Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
adidas4death
üzenetére
Esztergalassal esztergalunk, marassal marunk

Akkor serulne foleg a futomu, ha az agymeret nagyobb lenne a kereken. Mert akkor semmi nem tajol, csak a csavarok valahogy. Olyankor iszonyatosan raz a kerek olyan 100km/h korul es felett. A tehermentesito, ha nem sok az elteres, lehet muanyagbol is. -
tomyoy
senior tag
válasz
adidas4death
üzenetére
nem, nyugodtan csináltasd meg és így ráadásul ha el szeretnéd adni a későbbiekben akkor könnyebben fog menni

-
proper
őstag
válasz
adidas4death
üzenetére
nem lesz tóle semmi baja
-
proper
őstag
válasz
adidas4death
üzenetére
nem fog "sérülni"
ha pl vw 57 az agyméret akkor az már sérült?

-
proper
őstag
válasz
adidas4death
üzenetére
ha 4x100 akkor 56.5 az agy a felninek pedig 56.6-nak kell lennie
55-ös agyméret nincs, 54, 56.5, 57
ha 54-es akkor ki kell esztergáltati méretre és csokolom ha nagyobb akkor pedig tehermentesitő karika kell bele
-
adidas4death
aktív tag
Üdv
Kollégák, a B-s Vectrának mekkora az agymérete? Mert találtam egy felnit ami 4x100-as és tetszene is de 55mm az agymérete.
Viszont irt egy ilyet a srác de nem tudom, hogy ez igy mennyire lenne biztonságos vagy jó?

"ha kicsi a luk esztergályossal kell kimaratni, ha nagyobb kell esztergályossal csináltatni tehermentesitőt"
-
Jofi81
őstag
Honnan tudhatnám meg, hogy a hátsó lengéscsillapítónak milyen a rögzítése? Van csavarorsós meg szemes, de az sem mindegy, hogy alul vagy felül melyik van. G Astra Caravan X16XEL
-
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani megbízható, jó Opel szerelőt Székesfehérváron?
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Ne b. mar meg!!! Feketere? Teli gumit ra???
Tessek levenni, felujittatni. Kihegesztik, gittelik ahol beteg, gorgozik, centirozzak, alapozas, fenyezes ezustre, semmi bazari szarsag! Ez OPC!!!
Max antracit. Szerintem. -
KonzolKartel
őstag
Én is felni mizériában vagyok.
Jelenleg gyári OPC Astra pacskerem van, amin a téli van.
Most erősen agyalok, hogy hogy legyen. Baromira tetszik ez az OPC felni, így szerintem az lesz, hogy erről leszedetem a téli gumit, az megy majd lemezfelnire, és az OPC-re meg veszek egy garnitúra nyárit.Ami bajom van a jelenlegi felnimmel, hogy az előző tulaj baromira megpadkázta a jobb elsőt, és irtó ronda.
Arra gondoltam, hogy esetleg lefújom matt fekete plasti dippel. Szerintetek? Vagy inkább polír? Baromi mély horzsolások is vannak a felnin
. -
törölt tag
válasz
helkis
üzenetére
Nekem vectrám van. ( van astra is, családi) de ez a felni szép, tetszik a forma jól nézne ki alatta SZERINTEM. és ez számít hogy nekem tetszen

Ez a jelenlegi felnim: [link]
Gyönyörű állapotban van , szép festés, amúgy jó felni csak a dizájni kicsit "öreges"
Viszont ugyan ezt mindenféle fura szinekkel előszeretettel teszik golfok megy ilyen furfangos kocsik alá. -
helkis
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok Structure kerék létezik 15" -be is?
-
Okuyama
tag
válasz
üzenetére
Persze,ha érdekel szólsz és félre teszem neked .Amikor kell majd akkor intézzük : ) Az alkatrészekről anyit tudok hogy teljesen jó állapotúak ,használtuk az autót igy tudom hogy a futóműben semmi kopogás nem volt .Ahonnan származott külföld ott szervizelték gyári alkatrészekkel ,ez látszik is mert amit kibontottam 1 db utángyártott alkatrésszel nem találkoztam .Jah igen persze kivan bontva ,egyben van még a rugó lengéscsillapitóval féktárcsával .Csere is szóba jöhet ,megbeszéljük
Megpróbálom neked ma holnap lefotózni valahogy ,a többit akkor priviben intézzük -
törölt tag
válasz
Okuyama
üzenetére
Nem gond ugyanis jelenleg nincs egy forintom sem.
Hét végefelé írok hogy mi van csak ne felejtsem el... hátha addig kapok fizetést
Lefényképeznéd nekem az elsőket? ki vannak szerelve? mit lehet tudni róluk? mennyiért akarod adni, pálesz csere érdekel e - meg ilyeneket privátba leírhatsz
-
zolikaDB
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
10 perc és jönnek az ajánlataim!
-
hdman
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Én nemrég cseréltem, castrol magnatec ment bele, a gyári gm olajat nem ajánlották.
C corsara hátra milyen márkájú betétet javasoltok?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Milyen autóra kell szép felni? Ugyanis van facebook-on eladó Irmscher Softstar 5-ös lyukosztással, azt már inkább feltenném átalakítóval, mint amit mutattál, az nem az igazi szerintem, az Irmscher meg tudjuk, h Irmscher...
-
Remekelek28
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Köszi és milyen márka??gyári,Castrol,vagy Shell??
-
qdak
addikt
válasz
Spancer RE
üzenetére
108-112 minden vacakolas nelkul felmegy a kozepe legyen jo azt csa, az enyemen is 112 es van

semmi gond vele! -
Spancer RE
aktív tag
Sziasztok!
Nehezen találok olyan felnit ami igazán tetszene és talán jól is állna a kocsin.
Tegnap este leltem erre.
Ennek 4 x 108 az osztóköre, nekem 4 x 100-as menne a szekérre.
Megoldható, hogy ez felkerüljön valahogy a felni furatainak kopása vagy bármi bibi nélkül?
Olvastam mozgókúpos felni csavarokról, de azokat nem ismerem, egyedül annyit találtam róluk, hogy 2mm "játékot" engednek meg, ami még kevés...
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
5W30-as viszkozitású, GM-LL-B-025 minősítésű olaj való bele.
-
helkis
veterán
mindig meg szoktam lesni, hogy miket érdemes venni, astra marad még, de ha hirtelen elpusztulna, akkor kéne valami helyette..
Jim Tonic - köszi az infókat, nem konkrétan erre az autóra értettem, hanem a kortársaira is, a kérdés tehát az hogy a GTS-ek motorja megbízható-e, illetve ha ez nem az, akkor melyik az?

-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Vettem egy 1.3-as CDTI corsát. Elég gyenge volt már az olaj viszkzitása.Szerintetek milyen olajat vegykbele,ami a legjobb éskitisztitaná az egsz motort?
köszönm -
-
-
helkis
veterán
ezekkel a mocikkal van valami gond? feltűnően olcsón eladók.. [link]
-
-
zolikaDB
veterán
Kérdés: mekkora szenvedés Astra G-ben ködlámpa izzót cserélni, és hogyan kell?
-
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Meg befutón, ha tudjátok mi az, méterenként beton csík összetétel, lassan gurulva pici koppanások. De amugy ha megnyomkodja a kocsi elejét és ráteszi a kezét akkor is lehet érezni. Bár autószerelő szerint némelyik szilent hiba is lehet megtévesztő mert felviszi a rugó a hangot..
-
-
qdak
addikt
szep a borbet, ez a rosszabik mikor a segge er bele (sztem)
mert ha elol nem jo akk veszel 2 kisebbet elore, az ugy jol is nez ki, akar peresebb, v keskenyebb, de hatulra cinkes
majd 1x szeretnek az omegara 18 ast meg ultetni, de sajna meg van sok elobbre valo dolog is. lehet addigra mar omega se lesz meg

-
-
-
válasz
adidas4death
üzenetére
Teljesen biztonságos, ha nem szesztergályos csinálja. Nagyobbik gond, hogy elmegy az ET-d, a pogácsa ki fogja tolni a felnidet. Márpedig ez gyári Opel ET-hez lett méretezve, ergo megváltoztatod a nyomtávodat, ami nem mindig okos ötlet.
-
zolikaDB
veterán
válasz
adidas4death
üzenetére
Azért, mert nekem már van olyan, és nem akarom eladni

Sztem ha van (alkesz sz)esztergályos ismerős, az átalakítókat megcsinálja egy 10-esből.
Az én 16-os, 4x100-as garnitúrám volt alkuval 45e, 2e-ért lehozta egy fórumtárs Pestről. Valszeg németben szerették a peres gumit, mert 3-at görgőzni kellett, de egyébként patika mind a 4, egy karc nincs rajtuk.
kép -
zolikaDB
veterán
Ezt nem hagynám ki: 16"-os Irmscher Softstern felnigarnitúra Opelre 5*110
-
JanR
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Omega B ('97) Gyári CDR 500 vagy mi
De azt nem szeretném váltani. Na meg ahogy írtam a kasznit se akarom összebaszni, és a hátsó ajtókra se akarok lyukat furdosni, meg cicergőket "felheggeszteni". Szeretném ha gyári állapotában megmaradna az autó, de a hangszórók jobban szóljanak a gyárinál.Most gyakorlatilag bármi jobban szól nála, mert szét vannak már hullva, mély szinte egyáltalán nincs, ha meg van minimális nagyon durván recseg - pedig még nem is hangosítottam.
-
zolikaDB
veterán
Nem mondom, h menj át a hifi topicba... De kb az a szabály, hogy elöl legyen egy komponens szett = 2 mélyközép, 2 magas, 2 hangváltó. Hátsó ajtó tabu, kalaptartó tabu.
A koax nem épp a legszebb hangok lelőhelye. Miért? Az jó, ha kétfajta hang jön egy azon helyről? Nem... Szóval, vagy raksz hátra két mélyközepet, a magast meg szintén rögzíted mondjuk a kilincs környékére, vagy hagyod a hátsó ajtókat a fenébe.
Amit a hátsó ajtóra költenél, abból vegyél egy kis kétcsatornás erősítőt. Carstylingon van fent pl phoenix gold 14k-ért talán... Onnantól kezdve nem kívánod majd a hátulról jövő zajt.
Ez egy séma, amitől eltérhetsz saját belátásod szerint. -
JanR
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Előle ülök természetesen a volán mögött
Csak ha már cseréltetem, akkor úgy kéne, hogy jó arányba szóljon a hang. Gondolom én ha elől van 2 jó hangszóró, hátul meg két vicc, akkor az nem lesz olyan szép. Örülnék neki, ha 4 szépen szóló hangkeltő eszköz lenne az autóban. Elől a cicergők nem olyan fontosak, bár az se lenne rossz, ha jól szólna 
-
zolikaDB
veterán
Amikor bent vagy a kocsiban, hol ülsz? Elöl vagy hátul?
Mert ha elöl, akkor csak oda kell egy komponens szett, de ha nem engedsz a 21-ből, akkor hátra neked koax kell. Ha szereted a basszust, akkor jó lesz a Hertz vagy az AS. Netán Kicx is szóba jöhet.
Koaxra meg kitalálunk vmit.
LaciCRM: komolyzenére uDimension vagy Focal... -
Szerintetek az mi, ami gurulásra kopog, morog, ha gáz adok vagy hirtelen fékezek, akkor meg erőset koppan? Nem tudom eldönteni, hogy kuplung vagy féltengely. Nem a tipikus, kanyarban búgó féltengely-hang...
-
JanR
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Köszönöm, nagyon jónak tűnnek! Viszont egy kérdés még maradt. A hátsó kettő hangszóró az ajtóban van ugyan úgy mint elől, de egybe van építve a cicergővel. Viszont amit mondtál hangfalszett az külön van, így nem biztos, hogy jó hátra. Kárpitot vágni, meg gányolni nem szeretnék

(#21604) LaciCRM: Minden zenét hallgatok, de túlnyomó részt olyat amibe basszus van, ezért is akarok hangszórókat cserélni.
-
törölt tag
Az ilyen? mert akkor azt jó lenne meghallgatni !
-majd vigyek csajkovszkit pendrájvon ? -
-
helkis
veterán
válasz
üzenetére
+mennyit szánsz rá?
a 3halmazából (hogy mi fér be a kocsiba komolyabb átalakítás nélkül) már elég jól fog metsződni valami, vagy nem lesz közös pont.. akkor valamiből engedni kell..JanR-nek : itt nézegess, veszprémiek, be is szerelik ha kell, és értenek is hozzá, Budapest úton vannak..
-
zolikaDB
veterán
válasz
fero02
üzenetére
Nem a marketingrol beszelek, ez a lenyeg. Menj be a hifi topikba, vagy a carstylingra, ajanljanak vmit fejrol hajtasra, az elsok kozt lesznek ezek.
Ha vki nem SAL-t, MNC-t akar, akkor ott a Hertz, AS. Ennyi. Kutyat nem erdekli sem a marketing, se a meres, ami kijon belole, az szamit. A srac, aki az Adrian Audiot csinalja, allitolag o sem mert se torzitast, se semmit, fulre dolgozik...
A kollega kerdezett, en valaszoltam, de azt vesz, amit akar. -
fero02
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Metal topik
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem ugy értettem, hanem hogy nem azzal az agymérettel gyártották, arra csak át lett alakitva.

.

(máshol a lemezfelnit adják ennyiért)