Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:27

LOGOUT.hu

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88952) Quadgame94


Quadgame94
senior tag

(rögzített hsz)

Szerintem zárjuk le a témát! Ugyanis az eredeti témától már nagyon eltértünk (65G4 v 65G3). Konkrét termékekről beszéljünk, de ne dobáljunk be random árakat, meg random méreteket, hogy mi éri meg és mi nem. Ez a kérdés konkrétan felmerült. Akinek van érve a G4 +500 ezres felára mellett az írja meg a kérdezőnek.

Az nem érv, hogy "van aki a legújabbat akarja".

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#15851) Pro Koryak válasza Yany (#15843) üzenetére


Pro Koryak
addikt

...és ott minden tv(va, ips) egyformán volt beállítva, mesélj még. :R

Abban a fényárban nem csoda ezt láttad.

(#15852) ACE- válasza J00hnny (#15847) üzenetére


ACE-
addikt

A kompromisszum egy dolog. Valaki itt korábban azt írta, hogy képminőségben is különbség van, ezen nem tudtam elmenni. De az illető azóta sem linkelt egy tesztet, amit azt állapította volna meg, hogy képminőségben különbség van a media player és a TV lejátszója között.
Természetes, hogy nem fog minden videót lejátszani minden TV, pont ezért próbálok olyan TV-t kiválasztani, ami a számomra használatos formátumokat megeszi. A Panasonicban pont az általam használt előforduló, és néha problémát okozó formátumok hiányoznak (AC3, DTS) ami tuti zavaró lenne. És én nem is nagyon hiszek a VA panel elsődlegességében, de ki fogom próbálni, meg fogom nézni mindkettőt egy alkalmas helyen.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#15853) ACE- válasza Pro Koryak (#15851) üzenetére


ACE-
addikt

Mesélj már a fényár mennyiben befolyásolja a képminőséget?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#15854) ACE- válasza tomspice72 (#15850) üzenetére


ACE-
addikt

És vajon az LG médialejátszóját is? :) Miben különbözik a kettő képe? (Nem ér azt mondani, hogy nem lehet elmondani látni kell) :)

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#15855) ACE- válasza Lalikaw800i (#15844) üzenetére


ACE-
addikt

Itt: [link]
azt írják hogy sem a DTS-t, sem az AC3-at nem támogatja... akkor ez nem igaz? Tiéden megy?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#15856) szabi__memo válasza ACE- (#15848) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Csak akkor ha tényleg 120Hz-re állítja a lejátszó a panelt.
És van akit nem zavar, van akit meg igen.

(#15857) Dini100


Dini100
újonc

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Full HD tv-t és ebben szeretném a tanácsotokat kérni. Több száz hozzászólást átfutottam, de konkrétan nem találtam választ a gondolataimra.
Szóval a lényeg, hogy szép képe legyen, mint sima tv-zés, mint USBről, laptopról való filmezéskor, illetve a későbbiekben akár egy kis xboxozás is előfordulhat. Esetek 90%-ban sötét szobában lenne használva, full szemből, ugy kb 2-2,5m-ről. Első körben 43"-ra gondoltam, de akár még a 48-50 is beleférhet. A keret úgy 150-160e. Nem ragaszkodok 4k-hoz, 3D nem kell, a Full HD-t vigye szépen, ne rángatózzon a kép. Nem vagyok elkötelezett egyik márkával sem, amelyik gyártó terméke a legjobb vétel ebben a kategóriában, az kellene nekem. Esetleg az ár a black friday és karácsonyi akciók által elég lehet, de még picit tudok rugalmasabb is lenni. Valamint akár használt tv vásárlásától sem óckodom, ha tudtok javasolni régebbi de igen jó tv-t esetleg.
Köszönöm a segítséget előre is!

(#15858) Liberator24 válasza Piftuka (#15818) üzenetére


Liberator24
tag

[link]
Előre is köszönöm. :)

(#15859) J00hnny válasza Dini100 (#15857) üzenetére


J00hnny
aktív tag

Szerintem egyertelmuen a SONY W8xx sorozat az amit ebben a Full HD kategoriaban ajanlani lehet, bar lehet hogy nem fer bele a keretedbe: Link

esetleg meg a Panasonic as640 sorozat, de az szerintem mar csak hasznaltban van

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#15860) J00hnny válasza Liberator24 (#15858) üzenetére


J00hnny
aktív tag

Szerintem neked is a SONY W8xx sorozat lehet a nyero, de majd Puftuka megerosit (vagy megcafol)

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#15861) M1lkaa válasza Piftuka (#15818) üzenetére


M1lkaa
csendes tag

Szia!

[link]

Előre is köszönöm! :R

(#15862) Pro Koryak válasza ACE- (#15853) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Pl. az ips szürkéjét is frankón feketének láthatod. ;)
Ahogyan én is itthon az lg plazmáét napközben, este meg :O :K

[ Szerkesztve ]

(#15863) Downsampling válasza ACE- (#15852) üzenetére


Downsampling
senior tag

Szia!

Először is, tegyük félre a személyeskedést, meg az indulatos hangnemet. Nem azért írok, mert ellenségeskedni akarok. De ha gondolod, akkor menjünk privátba (amit talán az is indokol, hogy ez nem média lejátszós topik).
Én úgy emlékszem, hogy nem csak egy valaki írta, hogy egy tévé (legyen az bármilyen kategóriájú) belső média játszója meg sem közelíti képminőségben egy külön vásárolt médiajátszó képét.
Ezt továbbra is tartom. Bár tesztet nem tudnék mutatni. És gondolkodtam is rajta, hogy miért nincsnenek ilyen tesztek? Őszintén? Fogalmam sincs, csak tippelni tudok, hogy még egy baromi drága tévénél sem a médiajátszóra fókuszálnak a gyártók. Ez majdnem olyan (nem kis túlzással), hogy egy autótesztnél az alapján ítélünk, hogy a kocsi a gyári "hifije" hogy szól. (nem véletlen az autós példa, autós újságíróként dolgoztam, és még a pályám elején megtanították velem, hogy még csak említenem sem szabad, hogy milyen az audioegység egy kocsiban, mert mi autókat tesztelünk, a hangrendszer hangja pedig igen szubjektív és nem is a mi területünk. Nem teljesen értettem ezzel egyet, és mikor főszerkesztő lett belőlem, változtattam is ezen a gyakorlaton, de csak elég ritkán: egy 2-3 milliós autónál eleve az autóvásárló sem vár 12 hangszórós, sokszáz wattos, szuperhangú rendszert, de egy 15 milliós Lexus Mark Levinson hifije a 1,5 milliós árával már igenis nyújtson valamit (nem sokat nyújtott - de ez egy másik történet)).
Én a tévék világához nem igazán értek, mert az utóbbi tíz évben nem volt szükségem tévére, ellenben filmeket (főleg koncertfilmeket) szoktam nézni, ahol a hang is és a kép is különösen fontos. Erre a célra nem hagyományos tévét használok most sem (de sajnos be kell látnom, hogy márpedig szükségem lesz rá, mivel a monitorok képe pont a filmekhez nem jó (nagyon nem). Ellenben a hangot mindig egy minimum több százezer forintos rendszer szolgáltatta, így azzal sosem volt gondom. Mostanra eljutottam oda, hogy kb. csak a hangrendszerem egymillió forint, pedig a lehető legegyszerűbb rendszerről van szó, nem is sokcsatornás, csak simán sztereó. És itt jön a képbe a médiajátszó: amíg nem volt ilyen hangrendszerem, megtették az olcsó, 30-40-50 ezres médiajátszók is. Sőt, van a családban egy teszkóban vásárolt, legalább 5-6 éves médiajátszó, ami még wifin keresztül is tudja azt a bitrátát, ami egy Full HD filmhez kell, és a formátumok terén sem volt vele sosem gond. Fogalmam sincs, ezt hogy csinálja ez kis kopott kütyü, de tudja (ja és még neve sincs, nyilván valami távol-keleti gagyi). Amikor megvettem az első Dune lejátszómat, na, akkor értettem meg, hogy mi az a képminőség. Pedig csak kb. 10-15 ezer forinttal volt drágább az addig használt Asus-nál. Ámultam, bámultam. Formátumok terén talán a Dune még válogatósabb is, habár a modern formátumokkal nincs gondja. És korongot (CD-t, Blu-ray-t, DVD-t) is lejtászik, amit fájlból is képes megtenni. De lőttek a kedvenc SACD-imnek, a DVD-Audióknak. Ezért beszereztem egy Oppót (na ennek az áráért még jóféle hatalmas tévéket lehet venni. De nekem ez a tudás volt a fontosabb. Képben már nem hittem, hogy lehet hova fejlődni. Aztán újabb pofon: lehetett!
Ugyanakkor szembesülnöm kellett azzal, hogy a gyártókat ezen a szinten már kényszerítik a jogvédelmi egyezmények: a készülékek bizonyos formátumokat vagy nem játszák le, vagy csak butítva. Itt a hangra gondolok: az Oppo a maga több százezer forintos árával magával hozta azt is (hiába van rajta CFW plusz 35 ezerért), hogy az SACD hangját csakis analóg kimeneten szólaltatja meg, a Blu-ray-k hangját digitális kimeneten visszabutítja 24/48 kHz-re, holott a legtöbb már 24/96 kHz-es felbontás/mintavételezést tud. Ez van! Cserébe az Oppóban van egy 32/384 bites audiofil DAC, ami már nem is indokolja külső DAC használatát, mert hogy benne eleve jobb minőségű és jobb hangú DAC szólaltatja meg a hangokat. DE ez bizony nem olcsó! Egy audiofil készülék nem 50 ezer forintos kategória.
Vagyis, ha valaki azt gondolja, hogy 200-250 ezerért vesz egy "drága" tévét, akkor abban már legyen megfelelő hang is, ami ismeri a mai hangszabványokat is. Nem, nem így van. Ehhez újabb minimum 100-150 ezer forintot kérnének el!!! De arra meg lenne vevő, mivel a tévék felhasználóinak a zöme, mondjuk 99 százaléka nagy ívben tojna egy ilyen tudású média lejátszóra, neki ez nem igénye.
Itt a topikban is sokan írják, hogy neki sem okostévé nem kell, sem szuper hang, csak egy egyszerű tévé. Nekem is ez kell. Bár más okok miatt - nekem nem azért, mert a hang nem érdekel, hanem mert túlságosan is érdekel. De ezt nem fogom sosem megkapni egy tévétől. A jogvédelem sajnos egyrészt többszörösen kifizetetti velünk a jogdíjakat (az üres adathordozók után is fizetünk szerzői jogdíjakat, egy média lejátszó árában is benne vannak a jogdíjak, stb. ), és még így sem kapunk meg mindent. Na most ha ezt egy félmillás média lejátszó sem tudja kiküszöbölni, akkor egy 250 ezres tévé hogyan tudná? Ha hozzá csapsz még egyszer ennyit, akkor sem. Igaz, hogy a hangminőség fényéveket ugrana előre, de még mindig nem kapsz meg mindent!
Ez van, ebben a világban élünk. Hidd el, akik azt írták neked, hogy még egy 50 ezres médiajátszóval jobban jársz (egy jobbfajta Dune használtan ennyiért már megvehető), mint a tévé sajátjával, azok igazat állítanak. Sajnos. Én évekig küzdöttem az ellen, hogy tévét vegyek, mert nekem lényegében csak a kép megjelenítésére kellenek, és minden egyebet más készülékeim oldanak meg, így felesleges fizetnem akár csak 10-20 ezer forintot is olyan buta dolgokért, amiket ők "smart-nak" neveznek, de valójában egy nagy hazugság az egész. Ez a közel egymillás hangcucc lemossa az összes tévé összes smart-ját!
Nem arról van itt szó, hogy hallókészülék kell ahhoz, hogy jobban halld az optikai kimeneten az 5.1-es hangot. Nem. Arról, hogy egyáltalán halljad, és ne tépd a hajad minden második napon, hogy valamelyik formátum nem hajlandó megszólalni, stb.
Van a családban két set-top boksz is, a tévé-szolgáltatótól. Eltérő korúak, ám az újabb képes hálózati média lejátszásra is. Hurrá, máris van egy szuper médiajátszóm, ami még a NAS-ról is képes filmeket, zenéket lejátszani. Tud. Valamelyiket igen. De azt is olyan minőségben, hogy én kérek elnézést. Ahogy tévéadások hang- és képminősége sem közelíti meg egy mkv-ba tömörített film minőségét médiajátszóról!
Mint írtam, sajnos ez van! És ennek nem elsősorban technikai okai vannak. Hanem, hogy a felhasználó lehetőleg minél többet fizessen!

(#15864) J00hnny válasza Downsampling (#15863) üzenetére


J00hnny
aktív tag

Ezt nagyon jol megfogalmaztad...Koszonom! :R

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#15865) Lmh


Lmh
őstag

Sziasztok!

Kicsit rendhagyó, itt nem szokványos, de azért remélem izgalmas kérdésem lenne:

75+ nagyszüleim (!) szeretnének új televíziót a 15 éves 4:3-as szörnyűségük helyett.
Átmérőben 100-108cm körül elég lenne szerintem. Ami fontos, hogy a szekrény amin lesz, az csak 70cm széles, tehát a talpa az erre ráférjen (ne ilyen új megoldás legyen, aminek a szélén vannak a lábai).
Full HD elég lesz, kánaán lesz nekik és mondanom sem kell, hogy az okosfunkciókat is hanyagolhatjuk, mert nincs internet bekötve. Izaura, Esmeralda, főzőműsor és persze nagyfaternak focimeccs, ennyi kell a boldogsághoz.
Ezt csak azért írom, mert lehet akár kevésbé ismert márka, egyszerű budget gépezet. De azért a sz@r, gagyit ami tönkremegy, azt nem vetetnék velük. Mégiscsak én választom ki.
Tudtok ajánlani valamit vagy irány a MM és vegyünk bármit? (árat nem írok, a fentiek úgyis behatárolják, felesleges)

Előre is köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15866) Yany válasza Pro Koryak (#15851) üzenetére


Yany
addikt

Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, ha az érzéseidet sérti az egyébként szilárd véleményem. A mozgókép-felbontást a legkevésbé sem érinti a környezeti fény. A feketébe beleszólhat, de mivel messze nem egy karakterben volt jobb, kár a "mesémet", ilyen sértődve lereagálni. Legalábbis előrébb nem jutsz vele.

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#15867) Downsampling válasza J00hnny (#15864) üzenetére


Downsampling
senior tag

...ööö, bocsánat a sok helyesírási hibáért, meg itt-ott kimaradt egy-egy "nem" és egyéb szavak, de talán érthető volt...
Annyit még hozzátennék, hogy az említett névtelen kis teszkós kütyü valszeg azért tudja azt, amit a márkás masinák nem, mert pont a névtelenségével bújuk ki a jogvédők korlátozásai alól (vagyis ők eg büdös fillér jogdíjat nem fizetnek, ahogy a kínai Adidas sem Adidas). Egy Panasonic-ra, egy Sony-ra figyelnek fel először (pláne, hogy maga a Sony is médiatartalom-gyártó), ahogy a médiajátszóknál is a márkát figyelik (Oppo, Arcam, Cambridge Audio, Pioneer vagy csak a kis Dune). Meg merem kockáztatni, hogy egy noname tévé ilyen tekintetben (mármint média lejátszásban) esetleg messze lekörözi a nagyokat. De mérget persze ne vegyünk rá! És ahogy írtam, nem azért, mert a nagyok nem tudnák ezt technikailag megoldani, hanem olyan pénzeket kéne kifizetniük, amik nem jönnének vissza az eladásokból. Ezért marad mindenki annál, hogy a tévégyártó tévét gyárt, s addig okosítja a tévéjét, amíg az nem ütközik jogi akadályokba, illetve nem kell senkinek sem tejelnie. A média lejátszókat pedig a média lejátszók gyártói készítik, szintén hasonló játékszabályok szerint. S még akkor is ez a felállás, ha adott esetben a gyártók mindkét készülékben otthon vannak (pl. Sony, Samsung, stb.)...

(#15868) ACE- válasza Downsampling (#15863) üzenetére


ACE-
addikt

Na, hát elolvastam amit írtál, pont arról beszéltél, amitől tartottam. Hogy itt olyanok ajánlanak TV-ket, és adnak tanácsokat, akik horribilis összegeket költenek TV és hangcuccokra, és ahhoz hasonlítják a "kisember" kívánalmait. Még egyszer mondom, nem kívánok milliókat költeni otthoni filmnézésre. Ha látványra vágyom úgyis moziba megyek. Nekem egy olyan TV kell, aminek a képe megfelel a kívánalmaimnak, és mivel nem vagyok vájtfülű, és a szemem is már romlik, nem fogok észrevenni kép és hangminőségbeli különbséget egy 40ezres, vagy egy 500ezres média lejátszó, vagy a TV lejátszója között. Egyetlen kívánalmam hogy élvezhetően lejátssza a nagy részét az általam megnézendő videóknak. (TV-t sem nézek) Ha hang, vagy valamilyen más kép problémába ütközöm, akkor vagy meg sem nézem azt a filmet, vagy választok egy más formátumot, és úgy nézem meg, emiatt pláne nem fogok kiadni 500ezer Ft-ot. Ugyanúgy azért sem, hogy egy árnyalattal feketébb legyen az a "szürke".
Jelenleg egy Samsung C6000-em van, egy C450 házimozival, optikával összekötve. Az egész 200ezer volt annak idején, kb. 6-7 éve. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, mind a hangzással (panelről beszélünk), mind a fullHD tartalmak minőségével. Csak kicsi, elavult, és szeretnék újat. Ehhez képest az LG 810V szerintem nagy lépés lesz (ha nem győztök meg mással :) ) és amiket eddig láttam boltokban, gyönyörű képe van. Ugyanakkor több helyen írták, hogy plex-el tökéletesen lejátszik mindent, állítólag a 120Hz miatt kadenciahelyesen is. De feltehetően ha nem kadenciahelyes, az sem zavarna, mert gondolom a C6000 sem az, és azt eddig DLNA-n keresztüli, Serviio serveres megosztással használtam, tökéletes sikerrel. Egyedül az AVC-t nem tudja, ami kicsit fontosabb lett volna, így a remux-ok voltak kilőve. Az új már ezt is tudni fogja, így fullHD tartalmakból már tömörítetlent fogok fogyasztani.
Lényeg a lényeg, senkit nem akartam megbántani, sem személyeskedni, csak a tanácsolók adatlapjai alapján látszott, hogy akik a tanácsot adják egész más perspektívából látják a TV-ket, és abból a perspektívából nekem sem az számítana, hogy mennyibe kerül, és mit tud, csak minél jobb legyen.
Ez utóbbi hozzászólásod is ezt bizonygatta. Ez nem gond, csak helyén kezelem a tanácsokat, mert fölösleges kiadásokba nem verném magam.

Régebbi hozzászólásomban említettem is, hogy ez olyan, mint annó, vagy a mai napig létező bitráta mizéria a zenével kapcsolatban, 128 kbit, 256, meg kitudja, meg ott a lossless. Én nem veszem észre a különbséget, de feltehetően ha vennék fél misiért egy erősítőt, meg 1-1 hangfalat ugyanennyiért, lehet meghallanám, de az is lehet akkor sem, de kiadtam 1.5 millát...
Ennyi a lényeg, még egyszer bocs ha valakit esetleg megbántottam volna, vagy személyeskedésnek érezte volna a hozzászólásomat.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#15869) #74266624


#74266624
törölt tag

Sziasztok! Melyik a jobb vétel: Panasonic tx40-ex633 vagy Samsung 40Mu6102 ? Xbox One X-et kötnék rá. Köszi

(#15870) hunaqua válasza ACE- (#15868) üzenetére


hunaqua
addikt

Akkor meg fordítsd meg a dolgot.Amennyiben a "kisember" lehetősége mondjuk egy tv-re max. 150E,akkor abban a kategóriában kell keresni.Itt azért nem lesznek csodák. Hasonló készülékek ,hasonló áron,hasonló tudással. Ott már döntsd el Te.Ezeknél a legnagyobb különbség általában,hogy az egyik doboza szürke a másiké fekete.Azért mondjuk én behatárolnám a Sony,Panasonic,Samsung,LG vonalat.

...de van lehetőséged Vestel tv-t is venni,bármilyen emblémával.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#15871) Backrau


Backrau
aktív tag

Sziasztok!
Kb. 250ért milyen tv-t érdemes, szabad venni? Csak Samsung vagy LG érdekel. 55 col vagy esetleg 49. Főként idei szériásak érdekelnek, de gondolom még üzletekben tavalyi modellek is vannak.

(#15872) J00hnny válasza ACE- (#15868) üzenetére


J00hnny
aktív tag

Egy forum tars mar irt itt korabban egy sajat tapasztalaton alapulo velemenyt az altalad kinezett LG TV-rol, talan O tudna tovabbi erveket / ellen erveket mondani neked privatban. A hsz-a alapjan elegedettnek tunik ;)

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#15873) Downsampling válasza ACE- (#15868) üzenetére


Downsampling
senior tag

...tényleg jobb lett volna privátban a sok off miatt...
Én nem haragszom, nem bántottál meg - mások nevében nem nyilatkozom.
Ellenben van azért némi félreértés:
- nekem nincs sok százezres, vagy milliós tévém. Semmilyen sincs.
- a hangrendszerem nem azért fejlesztettem, mert a házimozis formátumok különösebben érdekelnének (ha ez érdekelt volna, nem sztereó rendszerem lenne). Engem a hang érdekelt, és olyan zenei formátumok lejátszása, amit olcsó készülékek nem tudnak (vagy elég idősek már, és ezért másra nem használhatók). A hálózati-, illetve multimédiás lejátszási képesség tehát nem volt elsődleges követelmény, hogy több százezres médiajátszót szerezzek be, ez csak hozadéka volt egyéb elvárásoknak. A képminőség nekem megfelet a 45 ezer forintért vásárolt Dune-től is - de ettől még az Oppo lényegesen jobb ebben is.
- nekem nem érdekem téged bármire is rábeszélni, sőt, én is annak a híve vagyok, hogy mindenki a saját igényeihez vásároljon, és ne máséhoz.
- ennek ellenére azt gondolom, hogy aki itt tanácsot ad tévévásárláshoz, az többnyire tapasztalat és/vagy tudás alapján teszi. Az, hogy esetleg más árkategóriában gondolkodnak, mint te, lehet a véletlen műve, lehet oda nem figyelés, de lehet, hogy te nem voltál egyértelmű (ez most sem személyeskedés). Már nem emlékszem, honnan indult a vita...Ami biztos, én úgy érzem, van itt egy-két olyan ember, aki eléggé követi, érti a tévék világát, fejlődését - így eléggé jó érzékkel mutatnak irányt. Ha ez az irány nem áll összhangban a pénztárca tartalmával, az nem az ő hibájuk. Ellenben egyrészt vissza lehet kérdezni, hogy árban mehetünk-e lefelé, vagy másrészt önmagunktól is változtathatunk, ha már a fő irány megvan.
- nem ismerem a tévéket (ezt már írtam, máshol pedig sokszor leírtam), így a Panasonicot sem. Nem tudom, hangban mire képes, milyen a lejátszási képessége fájlból. Ha olyan, ami neked nem megfelelő, azt sajnálom, akkor kell keresni egy másikat, ami jobb ebben a képességben. De tényleg megfontolnám, hogy 30-40-50 ezer forintért nem csak hogy jobb hangot kapsz (még akkor is, ha te ezt nem hallod), de sok bosszúságtól is kímélnéd magad. És nem, nem feltétlenül lenne egyel több távirányítód, ennek kiküszöbölésére már több mód is van.
- sajnálom, hogy azt szűrted le, hogy itt csak olyanok adnak tanácsot, akinek milliós készülékei vannak. Még ha így is lenne, hidd el, nem ez az oka annak, hogy dedikált médiajátszót ajánlottak neked. Még egy egymillás tévében sincs olyan médiajátszó (legalábbis ezt gondolom), ami tudná azt, amit te és/vagy én szeretnénk kapni tőle. Ahogy írtam, ennek oka máshol keresendő (persze, azt nem írtam, hogy most sirassuk meg szegény gyártókat. Nekik ez a jogdíj dolog csak jól jön, többször lehet a vásárlót megkopasztani - ellenben a pénz pont oda nem jut el, akikhez kellene: az alkotókhoz. De ez egy másik történet).
- de semmi képpen nem akarlak olyanról meggyőzni, ami neked valamiért nem megfelelő. Tudod, valaki piára, meg nőkre költ vagon pénzt, más mondjuk házmozira, én meg csak a hangra (mondhatni, én vagyok a legrosszabb). Nem szégyen az, ha nem hallod a különbséget a 128 és 192 kbit-es mp3 között ( nincs is akkora, mint egy 320 kbit-es mp3 és egy nem tömörített flac között), de én pl. hallom, ahogy hallottam, hogy bár a Dune a mai napig a szívem csücske, de a hangját nem tudtam elviselni (holott ez valósíznűleg mindenki másnak jó lett volna, aki 50 ezer alatt akart médiajátszót venni, hiszen a képe tényleg szuper!). És hát bocsánat, kellett egy jobb zenei lejátszó, ami ismeri az SACD-t és még néhány ritkább, de a CD-nél jobb minőségű formátumot. Hát végül egy olyan Oppo lett belőle, ami mellesleg a többi funkciójában is jobb, mint egy Dune. Kivéve a kezelhetőséget.
A magam részéről megértelek, és szerintem azok is értenek, akik tanácsokat adnak (persze, hogy adnak, hiszen ezért jövünk ide). Nem rosszat akartak neked és nem kioktatni akartak, csak valahol te is egy különleges eset vagy, mondhatni nem átlagos tévévásárló, meg én is. Csak mindketten másért. Ennyi.
Szerintem...

(ja és hidd el, hogy a botfülű és hallja már egy alapszintű zenei láncon, ha egy mp3 szól vagy egy jóminőségű lossless, esetleg CD. Te is hallod, csak nem erre fókuszálsz. Nincs ezzel baj. Ha lenne, akkor pl. a párom és én napi szinten tépnénk egymást - ő azt mondja, neki jó a laptophoz bluetooth-szal kapcsolt hangszóró is, de amikor meghallja ugyanazt a szar youtube-os klipet az én hangrendszeremen, akkor azért kicsúszik a száján: hűűű... :) )

(#15874) V.T.


V.T.
aktív tag

PS4 Pro-hoz , filmezéshez mennyire ajánlott ez a tv LG 55UJ6517?
Árban hasonló is érdekel.
Sony 55W756C-t váltana.
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#15875) Lmh válasza Lmh (#15865) üzenetére


Lmh
őstag

Segítek magamnak kicsit.
Esetleg ez: Samsung UE40J5100 .
Erről sok adat van, van benne Scart is...olyan igazi régi konfigba valónak tűnik. Be lehet fogni elé a lovaskocsit...khm vagyis mögé. Elé a lovat. Gyertyatartót a tetejére. VHS-sel összekötni, kazettásmagnót...

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15876) Pro Koryak válasza Yany (#15866) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nem sértődtem meg, de
az a helyzet a feketével, hogy "leginkább" ez határozza meg a kép minőségét. Nem véletlenül hajszolják a gyártók a minél mélyebb feketét, plazmánál is ez ment és most az oled!
Minél mélyebb a sötét részek megjelenítése, annál kontrasztosabbnak, élőbbnek, 3 dimenziósnak látod a képet.
Ezért nem mindegy mekkora fényárban nézel ips, va ... stb. kijelzőt.

(#15877) Wandamme


Wandamme
tag

Sziasztok!
TV-t szeretnék vásárolni a következő kitételekkel:
- 32"-os
- Full HD
- nem fontos, hogy smart legyen
- szinte csak filmezésre
- kb 90-100e ft

Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

(#15878) Attila0 válasza Lmh (#15875) üzenetére


Attila0
őstag

Nekem is ilyen van és valóban jó de, szinte alig kapni már, úgyhogy ha lehet akkor inkább nézzél valami újabb modellt.

[ Szerkesztve ]

(#15879) Lmh válasza Attila0 (#15878) üzenetére


Lmh
őstag

Köszi, és ha lehet kapni? Találtam egy webshopot, 92k... Megérős?
Esetleg azt meg tudod mondani, hogy a talpa milyen széles? 70 centinél keskenyebb?

[ Szerkesztve ]

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15880) Attila0 válasza Lmh (#15879) üzenetére


Attila0
őstag

Az attól függ hogy megbízható webshop-e! Az adott készülék talpszélessége pedig 90 cm.

(#15881) Lmh válasza Attila0 (#15880) üzenetére


Lmh
őstag

Hát ami a linket is látszik...ez a The Best Buy :F
Hmm jaj, az a 90cm az elég sok. De az nem az egész tv szélessége a 90 cm? A talp maga nem rövidebb?:P
Érted, mert a szekrény 70 centis és szeretném ha az egész talp rajta lenne. A tv maga "lelóghat, kiállhat" széltében kicsit, az nem baj.

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15882) Attila0 válasza Lmh (#15881) üzenetére


Attila0
őstag

Egy 40"-os tévé értelemszerűen 101 centi széles, tehát ebből következően csakis a talpszélessége lehet 90 cm. :)

[ Szerkesztve ]

(#15883) Lmh válasza Attila0 (#15882) üzenetére


Lmh
őstag

köszönöm a választ, de kötekednék még kicsit :P a 101cm az a képátló. Az átló hosszabb, mint a szélesség. Ettől függetlenül lehet 90cm széles a talp :P

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15884) Attila0 válasza Lmh (#15883) üzenetére


Attila0
őstag

Akkor én is kötegszem egy kicsit :P ugyanis, ennél a típusnál a képernyő egy kicsit túllóg a talpszéllességen. :P

(#15885) Lmh válasza Attila0 (#15884) üzenetére


Lmh
őstag

Azt értem. az jó is. pont olyat keresek. Az lenne a jó, ha a képernyő 90 centi széles lenne, a talp meg max 70.

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15886) Attila0 válasza Lmh (#15885) üzenetére


Attila0
őstag

Értem. akkor viszont nézzél egy 32"-os tévét mert visszafelé az a következő méret!

(#15887) J00hnny válasza Lmh (#15885) üzenetére


J00hnny
aktív tag

Itt azt irjak hogy talppal egyutt 908.2 mm a szelessege. Kulon a talp meretet nem irjak sajnos, de a kepeken kicsit kissebbnek latszik mint a kijelzo, de a kep aranyokat elnezve szerintem kicsit tobb az mint 70cm (talan 80cm lehet igy ranezesre)

[ Szerkesztve ]

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#15888) Attila0 válasza J00hnny (#15887) üzenetére


Attila0
őstag

Így szemre is 5.5 5.5 centire nyúlik túl a talphoz képest.

(#15889) Downsampling


Downsampling
senior tag

Na, most egy nem egészen idevaló dolgot kérdeznék (bár talán mégis az, mivel tisztázna pár dolgot - talán nem csak nekem - a tévéválasztáshoz). Szóval, ne küldjetek valamilyen médiajátszós topikba (ilyen helyeken hiába kérdeztem, a ködösítésen és a hallgatáson kívűl eddig másra nem jutottam)! :N

Ha jól tudom, a monitorok és tévék többsége 8 bites színmélységet tud, netán 10-et. Nincs is ezzel gond (sokan még képszerkesztéshez is 8-bites monitort használnak).
Ellenben a médiajátszóm (Oppo) menüjében, a képbeállításoknál van némi érdekesség. Minden HDMI kimenetet sokféle paraméterrel lehet beállítani, az egyik ezek között, hogy engedélyezzük a 36(!) bites színmélységet! Na, akkor ez most micsoda??? Mit kell ezalatt érteni? Vagy csak simán parasztvakítás? Mondjuk én semmiféle különbséget nem látok az On és az Off állás között, na persze, végül is a monitorom "csak" 8 bites... De akkor mi ez a 36 bit deep color???

(Amúgy érdekesség, hogy nekem a 105EU típus van, ez annyiban különbözik a 105D-től, hogy nincs benne az überkirálynak titulált Darbee képjavító elektronika (ami sokak szerint eleve csak pénzkidobás, vagyis sima parasztvakítás). A 36 bit is az lenne? Más médiajátszóknál még nem találkoztam ilyennel...

Köszi!

(#15890) reboszi válasza Piftuka (#15818) üzenetére


reboszi
csendes tag

Szia!

(#15801)

Erre tudnál valamit mondani?

Köszönöm

(#15891) Yany válasza Downsampling (#15889) üzenetére


Yany
addikt

Csak arra tudok gondolni, hogy ahogy a monitorod 8, úgy ez 12 bit színcsatornánként, aminek akkor jöhet ki az előnye, ha használsz képjavító, vagy képtulajdonságot módosító effekteket (pl. szaturáció). Így akkor nem a meglévő 8 bites (aka 24 bites) anyagot torzítja ezzel mintegy lenyesve a színfelbontásból, hanem azon felül rendelkezésére áll még csatornánként 4 bit a torzításokra. De ez csak tipp.

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#15892) Downsampling válasza Yany (#15891) üzenetére


Downsampling
senior tag

Hm, nem igazán értek ehhez, de ahogy írod, az logikus... Köszönöm! :R

(#15893) tomspice72 válasza ACE- (#15854) üzenetére


tomspice72
tag

A POana ex 780 előtt egy LG LG 620 am volt, most adtam el. Egreat S900 as a médiajátszóm, össze sem lehet hasonlítani se az LG, se a csúcs Pana lejátszójával. Felejtsd el. Venni kell lejátszót. sry

(#15894) oxide83


oxide83
aktív tag

Sziasztok!

Aszta mindenit tényleg nagyon pörög a topic, mindenki TV-t akar vásárolni :). Remélhetőleg ennek nem az az oka hogy feltörték az UHD BluRay lemezek védelmi rendszerét ;-).

Akárhogy is, én is UHD TV-t szeretnék vételezni, egy 4 éves Sony 42"-es FULL HD berendezést váltanék és az alábbi szempontoknak jó lenne megfelelni. Előre is köszönöm a tanácsokat, remélhetőleg jön pár :-).

- Maximális keret 370.000 HUF
- Használati cél: 4K filmek megtekintése besötétített szobában kb 2,5 méter távolságból (80%), TV csatornák bambulása (20%).
- Lejátszhatósági követelmény: Tűéles kép, sok beállítási lehetőség a kép személyre szabhatósága szempontjából. MKV fájlok akadásmentes lejátszása a televízió saját lejátszójával is (Jó jó tudom érdemes külön lejátszót venni de attól tartok arra jövő év elején lesz csak keret :-)).
- Méret: 55"
- Favorizált márka: Sony és ha emellett van BEST BUY más márkákból a fenti árkategóriával bezárólag annak a paramétereit is szívesen áttekinteném :-).

KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!

(#15895) hEngi


hEngi
tag

Sziasztok,

TV vasarlason gondolkozom.
Foleg filmezesre hasznalnam(chromecast+plex/netflix) esetleg egy kis jatek de csak strategiai szoval nem kell 1ms :)
Szeretnek 300K alatt kihozni egy 55-os 4K -s tv-t ami nem tunik lehetetlennek.

Esetleg valakinek van tapasztalata Hisense TVkkel:
Pl.: Hisense H55N680
Esetleg mas tipp? MArkahoz nem kotodom.

Ezen kivul egy 5.1/soundbar on gondolkozom olyan 150K kornyeken, de azt majd felteszem abban a forumban kerdeskent, itt csak azert irom le h a TV hangzasa nem szempont.

Udv,
hEngi

(#15896) FuRiONight


FuRiONight
őstag

Hali!

Elsősorban filmnézésre és Xbox One X ill. PS4 Pro-hoz szeretnék új tv-t venni.

Eddig ezeket néztem ki és szeretnék véleményt kérni:
SAMSUNG UE55KS8000 400k
SONY KD55XE9005 450k (ok találtam ma 420k-ért is)

Azonos áron pl. melyik a jobb/ajánlott vétel a fent leirtakhoz?

Nem szeretnék oled-et, amit abból vennék az nem ez az árkategória.

Előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#15897) Lmh válasza J00hnny (#15887) üzenetére


Lmh
őstag

nem akartam duplázni :S Esetleg ha hazaérsz Attila és le tudnád mérni, azért hálás lennék :U :U

[ Szerkesztve ]

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15898) Lmh válasza J00hnny (#15887) üzenetére


Lmh
őstag

Hm, az kicsit sok...nem merek olyat venni. Ez a komoly keresztmetszet :P
Kisebbet nem nagyon akarok...csak találok valamit.
Köszi a helpet Attila0&J00hnny :R

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#15899) myke7 válasza Piftuka (#15576) üzenetére


myke7
tag

Szia,

köszi a választ.
Az lenne a kérdésem, nem lesz gond az, hogy 4K. A gépem nem tudná meghajtani, bár progik sincsenek rá.
Gondolom FHD-ra, majd leskáláz. Nem lesz csúnyább, mintha sima FHD-t vennék?

(#15900) J00hnny válasza Downsampling (#15892) üzenetére


J00hnny
aktív tag

Itt is van egy kis info ehhez a kerdesedhez

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.