Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adorjant
őstag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ha 1.4,akkor csakis twinport,nem fogod megbánni.
Mindennapokra kellően erős,pályán a megengedett felett is lehet vele tartósan haladni (már ha büntetést szeretnél),és vicc amit fogyasztás címén produkál.
És ezeket nem a zinterneten olvastam.Esetleg egy-két autóstárs fűnyírónak fogja nézni,na bumm

-
válasz
Spancer RE
üzenetére
érveket a fűnyíró motor mellett?

-
Spancer RE
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Pedig eléggé bejött a verda, de így max akkor megyek oda, ha fizeti a benzint oda-vissza

1.6-ost favorizálom, mert ~20 éve leragadt a család az 1.1 + 55Le kategóriában :/ elegem van abból, hogy negyed óráig tart egy előzés, + persze emelkedőn kizárt az ilyesmi. Viszont szívesen hallgatom az érveket az 1.4 mellett!
Jim Tonic
Aki először felvette a telefont, az valami ügyintéző volt, de utána valami eladó felé nővel beszéltem, kitudja, talán a telep tulaj volt. Mindegy, ő okos volt és megmondta a hülye vevőnek a tutit.
-
válasz
Spancer RE
üzenetére
Kicsit sokat vársz el egy hétköznapi ügyintézőtől, ennyi. Ha autót akarsz vásárolni, ennél sokkal több türelemmel állj hozzá. Ha jól tudom, az említett weboldalon fizetősen lehet megnézni a HD fotókat. Ha nem jutsz hozzá, utazni nem akarsz, akkor tovább kell keresni. Lehet, hogy jól néz ki a kocsi, és megvetted volna, közben meg egy gönc. Így most a sors megkímélt tőle.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ha én lennék kereskedő, akkor készségesen küldenék képeket e-mailben, nem tart semeddig. Lehet, hogy meggyőzött volna, aztán így elesett egy vevőtől. Hagyd ezt, van azért választék a piacon. Mindenképpen csak az 1.6-os változatok érdekelnek?
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Ma felhívtam a kereskedést, ahol a korábban linkelt bordó autó áll (mivel nem válaszoltak az ímélre, amit még szombaton írtam).
Mondtam a hölgynek, hogy szeretnék nagyobb felbontású képeket kapni az autóról (motortér, műszerfal a fent lévő képeken nem látható részéről stb)
erre a válasz:
- De hát van 6 kép hahu-n!
- Igen, láttam, de NAGYOBB felbontású képeket szeretnék, hogy lássak rajtuk mindent.
- De ők fényképezővel csinálták, ennél nem tudnak nagyobbat (gyűltek a sötét felhők).
- Oké, de hahu-n nem HD képként vannak feltöltve, nem lehet nagyítani.
- Mentsem le és nézzem meg gépen, ott rá lehet nagyítani (Úristen...).Beszéltünk még pár mondatot, de kicsit felhúzott a flegma és okoskodó stílusával.
Még elmondta, hogy Miskolc nem távolság, el kell menni és megnézni.
Ja, de vajon fizetné a benzint ha közelről nézve szemét lenne az autó és ezt a képek alapján is láthattam volna, amit nem volt hajlandó elküldeni?
Inkább örülne, hogy hajlandó lennék autót venni nála és küldeni róla a képeket okoskodás nélkül, hogy rohanjak hozzá és vegyem meg minél hamarabb... fúúú....
Szerk.:
Bocs, rossz helyre ment a válasz
-
válasz
adorjant
üzenetére
úgy kezdődött, hogy gyertyát kellene cserélni, mert gyújtáshibákra panaszkodott a fedcomp. de ha már ott van, emeljük meg, nézzünk alá, mert gyanús volt az olajfogyasztás. akkor mondta a szerelő, hogy hátsó szimmering.
maga az alkatrész relatíve filléres az enyémhez is, 6-7k, nem tétel, csak a cseréjéhez szét kell borítani az egész motorteret. mondom oké, csinálja. azt mondta, két nap. mikor szétborította, érkezett a fejvakarós telefonhívás, hogy hát meg hű, meg izé, de ezt a kuplungot már nem szeretné visszarakni.
nem húzom bő lére, így lett a 6k-s alkatrészcseréből két hét parkolás a szervizben meg jó vaskos számla.
-
-
adorjant
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Mennyi km? Jó a kérdés
300e. 
Azért is bosszant a dolog,mert nemrég volt szervízben,a szokásos dolgokon kívűl 1-2 zörgés,nekem nem tetsző dolog is javítva lett,aztán most elkezdett szivárogni a féltengelyszimmering (igaz a váltó környékén is volt piszkálva,kuplung,kinyomó,olaj,stb),a szelepfedél is,majd futóműbeállításkor kiderült,hogy a bal alsó gömbfej sincs a helyzet magaslatán
(Még gyári)
És hétvégén mennénk hosszabb távra,mikor máskor...
Ilyenkor azért elmormolok egy imát a használtautózás temploma előtt
Azért összességében nincs nagy gond,így visszaolvasva elég magas összeg lebegne a szemem előtt,de vicc árban megvettem-megveszek hozzá mindent,ez azért sokat számít,de miért mindig ilyenkor?

-
adorjant
őstag
Generátor szíjam nagyon picit,de cicereg. A feszítő gyári,a szíj Gates,1 éve lettek cserélve.Lehet csinálni vele valamit,hogy csendben legyen?
Bár tényleg alig hallani,de engem nagyon bosszant a tudat...

Szelepfedéltömítés nekem is most lesz cserés,még a régi Golf2 idők miatt kicsit parázok,mert ott nem mindig lett jó elsőre...
-
sziada5925
aktív tag
-
Sziasztok!
1994es, 1.4es, régi tükrös F Astra-ban cserélnék szelepfedél tömítést. A kérdés az, hogy kell valami paszta alá vagy csak simán cserélem magát a tömítést? Esetleg találok valahol valami leírást a csere menetéről? Köszönöm
-
adorjant
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Nekem ilyen volt az Astrában,egész jó minőségű,kényelmes is.
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Tippek johetnenek nekem is, mutasd te mit talaltal!
-
Imy
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Persze, az van a kocsiban, válogass, van millió típus...
-
Imy
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Elvileg az első és a hátsó is sötétített egyes felszereltségeknél(N-joy), de itt külön van.
Meg az most kipufogóvég, vagy sem, azt nem lehet megítélni, de ha komplett dob az jobb, nem eszi meg a rozsda mint a gyárit...A motor a lényeg, és a rozsdamentes kaszni, jó fútómű, a többi részlet kérdés!
Ha lehet olyan kocsit vegyen aki akar, ami nem BP-en járt, azokon a rossz utakon... Ott ahogy átszáguldanak a kátyúkon, villamos síneken, fáj a szívem., Én ha lehet lassítok, vagy kerülöm a kátyukat BP-en... Astrán a stabilizátor rúd gyakran megadja magát olyan körülmények között.
-
sziada5925
aktív tag
Nekem olyan érzésem volt, hogy a bordóra utólag rakosgatták fel a kiegészítőket, pl a fekete lámpákat is+ kipufogóvéget...de az ezüstnél is vannak utólagos beépítések.
Igazából a motorját kellene hallani és megnézni élőben, nem itt rágódni azon, hogy hol van karc meg van-e ködlámpa...stb
Nem tudom, hogy Spancer RE-t komolyan érdeklik-e, vagy csak bedobja nekünk, hogy ne unatkozzunk. -
TasiA
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Akkor inkább írjad azt ami számít, így hirtelen első látásra a szürkében nincs elektromos-fűthető tükör, az elektromos ablak is valami utólagos fos és még azt a kis helyet is elfoglalják a kapcsolók, ami a műszerfalban van, ráadásul tök béna, nincs ködlámpa sem.
Ami lényegtelen: nincs alufelni(mondjuk úgy ocsmány, ahogy van), kazettás rádió, másikban CD és a bordó ENJOY kivitel, apró króm kiegészítők+fekete foncsoros lámpák.
-
TasiA
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
....és egy 12 éves autó vásárlásnál ez a 2 legfontosabb tényező: dísztárcsa és karcolások a lökhárítón....
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Nekem az ezüst jobban tetszik. Magas felszereltségű változat, azért egy km óra állást írhatott volna, ha már "valós". A kormány alapján legalább 130e lehet benne, de szerintem inkább több. Két első dísztárcsa picit törött, első lökhárító mindkét oldalt meg van húzva. Ettől eltekintve megérné megnézni
-
Spancer RE
aktív tag
-
Smani
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ismerős cége adta el

-
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Első ránézésre azt mondanám, hogy elég sok km lehet benne a kormány, dudagombok, váltószoknya alapján. Hátsó lökös bal oldalt kopott, első lámpák csúnyák, kevesebb, mint 1 év műszaki, fűtés maxon, lehet, hogy már régóta hirdeti.
-
Imy
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
A QuPé szép, csak nem praktikus. Nekem 5 ajtós G astrám van, de legközelebb kombit vennék... Akinek eddig azt tanácsoltam nem bánta meg, nagy kényelmes...és sokat lehet bele pakolni...
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
Tomoty
üzenetére
Qpékat én is nézegettem, elfogadnám szívesen, de ha a családdal megyünk valahova, nem túl nyerő :\ és nem csak 1-2 évre vennék most autót, szóval lassan (~5év) akár 1 gyerek is becsúszhat (ki tudja...
)
H Astrának pedig nem tetszik a középkonzolja + nem fér bele a keretbe. :\Smani
Jó fogás volt, mégis hogy sikerült összehozni?
Ma is voltunk autókat nézni, de egyik sem volt túl megnyerő, viszont tegnap hazafelé sietve láttam ezt, de csak kívülről. Képek alapján nem tűnik rossznak, váltó szoknyát, kormány közepet cserélni nem nagy összeg. Ide még vissza szeretnék menni, beülni, kipróbálni stb.
Saját kép: [link]
Vélemény?
-
ha kevés nagyváros, kevés dugó van benne, és megállod, hogy a lámpás kereszteződésből akár másodikként is ki lehet jönni, akkor megáll az 9-ből is

ahhoz képest, hogy az előtte autómmal 14-et is beszlopáltak városban sumakker módjára vezetve, ez igen parádés. (flottás autó volt, sok egyforma, az egyik kollégának 14 fölött volt az átlaga és 14k-kén hordta szervizbe
fóccvágen bora 1.6) -
Smani
senior tag
Üdv,
Astra G 99" 343k km Vezetett szervízkönyel téli/nyári új michelin gumikkal felnire szerelve 50.000Ft-volt

-
Tomoty
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ha nincs gyerek én most ilyentet vennék
:
[1.8Bertone]
Ha meg jó a H is:
[1.6H]A p*csába!
Nem jutok ki a Legendák találkozására.
Suliba kell mennem
-
Pesten ültem egyszer gázos taxiban, 17-18 litert zabált gázból taxiüzemben (úgy értem, gázos 3.2-es signum taxiban)
a 3.2-es signum vélhetőleg közelítőleg annyit eszik, mint a 3.2-es vectra, hajszállal többet. a 3.2-es vectra sík úton 90-nél tempomattal 7 alatt, pályán 140-nél tempomattal 8-8.5, városban, ha nincs nagy dugó és ügyes vagy, 11 körül meg lehet úszni. Egyszer mentem m3-on úgy, hogy frissen leszakadt a hó, mindenki be volt tojva, 100-110 között se nagyon mentünk, akkor 7.3-as átlag volt (Gyöngyösön tankoltam, pestig).
Ha városban belefutsz valami rendesebb dugóban, akkor 28, ha pályán elkezded kergetni, 150 után meredeken emelkedni kezd a fogyasztása. Padlón 20 fölött, de szerintem nem kevéssel fölötte. Egy Debrecen-Miskolc, meg vissza Debrecen úton úgy, hogy az egyik irányban igyekszel, retúrban szabályosan, nagyjából kimegy egy tank benzin. Szerintem sietve nem lenne elég egy tank Debrecen-Pest között.
ha megpakolod, akkor több.
-
TasiA
senior tag
bambano?: Nem tudsz nekem 1 kis infóval szolgálni véletlenül?
Nézegetünk haverral egy 3.2-es Signumot, ami benzin-gázos. Mennyi lehet annak a fogyasztása? Szokásos üzemmódban , lakott területen kívül+város és autópálya 140-160km/h .
köszi -
akos86
aktív tag
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Mindegy nekik, csak pénz legyen!
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
"szerinte bármi jobb az Opelnál"
Hát igen, főleg a francia autók.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt az eladót azért én elkerülném.
-
Spancer RE
aktív tag
Igazatok van, közben én is utána olvastam, 10-12L-t zabál... :/
Képek alapján tényleg béna a belső tere, de benne ülve (nekem legalábbis) tetszett.
Tehát maradnak az Astrák

(egyik eladó először egy Xsara-t, utána egy dCI óra szerint 190e km-es, belső tér alapján legalább 300as Laguna-t akart rám sózni, mert szerinte bármi jobb az Opelnál
) -
válasz
sziada5925
üzenetére
h nélkül: ecotec
de szerintem nézegess népítéletet. -
TasiA
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Úgy bajuk nincs, de híresen zabálnak. Az 1.6-osra sokan 11-12 litert írnak nagyvárosi forgalomra. Azért elég zúzós, mikor nekem a 2 literes eszik ennyit gázból nagyvárosban.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Hideg motornál még belefér az ingadozás, nem is lehet elvárni, hogy teljesen stabil legyen. Meleg motornál sem vészes, 1-2 dolgot kell hozzá legtöbbször átnézni, kitisztítani.
Unokatesómnak van 5 ajtós 1.4-es Lacettije, neki városban átlagban 10 felett van a fogyasztása, ezen kívül nem volt vele baj, mondjuk újan vette. 1.6 sem lehet szerényebb étvágyú. -
TasiA
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Nekem speciel nagyon undorító a beltere a Lacettiknek, olyan igazi kóreai gagyi egérszürke. Sokat nem tudok róluk, csak annyit, hogy a rendőr Lacettik bazi sokat esznek.
-
Spancer RE
aktív tag
Ma meglestük a kéket is. (őtni)
Külsőre egész jó volt, persze a korát figyelembe véve.
A motor indítás után szépen járt, de mire utalhat az alapjárat ingadozása? Ezt csak a fordulatszámmérőn vettem jobban észre. Nagyon minimálisan ingadozott le-fel, de miután elmentünk vele egy rövid teszt körre (szépen gyorsult, nem kopogott stb.), utána mintha beállt volna, sajnos nem figyeltem túlzottan.
A belső tere is egyben volt, sajnos az utas oldali műszerfal jól látható (szemet szúró
) részén megvan sérülve a puha borítás, ugyan ilyen sérülés van még 1 bal hátul az ajtó műanyag borításán. :\Egy másik telepen bukkantunk erre: [link]
Nagyon megtetszett nekünk az autó, tudtok ezekről valamit? (Majd felteszem ezt a kérdést a saját topikjában is.
) -
Calogero
addikt
-
akos86
aktív tag
Sziasztok fórumtársak!
Van egy 94es Opel (F) Astrám reggelente elég nehezen indul 3-4 önindítózásra kb de akkor is tekertetni kell. Ha beindul akkor lefullad kb 2-szer mert elejti a fordulatot. Az autóban 1600 cm3 Ecotech motor van. A benzin szűrő és a benzinszivattyú és az akksi is új. Ezt csak reggelente vagy első indításnál csinálja, ha ezen túl vagyok akkor később már szépen indul.
Kicsit elvagyok kenődve mert már egy kisebb vagyont költöttem az autóra erre meg most jön ez :S Remélem valaki találkozott már hasonló jelenséggel vagy tudtok segíteni.Üdv: egy elkeseredett Opel tulaj

-
-
TasiA
senior tag
találtam még 1 korrekt embert Olvasni tessék

-
Calogero
addikt
-
BaKeSZ87
őstag
Belépnék a klubba, mai naptól hivatalosan is egy Opel Astra F sedan tulajdonosa vagyok
, C14SE motor van benne, külsőre ugyan olyan mint dokaré. -
-
zolikaDB
veterán
Ilyen hűtőrácsot itthon be lehet szerezni? Illetve igényes könyöklő is érdekelne!
-
Borokafa
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Mi gyártjuk nekik is az összes hengerfejet.
Kicsit lemaradtak a konkurenciától, az ő hasonló hengerfejeik már szériában mennek. Az Opelé csak 2013-ban indul szériában. Lesznek új dízel és benzines fejek is . A benzinesnél a kipufogó csonk is a hengerfej része és vízzel hűtik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mondtam, h Opel...

300e.

) részén megvan sérülve a puha borítás, ugyan ilyen sérülés van még 1 bal hátul az ajtó műanyag borításán. :\