mutatott (ha jól emlékszem valami Ford) szelepfedelet amit letett az asztalra és billegett. Mondta, hogy ez új, mert a régivel az történt, hogy a tulaj bent felejtett valami a motortérben és úgy csapta le a motorháztetőt és a fedél elrepedt
Kérdeztem, hogy ez nem fog majd folyni. Mondta, hogy egy ideig biztos nem mert jól meghúzzák, de mire lejár az alkatrész garanciája akkorra biztosan elkezd ereszteni
-
Vasárnap délután autóbuzulásnak indult a móka, ugyanis kiégett a bal első tompított. Persze a gyári kerékjárati ívben elhelyezett ajtócska csak szükségmegoldásként jó, mert ha leveszi az ember a gumiharangot a lámpa hátuljáról, akkor nincsen az a Rodolfó aki visszavarázsolja a helyére azon a kis lyukon keresztül.
Úgyhogy horrorba torkollott az izzócserém:
Csak ennyit kellett leszerelni a kocsiról:
Akkor már kiszereltem mindkét lámpát és megcsináltam az éndzselájt:
Speciális célszerszám a féklámpák tesztelésére:
-
Remekelek28
őstag
Ha a tolatólámpáim nem működnek,akkor gondolom a hátramenet kapcsolóval lehet valami. Ezt könnyű megnézni,vagy szerelőre bizzam? C-s corsa.
-
_seth_
veterán
válasz
KillHates #25459 üzenetére
Én 3x cseréltem már szelepfedél tömítést, loctite tömítőpasztát is kapott és mégis könnyezett, lehet nekem is az volt az oka, hogy a kartergázcső meg volt törve bár hogy oda hogy jut fel a nyomás passz, lehet az olajjáratokon keresztül de máshol is olajos a blokk, majd kiderül, hogy kevesebb lesz-e az olajfolyás vagy marad ahogy volt.
Megy üzi
-
KonzolKartel
őstag
válasz
zolikaDB #25454 üzenetére
Ezeket találtam:
"A ventik nem mennek még a klímáé sem! A klíma nem mükszik és van két hibakódunk: P1540 ez érvénytelen jel (ez állandó) illetve ugyan ez P1540 csak annyi különbséggel hogy ez meg magas jel. A diagnosztikai műszerrel sem tudtuk munkára bírni a ventiket teszt üzemmódban.""P1405-re ezt találtam:
P1405 Abgasrückführungs-Ventil Spannung hoch/ niedrig
P1405 Abgas Rückführung (AGR) Istwert
P1405 Abgas Rückführsystem Funktionsstörung" -
Remekelek28
őstag
válasz
zolikaDB #25454 üzenetére
Nem teker vissza az övem! bár ez már lehet,hogy csak tavasszal lesz esélyes.
-
hdman
őstag
válasz
Remekelek28 #25452 üzenetére
Nekem csak 2300 volt a komplett belső postával együtt.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28 #25452 üzenetére
Nekem is nehezen csuszik.
Vettem egy OBD-s kutyut, es beleneztem a computerbe a Torque progival. Ami mutat 3 hibat, elso megvan, de nem ertem, masik kettot nem is talaltam. Muszerfal nem vilagit. Motor Z14XE. Hideginditas utan csinaltam.
[link] -
Findzs
addikt
válasz
_seth_ #25433 üzenetére
nekem egyszer volt olyan az f astrámnál hogy megtört a kartercső nem vettem észre és kinyomta a hengerfejtömítést
olajcsere előtt próbál valami motortér tisztító adalékot hátha kipucolja az olajsárt
nekem végül új gyújtáshíd lett a vége a g astrába, egy vagyon volt 70 ezer 10 éve mikor az átlagfizu még csak 40-50 ezer volt
utána ment mint a güzü
-
Remekelek28
őstag
Én bicskakulcsot csináltattam,kb vagy 7000-be került,de nekem megérte.
Az aksit lehet nemsokára cseréltetnem kell. Több üzletbe is mondták,hogy a Banner,Varta,meg a Bosch a legjobb,de lehet a kicsivel drágább gyári mellett döntök,ha ennyi hibát irtok ezekről.
Nem tudjátok,hogy a biztonsági övet mivel érdemes tisztitani,hogy jobban csússzon? már eléggé nehézkesen megy vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Xiaomi Scooter 4
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest