Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Tényleg jogos a használt, én adtam el itt Ph!-n egy MT Fluxot ami talán ha 3x volt a fejemen. (Abból egy a boltból hazavezető út volt...). Egyszer nem volt méret helyes, kétszer maga a hungarocell szerkezet mint egy abroncs nyomott.
-
runner 125
nagyúr
válasz
agricola
üzenetére
Boltokat leírták már, én annyit fűznék hozzá, h ha tudsz annyi kompromisszumot kötni, nézd a használtpiacot is.
Az első ruhámat annó én is úgy vettem. Egy részből használtból is tökéletes, megkímélt darabokat lehet kifogni, más felől nem ritka az az eset sem, h 1 szezon után kényelmetlennek bizonyul a user-nek, vagy szimplán kihízzák és eladják. A SV-s cimborám pont egy ilyen, tavalyi évben pár alkalmat viselt, gyakorlatilag új, komplett 2 részes fekete fehér Alpinstars bőr kombót vett 65k-ért.. Jelképes összeg volt érte.
.. és ez ugyanúgy igaz kesztyűre, sisakra, csizmára is.Kepesmotor, jofogas, esetleg vatera, vagy facebook csoportokon nézelődj.
CB650R egy remek gép, tökéletes kedésnek.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
agricola
üzenetére
Csizmát megint gondold végig, lapozz egyet vissza, szerintem azt egy hete vagy másfél nagyon körbetárgyalták többet. Csavarodás mentes sport <-> túracsizma stb.
Egy oldallal lehet talán visszább.
Várható felhasználástól függően én biztosan elgondolkoznék egy kétrészes kombi bőrruhán egy szimpla kabát és térdvédő páros helyett. Én sem gondoltam amíg nem volt, hogy ha nem csak a várósba szaladok be, akkor még nyáron is inkább azt veszi fel az ember.
Emiatt én tuti elosztanám a dolgokat ne vegyél meg minden egyben rögtön, inkább várj ki és nyújtsd a kereted is egy kicsit. -
Micsurin
nagyúr
válasz
agricola
üzenetére
SuperZone, Motoroázis, Motorline, DarázsGarázs, Rider13
Nézz szét, válogass férj bele a büdzsédbe. Mindegyik jó minőségű göncöket árul széles palettával mind árban mind tudásban.
A sisak mindenképpen illeszkedjen a fej formádra, golyó, oválisabb stb, de legyen passzentos, valahol a még éppen, hogy nem kellemetlen határán mivel a párnázat fog engedni valamennyit és az a cél ha enged is még mindig passzentos maradjon és hörcsög pofát kényszerítsen ki belőled, akkor stabilan van a fejeden.
Azért Mugenrace kabátok vannak már jók (bőr) 60 körül, nem egyszer látom őket leárazva...

Bármit veszel, én az alap szivacsot azonnal kivágnám a kabát hátából és tennék oda egy SasTech vagy Forcefield protektort, nem érvágós összeg de a hátad ne legyen védtelen.Én semmiképpen nem fekete / szürkébe öltöznék, személy szerint mindig a fehéret / színeset erőltetem pusztán jobban észrevehető. Bukóból se véletlen találták ki az UV színeket.

-
agricola
csendes tag
Sziasztok!
Még kezdő motorosnak sem vagyok mondható, éppen a gyakorlati képzés előtt állok és abban kérnék segítséget, hogy milyen felszerelést vásároljak magamnak. Kb. 200-250e Ft áll a rendelkezésemre, amit bukósisakra, kabátra, csizmára stb. fordítanék, viszont ezekre mindenképpen szükségem van, hiszen a nélkülük még motorra sem ülhetek.

Valami olyan felszerelésre gondoltam, amit a következő néhány évben nem igazán kell cserélni és alapvetően a fekete-szürke szín dominál benne. Nem ragaszkodom a bőrkabáthoz, ahogy láttam az valószínűleg elvinné a keretem nagy részét, de természetesen semminek nem vagyok ellene.
Mivel nincsenek motoros ismerőseim akik segíthetnének, így eléggé elvesztem a különböző oldalakon, reméltem, hogy Ti tudtok segíteni.
A motor, amit szeretnék a közeljövőben megvásárolni egy Honda CB650R 2019, ebből ins inkább az ezüst színű.A válaszokat előrte is nagyon köszönöm!
-
HoaryFox
őstag
No, megvolt a szezon első karikája, csak egy Dújv. - Nagyvenyim - Sárbogárd - Cece - Dunaföldvár - Dújv. karika, de máris észrevettem sok dolgot:
- A vatta zsír új gumi fasza. Pont. Best decision ever.
- A sorkettő még mindig szépen el tudja zsibbasztani a lábam és a kezeim
- Kicsit paráztam, hogy milyen lesz visszaszokni, de kb. 2 kanyar és mintha egy ősi ösztön jött volna fel, minden úgy ment, ahogy kellett (oké, kicsit a kanyarvételt még gyakorolni kell
)
- Xado olajjal mintha egy nagyon picit halkabb lenne már a blokk, lehet csak placebo, meg még csak ~90 km-t mentem vele, lehet idővel jobb lesz.
- Motorozni még mindig királyság
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Tamás9x
üzenetére
XF650 Freewind nagyon jó, ~500 körül már vannak és a blokk egy nagyon jó konstrukció.
A Rotaxos BMW F650-et se húznám át, haveromnak van egy 94-ese óra szerint 68 ezerrel, nagyon jó gép pér alapvető dolog volt vele eddig pedig kapott tőle is rendesen az elmúlt három - négy évben.
@vlevi: Mindenki elfelejti általában talán Geresics említi mindig. Csúnya szegényke de erről nem tehet.
Cserébe olyan mint a legtöbb ronda nő, megbocsájtó és háziaskitartó.

-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Hát, igen, ebben az árban nem sok választás van.
Pegaso, XT600 (esetleg 660), KLE.
Ja, tényleg, a Freewind. -
Tamás9x
őstag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Valaki , bárki? 400.000ft ig (+200 szervizre) egy túra enduro motor ami bevezet a motorozás rejtelmeibe, megmutatja a 80km/h feletti életérzést, és ha esek vele nem megy rá a gatyám, nem hagy cserben, de ha mégis akkor van némi remény arra, hogy meg tudom szerelni, majd továbbmenni. Egyáltalán mi az a széria amit feltétlen kerüljek?
-
vlevi
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz
vlevi
üzenetére
Lemaradtál!

@zgospel: Jogos, a magyar utak minőségét tekintve 100 méter is elég, tovább tart a gumi mint a felfüggesztés úgy is.
Graphics: Nem csak az csupasz a napvégén.

Minél többet olvasok az LC4 blokkról annál biztosabb, hogy még ha rá is ülök egy coporollerre a következő biztos, hogy sógorok által gyártott motor lesz...

Magura kuplung felújító is van már kintről alsó felső munkahengerrel 60-65-ért márpedig itthon cserélős tétel, így nézve nem vészes. S nem is pusztulna el ha a magyar paraszt képes lenne évente azt az 1 dl olajat lecserélni benne... az már meg sem lep a márkacsoportot bújva van aki Motul 5100 10W40-et tölt bele, első olvasásra néztem a használatit --> Full synthetic Motorex / Motul 10W50 or 10W60 fő, hogy idehaza tudnak olvasni. AJazznélGokart vételnél is csak kicsit aggódtunk apummal, hogy az előző tulaj spórolt a 0W20 / 0w30-as olajon és 10W40-et tett bele. Elvégre Józsi az utcavégén anno sok Zsigát meg Zastavát megtudottkokányolmókolni ha ő asszondája jó abba a 10W40 a Tescoból akkor jó az... meg az okos eladó is azt mondta ott....
Nekem ez a hozzáállás valamiért annyira fáj... -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Szeretnék egy robogóra kötni lopásbiztosítást (casco is érdekelne). 1-2 éves a motor. Meg tudom ezt valahol tenni? Netrisken nincs ilyen opció.
Köszönöm!
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Zomborácz írásait olvastam már.

Épp ezért vagyok bajban még mindig ott tartok kéne valami könnyű és erős ergo SM, de a DRZ nem begyere abban az árban már lenne komolyabb ellenben a Huskyk marha ritkák az LC4-nek meg lassan nem fér el egy oldalon az a hibalista amit csak ma találtam. Nem lenne éppen az a szombati motor amit csak beröffent az ember és vígan röfög....
Ott vagyok mint egy hónapja. Sőt! Nagyobb szarban, mikor lényegében megvan a lé a motor cserére (mivel a kis sárgát gond nélkül vinnék annyiért amennyit kapni szeretnék érte... ) de bármit kinézel szembejön valami olyan istenesen lebeszélős dolog....
@etnies: Nem kell túlparázni szerintem, első 100-150km finomabban aztán jó lesz az. Utána annyira lekopik szerintem a futófelület, hogy ne tudjon meglepni. Új gumikat meg szerintem senki nem szokott harmadnap letegezni... különben állandóan idomokat keresne a csoport java része.

-
Micsurin
nagyúr
Srácok az LC4-es KTM-eken ez a Magura kuplung munkahenger (alsó - felső) mennyire problémás elem?
Visszatérőnek látom a problémákat. Beléptem LC4 hungaryba is és ott is csak a problémákat látom gyak egy hétvégi szerelők csoportja...
@etnies: ...egy 15 kör nálatok, egy 15 kör idehaza. A köztes úton meg a gumi közepéről is lejön a formaleválasztó!

-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Küszöbre lépni szerencsétlenséget jelent :)
-
etnies
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Köszi mindenkinek a takarítószeres tanácsokat.
Nekem a harmadik láncom lett kuka 3 év után itt Angliában, mindet megette a rozsda. Most felszereltem egy Cobrra Nemo 2 láncolajozót, meglátjuk lesz-e különbség.
Egyelőre a Stihl biodegradable olajjal nyomom, úgy tűnik ez is megtapad a láncon. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Te is fehér frottir zokniban nyomod a pedalt, hogy ne karcolodjon össze????
-
runner 125
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére

Nem láttam még ezt a videót, de akár lehetnék én is. Még a kor is stimmel.
_
H az utókornak is megmaradjon. A 3x3 mod ELKÉPESZTŐ különbségeket adott a gyári motorhoz képest! Brutális! Mondom ezt a VFR-hez is viszonyítva is. Olyat tol alul baszki és fordulaton is.., komolyan mondom izomláz van a combjaimban..
Azonnal van gázrekació, azonnal cselekszik motor, fordulaton még jobban elmérgesedik, hörög, forog, azonnal gyorsít. Tulajdonképpen egy másik motort lett. Tehát, elismerem, h a futóműve szar a DR-Z-knek, de azt h gyenge, egy ilyen pár ft-os okosítás után senki nem állíthatja.
1-2-ben gázra húzza az orrát fel, terepen földúton még 3-4-ben 60-70-nél végig elkapar, bármelyik tartományban megriszálja a seggét...
Tegnap 104 km-t motoroztam vele, 70 % terep, 30 aszfalt (csak ott mentem, ahol nagyon muszáj volt) .
Csurig tankkal indultam el. Döbbenet, 50 km/h-s átlagot írt a számláló, ilyen útviszonyok mellett, abszolút nem kímélve 4,52 litert tudtam rátankolni.
-
zgospel
őstag
válasz
runner 125
üzenetére

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem ez egy kicsit már beteges. A jó értelemben... de azé az na.
Rólad mindig ez jut eszembe. 
-
runner 125
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Alapvetően érdemes valamilyen waxot venni rá, majd évi 2x átdolgozni vele. A sorrend ilyenkor: tisztára mosás (PH semleges samponnal, így a felvitt wax réteg utáni mosásnál a waxot a sampon nem fogja leszedni, csak a koszt!), szárazra törlés (csak mikroszálas kendőket, szivacsot vegyél!) wax felhordás, 15-20 perc száradás, majd mikroszálas kendővel szépen körkörös mozdulatokkal áttörölni. A wax védi a fényezést, kevésbé bántja az UV, s a kosz sem ül úgy bele, tehát könnyabb lesz tisztán tartani, illetve a víz is könnyebben lefolyik róla.
Az ilyen kész törlőkben kevésbé hiszek, mert egyszerűen össze tudod karcolni vele a motort. Mikroszálas szivacs, melegvíz némi autósamponnal. Naked bike, nincsenek akkora felületek, mint nálam. Ha nagyon koszos is, max negyed vödör vízzel átmész a fehér részeken és pikk pakk kész.
Jah és legalább a tankot ahol hozzáér a lábad fóliáztasd le! Raknak rá frankó kavicsfelverődés védő fóliát, mert fehéren ha megkopik a lakk, na az azonnal látszik sajnos és messziről is. Bemattul, beszürkül, mintha koszos lenne, csak sajnos azt eltüntetni már nagyon nagyon nehéz kopás után. Nézesd meg valami szakival, az ülés végénél és a comb / térd belső résznél végig húzasd be. -
zgospel
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Versenypálya!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Első pár száz méteren óvatosabban a gázzal meg a fékkel, azt szokták mondani hogy "mintha esőben mennél". Hamar lekopik a formaleválasztó. Aztán amikor egyenesen mész kezdj el szlalomozgatni fokozatosan egyre bátrabban, így kb amit leggyakrabban használsz futófelület tök hamar bekopik. Utána már nem nagyon van mitől fosni, ha elmész szerpentinre észre se veszed majd és lejön a maradék a szélein is. Szerintem.
-
Nem vagyok nagy tapasztalattal bíró egyén, kérdezném a tapasztaltabb kollegákat, hogy a bekoptatást hogy érdemes végrehajtani, hogy ne legyen meglepetés...
Honda CBF 500/A az áldozat, és én. Bridgestone Battlax BT023
-
zgospel
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Akartam tőled kérdezni hogy a fehér motor tisztán tartásának van valami külön trükkje?
Vagy a gyakoriságot kell növelnem és ennyi?
Nem tudom hetente lemosni, a régit is kb csak havonta vagy mégritkábban mostam de azon nem látszott meg ennyire a kosz. Egyelőre vettem a Lidlben legolcsóbb nedves babapopsi törlőt és azzal átmentem rajta, az szépen lehozott mindent és gyorsan meg is voltam vele. -
vlevi
nagyúr
válasz
Tamás9x
üzenetére
Egy hónappal ezelőtt még meg tudtam volna mutatni neked, hogy milyen egy V-Strom.
Csak az alacsony koltseggel van egy kis gond ezzel a típussal, mert nagyon népszerű, és emiatt nagyon jól tartja az árát. 15 éve az ára 1.8M volt, most 800-ert elvitték 1 hét alatt, de a hahu-n vannak fenn nem sokkal fiatalabb példányok, 1M körüli áron, miközben 0km-est kapsz belőle 2.4M-ert
Viszont, ha már megvan, nem kell költeni rá.dellfanboy: na, igen, az egy másik jó választás lehet. De akkor már az mt09 is szóba kerülhet, legalábbis annak, aki bírja a szakad kipufogós Wartburg hangot (nekem teccik)
A duke mellett az szól, hogy Mattinghofenben belepakoltak mindent, amit a helyi elektronikai bolt polcán találtak. -
Tamás9x
őstag
Sziasztok
50-125-ös 4T után szeretnék hamarosan egy túra enduróra szert tenni. Mivel érdemes kezdeni, ami alacsony költségű, és nem sajnálja az ember 1-2 esés esetén, hosszú távokat akarok vele menni. Minimum 5 év-ig megtartanám. A korlátan folyamatban.
174cm és 86 kg vagyok.
u.i.: Tetszenek a bukó keretek, és csak ténylegesen túrázni szeretnék vele nem ugrálni.
-
zgospel
őstag
geresics linkelte 1 hónapja a lánctisztító összehasonlító tesztet. Most végre kijött a láncspray teszt is: [link]
Ez a két videó elég jó és alapos, legalábbis szerintem. Akár mehetnének az összefoglalóba is
A Motul lánctisztítót dobhatom ki a faszba, a láncspréjük viszont konzisztensen középszerű, de legalább ehhez képest drága

-
zgospel
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Jó tudni hogy a petróleum is jó. Nekem kátrány volt az alu burkolatra ráégve és nitrohigítóval simán lejött, probléma nélkül.
(#106347) boogie84 a Power 2 egy elég régi konstrukció, azóta abban a szériában már 2 újabb fejlesztés is kijött a Michelintől, ezért alacsony az ára a réginek. Nekem volt ilyen gumim, nem szerettem, de használatfüggő is, hogyan motorozol, mit várnál el a gumitól, stb. Gurulgatni jó de arra valszeg egy túragumi mégjobb, sportosabb menéshez pedig szerintem kifejezetten szar volt a Power 2.
A Rosso 3 meg a Road 5 is sokkal jobbak ilyen téren. -
Geresics
addikt
-
etnies
senior tag
Ti mivel tisztítjátok a kipufogót? Valami ráéget, leszedném, de nem kezdenék nagy glancolásba.
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
most néztem, hogy mikor rendeltem a gumijaimat. Első gumim 2012-es, hátsó 2014-es (PILOT POWER 2CT).
2014 óta 2500km-t mentem vele. Szégyenlem is.
Melléképületben, sötétben van tárolva a motor, a gumik sok fényt nem kapnak. Jó állapotúak. Idén még meg szeretném tartani őket, ennek ellenére néztem gumikat.Kérdés: miért olcsóbb a PP mint a többi? Ilyen olcsó gumikon még el is gondolkodom. Ha út közben érzem, hogy valami nem ok a gumikkal akk azonnal csere.
-
bigdady
nagyúr
A könnyebb irányíthatóság kanyarodás (keskenyebb az egész motor) és a súly miatt gondoltam főleg erre, 190-200 feletti végsebesség nem igazán érdekel már (taknyolás óta) és 10ezer fordulattal vagy azaz alatt is el vagyok szerintem, ezek az új sor2esek inkább alul középen jobbak mint a régebbi sor4esek azt hallottam. Még nem ültem mt07-en azért érdeklődöm persze ki fogom próbálni. Méret sem baj ha kicsit kisebb csak 180 vagyok és tempósabb lehet vele talán a kanyar is az alacsonyabb magasság miatt.
-
zgospel
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Menésben ha huzatod mindenképpen visszalépés, de ha ez téged nem annyira izgat akkor menj el és próbáld ki. Idén is tolják a roadshowt, majdnem minden hétvégén van tesztmotorozás, de lehet hogy némelyik kereskedésben amúgy is van tesztmotor. A súlyt biztos érezni fogod kanyarokban, azt én is érzem lassú és gyorsabb menetnél egyaránt.
Ültél már rajta amúgy? Mert méretre is kisebb motor mint az FZ6.
Ja meg valamelyik évben frissítették a 07-est, 2018-tól ha jól emlékszem. -
vlevi
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Szerintem visszalepes.
Az mt07 kéthengeres, távolról hasonlít az sv650-re, alulról, közepén is szépen muzsikál, viszont felső fordulatszám tartományban nincs meg az ami az fz06-ban.
Akkor már inkább mt09.Én mentem tavaly parádi mindkettővel. Nem rossz az mt07, de aki rá van kattanva az 5 számjegyű fordulatszámokra, annak nem való.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Gondolkodom hogy a 2004-es fz6 fazerem (72kw, 98le, 201kg) lecserélem egy pár éves mt07-re ami 55kw, 75le viszont csak 185kg.
Visszalépés vagy a 10 év és a 10%-kal könnyebb súly miatt nem? -
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
a zéger mögött nem kellene még valaminek lenni?olyan mint ha az öntvény meg a nagy alátét között nagy lenne az űr,vagy csak a kép nem adja vissza,ja újra ránéztem,a kép a kiugrott állapotot mutatja...semmi.
alkatrészboltokban mm-enként lehet seeger gyűrűt venni,lehet kinyúlt a régi. -
runner 125
nagyúr
Hi,
No srácok, történés van ismét.
Tegnap 8 óra kitartó szerelés után összeállt a gép.Ilyen volt, ilyen lett (már ami a külsőt illeti, persze annak a folyamat nem tegnap történt.):
Monster matrica és társai elmaradnak... Ebből nem épül czigányhintó.

Noh, de gondoltam 17:00 van, a hétnek vége, megyek egy veretőset végre földúton, erdőben, most h nagyjából átalakult teljesen a gép, ha már egyszer ennyi munkaórám benne van.
Amit megcsináltam tegnap:
Kikötöttem teljesen a kartergázvisszavezetőt belőle (durrogás kb fullra meg is szűnt, de ugyebár a szelepknek az nem tett jót..) és gyártottam egy platnit, ledugózni a hengernél a helyét.
Szétkaptam a karbit teljesen, elpucoltam, beraktam ultrahangos tisztítóba 1 órára, minden belső tömítést, szűrőt, tűszelepet kicseréltem, illetve a kinti DR-Z forum szerint felfúvókáztam 10%-kal a fő és alapjárati fúvóákat, kicseréltem a gyárilag ledugózott levegőcsavart egy állíthatóra és belőttem 2,5 fordulatra.
Kicseréltem az összes gumi csövet újra.
Beáztattam olajba a légszűrőt, megfújtam a láncot, aztán nekivágtam. Qrva jó lett a gép.
1-2-ben nálam is jön fel az eleje. 3-4-ben pedig elforog még bőven a hátulja terepen. Végsebességet még nem néztem, azt majd ma.Egyébként nem semmi, h 10-12 év fölötti motornál a benzin milyen szinten megeszi és szétroncsolja a gumi és műanyag alkatrészeket, kedzve az O gyűrűktől, a tűszelepen át, a gumicsövekig, mindent... Ha valaki hasonló korúmotort vesz, vagy lép az övé ezen korba, szvsz a (jó) működésétől függetlenül, mindenképpen cseréljen ki minden ilyen - pláne üzemanyagellátásért felelős - alkatrészt újra.
(Lenti link alatt mindenről van összehasonlító fotó - régi vs. új)
Lényeg a lényeg, az örömöm nem tartott sokáig (9,5km
).
Félután megálltam tankolni, majd földúton elmentem cimborámhoz, h próbálja ki ő is (YZF450-hez képest milyen). Odaérek, berakom üresbe, leállítom, dumálunk egy fél órát, mondom akkor usgyi, muta mit tud a gép egy tapasztaltabb alatt. Előtte ahogy megmozdítottam és meg akartam fordítani, látom h a váltókar hozzáér a deklivédőhöz.. Leguggolok, nézem, mozgatom föl alá, hozzáér.. ezt meg h a pitsába.. Konkrétan emlékszem rá, h volt legalább 5-6 mm közötte. Jól össze is karcolta 1 íven, de igazából azt leszarom.
Az egészben az volt a legfurcsább, h se nem estem, se nem mentem át tuskón, se nem kapott be faágat (na jó, azért párszor elemelkedett a talajtól, de az a váltókarra nincs befolyással), tehát nem értettem h miért "hajlott el" a váltókar. Annyira azért nem vagyok combos, h crosscsizmába csak úgy szétrúgjak egy öntvényt, pláne ennyi idő után, és befelé.. tehát vakartam a fejem (meg haverom is), h ezt h. Mondom, ok, probléma egy szál se, majd otthon leveszem és megnézem miért hajlott el.
Tolnám tovább, de nem megy. Sebességben van. Gondoltam amikor kézzel mozgattam, véletlenül beraktam. Húzok egy kuplungot, próbáltam lábbal megkeresni az ürest, de nem megy. A kar mozog föl le, ütközéstől ütközésig de mintha a másik felén nem lenne mechaniai kapcsolat a váltó többi részével.. csak úgy lifegett magában a kar. Nah itt kezdett eltűnni a kezdeti vigyor az arcomról. Qrván beszartam. Már vízionáltam, h ez egy combos váltósfelújítás lesz és nem úszom meg blokkszéthúzás nélkül. Na mondom qrva jó, szó szerint több munkaórám elment az építésre, mint a használatra, és kemény 9,5 km után kinyírtam. Nem hittem el. Próbáltam ott az utcában menet közben is, de semmi. Érzésre azt sem tudtam eldönteni, h most 1-esben, vagy 2-esben "ragadt". De a lényeg h nem lehetett kivenni sebességből. Nem tudtam mást csinálni, abban a fokozatban tette a dolgát, nem recseget, nem ropogott semmi. Szépen 25-tel hazagurultam vele pár km-ről.
Betoltam a garázsba, méregembe ráhúztam a kaput, aztán bejöttem puffogni.
Google-ztam, kérdeztem cimborámat is. Állította váltig, h ő még soha a büdös életbe nem olvasott váltógondot a DR-Z-knél. Sehol. Se itthon, se kint (hozzáteszem én se). Na meg 16.000km-nél, végig utcai használat után, azért nemá'. Tehát típushibáról nem beszélhetünk.
Agyaltunk a dolgon még este. Azt tudtam h a váltó tengelyén van egy zéger, sőt én azt egyszer le is vettem, mert a berugókar rögzítő csavarján folyadékcseppet észleltem (aztán rájöttem, h az előtte nap, a karbi gázmechacikájára fújt WD40 maradéka..) és beszartam, h a mögül jön. Megnéztem, de szerencsére semmi. Konkrétan emlékszem, h tökéletesen visszaraktam a helyére. Tehát tiszta volt a nút, beugrott a helyére.
Ennek ellenére bszki, valahogy kiugrott a helyről és az egész váltótengely kb 1 cm-t bentebb csúszott a blokkba.. Tehát kiakadt a belseje. Ezt már ma konstatáltam..Teljesen készen voltam már ma reggel, mondom végre itt a jó idő, lehetne egy kicsit próbálgatni az endurozást, erre a következő pár hónapban max csak tologathatom. Pontosabban még azt se.., mert nem lehet üresbe rakni.

Nekiálltam újra google-zni és találtam egy 10 éves postot, a sportmotor forumán: [kép]Csávó hasonlóan járt mint én, a lényeg, h ezen felbuzdulva reggel elkezdtem játszani vele. Húztam kifelé, rángattam föl le, kuplunggal, kuplung nélkül. 10 perc játszadozás után visszaugrott a helyére!
Ahh, olyan megnyugtató érzést rég éreztem.
Természetesen nem akarom elkiabálni, de remélem h minden fokozat megmaradt és jó. 1-0-2 biztos jó, ebből kfolyólag remélem a többi is.
Délután kiderül.A mostani folyamatról, elöüregedett alkatrészekről pár kép akit érdekel: [link]
-
RAiN91
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Hmm, akkor lehet megér még egy próbát? Mentem vele egy 5km-es kört, a halantekomnal mindket oldalt kb. 5 centi átmérőjű piros folt lett. Azt érzem, hogy vékony a bélés ezen a részen, az LS2 mintha vastagabb lett volna. Viszont az biztos, hogy passzentos. Az arcparnánál is nyom, de amiatt nem aggódom, ott a puha vastag bélés nyom.
-
vendingo
veterán
válasz
RAiN91
üzenetére
Nekem is nyomta a fejem a buko a halántékomnál de csak pici 5 forintos méretű ponton mind kettő oldalon.
Hetekig vártam, hogy majd csak jó lesz, de nem lett jobb. Néha meg kellett állnom, hogy levegyem pár percre a sisakot, mert már annyira zavart. Itthon kivettem belőle a bélést, és finom csiszolópapírral lecsiszoltam egy nagyon minimálist a belsejéből. (1-1mm)
Azóta a sisak nagyon passzentos, nem nyom sehol.
Én azt tanácsolom próbálgassad, hátha majd pár összeizzadás után idomul, , vagy cseréld le kényelmesebbre. A szivacs előbb utóbb felveszi az arcod formáját, sajnos nekem a belső héj nyomott, amin könnyen tudtam segíteni.
A mérettáblázatok semmit nem érnek. Nekem az összes shark bukó olyan volt, hogy alig fért bele a fejem, illetve az összes létező ponton szorított még az eggyel nagyobb méret is. Nem minden sisak jó mindenkire.
Amúgy érdekes, hogy a boltban felpróbáltam a sisakot, ott teljesen jó volt, végül netről rendeltem, mert nem volt az a szín, amit kinéztem, annál meg nyomott a halántékomnál. Gyártón és típuson belül is lehetnek minimális eltérések. -
Agostino
addikt
válasz
Reaper
üzenetére
nahát nekem a térdvédő kimaradt, de nem hangzott el, hogy kellene vinnem... : ( valójában mindegy, azt már szerzek bármikor. sikerült megvennem mindent amit kinéztem weben, ritka esetek egyike volt, amikor az elképzelés a valóságban is bejött. shox-nál kezdtem hátha alapon, mert a weben nem volt annyira egyértelmű hogy van-e az adott méretből, gondoltam autóval vagyok, megyek tovább ha szükséges, de végül volt minden. egy laza stílusú szettet raktam össze magamnak a következő pár évre (+ táposabb gerincprotektor), mert egyébként is így öltözködöm. picit budget minden, de azt gondolom kezdésnek megteszi városon belüli szaladgálásra : )
-
baboss
őstag
Sajnos szomorú hír.
Aki ismerte:
"Sziasztok.Mindenkit sokk ként ért a hír hogy mi történt. link Úgy gondoltuk Zsolt Samantha Kemény fiával Márk Keménnyel hogy 2019.04.20.án(szombaton)
egy tisztelet kör keretében elbúcsúzunk egy igaz barátunktól és egy apától Zsolt Samatha Kemény től!
Mindenkit várunk aki részt venne velünk ezen az eseményen.A tervek szerint 11:00 kor lenne egy gyülekező Tökön a Fenyves étkezde elötti parkolóban
majd 12:00 kor elindúlnánk leróni tiszteletünket.Az uticél Páty irányában elmegyünk Budakeszire és onnan Perbál felé vissza Tökre."

-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Egy gyors kérdés:
lecseréltem XS-es LS2 bukómat mert elég szeles és hangos volt, egy Shark Skwal-ra, szintén XS. Szorít, ami tudom, hogy alap egy új bukónál, az arcpárnákon, meg eléggé nehezen bújok bele, de szerintem csak hozzászoktam az LS2-höz, amit lehet picit másképp, más szögben kellett a fejemre húzni. Mennyi idő kell, hogy kitáguljon, megszokjam? Igazából a mérettáblázat szerint pont XS és S közé mértem a fejemet. Pár óra, vagy hetek?
-
Reaper
őstag
válasz
Agostino
üzenetére
Hasonló volt nálam is, bár nálam azt mondta, hogy vannak, amiket tudnak adni, de plusz pénzért kellene "bérelnem". Úgyhogy meg is volt a bevásárlás. A Fokt-nál nagyon-nagyon jófejek és segítőkészek voltak, onnan lett a dzseki meg a térdvédő, onnan csizmáért és kesztyűért át a superzoneba, majd a Rider 13 lezárásnak sisakért. Így elvileg már minden megvan.
protektoros dzseki - Ross - BTB569 - 64 900 Ft [link]
+Safe Tech hátprotektor LEVEL 1 13 900 Ft [link]
betétes cipő vagy csizma - Csizma BOT-MNR-1996 39 900 [link]
térdvédő - Nordkapp protektoros térdvédő - PR4 EVO - 13 900 Ft [link]
kesztyű - Kesztyű G-MNR-1666 14 900 [link]
sisak - Nolan N87 Classic - 70000 [link]Sajnos nem volt mindenből az, amit kinéztem, egy gatyát még lehet veszek a jövő hónapban, de legalább már a vezetést el tudom kezdeni, jó lenne már gurulni egyet

-
Agostino
addikt
kayaman - valóban, ez is igaz és annyira nem is zavarna a dolog, de telefonon az oktató fickó kb azt adta le, hogy ha nincsen cucc, oda se menjek. persze pontosan nem ez hangzott el, de ezt szűrtem le. mondtam is a feleségemnek, hogy na remek, ha megint kifogok egy önjelölt káplárt mint tizenöt éve B vizsgán akkor szuper napoknak nézek elébe...
zgospel - megnézem a bosnyák teret is mizujs arra, köszi
-
zgospel
őstag
válasz
Agostino
üzenetére
OK, akkor mégis értem

A példádról jut eszembe, vettem a Motoroázisban egy féktárcsazárat, de amit kinéztem az nem volt raktáron. Mondták hogy nem kell se rendelnem, se előlegeznem, küldenek sms-t kb 2-3 hét múlva ha megjött, mert az importőrre várnak már ők is egy ideje. Így is lett, felhívtak amikor megjött, félreraktak nekem egyet, 1 héttel később mentem érte és ennyi volt.
Ez a bolt a Bosnyák térhez van közel Zuglóban, és itt is vannak olyan kategóriás cuccok amiket keresel.
-
törölt tag
válasz
Agostino
üzenetére
Cipőn kívül mindent tudnak adni oktatáson. Tudom, nem a legjobbak, meg más után felvenni sem a legjobb, de egy-két alkalom belefér szerintem, ha ezen múlik, hogy neked tetsző, normális cuccokat tudj beszerezni. És legalább azt is tudni fogod, hogy milyet nem akarsz biztosan

-
Agostino
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
köszönöm mindenkinek a tippeket!
átmegyek másik boltba szívesen, összeraktam magamnak mára egy több megállós útvonaltervet. : ) ha csak tényleg pár napot kellene várnom akkor az is belefér, viszont jövő hét végén kezdődik a rutin, szóval heteket nem tudok várni egy termék beérkezésére, eddig meg a munkám miatt nem volt időm fizikailag boltokat látogatnom : ) plusz mostanában azt látom, tisztelet a kivételnek, hogy ha az eladó azt mondja egy-két nap alatt itt lesz és szólunk ha bejön azonnal, nekem kell két hét után csörögnöm hogy wtf, nem ebben állapodtunk meg.
-
etnies
senior tag
Szeretem az angol rendőrség megoldásait.
-
zgospel
őstag
válasz
Agostino
üzenetére
Még talán az Euromotort tenném hozzá az eddigiekhez, az is a Lehel úton van ahova amúgyis terveztél menni, vagy a Kelo motor van még itt a 7. kerületben a Városligethez közel.
Viszont azt nem értem hogy miért akarsz mindent egyszerre, azonnal megvenni? Mármint értem is meg nem is. Inkább megveszel egy neked kompromisszumos valamit mert épp az volt raktáron, mintsem átmennél egy másik boltba vagy várnál pár napot?
-
Micsurin
nagyúr
Valami Minarelli AM6-tal szereltet néznék alkatrész van hozzá dögivel, nem drágák arányaikban.
Derbi GPR 50, Yamaha TZR50,Rieju RS2, Cagiva Mito 50
Ha valamivel magasabb a srác akkor szóba jöhetnek a Derbi senda 50, Rieju RR50Néhány régebbi Beta RR50-ben azt hiszem talán KTM blokk szökevény van, azok sem rosszak.
Emellett még tuti ránéznék az Aprilia RS50-ekre, tucat motorok azokhoz is találsz szinte mindig alkatrészt.
Az ár szegmensek aljával ne legyenek illúzióitok, biztosan kell majd költeni a kismotorra, hogy teljesen üzembiztos legyen!

-
whYz
őstag
Sziasztok
14 eves gyereknek milyen elso motort ajanlanatok? Robogot nem szeretne, de tul sokat nem akarunk rakolteni, igy a legolcsobb meg epphogy normalisan kinezo dolog erdekele, termeszetesen hasznaltan.
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Ez a fajta kesztyű tetszik, csak nem tudom, hogy nyáron nem izzad-e bele a kezem? Van valakinek hasonló?
-
Agostino
addikt
sziasztok
elugornék ma megvenni életem első motoros felszerelését: sisak, kabát kesztyű kombinációt. nem szeretnék semmire sem várni, helyben rendeznék raktárról mindent. mindenből a kezdő, relatíve jó áras, olcsóbb de biztonságos terméket választanám, tudatában annak, hogy kompromisszumot kell kössek. eddig kettő helyet néztem ahova ki tudok ma jutni budapest belvárosából munka után: moto.hu és a rider13 férne bele távolság tekintetében. hol szokott nagyobb raktárkészlet lenni helyben szerintetek? utóbbinál mondjuk aggaszt, hogy mindenre 5-8 nap, meg x. héten szállítjuk van írva... : ((
-
baboss
őstag
GSM GPS nyomkövető HUF 2,741
-
-
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, pont a Te bejegyzésed is olvastam, először nem is került képbe az a gumi, mert mondom túl olcsó...Aztán olvasva mindenki jókat írt róla, így nekem mint hétvégi motoros tökéletes lesz. CBF 500-ason lesz, oda szerintem jó.
Most hívott a Taylorgumi, holnap itt is lesz, már csak a gumist kell zaklatni

-
Na nem variáltam a gumikkal.
Megrendeltem a Bridgestone BT023-ast, erről jó tapasztalatokat olvastam itt a fórumon is.
Remélem nem túl öreg gumit kapok

-
Novics
senior tag
válasz
Novics
üzenetére
Tegnap megjött a farmer. Passzentos. Szóval a fene tudja, hogy ezek hogyan számoznak, de az XL gyakorlatilag leesik rólam az L meg alig jön rám... Persze az egyik cordura a másik meg farmer, de ruházati mérettáblázatuk csak egy van.
Amúgy baromi jól néz ki a farmer, a protektorok is jó helyen vannak benne. Tetszik. Csak vigyáznom kell, hogy ne hízzak el.
-
zgospel
őstag
Péntek-szombat kiváló idő lesz és motoros nap az Euroringen, gondolkozom hogy egy fél napra kimegyek. Valaki még?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Rosewill "kockák" az egyedi NAS vagy házi szerver összerakásán gondolkodóknak
- Spórolós topik
- Yettel topik
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](https://i.imgur.com/Mlr3Ajy.png)