Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- hcl: Amúgy mi a terv?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Jelentem, rövid tapasztalat útján, h eddig ég és föld a régi, gyári lapát közt a különbség a szilikon javára, igaz a másik már rottyon volt. Apró örömök, de ez gyönyörűen töröl (1800 HUF).
Szélvédőcsere megvolt (12e HUF bontott), a régit nem lehetett menteni, 2 villanyász is próbálta (0 HUF).
Múlt héten leműszakizott gond nélkül, 19e HUF.
Úh újra rendben a kocsi. A szélvédővel oda a "T" betű, és március óta 7e km.Mod.: írtam egy listát, h mennyibe van eddig a kocsi, benyát, rádiót meg apróságokat nem számítva (nem volt előző kocsim, amiből átmenthettem volna), de inkább nem írom ki az összeget, mert...
Drága hobbi az autótartás. Ha azt nézem, h kollegám dízel, behozott, sokáig a placcon állt autóban vezérlést sem cserélt, meg az alap dolgokat (szűrők, folyadékok, tömítések), akkor tkp enélkül még hagyján lenne az enyém is
-
zolikaDB
veterán
Ablaktörlő lapát kellene G Astrára! Ezek a szilikoncsodák jók? Ha kint áll az autó, a fagy nem szívja össze nagyon?
-
_seth_
veterán
válasz
tomyoy
üzenetére
Mint B vectra tulaj írom:
-A fényszóró-hűtőrács páros cseréje általában törés után szokott előfordulni, főleg amikor az autó többi része gyári marad. Enyémen is így indult a b1-b2 átlakítás. Valahogy az eleje túl passzos, gyárilag a fényszórók felett több a hézag a motorháztetőig, itt most vagy a tető és sárvédők vannak nagyon lent de inkább a lökös van túlzottan fent és így a fényszóró-hűtőrács is. Képen a motorháztető éle is túl szép, enyémen is sokkal több a kőfelvedőrdés amin megtörik a fény.
-Jobb oldalon hiányzik a díszléc, kb 5e egy valamire való de csak kasznisnál lehet felrakatni mert házilag gyakran lejön.
-A motortér rendben van bár a leömlő feletti hővédő lemezt rendesen meghajtogatták de, hogy ennek mi oka van passz.Az ára eléggé alacsony de ettől még lehet jó vétel. Ugyanakkor az ilyen olcsóbbak futóműve, fékei, rohadása szokott a gond lenni.
harry: valószínűleg beszámított autó lehet így még akár megtörténhet, hogy annyira nem is rossz vétel de ez már csak élőben derülhet ki

-
harry
veterán
válasz
tomyoy
üzenetére
Kis statisztikával tudok szolgálni, mivel mostanság nézegetek kocsikat, köztük felmerült a B Vectra is, ám úgy láttam, hogy nagyjából 280-900 között vannak eladó modellek, a középmezőny van úgy 500-550 között. Vagyis ennyiért ez a kínálat alja, és hát... én személy szerint biztos nem bíznék benne. Jó, persze meg kell nézni, állapotfelmérés, menni vele, miegymás, na de valami oka kell legyen, amiért olcsó, még ha nem is látszik elsőre. Ráadásul úgy látom kereskedés, amik azért nem feltétlenül a becsületes segítőkészség mintaképei. És akkor ugye ezen már van valamennyi haszon is.
Kinézetre nem rossz, leszámítva a jobb első küszöb rohadását. De majd a többiek jobban megvéleményezik. -
tomyoy
senior tag
-
válasz
ququry
üzenetére
Textar vagy Ate. Esetleg Jurid. Ezeket javasolom én.
Olaszt én nem vennék (az olcsó Brembo sem jó), a németekkel általában nehéz mellélőni. Brit betétekkel is volt tapasztalatom, egyáltalán nem rosszak (Ferodo, Mintex). De ha meg akarsz állni minden körülmények között, akkor az első kettő.szerk.: a Zimmermann igen jó és olcsó is. De, mint már írtam, némettel nem fogsz mellélőni.
-
ququry
csendes tag
Sziasztok!
Astra G-én esedékessé vált az első fékek javítása.
Ki milyen tárcsát és betétet javasolna?
Febi tárcsát találtam jó áron. A Febi milyen minőség mostanában? -
tomyoy
senior tag
Bontom az astrát, ha bárkinek kell valami akkor priviben írjon és mondom mi a szitu vele, gombokat kicserélni, egyéb kis mityműrük ami egyébként mennek mind szemétbe azok vihetők( műanyag elemek ajtókéder ilyesmik, postázom is ha kell postaköltségben! pénzben csak nagyobb értékeket gondoltam, mert próbálok kihozni belőle egy kicsit.( bal lámpa-index, övfeszítők, f13 váltó,szervó, hátsó híd, rugók, fékrendszer, gyújtás rész(rotoros), 4 db új lengéscsillapító, generátor, önindító, egyéb motor alkatrészek-ezeket ha kikerültek vaterára dobom föl szerintem).
-
Sziasztok! Manuális klímás Corsa D-ben az előtét ellenállást hol találom (honnan tudom megközelíteni)?
-
Daywalker
addikt
Hinnye de rég jártam erre....most viszont segítség kéne.
Nincs valakinek elfekvőben egy jó eladó önindítója? 1.4-es Corsa B-re kéne, tehát Astra F 1.4 és Corsa B 1.4-hez valók jönnek szóba. -
bzoley
veterán
válasz
üzenetére
Miért lenne hülyeség? De elvileg semmi baja, a múlt héten nézegettem, amikor szervószivattyút cseréltem.
De megint hallgatóztam, mégis lehet vízpumpa, vagy görgő. A hang legalább is a fogasszíj burkolata alól jön. Jó, hogy mindig van valami új, amivel foglalkozni lehet. Eddig a hosszbordás görgője nyivákolt, most meg ez.
Ja igen, 1.4 Ecotec -
Gabesz357
csendes tag
Sziasztok.
Megvettem a bicskakulcsot amiről beszéltem. Olyan gondom lenne hogy nem tudom hol van a központi zár vezérlőjének a helye
Ha valaki elmondaná hol van megköszönném. Neten amit néztem utánagugliztam mindent irnak csak azt nem hogy hol van. Válaszokat előre is köszönöm 
ui: Én marha azt hittem hogy csak össze kell dugdosnom azt kész is... Ebből nagy legózás lesz. Szerencsére van valami rajz féle is csak a kocsihoz nincs

-
bzoley
veterán
Nem ismerős valakinek ez a hang?
A helyét nem sikerült beazonosítanom, valahonnan középről jöhet, olyan mint mosógépben az ide-oda verődő gomb.
Most hallottam először, meleg motornál csinálja. [link] -
Sziasztok!
F Astra 1.8 - termosztát kb mennyibe kerül és milyen bonyolult a cseréje?
Köszi

-
tudnátok normális kihangosítót ajánlani g astrába samsung galaxy telefonokhoz? thx
-
válasz
hotian
üzenetére
Akkor viszont fel kellene venned a hangot, és feltenni, mert így nehéz elképzelni.
Ohh, bakker. Most látom, hogy írtál hibakódot. De bamba vagyok!

Az nem túl jó jel. A hibakód alapján azt mondanám, hogy pucold ki a töltőnyomás-szenzort. De ha hangot is ad, az eléggé gyanús... Nézesd meg a turbód...
szerk: melyik turbócsövet cserélték? A szűrő és a turbó között?
-
hotian
tag
Sziasztok!
Opel Zafira B, 1.9 CDTI (2006, 200E km). 2-3K fordulat között fura hangokat hallok. Legjobban ahhoz hasonlít amit a DJ-k tesznek a bakelittel: sztreccsel. Néha kicsit rángat is. Ha elveszem a gázról a lábam akkor is ez a hang jön (ha 2-3K között vagyok). Ha felmegy a fordulat 4K környékére, akkor sárga szervizlámpa és elmegy az erő a kocsiból. Volt márkaszervizben, ott turbócsövet cseréltek (el volt durranva), de nem oldotta meg a problémát. A hangról nem tudták megmondani, hogy mi. Valaki találkozott már hasonlóval? A hibakód: ECN 02345A. -
TasiA
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot, de ~1000 KM-re nem mernék így elindulni, mert ha nem jön össze, szinte az autóm ára, hogy levigyenek a pályáról, ráadásul az még nagyobb baj, mint ha itt áll a lakás előtt. Semmi közepén mit csinálok?
Na meg nálam nem is működne a dolog, mert kézzel ki be rakom a gyertyát, szal menet kb sehol sincs.
A megoldás már meg van a haza útra, de azt írtam már. 
Még 1x köszi! -
Bozso68
őstag
Szia!
Régi D-Kadettemmel esett meg, hogy kilőtte a gyertyát. 100 Km-re voltam otthonról.
Vettem egy új gyertyát, a tömítőgyűrűt (vagy hogyhívják) lecsíptem róla, így mélyebbre tudtam tekerni a menetben, fogott már. Mondjuk nem volt egyszerű bejátszani, de sikerült. Nem pörgettem agyon, sikerült hazaérnem ezzel a sufnituninggal.
A szerelő megperselyezte, talán még le se kellett venni a hengerfejet, szerintem van rá kultúrált, forgácsbeleesésmentes megoldás, mivel ez Kb 10 éve volt, 3500Ft-ért anno megcsinálta. Ennyiből még akkor sem jött volna ki a le-felszerelés, tömítőkészlet, miegymás.Én megpróbálnék így hazaevickélni.
Remélem, sikerül megoldást találnod.
Üdv:
Zsolt -
TasiA
senior tag
válasz
üzenetére
Megmondom őszintén, a számomra szimpatikus megoldással is fog beperegni, csak éppen nem érdekel. Esetleg a porszívóra rátaknyolok egy gyertyanyíláson beférő gumicsövet és próbálkozom. Illetve párat pörgetek a motoron gyertya nélkül, de többet erre az autóra nem költök és nem is nagyon érdekel egy kis alu forgács, az acélban nagy kárt nem csinál
Az egész kocsi ér kb 250 ezret, semmi több számomra, mint szállító eszköz. 
-
TasiA
senior tag
válasz
üzenetére
De biztosan, bár én nem tudom az mennyire jó megoldás, illetve, hogy leszedés nélkül működik -e a dolog., de kétlem. Ha meg már le kell szedni, 5-10 ezer forint egy ilyen hengerfej. helkis kolléga verziója lesz szerintem a befutó, majd meglátjuk. Na meg a legfontosabb, hogy 920 km-re vagyok az otthonomtól, szal először haza kéne jutni. Otthon már rég megoldottam volna a problémát.

-
TasiA
senior tag
válasz
helkis
üzenetére
Hmm, így hirtelen nem tudom, saccra 30 ezer. Most vagy meg lett húzva nagyon valamikor, vagy kilazult és szépen kiverődött a menet. Nem tudom. Látszik , hogy a legbelül a dugattyú felől talán az első menet még épp, onnantól, meg el van kopva.

Köszi a linket, tegnap óta már mindent megnéztem én is. Valszeg ez lesz a megoldás, vagy egy új HF, úg yis régóta készülök ennek a leszedésére, felújítására.
-
Sziasztok!
Létezik valami megoldás a sebességváltó gomb védésére? Olyasmi megoldásra gondolok mint a kormányvédő. Lehet beteg az agyam, de szívesen megtartanám gyári állapotában
-
TasiA
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
Kérlek szépen, a 4 -es henger kilőtte magából a gyertyát, a menet nagy részével együtt egy padlógázos gyorsítás közben.
Természetesen itt vagyok kint németben és nincs kedvem az igazán nagy értékű autóm árának kétszeresét elkölteni javításra, ezért gányoláshoz folyamodtam. Eleinte kapott szigetelőszalagot a gyertya, amivel eldöcögtem tatásan hazáig. Ott próbálkoztam hangszóró kábel réz szálainak rátekerésével, ami 50%-os megoldás volt, majd miután 200 alá ment a vérnyomásom, jött az isteni szikra, van nekem ilyen hővédő alu henger a gyertya körül, ami kicsit magasabban van és elég masszív a menet. Mivel a gyertya süllyesztve van, egy nagyméretű anyát raktam a gyertya nyakába, középen pont átfér a kerámia, a szélei pedig felülnek a gyertya fém részére, és ezt az anyát jól rá tudom (tudnám) szorítani a hővédő betekerésével. Csak sajna vastag az anya, szereznem kell vékonyabb valamit, mert csak 1 mm menet tarja a hővédőt, ami nagyon nem biztató. -
TasiA
senior tag
Sziasztok!
Beütött a balszerencse, ezért keresek egy jó állapotú C20NE hengerfejet. A lényeg, hogy a gyertyamenetek hibátlanok legyenek, többi részt úgy is felújítom.
Köszönöm!!!! -
Gabesz357
csendes tag
Sziasztok. Elromlott a központi zár távirányítója mind a kettő. Arra gondoltam hogy veszek egy bicskakulcsot és azzal fogom nyitni zárni a hozzá való cuccokkal. Kérdés a következő. Mennyire kivitelezhető ez úgy hogy itthon csinálom meg? Minden megvan minden működik központi zár riasztó minden csak össze kéne rakni (meg megrendelni a bicskát). Laserline féle riasztó van benne és annak halt meg a távirányítója. Szerintetek nagy hülyeség ilyennel bíbelődni vagy jó megoldás, esetleg neki lehet állni itthon összerakni. Árban ugyan az majdnem, vagy rosszabbul jövök ki szinte ha veszek 2db Laserline távirányítót ahogy utánanéztem. Előre is köszi a segítséget

-
Y30DT:
2004 közepéig előfordulhatnak gondok a nagynyomású szivattyú szabályozószelepeivel. A Denso nem cserélte elég gyakran a szerszámokat, később erre figyeltek. Ára: változó, úgy rémlik, nekem sikerült 30-40k körül megúszni.
A turbón levő pozíciószenzor (ami azt figyeli, hogy a geometriát sikerült-e beállítani) elhasználódhat. Ára 12e.
Z30:
nincs igazán, de több az elektronika. Elektronikus a geometriás (változó geometriájú a rendes neve) turbó is, és nem is javítható.A Saab összerakta ötsebességes váltóval az elsőt, és alulméretezte a hűtőt. Emiatt előfordult ostoba sofőröknél, hogy elmozdultak a perselyek. Az Opel ezt a hibát nem követte el, soha nem volt ilyen eset. A Renault is használta az Y30DT-t, ugyanazon panaszok fordultak elő, mint amiket felsoroltam. A legtöbb alkatrész megegyezik, lehet bele venni a Renaultól is.
-
fero02
nagyúr
válasz
üzenetére
Kimegyek megnézem. Gondolom az omega gyűrő is kell hozzá.
tomyoy: jól rémlik, hogy a Tiéd nem kombi volt? Milyenek a lengéscsillapítók (csak az elsők, ha nem kombi)? Ha bontod, akkor nekem kéne a tanksapka és környéke, meg egy bal küszöb vége+sárvédő ív egyben. Illetve ha van első kavicsfogód, akkor az is.
-
hdman
őstag
A kérdésemet főleg Jim Tonic-hoz intézném, de aki tudja kérem válaszoljon:
3,0 v6 cdti motornak van valami tipushibája?
Signumot hajtott valaki hosszabb távon?
-
tomyoy
senior tag
válasz
üzenetére
plusz itt a szobámban még párban első-hátsó terapéz szilentek, talpas gömbfejek 11 ezer volt az ominózus napon akartam kicserélni....
még várok egy kicsit a bontással
utána bumm, kis apróságok amik kellenek azokat odaadom ingyen itt a topikon belül!!!, próbálok kihozni belőle legalább egy kis pénzt, egyéb dolgokkal vas és alu 
-
törölt tag
válasz
tomyoy
üzenetére
Ja meg lettem tévesztve, mert nem te töltötted fel a galériát.
Na akkor adzs e nekem egy ablaktekerőt ingyen?
Hiányzik a vekiből egy.
Amugy lehet ha megbontod akkor a későbbiekben is vevő lennék pár dologra, de viszont pénzem az most nincs.
A futóműve milyen állapotban van? Lengéscsillapítók és toronycsapágyak érdekelnének ( a későbbiekben )
-
törölt tag
Kinek tört itt össze az F astrája??
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha valaki elmondaná hol van megköszönném. Neten amit néztem utánagugliztam mindent irnak csak azt nem hogy hol van. Válaszokat előre is köszönöm

Természetesen itt vagyok kint németben és nincs kedvem az igazán nagy értékű autóm árának kétszeresét elkölteni javításra, ezért gányoláshoz folyamodtam. Eleinte kapott szigetelőszalagot a gyertya, amivel eldöcögtem tatásan hazáig. Ott próbálkoztam hangszóró kábel réz szálainak rátekerésével, ami 50%-os megoldás volt, majd miután 200 alá ment a vérnyomásom, jött az isteni szikra, van nekem ilyen hővédő alu henger a gyertya körül, ami kicsit magasabban van és elég masszív a menet. Mivel a gyertya süllyesztve van, egy nagyméretű anyát raktam a gyertya nyakába, középen pont átfér a kerámia, a szélei pedig felülnek a gyertya fém részére, és ezt az anyát jól rá tudom (tudnám) szorítani a hővédő betekerésével. Csak sajna vastag az anya, szereznem kell vékonyabb valamit, mert csak 1 mm menet tarja a hővédőt, ami nagyon nem biztató.

nagyon helyesen!