- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Tóth Olivér: Tudtátok hogy ez ma már RETRO?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni az autóm beárazásában. Ha van egy kis időtök, légyszi fussatok végig az alábbi irományon. Kávét igyatok előtte.
Főbb paraméterek:
# típus: Opel Astra F Caravan
# évjárat: 1994 (facelift utáni)
# motor: 1.7 TD (Isuzu) X17DT 60 kW / 82 LE
# futás: 401.xxx km
# felszereltségi szint: Club (https://katalogus.hasznaltauto.hu/opel/opel-23713)
# állapot: átlagon felüli

Eladás oka: megvan az utódja, és nem látom értelmét 2 autót fenntartani. Nevemen van, jelenleg párhuzamos üzemeltetéssel a biztosítást is fizetem rá.
A tetemes futásteljesítményről annyit, hogy az utódját 406 ezer km-rel vásároltam, engem sohasem érdekeltek ezek a számok. Ha Te félsz tőle, akkor ez nem a Te autód, a kereskedésekben célszerű nézelődni, ott "barátságosabb futást" találsz.
Műszaki vizsga 2022 novemberéig érvényes, de erre a kocsira nem kell százezreket rálapátolnod a további sikeres vizsga érdekében! Megkockáztatom, ilyen futással ilyen jó állapotú F Astra nincs az országban. 2003-ban lett Magyarországon forgalomba helyezve, talán ezért sem ette meg a rozsda, mert alapvetően nem magyar piacra készült.
Sztori. 2017.07.18-án vásároltam 315.544 km-rel, gyakorlatilag napi használatban volt, kivéve az esős, havas napokat - munkám miatt ilyenkor (és egyébként minden nap) garázsban állt.
Kötelezőket mindig megkapta, olajcsere 10 ezrenként (jelenleg ~1.000 km van benne), vezérlés a vásárláskor cserélve, ennek cseréje javasolt!
Ami kopogott, zörgött, azt azonnal cseréltem, vagy cseréltettem. Fuelio-ban minden javítás benne van a kezdetektől fogva.
A rendszeres karbantartást meghálálta, az együtt töltött ~86.000 km alatt soha nem hagyott cserben. Télen nyáron könnyen indul, látható tartományban nem füstöl, olaj annyi fogy belőle, hogy a 10 ezres csere alatt nem szükséges utánatölteni. Fűtése meglepően jó.
Minden indítás után pár percet járattam, mielőtt elindultam vele.
Teljesítménye nyugodt autózáshoz elegendő, türelmes embereknek ajánlanám inkább, mert ez a valamikori 168 Nm nem lép valami nagyot. Fordulaton van inkább ereje, bátran kell használni a váltót.
Nemrég beállíttattam a futóművel, gyönyörűen vonalban megy.
Az autóhoz jár a képeken látható 4 db 13 colos AEZ alufelni, nagyon szép állapotúak, viszont a rajtuk lévő 4 db nyári gumi kuka (a rossz futómű leette).
Adok hozzá 4 db téli gumit lemezfelnin, kicsit már korosak, de jó mintával rendelkeznek.
Hátul az index kivételével az összes izzó Osram LED-re cserélve, amik mostanában biztosan nem mennek tönkre.
Belső világítás is LED-esítve, így már lehet látni is a kocsiban.
Fogyasztása a ~85.000 km-re vetítve nálam 5.57 liter, ebben volt utánfutózás is.
Amit egy ilyen futású autóról nehezen hiszel el:
# körbe minden üvege gyári
# karosszéria törésmentes (egyedül a hátsó lökhárító sérült, valószínűleg utánfutóval fordultak alá)
# a kasztni rohadásmentes(!!!), 1 éve kapott teljes alvázvédelmet, illetve a bal hátsó kerékív fele lett kivágva, valamint hátra bekerült 1-1 műanyag dobbetét
# tankbeöntő gyári
# motorja bontatlan
# motortér porszáraz - lenne, ha a szelepfedél alól nem szivárogna az olaj - ezt nemrég kezdte el, párezer forint egy bontott szelepfedél, ki kell cserélni, megy tovább
# tetőablak nem ázik be
# összességében az autó gyári állapotú, nincs fúrva, faragva
Jelenlegi "hibái":
# hátsó lengéscsillapítók kopognak cserélni kell, alkatrészt megvettem, adom hozzá
# tetőkárpit lóg, nem zavaróan, esztétikailag kifogásolható
# jobb hátul (gyaníthatóan) a tetőléc rögzítésénél intenzívebb esőben, mosásnál bejut a víz, nem veszélyes mértékben, de én annyira keveset használtam esőben, hogy nem foglalkoztam vele, tetőkárpit felújításkor egyúttal meg lehet javítani ezt is
# egy teli polír sokat dobna rajta, sajnos a korabeli piros autók erre az időre már mind rózsaszínek lettek
Tekintettel az autó korára és állapotára, szeretném, ha olyan emberhez kerülne, aki ezt értékeli, esetleg OT-ban gondolkodik - 2024-ben lesz 30 éves. Többet érdemel a technika annál, hogy fél év alatt lerúgja bárki is.
Az ára épp ezért számomra belőhetetlen, persze van egy elképzelésem, de érdekelne a véleményetek. A HAHU-n jelenleg 100.000-től 600.000 forintig vannak kombi F Astrák, nagy titkot nem árulok el, az igazság valahol a kettő között lesz.
Ha ismertek a környezetetekben mostanában elkelt hasonlóan jó állapotú kombit, kérlek osszátok meg velem, mennyiért talált gazdát.
Helyileg Zala megyében található az autó, kérésre szívesen el is viszem hozzád, ha utána hazahozol.
Az autót teli tankkal, 2 kulccsal, törzskönyvvel, minden papírjával és az összes alkatrészével, nyári szövet-, téli gumiszőnyegekkel, a képen látható állapotban adom át.
Köszönöm, hogy elolvastad, minden véleményt szívesen fogadok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Érdemes elővenni a Diablo II-t: érdekes újdonságot kap a játék
- Penta-Tandem néven jelöli az új, ötrétegű QD-OLED paneljeit a Samsung
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mazda topik
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP2221 I Szervizelve I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Xiaomi Robot porszívó S40C, Bontatlanul, eladó!
- B-Twin Rockrider 340 26-os férfi bicikli. NEM TUDOM VINNI SEHOVA
- Fellowes corsivo ülő/álló munkaállomás
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Honor 200 Pro - Black - 12/512GB - Új Garanciába cserélt!
- Eladó Pritom L8 Kids tablet 2/64GB/ 12 hó jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 700W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest