Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bambalazs
senior tag
Nagyon buli volt ma robogóval munkába jönni (ÉK Pest -> ÉNy Buda)...

-
Bambalazs
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Meg akarod vakítani a szembejövőket, vagy csak túl akarod terhelni a villamos rendszert?
Nagyobb lumenes izzócsere lehet barátságosabb megoldás lenne. -
Bambalazs
senior tag
Üdv srácok! Jog kipufogóján a dob előtt van egy csavar a csövön. Az milyen célt szolgál? Kiszedve a csavart elég morci hangja lett.

-
Bambalazs
senior tag
Szerintetek is kevés benzint kap? Kicseréltem egyel nagyobb hőértékűre, anno a szervizben kisebbett tettek be, mint ami a katalógusban van. Most egy BR8HS gyertyát kapott.

A képen a régi látható.
-
Bambalazs
senior tag
válasz
korcsillio
üzenetére
Sisak nélkül... Darwin díj egyik esélyese...
-
Bambalazs
senior tag
Törjük meg az offot!
Fékpofa cserénél ajánlott/kötelező cserélni a bowdent is?
-
Bambalazs
senior tag
Jó lett az új hátsó teleszkóp, befért a 250 mm-es, egyszerű volt kicserélni. Viszont ez a max hosszúság ami jó hozzá, így is kicsit megemelte a Jog fenekét. Középsztenderen állva már csak 1 centi van a hátsó kerék és a talaj között. A robogó menetstabilitását elképesztő mértékben javította. Köszönöm a tanácsokat.

Új visszapillantókat is kapott a kis drága, a régiek egy kis kátyútól is elállítodtak. Az új tükröket kétkézzel is alig lehet megmozdítani.

Már csak le kéne mosni...

-
Bambalazs
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Véletlenül se keverd össze ezt a topikot egy facebook csoporttal! Facebookon belefér az idiótaságok belinkelgetése, offtopik kérdések tömkelege, itt kevésbé. Ezt tartsd kérlek a szemeid előtt, mielőtt megint belinkelnél egy agyatlan Fluoros videoklippet párosítva azzal, hogy milyen robogód van a fórumtársunkéhoz képest. Az utóbbi időben eddig kétszer fajult el odáig a vita, hogy moderátoroknak kellett pár oldalnyi hozzászólást kitörölni, mert annyira elhúztad a többieket abba az irányba, hogy személyeskedéssé nőtte ki magát az amúgy is értelmetlen vita. Mutogathatsz a többiekre, hogy miket és milyen stílusban írtak neked, de előtte inkább gondold át mégegyszer, mi volt az, ami elindította az egész lavinát. Gyerekes viselkedésből nem kérünk.
-
Bambalazs
senior tag
Jogon (SA24J - BJ YL50) ki szeretném cserélni a hátsó lengéscsillapítót, furattól furatig 245 mm-t mértem, viszont a gyári úgy néz ki, mint a 250 mm-es. Az lehet, hogy 5 mm-t engedett és 250 mm-es valójában? 245 mm-est vagy a 250 mm-est érdemes megvenni?

-
Bambalazs
senior tag
válasz
korcsillio
üzenetére
-
Bambalazs
senior tag
-
Bambalazs
senior tag
Aki borult mar robogoval amikor behuzta az elsot (szemelyes tapasztalat), az megtanulta, hogy eloszor a hatsot huzod, majd fokozatosan az elsot, igy az elso kerek kicsuszasa a minimalizalodik, mikozben mindket feket hasznalva jelentosen csokken a fekut. Simon, felolem szorakozhatsz az elso fekkel, de ha nem akarsz zuzodasokat borulasbol adodoan, akkor hallgasd meg masok tanacsat okoskodas es vitatkozas helyett. Mi jot akarunk, nem szeretnenk hogy bajod essen.
-
Bambalazs
senior tag
A thai Vee Rubber gumik is jok, csak nincs olyan brandje, mint a neves gumigyartoknak. Nem utolso sorban elfogadhato aruk van.
-
Bambalazs
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
“Az ego nem tud különbséget tenni egy helyzet, annak értelmezése és a helyzetre adott reakciója közt. Azt mondod: "Milyen szörnyű nap!", s nem veszed észre, hogy a hideg szél és az eső – vagy bármilyen állapot, amire reagálsz – nem szörnyű. Olyan, amilyen. Ami szörnyű, az a reakciód, az állapottal szemben fellépő belső ellenállásod, és az érzelem, amit ez az ellenállás megteremt. Shakespeare szavaival: "Nincs sem jó, sem rossz, csak a gondolkodás teszi azzá."
Eckhart Tolle
-
Bambalazs
senior tag

-
Bambalazs
senior tag

-
Bambalazs
senior tag
Egyszer majd csak kilő a lámpánál a... szopóroller.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bambalazs
senior tag
Az alapjáratos halvány lámpafény elég helyzetjelzőnek. Úgyis akkor van rá szükség, amikor nem alapjáraton forog a motor. Pl. a Yamaha Jogon csak akkor világít a fényszóró és a hátsó lámpa, ha be van indítva, gázadásnál erősödik a fényerő. Ha csak gyújtás van rajta, a féklámpának, az indexnek és a dudának van áram akksiról.
-
Bambalazs
senior tag
Inkább lerakom azonnal a B125 jogsit és veszek egy nagyobb motort, csak hogy ne kelljen ezt a topikot olvasni...
-
Bambalazs
senior tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Kétszer is feldöntötte az orkán erejű szél a Yamahát, mindkétszer a balos fékkar bánta, a furatnál kettétört az alu öntvény. Nem volt SA24J-hez fékkar, a nagykernél se, ezért vettem tőle egy 3KJ fékkart, és ott helyben a sufnijában egy lemezből csináltam egy kis lapot a féklámpa kapcsolónak, mert SA24J-n máshol van a bütyök. Karácsony előtt 2 nappal megint feldőlt a motor, és hétvégén ráírtam emailen, majd munkaidején kívül ajtót nyitott és adott megint egy 3KJ fékkart, mert pár darabbal többet rendelt belőle...
Nagyon szimpatikus az öreg, persze mindkét esetben adtam neki borravalót is a segítőkészségéért. Azóta nem tudta feldönteni a szél a robogót. Hátul a lánccal az oszlop tartja, első keréknél pedig egy beton virágtartó támasztja oldalról. 
-
Bambalazs
senior tag
válasz
maglew
üzenetére
Én is az utcán tárolom, a térfigyelőkamerához láncolva ezzel a lánccal.
-
Bambalazs
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Ott a pont.

-
Bambalazs
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
180 km/hét az 35 km/(hétköz)nap, durván 400 ft/nap benzinben. A kis Joggal elmúlt hónapokban volt olyan, hogy egy nap során 120 km-t tettem bele, nem értem mire akarsz kilyukadni a távolsággal. Tuning is legyen, keveset is fogyasszon, meg a lámpánál is ki tudjon lőni. Elvesztettem a fonalat.

-
Bambalazs
senior tag
-
Bambalazs
senior tag
új gumik
olyan slick már, hogy pályaguminak is túl jó 
-
Bambalazs
senior tag
Eladó a Yamaha Jog-om, hosszú fekvő minarelli blokkos, kinyírhatatlan, 6.5 lovas. 10070 km van benne, 8000 km-nél volt hajtás felújítás (új szíj, görgők, variocsuszka, légszűrő, gyertya), új gumik (esőben is hidegben is remekül tapad), fél éves akksival, a kuplung szinte új állapotban van (a szerelő is meglepődött). Rendszeresen kapott jó minőségű 2T olajat, hálás kis gép. Eladás oka: kicsi a 192 centimhez.
Még nem hirdettem meg apróhirdetésben, mert először titeket akartalak megkérdezni. Adok hozzá pótkulcsot és egy tartalék gumit. Akit érdekel írjon. -
Bambalazs
senior tag
Most hoztam el barátnőm Scarabeoját a téli álmából. Pöcc-röff indult 4 hónap állás után.

-
Bambalazs
senior tag
Ajánlani tudom a Decathlon sajátmárkás Quechua túracipőjét, jó árban van, fogja a bokát és az orr rész keményebb. A 2 év garancia nem vicc. Egy hete 4 hónapos használat után elszakadt a cipőfűző-tartó szalag, visszavittem és kérdés nélkül visszaadták a pénzt... és vettem egy másikat.

-
Bambalazs
senior tag
Budapesten hol érdemes B125 kiegészítőt megcsinálni ár és oktatás minősége szempontjából?
Illetve mi a fenéből lehet frissíteni a kresz tudást, ha nincs tankönyv, a kresz teszt cd meg elavult? A B-re ezer éve még jó volt a cd, 3 hibaponttal sikerült a vizsga, de azóta sok változás történt kresz és vizsga tekintetében egyaránt. -
Bambalazs
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Egész télen robogóztam, kivéve 2 fok alatt, párásodás és a csúszós út miatt. A ruházat:
- Bering duplarészes protektoros kabát (menetszelet sem érezni alatta)
- kabát alatt vastag pulóver, póló értelemszerűen
- téli motoros kesztyű
- vesemelegítő (!)
- nyakrészes maszk (!)
- nadrág alatt pamut aláöltözet
- vastag téli szokni a rendes zoknira húzva
- magasszárú cipő, ami fogja és takarja a bokát
- meleg tea/kávé
- 50 km/h felett szükséges egy kis őrültség is
-
Bambalazs
senior tag
Tavaly ismerősömmel tekertünk a városban (néha sportolni is kell, a robogó túl kényelmes) és az a barom egy pirosnál sem állt meg, mert "minek? úgyse jön senki, meg amúgy is jobbra kanyarodok kis ívben, rám nem vonatkozik a lámpa".
Aztán persze én voltam az idióta, aki minden lámpánál megáll, illetve megadja az elsőbbséget, amikor kötelező megadni. Mondanom sem kell, hogy nincs jogosítványa. Elég egy piroson átmennie ahol nem veszi észre őt egy autó vagy busz. Az a poén, hogy bringán ülve is azokkal, akik átmennek a piroson. A tetteik miatt lesz az általánosítás, amiért a kerékpárosok nem állnak meg lámpánál. Na ki kérem magamnak! De sajnos van alapja.kurvaanyázok -
Bambalazs
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Gurulhatunk.

-
Bambalazs
senior tag
15. kerület, jelen.

-
Bambalazs
senior tag
válasz
kovee01
üzenetére
Hello! Tuningmentes, kevesett futott motor mindig jobb, mint a sokat futott megpiszkált. Ha a Gilera 4000 km-rel ezelőtt lett átalakítva, akkor lassan érik egy szíj- és görgő csere attól függően, hogy mi lett anno beletéve. Ha márkás alkatrész, akkor jobb esetben még 1-2000 km-t bírni fog. Olasz motorokat nem ismerem, szerintem várj meg még 1-2 értelmesebb hozzászólást is.

-
Bambalazs
senior tag
Jogban 5g, így 60 km/h a vége, városban pont elég, mert lámpánál való elindulásra van hangolva, nem erőlködik. Gyári Scarabeo 70-80 km/h-t megy, nem értem mi a fenét akarsz tuningolni rajta.
Ha sebességre vágysz, inkább 125-ösben gondolkozz. -
Bambalazs
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Barátnőmnek egy Scarabeoja van, nekem egy Yamaha Jogom, úgyhogy van viszonyítási alap. Mindkettő nagyon jó robogó, de Jog kényelmesebb, annak ellenére, hogy 190 cm vagyok. Na jó, éles kanyarban szét kell terpeszteni a lábakat, hogy elférjen a kormány...

Scarabeo-n nem érezni az úthibákat a nagyobb kerekek miatt, magasabban ülsz, viszont mikor vezettem volt egy "mintha valami hiányozna" érzés. Arról nem is beszélve, hogy nincs csomagtartója, csak kesztyűtartója.
Bezzeg a Jog csomagtartó rácsára minden mehet gumipókkal, miközben dugig pakolod az ülés alatti csomagtartót, kesztyűtartóba meg mehet a félliteres ásványvíz és valami péksüti. Első motornak nagyon jó a Jog, eddig a pár hónap alatt megtett 2400 km összes centije élvezettel telt, akkor is, ha egy kátyú akkorát ütött, hogy a tükör totál elmozdult, vagy mikor egy gyökér autós elől menekültem a városban, ment árkon bokron keresztül.
Mikor motort veszel, majd nézd meg, hogy hogy fognak a fékek, mennyire kopott a gumi, egyenletesen húz-e gyorsításnál a további kiadások minimalizálásának érdekében. A teleszkóp az esetek 90%-ában tuti halott lesz használt gépeken, megsínylik a pesti utakat. Ugyanúgy bringáról váltottam robogóra, mint ahogy te is szeretnél, és csak azt tudom mondani, hogy élvezni fogod. Viszont ha tényleg veszel valamilyen kétkerekűt, ne félj kiadni pénzt minőségi védőruházatra! -
Bambalazs
senior tag
Fórumtársaknak, azok ismerőseinek olcsóbban adom: Clover protektoros női kabát

-
Bambalazs
senior tag
Nem győztem etetni őket kockacukorral, hogy legalább moccanjon már meg az a néhány...

Mosquito34: Annyira váratlan volt a helyzet, hogy a sokktól a rendszámát sem tudtam megjegyezni, pedig többször is leolvastam. Csak az pörgött belül, hogy hogyan ússzam meg a semmiért járó lincselést...
-
Bambalazs
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Abban a helyzetben annyi időm se volt, hogy levegyem a kesztyűt, nem hogy elővenni a telefont. Túlélésért folyt a harc...

-
Bambalazs
senior tag
15. kerületi road rage
Jöttem a Pólusnál lévő OMV kútról robogóval, le akartam fordulni a Szentmihályi útról a Nyírpalota útra, de egy fekete Ford Mondeos majdnem elsodort, úgy előzött, majd a zebrán centikre ment el egy gyalogos mellett... A pirosnál utolértem, melléálltam és integettem, hogy mi van, elmentek otthonról?! Aztán a Vásárcsarnoknál lévő visszafordítónál jött mögöttem, dudált majd nekemkoccant! Lehúzza az ablakot, majd kiszól a büdös cigány: "Há' miván, meg ákársz hálni, gáci?" Persze mellette ült az asszony meg a kis purgyé, meg akarta mutatni ki a jani. Tökig húztam a gázkart, de a visszafordító utáni buszmegállónál bevágott elém, megálltam. Elkezdett tolatni, de inkább megfordultam, balra fel a padkán, a susnyáson és a parkolón keresztbe, majd ki a Vásárcsarnoknál a Páskomliget utcára. Gyorsan behajtottam a Páskom parkba, 10 percen vártam a tömbházak között, hogy lenyugodjak, mert ez túl nagy adrenalin dózis volt... Kicsivel később a Páskomligetről ráhajtottam a Zsókarvár utcára, de a büdös cigány még mindig ott körözött hogy keresztülhajtson rajtam! Szerencsére a túloldalon volt, így az orvosi rendelőnél behajtottam a Kőrakás parkba majd a gyalogos utakon hazagurultam. Ponyva fel, sisak le, vegyülés a járókelők között... Hihetetlen! Le merem fogadni, hogy még jogsija sincs!
-
Bambalazs
senior tag
Fokt motoros boltban szoktak lenni leértékelve Bering kabátok, ott vettem az enyémet is 50 helyett 30-ért.
-
Bambalazs
senior tag
Mikor szeptemberben megvettem életem első motorját, a kis Jog-ot, az első 50 méter után, ahogy kikanyarodtam a mellékútról zakóztam egyet.
Hát a f.szom se tudta, hogy esős úton nem kéne behúzni reflexből a jobbos féket, ami az éveken át tartó kerékpározás után hirtelen a hátsó féknek tűnt, de nem az volt ugye... Persze az egy hétig tartó fájdalmak észhez térítettek, nem volt kérdés a megfelelő ruházatba való befektetés, illetve hogy mindig figyelni kell. Most, kb 2000 km robogózás után örülök és hálás vagyok azért, hogy akkor abban a pillanatban estem egyet... Nagyon jó lecke volt. 
-
Bambalazs
senior tag
Két héten belül újra feldöntötte a szél a robogót és megint eltörte a balos fékkart. Egy biztos, most a kamera oszlop alatt parkol a gép, balról meg egy beton virágtartó gátolja abban, hogy felboruljon. Na most próbáld meg feldönteni, te genyó!

-
Bambalazs
senior tag
A testi épség megőrzése és a biztonság jobb befektetés, mint utólag a gyógykezelés (vagy rosszabb)... Másfelől nem árt figyelni az akciókat sem, ha már spórolásról van szó. Nekem így sikerült beszerezni egy 55 ezres Bering kabátot 29-ért.
-
Bambalazs
senior tag
Legkisebb résen hagyott plexivel (HJC CS-14) és jobb minőségű maszkkal kivédhető a párásodás úgy, hogy nem fagy le az ember arca, de csakis 0 fok felett. Tegnap gurultam egyet a közelben, de egy rossz kilégzéstől a szemüvegem is úgy bepárásodott indulás előtt, hogy alig akart eltűnni. Az is igaz, hogy volt vagy -5 fok. Viszont ezzel a kettőssel 20 km/h felett belül a plexin lévő pára azonnal eltűnik.
-
Bambalazs
senior tag
Nekem most ilyen 90/90-10-es gumi van fent: [link], és piszok jól tapad, esőben és hidegben is! Olcsó és jó.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Ena 8 kávégép
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nagyobb lumenes izzócsere lehet barátságosabb megoldás lenne.

nyogo83
sityupityu