Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
válasz evilskati #21997 üzenetére
Ha sokat nézel olyan műsort ahol mindig van statikus tartalom (állandóan látszódó tv adók logói) akkor Sony Bravia KD-49XE9005 vagy Sony Bravia KD-55XE9005, illetve az idei modellek Sony Bravia KD-49XF9005 vagy Sony Bravia KD-55XF9005
Ha nem lenne állandóan terhelve statikus tartalaommal akkor LG OLED55B7V vagy LG OLED55C7V
Az OLED más világ, mint az LCD tv-k. Ha a két tipust egymás melett tudod megtekinteni érteni fogod amit írtam és szépen lassan lemondasz az LCD-ről.Tudom 400k-t írtál keretre, de itt az aprón is lehet találni 400 ezer alatt mindkét OLED-et is.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
-
dorika87
őstag
LG UJ6307 és UJ534V között mi a különbség a lábain és a készülék színén kívül?
-
Lacesz88
tag
Csak, hogy ne legyen túl egyszerű a helyzetem az árleejtések szépen megkavartak minden eddigit, amit kigondoltam az eddig kinézett tv-kel kapcsolatban:
LG 43UJ6307 igen komoly akcióval 5 év garanciával 105-ért?
vagy szintén akciósan Samsung UE40MU6402 130-ért de csak 2 év garanciával?
Samuról alapvetően jókat olvasok csak, az LG-ről ezt is azt is, viszont a 2 helyett 5 év garancia nem annyira elhanyagolható. Megéri a samsung minőségre ennek ellenére is a felárat?
volna még a 43UJ6517, de megmondom őszintén ezt láttam kirakva élőben és nekem annyira nem tetszett. Tény, hogy anyagminőségre látszik, hogy komolyabb mint a 6307, de a képe nem győzött meg. Hogy ez a kiállított darab illetve a beállítások hibája volt-e azt nem tudom.
-
tzsolesz
nagyúr
-
matyifej
tag
Hello.
Ez a HDR (HLG) illetve a sima HDR kozott van kulonbseg?
Samsung 55MU6102 vs Sony KD55XE7005 kozul lesz ha minden igaz a befuto. -
Tengri
senior tag
válasz evilskati #22008 üzenetére
Most néztem, hogy a 55" Sony Bravia KD-55XE9305 igazán jó árban van most. A felhasználási szokások miatt ez lenne ilyen árban a bestbuy.
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
WaterWave
veterán
válasz Tengri #22010 üzenetére
Igen, felbontott...
Magyarul valaki megvette hazavitte, nem tetszett neki vagy bármi, élt a vásárlástól elállás jogával és visszavitte...
Kérdés az ér-e így ez a tv- 440.000-et, szerintem nem...
Ha onnan közelítem meg, hogy emiatt féláron van, akkor best buy.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz Tengri #22001 üzenetére
Ezzel egyetértek... Bár a KD-49XE9005 széria már nem kap Oreo 8.0 támogatást, emiatt és a pár plusz dolog miatt sztem a 2018-as modell jobb választás, nevezetesen: KD-49XF9005
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Tengri
senior tag
válasz WaterWave #22012 üzenetére
Meg kell nézni a felbontottat és ha csak tényleg kipróbálva volt akkor megér az 440-et, sőt egy kis "huncutsággal" még 400 alá is lehet vinni.
Szerintem Best Buy."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
WaterWave
veterán
válasz Pro Koryak #22015 üzenetére
media marktban 310 körül van a KD-49XE9005, persze ha akcióznak vele, szokott lenni, csak figyelni kell,, minvel tavalyi modell azért gondolom söprik kifelé...
KD-49XF9005 azért drága mert idei modell, 429.000 az alzánál...Van akinek pl az 55-ös már nagy, én se vennék 49-nél nagyobbat, mert minek.. 123 centin bőven látom a képet 3-4 méterről...
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Pro Koryak
addikt
válasz WaterWave #22016 üzenetére
MM weboldalán nincs 49xe9005.
3-4m-ről a 32"-ost is látnád, sőt, még a 19"-ost is."én se vennék 49-nél nagyobbat, mert minek" - Ha 20e ft-tal többért van ugyanaz 55"-ban és el is fér, akkor ... hülye azért nem vagyok, hogy a kicsit vegyem. Később hidd el jól jöhet, mondjuk 1 hónap múlva.
-
WaterWave
veterán
válasz Pro Koryak #22017 üzenetére
mm weboldala kuka
-
törölt tag
válasz stilo18 #22022 üzenetére
Én sem tudtam, innen a fórumból tudtam meg én is több szerelő fórumostól, hogy ha jót akarok, akkor inkább a Direct LED-es tv-t vegyek, mert az garancia időn túl is javítható.
(Sajnos, most már annyira drágák a minőségi tv-k, hogy én már azt is nézem, hogy a garancia időn javítható-e a készülék vagy sem és azt megtudom-e fizetni, vagy sem.)
-
Tengri
senior tag
válasz #20221952 #22019 üzenetére
Szervizelés szempontjából nem tudtam, hogy jobb, de a tesztek alapján a 9305 nagyon ütős.
930 vs 900f vs 900e"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz WaterWave #22012 üzenetére
Itt most bontatlan Sony Bravia 55XE9305 4 év garanciával 450k-ért.
-
-
Tengri
senior tag
-
Tengri
senior tag
válasz #20221952 #22027 üzenetére
Bevallom, hogy még nem. Azzal tisztában vagyok hogy a direct led jobb mint az edge, de nem egy esetben készül olyan edge-ledes készülék amely kifejezetten ajánlott az árkategóriájában (pl: Panasonic VIERA TX-50EX780E)
-
Tengri
senior tag
válasz Tengri #22031 üzenetére
Rossz a link.
Itt van a jó"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
törölt tag
válasz Tengri #22030 üzenetére
Lehet, bár összehasonlítva már nem olyan jó.
Én nem tudom megbízni az Edge-LED-be, a tesztek pedig nem tartós tesztek még...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezt most találtam az Interneten:
"HITACHI foci VB AKCIÓ
A hivatalos forrásból származó, 2018. május 01. és 2018. június 30. között vásárolt Hitachi TV-hez 5 év gyári garanciát biztosítunk
Vásároljon HITACHI TV-t most, hivatalos forrásból" -
matyifej
tag
Most az letezik, hogy az 55MU6102 nek PLS, az 50"os verzionak pedig VA a panele? Miert ilyen felelemkeltoen beszeltek az edge ledrol?
[ Szerkesztve ]
-
Denyiro
tag
Akkor vállalható a képminősége ezek szerint? Szüleimnek néznék másodtévének valami hasonlót de kevesen írtak eddig róla személyes tapasztalatok alapján beszámolót. Mivel nem látom értelmét Full HD minőségtől jobb felbontásnak, pláne ebben a méretben és ilyen minőségű televízióadásoknál ezért maradtam ebben a kategóriánál. Ha meg belengetnek még valami tuti akciót akkor meg pláne érdemes lehet rámozdulni szerintem szegény ember vízzel főz alapon.
Denyiro
-
AL
addikt
válasz tzsolesz #22007 üzenetére
Szia ! Ha csak ennyi a keret rá, akkor felesleges nézegetni, mert ilyen összegért és kamatmentes részletre jobbat nem kapsz . Itt egy összehasonlítás néhány adattal : https://www.displayspecifications.com/en/comparison/a69a5e2d1 Ha jobbat akarsz, akkor sokkal többet kell érte adni . Itt látható néhány vélemény is : https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/32lj500v-p365770853/?gclid=Cj0KCQjwx43ZBRCeARIsANzpzb8TmFpu8VwEeEZjUWOrn8GSZ_L6Oa8va9bj-OnvHUvOYFKkHeN7cW8aArv6EALw_wcB#velemenyek?gclid=Cj0KCQjwx43ZBRCeARIsANzpzb8TmFpu8VwEeEZjUWOrn8GSZ_L6Oa8va9bj-OnvHUvOYFKkHeN7cW8aArv6EALw_wcB
Látni sajnos nem láttam, ezért véleményezni nem tudom . Üdv. -
zsolyx13
csendes tag
Sziasztok. Milyen tv-t ajánlotok 55" 4k uhd-ba? Max 220-ig. Köszi
UE40EH6030
-
AL
addikt
válasz Lacesz88 #22005 üzenetére
Szia ! Sajnos egyiket sem ismerem, csak ilyen véleményeket látok róluk, de valószínűleg ezeket már Te is láttad . https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43uj6307-p365786777/#velemenyek Ezt vették talán a legtöbbe, a vélemények alapján. A Samuról sok külföldi teszt is van, ezek alapján előnye az AV panel :
https://www.displayspecifications.com/en/model/d61db42https://www.google.hu/search?q=samsung+ue40mu6402+test&rlz=1C1SQJL_huHU776HU776&oq=Samsung+UE40MU6402&aqs=chrome.5.69i57j0l5.3995j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Üzletekben mindkét irányba tudnak csalni a képek, mert egy rossz beállítás, vagy adás a legjobb tévét is rossznak tünteti fel . Így ránézésre a Samu képének szebbnek kellene lennie, mert a VA panel kontrasztja nagyobb, de nem láttam őket, így nem tudok véleményt mondani . Nézd meg még a Samú és az LG topickot is hátha ott is írnak róla . A Samu 6102 ről írtak nagyon sokan jókat : https://www.displayspecifications.com/en/model/9533ba4 Én ezt sem láttam, ezért nem tudom, hogy jobb e az Általad írt készülékeknél . https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue40mu6102-p364026111/?gclid=Cj0KCQjwx43ZBRCeARIsANzpzb846phnq4X40hVpmGf-S7QrXDI2eF8SYDzOq10RW2WL2KVgiS8oNcAaAnEREALw_wcB
Jó vásárlást ! Üdv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atirag #22042 üzenetére
Nem találtam róla semmilyen információt sem, azt gondolom, hogy IPS panel és 60Hz-es.
Magyarországi kábel tv nézésére jó lehet, van rajta fülhallgató kimenet is és most 5 év garancia is van rá, így elképzelhető, hogy megveszem, mert a jelenlegi tv hamarosan fel fogja adni a harcot...[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz #20221952 #22033 üzenetére
Árban sem ugyanaz a kettő
És idézem magamat: "árkategóriájában"[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz atirag #22047 üzenetére
Ez csak 58"-as de hidd el nagyon jó TV. Sajnos most kifosztották az E-t a fociláz miatt, de hátha lesz még.
-
Tengri
senior tag
válasz atirag #22047 üzenetére
A 65"-ös kicsit több mint a 350k-s keret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest