Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Weeman1
üzenetére
Pont tegnap tankoltam 9,16L-t 167 km után. Ez akkor ugye 5,485L/100,
ami nálam a városban már jónak számít. Egyszer kéne menni egy ilyen
normális szöttyögőset.
De legalább 1 hétig, hogy kb. kifogyjon a tank
a melóba járás alatt: kíváncsi lennék, mennyire lehet leszorítani.
Alapvetően a több, rövidebb, és főleg városi (piros lámpánál megállós) út
nem szokott jót tenni a fogyasztásnak... pláne kilövésekkel fűszerezve.Amúgy ~gyári 400-as, fain görgőkkel (16 gr, Dr. Pulley), kipuffal (4Road):
a kipuffnak a hangon kívül nincs jelentősége (1-2 kg-mal könnyebb max),
a görgő viszont segített picit a kilővésen (
). De nem sokat, viszont 110
fölött csökkentette a fordulatszámot, így a fogyasztást. Talán még kicsit
a végsebességet is kitolta (150+), de kisplexivel a légellenállás nagyobb.Ha igazán rakétát akarnék, akkor legalább egy 15-ös görgőt kéne rakni
bele, esetleg egy Multivar-t, mert amikor ugrik át a gyári varió csíkján* a
szíj, érezni egy pici fordulatszám ejtést, és torpanást. (Akkor ugrott elő
a Nexus 500 kb. fél métert, amikor torpant, de amúgy ~140-ig fej-fej.
)A kuplungom is kopott már, ezért 0-30-on picit gondolkodik a gép most.
Azért a Majával összevetve még mindig brutál a gyorsulása, bár semmi
egy nagyobb motorhoz képest. Tegnap egy rövidnadrágos gixxeres úgy
otthagyott, mint eb a szaharát. Ez nem lepett meg. Következő pirosnál
néztem, hogy természetesen vízszintesre van hajtva a rendszámtáblája:
mehetett vagy 160-at az Egér úton, nemtom - szerintem ér kb. 300K-t?)Csekken.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szentkuti11: más f*szával a csalánt.
Mondjuk elkopik a kuplungom...
Btw. a szabályos menet az nekem is nehezen lenne tartható. Túl lassú.
És HA ezt az autósok is így gondolják, akkor pont balesetveszélyes is.
Szerk: de pont tegnap hazafelé nem nagyon "rohantam", ellenben nagyon
élveztem a motor kellemes dohogását. Mondjuk sokat nem láttam, mert a
gyári lámpa nagyon harmatos, de mint gurulás kényelmes volt az 50 km/h.*: nem csak a kuplung kopott. Van benne már 37-38 ezer km - óra szerint.
-
ludsimon
veterán
válasz
body007
üzenetére
Mondjuk ezeket jobb nézni mint a megcsinált jeleneteket a filmekben... 99%-uk már előre tudható mi fog történni.
Úgyhogy délutáni mozizás ez most.
Van egy gyanúm, hogy a videón látható 80%-ának nincs jogsijuk azért menekülnek.
KTM-est nem hagyják egykerekezni a határban.
-
ludsimon
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
azért az a rendőrös nagyon necces. :S
Ilyet senki ne vállaljon be!
Volt nektek ilyen menekülés valaha?
Nekem soha és remélem nem is lesz. Azért is vezetek úgy, hogy ne legyen mitől félnem.Az 1 órás folytatás. Ilyet hogy mer valaki bevállalni egyáltalán?

-
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Azt is elolvastad, hogy az a robi bizony 125-ös? Amúgy nyilván kanyargós, szűk,
(mondjuk ki gokart-) pályán nem tudod kihasználni a lovakat. A súly meg hátrány.
Szerk: a "drag race" konkrétan szánalmas*. A rendőröset meg meg sem nézem:
alap, hogy (motoros) rendőr elől NEM menekülünk. Főleg a magyarok elől.
*: olvastam vmi "tuner" srácról, aki nagyon odavolt a dragért... Építette magának
a motorkáját, és tette fel a SCOOTER killed XYZ videót, amíg egyszer a Scooter
killed its driver videó nem lett a vége. (Szomorú eset - fiatal volt, élhetett volna...) -
ludsimon
veterán
[link]
Erről beszéltetek a Kakucs Ringen?
Ez gyönyörű látvány. 
Még egy:
SCOOTER killed DUCATI on a drag racing :-)Még egy utolsó
GoPro™ SCOOTER VS 2 POLICE MOTORCYCLES! Danish Police Chase -
ludsimon
veterán
Miért nehéz elhinni, hogy a Piaggio blokkokat jól összerakták és ami nincs kifingatva, széthúzva és kap egy picike tuningot rohadtul megy de alig fogyaszt?
-
kcsa
veterán
Indítványozok egy esti találkozást valahol egyik napra, pl. jövő hétre ha jó idő lesz.
Programok:
- Liberty vs. Liberty gyorsulási verseny
- Kilövés lámpától (Liberty vs. Madison 400)
- Gyorsulás 60km/h sebességről 130-ig (Liberty vs. Madison 400
)
- Szabályos sebességgel való közlekedés a Szentendrei úton, Szentendréig. (40 vs. 90
)
- 2T motorokon teljes motorgenerál a programokat követően, 4T motorok saját lábon mennek hazáig. -
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Ha 2003-tól 17.5-es Dellortoval szerelték és gyári adat szerint fogyaszt 2,5-3,7L-t akkor nem lehetetlen. [link]
Ha hetvenes lenne szerintem nem 4L alatt lenne a fogyi, jóval felette. 4,5+ szerintem.
Ha veszünk egy átlagfogyasztást egy gyári motoron, legyen mondjuk 3,5L, hogy reális legyen, +40%-al nagyobb a 70cc, mint az 50cc.
3,5x1,4= 4,9L fogyinak kéne lennie 70es hengerrel szóval szerintem teljesen hihető, hogy 50es.
Csak iszonyatosan ki van hegyezve. -
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
elég lesz, mert olyat szeretnék mint szentkuti gépe
Amiben simán lehet, hogy egy 70-es henger dolgozik?
Btw. miért nem AZT
a motort vetted meg, ha AZ ennyire megy (hogy a 180-as Maját is "alázza")?Amúgy tök más típusok videóit nézegetni, s az óráról leolvasni a sebességet
nem valami nagy ötlet: az óra csal, a motor meg tök más, tehát nem úgy fog
működni, mint a videón... Ha az óra csalását kiküszöbölöd még mindig más:
legalább linkelnél Liberty tuning videókat, hogy csak ezt kellett cserélni, és...huszi.gyb: végképp nem értem, hogy hogyan
Annyit áradoztok, hogy eladom a 250-es Maját: az árából Libertyt tuningolok.Ja amúgy még mindig nem sikerült kitolni/lemosni/fényképezni/hirdetni, LOL.
(Kollégám egyik héten bejelentkezett, hogy megveszi, másik héten meg már
lemondta, mert időközben összerakták a 125-ös Cygnusát működőképesre.)
Viszont megállapította, hogy nem sürgős az eladás: végülis...! Enni nem kér. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Szentkuti gépén sem tudok kiigazodni, 50-esen nem ültem még, ami ennyire ment. A fogyasztását meg főleg nem értem, de nekem valami gyanús... Láttam már tuning 50-eseket, de egyik sem a 4L-es kategória volt. Kipu, görgő, karbi után már nem 4 alatt ettek a tulaj bevallása szerint.
Próbáld meg, de én nem hiszek a csodában, Szentkuti gépénél sem kerek nekem valami... Ezt neki is megmondtam, gyanús, hogy nagyobb henger van rajta... Ha meg valós 50-es, akkor végképp nem értem, hogy hogyan...
-
ludsimon
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
"Nade ez nem is az a kategória, amikor rak rá egy rezós dobot és szeva..."
Tudom! Pont ezért csak ismételni tudom magam amit tegnap mondtam:
[link]
[link]0-60km/h, 7 sec
Bőven jó.huszi.gyb: Miért kell általánosítani?

Ha nem lesz elég akkor megszerzem a B125-öt, de elég lesz, mert olyat szeretnék mint szentkuti gépe.
-
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Mi nem ezt pofázzuk már mióta? Igen, felhúzta egy gyári 400-as szintjére.
Csak sokkal nagyobb fogyasztással, kevesebb élettartammal, drágábban,
és totál illegalitásban. Mert megteheti, volt rá pénze, ideje, türelme, stb.
Nade ez nem is az a kategória, amikor rak rá egy rezós dobot és szeva...
-
ludsimon
veterán
Most olvasom csak a kommenteket.[link]
"7 litres ~ 80km "

Hát kinek mi éri meg... Nekem nem érné meg, hogy kilőjön 0-60km/h 3,5sec alatt cserébe 8,75L/100km-en a fogyasztás. Plusz 3-4k km alatt kukázhatja az alkatrészeket a drasztikus teljesítménytől. -
Peczek
aktív tag
válasz
Rellind
üzenetére
Korábban a Lidl-ben volt nyitott 10-ért, zárt (de felnyitható) 17-ért. A mostani zárt sisak a Lidl-ben ellenben elég rusnya. Ja tudom, Lidl-ben nem veszünk motoros cuccot.
Korábban vettem egy nyitottat, szerintem az elég kellemes (nem tudom mennyire jó).
Vagy: nekem LS2 van, de abból is a belépőszint
-
ludsimon
veterán
Basszus ez vagy 10-11k-t forog.
3,5mp alatt 60-on?
Basszus, ez egy szezonos motor vagy mennyi idő alatt kopik széjjel? -
-
ludsimon
veterán
-
Redneck
nagyúr
Üdv! Venni akarok egy Aprilia RS 50-et ahogy már írtam. A gond az hogy 1-2 tulaj nem tudja milyen henger van rajta. Mi van ha tudtomon kívül 70-est veszek(nem full tuning verseny hengerszettel) és átnézetik? Budapestre kell a motor. 50-est szeretnék de nem minden tulaj ért hozzá...
-
ludsimon
veterán
Miután kiszereltem a karbit kívülről legőzborotvázhatom?
Elcseszni se akarom ha már úgy adom el, hogy működik. -
ludsimon
veterán
Ezen ott a helyem!

Kíváncsi vagyok a szénné tuningolt 50esek miket aláznak. -
mumtaz
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Még nem, viszont ma mentem vele úgy, hogy a nyélgáz csak gyorsításra, tartásra pedig visszaengefve. Akkor is gyorsult még egy picit.
Mivel egyébként jó volt, a Kerepesi úton 75-öt mentem vele. Nincs fulladás, ha odafigyelek.Egy ismerősöm kollégája foglalkozik robogó javítással. Felhívtak, hogy szakértsenek. Szerinte 35-40 közötti alapjárati és 78-82 közötti főfúvókának jónak kellene lennie ehhez a hengerhez. Viszont felhozta, hogy Neki a Yamahán míg rezon volt rajta, addig csinált hasonlókat. Gyári kipuffal megszűnt ez a problémája.
Tanácsolt 2 dolgot:
1.: Nézzem meg, hogy a végdobban nem cserélték-e ki a perforált csövet nagyobbra, mert az is beleszól.
2.: oldajam meg a kipuff két darabja közötti illesztésnél a tomítettséget, mert szerinte az is okozhat ilyet. -
mumtaz
senior tag
Ma megint beleraktam pár killát. Ment is szépen, rendesen. Csak az egyik lámpánál állva a Kerepesin úgy kilőtt a lámpánál, hogy le is állt. Mármint lőtt egyet a kipufogóba.
Tudjátok, milyen ciki ott állni a sor elején, autósok meg gondolják, hogy "akkor ez most jól kilő előlünk". Jahh. Nyélgáz, kilövés (durranás), oszt leáll. Anyád. Sztenderre, berúgni aztán Go.
De nagyon örültek nekem. Én meg égtem.
-
ludsimon
veterán
válasz
dzso22
üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek!

Azt hiszem maradok a 17.5-esnél, ha 2003-tól a gyártó is ezzel adta ki akkor csak nem ronthatja el annyira a fogyasztást. -
dzso22
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
21-est ne rakj rá mert nem fogod tudni ráhangolni az 50-esre. Túl nagy lenne már a torok. max 17.5
De ha nagyon jó fogyasztást is akarsz akkor 16. Viszont azt nem tudom lehet e ilyen gépekre kapni.Ma volt egy kis szabadidőm ,rejtegettem a műhelyben egy kis kínai hengert amit már nagyon régóta rá akartam húzni a robogómra kíváncsiság képpen.
Ugyanis ennek a leömlője feljebb van mint a gyárié és nagyobb is. A felömlők viszont lejjebb helyezkednek el a gyárinál.
Hát most rádobtam.
Érdekes volt a viselkedése.
1/3-ad gáznál hol sokallta kicsit, hol kevesellte az anyagot,de nem is nagyon foglalkoztam vele mert ez miatt nem fogom eltekerni a karbim.
Ami meglepő a hengerben,hogy az alsó nyomaték elillant viszont közepes fordulaton erősebb a gép és jóval magasabb fordulatig ki is tolódik.
Jobban pörög és erősebb is.
Kemények ezek a kínaiak. Egyenlőre rajt hagytam a motoron a hengert aztán ha nagyon megtetszik ráhangolódom
-
ludsimon
veterán
ha gyári motorokra 2003-tól ezeket szerelik akkor miért enne többet? Azért mert 65mm jet helyett 70mm van rajta? max 0,5L-el eszik majd többet.
bogyo112: De nem fogom jobban mint a mostani beállítást.
60-ra be szoktam állni, addig fullgáz, de utána egyenletesen haladok. 
-
ludsimon
veterán
...Mindegy hányast dobsz mert lenyomunk, érted!...

"De széria motorral nem érünk sokat a tuningolt gépek ellen... Mert azok jobban mennek."
#56943: Nem tudják a másik szobában min visítok.

Amúgy a 17.5-es gyári 2003-tól.
Az még nem tuning. 
Tartós tuningot szeretnék, úgy 4-5 évig nem hozzányúlni csak a kopó alkatrészeket cserélni.
-
ludsimon
veterán
válasz
frigoo
üzenetére
basszus, már belegondolni se merek mit megy majd a 17.5-essel, ha a 12-essel is így ment.

Ez a motor abszolút nincs széthajtva.A gyári service manual is 17.5-es Dellortot mond. Ez a motor régebbi, mondta a szerelő akivel beszéltem délután telefonon, hogy a régebbi Piaggiokat Weberrel szerelték de aztán leszoktak róla. [link]
-
ludsimon
veterán
-
huszi.gyb
senior tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Én is megszavaztam gondolatban neki egy új gyertyát, karbi és légszűrőtisztítást valamint egy karbi beállítást. Lehet hogy nagyobb fúvókát is kaphatna. Egyébként ígéretes a paripa de ezért kevesebbet adnék. A tulaja nagyon szimpatikus egyébként.
Azért tettem fel a kérdést mert hátha van itt aki kicsit jobban ismeri a Minarelli AM6 blokkot, valamint jobban ért a kis 2T motorokhoz.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Redneck
üzenetére
A videó megnézése után nem lettem okosabb. Egyszer mintha ledadogna, de látni/érezni kellene minimum. Ha úgy ítéled meg, hogy nem vészes, egyezz meg a gazdájával úgy, hogy vagy megcsináltatja, vagy te, de akkor többszörösét bele alkudod, hátha nem az a gond. Kezdeném a gyertya/légszűrő/karbi tisztítás kombóval aztán kiderül... Erre nem tudok okosat mondani.
-
ludsimon
veterán
Ilyen retek van gyárilag a Liberty 50-esekben. (Weber 120M)
Basszus 12mm torokátmérő.. Nagyon cserésnek tűnik, kipuffal 21-es kéne.. Meglátjuk, hogy megy így. Legfeljebb felteszem ebayre licitesen aztán aki amennyit ad érte (szerintem elég sokat fognak érte adni révén, hogy semmi alkatrészt nem lehet hozzá találni.)
-
Redneck
nagyúr
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Az említett videó. Rossz az útburkolat és nem forgatja nagyon, de erősnek tűnik. Találkoztam már pár RS50-el és nekem csak karburátor beállításnak tűnik.
Köszönöm hogy segíteni próbáltok. Ha nagyon rossznak mondjátok le se megyek megnézni, nem ér meg egy fél napos programot és 400 kilométert.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Értem. RX 50-ben is ez a blokk van és sok más motor is(pl Yamaha DT50, Derbi Senda, GPR és még sok más) AM6 blokkal van szerelve.
Abban kérnék segítséget hogy ránéztek a videóra és megállapítjátok hogy szerintetek is karburátor probléma e. Szerintem nem kap elég benyát és levegőt 4000-6000 között. Nem akarok csak úgy 400km-t menni ha ránézésre (olyannak aki gyakrabban jár ilyen kismotorral) nagyon problémásnak tűnik! -
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlott robogó szervízt keresek Pesten. Olyat aki nem kontár és valóban ért a motorokhoz. Egy 50-es piaggo nrg-t kellene rendbe rakni, és egy yamaha jog-ot. A piaggot kicsit meg is kellene piszkálni, hogy jobban menjen, mert a 90 kilommal lábbal hajtom fel magam az emelkedőn vele. Jöhetnek privátban is a javaslatok. Köszi előre is!

-
huszi.gyb
senior tag
-
Redneck
nagyúr
Véletlenül rossz topikban tettem fel a kérdést.
Akarok venni egy RS 50-et vagy valami Minarelli AM6 blokkos gépet. Tetszik egy és szeretnék kis segítséget kérni.bogyo112: Miért? Csak szeretnék egy használható kismotort!
Mindennapi járkálásra. -
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
ezt írtam, hogy nem kell olyan.
#56921: Sok hülyeséget irkálok én is, ezt aláírom.

Amúgy nem hiszem nem menne jobban rezókipuffal meg nagyobb fúvókával. Jobban fog menni, jóval jobban.
Ez gyári motor rezós kipuffal, és kb ez az a szint amit el szeretnék érni ezzel az egész művelettel. Városba minek ennél több?
-
huszi.gyb
senior tag
-
Bambalazs
senior tag
Inkább lerakom azonnal a B125 jogsit és veszek egy nagyobb motort, csak hogy ne kelljen ezt a topikot olvasni...
-
ludsimon
veterán
válasz
Debilon
üzenetére
dehogy.
Az enyém gyárilag is elég jól megy, kipuffal még jobban fog. 
ott vettem észre, hogy milyen fasza a gyorsulása, hogy van egy 500 méteres szakasz lámpa után lámpa ahová ha nyélen húzom még pirosnál odaérek, na most bringával akkorra értem oda mikor zöldről visszaváltott pirosra és nem tudtam átmenni.
Direkt figyeltem mikor vált át pirosról piros-sárgára, bringával kb az út negyedénél voltam mikor váltott. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De legalább 1 hétig, hogy kb. kifogyjon a tank
)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez gyönyörű látvány. 
azért a "kilövés" atyja bearanyozza a napokat!
Hiányozna ha nem lenne... 

nyogo83
sityupityu