Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
emil85
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Értem a válaszotokat, de akkor mitől fordulhat elő a fenti probléma, hogy 3 db tökéletesen üzemelő régi készülék egyszer csak nem hajlandó működni arról a Telenorról amiről előtte órákat tudtam problémamentesen beszélni (mindhárom ugyanazon a napon megy tönkre? Na ne!!!! ). Azok meg más kártyával tökéletesen működnek, és az új telefonon "láss csodát", rendesen működik a telenoros kártya?
Itt van a bibi! -
tomp
félisten
válasz Landsmann #13698 üzenetére
Saját magával sem kompatibilis
Nekem csak akkor van hang hiba, amikor roaming-ba hívok.(itthonról németországba) Van amikor szakad is a hívás, illetve a másik fél tökéletesen hall, viszont nálam rossz a hang.
Az elmúlt 1hónapban a roaming is tökéletes.
Országon belüli hívásoknál nálam minden rendben.
Ezeket úgy írom, hogy havonta kb 600percet beszélek -
emil85
csendes tag
Valamit a szolgáltató rendszerén állítottak ami miatt nem működnek a készülékek és ezt nem ismerik el!
Ezek után nem tudok másra gondolni.
Valószínű azért, mert vagy nem figyeltek oda erre és nem akarnak semmi költségnövelő beavatkozást utólag tenni, vagy szándékosan tették amiért valagba lehetne őket rúgni.
Persze sokan írnák, hogy vegyek újat és ne rinyáljak, de ha azt tenném mi a biztosíték, hogy az újnál nem csinálják ugyanezt valamikor.
Sajnos ez van!
Kiszolgáltatott helyzetben vagyunk a szolgáltatóval szemben! -
Landsmann
addikt
válasz emil85 #13702 üzenetére
Az inkompatibilitás miatt van. Vannak helyzetek, amikor külön-külön minden jó, de ha együtt vannak, akkor nem. Mondok egy példát. Mikor annak idején a Pannon GSM bevezette a Pannon mobil posta szolgáltatást, minden szépen és jól működött. Aztán egyik naptól azt vettük észre, hogy egyes e-mailek nem mennek el a telefonról. Hibát jeleztek. Nem értettük. Aztán ahogy gyűjtöttük a tapasztalatokat, egyre több mindenre jöttünk rá. Többek között arra, hogy csak a Sony Ericsson telefonokat érintette a probléma. De tteljesen véletlenszerűen. Legalábbis azt hittük. Aztán csak addig nyúztuk a technikát és a szolgáltató szakembereit, hogy meglett a hiba. MÉghozzá az, ha ENTER karakter volt a mailben, akkor azok a levelek Sony Ericsson telefonról nem mentek el. Minden más márkáról igen, de SE-ról nem. Készülék jó volt, a szolgáltatónál sem volt bibi, mégsem volt jó. Aztán kiderült, hogy a szolgáltató szoftvert módosított a rendszeren és onnnatól fogva nem mentek el az enteres mailek . Az is kiderült, hogy amiatt, mert a SE telefonok az ENTERNEK más kódot adnak mint atöbbi. A rendszer ezzel a kóddal nem tudott mit kezdeni és nem továbbította a leveleket. A szoftvermódosítás előtt egy bővebb utasításkészletet használt a szolgáltató, míg a frissítás után már csak a szabványosat. NMa, ebbe a szabványban valahogy nem volt benne a SE féle Enter kódja. Írtak hozzá egy kis patchet és azóta is működik a dolog. De mire ezen végig zongoráztunk, eltelt 3-4 hónap. Ráadásul úgy, hogy aki segített, a Pannonn GSM-nél dolgozott és az egyik frumon vetettük fel a problémát. Nem őhozzá tartozott ugyan, de segített a probléma megoldásán. A fórumról többen folyamatosan teszteltük a rendszert. Egyfajta teszterek lettünk ketten-hárman. Szóval ezt scak azért említettem meg, mert külön-külön ott is minden rendben volt, csak úgy összességében mégsem voltak hajlandók egymással működni.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Landsmann
addikt
válasz emil85 #13704 üzenetére
Bármilyen készüléket vehetsz, garancia a szabványok ellenére nincs, hogy minden rendben fog is működni rajta. Többen írták már, hogy az új hálózaton ilyen-olyan készülékekkel problémák voltak. Nos, most te is ebben a cipőben jársz. Csak míg az új készülékekből igen sok volt a hálózaton és gondolom a reklamációk száma is sok volt, így aztán léptek a7z ügy érdekében. De ha egy 5-6 éves telefon nem működik az új hálózaton, azért aligha fogja magát törnia szolgáltató, hogy változtasson ezen, hiszen hány olyna készülék lehet még üzemben? Egyáltalán csoda, hogy a tervezett elavulás miatt még életképesek és nem egy dobozban porosodnak a padláson vagy a pincében. Az én telefonom is 5 éves lesz decemberben, de szándékomban nincs lecserélni. Okostelefon nekem nem kell, ezt már korábban kifejtettem miért. Ha a mostani bedöglene, akkor elővenném a K700-ast és azzal telefonálnék.
-
emil85
csendes tag
Köszi!
Lehet, hogy megér egy imát!
Egyébként ez egy 1611-es Nokia!
Kérlek ne nevessetek ki, nagyon jó szolgálatot tett onnan, ahonnan a többi készülék már nem működik térerő hiányában (csak sms-re és telefonálásra jó, de most a fentiek miatt arra sem)!
Persze van ennél fejlettebb is nekem, csak buzerálja a csőrömet az a sok bonyolítás, amik miatt a polcon kell porosodnia ezeknek is, ahelyett, hogy lenne kompatibilis minden mindennel.
Így talán azok is kedvet kapnak ahhoz, hogy jobbat vegyenek akik tudják még használni az old timer készülékeiket is, amelyeket egyéb kényelmi funkció miatt és a technika fejlődése miatt cserélnek újra. Ez így barátságosabb lenne.
Ha beüt a krah az új kütyün, elővehetem a régit is vésztartalékként. Végül is jobb mint a semmi. -
-
tomp
félisten
válasz Landsmann #13708 üzenetére
Nekem tavaly szeptemberben a Galaxy Mini lett inkompatibilis. Alig kaptam netet. pár száz kilobit. 1hónapig levelezgettem, küldtem az infókat, majd elkészült a patch amit elvégeztek. Azóta is tökéletes.
Most a Galaxy W-n nem megy valami jól a net. Gondolom az LTE miatt az állomásoknak lett valami para. Mert azóta van a hiba, amióta LTE területen vagyok. Ami érdekes, hogy ha megy egy hanghívás, közben a net tökéletes. -
emil85
csendes tag
Elképesztő!!!
Esetleg az az ismerős aki segített a sony ericssonnál, esetleg tudna a fenti problémámra is megoldást találni? Ha nem, akkor szerinted kinél érdeklődhetek ez ügyben?
Csak a legvégső lépésként fordulnék a hírközlési hatósághoz. Lehet, hogy nem is tehetnek róla, de ami biztos, az a hiba megléte, amit ki kellene javítani! -
darvinya
titán
-
n@p@lm
őstag
válasz alba-regia #13659 üzenetére
hmmm.
én akkor hagytam ott a pannont mikor olyan ötlet pattant ki a fejükből hogy fizessek az ügyfélszolgálat hívásáért....
emlékszik még valaki arra?
nooooormális?! -
Landsmann
addikt
válasz darvinya #13714 üzenetére
Persze, akkor már működött rendesen. A kavarodás olyan 2003-2004 környékén volt, de lehet hogy még korábban. Most számolok. Új helyen 2007 januártól fórumozok, a régin 2006-ban lettem kegyvesztett április körül. Ez meg még jóval előtte volt. Igen, tehát 2003-2004-ben.
-
darvinya
titán
-
Landsmann
addikt
válasz darvinya #13720 üzenetére
2004 szeptemberében vettem a K700-ast. Előtte T68i-t használtam. A T68-as számlás volt. Számlás előfizetőknek már akkor rendelhető volt a Pannon Mobile mail szolgáltatás. Sőt, már előtte is. 2004 novemberében terjesztették ki a kártyásokra is, valamint akkor jött be az értesítő SMS lehetősége. A szolgáltatást újonnan megrendelőknek az SMS-ek fizetősek voltak, a régi megrendelőknek havi 100 SMS ingyen volt. Tudom, teszteltem mindkét telefonnal, tehát akkor ez már 2004 novembere után történt. De a helyretétel 2005 március-áprilisig megtörtént, mert nem sokáig ment úgy, hogy jó lett volna.
Mondom, csak azok a mailek nem mentek el a telefonról, amik ENTER karaktert tartalmaztak. Minden más elment. Namost, telefonról nem hiszem, hogy sokan szúrtak be ENTER karaktert. Lehet te sem, ezért nem vetted észre, nem tapasztaltál hibát. Egyébként keress vissza az ex-terminál fórumra, ott T68m hozzászólásaira. Ott tárgyaltuk az esetet, vele teszteltem. Akkor a pontosabb időpont is meglesz. Emlékeim szerint tehát 2004 vége, 2005 elejére tehető a hiba az összerakott dátumok alapján.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
tomp
félisten
Hiába megy az LTE, még mindig 3G-n lóg az egész város.
DC-HSPA+ kicsit terhelt lehet.
Pedig a Hipernet 84 sokkal jobban megéri mint a 21 és a 42.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Landsmann #13721 üzenetére
Enter -t miért nem használtam volna?
És igen ahogy írtad akkor még valójában ezek a telok nem voltak képesek a @-t rendesen kezelni.
Úgy mond emulált @, SMS alapjai voltak.
Amikor próbáltad, teszt időszak volt a GSM(gprs) internet kapcsolat kapcsán.
Én azért írtam 2005-t az indulásnak.
Teszt időszak alatti hibákat nem tartom hibának, hiszen azért teszt időszak..Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
tomp
félisten
Sikerült elérnem a 20Mbites feltöltést. A papír szerinti feltöltés kétszeresével megy a hálózat.
-
tomp
félisten
válasz bopeti98 #13735 üzenetére
Hát jelenleg ez az LTE csúnyán veri a pesti 50/5-ös kábelemet. :-D
Csináltam már tavasszal szép forgalmat egy Hipernet 21-el.
Elmondtam egy telenoros műszakisnak aki csak mosolygott, hogy "aaaz szép" :-DMost viszem pestre a cuccot. Jó lenne ha menne az LTE nem hivatalosan.
-
veterán
Sziasztok!
Igazából nem tudom, hogy hová írjak ezzel kapcsolatban, de:
Jelenleg a Vodánál vagyok Matrix 1 díjcsomagban (90 perc voda díjmentesen, 90 perc más hálózat, 150 MB net - mindez 3,5k) viszont a Viber és egyéb alkalmazások nem működnek.
A kérdésem az lenne, hogy van-e más szolgáltató (ez esetben ugye a Telenor ha már ez a topik) olyan díjcsomaggal, ami ugyanezt nyújtja a Viber használata mellett megközelítőleg hasonló/vagy olcsóbb havidíj mellett?Köszi a választ!
Üdv. core2
-
tomp
félisten
Hát Budapesten valóban nincs a Telenornak LTE hálózata. Magentát veszi 3-as erősséggel. Na de azért a DC-HSPA+ sem gyenge a Keleti pu-nál.
-
tomp
félisten
A magenta LTE állomása kb 450-500méterre van és a földszinten 5/3 a jelszintje. A telenornak kb 120-130méterre van az állomása. Ha ezen bekapcsolják az LTE-t, jó lesz
-
bopeti98
őstag
Szerintetek ha a Hipernet 42 simet belerakjuk egy független LTE modembe és elmegyünk Újkígyósra működne az LTE?
-
tomp
félisten
-
bopeti98
őstag
Az egyik ismerősöm Telenornál dolgozik és elvileg már itt Csabán is kész a hálózat a 4G-re(legalábbis bizonyos helyeken) de nem fogják még felkapcsolni mivel hogy itt elég sokan használják a DC-HSPA+-t és 2-3 LTE-s emberke összeomlasztaná az egészet ha benyomják a torrentett az adott cellába. Egyébként Kazincbarcikán hány Hipernet felhasználó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Adott egy huawei mifi router (hipernet-kepes), telenortol van, de kartya nelkul kertem a flottas elofizumhoz.
Adott egy djuice control kartya.
Jelenleg nem nagyon akarnak egyutt mukodni. A djuice control azt irja, hogy a 100 MB az a mobil online start csomag (elso honapban vagyunk, igy van is rajta es eddig nem birtuk hasznalni). Viszont a kutyuben hipernet telenor apn beallitasok vannak... ez lehet a baj?
Ami feltunt, a hangkartyas mobil online csomagomnal nincs hitelesites beallitva, ebben meg vagy PAP vagy CHAP lehetoseg van csak. Valamint tok mas dolgokat ker allitani, mint androidon...
(Az a masik csunyasag, hogy a milestone 2 mellette H-ban van, a hipernet kutyu meg kepes 2G-t mutatni.)
Otlet van valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?