Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87851) Bl.Gyo. válasza Viktor0610 (#87848) üzenetére


Bl.Gyo.
őstag

mytv jó nálam teljesen (tv okosító mitv stick-en), csak akkor nem amikor a yettel net gyengélkedik. ha gyors a net akkor a tv is jó, pl. délelőtt meg kora délután, esetleg hétköznap este is. hétvégén este fele-, este meghal 4G-n, akad/tölt, ilyenkor át teszem 3G-re és ismét jól megy minden :D . akinek rossz ott lehet router vagy amin fut az app nem túl jó.

sebesség hullámzásnál eszembe jutott amit a voda alkalmaz hogy bizonyos netes csomagoknál háttérbe helyezi amikor le van terhelve a hálózat azaz azok kapnak jó sebességű netet akiknek drágább netük van, prioritás van, elég szemétség. arra gondoltam esetleg a yettelnél is így van, és dúrván háttérbe szorít engem amikor a sok letöltőhuszár drágább netes beindul... hétvégénte szombat este a legdúrvább, 1-2mbit/s 4G-n, 3G-n 10.

[ Szerkesztve ]

(#87852) repvez válasza Bl.Gyo. (#87847) üzenetére


repvez
addikt

ahogy korábban is irtam, a myTV-t valahogy nem tudom ugy használni ahogy kéne, 50mbites letöltéssel amit a TV-n futtatot sebességmérő is igazol, böngészöben futtatva a weboldalrol a myTV-t az M4es csatorna csak 360p-s felbontással és néha megakadásokkal tudja csak kockásan a képet biztositani.
Ha manuálisan átálitom 1080p-re akkor meg kb félpercenként megakad a kép több mp-re.
DE olyankor sem lesz tiszta a kép hanem ilyen homályos darabos .
Opera bongészóvel és win10 alol probálom ,
Általában csak az F1et nézem lehet a leterheltség is hozzájárul, de nem szabadna neki ham ár egy online szolgáltatást árul a cég.

ÉS ez mellett meg az összes nagyobb streamer platform, akadásmentesen tudja a 4K HDR filmeket lejátszani tüéles képpel akadásmentesen. ugyan ezen a neten.

(#87853) Bl.Gyo. válasza repvez (#87852) üzenetére


Bl.Gyo.
őstag

megy a tv most itt, át tettem 1080-ra a teszt kedvéért Mozi+HD, teljesen jól megy yettel nettel, nem akad szép a kép. mértem egy sebesség tesztet is, 40mbit/s. indítottam egy torrentet is a 1080as tv mellé ami 1.5-2 megabyte/s-el jön, még mindíg szépen fut a műsor, nem értem más nettel miért rossz, bár azt nem írtad milyen neted van. lehet valahogy a yettel nettel a mytv jobban kijön valamiért... :F

(#87854) sfdrakex válasza repvez (#87852) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Forma 1-et miért nem próbálod simán az M4 oldalán nézni?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#87855) repvez válasza Bl.Gyo. (#87853) üzenetére


repvez
addikt

Opera böngésző beépitett VPN-én keresztül használom a mostmár Yettel TV-t. az M4 oldala meg még igy ezzel a VPN használatáűval is letilt, hogy nem nézhetem , külföldröl. németország O2 elöfizetés.
Az operát is csak emiatt használom, mert a többi böngészövel még igy se engedné külföldröl lejátszani.
Fizetös kömyölabb VPN-t meg nem akarok használni, az ingyenesekböl meg nem találtam olyat ami jol használható lenne és nem valami virustanya.
de a yettelnél volt lehetöség beregisztrálni az alapcsomagra ahol 10 csatornát ingyen lehet nézni köztük az m4 is.
És nekem csak ez miatt kell, de az meg valamiért fos minöségben jön csak .
Amugy laptoporol megy a TV-re összekötve, de nem hinném, hogy ez lenne a probléma , Intel I7 7700HQ, 8gb ram, 1050TI társaságában win10 64 bit, minden driver a legujabb.

(#87856) szabonagyur válasza repvez (#87855) üzenetére


szabonagyur
félisten

Egy ingyenes VPN mellett panaszkodsz?? Eselyesen ez a gond…

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#87857) Bl.Gyo. válasza repvez (#87855) üzenetére


Bl.Gyo.
őstag

jaa hát külföldről nézve, mókolva, trükközve, már értem miért nem jó neked. :)

(#87858) repvez


repvez
addikt

Pont ez , hogy nem hiszem, hogy mokolás lenne egy gyárilag beépitett dolog aminél csak anynit teszek, hogy megadom az ország nevét ahonnét akarom nézni.
pont emiatt nem akarok mindenféle szedett vedett más programokkal trükközni, mert ki tudja, hogy azok mi mást csinálnak még.

DE ha tényleg ez a probléma, hogy lefogja a sávszélt akkor , hogy lehet megoldani ezt ?

(#87859) 4Grider válasza repvez (#87858) üzenetére


4Grider
nagyúr

Sávszélességed olyan vpn szolgáltatás alatt lesz, ami minél drágább (minél kevesebben használják veled egy időben és így jó sok sávszélességet tud neked adni). Ingyenes vpn szolgáltatás esetén így senki nem tud semmit garantálni, hiszen minél többen használják egy időben, annál kisebb lesz az egy főre eső sávszélesség. Sokszor fizetősnél sem garantálnak az idő 100%-ára, hiszen nézettebb események (pl. Forma1) idején rengetegen használnak vpn szolgáltatásokat.

(#87860) MolTol válasza repvez (#87858) üzenetére


MolTol
tag

Ne haragudj, de írod, hogy milyen rossz, hogy akad stb, fizetős platform, irgum-burgum Yettel… aztán persze kiderül, hogy nem is Magyarországról néznéd, ahová a szolgáltatás szól hanem külföldről, nem is fizetsz csak az ingyenes csomag van, vpn-nel játszanád ki a korlátozást de persze csak egy ingyenessel ahol nincs elég sávszél… lassan érdemes lenne rájönni, hogy semmi sincs ingyen, minden pénzbe kerül valakinek és ha nem vagy hajlandó megfizetni az árát akkor ezt kapod. A szolgáltatás nem külföldre szól, ennek a megkerülése mókolás, vagy megfizeted a nemzetközi sávszél árát egy normális vpn-el vagy nem lepődsz meg ha nem az igazi…

(#87861) repvez válasza MolTol (#87860) üzenetére


repvez
addikt

Értem, szoval ha a VPN olyan rossz akkor miért látni, hogy az összes platformon a youtuberek meg influencerek ezeket reklámozzák és konkrétan kimondják, hoyg igy lehet megkerülni ezeket a korlátozásokat , akkor ezért náluk miért nincs buntetés vagy tiltás?
És egy opera bongészöbe is miért kerül bele alapértelmezettként, ha illegális használatra ad lehetöséget?
A másik amit nem értek, hogy oké a VPN korlátozza a sávszélt, de akkor mikor a YT-on nézek magyarországi adást akkor ott miért nem csokkenti és miért tudok 4K-ban nézni ?
illetve , hogy tud a YEttel vagy bármelyik szolgáltato szelektálni a felhasználoi között, hogy kinek ad teljes sávszélt és kinek nem, mert ha én othonrol nézném ugyan ezen a szetuppal akkor is ugyan igy lekorlátozna? és aki nem VPN alol nézi az miért nem veszi észre azt ha sokan csatlakoznak ugyan akkor egy műsorhoz ?
Az meg egy másik dolog, hogy egy online streaming szolgáltatásnak meg pont az lenne a lényege, hoyg az elöfizető mindenhonan elérje az elöfizetését, vagy ha elöfizetek egy nagypobb csomagra amiben történetesen még HD tartalom is van akkor is lekorlátoz .

ÉS nem mellesleg szeretem az ilyen álszent dolgokat amikor valaki csak kia akrja használni azokat a dolgokat amire elöfizet még akkor is ha ez történetesen ingyenes is, de akkor is egy szerzödés a telenor most Yettellel , hoyg biztositja ezeket az inygenes csatornákat a számomra, amiröl nem volt szo, hogy nem lehet külföldön sem használni, az HBO go és A my telernor mobilos alkalmazással is pont ilyen ha elöfizetsz akkor tudod nézni bárhol a mobilodon , de korlátoznak ha számitogéppel akarod használni külföldi IP-ről.
akkor hogy is van ez ?

(#87862) tuto558 válasza repvez (#87861) üzenetére


tuto558
tag

"VPN korlátozza a sávszélt, de akkor mikor a YT-on nézek magyarországi adást akkor ott miért nem csokkenti" --> YT-on nincs olyan, hogy "magyarországi adás", nemzetközi szervereik vannak, így majdnem biztos, hogy akármilyen csatornát is nézel YT-on külföldről, nem Mo felé forgalmazol... másrészt pedig simán elképzelhető, hogy a VPN szolgáltatónak nagyobb sávszéle van a YT szerverei felé, mint a Yettel szerverei felé.

"amiröl nem volt szo, hogy nem lehet külföldön sem használni"--> idézet az ÁSZF-ból: "A Yettel a Yettel TV szolgáltatást kizárólag Magyarország területén nyújtja. Ha azonban az
Előfizető ideiglenesen az Európai Unió valamely tagállamában tartózkodik, igénybe veheti
a szolgáltatást. (Amennyiben Yettel Előfizető ideiglenesen az Európai Unió valamely
tagállamában tartózkodik, az adott tarifacsomagban foglalt, 1. roaming díjzónában
felhasználható adatkerete, illetve külön megvásárolt Mobilnete terhére veheti igénybe a
szolgáltatást.) " --> ha nem olvasod el a külföldi felhasználás feltételeit, az nem a szolgáltató sara :)

[ Szerkesztve ]

T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG

(#87863) szabonagyur válasza repvez (#87861) üzenetére


szabonagyur
félisten

A VPN szolgáltató nagyon könnyen azonosítható.

Az összes reklámozott cucc fizetős, ők meg megkapják ingyen X időszakra.

A TV szolgáltatást azért nem éred el külföldről csak úgy, mert jogilag korlátok vannak.

Az ingyenes VPN pont annyira jó max, hogy 1-1 ilyen dolgot megnyitsz, de nem folyamatos streamre.

Youtube ezzel esélyesen nem foglalkozik, de ha olyat néznél aminél jogi akadályba ütköznél azt sem tudnád megnézni.

biztositja ezeket az inygenes csatornákat a számomra, amiröl nem volt szo, hogy nem lehet külföldön sem használni, az HBO go és A my telernor mobilos alkalmazással is pont ilyen ha elöfizetsz akkor tudod nézni bárhol a mobilodon , de korlátoznak ha számitogéppel akarod használni külföldi IP-ről.
akkor hogy is van ez ?

ÁSZF-t olvasd el, le van írva.

Amúgy kint nincs TV adás? Gondolom ha már kimentél csak beszélsz valami idegen nyelvet tehát F1-et meg tudod nézni, a többi magyar adásért meg nem kár.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#87864) 4Grider válasza repvez (#87861) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mert a vpn szolgáltatók fizetnek nekik azért, hogy ezt mondják.
Nem az opera használja illegálisan, max. te.
A VPN nem korlátozza a sávszélt, csak minimálisan, ha egyedül vagy rajta. De mivel nem lenne rentábilis, hogy egyedül legyél rajta, ezért ráengednek boldog-boldogtalant.
A Yeti nem szelektál, azt adja, ami a csövön kifér (ugye a mobilnet is osztott erőforrás, megoszlik azok között akik az adott helyen és időben épp használják).
A streaming szolgáltatók sem tudnak a maximum terhelésre (felhasználószám szorozva mondjuk 5 Mbps) méretezni, mert akkor nagyon drága lenne a szolgáltatásuk. Átlag terhelésre méreteznek, azaz arra, hogy a felhasználóik x %-a használja egyszerre a szolgáltatást.
Az utolsó bekezdést inkább nem is kommentelem, olyan mintha másik bolygóról jöttél volna. Van egy ismerősöm, rá hasonlítasz. A reptérről nem talál haza GPS nélkül (már csomószor be kellett gyűjteni a környékbeli erdőkből), egy Airbus-al viszont nem téved el sehol, persze csak ha sikerül a jó kódot beütnie a komputerbe...

(#87865) sfdrakex válasza repvez (#87861) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Az F1et azért csak MOról nézheted, mert ilyen az M4 szerződése az F1el. Ez nem a Yettel hibája.

Tudod, hogy a VPN hogyan működik? Gondolom nem, különben tudnád miért lassú.

Szidsz mindent, közben fogalmad sincs az egészről… :W

Mi az, hogy Youtube MOi adás? Ilyen nincs. Youtubeot is VPNen keresztül nézed egyáltalán? Ha igen, miért?

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#87866) tomp


tomp
félisten

Időalapú, digitális BKK-jegyek a Yettel mobiltárcájában
Na ez nagyon jól hangzik!
Ha már bukó a BudapestGo jegy/bérlet kezelése és visszatértem a Mobiljegy appra, szerintem kipróbálom ezt.

(#87867) bopeti98 válasza tomp (#87866) üzenetére


bopeti98
őstag

Én már egy ideje így veszem a Budapest bérletemet, a Telenor Wallet-ben is volt ilyen opció (kivéve ugye a vonaljegyet, meg a 30/90 perces jegyet).
Aztán a mobilszámlával kifizetem. Jól működik, nincs vele gond.

[ Szerkesztve ]

(#87868) Kolondrum

Már több sms-t is kaptam amiben ez áll. Mellé akar valamit nekem beilleszteni. Soha nem láttam még ezt és minden működik. Mi ez fiúk?

"Kedves Ügyfelünk! Hibàs csatlakozàsi kìsérletet érzékeltünk készülékéröl, ezért elküldjük a helyes beàllìtàsokat készülékére. Yettel (Infò: 1220)"

(#87869) Hosssszu válasza Kolondrum (#87868) üzenetére


Hosssszu
őstag

Amióta Yettel lett én már vagy hatot kaptam. Hozzáteszem jól működő mobilnet mellett, tehát nem a konfig a rossz.
Valamit szerintem elnéztek.

(#87870) Kolondrum válasza Hosssszu (#87869) üzenetére

Vagy nem. Mert én a VoLTE körül próbáltam meg pár netes tippet és itt [kép] [kép] alapra állítottam mindent, semmi sem változott. Minden működik.

(#87871) Hosssszu válasza Kolondrum (#87870) üzenetére


Hosssszu
őstag

Hát nekem meg egy Samsung A7 2018 telefonom van. Anno még a Telenornál vásároltam és nem állítottam semmit rajta sosem (ezen a téren).

(#87872) PBA válasza repvez (#87861) üzenetére


PBA
aktív tag

VPN-nel (főleg ingyenessel) soha nem lesz stabil és jó szolgáltatásod. De ezt már leírták a többiek is. A hiba a te készülékedben van.

(#87873) szabonagyur válasza PBA (#87872) üzenetére


szabonagyur
félisten

Lehet VPN-el jó, de ahhoz fizetni kell.

Sőt volt 1-2 éve promo az egyik szolgáltatásra is, alapból fizetős de akkor vagy 5e körül volt 5 személyre VPN lifetime, teljesen okés ahhoz képest.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#87874) RoyalAirForc válasza Viktor0610 (#87848) üzenetére


RoyalAirForc
tag

Nekem semmi gondom vele eddig....

(#87875) martonl válasza tomp (#87808) üzenetére


martonl
senior tag

Jó lesz ez a 26GHz. Ha szembe állok az antennával, talán fogja a készülék, de ha már elfordulok, a testem is árnyékolni fogja. Így valóban kevésbé lesz terhelt 1-1 cella. :W

(#87876) CrazySouls


CrazySouls
kezdő

Hali!
Mi lehet az oka, hogy Samsung telefonnal nem megy a hívásátirányítás? Sim csere megvolt.
[kép]

(#87877) MadMancs válasza CrazySouls (#87876) üzenetére


MadMancs
veterán

Valószínűleg tényleg sim hiba. Vagy az elofizetésem van ténylegesen tiltva átirányítás.

Szintén Samsung:

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#87878) CrazySouls válasza MadMancs (#87877) üzenetére


CrazySouls
kezdő

Ismerősé, és először amikor nem ment akkor ajánlottam neki a sim cserét. Ez most volt 1 hónapja. Régebben működött neki rendesen. Ugyanaz a száma van azóta is. Samsung F62 a telefon. Mondtam neki próbálja ki másik telefonba, de ott se jött össze neki.

(#87879) 4Grider válasza CrazySouls (#87878) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ez a telefon nem véletlenül nem elérhető Európában...

(#87880) CrazySouls válasza 4Grider (#87879) üzenetére


CrazySouls
kezdő

Akkor itt nem fog működni sehogy?
De egy sima nyomógombos itthoni telefon neki a másik készüléke és ott is hibát kap beállításkor.

(#87881) 4Grider válasza CrazySouls (#87880) üzenetére


4Grider
nagyúr

A sim kártya mögötti előfizetésről lehet tudni valamit, vagy találjuk ki, hogy flottás, vállalati, feltöltős vagy előfizetéses?

(#87882) CrazySouls válasza 4Grider (#87881) üzenetére


CrazySouls
kezdő

Találd ki. :B :P
Előfizetés. Telenoros/Yetteles. Ez az előfizetése van neki 10+ éve. Tavaly még működött neki az atiranyitas Xiaomi telefonon, eladta, lett egy régi nyomógombos melós telefon és ez a Samsung F62. Szerintem ha azzal lenne gond, hogy a Samsung nem ide szánta azt a telefont, akkor a másikba be tudná állítani az atiranyitast.

(#87883) sfdrakex válasza CrazySouls (#87882) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Előfizetése céges vagy privát? Hívásátirányítás aktív a szolgáltatások között?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#87884) 4Grider válasza CrazySouls (#87882) üzenetére


4Grider
nagyúr

Hacsak nem próbált a Samsungon módosítani rajta és az indiai kód szétcseszte az egészet. Kérje a telefonos ügyfélszolgálat segítségét, de előtte szedje ki a sim-et ebből a készülékből.

(#87885) CrazySouls


CrazySouls
kezdő

Privát előfizetés.
Írtam neki, hogy holnap telefonáljon be. Remélem megoldódik. :R

(#87886) DarkByte


DarkByte
addikt

Ez az OtthonNet egyébként csak adott helyen használható? Nézi is ezt valahogy, mondjuk cellához van kötve a SIM és máshol fel sem enged? Tehát teszem azt megrendelhetem magamhoz (ahol van szolgáltatás), majd fogom és átviszem szüleimhez (másik város) arra mit lépne? :F

(#87887) Viktor0610 válasza DarkByte (#87886) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Elvileg nem működik.
Egy/néhány cellára (egy irányítószámra) korlátozott a szolgáltatás.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#87888) bkiky01 válasza DarkByte (#87886) üzenetére


bkiky01
senior tag

Ami kiakasztó vele, h szó szerint egyik utcában van, de a következőben meg már nincs.. Szinte randomnak tűnik..

(#87889) 4Grider válasza bkiky01 (#87888) üzenetére


4Grider
nagyúr

Pedig nem az. Az adott területet lefedő cella kapacitása és az adott utcában meglévő vezetékes internet milyensége határozza meg leginkább, hogy hol elérhető.

(#87890) bociusz


bociusz
aktív tag

Nem tudom, írta-e már valaki korábban, de a szlovák O2 hálózaton már megy az 5G roaming.

(#87891) repvez válasza sfdrakex (#87865) üzenetére


repvez
addikt

Persze, ha monilrol szintén kulföldi nettel használom a hbo go-t akkor külföldrül is lejátszhatom vele a muszorokat, de webes böngészöben meg nem ugyan azzal az elöfizetéssel ? teljesen logikus.

ÉS ezekszerint neked még sose volt a YT-nál olyan, hogy ezt a videot azön országában nem enegedélyezett a lejátszása.
ÉS nincs más TV elöfizetésem , nem nézek TV-t csak az F1et de azt szeretném magyarul nézni ha lehet, de látom, hogy valakiknek nagyon fáj ez és inkább a problémákat sorolják mint a megoldásokat.
És igen a Yettel is hibás, mert nem is kellene , hogy engedje a regisztráciot külföldi IP-ről ha nem lehet utána nézni a musort, mert igy csak beszedné a pénzt szolgáltatás biztositása nélkül, hogy ha én elöfizetnék egy nagyobb csomagra.

(#87892) bicajoskema


bicajoskema
tag

Sziasztok!
2 kérdésem volna :
1. A házamban sajnos nagyon rossz a térerő (kb hívásindításra is használhatatlan)
Yettel-es céges számaim vannak, van erre valamilyen megoldás, hogy a kültéri ~megfelelő térerő a házon belül is elérhető legyen? Valószínűleg a könnyűszerkezetes házaknál alkalmazott fémes párazáró fúlia ami leárnyékol.

2. Sajnos semmilyen szolgáltató sem tud adni internetet vezetéken így marad a mobilnet használata. Az első probléma így itt is adja magát. Mi lenne a jó megoldás? Kültéri 4g modem vagy beltéri 4g modem és egy kültéri antenna ? A saját hálózatomat én alakítanám ki, tehát csak kábelen szeretnék netet kapni amit aztán én menedzselek. Tudnátok megfizethető jó eszközöket ajánlani erre a célre?
Köszi!

(#87893) 4Grider válasza bicajoskema (#87892) üzenetére


4Grider
nagyúr

1., Egyelőre nincs rá legális beltéri megoldás, VoWiFi harmadik negyedévtől várható. Utóbbihoz viszont kell működő WiFi.
2., Felteszel egy kültéri Mikrotik LTE6 kit-et, bele teszel egy korlátlan mobilnet sim-et (KÜF flotta a flottás topikban, havi 5250 Ft). És behúzod a kábeljét az épületbe, a végére meg teszel egy access point-ot, hogy meglegyen az első ponthoz (is) a wifi.

(#87894) MolTol válasza repvez (#87891) üzenetére


MolTol
tag

Megpróbálok Neked teljesen jó szándékkal leírni pár dolgot, nem tudom akarod-e érteni, de megpróbálom, rászánom az időt, remélem Te is rászánod.

Az a gond, hogy az internet technikai és jogi működésének alapjaival sem vagy teljesen képben, ezért nem érted a különbségeket, de igyekszem elmondani.

Jah és plusz egy, azt írod, nem a megoldásokat soroljuk de már az első hozzászólásban leírtam én is és más is, hogy a fizetős VPN szolgáltatóknál nagyobb nemzetközi sávszél áll rendelkezésre, így várhatóan azzal működni fog, ellentétben egy elsősorban böngészésre kitalált ingyenessel. Tehát a megoldás, hogy kifizeted a nemzetközi sávszélt amit használni szeretnél. Ingyenes megoldás nem nagyon van, mert a nemzetközi sávszélt valakinek ki kell fizetnie.

De akkor jöjjön néhány alapvető technikai/jogi rész:

A műsorszolgáltatók (értsd TV csatorna) a legtöbb esetben csak az adott országra veszik meg az adott műsor/film/sportközvetítés jogait, ezért megkövetelik a TV szolgáltatóktól, hogy a műsoraik továbbítását csak az országon belül tehetik meg. Éppen ezért a szolgáltatók egyrészt nem is nagyon vesznek a szervereik számára nemzetközi sávszélt, de még IP cím / geolokáció alapú tiltást is bevetnek, ez teljesen normális és természetes.

A YT, a Netflix, stb. nemzetközi szolgáltatók, akik a magyar szolgáltatókkal ellentétben nemzetközileg szolgálják ki az ügyfeleiket, nem csak MO-on vannak szervereik, hanem pl. Németországban is, tehát amikor egy magyar YT videót nézel, azt nagy valószínűséggel Németországban egy német szerverről teszed és ez itt a hatalmas különbség, hiszen nem kell fél Európán átmennie az adatoknak.

Egy ingyenes VPN szolgáltató meghatározott számítási kapacitással és sávszélességgel rendelkezik, hiszen nincs bevétele belőle, ezért nincs elég sávod. Ezért lehet megoldás fizetős VPN, mert ott megfizeted mindezt.

Amikor mobilról roaming során netezel magyar simmel, akkor valójában nem külföldi netet használsz, a külföldi szolgáltató hálózatát használod fizikailag, de magyar IP-t kapsz, mert a forgalmad haza terelik a hazai szolgáltatód hálózatába, tehát ilyenkor úgy látszol mintha itthon lennél. Ezért van, hogy ezzel a nettel működik, míg a német IP-s laptoppal nem. (és a roaming kereteddel fizeted meg a költségét...)

És még egy dolog amit korábban írtál, hogy miért van a VPN funkció az Operában ha rosszra is lehet használni... Ha mindent betiltanánk amit rosszra IS lehet használni, akkor nem lenne Internet, de még sok minden más sem... gondolom ezt nem kell jobban magyarázni.

Tudom, hogy a fentieket le lehetett volna írni pontosabban, szakszerűbben is, elnézést attól akinek esetleg szúrja a szemét, én is ezzel foglalkozom 15 éve, csak próbáltam relatív érthetően elmagyarázni...

(#87895) martonl


martonl
senior tag

Tegnap feltűnt végre, hogy hiába a Yettel név, eredetileg a Laa akart lenni. A TV reklámjukban is azt éneklik. Laa Laa Laa... :O

(#87896) bicajoskema válasza 4Grider (#87893) üzenetére


bicajoskema
tag

Köszi!

(#87897) @rglaaf


@rglaaf
veterán

Sziasztok
Ezt az üzenetet most kaptam milyen probléma lehetett?
Kedves Ügyfelünk! Hibàs csatlakozàsi kìsérletet érzékeltünk készülékéröl, ezért elküldjük a helyes beàllìtàsokat készülékére. Yettel (Infò: 1220)

PSN:BiZzare_0 ️

(#87898) burgatshow válasza MolTol (#87894) üzenetére


burgatshow
veterán

Teljesen oké volt.

Üdv, szintén szakmabeli. :)

(#87899) pdr755 válasza repvez (#87891) üzenetére


pdr755
tag

Nézd én most nem elvekről fogok beszélni hanem gyakorlati lehetőségekről.

Veszel egy bármilyen VPN előfizetést (nekem Surfshark VPN van, 2 évre 55 euró volt, tehát 1 évre kicsit több mint 25 euró, mondjuk valami akció volt éppen de ezeknél mindig van valami), és utána magyar szerveren keresztül a M4 sport weboldalán vagy a M4 applikáción keresztül tudod nézni a Forma 1-et mindenféle egyéb előfizetés nélkül.
A másik lehetőség, hogy ha van Mo-n élő rokonod, barátod aki telekomos, akkor kérsz tőle egy Telekom TV Go jogot (lehet új usert létrehozni, nem a saját felhasználó nevét és jelszavát kell neked odaadnia), és nézed azon keresztül VPN-el.
Gondolom, ha Néo-ban élsz, akkor évi 25-30 euró (ha több évre megveszed akkor ennyiért már van normális fizetős VPN) kiadás még megtehető. Persze ha elvi szinten ragaszkodsz hozzá hogy ingyen legyen akkor nehezebb (vagy lehetetlen) segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#87900) pitiless válasza pdr755 (#87899) üzenetére


pitiless
senior tag

+1 lehetőség
Ha van itthon ismerős, aki csinál vpn hozzáférést, akkor ezzel a privát vpn kapcsolattal meg van oldva.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.