Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Sajnos ezt így nem lehet megmondani. Alapvetően oda kell rakni, ahol kevésbé zavar, hogy „húzza a fejedet", de ezt előre nyilván nem tudod eldönteni. Én bal oldalon szeretem, de több ismerősöm rakta a jobb oldalra. Alternatív megoldás: Veszel még egy tartót, és mindkét oldalra ragasztasz egyet-egyet.
-
ludsimon
veterán
Tuti tippeket kérnék, jobbra vagy bal oldalra tegyem az akciókamerát?
Csak egy lehetőségem lesz, mert felragasztom a tartóját.Pro kontra?
-
Den
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
Amióta itt van, tényleg élvezhetetlen a topik, de nem miatta, hanem a kibaszottul okos megmondóemberektől, akiknek majd' szét csattan a feje a sok észtől, de az okoskodáson, kioktatáson, gúnyolódáson kívül nem sokat tesznek hozzá a témához. Ludsimon kommentjeinek kétharmada a kekec faszságokra adott válasz, ha a nagyfejüek meg tudnák állni, hogy a semmit nem érő, önfényező okoskodást ontsák magukból, sokkal tisztább lenne a topic, fele ennyi komment nem születne, ami meg igen annak értelme is lenne.
De nem lehet megállni okoskodás nélkül mert az kell az egónak.
Ez a pár hét faszán eszembe juttatta, hogy sok év kommenteles után miért szoktam le a ph-ról, és úgy általában az internetes kommentfelületekről. Egy ideje minden felületet elöntenek az egóhuszárok, akik a saját kis csőkátásukon keresztül látott világképet nyomják erőből, zéró empátiával, nem kommunkikálni járnak a netre, hanem harcolni, mindenkit lenyomni aki máskent közelít valamihez.
A topicot át lehetne nevezni "Nagyrobogósok megmondják a kisrobogósoknak a frankót, meg hogy miért hülyék"-re... -
mumtaz
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Nagyon egyszerű. Az akksik hellyel-közzel azonos cellákból épülnek fel. Vidd be egy GP márkaboltba a kiforrasztott akksit és megcsinálják Neked. Kb fele annyiért, mint amennyibe kerülne és szerencsés esetben nagyobb kapacitással. Megéri.
De az is lehet, hogy akkor is megcsinálják, ha kompletten beviszed az egészet. Én eddig csak kiszedett cuccokat vittem be. Laptopakkut, ilyeneket.
-
ludsimon
veterán
válasz
Dexar007
üzenetére
Köszi, ez a könyv nagyon hasznos volt! Nem volt olyan alcím ami alatt ne tanultam volna valami újat!
Bárcsak mondhatnám, hogy 6 év alatt hetente egyszer találkoztam ilyen emberrel, de sajnos legalább 2 naponta.
[link]korcsillio:
Telefonrögzítő motorra: itt tudsz csemegézniNekem meg a sisakkamerának az akkuja bekrepált, cserélni nem lehet(egyszerűen, csak szétszedve) és mivel egy 2+ éves kínai kamera már aksit se találok hozzá.

Tanulság: Csak cserélhető aksis kínai kamerát vegyetek! Ezzel szemezgetek, talán nyáron beruházok egyre.
-
mumtaz
senior tag
válasz
korcsillio
üzenetére
DuckTape?

Azt már Savage-ék is megmondták, hogy mindenre jó.
Én a mozgalmasabb videókra inkább vettem egy rosszabb telefontokot, amin van övcsat és kivágtam belőle ott, ahol a kamera van. Így egy szíjjal, vagy szinte bármivel magamra tudom rögzíteni. Akár sisakra is.
-
korcsillio
addikt
Jövőhéten kész lesz a motorom(ha minden igaz) és szeretnék egy videót készíteni.Van valami jó(házi) módszer hogy a telefont tudjam rögzíteni?
-
mumtaz
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Azt a kanyart autóval is utáltam. Annyira hülyén csinálták meg. Jobbos, visszafordító, szűk, tükör aszfalt és az ív külső felé dől.
Én nem tudom. Valahogy visszafogom magam a bedöntéstől. Talán azért nem tudom megszokni robogóval, mert régen csak négykerekűm volt. Az előző Speedfight volt az első kiskerékű. Apám. Na amikor azzal először mentem, hát az érdekes volt. Szinte kevés volt az egy sáv.
Jó, hogy nem Jog-ot vagy Sephiát vettem. Ennek is 12"-os a kereke, de 120/70 és 140/70-es papucsok vannak alatta.Minden esetre tudok motorozni a magam módján. Semmiképpen nem megyek bele olyan manőverbe, amiből rosszul tudok kijönni. Inkább benne hagyok magamhoz - önbizalmamhoz - mérten némi tartalékot.
Mondjuk ma - is - volt egy extra sietős hülye egy roki matricás Hi-Ace-el. A barom előbb a hegyalján lefelé ledudálta az előtte lévőt, hogy ki tudjon menni a buszsávba. Csak ki akarta kerülni az álló sort. Aztán a hídon már nem ott ment, viszont simán kijött a buszsávba megint, mikor én épp mellette voltam. De annyira mellette, hogy simán látnia kellett volna. Már semmi helyem nem maradt. a jobb hasidom, vagy a kipufogó (nem tudom, melyik) már súrolta a szegélyt. Ő meg lekoccolta a tükrével az enyémet. De akkor is csak azért vett észre, mert hirtelen rákoppintottam az oldalablakára. A legérdekesebb, hogy a jobb egyen egy nő ült, aki végig kifelé nézegetett jobbra.
-
-Mosquito-
őstag
Wazz.. Ez jobb mint a Showder klub..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DigitXT
félisten
válasz
mumtaz
üzenetére
Az egy jobbos visszafordító... A legtöbb motoros jobbra kevésbé "tud" kanyarodni:
elméletben a gázmarkolat kényelmetlenebb kezelése miatt, gyakorlatban ki tudja.Amúgy mióta felújították/átalakították megváltozott, mostanában nem jártam arra:
de gyanítom, hogy az aszfalt nem rosszabb, mint a "Pest Drive Unlimited" videó*
idején, amikor kellett dönteni, hogy a belső sávban szöttyögőt jobbról előzzem.
*: a videóban
nem én vezetek,a szabálytalanságokat ne tessék elkövetni.
Ja, és mit akartam ezzel mondani... Amikor először mentem arra a Madisonnal,
hát én is gyökkettővel vettem be. Mert nagyon nem "éreztem" még a motort...
Szóval ahogy korábban írtam: alapvetően nem a motoron múlik, hogy mit "lehet",
és mit nem lehet csinálni vele. Némi félsz normális: össze kell szokni a géppel...
Normál esetben a motoros a szűk keresztmetszet.
Ha nem, akkor mondhatja,
hogy már "kimotorozta" a gépet. De közúton ezt csak kisebb vasakkal lehet, uis
egy nagyobb vas olyan tempóval el tud fordulni, ahogy a motoros nem igazán, ill.
ha mégis, hát nem biztonságos, mert lehet akár Rossi is, egy nem várt esemény
nagy tempónál nagy galibát csinál. Legyen az kavicsfelhordás, vagy gyalogos.
Ui: a Gymkhana videót köszöntem, nagyon tetszett! Kell hozzá ügyesség, na!

Ja... amikor Safety-n megborultam az 500-assal, hiába tudtam, hogy elméletben
gyorsabban kellett volna belemennem a bólyák közé és akkor nagyobb döntésre
szűkebben el lehet fordulni, valahogy a gyakorlatban mégsem sikerült kivitelzni...
(Szerencsére az már egy "magasabb szint" volt, amit azóta sem vállaltam be.
) -
Debilon
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
szerintem is inkább új első gumi
én is tavaly ledobtam a gyáriakat, érezhetően kemény volt a futófelület, nem kézzel nyomkodva, hanem kanyarban és főleg vizes úton, azóta Michelin City Grip, és a bekopás után főleg ha melegebb idő van 15 fok és felette, eszméletlen jó, egy más világ, fékezés meg teljesen más, tapad kanyarokban is rendesen döntögetve is lehet fordulni (persze 13k+ km is belejátszik amit beletekertem 3,5 év alatt az 50-esembe)úgyhogy, tanulj meg rendesen fékezni is, életet ment, igaz időbe telik, de nem kell beszarni

-
mumtaz
senior tag
Én nem sokat szólok hozzá. Főleg kérdezek. Elméletből sokkal jobb voltam, mint gyakorlatból. Évekkel ezelőtt nagyon motoroztam, de több, mint 10 év után visszaülni olyan volt, mintha soha nem ültem volna motoron. Ez volt 4 éve, de robogóval kanyarokban még mindig baromi óvatosan dőlök be. Az Erzsébet hídról lejövet visszakanyarodva a rakpart felé pedig gyakorlatilag nem dőlök be és nagyon lassan megyek. Egyszerűen belém van programozva. Mondhatni félek.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ludsimon
üzenetére
Ne haragudj, de a "motorossá válás" felé a minél több motorozással, tapasztalatszerzéssel (persze megfelelő védőfelszerelésben és akkor sem agyatlanul), és nem a "hűbelebalázs" módon elkezdett tuninggal, és a róla való, véget nem érő szófosással lehet eljutni. Így a közösséget itt nem építed, hanem rombolod. Pár hete másról sem szól a topik, mint rólad, meg a marhaságaidról. Kikívánkozott már belőlem, na!

-
ludsimon
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
Amíg Te nem segítettél, addig a többiek készségesen segítenek motorossá válni.
Az meg, hogy kezdőként nem vagyok rögtön motorbiblia, normális.
Amit nem tudok, megkérdezem.
Csodálkozol?! Közösségépítő voltam nem is olyan régen..
Azért mert lemondtam a rangról nem jelenti azt, hogy nem is vagyok az..
Ez a könyv fenomenális! -
mumtaz
senior tag
válasz
wolf13
üzenetére
Robbantott rajzon sem találtam semmit, hogy lennie kellene ott valami tömítésnek. Mikor én megvettem az enyémet és látszott, milyen kezekben volt, akkor néztem a dekni alatti részt. Nekem konkrétan rozsdás volt a varió és a hátsó tárcsa is, illetve tele volt a fehér oxiddal az aluból, ami erős vizesedés, vagy párásodás eredménye. Bár ott úgy gondoltam, hogy ezt a motort hónapokig télben, sárban, fagyban szabad ég alatt tárolták.
-
mumtaz
senior tag
válasz
wolf13
üzenetére
Ez egy Speedfight. Peugeot FL1 blokk, hogy rohadjon meg. :-)
Nyugi. Vicces, de most mióta esik az eső, az enyémnek is érdekes hangja van a varió oldaláról. Ez az enyémhez képest csöndes. Csak az ékszíj nyöszörgését hallom, de az semmi. Na meg az önindító bendix-et, ahogy beleéreget a fogaskoszorúba.
Ennek szerintem teljesen szép hangja van.
-
Pete55555
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Amíg nem vagyok igazi motoros
Te a büdös életben nem leszel igazi motoros. Csak egy wannabe ****.
Személy szerint kezd elegem lenni a hülyeségeidből, és hogy veled van tele a topik. Nem sokkal a felbukkanásod előtt találtam meg ezt a topikot, egy normális, nyugodt rendes topik volt. Mióta itt vagy...
Szerintem teljes mértékben kimeríti a topik szemetelés/hsz gyűjtés fogalmát az amit itt leművelsz. -
Dexar007
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Vagy inkabb ezzel kezdd.: [link]
..es csak utana menj ki elesni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
En nem vagyok a veztestechnikai treningek hive,de szerintem neked egyaltalan nem artana.Mondjuk ugyis 99%,hogy te huzod a rovidebbet,mivel robogoval vagy,igy legrosszabb esetben kinyirod magad.Mit szamit.
De a könyv elolvasasa es nehany Safety-Hungary tecsö video utan,mar talan lesz valami fogalmad rola.
En majdnem pontosan egy eve voltam a zsambeki vezetestechnikai treningen,de nem igazan tudtak ujat mondani/mutatni.Nem is igazan lehet,mivel a konyben minden benne van,es sokkal reszletesebben.Egy 12 oras vezetestechnikai trening tenyleg csak az alapokra tud felkesziteni,amit mar a jogsi megszerzesekor is meg kellett volna kapnod. -
ludsimon
veterán
válasz
Dexar007
üzenetére
ilyen tempónál is lehet dönteni, ráadásul ennyire?

Kicsit nem erre számítottam bringa után.
azt hittem ide kell 5+Le hogy 50-el bedöntsem. Legalábbis én azért mondtam fent, hogy gyári motorral nem merem, mert azt gondoltam ilyen tempónál nem lehet.57672, bogyo112:
Akkor gumi az első, utána a döntés. -
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Közúton NINCS kigyorsítás. Nincs kanyarcsúcspont - nem ezt kéne nézned!
Adott egy motor, ami valahogy megy. Azt kell megtanulni rendesen kezelni...
Gondolod, ha erősebb lesz, akkor KÖNNYEBB lesz vezetni?! Vagy mi a fax?Elárulom, hogy úgy 125 ccm-ig (4T) elég nagy biztonságban vagy pont azért,
mert erőtlen a gép: nem fog kimenni alólad, ha rányitod a teligázt kanyarban.
Azért a 180-nál már (nagyon ritkán, aszfalttól függően) észnél kellett lenni.
A 400-nál meg egyre inkább, mert egy óvatlan teligáz és már kiment a segge.
Megintcsak útviszonyoktól függően. De könyörgöm, abban dolgozik ~30 paci.
(Nyilván csak megfelelő fordulaton, de nyomaték is van "városi" fordulaton is.)Miért lehetne jobban megtanulni egy tuningkipufogós 50-esen, mint a gyárin?
Eszem-faxom megáll - komolyan! Új egyéni rangra vagy jogosult. Provokátor! -
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
őőő... nabzdmegaztakvaéletbe. Erre ennyit tudok mondani. Neked nem, hogy jogosítványt, személyit nem szabadott volna adni. Motoros? 5+Le? Te komolyan ennyire hülye vagy, vagy arra játszol, hogy kitiltsanak mindenkit, és egyedül fórumozz? Igazi motoros egészen addig nem leszel, amíg nem változtatsz a nézőpontodon, és a nagyképűségeden.
Eleinte reméltem, jobb belátásra lehet bírni. Privátban már néha-néha úgy tűnt sikerül. De ezek után... Tényleg nem tudok mit mondani, mint hanyagolni a csoportot, mielőtt pihenőre küldenének az adminok.
Ébren akarsz maradni? Nem kell a kávé, ludsimon elintézi a 300/250-es vérnyomást.DigitXT: Maximálisan egyetértek. Kanyarokban tényleg előny a kisebb gép, főleg ha tudod dönteni is. (Tacton nem volt majrécsík, most már Maján is 1-1,5 centi. Nem versenypálya, nem is az a cél, hogy 0 legyen. Jó, nekem tetszik a "kanyarvadászat" is (már amennyire lehet), de leginkább azt érzem, hogy rengeteget tanulok minden egyes kanyarból. Apróságokon városban is visszajön: Autóról leszakadó burkolat kikerülése, kátyút későn veszem észre, már ritkábban csattanok bele... stb.
Ezek ellenére nem tartom magam tökéletes motorosnak, sőt... Rengeteget kell még tanulnom, Maját most már "ki tudom motorozni" de nem 100%-ban (közút nem is erről szól, versenypályára meg nem megyek). Viszont biztos vagyok abban is, hogy rengeteg meglepetést tud még okozni.
-
ludsimon
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
például kanyarból kigyorsítás.
-
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy direkt provokálod a népet: most már tényleg megyek.
(Olvasni szórakoztató a vergődést, de beleállni a vitákba kevésbé.) Ahogy huszi
írta: tök mindegy, hány lovacskád van, megállni, vagy a bajt elkerülni tudni kéne.És ha balesetet okozol, mert csak a gyorsulás a lényeg, a lassulás nem, akkor
számíthatsz arra, hogy a baleset kárvallottja nem lesz veled túlságosan megértő.
(Tudom, te nem, mert óvatos vagy! De akkor meg érthetetlen ez a rezós/dellorto,
jajj csak menjen úgy mint szentkuti gépe, meg szóljon úgy, mint Symbié célod.)Nem tudom amúgy, hogy megfigyelted-e, amikor belinkelted a robogós versenyt,
hogy háhá, lenyomja a nagy vasakat (oké, 125-ös volt, hunyjunk szemet), akkor
hol volt előnye a kis robogónak. A kanyarokban! Uis erőből még az is kevés volt,
de kanyarodni azt nagyon tudott: te most 1-2 pacit akarsz nyerni, hogy azt a kis
lendületed, amit azáltal nyersz, mind elvesztegesd a kanyarokban?
Persze, a
közút nem versenypálya és nem fognak az autósok fellökni, mert vigyáznak rád,
már amelyik, de azért ezt észbentarthatnád, hogy ennenk mennyi értelme van...Ui: anno
motoroztunkgurultunk huszival, és a kanyarokban simán ment előttem
az 50-es Tact-tal, nem éreztem úgy, hogy ráesek a nyakára a 180-as Majával.
Jó, persze lámpától indulva esélye sem volt, meg végsebességben, de érted?
(Szentkuti gépe lehet, hogy nem "csak" jól gyorsult, hanem dönteni is tudta?!
)Ui: ha lesz 5 lovad, ha nem, akkor sem leszel igazi motoros, ezt most mondom.
Ez nem így működik. Az a hozzáálláson múlik, és ez, amit mutatsz, nem az.
Nem a lóerőtől leszel valaki.
-
killer1203
senior tag
-
wolf13
őstag
Sziasztok.
Volt egy kis időm , leszedtem a virátor fedelet , meghallgattam , honnan jön -e a csörgés.
Hát nem tetszett a látvány , bár lehet így kell kinéznie , de reggel eláztam , és a dekni alatt is be volt ázva.
Ez normális ? És van egy kis szaga is , nem tudnám leírni mihez hasonlít.

A hang ebből az irányból jött:

-
ludsimon
veterán
Amíg nem vagyok igazi motoros 5+LE addig nincs értelme.

Gyári motorral megtanulni se lehet rendesen motorozni. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Na ezért a felfogásért adnék a rendőröknek kilövési engedélyt... Az ilyen robogósokra...
Azt hiszem mára is elég volt...
Szerk: Egy dolgot tarts észben, ha nekem jössz a szar gumival, és a csattanás után tudok menni, jól meg is rugdoslak, tuningkipufogóstól. Magadat úgy nyírod ki, ahogy akarod, de mást bántani nincs jogod.
DigitXT: Legalább amíg a kipufogóval és a nem indulással küzd, nem ölhet meg senkit.
-
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Tök jó! Csak a sorrendet kellett volna megcserélni...
De mindegy is:
úgyis az lesz, amit te akarsz... és ezzel nincsen semmi baj! Egészen
addig, amíg nincsen semmi baj.
(A Tautológia Klub felvételt hirdet...)De azért a "nem indul, mit csináljak", az első körben bejött... Kíváncsi
leszek a kipuffos történetre mennyit fogsz eljátszogatni a hangolással.Ui: amikor nekem szar volt a gumi, akkor gumit vettem, nem kipuffot...
(Nekem valahogy úgy tűnik logikusnak, hogy először a fontosat.
)Szerk: a nagypapás megoldáshoz meg mit mondhatnék? Életveszély.
Mármint azt hirdetni, hogy óvatos vagy - miközben meg minél erősebb
és gyorsabb motort szeretnél, hogy a lámpától elgyorsulj. Ez óvatos?!
Hogy a kanyarban lassan mész, s fellöknek? Vagy csak megelőznek,
majd a lámpánál megint előre csorogsz, kezdve a "bosszantást" újra?Félre ne érts: ha bizonytalan vagy, nem kell gyorsan menni, sőt...! De
akkor nem is kell kilővésre hangolni a motort, hanem meg kell tanulni
kanyarodni, meg fékezni vele... De ezeket ~2 héttel ezelőtt megírtam.
Csak aztán arra nem válaszoltam már (bocs, ez van!), hogy "nagyobb
kanyarokban 20-nál többel semmilyen kétkerekűvel nem merek menni" -
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Addig úgy közlekedek mint egy nagypapa.

A kilövést azt nem hagyom abba.
Találtam egy baromi jó oldalt gumi teszteket lehet beküldeni.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
De miért tuning UTÁN? Megdöglesz, utána majd ráérsz gondolkodni?

Szentkuti mondta a múltkor, hogy tudja, hogy utáljuk a tuningrobogósokat. Tévedés. Pont ezt utáljuk, amikor először a tuning, utána majd gumi, meg fékbetét csere... Ülj le fiam, egyes.
Addig úgy közlekedek mint egy nagypapa.

Lóf.t nagypapa nem akar kilőni, nagypapa nem akarja lehagyni az autósokat. Én szeretem húzni neki, de be is ismerem. Viszont hamarabb volt kabátom, mint jogsim/motorom (lol). Nem értem miért ilyen fontos a kilövés, amíg:
1) Nem tudsz vezetni (ha a kanyarodás gondot okoz, akkor ez így van).
2) Nem tudsz stabilan megállni (szar gumin, még ha fékezni tudsz is, nem fog sikerülni). -
ludsimon
veterán
Őt szoktátok nézni? Jó túraútvonalakat csinál meg bringával!
-
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Mindkettőn múlik maradjunk annyiban!
Eeegen, csak amíg a hátsó csúszását megfogod, az elsőnél instant perec.
Meg aztán írtad, hogy a hátsód az viszonylag rendben van. Akkor meg hol
kérdés, hogy a szerinted is übergáz (nem láttam... nem tudom!) első miatt
fogsz elesni? Naná, hogy amiatt! És ha az eleje megy el, akár kanyarban,
akár féktávon, az fájni fog. Ez nem bringa - sokkal nagyobb súly van hátul,
és kicsit másképp lehet vele farolgatni is: lehet persze, csak nem ajánlott!Amúgy nem értem, hogy a 20K-s "csúcskategóriás" mellé minek raktál fel
egy szar 4K-s gumit, aztán küldted meg neki, hogy elvágódjál.
Alapvető,
hogy nem rakunk összevissza gumikat semmilyen járműre: aztán ha hátul
is ott az übergumi, még mindig lehet, hogy elvágódsz - HA nem azon múlt.
(Én is bringáztam. Döntögettem is sokat. Estem is vizes macskakövön pl.,
sosem volt gumifétisem - az ideiglenesen vásárolt Majára se vettem rögtön
új papucsokat, mert sikerült rámarkolva a hátsó fékre párszor megcsúszni,
de ha hosszú távon komolyan gondolnám, akkor vennék rá rendes gumit...)Ui: a sors iróniája, hogy a vacsiúj Michelin elsővel firkáltam el, LOL... Azért
mert új volt, meg azért mert esett, és persze azért, mert a záróvónal extrán
csúszik, és erősen fékezve keresztezvén: hopp, hol a motor! De ezek mind
kifogások! Az esésem oka a saját balf*szságom. 5 év aktív robogózás után.Akkor mit akarsz 100-200 km után? Miért akarsz mindent jobban tudni?

Priviben is írtam korábban jó tanácsokat, szerintem nem én szorulok rájuk:
mindenki a saját szintjén nyomorog. (Attól, hogy egy 400-ast hajtok simán
lehet, hogy bizonyos dolgokat rosszul tudok, vagy egyáltalán nem vezetek
jól. Viszont tapasztalatom legalább van 50/150/180/250/400 vonalon.
)Ja és ha ennyire bizonytalan vagy, menj vezetéstechnikai tréningre... mert
el fognak taposni. Nem a piros lámpánál, hanem utána az első kanyarban. -
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Azok közül semelyik sem használható ahogy láttam.
Ezek ilyen gagyi gumik azt olvastam.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
A második az volt amit néztem. Hogy kezdjen megtanulni dönteni egy kezdő?
Bringával simán mertem szárazon, motoron fosok, hogy elvágódok.DigitXT: Mindkettőn múlik maradjunk annyiban!
Bringán fent volt a 20k értékű csúcskategóriás gumi, nem csúszott meg, hátul egy szar 4eft-os, hát nem elvágódtam vele esőben.. És a hátsó csúszott meg nem az első. Nem fékeztem, mielőtt megkérdezed. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Majrécsík koptatás lvl kilövés.
ludsimon: Sajnos a konkrét gumival nincs tapasztalatom, nekem City Grip van fent, lehet dönteni
kanyarban is. 80/80 R16 kékhold választék -
ludsimon
veterán
Apropó gumi!
Már kinéztem egy fasza aszfaltbetyár gumit!
Ez tényleg szar? Mi van helyette?80/80 méretben kell és csak ezt találtam.
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Jó, hát ha rendesen "fel van piszkálva", még kerékre is áll.

De eleve nem értem, hogy akkor miért egy Liberty a "donor"?
Nagykerekű/hosszú építésű, nem is sportos kinézetű: miért?
Vagy drag-re jó lesz, így is úgy is? Minden mindegy? (Aztán
kanyarban meg 20 km/h-val csorogni? Ez: no comment...
)Én is jártam így! 20 évvel ezelőtt. Ja, be kéne dönteni? Oké.
ludsimon: azért érzek én itt némi ellentmondást. Nyélgázon,
sok-sok "autóhosszra" kilőni az autók elé élménymotorozva,
vagy nem merek én gyorsan menni, mert óvatos vagyok; btw.
ha esés lesz, akkor az az első gumin fog múlni. Én szóltam.Ez tényleg szar?
130 fölött is szeretnél vele menni? Amúgy érdemes olvasgatni,
mert van egy pár típus, amivel többen megszívták!ContiTwist?
A Heidenau alapvetően nem szar, amennyire tudom, attól még
lehet, hogy valakinek kevés. Járd körül a témát, és minél előbb
cseréld le azt az elsőt, uis azon múlik a megállás és a kanyar.
És mindkettő fontosabb, mint a hűdenagy gyorsulás a pirostól. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Sportkipufogó helyett új, minőségi gumira kéne először költeni...
Gondolom a protektoros kabát, gerincvédő, motoros nadrág, kesztyű már megvan.szerk.: Oké, az 1 éves gumi, az tényleg jó, ha jó a minősége.
szerk2: Lehet, hogy az én felfogásommal van baj, de hogyan lehet kilőve lassan menni? Ha nagy a gyorsulás a sebességed is nő...
-
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Soha nem mondtam, hogy én azért mert 6 évet bringáztam mester lennék.

Én 2x estem bringával, nem tört semmim de elég durva helyzet volt az egyik, átcsúsztam a másik sávba egy beláthatatlan kanyarba, ahol jöttem 45-50km/h-val ráadásul 20-as tábla kint van. 3-4 métert biztos csúsztam. ismeritek a sárga aszfaltot. Genya szárazon is, nemhogy 0 C fokban, télen, szemerkélő esőben..
Itt.
Autó nem jött, időutazó is vagyok és előre mentem az időbe figyelmeztetni az autókat, hogy ebben az időben ne jöjjön egy autó se.
Weeman1: Jobbulást!
Nem azért mondom mert én száguldozok azért mert kilövök, az csak az elindulás. 
-Mike-:
Sajnos ilyen időben nem lehet kilőni.
Kerülöm a rossz idővel a kapcsolatot amíg úgy rendesen nem érzem szárazon se hol tapad be a kerék meg ilyenek. Kanyarokba még mindig nem merek csak 20-al bemenni még ha nagy is az ív. Bringás emlékek miatt.
Szép időben: [link] -
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Bringa és robogó közt van némi hasonlóság. De ég és föld, ugyan úgy, mint egy nagyobb robogó és egy SMKP közt. Lehet, hogy megtanított pár dologra, de még annyit se robogóztál, hogy a különbségeket megtanuld. Én is bicajoztam rengeteget (főleg terepen), évek óta motorozom, (2 év alatt 10k km+), előtte kevesebbet... Ennek ellenére most sem gondolom profinak magam, nem vagyok töketlen, de mindig alázattal bánok a gépekkel. (És még így is reccsent néha ez-az... )
-
ludsimon
veterán
Annyira gonoszok vagytok!

6 év télen nyáron megtanított egy két dologra 23mm-es külsőkön, nem 80/90-es külsők...
-
Bambalazs
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
“Az ego nem tud különbséget tenni egy helyzet, annak értelmezése és a helyzetre adott reakciója közt. Azt mondod: "Milyen szörnyű nap!", s nem veszed észre, hogy a hideg szél és az eső – vagy bármilyen állapot, amire reagálsz – nem szörnyű. Olyan, amilyen. Ami szörnyű, az a reakciód, az állapottal szemben fellépő belső ellenállásod, és az érzelem, amit ez az ellenállás megteremt. Shakespeare szavaival: "Nincs sem jó, sem rossz, csak a gondolkodás teszi azzá."
Eckhart Tolle
-
Geccoka
csendes tag
Lehet nekem is kennem kellene ebből a csodaszerből a lábamra egy kicsit és akkor gyorsabban gyógyulna
. Tegnap a jó nagy esőben sikerült szépen elvágódnom az Egér úton kifele. Eső plusz zöld után sárgára rögtön erőset fékező autó -> killer kombó...Szerk: nem mentem bele, csak én is fékeztem egy jó erőset, úgy tűnik elég jók az SR 50 fékei, szépen blokkolt az első, majd kifordult a kormány és én meg átváltottam repülő üzemmódba

-
Redneck
nagyúr
válasz
ludsimon
üzenetére
Téged tényleg nem lehet meggyőzni semmivel.
Ne láss bele többet a kis robogóba mint ami. Közlekedési eszköz aminél van jobb és olcsóbb alternatíva a kétkerekűek között. Én is inkább 125-ös CBR-t vettem volna de mivel nincs nagy jogsim és a B125 lehúzás itthon, ezért lett az 50-es.Más:
A srác akitől megvettem a motort szerzett nekem első lámpát!
Jajj ha ez egyszer összeáll, gyönyörű lesz! -
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Lábbal hajtósat?
(Kicsit még visszaveszel az olajból, és neked is összejöhet.)
Amúgy tök jó, hogy nem vagy "utasszállító"! Mert én meg nem vagyok terrorista.Vazze mostanra tuti, hogy a TEK rászállt a topikra: mindegy.Csak nehogy majd
kiderüljön, hogy Germanwings járatot vezetsz és már magadra is zártad az ajtót,
mert te tudod, milyen irányba kell menni azzal a repülővel: a fizika mondjon le!
Stílusosan:
kiszálltam! -
kcsa
veterán
Őszinte leszek: a te hosszabb távú tapasztalatodat hamarabb elhiszem, mint a fórumtárs kvázi azonnal tapasztalt instant javulását, és gyári állapotra történő visszaállását. Leginkább ezzel volt gondom

Az már csak kisebb részben, hogy ha ez ekkora csodaszer és mindenre jó, még benőtt lábujjkörömre is, akkor miért nem ez folyik a csapból is? A hengerfelújító maffia nem engedi hogy elterjedjen? Nyilván túlzok, de gondolom érted, amit mondani szeretnék.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én hiszek neked (mint tényleges felhasználói tapasztalattal rendelkező szerelőnek), a következő olajcserekor meg fogom próbálni ezt az olajat: [link] A különálló adalékot azért nem, mert mindössze 1 liter olaj kering a kis gépben, és nem tudom, hogy ahhoz pontosan mennyi trutyi kellene. Gondolom, a túl sok sem jó.
-
DigitXT
félisten
válasz
ludsimon
üzenetére
Nem is a "dugózásra" kell 500-as: csak azt akartam mondani, hogy
érthetetlen, miért akarsz engem meggyőzni, hogy mekkora élmény
egy 50-essel menekülni az autósok elől, és akár ~50 méter előnyre
szert tenni egy sárgától való kilövéssel... (Aminek amúgy van némi
kockázta, ezért én sem csúcsforgalomba csináltam+körülnéztem.)Mondom, fel lehet piszkálni egy 50-est, hogy jól menjen, de annak
ára van, ahogy a hozzáértőbbek kifejtették, te meg elintézed azzal,
hogy persze, persze, tudod, tudod, de nálad másképp lesz minden.
Talán az lehet a baj, hogy a többiek nem számolták: megcsinálták.A végeredményre nagyon kíváncsi leszek. De az oda vezető út így
napi szinten nem érdekel, mivel borzasztóan önfejű vagy. (Majd a
srácok szólnak, ha lehet jönni megtapsolni a tuningmestert.
)Ui: nekem kifejezetten zabás motorom van, ilyen stílusban húzva
neki 5,5L/100 km körül már jónak számít a fogyi. Dugózni nem is
nagyon szoktam, mert a lámpánál előre gurulok, aztán kilövés.
Ja és sokat járok az Egér úton, ahol alap a 70 (de néha több kell).
Érdekes, a kisebb motorral többet mentem rövidebb, viszont picit
forgalmasabb irányba. Ennek a motornak meg vicc a 70, így nem
ér véget a használhatósága a városhatár táblánál. Ezt sem érted.
(És mondjuk 100-110-es túratempóban már beéri 4L körül is...
) -
kcsa
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Frankón megdöbbentő az a határozottság, amivel nettó egy hét robogózás után osztod az észt.
Szerinted mivel másabb egy fizikailag nagyobb városban használni egy adott járművet? Pláne ahol adott esetben még szarabb is a közlekedés?
Volt már itt a topikban egy hozzád hasonló határozottságú arc, tegnap meg is lett említve: ő is megmagyarázta hogy mindenre elég az ötvenes, aztán egyszer ráült egy rendes motorra, azóta ciki neki a topik közelébe is nézni.
De nincs gond, számolgasd csak a fogyasztást, tök jó hogy 4l alatt lesz, csak azt felejted ki a képletből hogy egy 250-es digitális üzemmódban is elvan 3.5l-el városban, és össze sem hasonlítható a két jármű.
-
ludsimon
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Egy London vagy Manchester méretű városban, főleg ha keresztül kéne menni rajta az elkerülő utakon nem is vitatnám az 500-ast, de Bpre? Minek?
Budapest kb mint London egy vagy két negyede...
Semmi értelme szvsz ekkora városba nagy motor.
Fogyasztáşt meg majd meglatjuk. 4L alatt lesz, úgy csinálom meg számoltam.
Senkinek nem mondtam és nem megmondani akarom mi az élmény.
Nekem a zöld lámpás indulások nagyon nagy élmény 50essel.mumtaz :
Tudom.
-
mumtaz
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Erről lemaradtam, de korábban írtam, amit a neten is megtalálni. Ha sport kipuff kerül rá, akkor a hasznos fordulatszám tartomány is eltolódik. Egyrészt növekszik a teljesítmény, másrészt ezt magasabb fordulatszámon adja le, harmadrészt sokkal kisebb tartományban. Ez annyit tesz, hogy - csak szemléltetés képpen - van egy gyári motorod mondjuk 5le-vel. 4000-nél lead 4le-t, 5000 és 7000 között az 5-öt, 8000-nél csak 3-at. Rákerül egy rezó és mondjuk 8 lovas lesz. 6000-nél lead 3-at, 9000 és 10000 között a 8-at, 12000-nél 4-et. Nyílván nem így van, csak érzékeltetésnek írtam.
A megváltozott karakterisztikához kell állítani a karbit és a variót is, különben meg van az esélye, hogy rosszabbúl fog gyorsulni, mint most, mert mondjuk a varió olyan tartományban vált, ahol a motor egyébként még gyengébb, mint a "gyári" kipufogóval volt.
Nagy nehezen felgyorsul, varió eléri a végét, aztán már a motorfordulat emelkedik és ott adja le a teljesítményt. Lesz egy szarul gyorsuló géped ami aztán nagyobb végsebességre lesz képes. Viszont lehet, hogy olyan tartományban fog váltani a varió, hogy nem, vagy alig lesz képes gyorsulni. Lehet, hogy a motor olyan gyenge lesz, hogy fel sem képes gyorsulni a megfelelő tartományig. -
Weeman1
veterán
Basszus mi megy itt.

Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Horgász topik
- World of Warships
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha nem, akkor mondhatja,

(Kicsit még visszaveszel az olajból, és neked is összejöhet.)
nyogo83
sityupityu