- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
droving
aktív tag
Tudna valaki tippet adni ,hogy tudnám levenni a szíjat a nélkül h a variátor le kéne venni ?
Iparival lett meghúzva és nem tudom sajnos levenni.droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
AllTheBest
őstag
válasz body007 #55897 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, csak sajnos kicsit gyenge már nekem Nyáron ha minden jól összejön, akkor próbálok majd venni egy nagyobb gépet. De mindenképp akarok majd egy simson csak úgy boltbajárósnak Akármennyire is öreg és gyenge gépek, azért van egy feelingjük Volt már 2 és hiányoznak
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
addikt
válasz dzso22 #55894 üzenetére
Nem tudod, h milyen (erősebb) moci első fék munkahengerét lehetne a dio-ra feltenni? 85mm a lyuktávja. Azért kérdezem mert kipróbáltam egy zip-et - hulladék volt, majd leestem róla olyan szar a futóműve, de az első féke (brembo) hát az egy csoda Csak annak 40mm a lyukköze, oda átalakító kéne, abba nem mennék bele. De ha tudnál mondani 1-2 nagyobb mocit aminek a lyuktávja megegyezik utánanéznék a dolognak.
AllTheBest: szép gép
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
mumtaz
senior tag
válasz dzso22 #55894 üzenetére
Én annyiban vagyok előnyben a Speedfighttal, hogy ebből ugye van 100-as is. A 100-asok elöl-hátul tárcsásak, de az 50-eseknél van, amelyik hátul dobfékes. Bár igaz, hogy az első fék a lényeg. Súlyban szinte semmi különbség nincs az 50-es és százas között. Egyéb felépítésben pedig teljesen megegyeznek. Ilyen például a futómű. A fékek is ugyanazok, ahogyan a kerékméret is megegyezik. A 100-asok végsebessége 90-110 között van.
És itt ugye nem a 100-as van alul méretezve (fék, futómű), hanem az 50-es van túlméretezve, tehát van benne tartalék bőven a nagyobb sebességhez. Nekem nem volt gondom vele. Az 50-essel is 70-ről, ha erpsen fékeztem, akkor a mögöttem jövő azért kapkodhatta a fejét. Meg ugye én is, nehogy belém szálljon. Pillanatok alatt meg lehet állni vele. -
dzso22
senior tag
válasz body007 #55892 üzenetére
A Dio meglepően jó futóműben.
70 körül is elég jól lehet tartani.
Fék futómű fontosabb mindennél!
Alattam már állt be hirtelen úgy a főtengely 110-nél hogy még kuplungra se maradt időm ráadásul vittem is valakit. Seggembe meg ott volt az autó. Ha nem lett volna rendben a a fék meg a futómű már nem lennék itt.A legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
AllTheBest
őstag
válasz body007 #55890 üzenetére
Én a nyáron ,,építettem,, meg a sját gépem Kinéztem egy olcsó supermotot (CPI SM) és azt csinálgattam. A kínai blokkot kiszedtem, került bele egy eredeti am6-os blokk(aprilia rx-ből bontva) A blokkban az összes csapágyat és szimeringet kicseréltem, kapott egy Top Racing Evo főtengelyt, egy Top Performance 73,5-ös hengert, egy Petku Racing kipuffot. Aztán a bejáratás után szembesültem azzal a szomorú ténnyel, hogy ehhez a gyári kuplung kevés, szóval most abból is egy Top Performance került erősebb rugókkal
Mondjuk a kipuff le lett cserélve egy Tenchigas E-nox rendszerre, mert a Petku az könnyen leért...
Nagyjából dokumentáltam a folyamatot([link])Nem tudjátok, hogy lehet-e venni valahol kapcsolható fordszám szabályzó cuccot?
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
addikt
válasz dzso22 #55891 üzenetére
De Te hozzáértő vagy A legtöbb "tuner" felnyomja az erejét azt csodálkozik, h elszáll az útról (és nem tud megállni) 2x annyi lóerővel...
Csak mellékesen: pár hétig jártam egy 150es habanna-val melózni. Azon gyári volt a futómű. Hát ég és föld volt a kis dio-hoz képest (olyan szar volt)
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz AllTheBest #55888 üzenetére
Én fordítva kezdtem a dolgot mint a többség: kicseréltem elől / hátul a telókat (gyáritól jobb minőségűre) fékbetéteket, bowdeneket, gumikat, fékcsövet még a karokat is. Aztán jött a 75ös naraku hengerszett, sport főtengely, 2mm-vel hosszabb hajtókarral (meg van emelve a henger), módosított hűtőventi, könnyített variátor és tárcsa (alu, közel fele súlyú a gyárinak), polini szíj, kuplungba új nagy rugó (az egészet ki szeretném cserélni, harangostól), hosszabb végátét, 24es oko karbi, nagy leömlő, 6os visszacsapó szeleppel és egy technigas kipu. Más nem jut szembe...
mumtaz: hol látsz Te ott kaspót?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Fordítva egyszerűbb: a váz, a burkolathoz és az elektromossághoz nincs hozzányúlva
-
Pete55555
addikt
Akinek van mondanivalója az autósoknak, itt elmondhatja.
(Kicsit lentebb kell görgetni a motoros posthoz. balf*sz vagyok fb linkelésben )
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Den
veterán
válasz huszi.gyb #55878 üzenetére
Hú bazz... Ha rágondolok ideges leszek. Egyik csak sima igénytelenség. 100-as keeway focus, letört a középsztender, gondolom lovacskáztak rajta. Megvettük az újat, de a tengelye valszeg meggörbült, es beszorult az öntvénybe. Először megpróbáltuk kiütni, de meg sem mozdult. Csináltunk egy szerszámot,hogy kipréseljük. Széthajlott. A szerszám. Megerősítettük, rá is állhattál, az is elhajlott. De nagyobb erőnél a blokköntvény tört volna már. Úgyhogy nem lett középálvány, nekünk viszont nyakunkon maradt egy. Ha esetleg valakinek kell...
Arra leszek kíváncsi, mi lesz ha egyszer szét kell húzni a blokkot. Mert az a csap faszán egyben tartja, az nem fog mozdulni egy milimétert sem.
Az igazán durva ennek a gépnek az elektromos rendszere. Arról nem tudok most írni, mert még nem dolgoztam fel lelkileg.
Meg még millió apróság több gépen is. Ahová nyúlsz, lelakottság, gányolás mindenhol. De az egész hét ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
Isteneem. Ma párszor majdnem üvöltöttem... Borzasztó mit művelnek az emberek... A tévét, miért nem állnak neki házilag javítani? És ha azt nem, akkor miért gondolják, hogy a motorhoz értenek?
www.simson4t.hu
-
Upo
addikt
válasz huszi.gyb #55871 üzenetére
14 múlt, 173cm és 50 kiló, design tekintetében nem libás, pl. fekete,szürke dolgokat is szereti, nem csak a színeset. 1-2 helyen itt is vannak kirakva eladó robogók, múltkor jártunk arra, ezek a manapság divatos nagyobb tarka robogók (aprilia és társai) nagyon nem tetszettek neki, az egyszerűbb, szép vonalú gépek inkább.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Dzsafi
csendes tag
válasz Pete55555 #55731 üzenetére
Sajnos Én már tudom... Teljes felújítás. Főtengely, csapágysor, hajtókar, szimeringek, tömítések, hengert fúrni új dugó stb... Hozzáteszem nincs 10 km ebben a dugóban frissen volt fúratva a motor... Az 25 volt tömítés szettel, ez a művelet 40 ezer lesz a szerelő szerint. Viszont nullkilóméteres full felújított lesz a motor.
-
droving
aktív tag
Kuplungpersely görgő cserénél lehet variálni a sulyokkal ?
Ha igen akkor mi lenne az ideális ?
Köszönöm előre is a hozzáértő választ.droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
huszi.gyb
senior tag
Nem tudom mennyi idős/milyen magas/hány kg a lányod, de ezek azért fontosak lehetnek (kor leginkább a design/megjelenés kapcsán, bár egy nőnél ezt tudjuk, hogy jóformán a szín miatt képes 180fokos fordulatot venni).
Én nem vagyok nagy darab, nekem bejöttek a Dio/Jog méretű dolgok, ezekből jó állapotút egész olcsón kapsz. Előny, ha frissen felújított amit veszel, de ha nem, akkor fillérekből megoldható a fúrás, rengeteg a bontott alkatrész...www.dongosofor.hu
-
Upo
addikt
válasz dzso22 #55855 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, megfontolom. A lányomnak kellene valami szaladgálós, de ő nem áll neki szerelgetni útközben ha valami van, megbízható technika kellene, és a nagytestű robogók nem tetszenek neki.
(#55856) HGabor89 Azért egy ilyen szerkóban jól néznék ki a kopottas babettámon...
[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
30z.Samu
félisten
Jó reggelt! Érzem, hogy nagyon jön az a motoros időjárás, tegnap is nagyon jó volt! Bár a mostani hacuka már nagyon vastag volt és a végére már kezdtem izzadni rendesen.
Sic Parvis Magna
-
z0l1ka
aktív tag
válasz dzso22 #55853 üzenetére
okés majd kajtatok bele kisebb fúvókát aztán jelentkezem hogy hogyan reagál rá ..
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
Den
veterán
válasz jozefgucci1 #55865 üzenetére
Akkor 50 2t. a b125 jogsi ára, plusz átîrás és egyéb lófasz, ráadásul hasonló allapotú rendszámos 125-ös is drággább mint egy ötvenes. Egy rakás pénz, amiből vagy két évig tankolhatod az50-est.
[ Szerkesztve ]
www.simson4t.hu
-
30z.Samu
félisten
válasz jozefgucci1 #55865 üzenetére
Akkor lehet, hogy elég lenne neked egy 50 2T gép is.
Sic Parvis Magna
-
jozefgucci1
addikt
válasz runner 125 #55864 üzenetére
Benézek már abba a nem tudom milyen autós topikba + Hondába holnap Melóhely az 8Km tőlem szóval nem olyan vészes . Fele város a többi külterület. Nem kell hajtani szép nyugis tempóban elcsordogálok . Ha a 60 megvan tartósan nekem elég .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
runner 125
nagyúr
válasz jozefgucci1 #55862 üzenetére
..én is téged. Nem jársz milyen autós topikba. (..én meg már ide ritkán, sok a munka. Bár most h itt a jóidő, néha meghajtom a 180-ast azért, még mindig csak vigyorgok a kis ördög dinamikáján.)
B125-ös jogsi? Kb. 3 gyakorlati óra után tudsz vizsgázni, 30-40k-ból megvan és mehet is a 125-ös. Sokkal racionáisabb döntésnek tartom, mint egy 50-es robogó. Fogyasztásban, fenntartésban gyakorlatilag nincs különbség. 2 évente műszakiztatod és annyi. Cserébe mehettek bármikor ketten, nem tolnak városban, kint is lehet tartani a stail 90-100-at, stb.
Ha nagy testű "sportrobogók" közül szemezel, akkor a keretet legalább 200-ra told ki. Nagyjából ez az a határvonal, ahol gyári állapotú, megkímélt darabokat is találsz.
Egyébként a munkábajárás hány km-t jelent napi szinten?
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
jozefgucci1
addikt
válasz runner 125 #55858 üzenetére
Szevasz Téged is rég láttalak ! Melóba járós mocit. Lentebb lebeszéltek egy 125 ccm-es gépről mert ugye csak B-s jogsim van . Így most 50 ccm-ben gondolkodom . Alább linkeltem is párat amik a közelben lennének !
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Den
veterán
válasz jozefgucci1 #55857 üzenetére
A skipper 17 éves gép... Rúgták már egy páran, valszeg kapott némi házibarkácsot, és hát egyközepes állapotú ötvenes árában adják.
[ Szerkesztve ]
www.simson4t.hu
-
runner 125
nagyúr
válasz jozefgucci1 #55857 üzenetére
Mi a cél, mit keresel, mire kell?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Something_
őstag
válasz 30z.Samu #55852 üzenetére
Én fullos felszerelésben nyomom, kivéve gatya. Az sima farmer, de van profi térdvédőm, amit mindig felveszek :-)
Bőrgatyát csak pályázáshoz vagy tényleg hosszabb útnál veszem fel.Amúgy robogóra nem volt pofám versenybőrkabátot felvenni Felül maradt az FF gerinc, könyök és mellkasvédő kombó, természetesen sisak, kesztyű, csizma és térdvédő mellé. Szóval a bőrömbe bele égett volna a sima hétköznapi ruha. Protektor téren meg majdnem jó voltam, kivéve vállprotektor.
Tavaly így nyomtam, idén ugye bőrkabát alap:
Habár mostanában a mellvédőt nem vettem fel, a kabátban van beépített. Gerincvédőt is lecseréltem jobbra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Den
veterán
válasz jozefgucci1 #55811 üzenetére
Legyen pluszban 50k-d, mert ez egy öreg kotvány, érhetnek meglepetések.
www.simson4t.hu
-
dzso22
senior tag
válasz z0l1ka #55817 üzenetére
Túl új a gyertya és keveset futott. Ebből nem sok mindent lehet megítélni,de az az olajos szutyok már annál inkább árulkodó na meg a videó.
Sokat kap de ne a tűvel vesződj 2-vel kisebb főfúvókával próbálkozz de lehet 4 is lesz belőleA legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
30z.Samu
félisten
-
-
-
Most mértem, gyári NRG Mc3-mal
Kapott egy kis felújítást, szimeringet, kuplungot, szíjat
Azelőtt 70-75 között volt a végeA berúgókar szerkezet ki van kopva, és beleér az ellendarabjába, amitől zörög menet közben
Mit lehet ezzel kezdeni?A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
30z.Samu
félisten
Bocsi, kiestem az 5 perces szerkesztési időből. Ti nyáron milyen ruhát viseltek? Mit ajánlatos hordani, ami valamit véd is esés esetén, de nem rohad rám a melegben? Rövid nadrágban, pólóban nem szívesen rohangálok.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Something_ #55840 üzenetére
Én Csömörön lakom, de a Veres Péter úton nem megyek gyakran. Csak ma pont arra volt dolgom. Íme a kis barátom.
Sic Parvis Magna
-
droving
aktív tag
tudnátok nekem segíteni ?
van egy kis 4 ütemű kymcom.
a telet átvészelve próbáltam felkészíteni a tavaszra.
átnézegettem amit tudtam.
viszont nem megy rendesen.
teli gázzal is maximum 20km-re képes.
van valami ötletetek mi lehet a baj ?droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
30z.Samu
félisten
Ma gurulok hazafele a Veres Péter úton, mit látok...robogón egy emberke, nyakában (!) egy másik emberkével. Gondoltam ezek sem normálisak.
Sic Parvis Magna
-
jozefgucci1
addikt
Erre valaki .:Malaguti F12 Első teleszkóp engedi az olajat egy kicsit .
Gilerra Runner Ez elvileg makulátlan .
Yamaha Aerox Ez fél éve áll ,de működik minden rajta tőlem két utcára árulja a srác .
-
Upo
addikt
Hamár motor, ezt a Jog-ot érdemes megnézni? Képek alapján egész egyben van, megér ennyit ha jól működik?
-
kcsa
veterán
válasz Dexar007 #55833 üzenetére
Nekem is ezt mondták amikor ki akartam hívni őket, ismerős rendőr mondta hogy inkább ne.
Ilyen-olyan közlekedési szabályok megsértése miatt helyszíni bírság, ha nem ismeri el akkor feljelentik. Annak a vége meg ritkán tér el az helyszíni helyzetmegállapítástól, cserébe minimum dupla bírság.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz jozefgucci1 #55827 üzenetére
2 motort törtem eddig, egyiknél sem volt rendőr, de ha kihívják az okozónak alapból 30000Ft-os csekk repül. Ha nem te vagy a hibás, akkor sem kapsz egy ft-ot se a biztosítótól, plusz jönnek a már leírt tételek. Ha meg te okoztad, akkor ezeken felül a kocsi javítása is a tiéd, zsebből.
Szerintem az 50 2T jó ötlet, ha nem elég, vársz 1-2 szezont, szedsz össze még pénzt, és irány a nagyobb jogsi, nagyobb gép...
www.dongosofor.hu
-
Something_
őstag
Ezt magyarázzák, hogy nem neked kell okozni a balesetet. Ha téged ütnek el, akkor is téged bírságolnak meg huszi által írt dolgokkal.
-
tapoly
újonc
Üdv nekem is ilyesmi problémám van de mondhatjuk h ellenkező engem az zavar h lomha, szivató ha beindul hidegbe még megis indul a motor ha nem ülök rajta. + 80 kg nál már nem na most mivel nem akartam még szétszedni a kuplungnál a dolgokat ezért megkérdezem inkább elötte h akkor szinte bisztos h itt keresendő -e a probléma? ( 3 kicsapó pofa csapodik ki a tányérszerü alkatrészre amin megtapad ugyebár , de ez elég redős nemtudom érdemes -e felesztergálni v hagyni kell -e a picsába? esetleg ha majd jön válasz pm be tudok küldeni képet miután szétszedtem. előre is köszi a válaszokat segítségeket , ( utóirat amikor nagyon hideg a motor ugyanugy menni akar szinte alapjáraton de húz mint a gané , viszont egy fél kilóméter után lomha szar lesz )
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Nem kell hogy te okozz balesetet, ha részese vagy, és nincsenek papírjaid, rádhúzzák.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
jozefgucci1
addikt
válasz huszi.gyb #55826 üzenetére
Hm megfontolandó az biztos . Nem állítom , hogy én vezetek a legjobban ,de talán nem okoznék balesetet . Alapból olyan úton járok melózni ahol nincs nagy forgalom ki a városból .Nem fogok cikázni kocsik között . A többivel egyet értek persze . Átrágom még a dolgot. Lehet veszek elsőre egy 50ccm-es gépet ,pl a lent linkelt malagutit vagy egy SR Apriliát aztán meglátom .Egy szezont megnézek és levonom belőle a tanulságot. Köszönöm mindenkinek az észrevételeit .
Lehet konkrét tipust még dobok , be hogy mit -melyiket vegyem
-
huszi.gyb
senior tag
válasz jozefgucci1 #55818 üzenetére
Viszont, ha egyszer valakit összetörsz, kapsz egy csekket, mert nincs biztosításod. Kapsz egy csekket, mert nincs jogsid, kapsz egy csekket, mert nincs rendszámod. Ja és kapsz egy csekket, mert megjavíttatod a kocsit. Megéri szarrágni? Én is szarrágó vagyok, ezért rendszámos gépet vettem, mert nem fogok rakat büntetést fizetni, meg még a javításokat is, ha hibázok...
Tudom, ez én vagyok, én hibázhatok, beismerem. Tudom, hogy rajtam kívül szinte mindenki óvatos, és tökéletesen vezet.Csak akkor ne sírj, ha megfognak, és 150-300k...
Meséltük a priuszos Maja történetét? Napokat töltött a motor a rendőrségen, 100k körüli csekk, és 100k papírozás, hogy használható legyen a motor lett a vége, és még balesetet sem okozott...www.dongosofor.hu
-
Weeman1
veterán
válasz jozefgucci1 #55818 üzenetére
Én egy 100/50-es Yamaha bws-est használok Eger környékén.
És nem volt vele gondom a dombok miatt.Xiaomi 11T Pro
-
jozefgucci1
addikt
válasz Bogyó bá' #55816 üzenetére
Köszi az infót . A jogsin gondolkodtam ,de aztán el is vettem . Szarrágás valóban ,de nem akarok költeni 45-öt jogsira ( ami tudom örök élet+1 nap ) és még ugye a motor átírás az +40 K szóval ez amolyan 85-90k kiadás lenne pluszban amit ki akartam hagyni .
-
z0l1ka
aktív tag
body007 dzso22
Ha ezek után is azt mondjátok sokat kap ,akkor van még egy rovátka a súbertűn ,szóval lejjebb engedem..
Na videót is csináltam ,a lényeg az az elindulástól számítva 0:18 másodpercig van , az az időszak alatt eléggé erőtlen a motor .. Másik meg az senkit ne tévesszen meg 0:50 -től a hang elvan csúszva ,ugyan is ott már elindultam ,de olyan mintha húznám a gázt a motor meg áll bocsánat ezért de a lényeg az elején van , viszont visszafele már jól ment mint azt a hangján is hallani..VIDEÓ
Üzemmeleg gyertyakép (menet bal oldalán látható "lerakódás " az csak por ugyanis mikor kivettem kissé meleg volt így letettem a földre aztán szedett fel egykis port ) Általában a menetnél olajosabb szokott lenni ,nem tudom ez jó vagy rossz e.
[ Szerkesztve ]
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz jozefgucci1 #55815 üzenetére
4 ütemű 50-es nagyon nem megy, a 2 ütemű viszont - pláne ha tuningolt és húzod is neki - a gatyádat is lezabálja rólad. Ha van autós jogsid, tessék B125-öt csinálni. Tisztább, szárazabb érzés...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
jozefgucci1
addikt
Esetleg még jönne képbe .:Malaguti F12
-
jozefgucci1
addikt
válasz szmissz #55812 üzenetére
Rendőrségen ismerősöm nincs , azaz itt helyben nem ,de amúgy amerre járnék ott nem szoktak lenni
Szinte csak melóba használnám amúgy . A városba bringával szoktam közlekedni vagy kocsival. Azért is 125 , mert elég dimbes-dombos amerre dolgozom és kolegám az 50-es robogóra szokott panaszkodni , hogy bizony partnak fel nem úgy megy . Eger -környéke )Mumtaz .: Sajna nincs nagyobbra jogsim és nem is tervezem egyenlőre , hogy csinálnék . Ebbe a keretbe pedig nem tudom milyen normális nem tuning 50-es fér bele ami megy is ?
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
Biztosan cumizni szeretnél egy rendszám nélküli 125-ös robogóval?
Lassan jön a rendszámozás és akkor dobhatod a kukába. Ha meg még nem jön akkor is eladni nehéz lesz. -
szmissz
senior tag
Ha hidegen/melegen indul szépen, van mindig alapjárat, húz, nem csörög a motor, működnek a fékek, akkor jó.
Mivel viszont 125-ös, rendszám és papírok nélkül, így alkatrésznek a legjobb, hacsak nincs rokonod a helyi rendőrségnél...
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok !
első motoromat szeretném megvenni és ezt néztem ki kezdetnek .: Piaggio Skipper 125
Közel van hozzám és jó állapotban van . Mit szóltok ebben az ársávban ez jó ?
-
z0l1ka
aktív tag
válasz dzso22 #55807 üzenetére
Hát ő új a dugó benne nem akarom erőltetni még Erő sincs olyankor benne olyan mintha dugulása lenne de mégse , kivan cserélve takarítva minden.,hidegen rosszabb ,aztán ahogy melegszik be egyre jobb ..ha csak folyamatosa tartom a gázt is érezni kicsit hogy úgy elkezd darálni..ha odahúzom neki akkor veszi a fordulatot majd elkezd darálni kicsit aztán újra jó és ez szépen ahogyan bemelegszik ,elhagyja!
Holnap majd csinálok gyertyaképet ,amikor (darál) meg amikor bemelegszik és megy rendesen..[ Szerkesztve ]
-
dzso22
senior tag
válasz z0l1ka #55803 üzenetére
Dobj egy képet a gyertyáról.
Nem torpan meg tőgáznál?
Levegős minánál a gyári 6 de én belegyűröm az 5-öst nyáron mert van hogy nem bírja a meleget.
Vizesnél 8 de nyárra simán mehet bele 7-es. Lejjebb nem nagyon mennék csak ha muszáj.A legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
mumtaz
senior tag
SPD-s igen. Nekem az idővel van bajom. Nem egy űrsikló ez. Elég hamar meg lehet állapítani, hogy sz@r.
Egyébként elég nehéz forgatni a vízpumpát. Mikor megkaptam, akkor sem volt könnyű, de akkor betudtam annak, hogy esetleg száraz és ha megkapja a folyadékot és vele a kenést, akkor lesz jó. De ma kézben néztem, és nem. Most is nehéz, ha nem nehezebb tekerni.Az is ugye gáz, hogy a henger/dugó megszorult miatta. A vízpumpát becserélik 1 hét alatt. Ok. De a hengerszetthez kérik a jegyzőkönyvet a garanciához. Ahhoz meg kell a számla a beszerelésről. Ne ma henger tehet róla, hogy megszorult, hanem a vízpumpa, ami tönkrement. Lesz új vízpumpám, meg egy "vadiúj" (378km) hengerszettem, amit vagy javíttathatok a saját pénzemen, vagy dobhatok a kukába.
Sarkított, mert beindul a gép, de biztosan kárt okozott ez a megszorulás. Ez nem olyan volt, mint ami hétvégén történt, mert akkor nem terhelésen szorult meg és nem is annyira, mint most, amikor konkrétan füstölt a hengeren a festék, annyira meleg volt.[ Szerkesztve ]
-
Den
veterán
válasz mumtaz #55800 üzenetére
Spd-ben vetted ugye? Én már küldtem nekik vissza hibás hengerszettet, és kicserélték. Előtte odatelefonáltam, elmondtam mi a panasz, mondták küldjem vissza megnézik. Visszaküldtem, és kicserélték.
Amúgy nem lehet, hogy valmi vizkövet mosott ki a rendszerből, és az akasztotta meg a szivattyút?
[ Szerkesztve ]
www.simson4t.hu
-
z0l1ka
aktív tag
válasz dzso22 #55742 üzenetére
Tyűű kiégettem a kiput , még rendesen sokkal jobban megy Nem semmi kormot ütögettem ki az égetés után belőle ,még hangja is másabb lett Viszont maradt a probléma , de ha kicsit járok vele óvatosan aztán jobban oda húzom neki még marad egy darabig ez a megtorpanás vagy dadogás , aztán ha bemelegszik megy mint a meszes..gyertya hőértéke miatt nem lehet ilyen ?? vagy butaság ? most gyári gyertyával használom ngk br8hs , valahol olvastam ,hogy a vízhűtéseseknek 5-6-7 -es hőérték a jó. De hát gyári a gyertya szóval ezzel menni kellene hidegen is.!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- iPhone topik
- További aktív témák...