Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
Igazándiból fölösleges a bukósisak... Egy szabályos, jól kilövő 50-esre nem kéne, csak meg kell tanulni rendesen vezetni, és akkor az autókat is el tudod kerülni, maximum kilősz, és átugratod...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze mi ezt nem tudhatjuk, hisz' sosem bicikliztünk 6 évet a városban, hiba nélkül.
-
kcsa
veterán
válasz
Something_
üzenetére
az nem horpad, mert csak csúszik úgyis az aszfalton
-
Bambalazs
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Ott a pont.

-
ludsimon
veterán
Azonnali hatályú is másnaptól él. Akkor hazahozom bizti nélkül és megkötöm itthon..
Mikor kezdődik a biztosító kockázatviselése?
A kockázatviselés kezdete a biztosítási szerzôdés hatályba lépésének napja. A Biztosító kockázatviselése az azt követô napon 0 órakor kezdôdik, amikor a Szerzôdô az elsô biztosítási díjat a Biztosító számlájára befizeti, vagy amikor az elsô díj megfizetésére vonatkozóan halasztásban állapodnak meg, vagy a Biztosító díj iránti igényét bírósági úton érvényesíti, feltéve, hogy a biztosítási szerzôdés létrejött, vagy késôbb létrejön.
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Ez most komoly, hogy egy egyszerű segédmotorkerékpárra is ezt a baszott hosszú adásvételit kell kitölteni?
-
Den
veterán
válasz
Something_
üzenetére
Fickónak kb annyi esze van, mint egy amőbának. Btw, az jelzés nem az elpusztíthatatlanságot jelöli.
-
ludsimon
veterán
Ne legyen rá szükség! Én mindig megfontoltan közlekedek.
6 éve bringázok, mindig van sisak a fejemen, egyszer sem sikerült nagy balesetet szenvednem! kopp-kopp-kopp!
Az a törésteszt.

A sisaknak a lényege hogy egyrészt csússzon az aszfalton és felfogja az ütést amikor érintkezik a talajjal.
Arra ez pont elég.Az anyját kellett volna töréstesztre vinni mikor még magzat volt ez a balfasz!
-
kcsa
veterán
válasz
Something_
üzenetére
Ez már majdnem megfelel a Sharp tesztnek ahogy nézem

BTW egy jó közepes minőség felett nem hiszek a méregdrága sisakok mindenhatóságában, de ezt azért már tán mégse venném. Van az a bizonyos demagóg mondás a sisak és a fej vélt értékének korrelációjáról, de most inkább nem megyek ebbe bele

-
Something_
őstag
Olyan negativ vagy!!! Van meg toresteszt is rola, siman jo lesz neki: toresteszt
Nesze neked E jelzes

-
ludsimon
veterán
Én is remélem.
7k volt, újonnan. 
Tök rendesek, rugalmasak voltak a boltnak a vezetője és épp arra kocsikázott és mondta akkor elugorhatok érte mert útba esik neki a munkahely.

"E" jelzés benne van! Szóval ha az Európai követelményeknek megfelel nem lehet annyira szar.
Először 4k-ért olyat néztem amiben nem volt E jelzés.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11
üzenetére
Most lusta vagyok visszakeresni a HSZ-t, ezért erre válaszolok. Újramérést kérek...

Maja elkészült. Probléma leírása másik topicban.

-
máyköl
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Vino -hoz milyen motorolaj ajánlott?
2T. -
2thletme2day
őstag
Hali.
Olyan kérdésem lenne a nagyérdeműhöz, hogy véleményetek szerint mennyiért lehetne elpasszolni egy 97-es Gilera Runnert aminek annyi kurvasága van, hogy szépen lassan elereszti valahol a hűtővizét? Ezt leszámítva motorikusan nagyon rendben van. Pöccre indul mindig, erős a motorja 70-75-ös utazóval használom. 95 körül van a vége, persze óra szerint. Jelenleg egy Gianelli Reserve sportkipu van rajta meg 17,5 delorto karbi de minden gyári alkatrésze megvan ha esetleg vissza akarja valaki alakítani. Itt van pár kép róla.
Az előző tulaj elcsúszott vele egy kanyarban, ennek a nyomai láthatóak a bal taposónál meg az indexnél.
-
máyköl
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Köszönöm.

-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Két gyors kérdésem lenne.
Adott egy 2002 -es Vino.1, A km/h -án a sebességmérő melletti speed warning felirat mitől villoghat?

2., Ha beindítom hagyni szoktam egy pár percig járni a motort, alapjárat stabil. Ha elindulok, többször előfordult, hogy az út elején ha meg kell állnom a motorral (piros lámpa, stop tábla) lefulladt. Ezt csak az első percekben csinálja, később meleg motorral semmi ilyen gond nincs.
Ötletek?

Kellemes ünnepeket!

-
-
ludsimon
veterán
Végülis itt van a szomszédban Janodob, ők összehegesztik.

Í, már elméletben összeállítottam mindent, fú de kíváncsi leszek gyakorlatban milyen lesz a kilövés.

-
ludsimon
veterán
Ez komoly, hogy gyárilag minden sportkipufogó így érkezik és szét kell fűrészelni a rezonátort meg összehegeszteni?
-
mumtaz
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Fordulatszámmérőt én is szeretnék. Jobb lenne beállítani, meg ugye jó tudni.
Én agyaltam a Koso GP Style műszeregységen. Akkor minden meg lenne egyben, viszont 40-50 között van az ára. Viszont az a pofátlanság, hogy a Koso-ból egy mezei fordulatszámmérő is húszonX ezer Ft, szóval a GP-Style jobban megéri.Nekem az igazi az lenne, ha találnék jó áron akkora fordulatszámmérőt, ami bemegy a kilométeróra helyére, mivel az üzemanyag szintjelző helyére betettem a régóta meglévő Koso sebességmérő/üzemanyag szintjelző műszert. A gyári kilométeróra felesleges, viszont méretben akkora (asszem 100mm), hogy nem találtam normális áron odaillő fordulatszámmérőt.
-
mumtaz
senior tag
válasz
dzso22
üzenetére
Na bakker. Ki nem találnád, mi csikorog. A kipufogó a rezonanciától. Az alsó rögzítőcsavar menete némileg elszállt. Nem esik/lazul ki, de nem is lehet meghúzni. Ott nyüsszög. Én meg lebontottam a jobboldalát (vízpumpa, lendkerék, alaplap, olajszivattyú). Hogy ezt megtegyem, nálam le kell venni a kipufogót is és mikor raktam vissza, azt a csavart nem lehetett meghúzni, de ami a lényegesebb volt, hogy ahogy mozgattam a kipufogót, ismerős volt a hang. Basszus.

-
Dexar007
veterán
Ma majdnem levertem egy szar suzuki tükret az XT-vel. Kijottem mar a formabol..
Tavaly ilyenkor mar vagy 6 ezer km-nel tartottam,iden pedig jo ha az ezer megvan. -
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Ezt gyorsan felejtsd el, mert totál nem kompatibilis egyhengeresekkel.

(Próbáltam.
) Ha rögtön megveszem a KOSO-t, 7-8K-val beljebb vagyok.Szerk: de amúgy tudod, hogy min gondolkodom, hogy mi kéne neked.

Viccen kívül: amit most akartok mérni, az legalább 8-9000-es tartomány...Régen volt, igaz se volt:

Hézagoló, meg fordulatszám témában egy kis (régi) adalékot túrtam elő...
-
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Eegen, de amíg tanulod, te magad is el tudsz "kóklerkedni" dolgokat.
Bár én mindig is mondtam, hogy csak abban lehetsz biztos, hogy el
van cseszve, amit magad csesztél el.
Vagy persze idővel fordítva!Tavaly nyáron készült erről "funvideóm": Hitler a motorszerelésről
-
huszi.gyb
senior tag
Tervek szerint: Július 18-19. Totalcar 24 órás robogó verseny, de még papírozás alatt...
-
wolfnet
tag
Yo, visszatértem. A bálna újra a vízben, részletek hamarosan logouton. Állítólag már vizsgálják a cikket vagy mi.

-
huszi.gyb
senior tag
Na, hogy ne csak elméletben legyünk nagyok (
) ma nekiestem a kis Peugeotnak... Problémák voltak, de többségét megoldottam...
Egyik: Nem indult. Légszűrő tiszta, karbit kitisztítottam(bővebben később), gyertyát meg akartam nézni, de hogy szakadt volna az anyjába annak a baromnak a keze, aki így meghúzta... A motor már elmászott,lábbal tartottam, és még mindig nem indult meg, valahogyan majd ki kell műteni.Karbi leszed, szétszed, takarít, összerak... Ráfért. Összerakom csak nyélgázra indul, nem akar felpörögni, nincs alapjárat... FUCK! Nézem, a túlfolyón meg folyik ki, hoppá, úszó környékén gebaszt. Szétszedem újra, hát persze, hogy rosszul raktam össze, van egy kis perem, azt be kellett bújtatni az úszó alá. Közben Newton dolgozik, minden esik le a betonra... Nagy nehezen összeraktam, nézzük most... Önindítóra indul, szépen ketyeg (talán kicsit alacsony az alapjárat, ezen majd még állítok). Kicsi gáz még mindig kell induláshoz, ránézek erre is...
Viszont amire figyelmes lettem: Elől, hátul 120/90-10es kerekek vannak fent. Gyári előírás ez lenne előre, hátra 130/90-10. az érdekes csak az, hogy ahogy néztem a 120/90-is szélességben szinte teljesen kitölti a helyet, a gumi felülete meg kb hozzáér a motor takaró műanyaghoz... Ha lesz még időm, kicsit nekiállok méregetni, hogy most mi a tosz van, ezt nagyon nem értem.
-
üszök
őstag
Polini variátorba bele lehet tenni a héjas görgő helyére a simát? 16x13-as héj kellene,de nem találok a közelben,1000 forint postát nem akarok fizetni 1500 forintos alkatrészért.
-
ludsimon
veterán
Most hogy kicsit utánaolvastam nem is biztos hogy faternek baj van a mocijával.
Elvitte valami "nagyon ügyes" szerelőhöz, aki gyönyörűen elbaszta a karburátort, mert tegnap láttam hogy kell mennie egy jól belőtt motornak, és fateré füstöl mint állat pedig előtte nem füstölt.
Azért vitte el mert gázadás nélkül nem indult be és gondolom cserélt rajta fő fúvókát is meg alapjáratit is.
Tök jó, hogy olyan emberek dolgoznak faék egyszerűségű dolgokkal akiknek fingjuk sincs az egészhez és még azt is elbasszák.
Pedig valószínű egy karbi tisztítás megoldotta volna..Már visszavinni se tudja, mert pár hónap eltelt azóta. Pöccre indul, de mikor odaránt neki elkezd fuldoklani annyi benyát kap.
Fogyasztás felment 3-ról 4-re!70km/h volt a vége azelőtt, most már csak 55km/h, óra szerint! Valóságban olyan 45 lehet.
Nekem meg nincs kedvem vele foglalkozni mert azt mondja eladja hamarosan.Csak azért osztottam ezt meg, hogy legyetek óvatosak!
Nem biztos, hogy jobban megcsinálja egy szervizben dolgozó ember mint Te magad ha utánaolvasol mit hogyan kell állítani!
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
kovee01
üzenetére
Különben így fog menni.

Hogy ránézett miért nem indul meg.
A nagy sufnituning mesterek.
Ezért félek én az ilyen tuningmesterektől. Mérések meg minden nélkül érzésre csinálnak valamit és az eredmény nem biztos az amit elvártál és a pénzt elkéri.

Hatalmas fúvókát tettek bele, azért nem indul meg.
Elég jól elmagyarázza ez a srác ezt a jelenséget. -
ludsimon
veterán
válasz
kovee01
üzenetére
Leo Vince gyárilag ad görgőket meg rugót.

Karbi fúvóka:
Az ajánlás az az, hogy a fő fúvókát a karbiban (ki kell szedni a karbit a motorból és úgy lehet hozzáférni) ha csak kipuff lett rátéve 8-10%-al kell megnövelni.Csak a gyári értékeket nem minden esetben közli a gyártó, sőt még a leírt adatoktól is eltérhet.

Meg kell nézni hol adja le a legnagyobb teljesítményt a Stage 6 Replikával a motor és hozzá igazítani a fordulatot görgőkkel.Hirtelen nem találtam semmit csak a Pro Replicat, de szerintem hasonló lehet ennek is a karakterisztikája.
9500rpm körül adja le a maxot.
A görgőkkel ráhangolod a motort a kipufogóra.
Itt úgy látom 3.5g-ra kell lecserélned, hogy a maximális teljesítményt adja le. -
kovee01
tag
Sziasztok, na ahogy javasoltatok is feldobtam az uj kipufogot a Gilera Runner SP 50-re (2011.) Stage 6 Replica
Ahogy mondtatok is meg rosszabb lett, mar 70et se megy, min es hol kellene allitanom? Karbin hol tekergessek? Illetve 5,8as gorgok vannak bennnle Pollini kisebbet vegyek bele? Gyari volt rajta minden, eddig. Koszonom a tanacsokat, akar pm is koszonom! Udv. Peter -
ludsimon
veterán
Ebből kiderül a main jet méretre?
53-as lenne gyárilag benne?
Nem csoda, hogy aki nem nyúl a karbihoz kipufftuning után besül a motor.

Itt 68-at írnak 50-es meg 70-eshez is. -
fagylalt
senior tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Nekem ezek nem kavicsfelverődének tűnnek, hanem mintha más kikezdte volna ott a szárat, bár ez lehet badarság.

(#55989) body007
Ebbe viszont már nem fognék bele. Itt helyben nem is tudom ki csinálna krómozást.
Amúgy is nem rég vittem el a vázat porfesteni (felnikkel, kompletten). És hát a felniken olyan gyönyörű megfolyások vannak, hogy öröm ránézni. Hétvégén csinálok arról is képet. Jövő héten, ha lesz rá időm, akkor pedig visszaviszem reklamációban, mert látható helyen van, nagy és ronda. 15eFt-ért már elvárhatom, hogy szép legyen, nem?
(#56013) mumtaz
Ezen szerintem kóla nem segít, bár egy próbát megér.

A rozsda foltokat egy polírkorong segítségével hipp-hopp elbírtam távolítani.(#56026) Den
Köszönöm szépen a kimerítő válaszodat!

Szerk.: Más: Nem tudom kinek van tapasztalata Honda Dio AF28-cal (állóhengeres), de ennek gyárilag mennyit kellene mennie?
-
mumtaz
senior tag
válasz
dzso22
üzenetére
Én is gondoltam rá, hogy kiürül. De az a baj, hogy műanyag az úszó. Az a része is, ami a tűszelepet nyomja, ezért nem lehet állítani. Ha megszívom a vákuumcsövet, akkor ömlik rendesen, tehát részlegesen eldugulva sem lehet. Ma egyébként elmentem vele dolgozni rendesen. Váci úton meg is hajtottam. 75-öt ment végre és nem fulladt. Viszont az a csikorgó hang nem tudom, honnan jön. Nem az ékszíj oldalról jön, hanem a jobboldalról, ahol a vízpumpa van. Csapágy és szimering ugyebár cserélve, meg a vízpumpa is. Fogalmam sincs, mi lehet.
-
-
30z.Samu
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
Igen, az. Közben bátyámmal beszéltem erről, előtte a gazdája szétszedte a karbit, mert ki akarta pucolni és nem biztos, hogy jól is tette össze. Bár akkor szerintem nem indulna be. A levegőszűrőt bátyám akarta kipucolni, de össze van ragasztva (!!), így macerás lesz szétszedni. Nekem ezekből van egy sejtésem, hogy szerencsétlen robogó össze lett tákolva rendesen.
Lehet, hogy szét kellene szedni atomjaira a gépet és újra összerakni.
Azt mondja, hogy első rúgásra indul, azzal nincs baj, tudsz is vele menni, de ahogy picit bemelegszik, ingadozik az alapjárat, majd leáll. Utána elég nehezen indul újra.Szerk.: Mármint a levegőszűrő?
Szer. 2: Oké, köszi! Holnap úgy is itthon lesz, nem fog unatkozni.
Most valami rajzot akar vadászni a karbihoz. -
ludsimon
veterán
Hatalmas élmény egy jó és erős robogóval menni!

Köszönöm a lehetőséget szentkuti11-nek, hogy kipróbálhattam egy igazán jó 50cc-s robogót!
Tövig húzott gázkarral úgy kilőtt.
Remek robogó! Maradok a Liberty-nél és kivárok amíg nem találok egy megfelelőt.
Egy férfi Audiból kihajolva érdeklődött a motor iránt, nagyon tetszett neki.

Meg egy nagymotoros is odajött megkérdezni miért állunk itt, valami baj van, megkérdezte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

sityupityu