Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Tegnap raktam került is bele frissen még 180 km, a motor pöpec, a 7800 forintos meyle kuplungtárcsa szintén, "vajpuha" a váltás. A generátor ellenben kerepel tehát ott van valami gubanc annak ellenére is, hogy a töltés jelenleg is jó. Így, hogy van töltés lehet csak valami apró baja van, majd megnézetem, de ha sokat mondanak akkor lehet inkább cserélem.
A javítás így alakult:
-A B1 '96 és B2 '00 között eltér a vízcső rendszer egésze valamint az injektorsor így ezeket ki kellett cserélni a régire, a leömlőt takaró szép krómozott fedlap szintén nem fér be gyárilag vmi miatt de majd megokosítom. A régiben a karter aljánál van egy dudor rész amiben az olajszintjelző van benne, az az új motorban nincs meg mivel nem BC-s volt, most csak emiatt már nem lett megbontva a motor de majd egy következő vezérlés cserekor be lesz építve az is.
-A kuplung már kopásjelzőn állt + a rugó zörgött benne így az is cserélve lett (Meyle 8e)
-Vezérműszíj cseréje az alapból is tervbe volt véve (szerelő intézte 7e)
-A főtengelynél volt rajta olajfolyás is főtengely szimering is cserére került (szerelő intézte 6e)
-A vezérműszíj görgői már zajosak rajta így azok is cserélve lesznek (Hans-pries 1 feszítő+2db vezető 9e)
-Vízpumpánál is látni némi csepegést így az is cserés lett (Hans-pries 5e)
-Hosszbordás szíj már akkor kopottas volt amikor megvettem a vectrát (cirka 60-63e km került bele nálam azóta) nem volt hangja sem és annyira repedezett sem de most ha már szét van szedve akkor belefér (Meyle 3e)
-A leömlő a régi és az új motoron is végig volt repedve ahogy X20XEV (és X18XEV) mociknál szokás így az újé meg lesz hegesztve így megszűnik a korábbi kávédaráló hang hidegen.
-Motortartó bakok az új motoréhoz valókra cserélve kivétel amiket már korábban én cseréltem még újabbra. (csak az egy került bele az új motoréhoz tartozókból mert csak az méretpontos)
-Akku már lehalt a régi, kapott egy másikat.
-Valvoline Top Guard 10W40 félszintetikus motorolaj megy bele, nekem ez már bevált korábban + GM motorolaj szűrő.Az alkatrészeket szinte mindet én vettem meg és a cromaxtól így olcsón sikerült elfogadhatóakat szerezni.
Idén még kerül rá egy szerelhető vonóhorog, kap 4 új féktárcsát 8 fékbetétet és 4 fékpofát valamint a hátsó sárvédő íveket is rendbe akarom rakatni és okt végén mehet is műszakira.
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Ugy ertem, penzben. Felig-meddig rokongyerek a srac.
-
zolikaDB
veterán
Srácok, mi pénzre számítsak a szerelőnél?
- rúdfej, inga csere (1-1db)
- olaj + olajszűrő
- benzinszűrő -
_seth_
veterán
Több mint 1 évet állt az autó, ez idő alatt vettem 2 bringát, párom szintén, sétáltunk szép nagyokat, túráztunk, néha persze jó lett volna ha használható de ez van

Cakk-pakk olyan 170 körül lett így is, komplett vezérlés, kuplung, motor, munkadíj, leömlő javítása, folyadékok, olaj stb, stb, összejön szépen.
Szépen jár, egyedüli hibaként a kopogásérzékelő hibakód de majd át lesz rakva a szenzor a régiből és nem lesz gond azzal sem, a régi motor el lesz rakva alkatrésznek.
Maga a motor sokkal csendesebben jár mint a régi, nagyon oda még nem léptem neki, na nem mintha bejáratós lenne csak még szokom én is, amíg nem volt vectra ha autó kellett akkor egy 1 literes 3 hengeres régi swift volt csak kéznél, ahhoz képest rakéta így is a vectra

A generátor csendesedett már, lehet el is fog hallgatni csak kell egy kis járás neki de ha nem akkor majd megnézetem azt is.
Sárvédőket tovább rágta a rozsda de nem meglepő, idén még 2 hátsó ív csere is lesz és akkor jó időre azokkal sem lesz gond.
Etanol cucc bennevan, az a kábelkötegre van kötve, nélküle és azzal is adja a kopogásszenzor hibát, erre tippeltem még, hogy lehet arról megy a vezérlése de nem. Egyébként maga a motor is csendesebben jár mint az előző és finomabban, persze 5 évvel fiatalabb.
Okuyama: mennyibe fájna nekem az a generátor?

-
_seth_
veterán
Ismét gurul a verda
Kopogás érzékelő szenzorra panaszkodik ugyan de semmi más hibakódot nem dob, lehet az újabb motorban a szenzor is eltérő, ki tudja... A generátor lett még kissé hangos mióta nem használtam de tölt hibátlanul mindenesetre majd egy generál nem fog ártani neki. -
válasz
KonzolKartel
üzenetére
A behúzótekercs környéke lesz. Lehet, hogy egy tárcsacserével megúszod.
-
Pitu
aktív tag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Erről jut eszembe, az mennyire egészséges ha bekapcsolt manuális klímával indítják az autót?
-
KonzolKartel
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Na, meg is lett. Szétkaptam a fél autót, majd befutott egy ismerős, aki azt mondta, hogy próbáljam meg, hogy bekapcsolom a klímát, akkor van e hang. Hát nincs. Szóval valami a klímámmal van.
-
KonzolKartel
őstag
Esetleg valaki erre a zajra? Ma átnézettem a vezérlést, kicserélték a feszítőgörgőt, mondván, hogy biztos az lesz a ludas mert kicsit meg van kopva...
[link] -
Tomoty
senior tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Sikerült tesztelni az autót:
0-100km/h a gyári adat szerint 10.7 másodperc az 1.8-as szívóbenzin Astra H-nak, nekem sikerült 7.6 másodperc alatt teljesíteni: [0-100] 0-60 3,2 sec.
Most minden összejött, kerék betapadt időben, a váltó sem b*szakodott. -
fero02
nagyúr

-
bambano
titán
Ebbe nem kell csiptuning...

-
zolikaDB
veterán
Mi lehet az oka annak, h a csomagtartoban, a karpit alatt nedves a lemez, a tank feloli oldalon ill. A potkerek korul is?
Karpitokat kiszedtem, kiszaritottam, de addig nem teszem vissza, mig gond van... -
Andi45
csendes tag
üdv!! igen olvastam és javítottam. köszönöm a választ a féklámpa, biztosíték hibás volt, a tolató lámpa pedig a kapcsoló miatt nem működött.... a szervizkönyv szerint a kézifék külön rendszeren van a hátsó tárcsafék mellett egy dobfék is helyet foglal ami a kéziféké... a tárcsafék nem alkalmas a könyv szerinte a rögzítésre ezért oldották meg így. szóval valószínűleg a dobfékben lesz a hiba... csak hát se szerszám se tapasztalat ezért kérdeztem hátha van valami egyszerűbb megoldás amivel a szerelőt ki tudom hagyni...

-
tomyoy
senior tag
Valaki lenne olyan kedves és linkelne nekem egy b vectra biztosíték tábla fedelet, vagy valami diagrammagyarázatot? nincs meg a fedél és jól lenne tudni mi minek a biztosítékja, konkrétan a hátsó ablakfűtés nem megy.
vagy egy saját fénykép is megtenné

-
Andi45
csendes tag
Üdv ismét!
1.8I vectrával lenne egy kis gondom megint..... pontosabban a kézifékkel. a kézit ütközésig behúzom hátra akkor is elgurul... előre viszont nem engedi a kocsit. tehát a hibajelenség hátra elgurul az autó előre pedig fog a kézi ez mitől lehet?? Hogyan tudom orvosolni?? előre is köszönöm a választ! -
-szőke-
tag
Lenne egy Opel Astra F 1.6 8V (C16se) motor.
Az lenen a kérdés hogy ugye gyárilag 75 le.
Meddig lehet a motrot felhúzni chiptuningal? -
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Éjszaka csak alszol? Reggel mikor indítod, ki fog derülni. Nem kell hetekig állni az atuónak, ej jó 12-16 óra elég
-
helkis
veterán
pár jóféle how2... astrákhoz...

-
Bambano! Találtam valamit, ami pont arról szól, amit már az kezdetek óta hangoztattunk.
Kedvenc részem: Valahogy így jutottunk el a Cayenne turbo S-ig, amely a katalógus szerint százon 14,9-et eszik átlagban, az Auto Bild padlógáz-tesztjén viszont 66,7 literrel remekelt. Tudom, demagóg példa, de mi is láttunk már csodákat. Igen, vannak igazán takarékos turbómotorok a maiak között - főleg akkor esznek keveset, ha értő kezekben vannak. De ha odalépünk, és kihasználjuk, amit teljesítményben kínálnak, kivétel nélkül mindegyiknél horpad a tank.Vagy ez: Kétszáz lóerőig traktorba való négyhengeresekkel kell sínylődnünk, pedig kellene a fenének háromszáz ló, csak járjon selymesen, ahogy csak egy hathengeres tud. És akkor nem beszéltünk a háromhengeres BMW-ről, jaj. Vagy Fiat serleggyűjtő Twinairjéről: az 500-asban még vicces volt, de a Lancia Ypsilonban borzalmas. És nyolc liternél kevesebbel nemigen lehet járni vele. A gyári adat 4,1. Ezek után mondja nekem valaki azt, hogy a szabályozás takarékos autók előállítására kényszeríti a gyártókat.
Esetleg ez: Még fájdalmasabban tudnék jajgatni azon, mekkora orosz rulett egy ilyen autó birtoklása a garanciaidőn túl. Legalább Novoth Tibinek lesz munkája, a turbójavítóknak még több.
Kb. pont ezeket írtuk le jóval korábban. Szóval vigyázz arra a V6-ra.

-
Pitu
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Én is kompresszió mérést javasolnák, nálam 3 hengerben normális érték volt, az egyiknél viszont magasabbat mért a korábbi szerelő. Azt mondta hogy a gyűrű alá mehetett valami lerakódás és kitágult...
A kerregéses témával meg ott járok, hogy tettünk a motorba hidrotőke tisztítót, na azóta még gyakoribb lett és egyre hosszabb ideig csinálja. Márciusban szétszedetem szakival, ő láncfeszítő hibára gyanakszik, bár korábban mintha írta volna itt valamelyik kolléga hogy a feszítőnek vissza nem lenne szabad engednie
-
TasiA
senior tag
válasz
pempellini
üzenetére
Ha a szelepszár szimering, akkor hosszú állás után, mondjuk reggel indításkor kormos fekete füstöt nyom, ami gyorsan meg is szűnik.
-
Andi45
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Azt még nem néztem meg mert elég sötét volt már... reggel megnézem. A kérdésem az lenne ,hogy honnan tudom melyik biztosíték tartozik hozzájuk?? Lehet amatőr kérdés de első autó.... ill gondoltam arra is ,hogy esetleg a kapcsolók mentek tönkre.. ebben az esetben hol keressem a kapcsolókat? Gondolom a fék lámpa kapcsoló a pedál környékén lesz de a tolató lámpáé merre van??
-
Andi45
csendes tag
sziasztok!
ma került hozzám egy opel vectra b 1.8 i sajnos lenne vele egy kis problémám... a féklámpa és a tolató lámpa sajnos nem üzemel... a helyzetjelző és az indexek mennek és az összes izzó jó látszólag... mi lehet a probléma? -
bambano
titán
válasz
pempellini
üzenetére
nekem is így kezdődött az előző kanyar, hogy 3700 kilométeren eltűnt több, mint egy liter olaj... a végösszeg láttán levert a hideg veríték

a mostani kanyarról (már nem neked címezve).
én még ilyet nem pipáltam, hogy mennyire lerongyolódott az Újhelyi itt Debrecenben... múlt hétfőn vittem be a kocsit szokásos időszaki szervizre, meg volt egy kotyogás a futóműben, meg nem éreztem jónak a fékeket.az időszakit elintézték hamar (remélem, bár már azt se hiszem el, amit kérdeznek), de a fékkel egy hetet nyaralt bent az autó. Hogy miért? mert elment egy nap szabira az ügyintéző, aznap, amikor már bevittem, nem rendelték meg a fékbetéteket, csak mikor visszajött szabiról. ez bő két nap veszteség.
mikor kihoztam a kocsit, recsegett ropogott az egész, visszavittem, hogy mi baja. nem tudták. pedig tudhatták volna. közben kérdeztem, hogy a toronycsapágyakat cserélték? mert az is ropogott, kértem is, hogy cseréljék, erre az volt a válasz, hogy nem érnek ők rá arra...
lehet találgatni, hova nem viszem legközelebb az autómat, mert amit ott akkor magamban elmorzsoltam, az nem a katolikus liturgia szerint volt... még most is ősi mesterség űzőit gyanítom a nőági felmenők között... ilyen időben, mikor minden szerelő panaszkodik, hogy nincs munka, nem csinálnak meg egy megrendelést... ezeket is bezárassam?
-
pempellini
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
De erő van benne,csak elkezdett fogyni az olaj,Corsa c TWINPORT.
Gyorsul rendesen azzal nincs hiba,esetleg a olajteknőnél elmehet 3700km-en 1 liter olaj,mert cseréltetem láncszettet és elég balfaszul tették fel az olajteknőt és mindig látok olaj cseppeket rajta. -
sziada5925
aktív tag
válasz
pempellini
üzenetére
Kompresszióméréssel szerintem ki lehet deríteni, hogy kell-e gyűrűzni.
-
pempellini
senior tag
Srácok honnét lehet megtudni hogy olajlehúzó gyűrű beteg vagy a szelepszár szimering?vagy csak bontás után?
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Segítenétek kalkulálni? Z14XE Astra G.
- olajcsere (szűrővel)
- rúdfej, inga
- induláskor, a megszokott módon kiengedve a kuplungot, remeg az autó... Ez miért van? Kuplungtárcsa? 1-es szinkrongyűrű? S ez milyen tétel? -
#TOTTI
őstag
válasz
Tomoty
üzenetére
Nekem van egy 4e Ft volt postával! Tökéletesen működik, Kiolvas töröl, élő adatokkal, stb. Kicsit másfajta. Ilyen amúgy!
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Valaki már használt ilyet (2004 utáni autón): [ELM327]
Nekem hibakód törlésére kellene. -
zolikaDB
veterán
válasz
Tomoty
üzenetére
Ezeket én is meg tudom lépni, ha akarom. De míg a műszerfal nyikorog, addig nem látom értelmét erre költeni. Enni meg eszik télen rendesen, a könyöklő nekem többet ért, mint a chip.
Ha majd egyszer megint autóvásárlás előtt állok, akkor meg nem alulmotorizált kocsit veszek, amit nem feltétlen kell chippel erősíteni. -
Tomoty
senior tag
válasz
realmadrid
üzenetére
1.4-es Z14XE- nél (ZolikaDB) simán tényleg nincs értelme.
Kell bele egy legalább 9.5mm-es emelésű sportvezérműtengely + egy profi chip. Ez már minimum 160eFt (inkább 200). Mérlegelni kell, hogy megér-e ennyit, hogy a 90 lovas autó 110-115 ló környékére hízzon.
Ezt már régebben írtam, de nálam már volt értelme a chipnek (sporttengely, portolt hengerfej, nagyobb injektorok, dbilas szívócső, lexmaul leömlő stb). A Végeredmény 0-100 gyári 10.5 helyett 8sec, 10-200 gyári 32 helyett 20 másodperc. De nekem ez egy "elvakult" hobbi szinten van már: [1.8-as szívóbenzin astra H 100-200] -
sNORh
addikt
Hali
Sikeresen cserbehagyott a kocsi(Vectra B2 2.0DTH X20DTH)Egy hete már ezt csinálja hogy Beindítom, és fél perc múlva lefollad. Aztán nagyon nehezen kapja el, 2 3x 10-15-öt teker mire nagyon nehezen elindul.
Tegnap ugyan így beindult, leállt, de már nem indult be. Már majdnem lemerítettem az akksit, de nem indul be. Mintha nem kapna üzemanyagot vagy nem tudom. Gyertya szerintem nem lehet, mert akkor miért indúl be azonnal, de utána leáll, sőt ha mentem vele kicsit, meleg motornál utána már pöccre indult.
Ötletek? Isten adja hogy ne adagoló legyen...
Esetleg autómata szivató? :S
-
kisjimy
aktív tag
válasz
bzoley
üzenetére
Legyen 160KW!

Amúgy youtube-on vagy egy 3.2 v6 abc chip tuningos opel omega,ott csak annyit láttam,hogy 160fölött még bőven húz,és 200fölött is látni hogy erő.Szemben az enyémmel 220fölött már csak cammog km.óra.Eddig csak 230volt amit mentem vele,akkor forgott 5900et,6500 a piros.Kb olyan 240-250 a max.Az abc tuningos srácnak ora szerint 260.Megnézném gps el is,azt a 260.Nem igen hiszem hogy a váltó áttétel megengedné.
-
-
TasiA
senior tag
válasz
kisjimy
üzenetére
Nem hinném, hogy az enyémnél hosszabb, de azt a 33NM-ert megérzed. Na nem azért mert annyira sok, hanem mert érezhető, nem csak ilyen bebeszélem magamnak, hogy a hangos kipufogótól jobban megy.

Én mikor az ugyan azon a típuson belül 1.8-ból 2.0-ba ültem annak ellenére hogy sokkal hosszabb a váltó és az autó is nehezebb, nagyon megéreztem a nyomatékbeli különbséget, ami csak 25 NM.
Az első volt 90 ló 145 nm, ez meg 115 és 170. -
kisjimy
aktív tag
Nem nagyon mert itt a váltó a szűk keresztmetszet! 4 hosszú,max egy picit jobban gyorsulna,főleg nagyobb sebességnél.Azt meg ugy sem tudod itthon kihasználni.
De ha lenne benne egy jó kis komplesszor,vagy mind ként oldalára tenni turbót(mint a saab is tették),meg váltó csere gyorsabb 5 fokozatura,ott szakitana! 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

visszatérve a generátorhoz még megvan ami benne volt
Meg kéne azt a kocsit hajtani, netán egy kis etanollal megöblögetve! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.