-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
-
Dexar007
veterán
válasz ludsimon #56292 üzenetére
En M3 bevezetö-Hungaria-Üllöin mentem. De visszafele 9-10 fele ugyanugy dugo volt. Miert nem mentek gyalog?Miert csak egy ember ül a kocsiban? Miert nem mentek tömegközlekedessel? Miert jo a dugoban rohadni? En is miert vagyok ekkora fsz,hogy nem motorral mentem?
Kalkulaltam a dugoval,de azzal azert nem,hogy szinte hajszalpontosan 2 ora lesz az ut. Induljak el 5-kor,vigyek satrat magammal,csak hogy biztosra menjek?Give me your cum,bull!
-
ludsimon
veterán
válasz Something_ #56290 üzenetére
Hol laksz?
Én mindig megtalálom a kisutakat.
16.ker, Rákosszentzmihályból Dél-Pesti vizsgahelyre odaérek 45 perc alatt. Ismerni kell Pestet.undefined
-
Dexar007
veterán
válasz Woodslave #56286 üzenetére
Te mit keresel itt?Mennye' innen!
Szoval az ugy volt,hogy most a C+E-t csinalom,es 7:50-re kaptam idopontot. 6:20kor elindultam Gyöngyösröl - kb 45-50 perc az ut - de a köcsög pestiek hobbija a dugoban allas,ugyhogy 2 ora lett belole. Az iskola direkt szolt,hogy 15 perccel elotte legyek ott,de mondom meg igy is siman meglesz.Hat nem lett.En is fsz vagyok amiert nem motorral mentem,de most mar keso.
A legjobb pedig,hogy benyitok a vizsgaterembe,a fel csoportom meg bent üldögel,kerdezem a vizsgabiztost,hogy leülhetek-e meg? Ugyis csak rohadt 2x25 kerdesem van,az is lehet,hogy hamarabb vegzek mint a B-sek. De termeszetesen nem,nem kezdhetek neki,mivel nem voltam ott nevsorolvasaskor,es nagyon megerolteto osszeegyeztetni a sz.ig. szamat a papirlapon levovel.Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
Szerintetek lehet kapni valahogy kresz vizsga alol felmentest ? Mar be lett ugye fizetve a vizsgadij,a gond csak az volt,hogy fel orat kestem,es mar nem engedtek leülni a gepemhez. Utolag tudnam igazolni a fogyatekossagomat orvosi papirral?
A cel az lenne,hogy ne kelljen meg egyszer befizetni a vizsgadijat.Give me your cum,bull!
-
Den
veterán
válasz ludsimon #56280 üzenetére
A 2t egyértelműen húzósabb, mert nagyobb a nyomatéka, bár a cvt miatt itt nincs akkora jelentősége,hogy honnan mezd húzni. 1-1,5 liter tényleg nem olyan nagy különbség pénzben, cserébe jobban megy.
A karburátor aljánvan egy keeresztőcsavar, azt kinyitod, és kifolyik a karbiból a benzin.
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
válasz stereodead #56266 üzenetére
Honda cg egy negyon kiforrott, egyszerű, agyonüthetetlen motor. A kínaiak is cg blokkot másolják, nem véletlenül, még a kínai blokkok is megölhetetlenek. Cbf, cbr modernebb, de szintén nagyon jók. Bármelyiket nyugodtan megveheted, ha jó állapotú, szerintem jobbak, mint az ybr.
www.simson4t.hu
-
ludsimon
veterán
Egyébként rájöttem, hogy a 4T vs 2T kérdés hülyeség ha havi 700km-t megyek.
Akkor lenne jelentősége, ha 1-2 éven belül megtérülne a többletköltség amennyivel többe kerül.
És egy 2T lelke a kipufogó, szóval egy jó széles tartományú, alacsony fordulatra hangolt Motoforce kipuffal még lehet jobban fog húzni, mintha 4T-t csinálnám meg ugyanazzal a rendszerrel.Den:
Nahát erre még nem is gondoltam.
Karbiból leengedni hogy a legegyszerűbb?Már csak az a kérdés, hogy az MK2 Mondeoba ha befért a Sym DD50, befér-e a Liberty vagy a Scarabeo.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Den
veterán
válasz Tonesz74 #56254 üzenetére
Tehát most a repedt szívócsőhöz hangoltad a karbit? Ez rossz ötlet volt. Először a szívórendszer tömítetlenségét kell megszüntetni, mert egy kis rés is megbolondítja a keverék képzést. Ha meg lesz az új szívócső, csinálhatod vissza az egészet.
Átmeneti megoldásnak loctite quick gasket-tel bekenheted a felületét, ha nem nagy a repedés. De szerintem inkább vedd meg az új szívócsövet, mert az egy nagyon fontos alkatrész, és egy tubus quick gasket is 4k körül van
www.simson4t.hu
-
ludsimon
veterán
válasz Dexar007 #56273 üzenetére
Erre azért nem alapoznék......
Egyik volt osztálytársam megkapta a jogsiját, aznap autóba ült és megállították a rendőrök igazoltatni...Ha pont belefutok egy közúti ellenőrzésbe pl Nagykáta-Bp között, jól rábasztam.
Azt hiszem mielőtt viszont belefutnék valami széthajtott szarba Bp-en megnézek 4-5 Liberty-t vagy Scarabeo-t és akkor lesz igazából már viszonyítási alapom.
Persze nemcsak az olcsó kategóriát nézem, megnézek 2-3 db 160-180 ezreset először, utána nézek 110 körülieket, hogy a jóhoz tudjam viszonyítani.Amúgy ez is megoldható szerintem. Megkérdezem az eladót, hogy van-e nyomtatója és ha van csak elviszem a notebookot, kitöltöm szépen a dolgokat mobilneten keresztül és kinyomtatjuk a biztosítást igazoló lapot amit emailben kaptam. Ha meg nincs nyomtatója akkor notebookot felcsapom, regisztráció, egy pendrive-ra felrakom, és csak találok egy copy-s boltot egy városban.
Rick4:
Továbbra is robogóról beszélünk! Nem kell azzal okmányirodába menni.[ Szerkesztve ]
undefined
-
30z.Samu
félisten
válasz Dexar007 #56273 üzenetére
Nálam volt olyan mostanában, hogy két nap alatt kétszer villogott mögöttem az autó.
Más: Bátyám szervált egy öreg Address-t ( ) javításra. Most legalább beindul, de ha bemelegszik leáll és meg kell várni, hogy kicsit visszahűljön, hogy újra be tudjuk indítani. Nektek van ötletetek hol keresse a hibát?
Sic Parvis Magna
-
Rick4
félisten
válasz ludsimon #56267 üzenetére
Igen, perceken belül jön is az email (azért ha lehet ne freemailed legyen, gmail a tuti), de mondom ez arra is jó, hogy elmész 2 autót megnézni akár este akár hétvégén, lebeszéled a tulajjal, hogy mik az adatok, kinyomtatod a papírt, és ha nem jön össze a biznisz, írsz egy mailt a netrisknek, hogy töröljék. És akkor nem kell kockáztatni semmit. Ocsmányiroda elfogadja, hiszen a biztosító már kockázatban áll. Még befizetett csekk se kell, hiszen akár másnap is mehetsz átiratni, sőt, ugye 15 napon belül menned is kell, a csekk nem biztos hogy odaér addig. Nem tudom milyen névre gondolsz, gépjármű adás- vétel, és kész. Ügyfélkaput nem tudom, itt Szegeden este 8-ig van okmányiroda, legutóbb is este 7-kor mentem, mert olyankor már nincs senki, számot húztam, behívtak, kártyával fizettem, új rendszámot is kértem, volt vagy 15 perc mindennel együtt az átírás, új forgalmi, új rendszám...
Ilyesmin már nem aggódnak, belekötni amúgysem lehet.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
mumtaz
senior tag
válasz Tonesz74 #56254 üzenetére
Milyen részen repedt el? Lehet oda bilincset rakni? Ha a tövében, akkor nem biztos. Szerintem egy kis QuickSteel is megoldaná. Azt szinte direkt ilyen tömésekre találták ki. Én már használtam mindenre, többek között még autó hűtőt is tömítettem vele ideiglenesen és használtam sok egyébre is véglegesen.
-
Dexar007
veterán
válasz ludsimon #56269 üzenetére
Szerintem szard le. Engem robogoval csak 1.5 ev utan allitottak meg,addig nyugodtan jarhattam volna jogsi nelkül is. Autoval pedig meg egyszer sem,igaz azzal fokent palyan megyek,ott pedig nem igazan van igazoltatas..
mint ahogy jogsi sincs.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
ludsimon
veterán
válasz Something_ #56270 üzenetére
Nem tudom hogy kevertem bele az okmányirodát.
Az a lényeg akkor, hogy megoldható azért minden.undefined
-
ludsimon
veterán
válasz Something_ #56268 üzenetére
Á francba, mindenképpen ki kell nyomtatni a biztosítást igazoló lapot mert ha megállít a rendőr bajok lehetnek.
[link]
"A kötelező felelősségbiztosítás igazolása
A Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét elsősorban a biztosítási kötvénnyel, vagy a biztosító által kiállított igazolólappal bizonyíthatjuk.
Ezt a fedezetigazolást nem csak az igazoltató rendőr, hanem az okmányiroda is minden további nélkül elfogadja."undefined
-
ludsimon
veterán
Tehát akkor megkötöm a netrisk-en a legjobb ajánlatot, mindent végignyomkodok és onnantól él a biztosításom?
Gondolom 1-2 héten belül megküldik a csekket, azt befizetem, közben azért kérek az okmányirodába időpontot, beviszem a kinyomtatott papírt a biztosításról, a befizetést igazoló csekket, az adásvételit és kész, nincs vele több dolgom?
Az okmányirodában mi ennek az ügynek a pontos neve?
Ha van ügyfélkapum lehet ezen valahogy gyorsítani?[ Szerkesztve ]
undefined
-
stereodead
csendes tag
Első 125 köbcentis motor kategóriában mik a kedvencek? 4 üteműben gondolkodom, használtban, de jó állapotúban, 300, max 350ezer forint környékén.
Eddig csak Yamaha YBR-eket nézegettem, mert arról nagyon sok jót hallottam, de nem igazán találtam jót belőle, úgyhogy kénytelen vagyok más típusokat is megnézni. Honda CG, Honda CBR/CBF ezekről mit lehet tudni? Mennyire tartós, megbízható motorok? Esetleg ezeken kívül miket érdemes még megnézni?
A válaszokat előre is köszönöm!
fgsfds!
-
Rick4
félisten
válasz huszi.gyb #56264 üzenetére
Hány ilyennel voltál eddig az ocsmányirodában?
Itt a mailjeim között az a levél, amit a netrisk küld, az adatok 3 perc alatt beírhatók, itt meg rányomsz arra amelyikre akarsz. Ha rányomtál, még kettőt kattintasz, és él a biztosításod. Aztán majd jön az alkuszi megbízás, meg minden, de ettől még él a biztosítás.
Ráadásul én megkerültem őket, mivel láttam, hogy melyik bizti mennyit ad a paramétereimre, és láttam, hogy az uniqa korrekt, az oldalukon 3 perc alatt bepötyögtem ugyanazokat az adatokat, jött is vissza 10 percen belül a kész ajánlat, ezzel mentem be az ocsmányiroába, ez is jó volt nekik.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Something_ #56263 üzenetére
biztositas.hu-n kötöttem, ott kértek még adás-vételit, meg forgalmi másolatot. Saját tapasztalatot írtam le, ha tudtok jobb megoldást, hajrá, én hiszek, mint egy hithű muzulmán...
Az előzetes ajánlat és az alkuszi megbízás nem ugyan az, elbeszélünk egymás mellett... Biztositas.hu-n az alkuszi megbízást kapod meg azonnal, aláírva, scanneled. Rá 1-2 napra kapsz a biztosítótól papírt, és azzal csattoghatsz be az ocsmányirodába. Maja, Intruder, Golf(segítettem a vevőnek) és Stilo, haver CBF-e is így intéződött az elmúlt 1 évben.ludsimon: Nem Swifttel furikázik. Természetesen állítva, dobozos Transporterbe, lekötve tud szállítani.
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
Something_
őstag
válasz huszi.gyb #56259 üzenetére
Ha megkötöd a netrisk-nél akkor neked a biztosítóval semmi dolgod nincs. Kinyomtatod a papírt, aminél ott van a biztosítás kezdete.
Ezután pedig ha új ügyfél vagy akkor el kell küldenem az aláírt szerződést vagy ha már a felhasználónevedhez tartozik aláírás, akkor semmit nem kell tenned, várnod kell, míg jön a biztosítótól a csekk, ami a kockázatviselés kezdete az, amikor netrisk-en megkötötted, ergo onnantól él a biztosításod.Nem is értem, hogyha alkusz cégnél kötöd, akkor te mit faxolsz a biztosítónak?
Már csak azért is fura, mert az összes autómat/motoromat ezzel a papírral írattam át. Ha tényleg nem számítana ez az előzetes ajánlat, akkor az okmányiroda sem fogadná el.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
Na, még el sem meséltem, hogyan került hozzám az új Liberty-dög, de egy videót azért már csináltam a hangjáról, fogyasszátok egészséggel!
-
Rick4
félisten
válasz huszi.gyb #56256 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem így van. Leginkább azért sem, mert többször mentem úgy autót venni, hogy a papír nálam volt, rá is van írva, a biztosító már kockázatban van, tehát az én nevemre, és a megfelelő autóra van érvényes biztosítás. Sőt, mondok jobbat, egy éve vettem a mostani autómat, megírtuk a papírt, eljöttünk, majd egy parkolóban a párom bepötyögte az adatokat, visszajött a mail, és onnantól él a biztosítás. Ennyi.
Ha elmész Sopronból Nyíregyházára autót/motort venni, szerinted életszerű, hogy bemész előző nap a biztosítóhoz, kifizeted a kinézett járműre a biztit, majd elmész, megnézed, és mégse veszed meg? És hétvégén mit csinálsz? Csengeted a mabisz díjat, vagy eladod mindened, ha egy Bugatti Veyron félez előtted? Vagy mégis hogy? Miért ne lenne tökéletes a netrisk visszaigazolás, ha a netrisk a biztosítóval élő szerződése alapján teljeskörűen eljárhat a biztosító nevében? Az alkusszal kötött megbízás pontosan olyan, mint ha a biztosítóval kötötted volna, él attól a perctől, amit ráírtál kezdési dátumnak. Sok éve így csinálom, akkor még az elején lett tisztázva, hogy ez így tökéletes, szabályos, azért van kitalálva, hogy megvételkor lehessen biztosításod, akár éjjel, akár hétvégén is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Something_ #56258 üzenetére
Onnan, hogy Majára megkötöttem az adásvételi megírásának napján, de csak 2 nap múlva tudtam a biztosítónak elküldeni a konkrét papírokat (fax), és ki is számlázták a fedezetlenségi díjat.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
A Netrisk megbízási papírja még nem elég. A biztosítótól kell megkapnod az igazolást.
Mondom ha para van, adok szállítót, aki olcsón fuvaroz. (Nem én, és nincs belőle hasznom, csak ismerem, nekem is felajánlotta többször, hogy elviszi Maját, de megy talpon. )
www.dongosofor.hu
-
Rick4
félisten
válasz ludsimon #56241 üzenetére
Persze, tökéletesen érvényes akár egy netriskkel megkötött szerződés kinyomtatott papírja is, hiszen ekkor a biztosító 60 napig kockázatban áll, akkor is ha még nem fizettél.
-
Tonesz74
csendes tag
Sziasztok.
Nem akarom sztárolni magam, de sikerült a karburátor tisztítás utáni úszóbeállítás. Igaz megszenvedtem vele, mert vagy sok volt, vagy kevés. De most pöccre indul.
Lenne egy kérdésem. a szívócsonkot cserélnem kell. Viszont csak netről rendelhető meg. És egyelőre nincs rá keret, mivel többmindent rendelnék. A kérdés. Mivel lehetne a repedést ideiglenesen betömni? Gondoltam rá hogy beragasztani, vagy gumidarabot ráfogatni bilinccsel például. Van tuti tipp rá? -
-
ludsimon
veterán
válasz huszi.gyb #56247 üzenetére
Én is így gondoltam, hiszen akkor nem lenne azonnali hatályú.
Csekket meg nem fénypostával küldik (egyelőre).Szóval akkor a járható út, hogy mobilneten megkötöm az azonnali hatályú szerződést és csekkel szeretném fizetni, akkor pedig érvényes attól a naptól a biztosítás a robogóra.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Dexar007
veterán
válasz ludsimon #56241 üzenetére
En ugy tudom,hogy rogton ervenyes,mivel miutan megkototted mar nyomtathatod is ki az ,,elozetes fedezet igazolast".
De ezzel se kockaztatnek.Ha esetleg tenyleg valami gaz lenne,akkor a biztosito ugyis mosni fogja a kezeit,mivel nem fizetted be. 2) Elobb-utobb ugyis be kell fizetni,es nem erdemes azon a 2700Ft-on sporolni,ugyhogy jobb minel elobb.Give me your cum,bull!
-
huszi.gyb
senior tag
Pontosan. Apám Intruderét lefoglalóztuk, elhoztuk, de még az sem volt teljesen érvényes, mert az alkusz cég hétvégén nem dolgozott... Stilot meg megvétel után (régi tulaj forgalmija+biztosítás csekk) használtuk aznap, 1000x óvatosabban, mint ahogy amúgy, pedig akkor sem gyilkoljuk... Ha rendőr megfog, még csak-csak kidumálod, meg mondjuk oda adod a régi tulaj papírjait, és csak "kölcsönben" van a gép, de ha kocc van a biztosító elkéri az érvényes papírokat, és felmutatja a középső ujját, te meg nyúlhatsz a zsebedbe. Ilyen ez a pop szakma. Hivatalosan tényleg a tréler vagy a foglalózós mutatvány mehet, és utóbbi a kockázatmentes.
www.dongosofor.hu
-
kcsa
veterán
válasz szentkuti11 #56239 üzenetére
Lefoglalózza, majd visszamegy a megbeszélt napon érvényes adásvételivel és kötelezővel, lábon elhozza.
Ezek azért régen is így működtek (régen = pre-internet korokban)
Vagy munkaidőben kötik az adásvételit és első postán megköti a kötelezőjét.
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Morris
veterán
Tudtok linkelni nekem egy adás-vételit robogóhoz?
-
ludsimon
veterán
válasz szentkuti11 #56239 üzenetére
Na de ha szabályos szeretnék lenni akkor befizetés nélkül is érvényes az azonnali hatályú kötelező?
Rendőr meg nem tudna mit tenni, az email megerősítés a kötelezőről elegendőnek kell lennie.undefined
-
Peczek
aktív tag
válasz szentkuti11 #56236 üzenetére
Bocs, szerintem ez nem erről szól. Megveszed, adásvételi, elkezded hazahozni lábon, és KOCCANSZ. Nos a biztosító nem fizet, mert már a tied a motor. Tehát te fizetsz zsebből.
-
Dexar007
veterán
válasz szentkuti11 #56236 üzenetére
Igazabol nem fer bele,mert ha szerencsetlen vagy,es pont akkor csap el egy auto,akkor fizetos tema lesz.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
ludsimon
veterán
válasz huszi.gyb #56235 üzenetére
Akkor ha pl gyorsba 10 perc alatt kitöltöm az azonnali hatályú kötelezőt, akkor azt hogyan bizonyítom be a rendőrnek? Az email megerősítést mutogassam neki?
Másik kérdésem, hogy a befizetéstől érvényes (gondolom nem, azért azonnali hatályú)?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
huszi.gyb
senior tag
válasz szentkuti11 #56233 üzenetére
De nem szabályos. Ha megfogtak volna, hivatalosan nincs biztosításod.
Óra perc ezért (is) szerepel az adásvételin.www.dongosofor.hu
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz Dexar007 #56229 üzenetére
Közben kigugliztam.
Itt gyorsan, egyszerűen mobilnetről meg tudom írni 10 perc alatt és uccu neki jöhetek vele lábon haza.undefined
-
Dexar007
veterán
válasz ludsimon #56228 üzenetére
-Igen
-Adasveteli-Biztositas (adasvetelit egyebkent nem mindig,mert tudjak,hogy fel percbe kerül megirni,de attol meg nalad kell,hogy legyen)
-Meg lehet kotni neten keresztül. (sms-ben nem hiszem )Nem vartam,de azert ez igy eros..Eloszor egyebkent ezt akartam beszurni.: [link]
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
ludsimon
veterán
Egy olyan kérdés, hogy 50-es robogóra kötelező a biztosítás?
Úgy értem, ha pl 60km-ről odébb jövök vele haza Bp-ről és megállít a rendőr akkor miket kér az igazoltatáskor?Ha mondjuk ott vagyok már, hogy megvettem, megvan az adásvételi, helyben mobilnetről, és/vagy sms-en keresztül valahogy meg lehet kötni gyorsan?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dzso22
senior tag
válasz Morris #56224 üzenetére
Te jó Isten!
Sokat fog az kapni szerintem. De Mielőtt a karbiba nyúlnál azért mosd ki benzinben a légszűrőt meg a kipput égesd ki.(#56220) mumtaz
Lehetséges Hogy hamarabb kiürül a pohár mint ahogy utána tud engedni a tűszelep.
Ha lehet próbálj rá állítani egy kis pluszt.A legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
Den
veterán
Keewayt nyugodtan vehet szújonnan. Jobb mint az átlag kínai, magyar cég, van normális alkatrészellátás cikkszám alapján, és bár a kínai gepeknek sok hasonló elemük van, nem egygormák, minőségben is van különbség. A keeway jó. Rendesen meg van csinálva. Inkább mint egy lelakott, olaszországban lomizott rom.
www.simson4t.hu
-
dzso22
senior tag
Vagy keveset,de mielőtt szétbizergálná az ember az újonnan vásárolt gépet érdemes lenne lekapni a kipufogót egy kikormolásra ,meg a légszűrőt egy kipucolásra. Hátha meglehet úszni az egészet ennyivel.[ Szerkesztve ]
A legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
ludsimon
veterán
Be ne álljon a motorja.
Azon is le kéne cserélni a fúvókát. De nem akar már vele foglalkozni, mert idő közben megcsinálta sikeresen a korlátlant.
Nem is akarta rámtukmálni, mert tudja milyen szar.
Kormánycsapágya is teljesen kivan.
Amúgy egy kínai motor. Sym DD50.[ Szerkesztve ]
undefined
-
mumtaz
senior tag
válasz dzso22 #56215 üzenetére
Meg nem is állhatna, amíg a kerék hajtja. Olyan, mintha elfogyott volna a benya. Hozzátenném még, hogy visszaengedve a gázt újra húz, de pl. teljesen visszaengedve és hirtelen ráhúzva előbb csak szívóhangot hallani, égés hangot nem, majd elkezd húzni. Tehát gáz ráhúz -> fullad -> húz. Tényleg olyan, mintha kiürülne a karbi.
-
ludsimon
veterán
Mindenkinek fullad?
Fater robogója se akar gyorsulni, 3x vissza kell engedni, hogy húzzon.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Morris
veterán
Hazahoztam a vasat. Nagyon szépen megy. A gumik egy kicsit repedezettek, amint lesz időm cserélem, van viszont egy kis érdekesség: Ha tövig húzom neki, nem megy. Ha egy kicsit visszaengedem, akkor nagyon szépen, nagyon dinamikusan megindul.
Van ötletetek, mi lehet a bibi? -
mumtaz
senior tag
Felraktam az új vízpumpát. A gumim viszont leeresztett. Azt feldudáltam. Mentem egy pár kanyart vele és az az érdekes, hogy volt egy csikorgó hang a jobb oldalról, amire azt hittem a régi vízpumpánál, hogy az szorul, de sajnos nem. Most is meg van.
Mivel múltkor kicseréltem a görgőket, most egészen jól megy és egy pillanat alatt eléri a 60-at. Viszont megint előjött az, hogy nyélgázon kb 500m után el kezd fulladni, mintha elfogyna a benzin. Gázt visszaengedvi viszonylag ok, de pl megállva azonnal leáll.
Ezt még nem tudom, miért van.Csináltam egy gyorsulás felvételt. Gyorsítás teljesen álló helyzetből hirtelen teljes gázzal. Tehát, ami a felvételen hallatszik fordulatszám változás, azt nem én csinálom a gázzal.
ITT van a felvétel. Elvileg hallatszik benne a fulladás is. Amikor megálltam, magától állt le. Amikor menet közben hirtelen leesett a fordulat, az volt a fulladás.
Sajna, nem tudtam most jobb felvételt csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Rendben, én is értettem a fenti összehasonlításodat, de a robogót ne autóhoz hasonlítsuk már, hanem robogót robogóhoz.
Nem érdekel mennyit fogyaszt az autó. Az más topic.
Azért nem mindegy az a +1,5-2L többletfogyasztás egy 4T és 2T között.
Már ha karbissal ez megoldható. Mert di-set kizárt, hogy veszek.undefined
-
ludsimon
veterán
A 3L a fogyasztás 100-on gondoltam, csak felszoroztam 7-el a 3-as fogyasztást.
Fent házigazda kolléga mondta, hogy 4-4,5L-el kell számolni 2T-nél ha kipuff+fúvókázás lesz.
Ebből indultam ki.
Mennyi lehet alapból egy gyári 4T vs 2T közötti fogyasztáskülönbség, ha 50cc, karbis mindkettő és léghűtéses?[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
ludsimon
veterán
válasz Bambalazs #56202 üzenetére
Jó jó, de nem mindegy azért, hogy apró tuninggal (kipuff + fúvóka) fogyaszt 4,5L-t vagy 3L-t.
Heti min 700km-ről beszélünk.
4,5L fogyasztással az 12eFt.
3L-el: 8000Ft.Ez csak 1 hónap, de ha 6 hónapra számolod ki az már 24eFt különbség.
Meg azért sokkal igényesebben forog a motorja.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Bambalazs
senior tag
válasz ludsimon #56199 üzenetére
180 km/hét az 35 km/(hétköz)nap, durván 400 ft/nap benzinben. A kis Joggal elmúlt hónapokban volt olyan, hogy egy nap során 120 km-t tettem bele, nem értem mire akarsz kilyukadni a távolsággal. Tuning is legyen, keveset is fogyasszon, meg a lámpánál is ki tudjon lőni. Elvesztettem a fonalat.
-
ludsimon
veterán
Húúú!
Egy nagyon hasznos cikk a sportkipuff és a fúvókázás kapcsolatáról!!!
Be lehetne tenni első hsz-be is.
75mm nagyon sok lenne ha csak sportkipuff mod-ot kap, 68mm az aranyközépút.[ Szerkesztve ]
undefined
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bestbuy játékok
- Politika
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja