Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SlausK
tag
válasz rainman72 #68981 üzenetére
Köszönöm, én is egy nagyon hasonló Sony modellt találtam, kár hogy ennyire magas még a HDMI 2.1 felára.
Ha mellőzöm a HDMI 2.1 csatlakozást, mit javasolnál? Gondolom úgy már jóval szélesebb a választék.
Hirtelen ezt találtam, ami szinte ugyanolyan, mint amilyenünk van rendes TV felhasználásra, viszont van fehérben is ami tetszik. [link]
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
sugarfree
újonc
Halihó, szeretnék egy kis segítséget kérni.
Jelenleg egy fapados samsung tévét használunk (43nu7122k), amit le szeretnék cserélni, de tévé fronton abszolút analfabétának tűnök.:D
Két fő felhasználása lenne a tévének. Egyrészt streaming szoláltatók mennének rajta(max, appletv+, netflix, prime video és majd a disney+ launch után) másrészt egy ps5 lenne rákötve. És itt vagyok leginkább meglőve. Mindenképpen olyan kellene, ami a hdmi forum 2.1 szabványt támogatja, hogy a VRR működjön, illetve a 120hz.
Nézegettem egy ide vonatkozó reddit topikot, nem hiszem, hogy up to date már, kiindulási alapnak, de elvesztem benne. Van, ahol elvileg működik, de nincs semmi visszajelzés a tv felől, van ahol levágja a 4k-t, vagy kikapcsolja a local dimminget... utóbbiról azt se tudnám, hogy milyen lenne, mert sose volt LD-t tudó tv-m például.:D
A ps topikba kb csak a c1 létezik ajánlások között, úgyhogy gondoltam érdeklődnék itt is, hátha diverzebb lesz az eredmény picit.:)Méretileg 50" lenne az ideális, helyszűke végett. Talán még egy 55" be lehetne tuszkolni, de viszonylag közelről néznénk, így az 50" talán jobb lenne.
Nem baj, ha nem csilliárd nites fényerejű a panel, párom szeme kiég a huzamosabb magas fényerőtől, úgy is le lesz csavarva számára elviselhetőre. Ezért a a hdr minősége se életbevágó.
De a fekete miatt talán egy VA panellel rendelkező lenne a legideálisabb.
260-280ezerből szeretném megúszni, ha megoldható.
Bármi tippet szívesen fogadok. -
MobilGuru33
tag
Sziasztok !
Kettő tv-t szeretnék vásárolni és sikerült leszűkítenem a kört 2-2 modellre.
És érdekelne a véleményetek hogy van-e érdemi a külömbség a két Samung illetve a két LG modell között ! De ha esetleg tudok jobb vételt ezektől az is érdekel
Samsung QE75Q80AAT
Samsung QE75Q95TDT
Illetve:
Lg OLED55C11LB
Lg OLED55C12LA -
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #68996 üzenetére
Megpróbálok kérni egyet :)
De ha olyan mint a monitorjuk akkor biztosan jó, annyira kellemeset régen csalódtam mint abban
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz MobilGuru33 #69010 üzenetére
Samuknál lesz difi főleg hdr-nél.
A 2 Lg ua.a tv,más szín hátul.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
wocsok
tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok, LG párti vagyok, egy 50UK6950 utódját keresem, mivel ez VA paneles, mindenképp ebben gondolkodom. A keret 300 körül lenne, a kinézett típusok: 70NANO753PA vagy 70UP81003LR. 75-ös jobb lenne, de úgy tudom, az LG abból nem gyárt VA panelest. Megéri a NANO a felárat? A TCL 75C725 jobb lenne?
-
Saccco
nagyúr
Háttérzajnak: HISENSE 32A5100F 32" HD LED televízió, 80 cm - 45 pénz
ÁK 56+█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rainman72
Topikgazda
válasz wocsok #69015 üzenetére
Tegnap jött Lg 70s VA van minden,csak igazi fekete nincs,csak felhős.
Illetve DSE dögivel.
Lassú op.rendszer.
Sok szerencsét
Persze lehet játszani a háttérfénnyel meg panel fénnyel,de nem lesz perfect,illetve egy idő után nem látsz semmit,tiszta sötét lesz minden.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
UX
tag
válasz rainman72 #69017 üzenetére
De hiszen nekem ennek az 50"-os verzióját ajánlottad.
Amúgy tegnap megvette Anyám, állítólag tényleg lassú.
A kép meg szemcsés, de az a szolgáltató és a kábel miatt lehet. Majd ha megyek hozzá megnézem
Rátukmálták a kalibrálást is a médiában, mondván hogy az az utolsó darab és már kalibrálva volt. Így sajnos 20 ezerrel többe került, de ami a lényeg, hogy nem elégedett.
Bár lövésem sincs mit csinálok, ha a jel amit sugároznak szar..
A JVC Qled lett volna még a másik kiszemelt.
Nem tudom továbbra sem melyik technológia tolerálja, vagy javítja jobban a gyenge jelet.. -
stilo18
addikt
válasz MobilGuru33 #69010 üzenetére
A Q80A egy évvel fiatalabb tv, viszont a 95T az csúcsmodel volt. Minden téren sokkal jobb tv.
Kb 4x annyi zóna, fényerőben meg a duplája. Én biztos azt venném.#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
rainman72
Topikgazda
Ez egy 70UP77006.
Nem is ide készült.De ezek szerint mind1.
Neked nem Nano753 lett ajánlva.
Am mi is abból dolgozunk amit a tv gyártók kiadnak a kezükből,ezért szemrehányást nem tehetsz
A másik meg hogy az Lg a világon a 2. tv gyártó eladások terén
Mit ajánljunk JVC-t amit törökbe raknak össze?Hát legyen
Ezeken a tv-ken min.tv HD adás ajánlott az SD meg olyan amilyen,ezért meg megint nem én fogom tartani a hátam.
Lg HD TV.
[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Dehogy teszek szemrehányást, egy percig sem nehezteltem rád vagy ilyesmi. Csak azt hittem ez most derült ki, de akkor tévedtem, más típusról van szó.
Az eszmefuttatásom a jvc-ről nem az ajánlásod vagy a nem ajánlásod miatt volt, csak abban a helyzetben vagyok hogy tényleg szar a jel amit sugároz a szolgáltató. És ezen az új tv csak "rontott" annyiban hogy jóval nagyobb mint a régi. A felbontása ugyan nagyobb, de állítólag rosszabb a képe mint a 32"-es fhd-nek.
A koax kábel helyett mit javasolnátok?
Vagy még a digi műholdas ajánlatán lehetne elgondolkodni.. -
rainman72
Topikgazda
válasz wocsok #69022 üzenetére
Volt nálam egy Philips 70PUS7906(PUS7956 ugyanaz) VA panellel és edge leddel annak nagyon jó feketéje volt,és nem drága.
Vagy a fölötte lévő 70PUS8506-36 VA panel direct led.
75s tv nem igazán lesz ennyiért.
Ebből a méretből a Philips 75PUS8536 most 350e,de valszeg IPS lesz.
Fölötte 400e a Samu 75Q60A,vagy olcsóbban a 75AU9002.
70PUS7906
Képek tájékoztató jelleggel
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
Megy a disney+ király
Megéri az éves díjátPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #69012 üzenetére
Sajnos egy LCD TV ami kezd felérni az OLED-hez fekete téren minden jelentben az nagyon drága, 2-szer annyiba kerül mint egy oled. Ilyen pl a Samsung QN95B. Igaz a fényereje is brutál
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Kátai
senior tag
Vásároltam egy fali konzolt [link] a TV-nek. Tapasztalat szerint milyen az ideális magasságra javasolt felfúrni a falra? PL. a TV középpontja szemmagasságban legyen, feljebb,lentebb?
-
Saccco
nagyúr
válasz agy73p #69033 üzenetére
Már nem akciós. Egyébként szerintem ez a konkrét TCL jobb.
Szerk.: mire elküldtem lett 4 hsz...
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Face8814
őstag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és az alábbi paraméterek mentén szeretnék választani, amiben a segítségeteket kérném:
- Keret kb 250eFt.
- Leginkább film és sportközvetítések nézésére használnám.
- Kizárólag 65 colos mérte jöhet szóba.
- Nagyon világos a szoba amiben lenne, így a minél nagyobb fényerő fontos szempont.
- Általában szemből nézem, így a minél nagyobb betekintési szög nem releváns.
- Appok közöl Netflix, Disney+, HBO Max, Youtube, Spotify menne rajta.
- A TV szekrényen lesz, így a falra szerelhetőség nem lényeges.
- Csak új tv jöhet szóba, leginkább Samsung vagy LG márka van preferálva.Ezek alapján tudnátok ajánlani 1-2 konkrét típust?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Face8814
őstag
-
Saccco
nagyúr
válasz Face8814 #69040 üzenetére
Akkor már belefér a TCL 65C728.
Az LG nagyjából krumpli LCD téren, gyakorlatilag csak az OLED a jó onnan. Azért van nekik más is, hogy legyen. Saját vélemény.
Samsung is inkább feljebb értékelhető, Q széria.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rainman72
Topikgazda
válasz Face8814 #69040 üzenetére
IPS Lg elvileg ajánlott fényes helyre.
Viszont a fényerő csapnivaló 2-300nit.
Tükröződni fog, meg az se biztos hogy látni fogod teljesen a tartalmat.Ki kell próbálni.
Egy Samsung Q60A sztem VA panellel jó lesz arra a helyre,de inkább Q70A.[ Szerkesztve ]
-
Face8814
őstag
válasz rainman72 #69042 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat.
Samsung esetében a Q60 és Q70 között árban 25eFt a különbség [link] [link] . Ennyi felárat megér a drágább változat?
Igazából 250eFt környékén gondolkodtam a vásárláson, de alapjában véve ezek a tv-k is beleférnek (valójában OLED-et akartam, de az idei szériákért nem vagyok hajlandó annyit adni kifizetni).Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
rainman72
Topikgazda
-
-
milcsa
csendes tag
Sziasztok! Szeretném pótolni a tönkrement tv-met, igazából ami volt azt nagyon szerettem és teljesen megvoltam vele elégedve (kivétel az zavart, hogy nagyon sötét jeleneteknél levette a fényerőt és utána vissza... ezt nem lehetett kikapcsolni):
https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/lg-32lf5610-full-hd-led-tv-p166232Szóval valami hasonlót keresek, de nem tudom mik vannak mostanában. A mérettől nem térnék el, az os a tv-n annyira nem fontos, mert van egy külső androidos boxom.
Ezeket néztem most így elsőre:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue32t5302c-p645501726/
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/32lm631c-p623601945/A samsungban látom, hogy van airplay igazából csak emiatt szimpatikusabb. A cél az lenne, hogy képminőségre legalább olyan jó legyen mint a régi. Sajnos nincs nagyon tapasztalatom a márkákkal, szóval az lg/samsungon kívül más is jöhet, ha ebben a kategóriában normális és nem megy tönkre 1 év után.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
100.000 Ft-ig
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Filmek-sorozatok, játék
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2 méterről kb. 32 inches, 81 cm körül
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Mindkettő
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, hbo, airplay
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
jack, hdmi
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
inkább oldalt
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
lg/samsung
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Újrufus, Rufus, RUFUS http://rufus.akeo.ie/ ヘ(°◇、°)ノ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest