Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
Jopofi vagy!

Amig nem volt *feltalalva* a kozponti zar,addig minden auto riaszto nelkul szaladgalt?
/Pont/
Egyebkent a klima nelkuli kocsiba az a sz*r,hogy mara mar eletveszelyesse valt!
Kiszallsz az 55 fokos kocsibol,es bemesz,kiizzadva a klimatizalt Auchanba,vagy akarmibe.
Ott max 20 fok van.Ez azt jelenti,hogy egybol 35 fokkal huvosebb terbe kerulsz!
Ez minimum sulyos megfazas,rossz esetben tudogyuszi!
/Mert a hofokkulonbseg szamit ilyenkor/ -
-
-
bzoley
veterán
Nem azt mondtam, hogy jobb az Ecotec, hanem, hogy szerintem számomra jobb. Nincs összehasonlítási alapom, de papíron picikét izmosabb, lehet pörgetni, veszi a fordulatot, tetszik. Egy nagyobb köbcentis nyolcassal lehet ugyanott vagy, és még fogyasztásban is jobban jössz ki. Aránylag sokan problémáznak rángatásról, leállásról, misztikus hibákról, de rendszerint valamelyik nyolc szelepes az áldozat. Ezzel szemben többen írják, hogy ezek a motorok igénytelenek, mármint kivisznek a világból is.
Én 290-ért szereztem meg egy elárverezett 98-as Sedan-t. Caravanhoz képest csak apróbb dolgokat tudok belepakolni, de két mázsa szénnel vígan szaladgálok. Csak fékezni ne kelljen
Vezérlés csere szíjjal, görgőkkel, vízpumpával, munkadíjjal 50k körül lehet.
Ha biztosra akarsz menni féktárcsák, dobok, betétek, pofák, folyadék csere 30-40. Aztán jöhetnek az eltitkolt hibák
-
harry
veterán
válasz
bzoley
üzenetére
No ezért vonzó a kombi, bár tekintve, hogy javarészt ketten használnánk, el lehet fektetni a hátsó ülés, és akkor azért van hely. De majd meglátom.
Mennyiért, milyen időst vettél végül? Mit takar egy vezérlés csere, mekkora összeg, mely alkatrészek? Mondom, nem értek hozzá
Miért jobb az Ecotec? Amennyire én tudom, több olajat eszik, meg nyilván összetettebb, esetleg költségesebb javítani. Gondolom nagyobb a teljesítménye, vagy más? Én az eddig olvasottak alapján nem ilyet vennék.fero02: én is ezen a motoron gondolkodom. Dízelt nem szeretnék, azokhoz még ennyire sem értek, öreg autó, gondolnám, ha abban valami megadja magáz, azzal még több szívás lenne, és talán eleve több törődést igényel, nem? Amit ha elhanyagoltak, akkor az ugye nem nyerő. Meg hát évi 5000 km körül mennénk vele, ami annyira nem számottevő.
Igen, kutya is jönne velünk kirándulni. Egyszer utazott egy 5 ajtós Focus csomagterében, az teljesen rendben volt, ezért is gondolkodom abban is. Vagy esetleg hátsó ülés, de ez az ötlet engem annyira nem vonz, bár akkor szóba jöhetnének a 4 ajtós modellek is, ami szintén 500l csomagtér, bár akkor sem tartom olyan praktikusan kihasználhatónak.
Órát gondolom is, hogy tekergetik, de mondjuk az nem mindegy, hogy 200ról vagy 400ról... sajna azért a belső teret sem annyira nehéz feldobni, kis szilikon, új váltószoknya/gomb, avagy mi van, ha eddig volt a kormányon / ülésen valami huzat, ki van takarítva szépen, szóval a nagyon szembetűnő dolgokat talán könnyű elfedni, avagy nem feltétlenül venné észre. De persze lehetnek árulkodó nyomok, szóval mindenképp megnézném alaposan.
Extrák, hát majd ami lesz benne. Ha remek állapotban van a kocsi jó áron, nem fogom otthagyni, mert nincs centrálzár vagy elektromos ablak
Klíma van a családi kocsiban is, de elég keveset használjuk, én eleve a kocsival sem tervezek sokat menni, no meg ha lenne is benne, kérdéses annak is az állapota, szóval ez nekem nagyon másodlagos. Jó ha van, még jobb, ha működik (mert ezzel is kell[ene] foglalkozni, és öreg autónál ez azért nem garantált), de meg tudok lenni nélküle. -
válasz
zolikaDB
üzenetére
nem ránt, meg kell tanulni összehangoltan kezelni a gázt és a kuplungot. ha nem adsz gázt, alapjáraton pörög a motor és kettőbe rakod, akkor ránt. ha adsz egy kis gázt, alapjáratnál magasabb fordulaton pörög a motor, akkor nem ránt. be kell gyakorolni a mértéket. és a kuplungot sem digitálisan kell kezelni, nem tuningolt sti ez.
-
fero02
nagyúr
válasz
adorjant
üzenetére
Azon az alacsony fordulaton tulajdonképpen minimális különbség van ezeknél a régi dízeleknél.
Amit zolikaDB írt, az pedig az alacsony fordulaton is nagyobb nyomaték (benzinessel szemben) miatt van. De ezek is képesek berángatni magukat, ha túl kicsi a fordulat és nagyon erőlködnek.
-
-
KonzolKartel
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Az okè, hogy 40-nèl 4-esben erőtlen. Csak nekem 1-esben 10-nèl is rángatott. 200-300mètert ùgy tettem meg, hogy vègig rángatott, ès olyan volt, mintha le akarna fulladni. Hiàba vàltottam akàrhova, hiàba adtam nagyobb gàzt. Rángatott, ès fulladozott. Igaz, hogy mèg csak egy ève vezetek, de ilyen mèg nem volt.
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Körforgalomba, bár Debrecenben nincsenek komoly méretűek, mindig 3-asban megyek be. Kettesbe nem szeretek, mert nagyon óvatosan kell neki visszaadni a kis 48-as tappancsommal a gázocskát, h ne rántson. 4-esben meg minek, úgyis visszalassulok, és akkor kapcsolhatok vissza, h tudjak gyorsulni.
Bár ez nem válasz arra, h mi van ilyenkor egy H dízellel.
Mondjuk: mentünk egyszer egy Toyota Hiace-el, és olyan 40-el 4-ben. És nem rángatott. Búgott, mint a rosseb, de nem rángatott. Mondta a sofőr, h dízeleknél nem az van, h nem jó fokozatban rángat-lefullad, csak szimplán erőlködik, nem megy... Igaz, vagy nem, nem tudom. Ha ő tévedett, én is hazudok. -
KonzolKartel
őstag
Elég fura dolgot produkált ma a szekér.
Bementem a körforgalomba 3-asban, tudom, hogy ez kicsit kevés neki, de néha csinálok ilyet ha egyedül vagyok a körforgalomban. Elkezdett fulladozni, rángatni. Gondoltam adok neki egy kis gázt, és letudva. Nyomtam neki egy kicsit többet, de ugyan úgy rángatott. Vissza 2, rángat tovább, és fulladozik, na mondom WTF
. Lelassultam vagy 10-re, vissza 1-es, de továbbra is fuldokolt(nem tudom rá a jó szót, talán köpködött), erőtlen volt. Bementem az első utcába, leparkoltam, leállítottam és pár másodperc múlva indítottam újra, és ekkor már nem produkálta a hibát.
.
Ez mi lehetett? -
-
zolikaDB
veterán
-
bzoley
veterán
Tudom én azt

De vagy gyalog járok, vagy kockáztatok, és reménykedek, míg lesz fölös 50k-m, és találok mellé normális szerelőt. Mondanám, hogy addig óvatosan hajtom a motort, de nem igaz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fero02:
Engem pont a klíma nem tud meghatni, szeretek főni a melegben, egy hibalehetőséggel meg kevesebb
Két légzsák van, az jó dolog, főleg ha működik is, ha kell. Elektromos ablak, utólag gányolt, de van. Ezt kiegészítettem távirányítós központival, és zárásra felhúzódó ablakokkal. Pár ezrest megért, és ez a luxus ellensúlyozza minden lustaságomat. Ennyi nekem elég. Természetesen, és szerencsére az igények személyenként változnak. -
fero02
nagyúr
Motorból sztem 1.6 8 szelep alatt ne vegyél, mert azok elég kevéskék. Dízel kizárt teljesen? Ami az extrákat illeti, klímás példányt keress! ABS is jó dolog, elektromos is, de a centrál zár is hasznos. Az állandó gomb nyomogatást hamar meg lehet unni. Szervó ezekben zömében van.
Mivel van kutya és gondolom őt is szeretnétek majd hordani, így az egyik kérdésedre a válasz félig meg is van, tessék kombit venni. Nekem egy német juhászom van és faszán el van hátul a csomagtérben.
Ami a rohadást illeti, igazából csak a fiatalok nem rohadnak még annyira és a megkímélt, garázsban tartott példányok. Kombinál a tanksapka mögötti rész, a hátsó kerékjárati ív és a küszöb az, ami jellemzően szeret rohadásnak indulni.
Km ezekben már van bőven (200e és fölötte), ritka a kevesebbet futott, ezekben is szeretik tekergetni az órát (de minek
), így ez ne legyen mérvadó. Sokat mondd az állapotáról a belső tér (kopott-kifényesedett kormány és váltó gomb, kiült ülések, lógó kilincsek, kuplung mellett kikopott kárpit, stb)Egy korrektül szervizelt autó simán elmegy 3-4-500e km-t is, persze ha nincs kitaposva a lelke. Elég "igénytelen" motorok vannak ezekben, a kötelezőn kívül nincs különösebb gond velük. Alkatrész árak korrektek még a jó minőségű cuccokból is. Futómű primitív, nem költséges, Fékek dettó. Ami más kell, az rogyásig van bontókban.
Sztem hirtelen ennyi. Ha van még vmi kérdezz nyugodtan.
-
bzoley
veterán
Tavaly nyáron vettem elsőnek F Astra-t. Nem kimondottan ezt kerestem, csak valamit a kevés pénzemért. Mai napig szeretem, csak azt az egyet sajnálom, hogy nem az előtte próbált Caravan-t választottam. Azóta számtalan túlméretes dolgot kellett volna szállítanom.
Nulla tudással, ismerettel indultam neki az autós életnek, azóta rengeteget olvastam, kellett is. Igazi barkácsolós autó. Koránál fogva valamit mindig kell bütykölni rajta, hol ez romlik el, hol az, de mind olyan dolog, ami mellett lehet élni - egy ideig. A kötelező vezérlés cserét ezidáig eltrehánykodtam, először sürgősebb volt azonnal a fékeket rendbe tenni, és egy garnitúra akármilyen nyári gumit rávarázsolni. A rajta lévő téli szétrázta az egész autót. A rágányolt hátsó dobot is(ami rugóval volt a vonóhoroghoz rögzítve) gyorsan lecseréltem. Akkor úgy láttam, tökéletes az autó, most sokáig tudnám sorolni, mit kéne kicserélni, de az autó megállíthatalanul megy. Nem igazán tudtam, miféle motorok vannak, azóta lényegesen műveltebb vagyok a témában, és szerintem szerencsém volt, hogy Ecotec került a kezembe. A Kasztni szerencsére nincs szétrohadva, a motor még egész jó, a többi csak barkács kérdése. Ha a jó kasztni/motor párost sikerül kifognod, nyertél. -
harry
veterán
Sziasztok!
Gondolkodom első kocsi váráslásán, egyelőre nagyon szemezek az AstraF típusokkal, amire gondoltam:
- 400kFt körüli összegben (+- 100k, ha olyan) -> csak az autó, egyéb járulékos dolgok nélkül
- úgy látom 94-2000 között vannak leginkább, futásteljesítményt meg ki tudja, de gondolom legalább 150, ami alapvetően nem zavar, ha műszakilag jó, karbantartott
- leginkább 5 ajtós (ferdehát / kombi, ez utóbbi nekem szimpatikusabb - mennyire lehet ez necces használtan? Gondolnám, hogy nagy csomagtér, jobban is megpakolják)
- extra nem nagyon kell (tán' egy szervó azért lehetne), de tudom, hogy ennyiért állapotot veszünk
- motorból benzin, inkább a 8 szelepes, nem-ecotec lenne talán praktikusabb, teljesítmény passzolom, gondolom több - jobb, és ilyen kategóriában talán a kötelezőt / fogyasztást sem dobja meg igazán egy nagyobb
- barátnőmmel használnánk + egy vizsla, javarészt hétvégi autónak (kirándulás, utazgatás, nagy vásárlás, stb. szerintem évi 5000km alatt / körül)
- fogalmam sincs, mennyi időre vennénk, talán egy 5 év, de ez erős tipp, ha nem rohad le alattunk, és nem vet fel a pénz, akkor nem hiszem, hogy cserélnénkSzóval érdeklődnék, hogy mik a típushibák, mire kell figyelni vásárlásnál? Amennyire tudom, elég jól megvannak ezek a gépek, esetleg rozsdára hajlamosak, de van alkatrész bőven / olcsón. De javítsatok ki, ha tévednék. Persze szívesebben vennék olyat, amivel nem kell sokat matatni, lévén nem igazán értek hozzá, és ismerős sincs a témában...
Mennyit kellhet vajon egy ilyen kategóriás kocsira (már olyanra, ami azért úgy rendben van) utólag rákölteni? Olaj, szűrők, vezérműszíj csere gondolom, talán fékek? Vagy más egyéb? Elég egy 100-ast rászámolni?
Maga a vásárlás valószínűleg csak tavasszal lesz esedékes, de addig szeretnék minél több infót gyűjteni.
Válaszokat köszönöm
-
TasiA
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Csupán józan paraszti ésszel IGEN!!

Továbbra is ezt a gondolatmenetet folytatva: hidegen dúsabb keverék kell, amit régen szívatóval , kézzel, manuálisan a sofőr csinált, aztán később automata váltotta le a kezedet. Majd elterjedt a befecskendezés,(karburátor helyett) amihez elektronika kell. Magyarul a gép érzékeli, hogy hideg van, szar a keverék, adunk hozzá benzint. Ennyi.

-
-
pempellini
senior tag
Nem tudja valaki hogy lehet ellenőrizni hogy jó -e a twinport szívósor?
Szemrevételezésen kívül,hallottam hogy meg kell rázni? -
degu
senior tag
Azert molyolok,mert eddig 6,5-7 l volt az atlagfogyim. Igaz,hogy tulnyomoreszt orszaguton,5. sebessegbe.
A *befecskendezosnek* nincs *szivato-uzemmodja*?
Akkor hogyan csinaljak,hogy hidegen is mindjart huz?
-
-
sok rövid úton a szivató (igaz, hogy ilyen nincs benne, de mindegy
) simán betolja a plusz litereket.
ha ehhez még ilyen "nem megy egy henger" érzés is társul (ami megint valós probléma, nem csak téves érzés), akkor nyomás ki az autópályára és tessék megkergetni azt az autót rendesen. A fogyasztásnak is jót tesz, ha néha kiégeted meg a gyújtáskimaradásnak is. -
-
degu
senior tag
A fene egye meg!
Lehetseges,hogy az 1,4-es,benzines Astram /Classic F/ egyszer csak elkezdett 10l /100km-t fogyasztani?
Most volt a szerelonel.Kicserelte a gyertyakat,kabeleket,meg az elosztot,vagy mit.De erzem,hogy idonkent mint ha 1 henger kihagyna.Razkodik a kocsi allo helyzetben.
/De nem mindig/Mi a fene lehet vele?
Hiheto,hogy a hideg ido miatt,es a sok,rovid ut miatt az ismetelt *bemelegiteshez*a szivato issza meg azt a 3-4l pluszt? -
Okuyama
tag
Üdv,egy olyan kérdésem volna hogy megtudná e valaki mondani B Vectra-ban milyen foglalatú a helyzetjelző az első fényszóróban ? Nem faceliftes B vectra ,hanem 97 es évjáratúról van szó .
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Simán látok embereket, akik az ezeréves verdájukban felhúzott ablakkal cigiznek... És ez a kiindulópont? Mert akkor tényleg nincs miről beszélni.

Nincs mit leellenőrizni. A belső levegőt keringeted, azaz a kocsiban utazók egymás kilélegzett párájának, levegőjének, kórokozóinak örülhetnek egész úton. Megfizethetetlen élmény. Minden másra ott a MC.
-
-
fero02
nagyúr
válasz
tomyoy
üzenetére
Sajnos ismerős.

Sztem soha nem fogom felfogni, hogy miért b@ssza teli az egész utasteret. Számtalanszor szét lett szedve, az összes lefolyó-összefolyó rész kitakarítva, kimosva, minden tüzetesen átnézve, hogy nem-e repedt, illesztésnél befolyik-e, szigetelő gumi tényleg jól a helyén van-e, stb...

-
adorjant
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Rossz állásban ragadt a lelkem
Ha nem akarod megjavítani,akkor megfelelő helyzetben kell "rögzíteni"Ne aggódj,nekem is kijut a jóból,a Corsának a fűtőradiátora csöpög,vételkor mutatta is a srác,rendeltem egy újat,azóta se érkezett még meg

De már ki van szerelve a régi,szóval nincs fűtésem egy ideje
Na meg mivel szét van szedve a középkonzol alja,irányítatlan hideg levegő érkezik a lábtérbe. Ilyenkor még nem is gáz,de 0 fok körül... 
-
Jofi81
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Én páramentesítő párnát használok, nálam működik.
-
fero02
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
F Astra? A pollen szűrőt ki kell dobni a picsába. Nekem (és jó pár márkatársamnak ismerősi körből) állandóan vizes. Egy nagyobb eső, egy kerti slagos kocsi mosás és teljesen átázik, használhatatlan.
Számtalanszor szétszedtem miatta a szélvédő alatti részt (ahol az ablaktörlő mechanikája is van), fullra kitakarítottam, új szűrő, szépen összerak és első esőnél ismét anyázás. Azt hittem én raktam össze szarul, megint szétszed, összerak és kezdődik előröl...ha kiveszem a szűrőt, a párásodás megszűnik.

-
zolikaDB
veterán
Fontos kérdés: mit lehet tenni a szélvédőpárásodással? Klímát fújatom, az OK, de szétfagyok, meg nagyon rövid ideig jó.
Vettem a T.szkóban páramentesítő folyadékot, pumpás kiszerelésben, olyasmi a szaga, mint a fagyállónak. Szélvédőt belül szépen Clean-nel megtisztítottam, utána ezt felfújtam rá, hagytam állni pár percet. Utána papírtörlővel elkezdtem letörölni, eleinte mázgás volt, nagy nehezen szépen letisztult...
Mindez persze szart sem ér. Elindulok, kb 2 perc múlva elindul a párásodás a vezetőoldal felől. Egy darabig csak itt, majd szépen folytatódik a másik oldalon is. Utasom nincs, én meg magamban nem nagyon beszélgetek, szóval az emberi tényező minimális a történetben.
Mit lehet ezzel tenni??? -
zolikaDB
veterán
Magyarországon hol lehet vásárolni Hella és Philips autós izzókat?
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Lehetne forrasztani, de inkább megtartom talonba. Az előző autómban egy szerencsétlen vontatásnál eltört a hűtő, forrasztva lett, és rá pár hónappal később szépen lassan elkezdett szivárogni. Opelt felhívtam, de Ők azt mondták, hogy hívjam fel a szakszervizt, ahol szervizelni szoktam az autót.
Calogero:
Az lesz, holnap rájuk telefonálok. Köszi -
Calogero
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Hívjál fel egy szakszervizet, ők alvázszám alapján megtudják mondani hogy milyen a hűtőd, tudnak mondani katalógus számot.
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Nem lehet forrasztani a hűtőt? Pontos infót csak az Opeltól fogsz kapni. Amúgy nehezen hiszem el, hogy nem tudja kiírni a két méretet a katalógusból, majd az megállapítani, hogy melyik van benne.
-
fero02
nagyúr
válasz
KonzolKartel
üzenetére
"Àllítólag, ahoz, hogy ki vegye a hûtôt nagyon le kell bontani az elejét."
Úgy is ki kell cserélni, akkor nem mindegy? Ha meg fáj a f@sza dolgozni, akkor vidd lelkiismeretes szerelőhöz.

Amúgy a szerelő hogy rendel? Van gépe és a beszállító saját programján? Csak mert akkor alvázszám után is lehetne keresni.

-
-
fero02
nagyúr
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Ezek a méretek biztosan nem jók (el van írva az egyik adat).
Amúgy meg felmész pl a bárdi autó honlapjára és megnézed a webshop-ban miket árulnak.
Vagy kiveszed a hűtőt és keresel egy gyári számot rajta. -
KonzolKartel
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Nem tudom, hogy mi alapján kéne belőni, hogy melyik hűtő is kellene az én autómba.
2004.09 Opel Astra H
A szerelő kívülről ezeket a méreteket lőtte be:300x380x600
Ilyet nem is találok... -
degu
senior tag
Megvettem az uj tolatolampa-kapcsolot,a pontos specifikacio alapjan.
Meglepodve tapasztaltam,amikor kiszereltem a helyerol a torott,regit,hogy az uj kapcsolo menetes resze kb.30 mm-el hosszabb.
Vajjon miert?
Az ujabban gyartott darabokban pancelozott,vastagfalu sebvalto van?
Tartottam tole,hogy esetleg a hosszabb,menetes huvely utkozni fog valamelyik fogaskerekkel,vagy valtovillaval,de priman,gond nelkul mukodik!
De a hosszabbitott menetes huvely tovabbra is rejtely szamomra... -
-
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Akkor bevállalhatod, a füstöt (gőzt) a kifolyó folyadék okozza. Előtte töltsd fel, de vigyél is magaddal folyadék biztonságképpen! Útközben állj meg megnézni! A gyári hűtőfolyadékot mentsétek meg, és csak nagyon jó minőségűvel pótoljátok, ami hiányzik! Készre kevert folyadékot vegyél!
Ha nem bízol eléggé a szerelőben, akkor erre többször hívd fel a figyelmét! A hűtőfolyadék minősége az olajéhoz hasonlóan fontos. Mérhetetlen pusztítást okoz a rendszerben a gyenge minőségű cucc. Vízkő, erózió, dugulás, vízpumpa halála, stb. -
KonzolKartel
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nem folyik, nagyon lassan csöpög. Mentem ma vele vagy 50km-et, mire észrevettem, a dolgot.
Gyenge füst jött a motortérből, és akkor láttam, hogy nincs vizem.Nemrég is mentem vele, kb. egy 10 km-et, de nem folyt el a víz. Még mindig bőven volt a tartályba, amikor hazaértem.
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Ha szivárog csak, akkor sem biztos, hogy kibírja. Ugyanis menet közben a rendszer nyomás alatt van. Be kell indítanod, megvárni, míg felmelegszik. Ha nyitott a termosztát, akkor megnézni, hogy mennyire folyik. Van esélyed, hogy kibírja, de nem túl sok. Én inkább a vontatást választanám.
A lökhárító merevítő nem drága tétel, mindenképpen cseréld. Olyan 8-10k az ára. Ha elment alatta a két tartóbak, annak kb. 5k darabja. Ne akarjátok kihúzatni, ill. megspórolni, mert másodikra semmit nem véd. A hűtő forrasztása kb. 10k.
Ha ezt is akarod javíttatni: A lökhárító műanyag forrasztható, ehhez ragaszkodj, mert az utángyártott az szar, a gyári meg drága. Ennek ára olyan 5-10eFt. A fényezés egy elemnek számít, olyan 20-25e.
A szerelés max 1 óra, ha sokkal többet mond, akkor le akar húzni.Casco van ilyenkor, de jó eséllyel az önrész befedi. Az enyém 50k-s, de a tipikus casco-k 100k körüli önrésszel indulnak.
szerk.: alkatresz.eu-n mindent találsz jó áron, jó minőségben.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Sok jót nem mondtál, sőt.
Van casco-m. Ilyenkor mi a teendő? Azért holnap kiveszem a szerelőmhöz(nem számlaképes), hátha csak valami kisebb hiba, bár szerintem sajnos igazad lesz. A lökös kb. középen repedt meg.Ilyenkor azért vajon hűt annyit a hűtő, hogy elmenjek vele egy 20km-ert a szerelőhöz?
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Ha megrepedt a lökhárító, az azt jelenti jó eséllyel, hogy az alatta levő merevítő (a valódi lökhárító, mert a műanyag az csak dísz), beleállt a hűtődbe. -> talán javítható a hűtő, viszont új lökhárító.
-
KonzolKartel
őstag
remek. tegnap lesatuzott elöttem az idôs néni a sàrgànàl, és neki koccantam. lökös egy helyen picit megrepedt, és ennyit làttam.biztonsàg kedvéért azért felpattintottam ma az elejét, erre üres a víztartàly.
ràtöltöttem, és szépen lassan csöpög el a fagyàlló. vízhûtô megrepedhetett? jò lenne, ha csak egy csô lecsúszott vna. mind1, majd holnap a szerelô megmondja
. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/Pont/

/
. Lelassultam vagy 10-re, vissza 1-es, de továbbra is fuldokolt(nem tudom rá a jó szót, talán köpködött), erőtlen volt. Bementem az első utcába, leparkoltam, leállítottam és pár másodperc múlva indítottam újra, és ekkor már nem produkálta a hibát.