Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
mondjátok meg, miért kell ennyire gyűlölni?

-
ludsimon
veterán
Kilövések hogy mennek?
Sokáig nem voltam azért kérdezem.Tegnapelőtt majdnem agyonbaszott az áram a kádban köszönhetően a fater villanyszerelői gányolásának...
Már a szaki rajta van az ügyön, már 99%-ig kész. -
ludsimon
veterán
válasz
Redneck
üzenetére
Saxo 1.5 D-t nem tudod űberelni.

Ha ráadod a légkondit hirtelen abból a 54Le-ből lesz 40Le, 910 kg-ra + ember.
-
ludsimon
veterán
És akkor most jön a képbe, hogy a rezós sportkipufogó NEM placebó!
Mutatja a példám..
Ha nem tud elég levegőt berántani, akkor benzint fog. -
ludsimon
veterán
Ismered a parám, tudod, hogy mennyire fosok.

Fejlemények!
A tiszta gyertyával mentem bemelegítés után 6-8 percet negyed gázzal, gyönyörű barna a gyertya, utána 10 percet full nyélen mintha csak kapcsológomb lenne a gázkar, gyönyörű barna a gyertya!!Ez volt a baj anno amikor visszatettem a fojtást a légszűrőházra.

De kis butus vagyok.
Elégettem tök fölöslegesen kb 6-7 liter benzint.

-
ludsimon
veterán
Na most teljesen kidrótkeféztem a gyertyát, plusz kiégettem gázon 5 percig.
Ahogy kocogtattam szép csillagszórószerűen hullott ki belőle a sok kox.
Teljesen olajmentes lett, legközelebb csekkolom, mert az mindent mutatott eddig is, csak eddig teli volt köpdösve és amiatt nem láttam rajta sokmindent.Meg mostmár megnézem, berajzolom a negyed fordulatot a gázkaron, mert kíváncsi vagyok jó-e az alapjárati fúvóka, régebben is érdekelt már. Utána meg megnézem full gázon is.
-
ludsimon
veterán
Mondom, leszedtem az úszóházat, szépen működik, nem ereszt át.
Ki is próbáltam, szívtam is és rendesen zárt mikor nem szívtam.
Tűszelep is tökéletesen zárt.Kb azóta túlfogyaszt mióta visszatettem a légszűrőházra a csövet. Nem a karbival összekötő csőre gondolok, vágjátok, hanem ami elvileg jobban folytja a légszűrőt, csak nem akartam véletlenül se, hogy vizet kapjon!
-
ludsimon
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Átlátszó és nem folyik!

Lehetséges attól fogyaszt drasztikusan többet, mert amikor az a hatalmas Armageddon 2 itt volt (100 km/h-s szél meg vihar) akkor én visszatettem a karbira csövet, nehogy vizet kapjon abban az őrült időjárásban??
Most lehúztam a karbiról a csövet, mentem egy full nyél menetet (75km/h helyett újra 80km/h a vége!
) és 4L-re jött ki a fogyasztás.
10km-t mentem 0.4L üzemanyaggal.
Hát meglátjuk, én már nem kiabálom el..
Köszi a segítséget!
-
ludsimon
veterán
Mégsem a benzincsap volt a ludas.
Ugyanúgy locsolja be a benzint, alig akart 1 hét állás után beindulni annyira össze vissza köpte.Mi lehet még?
Az úszó zárja rendesen a benzint, mert megnéztem múltkor.
Mikor vízszintben van akkor zár szépen semennyit nem ereszt.Az lehet, hogy az új vákumos benzincsap is szar?
Olvastam régebben hogy valakinek a 4. vagy 5. vákumos csap lett a jó. -
ludsimon
veterán
válasz
Casoli
üzenetére

Én is 186 cm vagyok és oldalról nem nézek ki szarul a Libertyn.
Az is CVT-s és elég jól megy ha meghúzom a bajszát. -
ludsimon
veterán
Mindenkinek szétcsattan az agya a tudástól. Milyen jó, hogy csak én nem hiszem el, hogy egy gyári főtengely nem 70es hengerszettre lett tervezve főleg nem egy 40-50-60k km-t futott darab (ki tudja hányszor lett javítófúrás végezve a hengeren..).
Ja és szerintem akkor ajánljon egy laikusnak hülyeséget bárki, ha vállalja utána a következményeket!
Nehogy utólag derüljön ki mégse bírta és mehet a kukába a hengerszett is.Ismerem a jó az még elvet nagyon jól..
Ebből lesznek a sufnituning gépek. -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
ha nem is a high-tech verzió, de ez az evo tökéletes :
[link]Fő az extra biztonság!
Én ez miatt nem paraznék folyamatosan mikor robban le alattam valahol a belvárosban. -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Uh az nagyon sufnituningos.
nem ér annyit az egész, drága tanulópénz lenne a 40k-s hengerszettet szétverné. -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
plusz 30k főtengő.
-
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Áhh, sokat fog enni. Szerintem nem éri meg, de ez legyen a te döntésed!
Én is gondolkodtam egy ilyen gépen de max hobbi gépnek tudom elképzelni, aki nap mint nap ingázásra használná annak szerintem nagyon költséges hobbi.Főtengőt is számolj bele, +30k!
Gyárid nem fogja elbírni a +200%-os teljesítményt, főleg ha gyári főtengő! -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Miért akarsz 70est?
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Én is így tudom.
De végig se olvastad mit írt:"Amikor vettem ezt a halálgyár robogót 40fok volt, ment 75-öt óra szerint alattam. Jött az esős rossz hideg idő, azóta csak 60at ment, már kezdtem azt hinni hogy valami szét hullott, de most hogy újra jobb idő van, megint 65-70et megy. Mondjuk több sebből vérzik szegény motor, de ez ami most a leginkább izgat."
Most nem 40 fok van, és nem 18C fok, hanem 25-28C.
-
ludsimon
veterán
Egy kis feszültségoldó mindenkinek!

Csatornáján a többi.
Akinek nem inge... Csak azok az ércelődések jutnak mindig eszembe, hogy megnézem azt, hogy 4L alatt fog fogyasztani, majd megjön a 4,5L-es fogyasztás, stb..
A második bekezdést teljesen elfogadom és próbálok ezen hozzáállásomon változtatni, hogy 0 tapasztalattal ne próbáljak valamit leszarozni, pl. automataváltós autó stb..
Sajnálom, hogy fáj, hogy én kizárólag pár embernek fogadom el a szavát, mert ők értenek hozzá abban amibe mások csak rosszindulatúan beleszólnak, lásd a fenti példát, de lehetne sorolni..
Nem firtatom, hogy motorozás terén van élettapasztalatod bőven én ennek az ellenkezőjét nem állítottam!
Leginkább azért nem fogadtam el most sem a sisakos oktatást a többiektől, mert tudom, hogy sokan nagyon rosszindulatúan válaszolnak és én már nem tudom megkülönböztetni (leszámítva azon emberek gondolatait, akikben hiszek ezen a fórumon és tanítottak sokat) kik segítő szándékkal és kik csak cukkolni írnak be nekem.Ennyi, ez nem az irányodba történt bántás volt, nem kell megsértődni!
Én mindenkinek megadom és megadtam a tiszteletet azt hiszem soha nem személyeskedtem senkivel se itt.
Van ez a szokásom, hogy kijelentek dolgokat 0 tapasztalattal, amin változtatni szeretnék csak sokszor nehéz, mert én sem a saját fejemből találom azokat ki hanem más tapasztalatait olvasva adom tovább más tapasztalatait.Lényegében ennyi, ezen nem kell senkinek felkapni a vizet!
Ez egy vélemény, ok, tovább kell menni és figyelmen kívül hagyni.Huh, először pár sort akartam csak írni, erre lett egy egész regény.

-
ludsimon
veterán
Figyelj, sokan el voltak ájulva mikor tuningoltam a Libertyt, hogy hát az nem úgy van, nem olyan egyszerű, közben jól utánaolvastam és mégis alátámasztották az írások amiket én kerestem és rácáfoltak arra amit Ti.
Illetve Den és dzso22 is hozzájárult nagymértékben, hogy sikerüljön mindent megcsinálnom!

Amit nagyon köszönök nekik, örök hálám!
(Igen, Ők azok akiktől elfogadom a tanácsot, mert értenek hozzá!)
-
ludsimon
veterán
Vannak itt 100 usd alatt is! (18.000-20.000Ft-ért)
Ezek is mind jók, feltéve, hogy amit veszek az nem lesz hamisítvány? -
ludsimon
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Oké, de hiányzott a videó, ahol bemutatják milyen gagyik ezek az olcsó kínai sisakok.

-
ludsimon
veterán
válasz
üzenetére
mióta csinálja?
és csak hidegen? ha bemelegedett nem csinálja?Ez lehet annak oka is, hogy hidegebb van a szokásos 40 foknál. Ne törődj vele ha nem szokta melegben csinálni!
Hajtáson mit akarsz felújítani?
Ha végsebességben ugyanaz mint volt, akkor nem érdemes belebuzerálni!
Ha csökken a végsebesség szíjat kell rajta cserélni, de addig nem érdemes a többihez nyúlni, ellenőrözni kell 5000km-enként az állapotát a kuplungharangnak, a kuplungnak, a görgőknek, variátortárcsáknak de annyi. -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
De akkor az nem is 50-es volt, mert az 50-esnek a fizikai határa a nagyon max 80km/h síkon.

Leejtőn persze én is mentem már 90-el.
-
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Utána mennyit ment?
-
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor az egész biztos a variátoron nincs gyűrű ami akadályozza a kifutást mert az 50-esnek ez a vége.

-
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha a kipufogónál van ami a keresztmetszetet szűkíti azt nagyon jól teszed ha elütöd a hegesztésnél egy csavarhúzó + kalapáccsal!
Jobban kilő!
A variatorrol is érdemes a gyűrűt, hogy végig kifusson és megfussa a 80 kph-t. -
ludsimon
veterán
válasz
Cseri0058
üzenetére
Akkor rögtön lehet próbálgatni!
Automata szivatót kellene kicserélni, vagy kikötni mit csinál akkor hidegen.Den:
Telefonról voltam, el se olvastam mit írtam, de akkor ezek szerint rosszat.
Már nem reagálok a beszólásokra azért vissza se olvastam, de most visszaolvastam és tényleg elírtam, pedig arra gondoltam amit utána body írt.
Ennyit azért én is tudok....
-
ludsimon
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Dehogyis.......
Azért mert itt elhülyéskedünk egymással nem azt jelenti az idegennel is ezt kell csinálni és nem segíteni..Konkrét segítségnyújtás volt.
Ha már tudom melege és hidegen is csinálja lehet szűkíteni a hibakört. -
ludsimon
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
őrület. nem találom....
pedig jól összefoglalta, hogy a drága sisak is lényegében csak kényelmesebb, meg jobban párnázott, szélvédettebb, stb, de ugyanúgy véd az olcsó sisak is.
-
ludsimon
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Den megfogalmazta jól, de nem sikerül visszakeresnem.
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Annyit kapnak?

Én a feléért is!DigitXT: Grat a ranghoz!

-
ludsimon
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Válaszolok inkább privátban.

Élményautósok hülyék? Én ilyet sose mondtam, vagy akkor magamat hülyéztem le az MX-5 álmommal.

-
ludsimon
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
[link]
0-50 3 sec
0-100 7 sec
Ez kilő.Erre dobozt lehet tenni? Ez a problémám, hogy nem szeretnék előadásra semmit se bevinni, és később szeretnék gerincvédőt meg térdvédőt is és azt a motor csomagtartójába tenném plusz a sisakot.
Ezért nem biztos jó lenne egy ilyen váltós moci, mert ebbe nem fér be.
Madison 250-be beférne szerintem.Azon is gondolkodtam 125cc 4T csomagterű gépet kellene fogyasztás miatt venni, az 2,5-3L-ből kimegy a világból meg vissza.
És nem a szomszéd kerületbe fogok járni, hanem napi 27 km.
De ez a minimum, mert munkába is járok vele ami lehet másik irányban lesz, tehát még azt is bele kell kalkulálnom napi 50km-t használnám heti 5-6x.Havi ~1100-1300km.
4,5L fogyasztással
50-60L benzin / hó
19.000-23.000Ft / hó.
2,8L fogyasztással
31-36L benzin / hó
12.000-14.000Ft / hó.

Ezt nem is gondoltam. Azért ez elég durva különbség!
Nem biztos kellene nekem ilyen nagyfogyasztású gép majd később ha jobban megengedhetem majd magamnak. -
ludsimon
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
sor 2 mennyit eszik?
a sor 4 600 rengeteget zabál, ismerősöm mesélte 6,5L-t evett városban azért adta el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nyogo83
sityupityu