Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
runner 125
üzenetére
Mee kezdődött a meló.

-
-
vicces
addikt
na ma találtam egy fals-levegő hibát:
a runner légszűrőházában a csavarok már nem húztak elég erősen és túl sok levegőt kapott így a karbi.
nagyobb csavarokkal abszorváltam a hibát. egyből 75-ről 84-re ugrott a végsebességem.
/azt tudni kell még, hogy én 96kg vagyok/
a hibakeresés még folytatódik.. 90 km/h-ig meg sem állok.
a következő pont egy ugyanilyen csere-runner teszt lesz -
Brogyi
őstag
No ,akkor egy kis elrettentés.Nézzetek [ide] be.Elég ha csak a fotókat megnézitek.Kb.10-15km/h mentem, és mi lett belőle.Protektor, túró.Kizárólag a tulaj megnyugtatására jó, de ha még ezeket is elhagyjátok, akkor annyi.Nem jó duma, hogy az enyém csak 50-es.Soha nem tudhatod milyen lesz a kimenetel.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha a rendőr megállít, látja hogy csurom víz a motor
És?
nem hiszem hogy úgy gondolná, épp egy föld körüli motoros túráról jövök
Egy szabálysértésnél mióta mérlegelendő, hogy "mennyire"
sértette meg a delikvens a jogszabályt? Max. a büntetésnél.Illetve ha elnéző, akkor figyelmeztet, mint láttuk is, de azért
én nem építenék erre - meg ahogy írod, bármikor elüthetnek.Igazából a logikát nem értem: "csak ide megyek a közelbe",
így nem kell betartanom a szabályt? Közúton mész: akkor? -
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Az enyém talán el se pörög 10000-ig (na jó, épp ki lehet húzatni addig), mikor vétel előtt leteszteltem, akkor is 8000-ig ment. Persze az enyém is megvan most, bár utóbbi időben alig mentem, mert kézműtétem volt, de ma még varratos kézzel csaptam egy kis kört, 40-50km/h között szépen el lehet bandukolni vele, úgy hogy szinte alig forog. De ha beállsz egy autó után, 7000rpm fölé nem pörgetve eljárhatsz vele szépen, nyugodtan, és akkor még a két litert is alig eszi meg.
Köszönöm a megtiszteltetést, mondjuk nem tökéletes, külsőleg van rajta egy-két kis horzsolás, bár annyira nem zavar, illetve így annyira el se lopnák. De amiket hallani manapság, km. tekergetés, átmatricázások, ilyen-olyan törések, zsíros teleszkóp nyomja a zsírt egy két éves gépnél, tehát tényleg érdemesebb megtartani.
#28071 SymbianOS: Bár tegnap én is mentem annyit (sőt, 3* annyit is), lemostam a motort és mentem egy kört sityak nélkül, had járja ki a vizet. Bár a légszűrőt is kitakarítottam (kimostam, olajoztam), voltak benne virágmagok, és ilyen kis szarok, tehát érdemes. Ha a rendőr megállít, látja hogy csurom víz a motor, a másik pedig hogy a jobb kezem be van kötözve, nem hiszem hogy úgy gondolná, épp egy föld körüli motoros túráról jövök épp, tehát nálad is ugyan ez a helyzet, ergo, max. elmondja hogy mit, hogy kéne. A másik dolog viszont hogy bármikor elüthet valami, és lehet épp a sisak ment meg.
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Közúton kötelező, ahogy még pár más dolog is, pl. a világítás.
Ha pedig nem közút volt, akkor meg mit keres ott a yard...?
Ez olyan, hogy a tök kihalt úton "minek" indexelni, hisz akkor
senki nem látja, hogy fordulsz be a kapubejáródra... Valahogy
mégis szoktak azok, akik megszokták a szabály betartását...Igazából csak addig keresel kifogást, hogy miért szóltak rád a
rend éber őrei, amíg benned nem alakul ki az igény, hogy bukó
nélkül nem indulsz neki, mert az a "motorozás tartozéka". (Aki
bukó nélkül szeretne pl. a postára elugrani, az üljön biciklire.
)Egyébként nem lesz vicces, ha nálunk is ilyeneket találnak ki.
(Igazából ezeket nem is lehet baleset-megelőző intézkedésnek
mondani, hiszen a balesetet marhára nem előzik meg. Viszont
ha már megtörtént a baj, annak következményeit csökkentik...) -
válasz
runner 125
üzenetére
tudom,de... Ha látnád hol van ez nevetnél h bukó. Mindegy, ez van!
-
DigitXT
félisten
Én is nyomom úgy, kivéve a papucs, viszont nem is literes gépet
hajtok, ahol elég egy rossz csuklómozdulat, és már el is szálltál.
Mindenki úgy öltözik, ahogy érzi...
(Az tök laza, ha nem csinál
gondot belőle, csak jó tudni, hogy nem az aszfaltnak fáj a bőröd.)runner 125: szerintem a teherautónak sem fáj, ha lefejelik...!

Szerintem nem a törvénynek kellene megnevelnie az embert - sőt:
az egy dolog, hogy a bukó kötelező, de ha mondjuk előírnák a full
bőrszerkót (50-es csettegőre is), hányan akarnának motorozni?
Természetesen a motor nem játék. (Ahogy a medve sem.) Észnél
kell lenni, védőfelszerelésben és persze anélkül is... De ezt tudod. -
korpicschess
veterán
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Elfogyott volna a pogi?
Pech, hogy pont "kiszúrtak", de amúgy
nem nagy kaland feldobni a bukót: 100 méteren is beüthet a "krach".Nem mintha arra hajtana az ember: én is mondom, hogy gerincvédő
nélkül soha... Viszont a boltból a céghez volt már, hogy begurultam
csak bukóban: 500 m, nuku keresztutca, kicsi forgalom.
Mondjuk
szar érzés is volt, egyszerűen hiányérzetem van a protektor nélkül...Sőt, lassan kezdem hiányolni a protektoros gatyát: nem szeretném
ledarálni a lábam ha mondjuk (vmi úthibán) kicsúszna a gép alólam.
Kabát adott: hűvösebb lesz hordom is. Ne lenne ilyen meleg ugye...Szerk: öregszem.

-
válasz
korpicschess
üzenetére
a melóhely meg a péksép távolsága és siettem!
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
A szerelőtöknek (Csabi) ha jól emlékszem a nevére,megtudnátok adni az elérhetőségét privátban?
Köszi! -
-
SirKero
őstag
Tegnap kihasználva a hosszú hétvégét + az ezer fokot gurultunk egy laza kört az asszonnyal. Vecsés-Nagymaros-Letkés-Párkány/Esztergom-Vecsés útvonalon összesen 210km.
Tökéletesen elégedett vagyok a burgival szépen ment két személy alatt a 90-100km/h sebességet simán tudta tartani hegyre fel-le és a fogyasztása is megállt 3,75l-nél. -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
"Szabálytalankodtam, megb*sztak a rendőrök... Nade hogy még csekket is kelljen befizetnem???"
Ehhez képest egy sima figyelmeztetés smafu.
Azt ne kérdezd, hogy miért kellett hozzá 5 rendőr: esetleg már az út szélén csoportosulva várták a jónépet? Pest környéke, vagy merrefelé? Közúti ellenőrzés? (Én múlt héten az út szélén álló motoros rendőröknek intettem, utána viszont nem volt pofám a záróvonalon át befordulni a kútra.
Amúgy autósokat ellenőriztek, ahogy láttam visszafelé...) -
Grillo
őstag
Örülj, hogy zsanettozás nem volt.

-
5 rendőr állt körülöttem és figyelmeztetést kaptam. 100m-t mentem bukó nélkül.
-
AndrewTdi
addikt
-
runner 125
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
1. hsz.? Leonardo 125.
-
Meg volt az út simán, nem volt egy óra ide Siófok (75km) ahol lehetett ott szépen tartottam a 110-et óra szerint, jól vizsgázott a gép meg én is jól bírtam nagyon jó hogy viszonylag sok helyem volt hova pakolni mindent letudtam vinni ami kellett.
A mai vissza úton gyorsabban hazaértem mint lefele tegnap pedig össz 3-4 órát aludtam csak.
-
Csörög, Galgamácsa, Aklad.... Érdekes lesz!

-
barack1997
senior tag
válasz
barack1997
üzenetére
Nem változik a korhatár, utána olvastam

1. 14. életév az „M” kategóriába tartozó jármű vezetésére.
2. 16. életév az „AM” kategóriába tartozó jármű vezetésére
3. 16. életév a „T” és a „K” kategóriába tartozó jármű vezetésére.
4. 16. életév az „A1” és „B1” alkategóriába tartozó gépjármű vezetésére
5. 17. életév a „B” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére.
6. 18. életév az „A2”, az „A” korlátozott, a „C1” és „BE” alkategóriába tartozó gépjármű vezetésére.
ui.: a Runner-em, mikor hirtelen nekihúzom indulásnál, fullad, nem akar menni úgy kb. 30-ig. bent volt a fojtás a karbiban, kiszedtem, és 56-os főfúvóka van benne, lehet keveset kap nem ?
-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
BebasznaSzar lenne, ha emelnék az A1-et, mondjuk 17-18-ra mert akkor már az A korl. is meglenne, és akkor meg vezethetem a DR-Z 400-at
-
runner 125
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
Biztos vagy te ebben? Szerintem kizárt.
Eleve logikusan belegondolva akkor melyik barom csinálna M jogsit, ha ugyanakkor A1-et csinálhat?
-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Remélem, hogy el tudom kezdeni. Az A1 korhatárához nem nyúltak, az 16 maradt

-
runner 125
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
..és szerinted el fogod tudni kezdeni tavasszal? Változnak a korhatárok, pl. a smkp.-t megemelik 16-ra, te gyanítom kb. annyi leszel akkortájt.

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
A1-et tavasszal kezdem, 50-esbőúl elegem van már , állandóan semmibe nem nézik. Aki meg szabályos akar lenni és 45-el megy, azt az első héten elsikálják..
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hogy en is hozzaszoljak a temahoz:
az NRG-m az eslö tulajnal fojtva volt vegig. 12000 km-rel vettem, ami anyit tesz hogy ez 50kmh-val, kb. 10.000-res fordulaton került bele. Ez rosszabb mint amiröl Ti beszeltek, ugyanis ekkora sebessegnel ilyen magas fordulaton rosszabb a motornak mintha fojtas nelkül orakon at hasitasz 80-nal. Hozzateszem miutan kivettem a gyürüt, dombnak lefele 90-nel sem ment sokkal 9000 föle a fordulatszam.A kis mondandombol csak annyit akartam kihozni, hogy esetleg tulizguljatok a dolgot, sokat kibirnak ezek a gepek, nem kinai ocska szarok.
Persze öszinten bevallom, fojtas nelkül az en lelkemnek is könnyebb, hogy nem szenved a kis NRG.

Masik hsz-edre reagalva: tartsd meg, ennel jobbat nem nagyon kapsz, a tied amugy is gyönyörü allapotban van. Ha magyarorszagon robogot vennek, azt kizarolag csak Töled!

-
runner 125
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
Jogsi nélkül?
Át lehet alakítani, de nem csak a henger más. Tőcsavarok szűkebben vannak a 125-ösön, így azokat is át kell fúrni, h rámenjen a gyári 180-as henger és a blokkot is meg kell marni.
A Malossi henger a 125-ösre van optimalizálva.Várd meg jövőre mit variálnak a jogsikkal, és ha tudod csináld meg valamelyiket.
-
barack1997
senior tag
A 125-ös Runner-t át lehet alakítani 180-assá ? Elvileg ugyanaz a blokk kívül belül, csak kisebb henger van rajta. Lemondtam a a Supermoto-ról, nem találni normálisat, 1-2 Runner viszont akad, kap 180-as hengert, ha lehet rá, és lesz egy FX125/FXR180-am

-
chubii
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Rendben, köszi szépen !
Azért Burgman, mert ez tetszett meg neki. Már régóta szemez ezzel a típussal. A motorozást egyébként nem most kezdené, jó pár évig hajtotta a 600-as Yamaha Thunder-jét, mielőtt eladta. Most valami kényelmesebbre váltana, ezért akar nagytestű robogót. Egyébként nem biztos,hogy 400-ast vesz, lehet 650 köbcentis lesz a végén belőle . Még gondolkodik.(#28030) SzlobiG : Rendszám van rajta, az nem gond.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Benéztem...bedarálta a zsír új szíjat. 500km-el ezelőtt lett cserélve, önindítóval indítottam, csörög, de ahogy gázt adtam neki, felpörgött, a csörgés abbamaradt, nagyon szépen jár a motor, de az első tárcsa belső része (a mobiltárcsa a görgőháznál) kuka, ferde, lötyög (minden irányba), a tárcsa külső szélének egyik része guminyomos, szemben lévő széle tiszta...az zörög. Gyanús volt nekem ez a csilingelő hang úgy egy hónapja már mindig, mikor megálltam, azt hittem a kipufogóból jön...
Azért nem akart pörögni, mert ez a mobiltárcsa feltekerte a szíjat (vagyis csak felét, a másik felét feldarabolta) és valószínű megszorult ahogy a fordulattól indult volna kifelé a tárcsa...
-
runner 125
nagyúr
.. már bocs, de ezzel mi mit tudunk kezdeni? Leírod, de a legalapvetőbb lépést sem teszed meg. Ennyire amerikai aggyal gondolkodunk már mi is?! Nemáá.
Szedd le a deklit, és győződj meg róla. Csörömpölés kismillió dologtól lehet. Ha, kuplung felől jöhet (bár ez mindig csalós), akkor lehet akár az áttételezésben is probléma, - mondjuk a keréktengely csapágya, vagy szimplán valamelyik fogaskerékből törött le egy fog, vagy csak kiesett mondjuk az áttételházdekli egyik csavarja..., vagy a kuplungnál törött el valami, stb.
Ez így tényleg csak tipp-mix, le kell venni a deklit és meg kell nézni.
-
Valami drága dolog lesz most, érzem, de megkérdezlek titeket, mielőtt szólok a szerelőnek, és szembesülök a dolgokkal. Tehát, SR50, óra szerint (sicc!) 24000 km. Jövök hazafelé, mint a jó gyerekek, nyélgázon, megy is a gép, mint disznó, jön a kereszteződés, előtte hosszú egyenes szakasz, gázt elengedem, majd a motorfék lassít, na ekkor egy tompa kattanást éreztem, hátul mintha egy pillanatra féket húztam volna, adok gázt, és érzem, hogy baj van, halk csörömpölés jön alulról, először azt hittem szétesett a hajtás, de nem, fékezek, megállok, a motor úgy-ahogy pöfög, de irtó módon csörömpöl, szó szerint, mintha beraksz egy edénybe kisebb edényeket, és rázod. Jár, de csörömpöl. Húzok pici gázt, épp csak valami, erő semmi, csak csörömp...Hazatolom, út közben meglepő hangot hallok, mikor megálltam, hátul még forog valami egy pár másodpercig, miután megálltam vele, a kuplung felől jön a hang. Mikor hazaértem, először csak simán lenyomtam kézzel a berúgókart, hogy nem-e szorult meg valami, de nem. Sőt, be is tudom indítani, csörömpöl, és pár másodperc múlva megáll. Többször nem indítottam. A kérdés, mi lehet? Eltörött a gyűrű? Főtengely? Tűgörgők? Kilyukadt a dugattyú?
-
válasz
runner 125
üzenetére
Úgy lesz, anno rendeltem én onnan, futár kihozta. Ezt fater vette, mikor szervizben volt, szóval csak úgy jött.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
egy jó dolog a motor témába, h helyben van az autoteka. Bár én 2ből 2x fáztam rá, nincs,mert jött és elkapkodták mindet,mondom aham,castrolt kérek.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ott van autoteka-nál 2000-ért a Scooter, de 2200-ért a full szinti Comptecion.
Miért nem rendelsz be belőle 3-4 litert? Sokkal jobban jönnél ki, minthogy gyengébb minőségű olajat vásárolsz vicc összegért.Szólni kell 1-1 havernak, h kell-e nekik olaj. Van ott kamion olajtól elkezdve, minden.., s akkor még gyakorlatilag postaköltséged sem lesz.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Semmivel sem lennék előrébb, mivel ugyan az mint az NRG, pusztán jobban tetszett úgy feketében
.Akkor elég rossz, mert 3000Ft körül volt, bár majd következőnek úgy is Moto Scooter-t kap
. -
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
..de, téged sem értelek. Egy ilyen Runner-ral mivel lennél előrébb? Azon kívül, h egy más külsejű gépet kapnál...
Jóváhagyásokat tekintve nem rossz, de pl. a 2000FT-os Repsol Moto Scooter egy fokkal jobb.
Ha, 1500 volt litere akkor jó. -
válasz
runner 125
üzenetére
Ja, persze én is mentem már az enyémmel huzamosabban 1-2km-t 80km/h fölött, de alapjában véve 70km/h-s utazóval sokat el lehet menni vele. Viszont ugye élete nagy részében nem ment ez 50km/f fölött soha, mikor vettem akkor a fojtások is benne voltak, most meg fater alatt sincs agyon nyúzva. Ehhez képest, amilyen motorokat látok, ez a Runner se lenne rossz, csak lehet "rosszabbat" vennék mint az NRG, akkor meg nem csináltam semmit. Főleg ha ráncigálták neki a gázt, és esetleg hidegen is tépték neki. Persze ez nézőpont kérdése, mert az átlag magyar 100 ezerig keres robogót, ami legyen olasz vagy japán, vizes, és kevesebb mint 10 ezer km-rel, hibátlan, új állapotban
.ui.: Texaco Motex 2T mennyire jó? Most ilyet öntöttem a varrógépbe
. -
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ne légy naív.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
..én is óvom, féltem a Runner-t, de simán előfordul, h lenyomok vele 20-30km-t 120-szal.
A melegen hajtástól nem lesz bajuk, nyilván nem 100km-eket kell cső gázon lejárni, de alapvetően 1-1 húzósabb sprint nem okoz károkat, pláne jó olajjal. -
válasz
DigitXT
üzenetére
1. - Úgy értem hogy hang alapján nem pörgethette 7 ezer fölé.
2. - Sajnos én is erre jutottam. Konklúzió az lett hogy inkább maradok az NRG-nél, mert tuti egy szépen kiglancolt szarabb motorba esnék bele. Nagy valószínűséggel újra lehetett fényezve, mert nekem túl újszerűnek tűnik, illetve a kipufogó fényezése túl matt.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
előttem nem húzta neki nagyon
Majd pont a vevőjelölt előtt fogja kerékre rakni, mi?
néhol össze-vissza beszélt
Sajnos ez általában jelent valamit. (Nem sok jót.
) -
válasz
runner 125
üzenetére
Elvileg megkímélt, legalábbis előttem nem húzta neki nagyon. Bár a tulaj kicsit érdekes, néhol össze-vissza beszélt.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Bocs, csak most vettem észre.
Az a Runner gyárilag ilyen volt. Valószínű csúszott és a matricákat már nem akarták megvenni rá. Ha, a váz, motor, futómű okés (bár, ha megnézed a becsúszószárat már az sem fényes ), akkor nem lehet rossz vétel.
SirKero
Pár gondolat még, mielőtt teljesen félreértesz.
Nem áll(t) szándékomban lehordani a 400-as Brugman-t. Egyik 165 cm magas barátomnak is az van, ráadásul tisztában vagyok vele, h minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Az itt eltöltött pár évem alatt igyekeztem objektív maradni - úgy az olaszokkal, s úgy a japókkal szemben is. Mint ahogy új Runner-t sem vennék a zsíros villa miatt, úgy 400-as Burgman-t sem, mivel szerintem van jobb a kategóriában.
Megértem, ha valakinek számít az öblös csomagtartó, alacsony ülésmagasság, foteles testhelyzet / ülés, de pl. ilyen tekintetben egy SilverWing 400 vagy Majesty szvsz nyerőbb. (SW futóműve szintúgy nem csúcs, de legalább a váz merevebb)Ezektől függetlenül letagadhatatlan a Burgman eredete. Össze van rakva, érezni az anyagokon a japó minőséget, de a főbb hiányosságai nem kenhetőek arra, h; "maxi robogó, mint a többi, úgyhogy ez van, jobbat nem lehet csinálni".
mod.
A fentebbi rész nem arra ment válasznak, most látom, h írtál.
A Burgman népszerűsége a nagyon jó marketingben rejlik.
Minden évben frissítették, áttervezték, újították, reklámozzák(ták). Viszonylag korrekt áron adják a zsír újat, és alkatrész is van dögivel.
Az elfogult, vagy éppen konzervatív "csakajapántotvesszük" vásárlói réteget is lefedik, így vitathatatlan, h népszerű. -
SirKero
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Valóban nem saját tapasztalat. Viszont a Burgman 400 -as kategóriájában az egyik ( ha nem a legjobb ) nagytestű robogója. Ezt szakmai és felhasználói vélemények is alá támasztják csak utána kell nézni. De részemről is itt befejezve.
-
SirKero
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ha elolvastad az egészet ne csak két mondatot idézz belőle.

Akár egy, akár két személlyel utazva, a korábban már emlegetett kényelem szerencsére tartósan is fennmarad.
További fontos szempont az országúti menetteljesítmény. Egy személlyel terhelve meglepő dinamizmussal indul meg a burgonya. Gyakorlatilag 150 kilométer per órás végsebességéig ugyanazzal a dinamikával gyorsul (a kilométeróra szerint ekkor már bő 160-nal repesztünk), még nagyobb lökettérfogatú túramotoroknak is kapaszkodniuk kell mellette.
asználati értéke tehát minden körülmények között szinte optimális a Burgman 400-nak. Akad azonban néhány olyan dolog, amelyet meg kell még vizsgálnunk, hogy jól ismerjük a robogót. Nem ejtettem szót ugyanis még a futóműről, noha a magyar úthálózatra való tekintettel nem elhanyagolható a jelentősége. Ez az a terület, ahol sajnos némi kompromisszumot kell kötnünk, bár a legnagyobb robogóknál is hasonló a helyzet. A hatalmas ülés alatti tároló csak kis és egymástól messzire tolt kerekekkel valósítható meg, az alacsony ülésmagasságot pedig csak mérsékelt hasmagassággal lehet elérni. Mindezek egyenes következménye, hogy a rugóutakkal sem tudnak csodát tenni a mérnökök, így tehát a teljes futóműkomfort sem veheti fel a versenyt egy nagyobb kerekeken gördülő túramotorral. A dolgát azért teszi szorgalmasan, bizonyos úthibák azonban teljesen magától értetődően kifognak rajta. Ezzel együtt kell élni nem csak a 400-as Burgman, hanem szinte az összes maxirobogó esetében. Jó aszfaltminőség mellett viszont majdnem olyan jóízűt kanyaroghatunk vele, mintha „igazi” motoron döntögetnénk. -
runner 125
nagyúr
válasz
SirKero
üzenetére
Próbálj ki egy motort előtte, vagy mondjuk egy 650-est Burgman-t (Nexus-t direkt nem írom
), és érezni fogod a különbséget.
Tök mind1 milyen évjáratú, a gyenge váz, póni csacsis futómű, rossz kanyarodási képességek az összes 400-ast jellemzik.mod.
Honnan tudod, h melyik a fizetett, s melyik nem?

"Nem ejtettem szót ugyanis még a futóműről, noha a magyar úthálózatra való tekintettel nem elhanyagolható a jelentősége. Ez az a terület, ahol sajnos némi kompromisszumot kell kötnünk, bár a legnagyobb robogóknál is hasonló a helyzet."
Annyi erővel ő is lehetett fizetett promoter, hisz burkoltan fikázta.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SirKero
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Én nagyon is ki tudnék békülni vele. Egyébként nem írta,hogy K7 vagy régebbi típus.
Itt pölö dicsérik ( nem fizetett újságíró ) [link]
-
runner 125
nagyúr
válasz
SirKero
üzenetére
Oszt' a kategóriát figyelted?
Nem 125-ösről volt szó, hanem 400-asról. Más kategória, más célokra.
..én mentem párszor 400-as K7-tel, de szerintem valami förtelem az a robogó. Gyenge futómű, gyenge váz, nagy test, rossz kanyarstabilitás, iszonyúan megérzi a két személyt, stb... -
SirKero
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Miért pont Burgman?

Miért is ne? Burgman
-
Az az MZ lealázta az X5 tükrét meg oldalát.

-
runner 125
nagyúr
válasz
üzenetére
Ezt miért offba?
A balesetet - pláne a halállal végződőek - szomorúak. Viszont a többiek számára tanulságosak.
Van nekem is mentős, illetve motoros rendőr barátom, láttam már jó néhány durva baleset képet. Szerintem tanulságos, annak ellenére, h már hibáztam én is.Sisakja be volt amúgy csatolva?
..egyébként az ilyet fel nem tudom fogni. Mármint, h megállás nélkül alárendelt útról felhajt a főútra. Ennél durvább, amikor valaki belátható szakaszon nem vesz észre egy piros jelzést és egy több 100 tonnás vonatot.
chubii
Miért pont Burgman?
..egyébként blokkot illetően tuti nincs különbség, max csak a mérföldes óra.
De, annyi Burgman van eladó, mint égen a csillag. Miért kell 'nehezíteni' a helyzetet? -
chubii
senior tag
Sziasztok!
Édesapám szeretne magának egy nagy robogót venni ( 400-as Burgmant ). Rá is talált egy jó ajánlatra az aprók között . Azonban a motor amerikai ( mérföldes beosztás is található a kilométer órán ) . Az lenne a kérdésem,hogy van-e valami felépítésbeli vagy bármilyen különbség az amerikai és az európai robogók között ? Gondolok itt az alkatrészek pótlására, szervizelésre stb.
Köszönöm !
-
A fogyasztásom az egyre jobb, holnap indulok ugye balatonra azt félig volt a benzin szint a jelző szerint mondom elugrok telenyomom ne kelljen ott lent kutat keresni kemény 3 liter ment bele úgy, hogy 110km-t mentem már vele.
Mivel Evo neo volt benne így megint azt raktam bele, de nem akartam elhinni a kijelzőn, hogy csak 3 liter ment bele. Mondjuk az hozzá tartozik, hogy nyelezés nagyon ritkán volt nyugisan közlekedtem.
Kíváncsi leszek a holnapi útra hogy bírja a gép na meg én.

Balesetre: A héten itt is elütöttek egy segédmotorost főúton szabályosan haladt majd a szembelévő autó bekanyarodott balra és telibe kapta szerencsétlent mentő vitte el bordái eltörtek az egyik karját műteni kellett a mellkasa tele üveg szilánkokkal.
Hihetetlen, hogy mennyire figyelmetlenek az autósok mintha mi motorosok nem is léteznénk az utakon, már látom előre holnap mikkel fogok találkozni. 
-
DigitXT
félisten
válasz
Debilon
üzenetére
Itt egy újabb. Ő legalább nem halt meg, ráadásul vétlen is volt. Sz*r ügy.
-
DigitXT
félisten
válasz
Debilon
üzenetére
Nagyjából ennyi a hír röviden. (Az eset sajnálatos. A bulvársajtó
meg bekaphatja.) Nem mintha az Index bármiben jobb lenne, de
itt épp nem "színezték ki", gondolom 1:1-ben átvették az MTI-től. -
Debilon
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
igaza van a snowdog nevűnek a kommentek között, mennyivel lett volna több a dolog ha vannak képek e helyszínről?
a történés le volt írva, hogy mi történt és miért aztán pont
ha van kép a helyszínről esetleg a srácról/autósról, krétázásról akkor sincsenek előrébb
undorító a média -
DigitXT
félisten
Végigfutottam a kommenteken is: a srác állítólag a főúton hajtott keresztül, amikor elcsapták. Valszeg nem figyelt eléggé, nem nézett körül, stb. Bár igaz, hogy az ilyen figyelmetlenségek is nagyban hozzájárulnak a sok negatív tapasztalathoz, hiszen nem mindenki "akar" megölni, csak nem vesz észre például. Amúgy a cikk k*rvahosszú, és kb. végig arról regél, hogy miért nem mehettek oda a sajtósok a vért, a roncsokat, meg a féknyomokat fotózni. Gyönyörű.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Ilyen a gép... ez szerinted akkor mennyire gyári?
-
busman
veterán
-
szekfizsolt
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Holnap megnézem, mielőtt szerszámot vásárolok!
Előre néz a henger szerintem, ezek szerint ez a fekvőhengeres. Köszönöm a segítséget...! -
runner 125
nagyúr
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Sfera pont fekvőhengeres.
De, megnézed a blokkot, ha az úttal vízszintes a henger helyzete, akkor fekvő, ha merőleges akkor álló. -
szekfizsolt
senior tag
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Van külön fekvő és álló-hengeres robogókhoz... Gondolom a Piaggio-k általában (Sfera-m van) állóhengeresek ugye? Milyen lehet a fekvőhengeres?

-
szekfizsolt
senior tag
válasz
barack1997
üzenetére
Ha van a panelban kéznél egy fa_a kompresszor légkulccsal, de sajnos itt nincs...

-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Két napja teljesen elment az alapjáratom.Ahogy állóhelyzetbe fékezek egyből lefullad.
Menet közben nincs rángatás,ugyanúgy egyenletesen gyorsul-megy.Ezért gondolom hogy nem valami dugulás lehet.
Mit javasoltok,mit nézzek meg?
Köszi! -
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
2007-ben volt belőle teljesen fekete, de emlékeim szerint azon is vannak piros kockás zászló jellegű matricák, és talán Gilera logó szintúgy pirossal. De, az tuti, h gyárilag, matricák nélkül nem jött ki fekete Runner soha.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Tudsz gyárilag full fekete új kasznis 50-es Runner-ről? Mert én eddig csak piros vagy sárga dekor matricázásokat láttam.
-
Ma úgy megtankolt a kutas, hogy a sapka centi magasan belelógott a benzinbe.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Pingvin1985
üzenetére
Teljesen jó. 2t motor kokszol, olajos, dzsuvás - ezek ilyenek.
barack1997
-
barack1997
senior tag
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Légkulcs is jó amúgy

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Videós, mozgóképes topik
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest