Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csorba23
tag
Thomson 55UC6596 -ről van valakinek véleménye, tapasztalata?
-
jtzk
tag
Sziasztok.
Nem szoktam tv-zni, nem is ertek hozzajuk. Smart tv-t soha nem hasznaltam, igy lenne egy kerdesem a lentebb lathato tv-vel kapcsolatban.
Telefon kijelzojet erre at tudom tukrozni? Ha igen, a hang is atmegy? (Xiaomi redmi note 4)
Kb. csak erre lenne hasznalva, video nezesere. Nem erdekel kulonosebben, h mennyire jo a kepe, mennyire szol jol...
Koszonom elore is a segitseget!
-
szabacsik
őstag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok maximum 100.000ft-ig? Ami fontos lenne, hogy minél nagyobb (80cm+-os) képátlóval rendelkezzen minimum. Legyen megbízható és ha lehet minél több ideig garanciális. 0%-os THM-el szeretnénk vásárolni. Ilyen most látom egészen máig van edigital-ban. Máshol szokott lenni 0% ?
Magamtól ezeket találtam:
LG 32LJ500V
LG 43LJ500V leginkább ez mert telekomtól ki tudnám hozni részletre (87e Ft)
LG 43LH5100[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
Bogyi007
veterán
Ezt már rég el akartam hozni ide...
Milyen TV-t vásároljunk? 1. rész
Milyen TV-t vásároljunk? 2. részXbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
fleetcmd
tag
A Sharp TV-kről van valami általános vélemény, hogy milyenek? Csakúgy, mint előttem néhánnyal valaki, én is nézegettem őket (az LG mellett), de nem találok róluk semmit.
Sem azt, hogy milyen oprendszer fut rajtuk, sem azt, hogy mit tudnak SmartTV téren, sem azt, hogy mennyire jó a képük. Talán az egyetlen, amiben biztos lennék, hogy jó a képük (remélem).
Valahogy olyan benyomásom van, hogy a Sharp cuccok jók, csak a LG-nél ott a WebOS, és félek, hogy nem lenne jó ötlet a WebOS-ről lemondani.
Szerk: ja, a 100-150e Ft körüli kategóriában gondolkodok
[ Szerkesztve ]
--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)
-
-
Bogyi007
veterán
A Blaupunkt nem kapott Red dot díjat míg a Sharp igen, másrészt a Foxconn miután megvette az anyacéget a szlovák gyárral is fel vette a kapcsolatot. Így azért ott lehet még a cégnek jövője míg a Blaupunkt ebbe a felkarolásba nem kerül(t) bele, azt hiszem a névhasználati jog is lejár hamarosan az Umc-nek...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Tomy79
csendes tag
Sziasztok! Samsung tv-t nézegetek 2 típus és 2 méret,amin gondolkozom.
1, Samsung UE55M5502A KXXH
2, Samsung UE50MU6102 KXXHOlvastam,hogy a panel típusában lehet eltérés.Az 50-esben VA,míg az 55-ben elméletileg IPS van.Szolgáltatásban/tudásban melyik,milyen?A panel mássága nagyon szembetűnő?Köszi a válaszokat.
-
winery
aktív tag
válasz Tomy79 #20026 üzenetére
Ha számít a véleményem Samsung UE50MU6102 va panel miatt Nekem volt IPS Samsung , de nagyon nem vált be.(persze lehet kifogtam)
Láttam ips és va panelt, ips nem volt homogén , míg a va tökéletes ilyen téren .
Va kisebb betekintési ipshez cserébe nagyobb kontraszt.[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz Tomy79 #20026 üzenetére
Az ugye tiszta hogy az M5502 csak fullhd. Emellett az M5502 edge ledes míg az MU6102 az direkt ledes.
Hogy melyiket válaszd azt én nem tudom. Vételi tanácsot nem, esetleg némi információt szoktam adni, ha tudok.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Tomy79
csendes tag
Igen,utólag tűnt fel,hogy felbontásban is van difi.Alapvetően kábeltv-hez használnánk,az UHD emiatt nem annyira fontos.Az edge/direkt ledes kialakítás használat szempontjából miben különbözik?A választásnál fontos,hogy a legnagyobb képméret legyen,ami még fizikailag és pénzben is belefér.Ezért nézegetem az 55-öst.De ha ennyire hendikeppes,hagyom.
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz Tomy79 #20029 üzenetére
Nem tudom ki a szolgáltatód, ill. milyen csomagod van. Az sd adások bizony elég kompromisszumosak mindkét tévén, a HD az rendben lesz. Edge vagy direkt? Ha jól sikerült az összeszerelés akkor nincs nagy difi. Az edge hajlamosabb az inhomgenitásra, a direkt pedig a bandingre. Ha nem sikerült akkor mindkettő lehet igen csúnya. Mást nem nagyon tudok mondani.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
1NST1G8R
senior tag
Sziasztok, 65"-os 4k-s TV-t szeretnek venni, PC monitornak hasznalnam es az lenne a kerdes mennyire lenne pocsek a kep 1080p felbontasban (mivel a videokarim nem minden esetben fogja birni a 4k-t) jatekoknal ekkora meretben (165cm)? Akinek esetleg lenne ra lehetosege hogy lojjon par kepet barmilyen jatekrol hogy fut 4k tv-n (lehetoleg 55'+) 1080p-ben nagyon megkoszonnem.
Fortune doesn't favor fools.
-
speedygonzi2
tag
válasz speedygonzi2 #19992 üzenetére
Sziasztok,
erre valakinek van esetleg 1-1 gondolata? (hogy mit gondolok rosszul
köszi,
Speedy -
1NST1G8R
senior tag
válasz sakal83 #20033 üzenetére
Kb 2.5-3 meterrol neznem. A masik param, hogy a mostani Samsungomon ha 1080p-rol ami a nativ felbontasa atrakom barmi masra (1600x900, 1366x768 stb.), valahogy fakobbak lesznek a szinek es mintha megnone a fenyero is, ami nagyon zavaro. Ez csak Samsung betegseg, vagy minden TV-nel elojon ez a problema ha nem nativ felbontasban kapja a jelet?
Mar inkabb hajlok afele hogy maradok egy 55"-s 1080p-s Samsungnal, bar a Philips 65PUS6412-je nagyon megtetszett, ambilajttal csuda lehet gamelni, csak hat ha ronda a kep 1080ban...
-
1NST1G8R
senior tag
válasz sakal83 #20035 üzenetére
Latnom kene, nem szeretnek szazezreket kidobni ugymond, hogy aztan meg PC upgrade-re is kolthessek egy vagyont hogy birja a 4k-t. Teny hogy gyonyoru a kep, de pc jatekoknal meg irdatlan draga a vas hozza, es egy jo ideig az is marad szerintem. Nem ugy terjed ahogy terveztek, Steames statisztika szerint is kevesebb mint 1% jatszik 4kban, nem veletlenul. A masik meg hogy filmezni/sorozatot nezni is keves meg a 4k tartalom, a 720p-t meg ha jol gondolom el is lehet felejteni mert nezhetetlen egy 4k TV-n, mig egy full HD-n siman nezheto a rippelt 720p is. A 7es Panasonicnak mi a tipusa(i)?
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
- 49"-50"
- 4K
- ps4pro / film !
- minél jobb fekete (VA??)
- semmi extrára nincs szükségem
- használt/garis is szóba jöhet
- 80.000 Ft - 160.000 FtNyilván szeretnék minél olcsóbban kijönni, a Samsung féle MU6000-es széria kb 160k, jó volna olcsóbban megúszni, ha van megfelelő alternatíva/más márka (pl használtan).
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
F1
-
Rick4
félisten
válasz 1NST1G8R #20034 üzenetére
Ue50mu6102-t használok monitornak, a procim video része ismeri a 4K felbontást, amikor hdmi-n rádugtam, magától át is váltott rá, a tévén átneveztem a bemenetet pc-re, ekkor minden képjavító trükköt kikapcsol, tehát hasonló módon, mint egy monitor jeleníti meg a képet, minden hibátlan. Most kíváncsiságból viszatettem fullhd-re, mondhatni a betűk rajzolatán épp észrevehető, hogy nem 4K, de 1.5m-ről nézem, tehát látom, más egyéb nem változott, magyarán ha ilyet veszel, a böngésző tuti mehet 4K-ban, a játék teljesen jó lesz fullhd-ban.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
andrisms
aktív tag
Samsung UE50MU6102 most épp akciós, 148e Ft.
Mivel a topikban úgy látom ajánlott típus, nekem is ilyenem van, szerintem abszolút vállalható, ez meg most ár alatt is van, így gondoltam beírom, hátha valakinek segítség lehet.
-
Dead-End
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlásra szántam magam, de szükségem lenne tapasztaltabbak véleményére.
A fő márkák, amikre szűkítettem a kört:
Samsung, Panasonic, Sony, LG (ilyen prioritással, leginkább az első kettőhöz húz a szívem)Ár:
Max. 150-160.000 forintÁtmérő:
Csakis 40 coll, a nappali adottságai miatt nagyobb nem is férne be és értelme sem lenne a távolság miatt, kisebbet pedig nem szeretnék.Amit tudjon:
- legfontosabb a jó képminőség és kontraszt
- legalább Full HD felbontás, de már inkább hajlok az UHD-ra
- gyors és stabil (fagyásmentes) menürendszer
- WiFi
- CI+ (nem akarok vele mediaboxozni)Elsődleges funkciója filmezés, későbbiekben videójáték PlayStatinon 4-gyel. A smart funkciók nem hoznak lázba, netezni nem akarok róla.
Nagyon megtetszett a Panasonic TX-40EX700E modell, akinek erről van véleménye, tapasztalata, kérem, ossza meg!
Látom, hogy az egyik legnépszerűbb termék a Samsung UE40MU6172, de ennek a távirányítója és a menürendszere annyira nem szimpatikus (szerintem, kicsit túlgondolt).
Előre is köszi a válaszokat!
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Erről a tv-röl kérnék vélemènyt:
[hyunday uls50ts292]
Csak 1 év gari van rá , ami nem fest túl jól...Köszönöm!
-
wierra
senior tag
válasz Dead-End #20042 üzenetére
Összehasonlítás.
E két készülék közül én a Pana-t venném. Függetlenül attól, hogy egyébként is Panasonic tévét vetem nemrég.[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Dead-End
csendes tag
Összehasonlítottam a Panasonic TX-40EX600E és TX-40EX700E modelleket.
A különbség, amit látok, hogy a 600-as direct LED háttérvilágítású, a 700-as pedig edge.
Ebből kifolyólag a 600-as vastagabb - ami engem pont nem érdekel.
Viszont a 600-as képe szebb, egységesebb, nincsenek benne átmenetek, foltok, mint a 700-as oldalmegvilágításosnál.Ezen felül semmi egyéb különbség nincs. Illetve még egy: az ár. Nekem megér -20.000-et egy vastagabb, ám szebb képet adó tévé.
Kérlek, javítsatok ki, ha valami elkerülte a figyelmemet az összehasonlításban.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
Kösz a tanácsot mindenkinek, megjött a Samsung MU6179.
A képe csodálatos, élénk, a háttérvilágítás tökéletesen egyenletes, a menürendszer villámgyors és intuitív. Aggódtam, hogy mennyire lesz jól használható játékra, de ezt az akadályt is vette. Igen, van egy kevés input lag, de ebben az árkategóriában szerintem így is kiemelkedő
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
MIG21
tag
válasz Dead-End #20046 üzenetére
A Panasonic EX600/EX633 modellek belépő kategóriájú készülékeket takarnak. Itt olvashatsz róluk a fórumban: [link] és [link] és [link]. A 49 colos változatáról itt egy értékelés: [link].
A háttérvilágításnál minden bizonnyal több különbség van az EX6-os és az EX7-es sorozat között. Inkább az utóbbit válaszd, ha megteheted.[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Dead-End #20042 üzenetére
Csak most olvasom az eredeti posztod. Amit az imént írtam az MU6179-re, az számodra is mérvadó lehet, mert a 6172 kvázi ugyanaz. Mellesleg én ezt 49"-ban (UE49MU6179) vettem 530 euróért, így a budget-edet tekintve is garantáltan jól járnál.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 4
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!