Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Igen, ezt kérdeztem.
Ha már öreg, elkeményedett a szelepszár szimering, engedheti ott is, de attól még lehet jó a blokk. Ha meg a gyűrűk, dugók kopottak (pl egy forrázás után még hajtották), attól még lehet jó a Hf, szal ééérteeeed 
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
, uhh, akkor már ráférne egy kis rendberakás a mocira. Alul, fagy felül gyenge amit értek úgy, hogy Hf elég lenne, vagy kopott a motor is? Csak kíváncsi vagyok

-
csaresz002
senior tag
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
rá hát
-
zolikaDB
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Szép időt futottál!

-
#TOTTI
őstag
Eladnám a volt Opelem alufelnijét!
Alessio (Opelben vettem) 15"-os 7" széles ET35-ös, 5x110-es tehermetesítőkkel, Opel kupakokkal + adok hozzá négy új kékes árnyalatú felni kupak matricát. Ezt már nem tettem fel.
Ára nem tudok, akit érdekel írjon rá egyet!
Valamint Opel CAR400 rádiós magnó-t is eladom pár ezer forintért.
-
csaresz002
senior tag
1040km, 8.5óra, 85liter benzin.... sikeres hazatérés

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

-
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
easyJET, én ezzel járok, honlapjukon meg tudod nézni, mennyi lenne a jegy

-
blueMerle
veterán
Fakk.
50 euró lesz a reteszelt ajtók nyitása és a kp zár teljes kiiktatása és csak jan. 3.-án mehetek.
Addig meg mászkálás lesz egyik oldalról a másikra 
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Nekem Dortmund-ból (1300Km) 50 Euró az oda-vissza út, 30 oda, 20 vissza. Kocsival majdnem 100 ezer, ha benzinnel megyek, gázzal meg 65. Valaki csak el tud menni érted Pestre.

-
csaresz002
senior tag
Kinyitod, szemben van 4 csavar, ha azokat kicsavarod,kijön az egész. Alul a pantokbol ki huzod a stiftetket,lejön az ajtó. Akkor hozzá fersz a pici csavarokhoz az ajtó belsejen. Onnan már hozzá férsz. Lehet hogy hozzá fersz es nem kell kivenned az egészet,már nem emlékszem.majd látod. Az enyém is mindig szétugrott,aztán vettem egy bontottat

-
blueMerle
veterán
Egyszerű a helyzet: a szerelő szakszerűtlenül iktatta ki a központizár-vezérlőt, nem áramtalanította az ajtókat, és most bereteszelődtek.
Holnap visszaviszem neki, oldja meg, ez nem az én problémám lesz

Köszönöm nektek a segítséget

-
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
F Astrában nincs ilyen. Vagyis lehet van, ha a "vezérlése" egyenlő azzal, mint amikor belülről zárod be az autót (el. ablakok kapcsolói mellett szokott lenni egy kis gomb). Akkor lezár és olyankor tényleg nem lehet kinyitni se belülről, se kívülről. Az lesz az akkor...mondjuk az nyitható, de ahhoz áram kell a motornak.

-
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Hátőő, sztem ez csak a hátsó ajtóknál van így. Az elsőnél mindkét oldalival lehet nyitni-zárni (pöcköt lenyomod, felhúzod).
Mondjuk a biztosíték dolgot meg azért nem hinném, mert ki van szedve a vezérlő.

blueMerle: amikor ki lett véve a vezérlő, akkor el lettek vagdosva a vezetékek, vagy csatlakozó széthúzásával lett kiiktatva a vezérlő?

-
JanR
addikt
Serácok. Elszállt az Omegamban a kesztyűtartó zárja
Ha két oldalról kicsit megfeszítem ki tudom nyitni, de ahhoz az rugós izéhez nem férek hozzá. Hogy tudnám megcsinálni? Mert igen csak használva van és szükségem is volna rá, na meg az asszony is morog 
-
blueMerle
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Most kattant be? Áh nem hiszem. Bent sincs a központizár-vezérlő az autóban, ki van véve, mégis akkor hogy reteszelhette be? Illetve mi? És miért csak 3 ajtót?
Bízom benne hogy nekem is csak biztosítékcsere lesz

szerk: Nade hogy a reteszelt ajtó nyitására ne legyen semmilyen manuális módszer? Ez számomra hihetetlen.
Belső kárpit leszed és valahogy hozzáférni esetleg, vagy nem tudom 
-
_seth_
veterán
válasz
fero02
üzenetére
Zár, rázár, olyankor már nem lehet felhúzni a pöcköt.
Az anyós lábterében van a jobb oldalon egy kis fekete doboz az a vezérlő. Viszont ahhoz kapcsolódik az immobilizer is.Miért csak most? Most kattant be

Ui.: Ez most kinyitni? Még csak ötletem sincs sajnos... Egy autóvillamosságissal beszélj mindenképpen, talán meg tudja oldani legalább a nyitást.
Meg lehet próbálni a bizticserét de az elvileg akkor jön elő ha működő rendszered volt előzőleg is, ugyanakkor mivel nem szokványos probléma így a megoldása ismeretlen számomra
-
blueMerle
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
De nekem nem kell központizár.
A vezetőoldali ajtó és a csomagtérajtó nyílik és záródik gond nélkül. A lényeg, hogy lehetne ezt most kinyitni anélkül hogy sok pénzt kellene beleölni.szerk: ezt találtam ugyanúgy 3 resteszelt ajtóra:
A jelenség, mint olvashattátok cifra volt, fűszerezve némi tévútra vezető 5 méteres gerendával.
A ok ennél sokkal profánabb:Valójában úgy tűnik én vagyok az opelfórum első madara akinek
a gépsasában az arra illetékes biztosíték, különös iróniával megáldva
képes volt pont olyan fázisban jobb létre szenderülni, hogy a reteszelési
fázisból még utolsó leheletként 50%-ot megvalósított három ajtóban.
Ennek eredményeként a félig elmozdult mechanikai elemek olyan állásban
maradtak, hogy se ki se be, a fülek beálltak, a zár beállt...Solution: Bizticsere
Hát ennyi.....
-
_seth_
veterán
válasz
blueMerle
üzenetére
Reteszelt.... azt nem tudom hogyan lehet kinyitni. Egy vezérlő+immo chip + immo gyűrű cserével orvosolható a dolog de azt is szerintem majd még programozni is kell vagy, ha sikerül kinyitni akkor összes zárat kikötni, univerzális zárakat be és egy egyszerű kpzár vezérlőt berakni. Egyik sem egyszerű/olcsó.
-
blueMerle
veterán
Egy kérdéssel fordulok hozzátok, hátha tudtok segíteni:
egy vectra caravan B 1.6 1997-es autóm van, amiből ki lett véve a központizár-vezérlő mert leégett, így a központizár funkció nem működött, amivel nem is volt gondom mind a mai napig, hiszen kézzel fel lehetet húzni a gombot, ezáltal kinyitni az ajtót.
viszont ma a sofőroldali ajtót kivéve az összes ajtó úgy döntött hogy nem nyílik, nem lehet felhúzni a gombot egyiken sem. egyszerűen semmi ötletem nincs, hogy miért van ez.
ha vennék egy működő központizár-vezérlőt akkor működne? illetve valami ideiglenes megoldás az ajtók kinyitására?
köszönöm

-
fero02
nagyúr
válasz
Jofi81
üzenetére
Kicsit visszakanyarodva az első kérdésedhez: sztem ha egy váltóban akkora olajhiány lenne, h szarul váltson, annak bizony atom hangja is lenne.
Amúgy egyformán rosszul veszi a fokozatokat álló motornál (és benyomott tengelykapcsolóval) is, mint menet közben? Ha igen, akkor tuti a rudazat állítódott el. Menet közben a szinkron miatt szebben kellene kapcsoljon.Akna nélkül is meg lehet oldani, csak ilyen időben kinek van kedve 1/4-ed órát fetrengeni a földön.
-
erikke17
őstag
Hát ma megjött a világitás kapcsoló, csak a hirdetésben az valahogy nem volt feltüntetve hogy a háttérvilágitása nem megy, no mindegy levettem róla a "gombot" és feltettem a jelenlegi kapcsolóra, de mint kiderült ez egy utángyártott darab volt ami benne van Made In Brasil
Súlyra is érezhető hogy eredeti amit vettem 
Aztán szétszedtem azt amit vettem megnézzem mi a baja mint kiderült kiégett benne az izzó... Na mondom mindegy majd kicserélem az izzót pótléknak jó lesz a kapcsoló, most funkciónál rendesen az a lényeg...
-
Jofi81
őstag
Ha a váltó néha nehezen veszi be a kettest, azon segíthet a váltóolaj-csere?
cocki: Jó is lenne...
-
cocki
tag
Üdv mindenkinek,
Használ itt valaki J-s astrát, tudna róla objektív véleményt mondani.
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Úgy se bírod ki, max, ha szarabb az idő. Akkor sose érsz haza. Repülni nem szoktál? Röhejesen olcsó.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
90 literes az omega tankja? irigylem... az enyémbe kényelmesen 52 liter fér, centizve 55. Azt kicsit tempósabban tolva kevesebb, mint 500 kilométeren megeszi.
-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
En vepovert szoktam

100L
Milyen messze vagy te otthontol 
-
dokar
addikt
teli a tank ilyen arak mellett

-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
1: teli a tank ilyen arak mellett
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2: hol van 69 *es fel fok?
*javitott
-
csaresz002
senior tag
-
-
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Egy C20LET C kadettnél már a direktszűrő az utolsó ami miatt nem eredeti
Amúgy meg az a motor már a lóerőkről szól, hogy minél jobban menjen, szép szívó hangja lehet a direktszűrővel
Ami nem annyira gáz mint sokan gondolják, ellenben rendszeres karbantartást igényel. Nekem is volt már....
Az C20NE E kadett volt 
-
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy van egy F Astrám 95-ös és lassan lecserélném. Kicsit húzódik a csere, de addig is kérdeznék valamit. Egy jó ideje már nagyon nehéz váltani a kocsimban, elég rendesen erőt kell kifejteni egy váltáshoz különösen amikor 1-esből váltok 2-esbe. Ez mitől lehet és hogy lehet megoldani?
Másik, hogy úgy érzem abszolút nem húz az autóm. 60 lovas csak de régebben ennél sokkal jobban ment, mostmeg olyan mintha egy helyben állna hiába nyomom a gázt és sokat is fogyaszt.
Megköszönném ha adnátok ötleteket, hogy mi tévő legyek, ha ezeket a hibákat ki szeretném javítani.
Üdv.
-
_seth_
veterán
-
proper
őstag
szép darab, gondolom ez már nem az eredeti szine
havernak is van egy az szép eredeti pirosa felnit cseréld le rajta minnél elöbb, túl modern az autóhoz, valami pokhálos alu vagy van opel lemezfelni ami nagyon szép ha fel van újitva egy ilyet szerválj rá
-
erikke17
őstag
válasz
fero02
üzenetére
"Tengelynek" semmi baja, hanem a kapcsoló amit megfogsz abba akad bele az az kis pöcök amit a tengelyen van az törött le tehát gond nélkül le lehet húzni nem kattan be és ki-be kapcsolásnál is érezni hogy egy kicsit olyan gumisan megy ahogy széttörött a belseje a kapcsolónak amit fogsz.
De majd eldől aztán hogy szerelem be lehet komplett kicserélem csak feltolom rá az új tyúkbelet klatty vissza és kész
-
fero02
nagyúr
válasz
erikke17
üzenetére
Ha már a "tengelye" tört le, akkor a kapcsoló burkolatának (amit megfogsz és elfordítasz) leszedésével nem kell szenvedni (az kicsit szívatós tud lenni, pláne első alkalommal). Ha szembe nézel a kapcsolóval, akkor látsz 2 kis fülecskét, ami tartja a helyén. Azokat csavarhúzóval oldalra elnyomod és kihúzod magát a kapcsolót a helyéről. Ha meglesz a másik azt simán bedugod, rátolod a tengelyre a burkolatot és kész is a csere.

dave93: sztem az annyiért jó ár. Bontóban sem fogod olcsóbban megkapni, újonnan meg...

-
erikke17
őstag
Értem, de már megoldódott úgy néz ki, találtam egész jó állapotban kapcsolót komplett 1800 forintért, meg is lett véve most már csak várok, a gombot leveszem róla aztán felteszem az autóban ami van.. És megoldva

Nyáron tervezem szétszedni a középkonzolt mert két helyen nem világit, az ablakfűtés kapcsoló közepe(ventilátor gomb kihúzása), meg az a gomb amivel keringeti a levegőt az autóban nem világ ha be van kapcsolva meg a háttérvilágitása sem. Szivtam már vele nem egyszer mentem át falun füst volt bekapcsoltam elfelejtettem kikapcsolni aztán szentségeltem hogy miért párásodik az ablak hát azért mert úgy maradt és megfeledkeztem róla közben
De azért köszi.. -
Sziasztok!
94es régi tükrös, sárga indexes, 5 ajtós F Astamhoz vennék csomagtér ajtó teleszkópot, a Vaterán 2500Ft/db. Esetleg tudtok olyan boltot ahol olcsóbban hozzá juthatok? Utángyártott is lehet, csak új legyen, ne bontott.Köszi

-
erikke17
őstag
Üdv.
Tegnap ért egy csodás meglepetés, eltörött a fő világítás kapcsolóm.... Be akartam kapcsolni a beltéri világítást húzom klatty kezemben maradt, igaz fényszórókat be tudom kapcsolni de nem adok neki sok időt hogy az is törni fog..
Lehet külön szerválni csak a kapcsolót vagy egész hóbelevancot?
[Itt]miért drágább egyik jóval mint a másik minőségibb?
Mire kell figyelni csatlakozókra? Előre is köszönöm.
-
zolikaDB
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Masik kollegam elettarsat 400€-ban sem akarta felvenni a nemet fonokunk. Nem tudom, milyen szakmaban dolgozol, de amennyiben magyarkent 2000€ feletti fizud van napi 8 oraban, kerlek szolj, es igyekszek vissza.
Ahol en voltam, CNC forgacsolo nemet keresett brutto 12-t.
Innentol kezdve legyen az Opeleke a tema! -
zolikaDB
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Németországban a minimálbér 800€ hivatalosan, azonban 4 órában is foglalkoztathatnak, így ez 400€.
Igen, megvannak a pontos feltételei, h miképp csökken, de egy bizonyos szint alá nem mehet. Azt hiszem, a teljes díj 60%-a, de azt németnek sem 3 év elérni.
Egyébként ennek a Vectrának nagyon kedvező a díja, 920€ évente. (kb 270e ft)
Van olyan (hála Istennek csak) volt kollegám, aki (asszem, már írtam is), kb 1500€ éves díjat fizet. Ezért, ha lehet, óvakodok a német biztosítástól/rendszámtól.
Főleg, h havi 70€ az egy hétvégi bevásárlás. -
csaresz002
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Havonta. De egy év után csökken, pontosan nem tudom hogy van ez
adó asszem 80körül volt egy évre
hazai viszonylatban soknak tűnik,de a Német fizetéshez képest elég csekély. Itt 1500€ a minimálbér,míg otthon 200€ .... Szoktak is röhögni a bankban amikor kérdezik hogy mennyi otthon a fizu
-
zolikaDB
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Havonta? +adó?
-
erikke17
őstag
Uhh [ennek] a Insigniának a hangja felér egy kisebb orgazmussal
Gyönyörű maga az autó is...Opel megszállottság
Nem hiába akarunk faterral egyedi Opelos pólókat csináltatni 
-
zolikaDB
veterán
Vett egy Vectrát 1400€-ért és mondtad, h németben használja, tehát gondolom német biztosítást kell kötnie...
ON: gyere, baba, gyere -> Omega C Executive 3.0 Caravan sport bőrülésekkel
Ezt már nem lehet ragozni szerintem...
F.szom ebbe az Omega-rajongásomba... -
sgabka
újonc
Sziasztok!
Kissé fel szeretném dobni Opel Astra G -m (2002-es) belsejét.Kormányvédőt vettem a kormányra szürke -fekete színűt és találtam hozzá ilyen színű sebváltó szoknyát és a kézifékre való szoknyát is.
Problémám az ,hogy nem tudom hogyan tudnám kicserélni. Szétfeszegetni nem szeretném...
Ha valaki tudna segíteni abban hogy,hogy lehet ezeket cserélni (biztos megvan a maga praktikája),azt nagyon megköszönném.Segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha már öreg, elkeményedett a szelepszár szimering, engedheti ott is, de attól még lehet jó a blokk. Ha meg a gyűrűk, dugók kopottak (pl egy forrázás után még hajtották), attól még lehet jó a Hf, szal ééérteeeed 

mert akkor érdekelne

Addig meg mászkálás lesz egyik oldalról a másikra

Ha két oldalról kicsit megfeszítem ki tudom nyitni, de ahhoz az rugós izéhez nem férek hozzá. Hogy tudnám megcsinálni? Mert igen csak használva van és szükségem is volna rá, na meg az asszony is morog

Milyen messze vagy te otthontol
azt már nem is mondom hogy