Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15551) club1 válasza ///Krisz\\\ (#15550) üzenetére


club1
veterán

Tök mindegy, a forrás ugyanaz. A szolgáltató pedig csak ezt nézi.

(#15552) ///Krisz\\\ válasza club1 (#15551) üzenetére


///Krisz\\\
senior tag

Köszönöm! :R

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#15553) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok,

Keresem egy ideje az infót de sehol sem találom: Van egy Djuice előfizum ami 1 év múlva jár le, de fel szeretném mondani. Mennyibe kerülhet nekem ha felmondom? Valamint hivatkozhatok e arra, hogy ők megszegték a szerződést amikor behozták a 60-40% havidíj megosztást?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#15554) alba-regia válasza szabonagyur (#15553) üzenetére


alba-regia
aktív tag

Keresd elő a szerződést, abban benne van. Készülék értékétől is függ, ill. az akciótól, amiben vásároltad. Kb. annyira fog kijönni, hogy ne érje meg felmondani a szerződést.

(#15555) szabonagyur válasza alba-regia (#15554) üzenetére


szabonagyur
félisten

Akkor jól gondoltam, hogy nem tudok vele mit csinálni :( A telefon egy Galaxy Mini készülék és szerintük Bónusz programban lett megvéve. Na mindegy hanyagolom akkor.

Még oylat megtudtok mondani nekem, hogy klasszik1 csomagra váltani is tudok vagy csak új előfizetés esetén használható? Sajna kétes infóim vannak, mivel szórólapukon csak új előfizu lehet, de ismimnek azt mondták simán lehet arra váltani is.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#15556) Prien válasza ///Krisz\\\ (#15547) üzenetére


Prien
addikt

A Facebook is beleszámít a keretbe, csak miután a keret elfogyott, a Facebookot nem lassítják és nem kerül plusz költségbe. Én így értelmezem...

A kevés is több a semminél.

(#15557) ///Krisz\\\ válasza Prien (#15556) üzenetére


///Krisz\\\
senior tag

ez is lehet, azt hiszem jobb lesz ha bemegyek és megkérdezem

"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz

(#15558) dedi


dedi
csendes tag

Nekem is betelt, amúgy 14 éve vagyok hűséges Pannon (Telenor) előfizető, most már csak a 2 hónap múlva lejáró "hűségem" tart itt. Vége ,ennyi elég volt. Gusztustalannak tartom amit az ügyfeleik kárára művelnek az utóbbi 1-2 évben, különösen idén június óta, ezért úgy döntöttem váltok, számhordozással ( ennyi év után szeretném megtartani a számomat).

Érdekelne Ti mit tudtok erről az új törvényről, ma olvastam róla, de konkrét dátumot nem találtam még, na meg semmi bővebb leírást a második és harmadik bekezdéssel kapcsolatosan:

" Októbertől a korábban előírt nyolc nap helyett két nap alatt lehet számhordozással telefonszolgáltatót váltani - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletéből, amely a Magyar Közlönyben jelent meg. ....... "
" Az elutasítás szabályai úgy változnak: az átadó szolgáltató csak akkor tagadhatja meg a számhordozást, ha 30 napnál régebbi lejárt számlatartozása van az kezdeményezőnek. Ez azt jelenti, hogy a hűségidővel kapcsolatos kötelezettségek teljesítése nem lehet a hordozás feltétele - tájékoztatott az NMHH."
" Új elem a szabályozásban az is, hogy a számhordozás késleltetése és indokolatlan elutasítása esetén az előfizetőt 5 ezer forint kötbér illeti meg."

[ Szerkesztve ]

(#15559) asdf_ válasza dedi (#15558) üzenetére


asdf_
veterán

Az oktobertol, az oktobertol ;)
a masodik az az, hogy a 30 napon tuli lejart szamlan kivul semmi akadalya, hogy atmehess az uj szolgaltatohoz. Nincs olyan baromsag, hogy addig huztak a papirolast, mig epp kijott egy ujabb szamlad, es mivel mar fennallo tartozasod van, igy mar visszadobnak. Ellenben siman athordozodik a szamod akkor is, hogy ha papiron meg husegben vagy. Jon a kotberes szamla a regi szolgaltatotol es csokolom (ebbol mondjuk szerintem lesznek meg problemak). Tehat nem eloszor fizesd ki a kotbert, es utana mehetsz, hanem horozhatod a szamot feltetelek nelkul (aztan a tudatlan ugyfel meg majd kurvanagyot lepodik, ha jon az 50 ropis kotber, hogy en azt hittem, hogy mar lejart a husegem meg hasonlok).
A harmadik meg egyreszt magaert beszel, masreszt ha az eloirt hataridot nem sikerul osszehozniuk, akkor kotber jar, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#15560) sarkanyolo2 válasza Prien (#15556) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

"A Facebook is beleszámít a keretbe, csak miután a keret elfogyott, a Facebookot nem lassítják és nem kerül plusz költségbe. Én így értelmezem..."

Teljesen jól értelmezted, ez a helyes! :)

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#15561) club1 válasza sarkanyolo2 (#15560) üzenetére


club1
veterán

Ezek szerint beszereztek végre egy korlátozó rendszerkomponenst. Vagy valami okos ezt is tök jól kitalálta (mint az okostarifákat, meg a hipernyeteket), aztán megint évekig fognak rajta dolgozni, mire lassítani tudják. Kíváncsi vagyok melyik tippem jön be, ha jól sejtem, lesznek itt még problémák...
Mindenesetre az jól látszik, hogy a drága percdíjak csökkentését lehetővé tevő voip alkalmazások használatát igyekeznek minél hamarabb korlátozni a gyorsan fogyó adatkerettel (ha már nem tudták megoldani azok teljes kiszűrését).

(#15562) davenport válasza dedi (#15558) üzenetére


davenport
aktív tag

Gyakorlatban:
pénteken intéztünk számhordozást.
- Annál a szolgáltatónál kell intézned, ahová mennél. (ez most a barátnőmnél a Telenor).
- Adtak egy "időablakot" ez ebben az esetben kedd 20-24 óriáig volt megadva. Ekkor valósul meg állítólag a számhordozás.
- adtak egy sim kártyát, egy másik - ideiglenes számot - és kellett választani egy tarifát, melynek első havi díját be is kellett fizetni. Ha jól értettem, akkor erre azért volt szükség, ha a számhordozást elutasítanák, vagy vmi közbejönne. Ha rendben átvitted a számod, akkor beszámolják, jóváírják.
- ott is felhívták a figyelmünket arra, hogy csak a 30 napon túl lejárt tartozás lehet ok, (na meg még az is, ha a személyazonosító adatok valamiért nem stimmelnek).

No money, no honey.

(#15563) hamyka válasza lugosi (#15522) üzenetére


hamyka
senior tag

Kell a bánatnak havídíjas, úgysem hívok nagyon senkit :D

Comodó új távlatok...........

(#15564) polonic


polonic
félisten

Megtaláltam a kötbért. Vagy 20 ezer vagy 45.

Ha volt készülékkedvezmény is, akkor azt is ki kell pengetni?

(#15565) hamyka válasza polonic (#15564) üzenetére


hamyka
senior tag

Lehetséges :D bár nem tudom

Comodó új távlatok...........

(#15566) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy van barátnőmnek egy djuice extra előfizuja és van egy családi csomagja is, benne még 2 djuice kártyás. Nekem szintén djuice extra van, és a kérdésem az lenne, hogy én tudok e vajon csatlakozni az ő csomagjába? A 2 előfizetés 2 néven van.
A másik kérdésem pedig az, hogy ha csatlakozok a csomagjába akkor vajon lehet e, hogy én a családi csomag MINI-t használjam mivel nekem elég lenne az is, hiszen neki úgyis ott van az 1000 perc.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#15567) tomp válasza Landsmann (#15509) üzenetére


tomp
félisten

Pedig nagyon jó. Nekem tetszik!
Nem kell letöltögetni zenéket(pedig lehetne, ha már a gépen van és nem lehet bizonyítani, hogy megosztottam e vagy sem, ergo legálisnak vehető) hanem csak beírom, rányomok és megy. :)

(#15568) Landsmann válasza tomp (#15567) üzenetére


Landsmann
addikt

Engem aztán egyáltalán nem zavar, hogy legális, vagy illegális azene amit hallgatok. Ha hallgatok, mert kimkondottan zenét nem nagyon szoktam hallgatni. Jószerével csak a kocsiban szól valami, de igazán azt sem szeretem, de ha mégis, az leginkább rádió.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#15569) Thusor válasza tomp (#15567) üzenetére


Thusor
őstag

Le tudod tölteni a zenéket, de nem tudod csakis a saját programjával lejátszani őket. Hiába viszed át a fileokat másik gépre ott nem fog működni. Valami speckó titkosítás van rajta amit csak a saját programja tud kezelni. Ennyi a bökkenője a dolognak.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#15570) Landsmann válasza Thusor (#15569) üzenetére


Landsmann
addikt

Naja, valami marhasággal már a Vodafone is próbálkozott korábban, ami olyan jól sikerült, hogy nem védett tartalmat sem lehetett lejátszani. Ott is trükközni kellett. Én továbbra is a parasztvakítás kategóriába sorolom ezt a szolgáltatást.

[ Szerkesztve ]

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#15571) tomp válasza Thusor (#15569) üzenetére


tomp
félisten

DRM védett. De pc-re van okosság, csak sokáig tart. :)

(#15572) El Tebe válasza #65007616 (#13999) üzenetére


El Tebe
tag

szia,
Tudnál mondani egy router típust, amivel megosztod?

"Metált? Bírod?!" tibi-team.hu | webböngésző.hu | webfejlesztovagyok.hu

(#15573) csernak75 válasza El Tebe (#15572) üzenetére


csernak75
senior tag

Szia.
Párat én is tudok mondani.
pl.: [link]
vagy: ZTE MF60 (Ez van nekem is)

(#15574) El Tebe válasza csernak75 (#15573) üzenetére


El Tebe
tag

Ebben nincs más csak a mobilnet+wifi?
Vagy van benne pl pl PPPoE adsl-hez + switch is?

Valami olyasmi megoldást keresek mint egy "szimpla" router, csak 3G hálózathoz is.

Olyat már láttam hgoy egy router usb csatiján keresztül lehet kapcsolni ilyen eszközt, de "egyben" még nem láttam.

"Metált? Bírod?!" tibi-team.hu | webböngésző.hu | webfejlesztovagyok.hu

(#15575) csernak75 válasza El Tebe (#15574) üzenetére


csernak75
senior tag

Az enyémben ZTE MF 60 csak bele kell tenni a sim-et és wifin egyszerre 5 eszköz tud csatlakozni(+egy eszköz microUSB-n.) Lehet bele SD kártyát tenni, aksiról kb. 4-5 órát megy el. Ezek a kis wifik csak mobilnetet tudnak osztani.

(#15576) El Tebe válasza csernak75 (#15575) üzenetére


El Tebe
tag

ok, köszi az infót

"Metált? Bírod?!" tibi-team.hu | webböngésző.hu | webfejlesztovagyok.hu

(#15577) club1 válasza El Tebe (#15574) üzenetére


club1
veterán

Én Tp-link MR3420-as routert használok (többek közt) 3G-s mobilnet megosztásra. Ez az n-es router olcsó (10e Ft alatt van) és elég sok usb-s 3G modemet kezel, ráadásul standard routerként is használható (kábelnethez vagy pppoe-s nethez).

(#15578) St3ven


St3ven
addikt

Sziasztok!

Független 3G-s modemmel szeretnék telenoros mobilnetet használni.

Melyik csomagot ajánlanátok? Feltöltőkártyás hangalapú szolgáltatást is tartalmazó is megfelel a célnak, vagy esetleg kifejezetten mobilnetre kitaláltat vegyek?

Ami fontos, hogy nem szeretnék hűséget vállalni, és jó lenne, ha feltöltőkártyás konstrukció lenne. Havonta kb. 2 GB elég.

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#15579) El Tebe válasza club1 (#15577) üzenetére


El Tebe
tag

Noh, ez egy mokány holmi. Pont ilyesmi érdekelt

"Metált? Bírod?!" tibi-team.hu | webböngésző.hu | webfejlesztovagyok.hu

(#15580) tomp


tomp
félisten

Hűha!
Holnap lejár a 30napos válaszadási határidő!
Lesz válasz vagy nem? Ha nem, akkor megszegték a törvényt!

(#15581) Melack válasza tomp (#15580) üzenetére


Melack
veterán

És ha csak annyit kapsz vissza, hogy "Kérése feldolgozás alatt, egy kis türelmét kérjük!", akkor meg be is tartották a törvényt....
Mire vársz választ?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#15582) tomp válasza Melack (#15581) üzenetére


tomp
félisten

A Hipernet 84 miatt várom a választ.
Igen ha visszaírnak, higy a kivizsgálás tovább tart, akkor újraindul a 30nap. Ezt el is fogadom. De eddig semmi sem jött.

(#15583) Melack válasza tomp (#15582) üzenetére


Melack
veterán

Még van a mai meg a holnapi napod :)

Ha nem, akkor meg kötbérigényt minden gond nélkül be lehet nekik nyújtani.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#15584) siebener


siebener
aktív tag

Üdvözlet mindenkinek.

Valaki segítsen, please: adott egy Telenoros expressz SIM kártya, amit beaktiváltam neten. Ma megjött a levél, az érvényesítő kóddal, de bármit teszek, nem tudom elküldeni az SMS-t. Azt írja, hogy küldés sikertelen, ellenőrizzem a részleteket... Valaki tud segíteni?

(#15585) Melack válasza siebener (#15584) üzenetére


Melack
veterán

Hívd fel az ügyfélszolgálatot, ez valószínűleg már technikusi megoldás lesz.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#15586) jooker82


jooker82
nagyúr

(#15587) khorvat válasza jooker82 (#15586) üzenetére


khorvat
senior tag

Ez jól példázza helyzetet, a végén a kiscsaj annyira sík volt hogy csak az írásban jelezze és benne van az ASZF-ben dumát tudta tolni, miközben a holnaptól lehet 6000Ft/perc a beszélgetés? -> nyílván lehet, szolgáltató egyoldalúan változtathat erre is de az előfizetőnek vannak napjai pontosan nem tudom de 8 vagy 15 nap hogyha ez számára hátrányos felmondja hűségét!
Szal itt annyi történt küldtek SMS-t ASZF modosulásról ezt ha jól rémlik visszaszívták mondván bocsi téves majd újra kiküldtek egy SMS-t ezt kb. sokan már nem is vették komolyan gondolván újabb SPAM, majd a hab a tortán a havi számlák globálisan csúsztak augusztusban, hogy a "parasztoknak" ne legyen már ideje ugrálni a miért magas a számlám témakörben, hiszen a hátrányos változás miatti reppelési időből már bőven kicsúsztak!
Ez emberek gusztusztalanul , de nagyon kivolt tervelve jah és mind ezt nyár közepén, hogy nyaraláson érjék a népet akár külföldön és ne tudjanak azonnal lépni!

Kvázi én se voltam eléggé résen nem tudtam szólni senkinek hogy mi fog változni meg ugye nyáron időm se volt rá, egyetlen mákom ahogy elnézem hogy az én zárt flottás díj csomagomat ez a 60%-40% felosztás szerencsére nem érintette! De több ismerős benyalta rendesen, érdemes lenne perközösséget alkotni a károsultaknak vhol hátha lehetne fogást, kibúvót találni!

Egy dolog biztos azonban ahogy jön az állami telekom cég a Telenyomor úgy fog eltünni vagy felvásárolódni, szal kitartás ezeknek már 2 évük sincs hátra szerintem:))))

(#15588) Prien válasza khorvat (#15587) üzenetére


Prien
addikt

"ezeknek már 2
évük sincs hátra szerintem"

Sajnos van. Szerintem csak tesztelik a tűrőképességünket,hogy meddig mehetnek el pofátlanság téren. Simán tudnának jól és olcsóbban, korrekten szolgáltatni---ha akarnának.
Vagy olyan vezér került az élre, aki szerint mindent szabad, amit törvény nem tilt...

Amúgy most elgondolkoztam: ha megemelnék mondjuk 500 forintra a percdíjat, de vettél telefont a hűségedhez, felmondhatnád kötbér nélkül? Tuti nem...:(((

[ Szerkesztve ]

A kevés is több a semminél.

(#15589) Landsmann válasza khorvat (#15587) üzenetére


Landsmann
addikt

Azért ezzel az állami szolgáltatóval várjunk egty kicsit. Több sebből vérzik az egész történet, véleményem szerint nem lesz belőle semmi. Tulajdonképpen ezzel az összetétellel nem is indulhatott volna a pályázaton. Sorozatos hibák, maga a pályázat is tartalmazott törvénysértő elemeket. Szóval tiszta gáz ez az egész. Nem véletlenül bukott el a bíróságon.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#15590) alba-regia


alba-regia
aktív tag

Beigazolódott a korábbi elméletünk, miszerint a Telenyomor szándékosan egy hónapos késésekkel küldte a számlákat. Ma megkaptuk a 6-i számlazárás elszámolását. Ezek szerint az ÁSZF változások után két hónappal "megjavult" a rendszerük.

Az előzőleg kiállított számlák alapján már az előfizetők tudomásul vették a díjcsomagokban megosztott perceket és a kapcsolási díjakat...

(#15591) M3oH válasza jooker82 (#15586) üzenetére


M3oH
addikt

Ez a szerzodesmodositas eleg gaz, sztem eleg sokan elgondolkodnak, hogy maradjanak-e.Az smsben ertesitettunk dolog meg vicc. Sztem az lenne minimum, hogy kipostaza az ujat, kiemelve a valtozast, nem pedig odaroffent, hogy itt eltudod olvasni. Kivancsi vagyok, hogy kiolvasta el :)

Allami mobilszolgaltato meg nem lesz mostanaban. Kedves kormanyunk jol elcseszte ezt is, nagyabol az elejetol. Arrol nem is beszelve, hogy kemeny penzek kellenek a beinditasahoz. Persze, majd az is meglesz az adofizetok penzebol, kitalalnak egy ujabb tundermeset... Inkabb adtak volna el a savot vmi kulfoldi multinak, es az befektett volna a fejlesztesbe, stb.. NAgyabol csak termelte volna penzt. De nekunk kell allami mobilceg....

(#15592) Vangelis válasza alba-regia (#15590) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Persze, hogy azért volt.

Örülök, hogy leléptem tőlük.

Igaz én is buktam 200ft ot a tré mobilnál.. de hát még talán így elfogadható.
A többihez képest...

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#15593) jooker82 válasza M3oH (#15591) üzenetére


jooker82
nagyúr

Nekem az újságos megjelenités jobban tetszett... :D A vodafone,ilyet még nem csinált,de ott meg a készülékkinálattal nem vagyok megelégedve.. :(

LG G2 32 GB 4.4 AOS

(#15594) nggabi válasza khorvat (#15587) üzenetére


nggabi
nagyúr

az a szép benne h hiába küldték az smst, ha vett valaki készüléket is úgyse engedték volna el akárhogy veri az asztalt. szomorú...

"szenyor dzsíííí"

(#15595) siebener


siebener
aktív tag

Üdvözlet, gyors kérdés: van megoldás arra, hogy valaki úgy vegyen előfizus telefont a Telenornál, hogy csak egy fényképes igazolványa van?

(#15596) Landsmann válasza siebener (#15595) üzenetére


Landsmann
addikt

"Gyámmal" igen. AKkor annak kell két fényképes igazolványnak lennie.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#15597) siebener válasza Landsmann (#15596) üzenetére


siebener
aktív tag

Értem,
Milyen megkötés van rá, hogy ki lehet ez a bizonyos "gyám"? Vagy csak az fontos, hogy meglegyen a két fényképes igazolványa?

(#15598) tomp válasza Melack (#15583) üzenetére


tomp
félisten

Nos mennyi az esélye, hogy még ma megküldik a levelet?
Igen kicsi.
Szóval marad a holnapi egyben az utolsó nap.
17:52-kor telik le a 30nap.

(#15599) siebener válasza jooker82 (#15586) üzenetére


siebener
aktív tag

Csak most hallgattam meg, vagyis néztem meg a videót. Azért ez nagyon durva. :W

(#15600) Landsmann válasza siebener (#15597) üzenetére


Landsmann
addikt

Azt hiszem különösebb megkötés nincs. AZ aláírásával vállal felelősséget azért, hogy fizeted a számlát. magyarán őt veszik elő, ha nem fizetsz. Ez korábban így volt, de most, hogy 2-3 hetente piszkálják az ÁSZF-et, nem tudom, hogy változott-e. Keress rá, hogy mik kellenek a számlás előfizetéshez. Én had ne tegyem meg, mert olyna jól össze van rakva a Twelenor oldala, hogy a böngészőm gyomra egyből görcsbe rándul és nem győz elnézést kérni, hogy bezárja az ablakot. Ez is egy jó pont a Telenornak. Még azt is elbasszák, ami jól működik. nagyon kellett ez a hipernetes webdesign.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.