Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Ezért ne robogózzunk ittasan - főleg a franciáknál ne.

Szerencsére sérülés nem történt, de a bünti kemény.
Papa18: akkor az cserés. Keress hasonló méretű benzincsövet.
Szerk a szerkre: valami méretet vegyél róla (külső belső átmérő). -
Papa18
tag
Üdv mindenkinek.
A téma gilera runner.
Ma elfolyt az üzemanyagom.
Csak úgy álló helyzetben.
A cső 2 hónapja lett cserélve.
Elöl, lent a hűtő és a tank között kicsit alattuk, ahol a csövek vannak, ott folyt el.
Remélem csak valami bilincs engedte el, csak nem tudom jobban szétbontani. -
AndrewTdi
addikt
eljártam odáig, hogy csináltam egy vidit túraplexivelt.
élvezhetetlenül remeg és az érzést sem adja vissza, de hátha..
SirKero: megismered az etapot?
-
kcsa
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
legjobb megoldás: ha értelmes mennyiségben rendelkezésre áll keverék, akkor vegyél egy 2T robogót, azt jólvan

-
huszi.gyb
senior tag
válasz
killer1203
üzenetére
Félreértettél. Tankonként spórolnál annyit... Annál többet szerintem semmiképp se önts bele (bár én még annyit se öntenék)...
-
válasz
killer1203
üzenetére
Én ilyennel biztosan nem játszanék nyilván eldolgozza a motor, de le fog rakódni bekoxosodni minden. Nem ér ennyit legalább is nekem nem érne.
-
korpicschess
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
Businesseld el valami haverral....
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
killer1203
üzenetére
Ja és még egy... Garantáltan sz.rabbul fog menni. Szerintem ha már mindenképp bele akarod önteni, akkor 10L-es tankba max. 1L... A kérdés, hogy az a 400Ft spórolás megéri-e hogy lassabb legyél, környezetszennyezőbb, és legyilkold a gépet...
-
killer1203
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
hello
szerintem úgy töményet jó lesz..
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére

1:1-ben sima ügy
Iható... 
Csak vigyázz a gyomorsavval

-
runner 125
nagyúr
válasz
killer1203
üzenetére
Hellóka!
Tudnék szerezni nagy mennyiségben sósavat, mennyi vízzel hígítsam, h iható legyen?
Köszi.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
killer1203
üzenetére
Fizikailag bele tudod önteni.
A tankban elfér. Jobb esetben csak füstölni fog, mint állat, és nem tesz túl jót a motornak
Rosszabban dugulást, kokszosodás, extrém kopást is okozhat.Én nem tenném.
Ha számolunk: 1:40 keverék: 4L benzinben 1dL olaj.
Ha van 10L-es tankod, és 4L keverék, többi tiszta benzin, akkor 1:100 lesz az arány... Én még azt se önteném bele. Simson 1:40-1:50-es keverékkel megyeget...
-
kcsa
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
omg, azt már annyira higítani kellene, hogy nem éri meg az egész
telekokszolná a szelepeket, ha meg injektoros, bele se merek gondolni mi lenne belőle 
-
killer1203
senior tag
Tudnék szerezni keverék benzint 30 as vagy 40 es keverék már nem tudom, 4T motorba bele lehet ezt tölteni ha kicsit felhigitom ? vagy csak 2T be mehet ?
-
Bitpalace
senior tag
Oké, köszönöm a sok segítséget, akkor leteszek erről a dologról, csak egy ötlet volt.De ezek szerint nem olyan jó
Az ajánlott típusokból veszek valami működő darabot, és azon dolgozgatok. Csak nekem az a lényeg, hogy a váz legyen gyári, sértetlen, mert már jártam úgy, hogy utólag kiderült, karambolos volt. De így első ránézésre meg tapasztalatra senki nem mondta volna meg. Ezt hogyan tudnám kiszűrni megfelelően hogy a váz rendben van? Mert minden mást tudok cserélni, de azt nem nagyon 
Üdv!
-
kcsa
veterán
Mi a véleményetek arról, hogy menet közben maximum 13,6V a feszültségem, piros lámpánál állva néha 12V körül (bekukkant alá), de összességében ingadozik akár két voltot is, láttam már 14,2V-ot is.
Jobb híján már odadrótoztam a multimétert a kormányra, gyanús a feszszabályzó hiba, erről már írtam párszor.
Fentiek alapján már egy generátor hibát is el tudnék képzelni...
-
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Na majd este leveszem a burkolatot és adok én neki..! Gumit hátra milyent érdemes venni?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Bitpalace
üzenetére
Nekem egy 20 évet állt 1971-es Schwalbem volt a Tact előtt (a mai napig meg van). Azzal szépeket lehetett szívni. Nem kezdeném újra, lényegében a mai napig nem jó. Állandóan benzin gondokkal küzdök. Amikor szétszedtük darabokra, majd összeraktuk (blokkhoz nem nyúltunk) akkor működött. De ha 1 hétig nem használtam már minden baja volt... Szóval szerintem csak úgy állj neki ha időd van, és van mellette másik járgány... Én valami működő rondaságot vennék, ha már ilyenre adnám a fejem

-
Bitpalace
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ezzel nem lesz gond, apu motorszerelőként kezdte, most már autószerelő 30 éve, tehát tudtam kitől tanulni.
Ja igen és pénz is kell hozzá...bár nem tudom, hogy anyagilag mennyire jól jönnék ki a végén.
Milyen típust ajánlanál, amihez mindent be tudok szerezni könnyedén?üdv!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
+pénz sem árt, meg szaktudás hiányában bevált szakember.
-
Rico45
őstag
válasz
korpicschess
üzenetére
Én ma úgy teszteltem a hűtő ventit,hogy mentem egy kört,aztán sztender és járattam !
Egyszer csak kezdett pörögni! -
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy vennék valami tényleg leharcolt 50-es robogót, aminek kb mindene kivan az élettől, csak a váz legyen sértetlen, gyári állapotú! Az összes többit lebontani, és szépen rendbe hozni darabonként.
Tudom nem biztos hogy nyerő ötlet, de maga a feeling hogy látod hogy áll össze darabról darabra szebb és nem utolsó sorban az a tudat, hogy a te kezed munkája, így tudva azt hogy tuti meg van csinálva és egybe van.Várom a válaszokat!
Köszi -
korpicschess
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Már ha működik....
Eléggé kihajtottam a belét, szóval ha akkor nem forgott. Na mind1.Most gurultam egyet... Hát... Olyan orrfacsaró bűz volt az egyik városrész mellett (keresztül nem megyek rajta, még a végén elütök valami kutyát, azt megölnek - bár nagy a kerekem, csak átmegy rajta) .. Nem is mondom kik laknak ott (nem a hajléktalanok).
Délelőtt majd lefolytam a motorról, annyira meleg volt. -
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Az izzó a hibás!
Viszont a bendixet holnap kiveszem és befújom vd40-el hátha jó lesz.
Neked volt már ilyen?
Tudod amikor bal oldalára döntöm a mocit akkor csilingel.Na majd holnap .-)
Jó éjt

-
DigitXT
félisten
válasz
korpicschess
üzenetére
Remélem ez hőfokhoz van kötve, és azért nem forog.
Nyilván.
-
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Na most nézem a hátsó jobb index izzót.Meg ütögettem világítás közben és igen valami a foglalatnál nem érintkezik.
Bocs higy itt pánikolok :~)) -
válasz
korpicschess
üzenetére
Nem. Gondolj bele ha gyorsan mész akkor minek forogjon mikor a légáramlás hűti? Ellenben ha állsz a lámpánál nincs légáramlás.
-
korpicschess
veterán
Én azt néztem, hogy a hűtésemen levő venti nem forog. Annak nem kéne mindig forognia?

-
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Persze benne van!
Minden izzó stimmel!
Csak a jobb oldali első -hátsó csinálja!
Ha jár a motor akkor jó,de ha húzok egyet akkor kb 4 másod percenként akar pislogni!Lehet kapcsoló is? De akkor miért gázadásra áll meg :-) ÁÁ a tö..m ki van már!
-
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Siker!
De van most még két zavaró dolog!
Az egyik és tudom is hogy a bendix kicsit beleér a fogaskerékbe ami csilingel néha! :-(
Talán vd 40 megoldja!A másik hogy azt vettem észre ,hogy a jobb oldali index egyfolytában világít ha húzom a gázt vagy há még magasabb fordulaton pörög a motor! .-( Csak ne feszültség szabályzó hiba legyen :-O
-
DigitXT
félisten
válasz
SirKero
üzenetére
+1: tuti cm akart az lenni.
Egy vélemény. Szerk: jobban megnézve van az 3 is.
Viszont rosszat lényegében egyikük sem ír róla.
-
kcsa
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
AZt elírták, a német weboldalon már centi szerepel.
-
Vangelis
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm.
Hát így járt a cimbora. De legalább tehettek volna rá egy berúgókat.
de biztos direkt nem tettek!
-
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Van itt a cég mellett egy szerszámbolt.Nézek valami komolyabbat!
Attól nem félek hogy bele törik,hanem hogy elkopik a feje!
De miért így van megoldva?
Na este kiderül! -
runner 125
nagyúr
válasz
Rico45
üzenetére
Jó minőségű imbusz szett kell, pár éve Adliban vettem kb 5-6k-ért teljes koffert, torx-okkal együtt, nagyon jól bíeják. T fogó az összes.
Amúgy normál menetes, szóval felfelé ki kell h lazuljanak, de bele ne törd.. , előtte akkor fújd meg WD40-nel.Vangelis
Nem ismerem a típust, de ezt teszi, ha valaki kis darabszámban gyártott motort vesz.
Valahogy nem lehet ráapplikálni másik öndindítót? Google-zni kell, h létezik-e hasonló. -
Vangelis
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Hát ott nincs... sehol.
-
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Okés így csinálom!
Van emelőm a mocihoz!
Csak az a 2 db kis imbusz nem akar lejönni :-(
Festés ügyben jó vagyok hidd el :-) Na jó nem fényezem magam

Köszi a válaszod!
-
runner 125
nagyúr
válasz
Rico45
üzenetére
Megírtam moddolva az előz hsz.-t, aztán faxán letelt az idő, így elveszett.
Szóval, logikai sorrendben kell szétszedni. Először lelazítod a nagy anyát, majd imbusszal a két kis csavart kilazítod, és gumikalapáccsal a nagy anyás felén megkocogtatod a tengelyt.
A mutatványhoz jó ha ketten vagytok, vagy készíts közel valamilyen alacsony bakot, amire rá tudod billenteni utána az első villát.
Ezt a fújást igényesen oldottad meg? Átcsiszoltad előtte azt egész felnit? A küllő belsőket is?
Ha, nem le fog pattogni az egész... -
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Szia!
Te biztos tudsz segíteni!
Kicsit visszább írtam az első kerék levételét!Köszi
-
Rico45
őstag
Ááá egy kérdés!
GileraRunner 180
Igaz még melóba vagyok, de tegnap már kivettem a hátsó kereket ,mert lefújtam matt feketére+felnicsíkot kapott.
Ma jön az első kerék! Ha szembe állok a motorral akkor van jobb oldalt egy anya amit le is tudok szedni.
Bal oldalt ki kell a két pici imbuszt lazítani? Vagy erősebben üssem meg a tengelyt?
Vagy még at tengelyen bal oldalon nagy imbusz a vége. Azt kéne?
Mert a két imbusz nagyon rá van szorítva és nem akar meglazulni! -
huszi.gyb
senior tag
válasz
Rico45
üzenetére
Az... Használt mindig az... Én meg húzom, halogatom, hogy elvigyem szerelőhöz (akit ajánlottatok messze van, hétvégén nem dolgozik). Kb 3 órámba kerülne elvinni. Reggel el, fél óra, vissza BKV 1 óra, este érte BKV 1,5 óra, haza fél óra... Ahhoz meg elég sűrű a napom... Az lenne jó, ha valaki korrekt szerelő (mint akár a ma emlegetett) bevállalná hétvégén. Elviszem, megvárom, hazahozom

Szívesebben nézem, hogy hogyan szerelik (akkor legalább látom, hogy hogyan működik, és tanulok belőle)

szerk.: Bocsi az offért:
Nálam anno egy "szaki" ott verte ki a biztosítékot, amikor levittem a Golfunkat ('93 1,4 benzin) hogy nem fűt rendesen, plusz a hűtővíz se melegszik. 1 éve küzdöttünk a problémával, már mindent cserélt. Mondom neki, hogy rossz a termosztát (újat rakott bele) áhh... Az kizárt. Mondom akkor mi a teendő? Hát... Mit cseréljek rajta?
Végül kicserélte a termosztátot 
Mind ezt úgy, hogy még valamennyire értek is hozzá... Soroltam neki néhány tippet, meg se nézte. 2500Ft/óra a csavarozásért k.vasok. Akkor inkább szólok egy hajléktalannak, az 500/óráért csavaroz nekem

-
Rico45
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Az összeset gyárival csinálta!
DigitXT: Van nekem is nagyon brutál tapasztalatom egy bizonyos siófoki szerelővel kapcsolatban!
Aki elvitt tőlem egy 70-es runnert főtengely törés miatt.Kb fél évig csinálta de nem jött össze neki .-)3szor hoztam meg a motort annak tudatában hogy végre jó lett .-) De nem...
Én rendeltem henger tömítést a neten mert azt állította hogy olyant ő nem talál sehol!
Összes alkalommal amikor szerinte kész lett,mutogatta ott az udvarban hogy mennyire harap szerencsétlen 70-es robesz .-DD
Kérdeztem töle :- nem gáz hogy új a főtengely meg társai és itt nyelezgeted?
Erre ő : áá ennek birni kell :-.)Most nem megyek jobban bele mert fel is húzom magam megint!
Asszem kezdek bele unni! Ritka a megbízható ember/szaki! Na meg a sok szemét a piacon!
-
DigitXT
félisten
válasz
Rico45
üzenetére
Szerelő szerint aggodalomra semmi ok!
Pedig az extrém vibráció az minden, csak nem egészséges...mindegy meg kell szoknom
Vagy esetleg megnézethetnéd, egy másik szerelővel is.
Van egy történetem, amikor a szerelő szerint: "A Yamahákat
úgy indítjuk...[játszunk a gázzal, stb.]" Másik szerint: "persze,
akkor kell így szenvedni, ha NEM működik a szívató..." Utóbbi
megcsinálta a szívatót, és pöcc-röff lett a gépem. Ha az elsőre
hallgatok, akkor a mai napig szívnék az indítással?! (Dehogyis,
már régen felgyújtottam volna az egészet, olyan ramaty volt.
) -
Rico45
őstag
válasz
korpicschess
üzenetére
Igen a tükörbe semmit nem látok :-) Nagy sebességnél még nem tudom mert nem hajthatom még annyira
mindegy meg kell szoknom :-) Szerelő szerint aggodalomra semmi ok! -
huszi.gyb
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Én is erre gondoltam. De még sose vezettem 50-esnél nagyobb robogót, gondoltam megkérdezem. Nyilván a minőség/szervizigény nem érdekel. 1 hétre bérelném, ha bármi baja van, adnak másikat

Azt hiszem szabadság után megjátszom
@(#36007) SirKero : Igen, én is kipróbálnám, főleg, hogy érdekelnek, milyenek ezek a nagy robogók. De sajnos A1-gyel nem bérelhetek ilyet... Ha meg már haverommal nézünk gépet, akkor nem robogó...
-
Vangelis
félisten
Srácok nekem kellene egy ilyen motorkában önindító:
Cagiva Super city 50. Sajnos beindulást elősegítő kar nincs rajta.. tehát nem lehet berúgni és nem talál hozzá cimborám önindítót... tologatni meg elég gáz.
Hol tudok szétnézni?!
-
SirKero
őstag
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy Budapest-Eger túrára bérelnék valami gépezetet. Fontos, hogy max. A1 jogosítvánnyal vezethető legyen, de erősebb, mint a Tact
Így rendszámos 125-ösökben gondolkodtam.
Mi a véleményetek erről?
Esetleg ez?Köszönöm.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok skaccok!
Halott már valaki Suriról?
5 házra költözök tőle. -
Grillo
őstag
Például nálam a víz biztosan nem fog felforrni. Mert levegős. Meg ugye a gumibasz hiánya miatt éppen parkolópályán van. Egy élmény BKVzni ebben a fasza időben. Ha holnap sem jelez vissza az utolsó bontós, akkor veszem külföldiából drága pénzért...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
"...Megy az arab a tevén, elhúz mellette egy motoros, borkabátban, sállal, kesztyűvel. Leszól neki:
- Miért van maga ennyire felöltözve ebben a nagy melegben?
- Mert gyorsan megyek, és a menetszél hűt.
Gondolja az arab, biztosan a tevének is nagyon melege van, ráférne egy kis hűsölés. Vágtára sarkallja szegény állatot, de az csak liheg. Még jobban meghajszolja, egyszer csak a teve összerogy. Megszólal az arab:
- Mi van teve, megfagytál? ..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igaz csak egyszer és ennyire nem maradt meg a táj.

Tényleg nagyon hétköznapi a hely semmi jellegzetes épületet vagy tereptárgyat nem látok amihez tudnám kötni hogy hol van.

(Bár ilyen "fasort" szinte minden úton látni)

Az ajánlott típusokból veszek valami működő darabot, és azon dolgozgatok. Csak nekem az a lényeg, hogy a váz legyen gyári, sértetlen, mert már jártam úgy, hogy utólag kiderült, karambolos volt. De így első ránézésre meg tapasztalatra senki nem mondta volna meg. Ezt hogyan tudnám kiszűrni megfelelően hogy a váz rendben van? Mert minden mást tudok cserélni, de azt nem nagyon 

Végül kicserélte a termosztátot 

nyogo83
sityupityu