Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Elég erős tippem, hogy vízgőz. Oké hogy no para, de azért nem valami szép látvány, mindenképpen a végére szeretnék járni. Ha szivárogna a hűtővíz, az járhat ekkora gőzzel?
Az előbb elindítottam a motort ismételten, az indítás pillanatától kezdve figyelve hogy van -e gőz/füst, de sehol semmi jele. Ezért is furcsa, hogy csak néha produkálja a hibát, hiszen ha szivárog, annak folyamatosan szivárognia kellene.
Mindenesetre megnézetem szerelővel, már a hűtővíz miatt is.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Egy 300ccm -es motor tulajdonosa vagyok (2016 Vespa GTS 300).
Van egy furcsa tünetem. 1 héttel ezelőtt inditásnál a kipufogó (Akrapovic) csövénél észrevettem egy közepes erősségű füstölést, gyorsan le is állítottam a motort. Láttam hogy a pár centivel felette elhelyezkedő hűtővízcsőből csöpögött rá 1-2 csepp, és ez okozta. Egy rövid várakozás után elindítottam, majd lassan óvatosan elindultam, nem is volt semmi probléma, 1 hétig jártam vele nap mint nap, indítottam számtalanszor, hibátlanul tette a dolgát.
Ma este ismét indítottam a motort 2 nap állás után, hasonló hibára felfigyelve. Láttam azonban, hogy a motor mechanika környékéről is enyhe füst jön (ülés alatt van), ismét leállítottam. A füst nem fekete, nem szürke, nem büdös. Pár perc várakozás után megnéztem lámpával, 1-2 helyen nedvesedést láttam, gondolom a víz elpárolgott és ezért volt füst. Ismét beindítva semmi problémát nem produkált, és simán hazajöttem vele.Víz, olajszint teljesen rendben.
Van esetleg valakinek tippje, hogy hol keressem a hibát?
Köszönöm előre is

-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Tudtok esetleg valakit, aki vállal robógó polírozást, és rendes munkát végez?

Bp előny.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Szeretnék egy robogóra kötni lopásbiztosítást (casco is érdekelne). 1-2 éves a motor. Meg tudom ezt valahol tenni? Netrisken nincs ilyen opció.
Köszönöm!
-
máyköl
veterán
válasz
nyogo83
üzenetére

Köszönöm! Fel is hívom holnap, remélem azóta nem lett drágább...Nem szívesen állnék neki egy Vespa ülést újrahúzni saját magamnak, egyrészt ismerem magam és nem tudnám patentre megcsinálni, másrészt türelmem sincs hozzá.
A hátsó dobozon lévő második utas háttámlát is szeretném bőröztetni, gondolom arra 10k körül mondanak... -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Tudtok esetleg valakit aki dolgozik Budapesten robogó ülés újrabőrözésével?
Üdv,
-
máyköl
veterán
Sziasztok
Aprilia Scarabeo -ra szeretnék Tucano -t vásárolni (motorhoz rögzíthetőt). Méretpontost 35.000 pénzért találtam, 10-15k lenne a keret. Valaki tud ajánlani típust?
Köszönöm
-
máyköl
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Motor plexijére gondoltam, nem a bukóéra.

-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Plexin lévő karcot mivel próbálkozzak eltüntetni?
-
máyköl
veterán
Én 7 év 50cm3 robogózás után váltottam nagyobbra (200cm3).
Így már vihetem az asszonyt, és végre van igazi teljesítmény alattam. Ha valaki, én ismerem az 50 -es előnyeit, nem véletlen nem váltottam ennyi ideig, de eljött az ideje, és nem bántam meg. -
máyköl
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem rossz, bár nekem nagyon műanyagnak tűnik, nem tudom mennyire bízhatok rá egy 3-400 ezres telefont. Mi rögzíti a telefont a tokkal? Ez nem derült nekem egyértelműen ki a hirdetésből.
-
máyköl
veterán
válasz
spanglee001
üzenetére
Köszi, de ennyit most nem áldoznék egy telefontartóra, esetleg valami alternatíva 10-15k körül?
-
máyköl
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy ilyen kipufogócserét egyébként mennyire kell lepapírozni? Átmegy a műszakin?
-
máyköl
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem alapvetően a króm jobban tetszik, de azthiszem tényleg az én motoromhoz nem az illik...
-
máyköl
veterán
Van esetleg Nyíregyházi a csoportban?
Meg szeretném nézni ezt a motort a hétvégén, de mivel messziről mennék, nagyon szuper lenne ha valaki rá tudna előzetesen nézni, hogy megéri -e elutaznom érte.

-
máyköl
veterán
Üdv,
Olasz papíros motor adás-vételénél mennyire bejáratott forma, hogy papíron a volt olasz tulajjal kötök adás-vételt, nem azzal akitől itthon a motort megvásárlom?
-
máyköl
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Természetesen utána jártam, és a 100 ezres forgalomba helyezéssel tisztába vagyok, bele is van kalkulálva.

Inkább a motor évjáratára/km órára/állapotra nálam hozzáértőbb szeműek véleménye érdekelne.

BlackPriest: Kaptam már mindenféle papírt, utána is jártam, honosítható.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Ide irányítottak a motoros topikból.
Valaki hozzáértő rá tudna nézni nekem erre a hirdetésre? Gondolkozom komolyan a megvásárlásán.
Előre is köszönöm.
-
máyköl
veterán
Egy nagyon klasszikus kérdés, de hátha valakinek van valami tuti tippje:
Fék nyikorgására valami jó tipp? Borzasztó éles és hangos hangja van... -
máyköl
veterán
válasz
benceman00
üzenetére
Ja, akkor rendben.

Akkor csak a szomszédoknak kell elviselniük, hogy reggel bőg a motor.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
máyköl
veterán
Sziasztok!
Az, hogy hideg motornál ha beindítom, hogy melegedjen a használat előtt, és elkezdi a motort járatni állóhelyzetben, és pörgetni a kereket, az alapjárat beállítás? Meleg motornál már jó... -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Robogóvásárlás előtt állok, Yamaha Vino -t tervezek vásárolni. Volt már ilyen robogóm.
Megnéztem ma több darabot is, 95% -ra tudom már, melyikre esik majd a választásom.Azt esetleg tudja -e valaki, hogy a Vino -k alvázszámának az első karakterei miért különböznek? Abban, hogy honnan importálták? Lefotóztam mindegyiknek az alvázszámát, van, ami 5AU -val, van, ami pedig SA10J -vel kezdődik...
-
máyköl
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Az utód autó lesz.
Pár hónap napi szintű motorozástól a belvárosban meg lehet őszülni... -
máyköl
veterán
Értem, köszönöm a gyors választ!
Akkor az adás-vételit csatolom nekik, és visszaigénylem az összeget.Bár a netrisk -en is van egy olyan funkció, hogy "megszüntetem a szerződést", amire kattintva egy bejelentés megírásához irányít. Ez is jó nekem, vagy mindenképpen a biztosító felé forduljak?
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Robogóeladás után a kötelező biztosítással mi a teendő?
A vevő szerint a netrisk -es biztosításnál a biztosítás összegét vissza is lehet igényelni. Ez valóban így van? -
máyköl
veterán
Köszönöm srácok, utánajárok!
-
máyköl
veterán
Mitől szállhat el a fékem?
Idáig az elsőfék kőkemény volt, ha meghúztam, be dőlt rendesen a motor orra a teleszkóp miatt. Ma reggelre meg mintha megszűnt volna létezni, nagyon minimálisan fog. Nem a legerősebb a hátsó fékem sem, így azért nem a legbiztonságosabb vezetni, jelentősen nőtt a fékutam...
Ötlet?
-
máyköl
veterán
Én a múltkor a 16kerben robbantam le a Vino -val. Eltoltam egy közeli iskola parkolójába, a kamera elé, rá a lánc, és 4 napig ott állt, utána mentem érte egy kisteherrel, és vittem egyenesen a szervizbe....
-
máyköl
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Komolyan tragédia, ami itt megy...
Pont Ludsimon próbál helyretenni itt valakit a topikban? Az, aki két hete itt nagy érzelmek mellett kijelentette, hogy ő aztán nem fog többet ide írni? Két hétre rá meg mint valami vén motoros f@sz, kioszt valakit azzal az agyontuningolt egyhónapos sz@rával? Mert 25 évesen 50es robogót kell tuningolni apucival.Áhh, hányni tudnék tőle attól itt megy. 50 kommentből 3 az ami értelmes, és érdemes az elolvasásra, a többi csak a szófo..sa ennek a...
-
máyköl
veterán
Egy régebbi esés miatt a Vino -m oldalan pár karc mellett volt a jobboldali kasztni alsó ívében egy repedés, amit ma láttam, hogy majdnemhogy kitört, már csak a vége tartja, a többi lóg. Ez egy 3-4cm -es műanyag darabot jelent, ami ha menet közben elszállna, és elveszne, esztétikailag nem lenne túl látványos a motor oldala.
Valami tipp, hogy tudnám még időben rögzíteni vissza, hogy stabil legyen? Kétkomponensű ragasztó? -
máyköl
veterán
Mennyi idő alatt normális megennie 1L olajat egy 2T -nek?
-
máyköl
veterán
Én is hallok ma óta a Vino -n egy nagyon nagyon halk ciripelő hangot a blokk körül...
Először azthittem a sztender vagy a berúgókar ér hozzá valamihez és az adja a hangot, de nem. Álló helyzetben is hallatszik, az a baj olyan halk, hogy hallom tisztán hogy a blokk felől jön, vagy a túloldalról, a ventilátor környékéről... -
máyköl
veterán
Valaki szokott robogóba MaxxMotion95 -öt tankolni? Vélemény esetleg róla?
-
máyköl
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
2 utcányira tőlem sikerült találnom egy nagyon korrekt szerelőt, meg is csinálta pár nap alatt, nagyon korrekt árért, úgyhogy nem került sor rá, de köszönöm a kontaktod és a segítséged!

-
máyköl
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Mondjuk ha kicsit hanyagolnád a topikot, lehet sokan szívesebben jönnének ide.
Én is csak read only módban követem a topikot, de sírás néha milyen agyrém baromságokkal fárasztod itt az embereket.
Ez az 50cm3 -es robogót tuningolunk, és ezt a témát vesézzük hetek óta, kiválóan utal a nagyjábóli életkorodra. Venni kell egy nagyobb teljesítményű motort, ha a jelenlegi kevés basszus, nem pedig megmagyarázni hogy miért jó ha tuningolod az 50esed, mint valami szakértő. -
máyköl
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Vino -hoz milyen motorolaj ajánlott?
2T. -
máyköl
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Köszönöm.

-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Két gyors kérdésem lenne.
Adott egy 2002 -es Vino.1, A km/h -án a sebességmérő melletti speed warning felirat mitől villoghat?

2., Ha beindítom hagyni szoktam egy pár percig járni a motort, alapjárat stabil. Ha elindulok, többször előfordult, hogy az út elején ha meg kell állnom a motorral (piros lámpa, stop tábla) lefulladt. Ezt csak az első percekben csinálja, később meleg motorral semmi ilyen gond nincs.
Ötletek?

Kellemes ünnepeket!

-
máyköl
veterán
Ma vittem el a robogót szervizbe, most hívott a srác, hogy végülis hengerfúrás + dugattyúcsere kéne.
30k -t mondott rá. Azt mondta kínai dugattyúkkal 25k -be tudja megcsinálni.Megéri ez, vagy vigyem máshova?
-
máyköl
veterán
Még mindig ezzel a hülye henger fúrással szenvedek.
Egy szerviz van a környéken aki 20 -ért csinálja, minden más szervizben 10 alatt van.
Szállítani meg nem tudom a motort.Hengert azért kell fúrni mert nem lett olajozva ugye?
-
máyköl
veterán
Ezek nagyon sz@rok?
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi szépen!
-
máyköl
veterán
Runner125:
Mint Runner szakértőt kérdezlek, ez milyen?Persze más véleményére is kíváncsi vagyok...

-
máyköl
veterán
Hengert kell fúrnom a robogón.
20k -t mondott rá az első szerviz.Jó ár, vagy találok olcsóbban is?
-
máyköl
veterán
Okés, akkor marad az 50 -es Runner, biztos ami biztos!
-
máyköl
veterán
Ha veszek egy 125 -ös Runnert papírok nélkül (mert van belőle elég a neten), mennyi az esélye, hogy lebukok? Vagy nem foglalkozik vele a rendőr, hogy most az 50 -es vagy 125 -ös?
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125
üzenetére

-
máyköl
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Miért? Nekem bejön a Vespa feeling.

Mennyit megy egy 50 -es Runner? Mert meg kell hagyni a kis Italjet javára, hogy a 75kg alatt 90km/h -t elmegy. Sokan nem hiszik el, pedig tényleg megy annyit. Az órája szerint 95-100km/h, telefonnal lemértem, 90 -et ment. És csak nem is lejtőn...
Egy 50 -es Runner nem megy ennyit ugye?

Kéne egy 100+cm3 -s, de csak B -s jogsim van sajnos. -
máyköl
veterán
Lehet lesz robogócsere.
Használtan 150-170e között Runner vagy Vespa?
-
máyköl
veterán
Tegnap előtt a nagy esőben a szemem láttára ment egymásnak 2 motoros meg egy autós...

Nem mentem oda, nem nagyon bírom az ilyeneket nézni, de a két motoros a földön maradt arccal lefelé, meg sem mozdultak. Pár perc alatt jött a mentő, ott fordultam meg énis és kerültem meg az útvonalat. -
máyköl
veterán
Pár moci végsebességére lennék kíváncsi.
Gilera Runner 50, Keeway Focus, Aprilia Sr50 (a régebbi 100k -s kategóriás)?Ezek mennyit mennek kb. sebességben?
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Mondjuk rohadt szép, mondjuk ki...

-
máyköl
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
És még jól is fogyaszt városban.

-
máyköl
veterán
Honda Nes 50 megbízható?
-
máyköl
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Amúgy erre van valami iratlan szabály?
Hogy 50 -esek 50 -eseknek köszönnek, nagymotorosok nagymotorosoknak? -
máyköl
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Mondjuk én is kifejtem mindig a termék adatait, állapotát, stb. -t, bármit adok el, de nagyon gáz, hogy nem képesek az emberek 5 nyomorult sort írni egy motorhoz, vagy egy telefonhoz... Mindenki dob egy számot, hogy hívjam ha kérdés van. A hülyegyereknek meg egész nal csörög a telefonja, mert nem tudott alap dolgokat leírni a termékéről... Utálom.
-
máyköl
veterán
Fiúk!
Ez nagyon gagyi lehet? -
máyköl
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Nekem mondjuk az Agip volt nagyon szar, OMV -t szereti a legjobban.
-
máyköl
veterán
Erről mik a vélemények?
Bátyám akar valami retro robogót, ezt nézte ki...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Jura Ena 8 kávégép
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)